Ögonen går i kors, saven stiger och kronjuvelerna klingar i ljuvliga toner.


What!? 😨😨😨 Var är kronjuvelerna? Vem tog dem o när? Herregud...en häst i sina bästa år och en Grand Theft Gottepåse har inträffat! 😭 Ring polisen , jag behöver dem typ NU!

Idag mötte jag stoet i mitt liv! Stoet med stort S och allt det där. Plötsligt stod hon framför mig så ljuv och vacker och skulle träna med mig....med MIG! 🐴🐎

Jaja, där fanns andra hästar med men för mig fanns bara hon! Liten och ljuvlig med glimten i ögat och med  samma fina form på kroppen som mig...nämligen rund.

Hon blinkade med sina långa ögonfransar och fuktade mulen innan hon med låg stämma gnäggar fram ett Hej!

Hej på dig kexet står du här och smular? Jag kan äta upp dina smulor var det första min mule frustade fram medans ögonen rullade runt i sina hålor.

Sen sansade jag mig. Jag är bättre än sådär! Jag är sofistikerad, jag är världsvan, jag är en gentleman!  Jag är ju för tusan Spidermann en superhjälte på danska! 🕷
Jag räddar damer i nöd, men den här damen gjorde omgående klart att hon inte behövde räddas.  Ett tufft sto i miniförpackning.

Här kommer min jockey och äntrar   ryggen och jag leder Fia ut i ledvolten för att påbörja vår första träning tillsammans.  ❤

Med Novalie på ryggen och Fia följandes i svansen var detta min bästa träning någonsin! Nu ser jag fram emot nästa veckas träning på ett helt annat sätt. 😍🐎😍

I övrigt var det en bra träning för alla deltagande.
Prins Daniel var lite extra busig idag och kissade i gräset där tränare Lotta sen trampade ner i det gula guldet med sin raggsocksbeklädda fot.
*Gnähähähähä*
  Efter det la han sen Novalie på sanden två gånger. Inte dramatiskt alls, men jag gillar
ju den Jockeyn så lite onödigt kände jag nog att det var. Men jag förstår grabben..är man kunglig måste man revoltera lite. 😉

Även Flippelina gjorde en liten fuling och placerade Evelina på sanden när Daniel ändå busade lite, men efter det gjorde hon värsta snabbjobbet så hon är förlåten.

Ilenta och Soccra gick som klockor och Shakira... Ja hon var så snygg som bara en sydamerikansk sångerska kan vara. Hon är lixom exemplarisk med Michelle som styr. Henne skulle man ha i sitt Harem!  Men...då gäller det att återfinna kronjuvelerna igen. Jag får leta i bra att ha lådan när jag kommer hem! Kanske återfinns dom där? 🤔

Hedersomnämnande för dagen måste gå till Ior som är på väg tillbaka efter sin skada tidigare i somras. Det gjorde du galant grabben!

Och jo...Soccras träckare...vilka gångarter och vilken uthållighet den kvinnan har! Hatten av!🎩

Återigen en galen, härlig och rolig träning med bästa Galoppfamiljen! ❤❤

// Over and out från Spider som hoppas att dina strumpor är torra och tårna luktar smultron, Lotta! 😙

En bild på mig och Fia. ❤❤❤ Love is in the air!

Jag är ju ganska snygg om jag får säga det själv! 😍

Det glada A ponnygänget...och ingen av oss har problem med näringsbrist.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

I strålande sol parkerade ponnymamma Susanne lastbilen på anvisad plats vid Revinge terrängbana.
Dörrarna öppnades och ut vällde barn och föräldrar, hästar och packning.
Som ett resande Cirkussällskap ungefär, men utan ett tält att resa!

Nu jäklar skulle Sugar Cup ridas av tre ponnygalopptjejer och en storasyster på Jättehumlan som trotsar tyngdlagen.

