Måste göra en lite uppdatering om Simpan och hennes lilla olycka i förgår. I går såg hon fin ut och rörde sig normalt och i dag var hon igång som vanligt så nu är vi tillbaka på banan igen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Här kommer lite bilder från i lördags. Pay and jump med Simpan och Zeppelin

Likes

Comments

Ibland händer saker som absolut inte får hända. Men när de ändå händer får man göra det bästa av situationen. I dag skulle jag tömmköra Simpan för första gången sen jag köpte henne. Hon är en mycket känslig häst som inte alls tycker om att man håller i henne, varken från marken eller uppsuttet.Så när hon kände tyngden från tömmarna började hon backa, snurra och reste sig och slog över. Hon reste sig upp helt oberörd, men fick en reva på bogen efter en sten. Jag fortsatte lugnt att tömmköra när jag konstaterat att hon var ok. När jag ska byta varv 3min senare gör hon exakt samma sak. Jag tänker att jag måste vara snabbare nästa gång så jag hinner avbryta förloppen så det inte sker igen. Hon måste ju gå att tömmköra så jag gör ett tredje försök. Om nu lyckas jag hela lektionen hålla henne på backen även om hon tycker tömmarna är lite läskiga. Det blev ett lugnt pass i skritt och några steg i trav. För att se så hon inte blivit halt.

Som tur är ser hon fin ut på linan, men jag är fortfarande orolig att hon slagit i någon kota eller sträckt sig. Så för säkerhets skull kylde jag både bog , knän och ben för säkerhets skull. Jag valde även att åka ut innan jag skulle sova för att ta en kvällspromenad med henne och se så hon inte var svullen eller öm någon stans. Masserade även in en kräm som ska hjälpa mot svullnad. Sprang lite med henne också för att se så ingen hälta kommit under tiden hon stått still i boxen. Som tur är ser allt bra. Men för säkerhets skull går jag upp tidigare i morgon för att hinna promenera och kolla så hon mår bra i morgon med.

Urs jag hatar när liknande saker händer, det går så fort och nästan omöjliga att hinna agera innan det är försent. Nu hoppas jag bara att Simpan får någon skada efter det här.

Likes

Comments

Det här var Simpans första pay and jump och dessutom första gången hon åkte iväg på riktigt. Hon skötte sig exemplariskt med miljöbytet, alla hästarna och människorna överallt. Min plan från början var att bara träna på tävlingsmiljön och skutta över en 60bana. Men eftersom hon tog allt så bra kände jag att vi kunde koncentrera oss mer på banan och jag bestämde att vi skulle hoppa 70cm och 80cm i stället. Första rundan travhoppade vi för att hon skulle hinna tänka efter och hinna med i alla svängarna. Hon tog sig an banan exemplariskt för att vara allra första gången, även om publiken var riktigt läskigt. 70 cm 0fel

I andra rundan kände jag att vi kunde galoppera eftersom att hon gjort tidigare runda så himla bra. Och som sagt hon tar sig även an denna bana men en positiv anda och skuttar runt om hon aldrig gjort annat. 80cm 0fel. Jag åker hem med värdens finaste 4åring i mina ögon. Det kommer bli roligt att få följa henne och se hur allt kommer att utvecklas.

Likes

Comments

I lördags var jag som sagt iväg till Stall Fursta Gård på en pay and jump. Jag ska till lägga att det var en super bar anordnad tävling. Zeppelin har tidigare stoppat mycket och sista tävlingen vägrade vi ut oss. Så i dag var huvudmålet att komma runt utan några stopp och med en positiv känsla. Jag tycker att vi lyckades bra med vår plan. Även om jag skulle vilja ha lite mer driv bakifrån och sug mot hindrena så att jag kan sitta upp lite inför hindret och kan få ett bättre distans till vissa hinder. Men i 90 cm blev det 0+0 fel och jag är riktigt nöjd

I andra klassen fick jag fram honom mer och fick en bättre känsla. Tråtts att han kändes lite osäker och jag skulle önskat lite mer hinder sug på honom så stanna han inte så jag är tiktigt nöjd. Tyvärr rev vi näst sista hindrett. Det blev 4fel i 1m men med en bra känsla åkte vi hem nöjda och glada.

