Tänk efter hur samhället ser ut idag! vad tycker du? sköter de vuxna det på ett smidigt sätt, gör vi ungdomar det?
I min skola finns det npgra stycken "klasser" man kan tillhöra dem är:
1, Töntarna/Pluggarna
2, Dem som inte syns eller hörs
3, Dem som alla ser upp till
Och de som dom flesta tycker är jobbigast typ.
4, De coola/rökarna

Jag vet själv inte vilken klass eller kategori jag tillhör, bryr mig inte så mycket heller ör den delen. det enda jag vet om detta är att det är bl.a mina kompisar som har tryckt in detta i huvudet på mig. Jag ser det inte så som alla andra gör att t.ex:fan vad töntarna e fula eller usch jag hatar rökarna! Jag får bara då fråga, har du pratat med personen(t.ex någon av dem s.k rökarna) innan, vilket de flesta inte har. Kan du då med "inte dåligt samvete" då säga att du hatar dem. Hör lärarna något om dessa kategorier eller klasser så gör dem inget åt det, okey jag fattar vad ska man igentligen göra åt det? men ändå vad har vi för fördommar i samhället och vad gör vuxna åt et?!
Bara för att någon har bästa betyg betyder det inte att personen är en nörd. Bara för att personen röker betyder det inte att du ska hata den för det.
Detta var bara en snabb tanke jag ville skriva av mig!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tänk dig att läraren ropar upp ditt namn och det är din tur! Tanken slår dig "Fan också alla har gjort så bra, tänk om jag har missat det viktigaste och får underkänt" Alla kollar på dig när läraren ropar upp ditt namn, du tänker igenom hela din presentation på en millisekund och går sedan sakta fram med alla 50 ögon på dig.

​Varför ska man behöva göra såhär, vara nervös både innan och efter presentationen det finns några stycken anledningar

  1. ​Du är rädd för att bli utskrattad
  2. Rädd för att ha missat något
  3. Du är också rädd för att ha missat och glömt något

Det finns en gemensam sak inom dessa tre anledningar, jo man är rädd för saker. Ska man behöva vara rädd för sin egen klass? Varför?! Jag känner mig helt klart igen mig i denna situationen just föratt jag vill inte bli utskrattad, säga något fel eller helt enkelt vara sämst! 

Dessa tre anledningarna kan man säga som ett ord: ​PRESTATIONSÅNGEST.​ Det sugen jag har alltid sååå mycket ångest innan ett prov, förhör eller en presentation, varför ska man behöva ha ångest innan pga att man tror att man ska bli utskrattad. 

Likes

Comments

Jag hade en riktigt jobbig tid i skolan då jag gick i års 8 som jag nu tänkte ta upp.

Jag gick somsagt i 8:an och har inte innan märkt av att jag är stressad eller något sånt, men jag märkte på mig själv att jag tex blev besviken av att få ett B på ett prov, Snälla ett B detta har jag fattat i efterhand är ett jävligt bra betyg. Jag märkte också att jag var mer down än vanligt, men det var inget jag brydde mig om.

Jag hade nästan alltid prestationsångest dagen innan ett prov, då pluggade jag och grät på samma gång till rätt sent på kvällen för att jag trodde att jag inte kunde något, vilket jag egentligen kunde... Det blev bara värre och värre och fortsatte bara att gå utför så jag blev sjukskriven ett tag. Efter detta har jag verkligen fattat att ett tex C är ett jävligt bra betyg, vilket jag innan tyckte var svindåligt, så man kan säga att min tid då jag var sjukskriven fick mig att tex lära mig det riktiga värdet på betygena jag menar ett E är också bra om man har gjort sitt bästa, jag har också efter detta haft det mycket lättare att prata inför klassen och sånt som man inte slipper undan, så snälla ta det lugnt, plugga inte sönder och spring inte in i väggen.

Skulle blivit glad av att få lite feedback bra som dålig, och lite andra saker som jag kan ta upp 😃

Likes

Comments

​Ska samhället bestämma hur jag ska se ut?

Långt blont hår,blåa ögon,smal, lång och stora bröst, såhär ska man se ut och dessa ideal kan få vilken frisk människa som helst att må illa och må dåligt och detta blir en stress som sätter en större press på oss kvinnor än man kan tro. Så här har kroppsidealen alltid sett ut under hela min uppväxt.

Min kompis ville ha den typiska idealkroppen när hela den här ‘’idealtiden’’ började och alla började tänka på det, så det var det ända hon snackade om hela tiden då tyckte jag väl inte det var ett värst problem. Det fortsatte och hon såg bara mer och mer upp till dem tjejerna som såg ut som idelen sa att man skulle. Det bara fortsatte så hon började äta mindre,färgade håret och skaffade linser hon gjorde verkligen allt hon kunde för att se ut som alla som hade just den kroppen.

Jag har aldrig tyckt att det har varit så viktigt att lyssna på vad andra tycker om min kropp, men allt eftersom detta fortsatte så fördes det över till mig eftersom hon var en av dem jag var mest med, så det började med att jag började bli mindre nöjd med småsaker på min kropp och sedan allt eftersom dessa idealen utvecklades så började jag se fler problem med min kropp och tillslut tyckte jag helt enkelt att jag var ful, eftersom jag har aldrig haft den idealkroppen som är just nu, jag har aldrig varit så värst smal eller haft stora bröst inte heller haft blont hår och det är bara så jag ser ut ibland tänkte jag: ska jag tycka såhär? ska man inte vara nöjd med sig själv? men slutade jag tänka på det? nej.