Under mycket skratt och glam gjordes ponnysarna iordning och äntrade banan där Ted Velander stod redo att guida dem igenom alla hinder med konstiga namn.
Alla tre ponnysarna kan ha diverse exter för sig, men just denna dag skötte de sig exemplariskt.
Även Jättehumlan gjorde en bra runda och Johanna var mycket nöjd.

Dags att packa in hästar, packning och människor och åka vidare för inkvartering på Flyinge stostall för våra fyrbenta vänner.

I gigantiska boxar skulle natten spenderas.
Själva skulle vi tvåbenta sova på Hotel Hulehöj..dvs i lastbilen.
😁 Glada i hågen åkte vi mot Flyinge vandrarhem där vi blivit lovade plats med eluttag. Mindre glada i hågen blev vi när vi insåg att vår kontakt inte passade och att omvandlaren låg hemma hos Susanne i Ale. 🤔

Efter nödsamtal till ansvarig fick vi lov att parkera vid stostallet där vi visste att det fanns kontakter som passade.

Morgonen efter var vädret inte lika strålande och strax efter 11 kom de första regndropparna. Efter det öppnade sig himlen för resten av dagen.

I hällande ösregn stod vi sen som dränkta katter och tittade när tjejerna red .

Michelle red till sig imponerade 8.0 poäng och därmed en plats i Sverige Finalen. Wow, och Stort Grattis! ❤

Evelina kom upp i hela 7.8 poäng men fick 0.5 i avdrag för en piruett när Filippas tänkte gå hem i ett avsnitt av banan. Hon löste det jättebra och kom runt resten av banan finfint.

Cornelia fick 7.5 poäng men oxå hon 0.5 i avdrag för ett stopp på första hindret.

Överlag var tjejerna så duktiga och fick beröm för sina stadiga sitsar. Galoppträning ger resultat uppenbarligen!

Sist ut var Johanna på en Humla som för dagen inte var samarbetsvillig och stannade på nästan alla hinder. Stor eloge till Johanna  som med bibehållet lugn oberörd lotsade henne genom hela banan trots detta!

Genomblöta och småhuttrande packade cirkusen ihop och begav sig hemåt igen för ankomst hemma mitt i natten.

Ännu en rolig resa med delar av Galoppfamiljen var avklarad.

Tack Susanne, Michelle, Ylva, Johanna, Cornelia och min egen familj för glädjen ni sprider! ❤🤗❤

// Den ömma modern som idag känner sig som en urvriden trasa.

Helt fräck snodde jag de här bilderna på glada tjejer av Ylva. Tur att någon med sinnena i behåll fotade denna regniga dag.

Lunchdags på restaurang Hulehöj.

Bara ren kärlek! ❤

Lyxboende!

Dessa tjejer med sina ponnysar! ❤
Tyvärr fick jag inga bilder på Johanna och Humlan eftersom hon tränade i gruppen efter.

Likes

Comments

Det är fredag kväll och ungefär 22 timmar sedan vi kom hem från Falsterbo.
Vi på andra sidan häcken (namnet på vår bostad) är igång med ett frenetiskt packande inför helgens resa till Flyinge.

Fadern packar lite planlöst och modern flätter runt som en uppskrämd fasan och letar efter det som ska med.
Allt på den mentala listan prickas av.....förutom mina termoleggings! 😨

Herregud jag kan inte åka utan långkalsonger ju! Ja jag vet att det är mitt i sommaren, men rätt som det är så blåser polarvindarna in och isbjörnarna tar över gatorna och då är det bra att ha långkalsonger.
Men inte...de går inte att hitta och kommer istiden den här helgen så dukar jag under.

Mat ska vi ha med oss och vi packar även det som inte är kylvaror. Engångstallrikar och liknande skall oxå med. Fundera fundera...något saknas?
OSTHYVEL!
Snabbt åker den ner och packningen är komplett. 😃

Upp i ottan och iväg från stallet för att ta in ett stycke ponny från hagen. Allt packas ur bilen för att sen flyttas över till lastbilen. Ponnyn får mat och fixas iordning.
Vädret är fantastiskt så risken att frysa ihjäl utan långkalsonger är just nu inte överhängande.

