Header

Hej!

Idag har Farex haft sin vila. Han ska liksom vila upp sig inför imorgon, för då sticker vi på ridläger! Han fick ta sig en dusch, nu står han ute med täcke. Tycker lite synd om honom med tanke på att det är så varmt, men det va inte fodrat så det är nog lugnt. Vi får se imorgon, vi ska börja lasta 07.50. Det ska bli så kul! Jag har förresten packat klart allt, till både mig och Farex. Så det är bara att fixa honom imorgon och lasta!

Men jag red iallafall Devil idag. Han fin gå ut en sväng, eller ja han fick springa! Han tyckte det va så grymt kul så jag fick typ inte stopp på honom. Han bara sprang och sprang. Slutade aldrig springa haha. Men tillslut! Som sagt så sprang han fort och länge, så han blev väldigt trött. Så han fick en välförtjänt dusch!

Men nu ska jag snart sova för att orka med morgon dagen.. Vi hörs!

Kram JULIA

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

Har ni haft det varmt? Det har då iallafall vi här i Borlänge haft. Idag har det vart stekande sol, riktigt jobbigt faktiskt. Men sånt får man leva med. Vi kom hem vid halv 2 från Farmor och Farfar. Vi sov där inatt eftersom det va midsommar igår. Vi va och åt och sånt igår hos dom, så då stannade vi över natten!

Men iallafall så red jag och Wilma ut, Wilmas mamma Cissi gick även med oss! Hon gick med Tremola och Wilma red Dora. Jag red såklart Farex. Med tanke på värmen så skrittar vi för de mesta, lite trav men inte mycket! Men dom blev svettiga av att skritta, så jag svampade av honom med lite svalt vatten. Han tyckte det va skönt, tror jag iallafall...

Imorgon ska han vila! En uppladdning inför lägret liksom. Jag ska iallafall putsa hans saker lite och packa allt. Nu ska jag bara ta det lugnt!

Kram JULIA

Likes

Comments

Hejsan!

Förlåt för att vi inte bloggade igår. Men idag blir det ett blogginlägg från mig! Idag red jag iallafall både Devil och Farex. Båda fick gå på banan.

Farex först! Den fantastiska lilla ponny har gjort det bästa passet någonsin. Han va mer avslappnad än vad jag trodde. Jag är så himla nöjd. Han bockade inte än enda gång, försökte inte ens! Ingen förstår min glädje. Han gör mig så glad. Men iallafall jag tränade mycket lydnad. Gjorde mycket volter, halter och lite sånt. Vi hade inga bommar, ingenting på banan! Han brukar alltid vara lite extra sur då, han förstår typ att det handlar om dressyr... Han är smart den lilla ponnyn. Men idag av han så duktig! Han va som sagt 60% avslappnad. Eftersom han aldrig riktigt är avslappnad. Han har mycket spänningar i kroppen... Därför får han så mulet behandlingar just Nu. Men iallafall super fin idag!

Sen Devil, han va också grymt fin! Han tränade jag mycket galopp på, eftersom att han har ganska svårt med att galoppera lugnt och fint. Han va ganska lugn! Han galopperade iallafall när jag ville och saktade inte av. Förstå hur glad jag blir? När han äntligen klarar av att galoppera så länge jag säger åt honom att göra. Vi kunde även göra små volter. Han höll galoppen genom hela. Sen la jag även ut en bom i slutet. Liksom rakt på medellinjen. Så jag galopperade över den i en åtta och bytte galopp över den. Han byter fram, men inte bak. Så de ska vi träna på! Han kommer bli bra tillslut.

Kram JULIA

Likes

Comments

Hej!

Idag har Farex mått väldigt bra tror jag! Han har vart lugn och fin när jag ridit. Tagit stora, avslappnade steg och bara vart allmänt lugn. Jag skrittade då ut en sväng i skogen. Med tanke på att han fick behandling igår så tog jag det lugnt. Vi travade bara lite gran, han va riktigt duktig faktiskt.

Men idag är första natten hästarna går ute! Farex kommer nog tycka det är skönt, han tycker om att vara ute. Bara han får sin kvällsmat så är han nöjd... Annars blir han sur. Devil tycker nog också det är skönt. Han är ju en riktigt utehäst så de blir nog bra! Alma och Wilmas ponnys tycker nog också det är super skönt. Hästar är ju gjorda för att klara av att vara ute! Det blir nog superbra!

