Det var ett tag sen jag skrev något blogginlägg, det har varit mkt tankar som har snurrat och det snurrar fortfarande. För ett par veckor sen var jag iväg med Hjärtanet hos veterinären, det blev ingen bra dom :/ hon är snedställd i ena frambenet och inåttåad. Veterinären sa att det inte är säkert att hon kommer kunna trava något lopp. Men hon kommer iaf inte bli någon V75 häst. Han trodde att en bra hovslagare kanske kunde hjälpa oss. Men den hovslagaren som kom var inte alls bra. Hon vågade knappt ta i henne. Men men iaf, den hör snedställningen skulle den tidigare ägaren fixat innan hon var 6 månader. Men nu är hon 2år och det är försent att göra något är det. Så vi får helt enkelt se vad som händer med henne.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag fortsätter Hjärtanet att utvecklas, hon verkar känna mer tillit för både mig och andra. Däremot är hon fortfarande som en trotsig två åring så fort hon är inne i boxen. Men gick betydligt mycket lättare idag att ta av henne grimman. Vi gick in med hästarna en i taget idag för att se hur den reagerar så fort dem blir själva. Vi måste nämligen klippa navelsträngen mellan dem, annars kommer det bli tufft när hon ska tävla. Men det gick bra, lite gnägg från mamman som blev själv i hagen, annars inga problem. Hoppas på fortsatt utveckling imon så det går ännu bättre.

Likes

Comments

I Lördags kom Hjärtanet och Chill out hem till oss för första gången. Dem fick börja med att gå ut i hagen. Hjärtanet är lite tjurig, hon markerar och försöker bitas så fort man ska klappa henne medans hennes mamma drar sig undan. På kvällen när vi skulle ta in hästarna skulle Hjärtanet gå först, det tog tvärstopp så Chill out fick gå in först. Hjärtanet är väldigt känslig för beröring vid öronen, hon tyckte inte om att dra grimman över dem. Kanske har det hänt henne något?
Natten var oroligt för henne, hon stod och stampade i boxen och la öronen bakåt så fort man kom i närheten. Men hon åt sin mat och hon drack av sitt vatten iallafall.

Igår när dem skulle gå ut på morgonen och vi skulle försöka få på henne grimman ställer hon sig lite lätt på bakbenen och slår upp med huvudet mot taket. Vi får knäppa upp hennes grimma så vi inte behöver dra den över öronen. Hon går först ut, det går bra.
Under dagen går vi ut flera gånger och försöker locka henne till att komma så vi kan klappa henne. Det går bättre och bättre även att hon är lite små tjurig ibland. Hon vill ha kontakt, men det verkar som att hon inte riktigt vet hur hon ska bete sig, hon verkar också ha svårt att känna tillit till människor. Sen åker jag till jobbet, mamma och Lelle skulle ta in dem och borsta av dem lite. Hjärtanet tyckte inte om när dem skulle göra det, så hon sparkar rakt bakåt så det blev fina märken i väggen. Hur mycket dem än försökte så gjorde hon samma sak. Kan hon ha blivit piskad? Eller varför gör hon så?
På kvällen sen går jag, min kompis och hennes man ut och klappar med henne i boxen, hennes man går in till henne i boxen och kan både klappa och borsta henne. Hon är tjurig och vill fortfarande visa upp bakdelen, men det går iallafall att borsta henne. Så det känns ju hopp för henne, man måste bara vinna hennes tillit så hon förstår att man inte vill henne något illa. Idag blir det att fortsätta jobba med henne. Så jag uppdaterar lite mer ikväll sen.

Likes

Comments

I söndags åkte jag, min son, min mamma och hennes man till Tingsryd för att kolla på en travare. Gpsen lurade in oss på helt fel väg, vi kom till ett stall men det var fel stall. Så det var bara att vända och köra rätt. Väl framme träffade vi den jätte trevliga herren som skulle sälja henne. Både Hjärtanet och hennes mamma Chill Out stod i hagen. Han öppnade till hagen så dem kunde gå på gårdsplan men då trodde dem att dem skulle få gå in, så dem var inte alls på något glatt humör för att visa upp sig :) men det hindrade inte mig från att tycka om henne, hon var sååå fin både i färg och kropp och att hon var lite tjurig visar bara att det är lite anamma i henne. Så jag tror att det kan bli något riktigt bra av henne. Alla hennes syskon har sprungit in en hel del pengar, inte tala om vad hennes pappa har gjort. Det ska bli både kul och spännande att både få träna henne och förhoppningsvis köra henne i lopp.

I måndags gjorde jag en ansökan om B-licens på webben och i torsdags fick jag mitt inlogg. Det är 7 kapitel man ska läsa plus instuderingsfrågor, jag var så ivrig på att börja så jag hann med två :) kändes jätte bra.

Nu är jag på jobbet och har vaken natt, men senare idag kommer min lilla älskling hem till oss tillsammans med sin mamma :) jag längtar jätte mycket kan jag säga.

Likes

Comments

​​<a title="stalljacobsson blogg" href="http://www.blogkeen.com/visit_blog.aspx?id=810378&mid=194738&f=true" target="_blank"><img alt="stalljacobsson blogg" border="0" src="http://www.blogkeen.com/stats.aspx?id=810378&p=1&l=sv" width="120" height="51" /></a>

Likes

Comments