Hej!

Glömmer lätt bort att det varje månad kommer några dagar då allt bara känns tufft. Känslan av att inte se glädjen i livet. En superbrant uppförsbacke. Gråten ligger liksom så nära hela tiden. Så kommer jag på, juste ja.. PMS.

Har haft några sånna dagar nu men idag känns det äntligen som att ALL energi är tillbaka. Jag är så taggad på allt som kommer framöver och ser möjligheter istället för hinder. Det känns obeskrivligt bra! Blev till och med så peppad att jag satte mig ner och formulerade mina mål för kommande året. Det är alltid så motiverande tycker jag! Jag tänkte därför skriva lite om mål och hur viktigt det är att drömma, visualisera och realisera för att nå målen.

Mål handlar mycket om mod för mig. Enligt mina erfarenheter är det mycket lättare att våga sätta mål när självförtroendet är på topp och man känner en stark tro på sig själv och sin egen förmåga. Att känna att man "förtjänar målet", och på riktigt kan se sig själv uppnå det är viktigt. För att vakna upp lite tycker jag man ska ställa sig själv frågan

Varför skulle jag INTE förtjäna detta?

Det kan låta klyschigt, men livet är verkligen en gåva. Att leva i ett tryggt land, vara frisk och ha ett hem och en familj. är få förunnat. Vi har egentligen alla förutsättningar för att uppnå det vi vill i livet. Men jag tror att det som hindrar oss är dels en bristande tro på oss själva och dels en rädsla för att misslyckas.

Jag vill ge er några konkreta tips som jag använt mig mycket av för att komma bort ifrån dessa tankar.

1. Acceptera "värsta-scenariot"
Ställ dig frågan: "Vad är det värsta som kan hända om jag misslyckas med mitt mål?". Genom att acceptera detta inser vi att det kanske inte är så farligt att misslyckas. Jag vill egentligen inte kalla det misslyckande för jag tycker att det är så otroligt viktigt att vi vågar försöka, och aldrig slutar försöka. Vi lär oss alltid av motgångar och nederlag. Så hur det än går så har vi ändå en vinst i att vi vågade försöka.

2. Dröm & Formulera
Att börja formulera sina mål är svårt. Att vara målinriktad och ge allt för att uppnå något kräver passion och en inre motivation. Drömmar kan vara stora som små. Här gäller det att inte ha någon prestationsångest. Dina drömmar är dina drömmar. Detta är otroligt viktigt. Att försöka lura sig själv till att andras drömmar är ens egna kommer bara resultera i besvikelse, för du kommer inte ha den inre motivationen för att nå dit. Så ställ dig själv frågan: vad är det egentligen JAG vill? Vilka är mina drömmar och därför mina mål? Skriv ner. Målet ska helst vara så konkret och mätbart som möjligt. Detta för att du ska veta HUR du ska ta dig dit och NÄR du har nåt ditt mål.

Och kom ihåg: DU FÖRTJÄNAR DETTA, du förtjänar att uppnå detta!

3. Visualisera
Se över dina mål. Se dig själv där. Hur känner du dig när du har uppnått målet? Visualisera bilden. Kom ihåg den känslan varje dag när du tar steg för steg närmare målet. Gå hela tiden tillbaka till ditt "VARFÖR?". Detta är otroligt både innan du börjar kämpa mot målet och under resans gång, När motivationen är i botten kan detta tänket vara räddaren.

4. Realisera
Nu är det dags att börja arbetet! En bra sporre kan vara att formulera delmål för få bekräftelse på att du hela tiden tar dig närmare målet. Jag gillar verkligen citatet "Lycka kan delvis definieras som frukten av önskan och förmågan att offra det vi vill ha nu för det vi vill ha till slut." Kom ihåg detta när du tar dig mot ditt mål! Kom ihåg att du gör något för morgondagen. Och kom ihåg att du gör detta för att du älskar dig själv.
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Hej! 

Denna måndag tänkte jag skriva lite om lycka och hur lätt det är att tänka att lycka är något som ligger utanför vår egen makt, något som kommer "om vi bara..". Jag kan ta flera exempel från mitt eget liv. Jag har länge tänkt att "när jag börjar jobba, DÅ kommer allt kännas bra". Jag har pluggat i snart 6 år och blir klar i vår, ja ni kan ju tänka er vilken lång tid det är och hur ohållbart det är att "vänta på lyckan" i 6 år. Ett annat exempel handlar om att se veckorna som en transportsträcka till fredagen och helgen då man äntligen får göra allt det där härliga och roliga. Känner ni igen er..?

