Allmänt bra övning för att bara träna att rida olika bågar och försöka rida med så jämn galopp som möjligt och inte bara ta allt i fart.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Gårdagens träning var piss, jag red som en död kråka som var i ett mjölkpaket. Vilket gjorde att hela passet blev värdelöst, usch vilken dålig riddag. Jag hade massor av bra distanser men osäkerheten bar kom fram och tog över, slutade med ett högre på 90/1m men känslan var piss. Jag tror det främst att jag inte har hopptränat på en månad och knappt ridit på två veckor. M har inte heller gått så mycket på en vecka så hon var överallt och ingenstans, jag fick för mycket reaktion om jag tog en förhållning och om jag drev på och nej usch träning kan jag gärna glömma. Det är sjukt vad deppigt det är, för bara några veckor sedan kändes inte 1m långt ifrån på tävling men nu känns det så långt ifrån för att klara det i vår.
Till helgen ska jag iallafall och extra träna för att komma i fas igen, främst dressyr men lägga in hoppning där för att träna in sprången i kroppen. Det är sån besvikelse när man är taggad och allt går dåligt men det är bara att glömma och komma tillbaka bättre.


Idag fick iallafall båda gå och båda skötte sig. Mejram fick longeras på banan för att bara röra på sig efter träning, hon är extremt enkel i det vilket uppskattas. Jag bara satte på longer linan på hennes grimma så fick hon röra på sig i en halv timma, när man longerar lyssnar hon riktigt bra när man gör övergångar. Pesco hade överskotts energi och galopperade snabbar och snabbare hela tiden, älskar han när han är så och inte slö. Han fick flytta en del och jag märkte att självaste steget blev otroligt bättre, större luftigare steg. Pesco är den hästen alla nybörjare ha egentligen för han är väldens snällaste men han kräver otroligt mycket för att verkligen jobba. Och mid sina egna små idéer som man får lära sig. Först nu efter 4 år jag lärt mig rida han rätt och lära mig alla hans knappar utan och innan. Han är stor del till att jag kan det idag och extremt tacksam över att ridit han, även fast jag inte tävlat framgångsrikt på han.

Likes

Comments

Satt och tittade runt på olika sidor om övningar och hittade denna, den ser så rolig ut främst för att träna på hoppa spets.

Likes

Comments

Är det värt att egentligen köpa en ridhjälm för flera tusen. Som privatryttare så ser man mycket i märken och jag själv är insatt en hel del i det. Men många köper dyra hjälmar (över 3000kr) och är det verkligen värt det. Jag har haft beslutångest då min inte kommer vara godkänd efter det nya reglerna. Jag hade främst velat köpa en billigare då jag vet att jag kan ramla när som helst. Men jag har testat alla på hööks och ingen har suttit hundra så jag beslutade att åka till mer märkes butik och kollade. Jag började med hjälmarna kollade jag främst på prislappen och självklart är det en stor fråga när man igår i skolan och inte får någon inkomst direkt. Och jag fick otrolig hjälp med en skön hjälm men den var över de jag hoppats på. 😟 Jag har lite ångest om jag ska köpa den lite dyrare hjälmen som är otroligt skön eller köpa en billigare som är obegalig. Med tanke att jag ska eventuellt ska gå hästgymnasium så kommer det bli en hel del ridning och hemma rider jag för det mesta 5dagar i veckan.

Är det värt är den stora frågan?

Likes

Comments

Min kompis Lovisa Palm har tagit bilderna och hennes Instagram är photographysbylovisa, det är nära av de bättre bilderna som är färdig redigerade och klara men förstås finns det några som är bra men måste redigeras till.

Likes

Comments

Igår blev de en julfotogrfering med Pesco. En kompis är fotointresserad så tag vara på det så hon fick komma och ta bilder. Pesco är betydligt mer stillsam så därför fick han vara modell stället för Mejram. Jag satt även utan hjälm så han var säkrare. Bilderna kommer komma upp någon dag när de är färdig redigerade. Hon ska även kommer inom kort och ta lite riktiga bilder så jag kan använda lite efter jul för nu är de dom bilderna som finns kan bara användas innan.

I veckan ska jag även rida träning vilket jag inte gjort på över 1 månad.


Hennes Instagram: @photographysbylovisa
Min Instagram: @matildashastar

Likes

Comments

Video från den allra sista tävlingen i år, bara jag tittar på den så blir jag nästan generad då jag tycker jag rider som en kråka men få fixa det nästa år. Även om den kanske inte gick så bra så går det att fixa till.
Uppland-Västmanlands fältrittklubb 90cm

Likes

Comments

Dehär med bett är en fråga som alltid kommer på tal och är intressant tycker jag. Jag skulle gärna vilja testa många olika men det jag har nu trivs både Mejram och Pesco går med. Mejram är lite piggare och lite starkare, men inte jätte stark men det är bara jag som inte riktigt är van med det. För tillfället går hon på baucher bett och Pessoa bett och båda har ju en del som hävstongseffekt för extra effekt.

Pesco går på vanligt tredelat gränsbett med mässing i mitten. Han har lite svårt att ta stöd i bettet men när han väl gör det då det är det bettet alldeles lagom. Han kan ibland bli extremt pigg och på i bettet men det är aldrig att man inte kan hålla tillbaka han.

De betten jag hade velat testa är främst två stycken Trust bett, ganska lika men de tror jag Mejram hade gått väldigt bra på. Med tanke främst att det är lite likt Pessoa och Baucher.

Ett bett jag hade velat testa på Pesco är ett nova bett, vi har ett men det är för kort för han så det går inte. Då nova bettet är snällt och jag tror att han hade tagit mer stöd i bettet isåfall.

Likes

Comments

lite bilder som får mig ism inte gillar vintern att längta till snön kommer tillbaka.

Likes

Comments