Likes

Comments

Vilken toppen helg det har varit, en helg full av hästar. Det har fixats och trixats mycket med planering, träning och tävlingar den senaste tiden. Jag har vart nere i en svacka den senaste tiden men mycket små saker som har stoppat upp mig. Men nu känns det som att det är på väg att vända. Hästarna är friska (peppar peppar ta i trä), de har skor, utrustningen är utpassad, kiloprakton har vart ute och allt ser bra ut, jag har hittat en bra tränare/ Coach, jag tar hjälp av en super bre tjej samt mina föräldrar beckar upp mig mycket. Vi har börjat göra upp mål och veckoplaneringar. Så äntligen känns det som att det går åt rätt håll. Nu ska jag bara se till att resultaten visar samma sak. Motivationen är på topp!

I lördags var jag iväg på pay and jump med Zeppelin och Simpan som hjälp följde pappa med och körde ena transporten. Jag fick även med mig Tilda som rådgivare och peppa mig.I söndags åkte jag iväg på en lokal dressyr tävling i Heda med Zeppelin och red en LB:1 som hjälp följde ägaren Sofie med. Jag tänkte att jag skulle återkomma med resultat och hur det gått i nästa inlägg, när jag lyckats ladda upp lite filmer.

Utöver alla tävlingar har det trimmats och konditions tränats för fullt här hemma. Nu ska alla hästarna komma igång ordentligt.

Likes

Comments

En liten film från Johan träningen

Likes

Comments

Nu har en månad av utbildning för Hotze hos mig tagit slut, Som avslut åkte vi till Hillevi Hassler för att ta lite fina bilder. Man kan ju inte säga annat en att han är bildskön och med en duktig fotograf blir det fina bilder, tyvärr förstör jag hälften av alla bilderna med mina ansiktsuttryck. Första delen av en mindre bildbomb;

Likes

Comments

För en vecka sedan sen var jag iväg på hoppträning på Hageby RK för Johan Spetze med Zeppelin. Vår första hoppträning sen november ungefär. Jag har hoppat ett par gånger hemma själv men är ändå väldigt ringråstig. Så det här blev en bra uppstart för årets tävlings säsong.

Vi red fram länge med fokus på noggrannhet, tydliga men små hjälper som ska gå igenom VARJE gång och inte bara ibland. Hörnplaceringar var en av huvudövningarna, halvhalt innan hörnpaseringen på ytter tygel, forma runt innerskänkel, möter upp med ytter skänkel och rider framåt till ett stöd i handen. Andra övningen var att hoppa fram på en volt. Här märktes direkt om man ridit tidigare övning korrekt.Jag märkte att i vänster varv hade jag inte fått igenom ytterhjälpen tillräckligt, Zeppelin gena genom volten och tar inte min ytter hjälp. Gör om gör rätt. ¨

Vi fortsatte sen med en serie, kryss räcke kryss med ett galoppsprång mellan. Här tränade vi på att inte trycka iväg hästen över hindrett och hur ryttarens sits påverkar hästens språng. Vi avslutade träningen med att hoppa en bana där vi tog med alla delar som vi tränat på under passet.

Avslutade med en bra känsla och många nya bra tips på hur jag ska påverka Zeppelin med min ridning. Han är en avaktande individ som behöver mycket stöd i ridningen men får samtidigt inte ridas iväg för då blir han slarvig. Nu har vi något att jobba vidare på.

Likes

Comments

I Tisdags hade jag dressyr träning med Zeppelin för Anette Solmell vår andra träning för året. Lite uppföljning på hemläxorna som jag sköt som vanligt med blandat resultat. Framåtbjudningen har jag jobbat mycket på och fick MVG på medan en galopp skänkelvikningen var typ IG men jag ska vara ärlig och säga att jag inte tränat alls mycket på det. Har lite för mycket vi övar på nu och jag kan inte träna på allt varje pass utan väljer ut en övning som jag tränar på under ett pass för att få kvalitet i träningen.

Vi jobbade även här på den lite högre dressyr formen och komprimeringen i kroppen.Rundning och drivet bakifrån. Vi använde oss av en ny teknik som jag aldrig ridit efter tidigare och jag fick en stor aha upplevelse även detta dressyr pass. Vi jobbade lite skänkelvikningar i galoppen och halter från traven.

Jag tycker det känns rätt bra att kombinera Carro träningarna med Anettes träningar då de fokuserar på olika saker men har rätt lika tänk. Jag tycker att det ska bli spänande att se vart detta år kommer leda oss fram till. Vi har ju ett mål att hinna starta MSV i år. Men det är en bra bit kvar dit.

Trött kille efter ett bra dressyr pass​

Likes

Comments