Livet består av svackor och höjdpunkter, och så kommer det alltid att vara! Men sen kan man också rannsaka sig själv och sitt eget liv och fundera över om det finns något man vill förändra. Byta jobb, hitta en hobby, börja dejta, träffa mer människor eller börja träna exempelvis. Det är viktigt att fundera över detta. Vi förtjänar alla att leva ett positivt liv som är stimulerande, ett liv som vi VILL leva! 

Om det är så att vi egentligen är nöjda med våra val i livet men ändå känner den olustiga känslan av att lycka är något som ligger utanför oss själva, något som bara existerar på helgen eller när ALLT i livet klaffar, ja då tycker jag att vi istället borde börja ändra vår inställning och vårt synsätt. Söndagen behöver inte betyda ångest och måndagen behöver inte betyda att det är långt kvar till vi får göra något roligt. För vet ni? Vi skapar VÅR EGEN LYCKA! Genom att se på dagarna och på livet med andra ögon, ögon som ser något fint och härligt i varje dag, kan vi börja leva på riktigt! Och det är otroligt härligt att inse detta! 

När jag började tänka på detta sättet kändes det lite ovant och konstigt, men det släppte efter ett tag. Till slut lyckades jag intala mig själv att det var såhär glad jag egentligen var! Jag bemötte helt plötsligt människor på ett annat sätt och uppskattade fler saker i livet. Jag såg helt plötsligt inte alla aktiviteter i kalendern som måsten. Jag lärde mig att se de jobbigaste aktiviteterna som spännande utmaningar, något som hjälpte mig oerhört mycket. Genom att känna harmoni och ro inom mig själv kunde jag ge mer värme och kärlek till andra, för jag hade makten över min egen lycka!

Vill uppmuntra till att INTE SKJUTA UPP LYCKAN. Vi förtjänar att känna pirr i magen, glädje, positiv förväntan och lycka varje dag i livet. Ibland får man kämpa extra hårt för att se det som glittrar, men jag lovar.. det finns där! När vi väljer att vara rättvisa mot oss själva och leva det livet som vi vill leva, då kan vi också lättare känna äkta lycka. Kan du komma på något som förgyllt din dag idag? Låt det ta allt fokus för en stund! 

Glöm inte.. DU skapar lyckan själv! 

Likes

Comments

​HEJ!

Måndag & ny vecka!

Varje måndag kommer jag börja med att skriva ett inlägg som berör den mentala biten när det kommer till hälsa, snarare än den fysiska biten.

Så.. dagens ämne: "Vi alla kan vinna!". Vad menar jag med det?

Jag har läst om konceptet eller synsättet som kallas "Vinna-vinna" i boken "De sju goda vanorna". Människor som har en "vinna-vinna"-inställning söker hela tiden ömsesidigt fördelaktiga lösningar. Alltså, om du "vinner" och jag "vinner har vi hittat den absolut bästa lösningen. Alla parter är nöjda med situationen. Snarare än att konkurrera och tävla mot varandra så SAMARBETAR vi! 

Jag väljer att skriva om detta ämnet för att jag tycker det är viktigt, framförallt för unga tjejer idag, att inte se livet som en tävling. Idag kan vi med några klick se hur våra idoler lever sina liv. Det är glamoröst, paketerat och ouppnåeligt. Vi gör det väldigt svårt för oss själva och vi är orättvisa mot oss själva när vi väljer att jämföra oss med hela världen. Missförstå mig rätt, jag tycker det är fantastiskt hur vi kan inspireras och motiveras av andra människor och idoler också för den delen, men när vi hela tiden jämför oss själva och våra liv med andras kan det lätt leda till en känsla av otillräcklighet. För vi KAN INTE leva upp till allt det där, det är fullkomligt omöjligt! Visst, vi kanske kan få det att se ut som att vi lever det där perfekta livet men när vi ställer oss själva mot en kombination av den perfekta kroppen, det perfekta hemmet och den perfekta livsstilen tror jag att många känner känslan av otillräcklighet och avundsjuka. Och det är verkligen inte konstigt när vi ställer helt orimliga krav på oss själva. 

Ett alternativ till vinna-vinna är vinna-förlora. Människor med inställningen vinna-förlora ser vinsten och lyckan som en begränsad mängd som inte alla kan få en lika stor del av.  "Om jag vinner, förlorar du.". Man ser helt enkelt inte möjligheten att det samtidigt skulle kunna gå bra för en själv OCH för andra. Och när jag tänker på detta tänker jag direkt på avundsjukan som jag pratade om tidigare. En människa som ser livet som en tävling kommer VARJE DAG att känna sig misslyckad när hon/han jämför sig med andra. För om man har den här inställningen måste det betyda att om någon annan har lyckats, innebär det att jag har misslyckats.. eller hur? 

