Min kompis Lovisa Palm har tagit bilderna och hennes Instagram är photographysbylovisa, det är nära av de bättre bilderna som är färdig redigerade och klara men förstås finns det några som är bra men måste redigeras till.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår blev de en julfotogrfering med Pesco. En kompis är fotointresserad så tag vara på det så hon fick komma och ta bilder. Pesco är betydligt mer stillsam så därför fick han vara modell stället för Mejram. Jag satt även utan hjälm så han var säkrare. Bilderna kommer komma upp någon dag när de är färdig redigerade. Hon ska även kommer inom kort och ta lite riktiga bilder så jag kan använda lite efter jul för nu är de dom bilderna som finns kan bara användas innan.

I veckan ska jag även rida träning vilket jag inte gjort på över 1 månad.


Hennes Instagram: @photographysbylovisa
Min Instagram: @matildashastar

Likes

Comments

Video från den allra sista tävlingen i år, bara jag tittar på den så blir jag nästan generad då jag tycker jag rider som en kråka men få fixa det nästa år. Även om den kanske inte gick så bra så går det att fixa till.
Uppland-Västmanlands fältrittklubb 90cm

Likes

Comments

Dehär med bett är en fråga som alltid kommer på tal och är intressant tycker jag. Jag skulle gärna vilja testa många olika men det jag har nu trivs både Mejram och Pesco går med. Mejram är lite piggare och lite starkare, men inte jätte stark men det är bara jag som inte riktigt är van med det. För tillfället går hon på baucher bett och Pessoa bett och båda har ju en del som hävstongseffekt för extra effekt.

Pesco går på vanligt tredelat gränsbett med mässing i mitten. Han har lite svårt att ta stöd i bettet men när han väl gör det då det är det bettet alldeles lagom. Han kan ibland bli extremt pigg och på i bettet men det är aldrig att man inte kan hålla tillbaka han.

De betten jag hade velat testa är främst två stycken Trust bett, ganska lika men de tror jag Mejram hade gått väldigt bra på. Med tanke främst att det är lite likt Pessoa och Baucher.

Ett bett jag hade velat testa på Pesco är ett nova bett, vi har ett men det är för kort för han så det går inte. Då nova bettet är snällt och jag tror att han hade tagit mer stöd i bettet isåfall.

Likes

Comments

lite bilder som får mig ism inte gillar vintern att längta till snön kommer tillbaka.

Likes

Comments

Under hala högstadiet har vi haft prao 3 gånger och varenda gång har jag på ridskola, men senaste gången åkte jag ner till ett stall 35 mil bort. Ett stort utbildningsstall som är relativt stort och har fina framgångar. Hade ingen aning om att det fanns men jag åkte bort för jag tänkte främst vad är det värsta som kan hända. Jag jobbade och blev helt slut och tyckte det var bästa tiden under lång period. Jag blev extremt inspirerad av den högklassiga ridningen och hanteringen av såpass högklassiga hästar av kvalité. Jag blev erbjuden att komma tillbaka under sommaren, vilket för mig var ett självklart val då jag kunde få träning av topptränare och få testa att uppleva min dröm. Jag har sedan tidigare alltid velat bygga upp eget med försäljning/ utbildning i framtiden och man måste börja någonstans. Jag var där i tre veckor och utvecklades mycket både inom ridningen men även som person då jag bodde för det mesta själv. I vanliga fall brukar jag var rätt så blyg inan jag känner personen men när jag inte träffas så mycket folk blir jag mer social vilket gör att det negativa blir positivt. Snart bär det av igen, jag ska få möjligheten att åka tillbaka dit. Ingen är så glad som jag är nu då det bestämdes i veckan.


Jag säger bara en sak för att kunna nå sitt mål måste man jobba för det och ta chanser som kan gå hur som helst.

Bild därifrån sista dagen

Likes

Comments

Höprövning för att få hästarna mer på bakbenen. Jag skulle säga att man ska börja att flytta framdelen mycket på framridningen då hästarna är mer med på noterna när själva övningen börjar. Mellan varje bom var det ungefär 15Meter så det blev 4/5 galoppsprång beroende vägen. Man kan ju helt enkelt rulla över och bara få kontroll när volten bara är en 25meters volt vilket är tillräckligt. Vi har även högt upp de röda så de ligger på runt 80cm för att göra det hela svårare.

Riktigt ful men men, man börjar med den gröna delen och sen del orangea. För att få fram den lilla delen till omhoppning så försökte jag rida på 4 galoppsprång istället för 5 för att få upp tempot. Och sedan kunna vända runt snabbt och kunna gasa på och hoppa det röda, och absolut INTE göra typiska ponnysvängar utan göra riktigt fina men snabba vändningar så de sätter dig ordentligt på baken. Jag hade det röda på 90cm och det svarta på ungefär 50cm, det går förstås att både ha lägre och högre men jag kände att detta passade mig.

Likes

Comments

Jag är väldigt nogrann med de hopp-/ dressyr-övningarna jag gör hem för att de ska ha ett syfte med det jag behöver träna på. Och ofta när jag rider hemma tränar jag aldrig höjd då jag aner att det är onödigt då vi inte tävlar såpass högt utan nu är det TEKNIK TEKNIK TEKNIK som gäller just i hoppningen. Men även för att det är vinteruppehåll för Mejram och det har inget specifikt syfte med höjden, förra året var jag osäker på 80/90 och då tränade jag det. Jag har tränat på att vända på bakbenen då det kommer bli en fördel inför tävlingarna och även att kunna komma tillbacks och börja rida efter hindret och inte att det ska ta 3 språng för att komma till och börja rida igen efter språnget.

Första 80cm på Jälla med MejramMen i dressyren så har jag fokuserat på främst konan reglera gångarterna och få en större trav/ galopp utan att det går snabbare. Men även för att få en bättre bärighet av damen själv. I vår ska jag inte tävla henne så mycket i dressyr då det blir hoppning som gäller i vår och min mamma ska tävla henne en del i dressyr.

Extremt gammalbild från vi-15/16

Likes

Comments

Mycket på senaste tiden men nu ser det ut att vara kungs ett tag fram till jul. Blev lite shopping på hööks idag då det var väl behövligt med nya vinter ridskor. Ska försöka beställa Veredus color edition benskydd i Vinröd i antingen Carbon gel eller Olympus och sen en jacka från Börjes då jag bara har tunnare jackor som blir för kalla i vinter. Är extremt igen på att köpa Freejump men har beslutsångest då jag inte vet om det är värt pengarna och har även problem med färgval, jag lutar åt de röda hållet med tanke att jag kan ju ta vanliga stigbyglar om jag inte vill ha röda på någon tävling.


Likes

Comments