Men herregud! 😨 Vi har glömt maten hemma och därmed även osthyvel!!! Fadern ringer dotter nr 2 som kört hem med bilen. Du måste komma hit med maten...typ genast!
Vår jättelimousine för hästar och människor är lite försenad tack o lov så mat och osthyvel hinner fram innan det är dags att lasta på och åka.

I skrivande stund är allt lugnt och vi tror allt är med.
Flyinge här kommer vi!

//Den ömma modern som just ligger bekvämt utspridd i hytten på lastbilen.

Återigen åker vi bekvämt tack vare bästa Susanne! ❤

Likes

Comments

Det är sommar och brist på sol o värme, men tävlingar det har vi gott om. Nu till helgen åker vi till Flyinge för regionsfinal i Sugar Cup.  Kul! 😀

Oftast är det som ett cirkussällskap när vi åker iväg. Vi färdas gärna i flock nämligen. Tävlar en så tävlar alla...eller åtminstone många. 
Ni som är iväg ofta vet hur det är. Någon glömmer något. Nån annan har packat fel. Somliga är tidsoptimister.... (hehehe)...och själva är vi för det mesta i tid men ständigt förvirrade.  Vi delar på det mesta och därmed står vi alla utan när någon glömt.

När familjen Stallhörna packar så sker det i hysterisk frenesi. Den ömma modern har en plan... ja hon har alltid en plan. Den hårt prövade fadern har ingen plan alls utan springer mest runt och flyttar föremål lite sporadiskt och utan plan. Detta resulterar i att saker o ting inte packas enligt moderns plan, eller så packas det fel eller inte alls.

På midsommar glömdes osten hemma. ..å andra sidan skulle smöret ha packat av en annan i vårt glada hästsällskap...och det förblev hemma så vi käkade alla valnötsbröd utan något på alls. 😁 

När vi sen var iväg senast med vårt glada cirkusgäng så ansvarade åter vår familj för osten...denna gången kom den med men osthyvel glömde vi. Ingen fara.. Vi köper en i butiken!
Hmmm...butiken stängde kl 16 och därmed var osthyvel utan räckhåll igen. Vojne vojne...vad göra? Jomen de har ju ett fik på tävlingsplatsen...in o fråga där. Ursäkta. har ni en osthyvel att låna ut?
Jodå det hade dem.  😁

Mmm....ost o skinkmacka! Eller inte...för fadern, som inte ens var med, hade packat ner kalvsyltan. Helt OK för modern men resten av sällskapet såg lite halvt äcklade ut och åt bara ost.
Tur vi hittade en osthyvel!
Vi hade även tänkt galet när vi packade hö och på morgonen var höt slut. Inte bara för oss utan för ett par andra med. Tur är att Susanne vår glada ponnymamma, chaufför och underhållare är rutinerad och alltid har extra med. ❤

Nu ska vi ut på turné till helgen igen som sagt och denna gången skall vi försöka få med allt.

Men innan dess skall vi resa till Falsterbo och packning måste fixas. Så även storstäda efter ren o sting av avkomman rum. Frågan är....ska jag packa en osthyvel? Vi sover på hotell och äter frukost där men nån annan kanske är utan?

// Den ömma modern som borde tänka packning men just tänker ostmacka.

Ibland är vi normala....men för det mesta Inte!

Ha alltid en osthyvel i packningen!

Likes

Comments

Solen sken och jag med den när matte hämtade mig och Filippas i hagen vid 11 tiden. Det var söndag fm och vi visste båda vad som gäller då. Träning på galoppbana! Det roligaste vi vet.

Ny ryttare hade matte pratat om. Sköta mig sa hon något om. Jaja vi får väl se tänkte jag och tittade på matte med sammetsbruna ögon och med darr på mulen. Jag känner matte och vet precis vad hon faller för.