Jag blir så ledsen när jag tänker på detta.. Svaret på frågan ovan är NEJ! Vi alla kan lyckas och vi alla kan vinna! Vårt eget värde kan INTE baseras på en jämförelse med någon annan. Vi alla har olika förutsättningar i livet vilket innebär att det är fullkomligt omöjligt att jämföra oss själva med andra i alla situationer. Med en vinna-vinna inställning ser vi livet som att det finns tillräckligt åt oss alla. Vi vinner inte på betkostnad av någon annans framgång och när vi inte lyckas behöver inte det betyda att någon annan har "tagit" vår vinst. 

Människor som jämför sig själva med andra har i flera studier visats vara mindre lyckliga än människor som inte gör det. Genom att försöka peppa, heja och vara glad för andras vinst och lycka tror jag vi kommer bli lyckligare människor! Genom att välja att ställa oss utanför andras framgång tror jag att vi kan uppnå detta. "Hon är superduktig på det hon gör..." och det behöver inte betyda att jag är dålig på det JAG gör. För den begränsade mängden av vinst och lycka existerar inte! Det handlar bara om hur vi väljer att se på saken. 

Jag jobbar med detta varje dag. Jag tycker att det hjälper att tänka att man ställer sig själv "utanför" andras framgång. Det finns inget med andras lycka och framgång som har med min egen framgång att göra. Livet är ingen tävling där någon får den största biten av kakan. Vi alla är olika och unika och jag tror att om vi börjar se andras framgång som inspiration istället för en förlust, kan vi lättare fokusera på vår egen lycka och att uppnå våra egna mål! 

Så hylla varandra. Var glad för andras skull. Peppa andra och SAMARBETA!
​Vi är beroende av varandra. Så enkelt är det. 

Ta hand om er!


Likes

Comments

Hej!

Mitt recept på en underbar granola kommer här: 

5 dl Havregryn
5 dl Rågflingor 
1 dl Pumpakärnor
2 dl Solroskärnor
1 msk Chiafrön
1 msk Linfrön 
3 dl Hackade hasselnötter​
1 tsk Kanel (valfritt)
1 tsk Kardemumma (valfritt)
Några droppar stevia/honung, vaniljextrakt​ (valfritt)
2 dl Vatten 
1/2 dl Rapsolja 

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Krydda och söta (valfritt). Häll i vatten och rapsolja och blanda runt så att alla torra ingredienser blir fuktiga. 

Bred ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Se till så att det inte ligger klumpar och att den är jämt fördelad. Ställ in i ugnen i 40 min och rör runt var 10e min (annars är det risk att granolan på kanterna blir bränd). Låt svalna och avnjut med yoghurt, fil eller kvarg.


Likes

Comments

Godmorgon! ☀️

Tänkte tipsa om denna smarriga frukost som bara innehåller 286 kcal. (!!!) Toppen för dig som försöker hålla nere kaloriintaget. Frukosten är dessutom väldigt proteinrik.

Frukosten innehåller:
30 g Blåbär - 10 kcal
50 g Keso mini - 35 kcal
20 g Pauluns Superflingor - 73 kcal
3 g Pumpakärnor och chiafrön - 18 kcal
10 g Russin - 30 kcal
200 g Lindahls Kvarg Vanilj - 120 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 3 g

Jättegod att servera med lite kanel på! 😋

Likes

Comments

Hej!

Äntligen helg! Så härligt med lite vila efter en hektisk vecka. Egentligen skulle jag åkt på kräftskiva idag men eftersom jag forfarande hade lite feber kvar imorse kände jag att det var bäst att stanna hemma.

Testade Lohilos proteinglass idag. Kände sånt sug efter glass! Tur det finns nyttigare alternativ! Och den var ju helt otroooligt god! Mums! Inte sista gången..

Ingen träning på två dagar känns tufft på dieten. Det är mycket svårare att hålla kalorimålet och även en stabil sockerkurva utan träning tycker jag. Men hittills har det gått och det känns bra!

