Jag tror att jag och Ride spelar i samma liga , jag bjuder på bilden på mitt ansikte alla gånger blir inte korten bra 😂 Men detta tar priset... jag älskar att vi är perfect match iallafall :) Vi ser precis lika ut i ansiktet , detta visar bara hur fel allt kan gå i hästhantering , alla gånger är allt inte perfekt eller sitter där det ska :) Så detta bjuder jag alla mina läsare på :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Saknar att rida , saknar att träna ! Saknar allt skogen , luften , naturen ! Det ända positiva i allt detta negativa är väl att vi missat älgdlugor och stygnflugeägg :)

Annars så har denna sommar vart pest å pina ! Men nu är det dags , allt ska bli bra ! Jag har bestämt mig att han ska hålla !!

Han är en riktig krigare och han är det lojalaste jag träffat han har precis allt , han kan bli hur bra som helst...

Nu får tiden bara visa att jag har rätt !!

Likes

Comments

Många funderingar, hur ska en igångsättning se ut nu ? Han har ju stått så sjukt länge , så jag vet liksom inte vart jag ska börja ? Kanske ska börja med tömkörning varannan dag för att bygga upp lite och sedan sakta men säkert skritta igång honom ? Nja jag vet inte riktigt .. blir inte klok på detta ^^


Är det någon som har några bra tips ?

Inom kort kommer Ride äntligen få en hagkompis en halvblodsvallack på 11 år ! Jag hoppas dom kommer dra nytta av varandra och att han kan ge honom utlopp för sin energi 😁

Idag bralla han loss i hagen så jag trodde tråd och stolp skulle flyga ! Men tack å bock så samla han sig när jag kom till hagen å följde med så snällt in och fick sin dos med kärlek och kvällsmys :)

Älskade häst ❤️

Likes

Comments

Hej alla glada läsare !

Sjukt längesedan jag uppdaterade här ! Men Allt går framåt med Ride Och vi har nu påbörjat en sakta med säker utslussning i hagen , han håller sig i skinet (knappt) men han är inprincip halt fri.. Vi vet fortfarande inte vad skadan berodde på eller vad som gjort att det läkt. Men han kommer var under städning kontroll av ET och vet vid igångsättning .. Nu är vi inne på dag 5 i hagen , och han har redan börjat lugna sig , dock tyvärr tyvärr så har han gått omkull 2 ggr i den lilla hagen han går i .. Vilket egentligen borde vara omöjligt då han knappt har yta springa på , han hinner få upp tanken på fart sen är andra sidan på hagen framme.. Men hangar klarat sig bra och gjort det snyggt.. Peppar peppar ta i trä .. Så nu börjar våran resa.. Från konvalecent i 4 månader till att bli ridhäst igen .. Så länge han håller så kommer han få vara min trotjänare.. Sen får vi se .. Hur livet går vidare för han ! Men som det ser ut nu så är prognosen god och han kan leva ett normalt liv iallafall i hagen ..

Likes

Comments

Snälla hjälp mig ! Alla ni som har / haft hästar med fång , och hovbensrotation ! Kan ni dela med er av eran historia och även röntgen bilder om ni kan /vill !!

Nu är jag i ett extremt desperat läge står å velar och tvekar jag behöver eran hjälp !
Kommentera nedanför !!

Likes

Comments

Detta kan ju vara det sötaste fölet någonsin(det är dom alla) 😍Jag är så kär i denna lilla varelse ! Alldeles blyertsen var hon när hon föddes ! Helt outstanding ! Hon har karisma , hon har en sån stor personlighet i hennes lilla kropp ! Inte en dag går utan att jag hälsar på henne i hagen ! Hon är så gull av liv , och glöd i sina ögon ! Hennes mamma är av samma kaliber "enligt mig" .. Vackert och läckert huvud , stor och bastant märr ! Jag gillar dom starkt !

Nora följer gärna med efter en i hagen , och förra veckan när vi satte ny tråd i hagen så lekte min son som blir 4a på lördagens henne i hagen , han sprang och hon efter det varade inte länge men hon uppskattade den leken och det gjorde såklart min son också ! Hon är så nyfiken , absolut inte blyg ! Fantastisk avkomma efter Norheim Svenn !
Likes

Comments

Hej ! Idag har jag friserat Ride inför daten med Hovslagaren imorgon bitti och inför vet. Besöket på torsdag! Har fått alla journal kopior och plåtar på benet som jag ska ta med ! Nu är det nära !