Filippas fjäskade för sin matte så intensivt att tom jag undrade vad hon hade i kikaren?
Kom o mötte vid grinden och gnäggade och så vidare? Men kom igen! Det var bara för mycket lixom.

Upp i stallet och in i samma box. Familjen har kommit på att jag har en lugnande effekt på Filippas. Det de inte har fattat är att jag lär henne allt jag kan och att det är därför hon står så stilla. (muahaha, eller rättare sagt...gnähähä)

Det var ju ett tag sedan vi var på banan nu och förväntansfulla sträckte vi på oss när vi klev ur vår limousine.

På med utrustning och sen kom den minsta lilla jockey jag sett i hela mitt liv och satt upp på min rygg. 😨
Lugn med mjuka men bestämda händer rattade hon runt mig på ledvolten. Matte satt fast i ett snöre som hon fäst vid mitt träns. Undrar om hon var rädd för att blåsa bort?

Ute på banan släpper matte navelsträngen (Äntligen), och min ryttare Novalie styr iväg mig tillsammans med mina träningspartner för dagen, Ida och Ilenta. (Nej, matte blåste inte bort)

Sen lilla lilla Jockeyn på min rygg rider så försiktigt och fint att jag bara måste sköta mig. Efter några varv kommer Cornelia hastande för lite hästande mellan tävlingar och Liseberg. 
Det blir ett par varv med henne på ryggen samt en voltstart. Vid det här laget dryper svetten om mig och jag funderar på att lägga mig med tassarna upp och simulera svimnning....eller simulera....jag nästan svimmade. 6 veckors gräsätande med för lite galoppträning har satt sina spår.
Jag är vit, jag är fluffig men igår var jag ta mig inte tusan lätt som en molntuss. Det var jobbigt! 😨
Måste vara fel på underlaget på banan!

Nåja efter träning blev det en sval dusch på min kungliga lekamen och sen fick jag äta lite gräs. Bäst att passa på.. . rätt som det är kommer matte med betesreduceraren igen.

En sak jag funderar mycket på är hur sjutton Filippas kan se så pigg och oberörd ut efter träning? Hur mycket jag än försöker så känner jag mig som en urvriden trasa.
Men det är klart...jag springer ju dubbelt så långt som henne med tanke på storlek. 😜

//Over and out från Spider som skjuter på bantningen till en annan dag.

Likes

Comments

Mina tänder är kollade, min mankam trimmad och öronen putsade. Hovarna skiner och är nyverkade och magen är full av energigivande grönt saftigt gräs.


Ända sedan jag gick miste om min plats i SM har jag laddat för Derbystarten på jägersro. Så mycket fokus, så mycket vilja och så mycket tävlingslust....och så kom beskedet!
Loppet är inställt! 😨

Herregud, jag blir ju gråhårig, vad händer?

För få anmälda ponnysar! Men..kom igen!
Har ni ingen tävlingslusta? Semestertider? Hallå, det finns inget som heter semester när man är häst! Jag vet ju att det finns massor av små ponnysar i vårt avlånga land och nu gick det inte ens att skrapa ihop till ett lopp lixom?

Eller vänta....är det så att de andra var rädda för konkurrensen? Men jag bits ju inte jag springer bara fort!

Men vart ska jag nu göra av min energi? Jag får helt enkelt hoppas att någon modig ryttare vågar sitta upp på mig under söndagens träning ...kanske sköter jag mig...kanske inte. *hehe*

9 augusti är det tävlingsdag igen på Jägersro så nu hoppas jag att matte anmäler dit.

Små välklippta öron med perfekt form

Nytrimmade tassar.

Snygg i håret.

Rund är en form och min form är excellent just nu.

Flinar bäst som flinar sist.

Likes

Comments

Måndag var hästtandläkare inplanerad. Ungefär en gång om året besöker Jenny våra hästar och ser över deras munnar.
Ett nog så viktigt besök!