Här nedan kan ni se mina mål med dieten och hur långt jag har kommit hittills:

Vikt: - 8 kg (hittills - 3 kg)
Midjemått: - 8 cm (hittills - 3 cm)
Mål: Mitt mål långsiktigt handlar om att prestera bättre i löpningen och pressa mina tider. Jag vill försöka uppnå en riktigt bra fysisk form för att se vad min kropp kan prestera. Ge mig själv så bra förutsättningar som möjligt helt enkelt! Jag älskar träning och många olika sporter. Faller väldigt lätt för nya träningsformer. Nästa år ska jag paddla kanotmaraton med min pappa. Jag vill känna mig fysiskt redo för alla framtida utmaningar! Och jag ska verkligen ge allt för att nå mitt mål.

Hoppas ni får en trevlig kväll! ✨

Likes

Comments

Godmorgon fredag!

Formen blir bättre och bättre. Jag kör på med styrketräning och cardio och håller mitt kalorimål varje dag. Dessa tre veckor har jag heller inte druckit alkohol eller ätit några sötsaker överhuvudtaget. Jag har också fokuserat på att få i mig mycket protein och mindre kolhydrater och fett som jag nämnt innan. Idag visade vågen - 3 kg (!!!), vilket bara kändes SÅ bra! Jag är grymt stolt över mig själv som fixat detta så bra hittills!

Den viktigaste anledningen till att jag gör detta är för att se hur mycket jag har möjlighet att utvecklas i löpningen. Jag är nu i uppbyggnadsfasen av min träning inför vårens lopp och har 5 kg kvar till mitt mål. Jag vill fortsätta göra detta på ett sunt sätt och inte använda några extrema metoder. Det är så många som skäms för att de vill tappa några kilon. Det är absolut inget att skämmas över, även om ditt mål handlar om att se bättre ut.

Det jag har lärt mig hittills är att det inte finns några genvägar (surprise..). Jag har räknat kalorier (går såklart att fixa det utan om man har bra koll), ätit mycket "riktig" mat och tränat en hel del. Genom att välja rätt råvaror kan man äta mycket mer och därför slippa gå hungrig. Att träna mycket styrketräning är OTROLIGT viktigt för viktnedgång. Bygger vi mer muskler kan vi också förbränna mer energi! Jag har alltid lyckats bra med att hålla vikt och tappa vikt när jag har lagt in mycket tung styrka i min träning. 

Nästa tisdag åker jag till Sicilien, vilket kan innebära ett litet bakslag för min viktnedgång. Men det får vara så. Jag kommer fortsätta försöka hålla koll på mitt intag under veckan men kommer tillåta mig själv att äta både glass och dricka vin. Sen kommer jag tillbaka efter veckan, redo att gå på 9 veckors diet till! Håller jag samma tempo i viktnedgången som innan kanske jag kan fixa det på 5-6 veckor. 

Måste säga att jag har mått otroligt bra denna tiden. Jag har inte känt mig pressad eller speciellt hungrig. Min sockerkurva har blivit otroligt stabil och jag får inte samma humörsvängningar som innan. Jag har mer energi och känner mer livsglädje! 

Hoppas ni får en fin helg kära läsare! :) 


Likes

Comments

Hej vänner!

Ledsen för sent postat inlägg. Har haft en härlig och hektisk helg i Stockholm. Jag får skylla på det. 😊 Men allt har verkligen varit så roligt! Har träffat så många inspirerande människor, både deltagare och lärare, och lärt mig otroligt mycket om löpning och träning generellt.

Vi har gått igenom mycket löpteknik, hur vi använder kroppen i löpningen både tekniskt men även hur syreupptagningen fungerar och på vilka pass vi tränar hjärtat och vilka pass vi tränar musklerna etc. Jag fick feedback på min egen löpning och sen fick vi analysera varandra, vilket var väldigt intressant! Kollar på varje löpare jag möter nu för att hitta "de vanliga felen" som många gör, inklusive jag själv.

Utbildningen i övrigt handlade mycket om hur vi kan springa ekonomiskt, så att vi alltså använder så lite syre som möjligt. Något man kan göra genom att förändra sin teknik i löpningen. Väldigt intressant! Sen gick vi även igenom träningsupplägg för lopp, kost, hur vi arbetar med våra brister genom övningar och en hel del annat.

Jag känner att jag har fått en bra bild av de grundläggande bitarna inom löpning. Detta känns som en jättebra grund som jag kan bygga vidare på genom att göra analyser på vänner och bekanta till en början, och sedan börja löpcoacha "på rikigt"! Jag vill först smälta allt jag lärt mig och försöka gå igenom alla övningar, tekniker etc själv först innan jag lär ut. Jag tror det kan vara nödvändigt för att verkligen förstå utmaningarna i det.

