Header

WOW vilken häst jag har. Jag kan inte säga att resultatet kanske inte var på topp men hon var riktigt fint och det som revs var bara slarvfel då jag slutade rida. Det är jobbigt men en häst som man måste rida exakt hela tiden då det blir att om man inte gör det så får man stopp eller rivningar. Jag är iallafall nöjd över dagens resultat, att jag ens kom runt är jag glad för då det har gått upp och ner senaste tiden. Jag håller på att ladda upp filmerna på youtube men det tar ett tag så som kommer upp imorgon.

I dagens 80cm klass hade jag en fin känsla men red lite för lite så tyvärr blev det ett ner, jag försökte att åka litegrann men jag är nöjd ändå. Jag har hoppat 80cm ett antal gånger nu men det var ett tag sedan så jag var nervös över det men jag är nöjd.

I 90cm klassen var det debut på lokalnivå, jag kan säga att jag var riktigt nervös. Men min tanke var mest fram och över, jag blir lite osäker ibland och då börjar Mejram stanna för hinder men jag anser själv att det är bättre att hon river än stannar. Det gick otroligt snabbt och jag fick aldrig tillbaka henne, så jag fick 1 ner och 1 stopp. Stoppet var endast då jag plötsligt fick en reaktion och hingret var precis framför så det var det eller hoppa av på ett galet avstånd.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag få fick båda hästtärna gå ett litet pass. Jag rev Mejram och min mamma Pesco, jag skulle bara rida igenom henne iför morgondagens tävling. Jag hoppade ett par skutt på 80cm bara för att känna igenom knapparna. Hon var riktigt fin och bjöd otroligt fint på hinderna. Min mamma hoppade även ett par skutt på Pesco och det gick bra även fast han är lite speciell. Hon tyckte jag hade ridit igenom han fint nu under veckan då han bjöd men även gick relativt i form. Det är kul då det inte bara är jag som tycker att han känns fin. Jag kommer försöka jobba vidare med Pesco till veckan för att få ut steget men även gå i form då det ofta han bara blir kort och springing när man kräver av han.

Ifall jag ska vara ärlig är jag riktigt nervös för morgondagen, det är andra gången jag tävlar 90cm men även första gången med "riktig" bedömning och inte bara clear round. Det ska bli intressant då jag inte har någon aning om hur invarningen ser ut. Det är helt klart nervöst och taggande för att få veta vad man måne förbättra. Men jag har inga förhoppningar på något resultat då vi ofta kan ha någon bom ner på tävling men skålat hoppas man på det bästa. Kommer bli mer uppdatering om morgondagen efter morgondagens tävling.

​Våra första 80cm i vintras/våras

Likes

Comments

Idag så hade jag såpass tur att jag hann med en buss tidigare än vad tanken var så jag kom hem en halv timme tidigare. Det var bara att byta om och slänga sig upp på hästen. Jag red ut en sväng på en av ängarna, den största valde jag och även den med en relativt brant backe så han fick jobba men bakbenen. Jag travade runt hela ängen som uppvärmning och kan ju säga att det tar några minuter att rida runt hela. Men jag galopperade även två varv så det var en lång uppvärmning. Jag galopperade en hel del upp för uppförsbacken, men både innan och efter så red jag volter för att han skulle gå mjukt och gå i form. Han var riktigt följsam och gick fint, red bara i 30 minuter då jag hade skulle med och handla. Mejram fick vila då det är tillvinn till helgen och hon måste få vila någon dag, men imorgon så rider jag henne en sväng. Får se vad jag gör men något ska jag hitta på, Pesco ska också gå imorgon men har ingen aning om det heller.

Likes

Comments

http://www.hippson.se/blogs/iduspidus/sommarlovet-ar-over.htm#disqus_thread#comments

Tycker verkligen att ni ska gå in och dessa artikeln, artikeln handlar om hur ungdomar försöker glida på en räkmacka inom hästbranschen och det funkar verkligen verkligen inte alls där. Jag som ändå har lite erfarenhet och kan ju bara säga att det lönar sig att jobba hårt och ha en bra attityd. Jobbar man bra så skaffar man inte bara erfarenhet inom hästbranschen utan också kontakter och även referenser ifall man ska söka annat.


Likes

Comments

Det blev tyvärr ingen uppdatering efter måndagens hoppträning. Jag har börjat hitta knapparna bättre och bättre. Och måndagens träning var riktigt bra och även fast vi låg dåligt på hinder hoppade hon av perfekt. Jag är taggad på tävling och tror det kommer gå okej då jag har börjat rida henne bättre och hon har börjat förstå att man måste dra upp fötterna.

I tisdags red jag och min mamma ut en sväng. Jag red Pesco och hon Mejram, jag testade rida med snodd för att få han snabbare till formen och det hjälpte otaligt mycket. Tidigare när jag ridit på äng är han helt tittig och ska dra upp huvet så fort jag rör i tygalnar. Han blev en del sveating men jobbade på otroligt fint.

Igår onsdag så var det dressyrträning och det var min mamma som fick rida den då jag är påväg att bli sjuk och vill hellre vara frisk. Jag skulle rida Pesco hemma innan men jag hade läxor och mådde inte så bra så struntade. Mejram såg fin ut på träningen och det var kul att se någon annan rida träning på Mejram och det är intressant eftersom min mamma inte ridit någon träning sedan i juli.