Eftersom Mighten var rädd för maskinerna förra året så förberedde vi lite och gav Feromoner innan. Det och öronproppar gjorde susen och Herr Tapir var hur snäll som helst.
Röda faran däremot, som brukar vara snäll, tyckte inte alls att det var rätt dag att få tänderna fixade.
Det där är inte en strid jag tar utan vi tryckte i henne lite domesedanpasta så fick hon vänta en stund och sen gick det galant.

Spindelmannen däremot skötte sig finfint och var så fin i munnen att inget behövde göras. Billigt och bra jublade vi! Mer att shoppa för i Falsterbo.  😊
Men ack vad vi bedrog oss skulle det visa sig.

Hundarna var som vanligt med i stallet även om Kaxa varit lite hängig några dagar och tappat en del i vikt. Det drog ut på tiden i stallet  så när vi kom hem märkte vi att hon verkligen inte mådde bra. Märkbart försämrat tillstånd på några timmar så vi vågade inte chansa utan körde in till Göteborg och Blå stjärnan.

De akuta åtgärderna gav inga svar utan de fick lägga in henne med dropp för vidare utredning under Tisdagen. Hon är ju en mycket liten hund i vanliga fall med sina knappa 2 kilo och nu hade hon tappat nästan 200 gram. Då kraschar de här små hundarna väldigt snabbt.
Så nu ligger hon på IVA med dropp och ständig tillsyn. Vi hoppas på snabb förbättring så vi får hem henne snarast.

Jag lovar.. Spiders tandläkarräkning hade varit mycket billigare!

// Den ömma modern som börjar fundera på att skaffa vandrande pinnar istället. Det borde ju vara billigare?

Liten ynklig och sjuk. 😯

Tur inte jag behöver genomgå samma behandling! 😨

Likes

Comments

Vi hade väder av alla sorter när vi på söndagen styrde mot Halland och Björbäcks ryttarsällskap för omgång 3 i Sugar Cup.
Vi blev upphämtade med stil av Susanne med lastbil. 3 ponnysar och en storhäst hade vi med oss. Så bekvämt sätt att resa för både hästar och människor. Tack för att vi fick åka med Susanne! ❤


Anna Felé var tränare för de här dagarnas event. Sträng, vass  och oerhört kunnig lotsade hon våra tjejer genom terrängbanans hinder. Allt de här dagarna var oerhört proffsigt förresten. 👌

Cornelia är numer rutinerad på terränghoppning med sin busiga lilla ponny India.

Michelle på Shakira gör så snygga rundor så det är lätt att tro att de har tränat massa terräng, men det har de inte.

Evelina och Filippas gjorde väldigt bra ifrån sig även om Filippas gärna blir lite övermodig och vill bestämma själv. Två gånger la hon Evelina på backen under
söndagens träning. Men det är så typiskt den lilla röda..hon kan inte låta bli lixom.

Även Cornelias storasyster var med tillsammans med sin Elly. Den gigantiska hästen som trotsar tyngdlagen när den hoppar och därför kallas lite skämtsamt för Humlan. En trevlig häst som även hon är lite.. . hm...speciell, men som gick som en klocka de här dagarna.

På Måndagen skedde uppridningen i full storm, men vi slapp regnet i allafall.  
Alla tjejer och hästar skötte sig utmärkt och fick bra poäng i stilbedömningen.

Banan var lite svåröverskådlig för oss som tittade men vi delade in oss och fotade och filmade på lite olika ställen. 

Nu väntar regionsfinal den 15-16 juli på Flyinge för Michelle och Evelina. Cornelia rider Spider på Jägersro den dagen så hon rider regionsfinal i Mariestad nu till helgen.

Sugar Cup är verkligen ett trevligt sätt att introducera barnen inom fälttävlan på ett säkert sätt. Återkommer varje år så ni som är intresserade....sök nästa år!

// Den ömma modern som tycker att borta är bra men hemma är bäst.