Jag har hållit en bra diet genom hela helgen och det känns jättebra! Det blir alltid lite svårare när man inte riktigt kan planera tider och maten själv. Men det går! Det gör det verkligen! 

Hoppas att ni har haft en bra helg! Kommentera gärna vad ni känner för, är så roligt när bloggen blir en dialog istället för bara envägskommunikation. ☺️💕

Likes

Comments

Hej!

Jag hoppas innerligt att två dagars vila har gjort susen för min kropp och att jag känner mig pigg och helt frisk imorgon när jag ska åka till Stockholm på utbildning. Så lördag och söndag blir det löpning för hela slanten. Ska bli väldigt spännande och förhoppningsvis är jag certifierad löpcoach på söndag kväll! 🏃🏼

På bilderna ovan ser ni dels min frukost; 1,5 portion gröt, 100 g hallon och vinbär, 20 g russin, 1,5 dl mjölk och kanel. Den första bilden är på mina nya löpartights som min fantastiska sambo kom hem med idag!  2XUs kläder tycker jag är bäst på marknaden när det gäller kompression. Perfekt för helgen! 😍


Det har som sagt varit två lugna dagar. Kostmässigt har det gått jättebra. När jag inte tränar som jag brukar blir jag ju inte alls lika hungrig, vilket är skönt under dieten. Har varken sockersug eller känner någon speciell hunger just nu. Känns inte direkt som att jag saknar något, vad har hänt?! Jag kunde ju aldrig ha sån här disciplin innan!

Hur har er dag varit? Och vilka är ni som läser? Jag är supernyfiken och tycker det är kul att ni kommer tillbaka! Jag vill fortfarande gärna ha tips på ämnen att ta upp här! Kan ju, om inte annat, bli intressanta diskussioner. Det är väldigt givande att dela tankar och upplevelser tycker jag! 😊

Kommer uppdatera mycket under helgen förhoppningsvis! Stay tuned! ❤️

Likes

Comments

​Godmorgon härliga läsare!

Redan onsdag idag, veckan har gått fort känns det som. Jag verkar dessvärre ha dragit på mig en liten förkylning. Så det blir en vilodag idag. Tänkte ta mig ut på en kort promenad bara för att få lite frisk luft, tror att det kan hjälpa! I övrigt mår jag toppen och dieten går jättebra.

Idag tänkte jag dela med mig av några nyttiga desserttips! Jag tycker detta är ett jättebra alternativ till fredags- eller lördagsgodis för att hålla ner sockerintaget. Självklart kan detta vara en sista utväg på vardagarna också ifall sötsuget blir för jobbigt, dock så tror jag inte det är optimalt att tänka att man kan äta en massa chokladbollar varje dag bara för att de är nyttiga. Det beror självklart vilket mål man har och vad man vill uppnå med sin kost, men om målet är att tappa vikt och toppa formen så tycker jag att man ska försöka hålla sig till vanlig mat på veckorna. 

Recept kommer här: 

Nyttiga chokladbollar gjorda på dadlar

1 dl Kokos
1 dl Havregryn
100 g Dadlar
1 msk Kakao
2 msk Kokat kaffe
1 msk ​Honung
Stevia vanilj (Några droppar om man önskar)
1 tsk Kokosolja

Mixa ihop ingredienserna i en mixer. Upplever du att smeten blir för torr eller kladdig så kan man antingen tillsätta mer havregryn eller vatten. 

Rulla till bollar och rulla sedan in bollarna i kokos alt. pistagenötter eller annan nötkross. 

Ställ i kylen en stund.
Servera och njut! ​​​​​

​​Chokladkräm 

1 Avokado
2 Bananer
2 msk Kakao
4 msk Jordnötssmör​
1 msk Honung
1 tsk Kanel ​
Flingsalt ​​

Jag brukar göra ungefär såhär vanligtvis. Men brukar ofta experimentera li​​te och ta mer eller mindre kakao, honung och jordnötssmör beroende på vad jag är sugen på. 

Allt ska bara mixas samman. Sedan servera gärna med kokosgrädde och kokoschips! Sååå gott! :) ​​

Jordnötsglass

2 Frysta bananer
1 dl Jordnötssmör
1 msk Honung
Flingsalt
Stevia vanilj
1 msk Citronjuice​

Frys in bananerna några timmar innan. Blanda sedan ihop alla ingredienserna till en smet. Denna dessert kan även serveras med kokosgrädde och kokoschips (precis som på bilden). 


Baka & njut! :) Likes

Comments