Ska verkligen folk få påpeka hur man ser ut? Har jag bestämt hur jag ska se ut? Nej exakt varför ska jag då få skit för det,och få höra att man inte är fin eller snygg bara för att jag inte ser ut som samhället tycker jag ska göra.

Det är många som mår dåligt över hur man ser ut eller vem man är, varför skär sig ungdomar? Kan det kanske vara för att de mår dåligt, varför mår dem dåligt då? För att de blir mobbade eller retade och det är klart dem inte blir det på grund av hur dem ser ut, men det man ofta läser om är barn eller ungdomar som har tagit sitt liv just för att de mår dåligt på grund av att de får skit för hur man ser ut eller hur man är,en väldigt stor orsak till att vem som helst kan säga vad dem vill är en sida så kallad ask.fm den sidan tycker jag är förjävlig vem somhelst kan liksom skriva vad de vill och sedan välja att vara anonym. Fegt eller?

Varför ska man behöva må dåligt bara för att någon säger till dig hur du ser ut och hittar småfel som du kanske inte har tänkt på innan, väldigt många tjejer är jättefina men de mår dåligt för någon har påpekat dina ’’småfel’’ och gjort så just dem tjejerna som är superfina mår rent ut sagt skit. Jag tycker detta är ett helvete, jag vet att det är väldigt många har en likartad åsikt som jag. Men å andra sidan, de personerna som har den kroppen som alla tycker är snygg, har nog en helt annan uppfattning än jag, för de har ju allt detta, de har inget att klaga på om dessa idealen jämfört med dem som verkligen inte har något av det. Det är inte bara folk som påpekar det utan det kan vara att man vill köpa ett par jeans men om man inte ser ut som modellerna för tex H&M utan är mulligare och kortare är modellerna, så blir det svårt eftersom om dem är perfekta runt midjan så är dem för långa,detta görs ju omedvetet så det är inte bara folk som påpekar utan också reklamer som visar ett viss ideal.

Det finns inte så mycket att göra åt sådana idioter som säger det första som kommer upp i huvudet! Du måste inte säga det första som ploppar upp i huvudet när någon går förbi dig, eller är det kanske som en bekräftelse för dig? du behöver inte säga tex: Oj hon e fan ful som in i helvete, eller tjock som en kossa är hon osv för det kan få personens självkänsla att gå ner till 0. Om folk bara skulle sluta med det och vi tjejer skulle sluta bry oss om hur dem andra tjejerna i klassen ser ut, samt sluta bry oss om vad killar säger om oss så skulle detta kanske minska, men jag är fullt medveten om att skönhets och kroppsideal aldrig kan försvinna men det skulle underlätta för oss tjejer kanske också vissa killar men mest för oss tjejer som kan få höra att man ser ut på ett visst sätt väldigt ofta. Vill vi verkligen ha det såhär? Kan idioter som säger hur man ser ut sluta? Kan ni få bekräftelse på något annat sätt än att klanka ner på andra? Är det viktigt att alla ska ha stora bröst, ska alla ha blåa ögon och blont hår det blir ju förfan tråkigt, men jaja alla vi tjejer kan ju färga håret, bli smalare osv och så ska vi se sen hur kul ni bekräftelseidioter tycker att det är!

Likes

Comments

Vilken dum människa kom på ask, okey jag kan fatta att det var en rolig grej att kunna ställa lite småroliga frågor tilk sina kompisar men det har gått för långt.
Jag har sett folk som har blivit trakaserade och mobbade, detta är inte okej, vad är det för människa som tror att man är helt anonymt på nätet man är aldrig anonym på nätet för man kan söka upp både det ena och det andra. För varför i hela friden skapa ett ask konto? För det är delvis vårat ansvar att det inte ska gö över styr eller?
Blir du trakaserad på nätet då ska du anmäla även hur rädd du är för att folk ska gå reda på att du har anmält, det är viktigt att samhället ser sånahär problem, dem måste se hur lätt det är att utsätta någon för nätmobbning, det är bara att hitta en viss person och skriva idiotiska frågor på hens ask men ask är ju delvis en rolig sida men det mesta trakasserierna på ask.fm är inte ens frågor det är påståenden.
Jag kan ge ett exempel: "usch kolla dig i spegeln och ät lite mindre" eller bara något så enkelt som "jävla anorexiabarn" jag har inte set såhär grova frågor på ask eller frågor är det inte utan påståenden, ni kanske undrar varför jag skriver dessa "fråhor" då jag inte änns sett dem någon stans jo eftersom det är inte svår för just en person att skriva dessa brutala påståendena till någon på ask utan det är bara att klicka sig in där och skriva det.Men jag har sett påståenden som är nästan inpå lika brutala, men ni som skriver trakasserier till någon hur tror ni dem mår, hur tror ni det är med deras självförtroende eller värst av allt tror ni att dem har någon livslust kvar efter att ha blivit nätmobbad?
Nu säger jag inte att man ska ha skitbra självförtroende men det ska vara så att man kan må bra och kunna säga till sig själv at man inte är ful, men jag säger inte heller att man blir mobbad om man får tvp tre styckna elaka påståenden för det är bara trakasserier men det finns dem som kan få väldigt många trakasserier på en dag och då ser jag det som grov nätmobbning men alla har olika syn på var gränsen går till mobbning men där ser jag gränsen till grov nätmobbning.
Tänk efter innan du tänker skriva något inte bara på ask utan överallt!

Skriv gärna vad jag ska skriva om nästa gång och kommentera era åsikter!

Likes

Comments