Evelina & Filippas på uppridningsdagen.

Foto: Christer Kristiansson på Falkenbergsfoto

Prisutdelning. Michelle längst ut till vänster i första raden. Sen Evelina och dom nummer 4 Cornelia.

Tomtar på loftet.

Hmm...lite udda parkering.

Ponnysar inkvarterade på rad.

Bästa sättet att färdas.

Duktiga tjejer på banan.

Likes

Comments

Så kom äntligen dagen som vi väntat så länge på. Närmare 3 månader! Så längesedan är det sedan vi bestämde oss för operation upprensning i hans bakknän. Månader av boxvila, mediciner, kortisonsprutor, sjukhage och korta promenader.

Allt har gått helt planenligt hitintills och Mighten själv har haft en ängels tålamod. Laddad javisst! Otålig vissa dagar javisst, men överlag hur snäll patient som helst.

Den första månaden var oändligt lång innan första återbesöket. Vi hade ju absolut ingen aning om hur det var med honom då. Dessutom hade han galet ont i tassarna eftersom vi tog av skorna innan operationen.

I Söndags var det alltså dags för första ridturen på över tre månader. Både Johanna och Mighten var lika lyckliga! Skritt är det som står på schemat månaden framöver och det gick hur bra som helst. Även på måndagen skrittade Johanna ut med honom och denna gången på egen hand. Första turen följde snälla Amanda med ut med sin lugna och fina jätte Porthus. Tack för det din pussgurka! 😚

Han är en helt annan häst! Rör sig jättefint. Och även om han nog  hade lite träningsvärk på måndagen så gick det jättebra. Han sätter under sig ordentligt i backarna och flexar med svansen. Något han inte gärna gjorde innan.
Jag svär...det var ett leende på mulen efter måndagens skogstur.

På tisdag blir det en promenad vid hand för att inte överbelasta hans kropp. Vi har ingen brådska alls med hans igångsättande. 3 månader har han vilat så då får detta ta 3 månader till.

Följer han planen denna veckan och är utan feber, hälta, svullnad och värme så släpper vi ut honom med de andra efter midsommar. 

Vi är lovade fullt återställande av hans funktion, men än ropar vi inte Hej!

// Den ömma modern som hoppas och tror på framtiden.
Try Me If You Dare!

Likes

Comments

I går lördags reds alltså SM i ponnygalopp. Jag refererade om detta i föregående inlägg. Lite kort om alla...trodde jag. 😯

Men..herregud jag glömde ju vårt lånebarn...eller texten föll bort och jag märkte inte. 😔

Upprörd Michelle upplyste mig om detta. Förlåt älskade Michelle! ❤
Här kommer därför ditt alldeles egna inlägg i vår blogg.

För ganska precis 1 år sedan kom den kolsvarta ponnyn Shakira till Ale Racingstables där Michelle håller till med mamma Susanne Sivrup Rosenqvist, professionell galopptränare och exceptionell ponnygalopptränare.
Denna lilla D ponny var från början tänkt som dressyrponny, men visade sig passa mycket bättre som hopp och galopponny.

Hon är vig som en katt och hoppar utan ansträngning hinder på 1,30. Inte den snabbaste ponnyn inom galoppen, men hon har utvecklats enormt under det här dryga året som vi fått äran att följa ekipaget. Och hon är långt ifrån långsam.
Något som är tydligt är att hoppningen har stärkt galoppen och tvärtom. Det är alltså viktigt med en allsidig ponny.

I lördags var det så dags för SM även för dessa två alltså. Vilket lopp de gjorde tillsammans!
Hon sprang som aldrig förr och Michelle red varenda mm av loppet. De krigade sig till en 5 placering, vilket verkligen är en prestation för de andra ponnysarna är riktigt snabba och en bra bit större.

Till dig älskade Michelle önskar alla vi i familjen ett stort Grattis till din fina prestation! ❤😚❤😚

Likes

Comments