Förresten på måndag åker jag och Farex, Alma och Tremola på ridläger. Som sagt så skrev Alma de i sitt inlägg! Men vi kommer bli borta i 3 nätter, 4 dagar alltså. Riktigt kul ska de bli! Men just nu är jag med Elvira, så vi hörs imorgon!

Kram JULIA

Likes

Comments

Hej som ni ser så har jag inte uppdaterat på ett tag pga att jag inte har något att skriva om, inte ens om typ hur en dag i stallet varigt!

Tremola får behandlingar just nu, hon är inte sig själv riktigt, när jag rider specifikt. Vi har tänkt på att det kan vara att hon testar mig men så har det aldrig varit förut inte ens när min syrra hade henne. Men vi får se när lägret börjar, jag tror att det hinner bli bra! Bara ett litet bakslag!

Lägret börjar på Måndag och slutar på Torsdag det kommer bli super tror jag! kanske inte kommer komma någon uppdatering dem dagarna då både Julia och jag är där, och när man är på läger vill man väll bara ha kul eller?

Life uppdate!

Hästarna går ute, Tremola får behandling på Onsdag, dem andra dagarna ska jag rida henne som vanligt, och se om det blir bättre! Vi hörs lite senare, bye!!

//Alma

Likes

Comments

Just nu är jag fantastiskt glad. Vi har äntligen anmält till min och Farex debut i LA! Sen har vi även planerat 4 stycken tävlingar, alltså anmält. Här ska ni få se lite hur vi tänker:

Söndagen 3 Juli i Storbyn - LC+ LB!

Fredagen 22 Juli i Svärdsjö - LB
Lördagen 23 Juli i Svärdsjö - LB LB+ (Debut i LB+!)

Lördagen 30 Juli i Åsebo - LC+ LB

Torsdagen 11 Augusti på Rommehoppet - LB LB+
Fredagen 12 Augusti på Rommehoppet - LA
Lördagen 13 Augusti på Rommehoppet - LB

det är dom tävlingarna vi anmält till, sen kommer det fler men dom väntar vi med att anmäla till. Men Gud vad jag längtar till Rommehoppet och vår debut!

Men iallafall idag fick Farex behandling av bästa Lotta! Han fick då djupvågsbehandling. Han har ganska ont i sin kropp så han behöver några stycken behandlingar till så ska han väll vara bra! När han va klar gick vi ut på ridbanan och gick runt lite. Inte så mycket mer med de! Sen red jag även Devil. Han va så himla duktig idag. Han galopperade i höger galopp länge och hyfsat samlat. Han är inte världens duktigaste häst, men det är de som är lite kul. Jag kan inte säga att jag utbildat honom för de har jag verkligen verkligen inte! Men jag har fått honom lite bättre i galoppen. Han är iallafall super duktig nu, så i slutet fick han även skutta lite! Imorgon tänkte jag och mamma kanske rida ut. Farex behöver komma ut i skogen. Men iallafall hoppas jag att ni får en fantastisk kväll, hörs i nästa inlägg!

Kram JULIA

Likes

Comments

Min envisa lilla skit ponny Farex, han är helt otrolig. Ena dagen är han överallt och vill inte vara med på något, andra dagen världens snällaste. Det går från dag till dag kan man säga, vissa dagar är bättre än andra. Idag vet jag inte om han hade en bra dag, men de tror jag! Själv har jag valt att avvakta med ridningen tills på måndag, då kommer Lotta och behandlar honom. Med tanke på hur han betedde sig igår så känns det bra att hon kommer! Men vi lasttränade. Ponnyn är väldigt speciell, han vet vad han vill. Idag va han på riktigt bra humör och han har aldrig vart så duktig när vi lastat. Mamma gick in med honom, han tveka inte en Enda gång. Det största problemet har vart att han kommer ut i full fart när man ska försöka stänga bommen. Men idag, inte en reaktion förens jag stängt den, då kollade han om det va något bakom honom. Men när han väl fattat att han är fast står han där som ett ljus. Sen öppnade jag igen och han kom sakta men säkert ut! Det är min största rädsla, för dom flesta gånger har han kommit i full fart, tryckt sig antingen över eller under bommen. Men dom två senaste gångerna vi lastat har han skött sig exemplariskt. Helt fantastisk är han! Han kommer bli så bra. Tid och kärlek är det enda den lilla ponnyn behöver. Tror aldrig jag kommer lämna över honom till någon annan. Ponnyn med ett stort hjärta av guld!