Idag var jag tyvärr lite risigare men inte hindrade det mig så båda hästarna fick motioneras. Jag började med Mejram som jag logerade i 30 min, hon jobbade på riktigt bra och lyssnar bra på rösten och det blir bara bättre och bättre för varje gång man gör det.

Pesco började jag med att logera men han är jobbig att göra det med så jag struntade i det och red istället efter ett tag, jag galopperade galoppbommar som var 2m och 2.20 m så det var ganska trångt men han gjorde det ganska lätt då han har lätt att korta galoppen. Jag travade inte jättre mycket då det är hans jobbigaste gångart och jag inte orkade kräva speciellt mycket idag. Jag har gjort upp en plan om Pesco så nu framöver kommer han gå hårdare under ett par veckor (ca 6 dagar vecka) men under några veckor sedan drar vi ner och sen för.

Likes

Comments

Ska försöka ge bloggen ännu en chans nu i höst då jag känner att allt kommer vara lite lugnare med skolan. Jag kommer åka ut på en hel del träna och kommer även hålla Pesco i "tävlings- form". Blir dock ena tävlings för hans del men ska hålla han i sån form, jag känner att det inte går att prestera på tävling med han pga hans spöken i skallen. så jag försöker att verkligen satsa på att lära mig rida han ordentligt.

Mejram och jag har det varit mycket upp och ner på senaste men nu går det väldigt bra. För dom som inte känner mig vet antagligen inte att jag har varit och jobbat i ett stort stall i sommar och haft med hästen. Både jag och Mejram utvecklades framför allt i dressyren men jag fick även hoppa terräng för första gången. Det var bland det roligaste jag gjort med henne, hon var riktigt fin när jag red bra och hoppade allt. Jag åkte dock av två gånger på terräng banan, man bara upp i sadeln igen och fortsätta.


Nu till helgen som kommer 10/11 så blir det hopptävling igen. Jag hoppar 80 A och 90 A:inverkan och det ska bli riktigt intressant att hoppa en inverkan hoppning och få reda hur "man rider". Har lite tävlingsplaner i både hoppning och dressyr framöver men jag har inga super förväntningar då Mejram är väldigt olika dag till dag.

Likes

Comments

Det har inte blivit något bloggande på några dagar men det är mest för jag tycker det är tråkigt när jag knappt har gjort något. Men igår lördag så var det en lokal tävling i Bälinge, jag har aldrig tävlat där så hade ingen aning hur tävlingsplatsen var uppbyggd. Jag skulle bara hoppa 80cm så egentligen är det inget högt men eftersom jag bara hade kommit runt felfritt 2 gånger på den höjden var jag nervös. Jag ville bara bli felfri, det var usla förutsättningar det regnade väldigt mycket. Men fanns inget att stoppa det men som tur var hade dem framhoppning i ridhus. Jag hoppade fram och allt kändes bra, sedan skulle jag in på banan, Mejram är snäll och inte tittar på något konstigt. När jag red banan gick det bara på flyt och jag red exakt som min mamma sa, jag var felfri och eftersom det inte var någon omhoppning så var jag klar. Rundan gick otroligt bra och jag fick beröm av flera från klubben, det är kul att vissa i klubben ändå håller ihop även fast det är lite krångel vid sidan av. Jag är så himla nöjd och Mejram skötte sig precis som hon skulle och allt var super.

Video kommer finnas på youtube någon dag.

Jag har planerat in nästa tävling och den blir nästa söndag, det är bara en pay and jump men det är i en närliggande klubb så det passar bra. Jag ska hoppa 80 och 80cm men går det bra i första ska jag ändra till 90 i andra, jag hoppas Mejram och jag sköter oss lika bra som igår.


Jag satt och planerade in massor av tävlingar i höst men det är tråkigt för det är knappt någon hopptävling som är under 90/100cm så dom måste jag vänta med, men har en del dressyr. Eftersom jag tävlar dressyr på LB nivå så finns det ett stort utbud av olika tävlingar. Men jag brukar försöka ta de på kort bana för jag tycker det är så krångligt på lång bana.

Likes

Comments

Dagens pass blev allt annat än förhoppat, jag red bara Pesco idag. Jag red på banan barbacka med träns ett tag och efter ett tag tog jag av det och red i halsring. Mitt mål efter sommaren är att kunna rida reglerat helt utan utrustning, jag har ridit helt utan men har lite svårt med svängning då jag har en shettis i storhästformat med egen vilja. Men det går isåsådär. När jag galopperade så hade vi olika åsikter så han svängde och inte jag så jag åkte av. På något konstigt sätt har jag blivit svullen vid foten och svullen, tror att han råkade trampa på mig på något sätt.

På kvällen var det dressyrträning men jag red inte då min mamma fick göra det. Jag var publik men det är kul att se någon som är duktigare än mig rida henne. Och hon är en riktig stjärna och har kollat på en hel del dressyrtävlingar i höst som jag troligen ska på. Blir mest LB så det är vänligast, kanske någon LC. Vi får se.

Likes

Comments