Idag har vart en full späckad hektiskt dag ! Känns som att tiden inte räcker till ! Och att mitt dygn typ skulle behöva 48 timmar !

Igår fick jag hjälpa Marie att lägga om ett av fölens bandage då det glidit ner så vi fick klippa loss och lägga nytt själva.. Utan sedering 😂 Men det gick bra , dock inte lika fullt så snyggt som bär veterinären gör det men man ska inte klaga ! Hoppas det fyller sin funktion och inte ger mer tryck på såret !

Vi är nog mälarkliniken och distriktarns stamkunder :) Veteinären kommer ut till stallet var 5e dag .. Vi har vart på mälarkliniken med 4 hästar inom loppet av en månad (Rides) besök är inräknat där då ! Men jag måste säga och berömma dessa veterinärer att dom har stor kompetens , vet vad dom gör och gör inget om dom är osäkra ! All creds till er ! Ni välkomnar med öppna armar ni har ett öppet öra och ser till att saker blir gjorda ! 10/10 hästskor !!!

Det är rätt så intressant att vara nära och vara med när dom jobbar som tex med fölet Zlatan.. Han fick en tuff start i livet och fick för första gången för 1 vecka sedan gå ut i hagen ! Och han föddes 1 juni (tror jag) så många föl å hålla koll på 😂 När han var 6 dygn åkte vi till mälarkliniken.. Och det visade sig att det skulle bli en lång men välarbetad väg tillbaka för denna kille. Och nu är det som sagt fullt ös medvetslös ! Han är en väldigt tuff och smart kille. Han kommer springa på banorna och han kommer göra mycket pengar ! Den som köper honom kommer att göra en riktigt bra affär, dom där långskonkarna till ben kommer göra valuta för allt gott Marie gjort för honom ! Han heter inte Zlatan för ingenting :)

Och att vara en del av allt som dessa människor gör allt från att tvätta såret till att läggs ut behandlingsplan är så sjukt inspirerande ! Jag önskar och ångrar att jag inte valde rätt väg i livet först ! Men alla vägar har sitt pris !

Lägger in lite bilder på Zlatans första tid i livet:)Likes

Comments

Har pratat med veterinären idag , hon tycker att mitt beslut om att åka till kliniken är bra och att det är nog det bästa för honom vilket är skönt att höra ! Så man inte tänker i banor som inte är okej ! Men nu är det bekräftat så nu är det bara andas ut och invänta dagen som vi ska dit. 3 dagar kvar nedräkningen kan börja! Imorgon kommer Hovslagaren som ska sko han. Skapligt nervös för att ta av den limmade skon :/ Hur kommer hoven se ut ? Kommer den vara ful? Har den spruckit ? Har det hänt något med hovbenet ? Alla dessa tankar som ligger å gnor!! Tror jag blir galen ! Många kan tycka att detta bara är bagateller , men för mig är det hela världen när min bästa vän dag ut och dag in ska stå inne , inte vara med sina kompisar eller äta gräs :( Så här skulle det inte vara ...

Men det är så det är ....


Likes

Comments

Jag står installad på Stuteri C.G . Jag är den ända inackorderingen som är där.

Jag har fått tillåtelse att lägga upp bilder på både sto och föl. Jag kommer att skydda bilderna enligt upphovsrätts lagen. Och ingen kopieringen är tillåten !!! Detta är mina bilder.

Ni kan följa Stuteriet och fölen på Facebook Stuteri C.G !

Har ni några frågor om fölen tex om dom är till salu eller så kontakta Stuteri C.G !

Mvh Emma

Likes

Comments

Lite oro kom nu på kvällen, Ride var lite blek i slemhinnorna / tandköttet :( Vilket även gör att jag blir fruktansvärt orolig :( Men jag tror inte det är någon fara .. Han äter dricker å har bra Temp ! Men mamma hjärtat börjar ta ut sin rätt nu ! All oro kring allt :( Och dessutom har hans gallor i hasen blivit så mycket större ! Så nu måste veterinären även ta itu med det , då dom oroar mig enormt !

Han fick gå ut å beta en stund idag ( ja jag Trotsa veterinären ) men han var så ledsen (enligt mig) ...


Nu ska jag hem <3

sen kommer ett i lägg som kommer ge er alla söthets chock 😍

Likes

Comments