Sen måste jag bara berätta om min fantastiska vän Ebba. Hon är den vännen jag alltid velat ha. Vi bråkar mer och mer för varje dag som går. Men jag blir bara lyckligare och lyckligare för varje dag. Hon ger mig sån glädje. Jag börjar snart gråta för att jag är så jävla glad att jag har henne. Alltså ni som har en vän ni verkligen aldrig vill förlora vet säkert hur jag känner. För jag blir glad när hon är glad, ledsen när hon är ledsen. Hon är så in i bomben ärlig, hon säger som hon tycker och tänker. Förlåt Ebba för dom gånger jag vart sur och otrevlig, jag lovar att du är den bästa jag vet. Jag älskar dig mer än allt på hela jorden och dig hade jag inte klarat mig utan. Jag kommer aldrig, aldrig, aldrig hitta en bättre vän. Snart gråter jag, du förstår inte hur lycklig jag är att jag har dig! Kram, jag älskar dig!!!!!

Kram JULIA

Ebba får stå för bilden idag! tack förresten bby för att du alldeles nyss tog en screenshot på snapsen jag skicka till dig, du betyder allt!

Likes

Comments

Hejsan!

Idag var jag i Gävle, ja men kan säga dag 1 då vi åker dit imorgon också!

Jag tävlade inte pga att Tremola behöver behandlingar, men min syrra tävlade med hennes häst Renlangrug Royal Duschess aka Dora, hon hoppade sin andra LB i hela sitt liv och hon rev tyvärr ett hinder precis som förra gången!

Vi kör imon oxå så får vi se om man sätter första nollan till ung ponny SM för 5 åringar!

Som sagt Mio gör debut med Klara imon!!


Aja imon tror ja att jag hänger lite mer med Ebba då jag gjorde det idag och Tova ska dit!!! NIIIIEEEE!!❤️ så det ska bli jätte kul, ni får mer uppdatering då!!


/Alma🐎❤️

Dora i sin första LB❤️

📸: Susanna Westman fotografi

Likes

Comments

På söndag drar jag, Mamma och Mios ägare när jag hade honom till Gävle för att kolla på honom. Han ska starta sin första start med Klara på ryggen! Vet ni hur j*vla bra det känns att han hamna där? Han får göra de han tycker är kul och han har två underbara tjejer som tar hand om honom hur bra som helst. Men iallafall så startar han som sagt med klara, LD och LC. Bra val att börja på, själv börja jag också på de men kom upp väldigt fort på LB. Men dom gör en så himla bra val att börja på LD LC. Han är ändå väldigt ny hos dom, endast 2 veckor tillsammans snart. Dock startade jag honom också så snabbt. Men det kommer iallafall gå super bra för dom, Mio kommer göra allt för klara och klara kommer få så kul med den lilla skiten. Självklart kommer Tilda också få de, men först är de klaras tur! Om dom läser detta, ni kommer kunna ta otroliga svängar med en ponnyn, han hoppar i alla lägen när de är såpas lågt! Han kommer ställa upp i alla lägen! Han är värd mer än guld.

Men idag kändes det som jag och Farex började om från början. Han va helt tokig idag igen, jag har inte blivit rädd och de tänker jag inte bli heller. Den lilla ponnyn har sånt stort hjärta. Han har tappat sån respekt för människor, så jag får varken bli rädd eller arg. Då börjar han också om från början. Jag har ganska lätt att bli sur, men han har hjälpt mig. Jag blir inte lika lätt arg då jag vet att ponnyn som står i mitt stall blivit illa behandlad tidigare i sitt liv. Men jag har blivit sur på honom, dom gångerna ångrar jag de totalt. Det märks på honom att han blir osäker direkt. Vi bygger upp bandet mellan varann varje dag mer och mer. Han litar på mig och jag på han. Så snart bör allt super bra! Han kommer göra så in i helvete för mig, förlåt för fult språk. Men han kommer rent utsagt dö för sin ryttare när han förstår att de är den personen han ska lita på, han ska känna sig trygg där och kunna vara lugn. Vi har en lång bit kvar till de, men vi jobbar på det!

Kram JULIA

Likes

Comments