Nu så är det gjort. I gassande sol med lätt bris skedde debuten i terränghoppning för Evelina och Röda faran.  Filippas gav sig ut i detta som om hon aldrig gjort annat. Totalt orädd kastade hon sig över stockar, häckar, banker och diken eller vad det nu heter. Evelina tutade och körde och jobbade med att parera farten.

Först en timmes träning och sen uppridning med stilbedömning. Rosett och trevliga priser väntades efteråt.

Modern som ju var så orolig innan kunde andas ut! Det mest dramatiska under dagen hände på ditvägen då Filippas gick över bommen och fastnade när vi körde på motorvägen.
Transporten kränger till och hoppar bakåt två gånger i snabb följd och vi inser genast vad som hänt.  Bara att stanna vid vägkanten och gå in i transporten för att försöka lösa problemet. Tur hon är så galet snäll där hon trasslat in sig i både bom och grimskaft. Snabb översyn och hon ser OK ut. Väl framme hittas ett sår på ena höftknölen, men hon är OK i övrigt.

Lika lindrigt kom inte den ömma modern undan med sitt brända ansikte, brända nacke och halsparti. AJ! Tur jag har Aloe Vera Gelly i stallet säger jag bara.

Lite bilder följer med i det här inlägget och sen tänkte vi försöka fixa ett inlägg med filmer. 🌞

//Den ömma modern som känner sig som en köttbit Well Done!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

När vi köpte Filippas för 4 år sedan skulle Evelina fylla 10 år. Hon hade ridit sen hon var ca 6 år på regelbunden basis och hade haft foderponny i ett år ungefär.
Evelina var fortfarande mycket grön som ryttare och fokus då låg väl mest på att få galoppera runt i skogen och på att få hoppa några skutt här och där.

Vi köpte väl inte den mest korrekta ponnyn med facit i hand, men å andra sidan hade hon aldrig lärt sig lika mycket med en annan  ponny. Under de här 4 åren har de här två utbildat varandra i varsam takt. Tillsammans har de vuxit.

Evelina har tagit sin lilla röda gymkhanaponny på en slingrig resa med hoppning, dressyr och galopp för att nu ge sig in på terränghoppning.

Mina mammanerver, som helst hade sett ett stilla lunkande i skogen, får en stadig belastning till bristningsgränsen. Hoppning...fine det uthärdar jag för det mesta. Dressyren går fint. Galoppen pushade mig lite väl långt, och nu slutligen kom så terrängen. Det som i mina ögon ser totalt livsfarligt ut!

Jag tror inte på att begränsa mina barn. Jag vill att de provar sina vingar...men jag har i både galoppen och terrängen dragit åt handbromsen mycket hårt.

Lägg sen till att Evelina är en olycksfågel så kanske ni förstår min oro?
Idag för exakt 1 år sedan låg hon på intensiven efter en ridolycka. Med morfinet rinnande genom blodkärlen var hennes enda tanke om hon fick tävla nästa vecka?

Ibland känns det som att Evelina utmanar sin sjukdomshärjade kropp bara för det är det hon själv kan kontrollera? Jag är inte rädd minsann, mig kan du inte stoppa?

Filippas ska vi inte tala om. Hon hänger med på tåget och är verkligen så allround som hon kan bli. Denna lilla röda arabkorsning med så mycket egen vilja men med ett hjärta av guld. ❤

Så på lördag gäller det...hänger vår lilla allroundponny med även på detta?
Håller moderns nerver ännu en utmaning? Ramlar Evelina av i vattenhindret eller går hon torrskodd ur det här äventyret utan nya blåmärken?

Häng med och följ fortsättningen så får ni följa den rafflande upplösningen!

// All kärlek till er från Den ömma modern.

För ett år sedan på IVA. Dit vill vi inte igen.

Hmmm....Den lilla röda har vissa likheter med en kamel.

En gång i tiden låg fokus på att föda upp katter. En inte lika olycksdrabbad sysselsättning. 😉

Likes

Comments

Tja ungefär sådär kände jag efter starten idag när jag ser Filippas komma springande lös i bakvarv emot de ponnysar som i hög fart kom på upploppet. Utan träns dessutom!
Försök att avvärja katastrof gjordes. Hjälpsamma ponnyföräldrar försåg mig med grimskaft när röda faran väl stannat efter startfältet dragit förbi.
Tankarna for genom huvudet om hur det gått för Evelina?
Jag får till mig att hon mår bra.
Veterinär mötte upp på väg från banan och han försäkrade sig om att Filippas var OK innan han släppte mig vidare. Lite instruktioner på vägen fick jag oxå av honom.


Sent omsider kommer Evelina lunkande  med tränset i hand. Surhetsgrad som batterisyra kan vi sammanfatta humöret med. Just då var röda faran billig!

Nåja Evelina tinade upp under dagen och kunde njuta av dagen med sina vänner. 
Hon vann även pris för bäst gjorda ponny och det är ju lite plåster på såren.

Idag red Evelina även en fullblodsarab i löpet för D ponnysar. SGA Zaafirs Turf, som ägs av Sandra Wersch. Han är mycket ung och helt orutinerad och med de förutsättningarna gjorde de ett mycket bra löp och slutade på 6 plats. Tack Sandra för förtroendet! 

Nu laddar vi om igen för på lördag är det terrängträning som gäller.

Ingen mening med att hänga läpp lixom.

//Den ömma modern som trots allt har haft en härlig dag med alla nära och kära i vår fina galoppfamilj. ❤🤗

Överst Filippas som leds av husse innan löpet.
Under detta några bilder på Evelina och SGA Zaafir Turf.

Finishridning

Prins Daniel....en fullkomligt normal B ponny. 🤣

Har inte alla ett får med sig till galoppbanan?

Likes

Comments

Med ett öra glittrande i blått och ett i rött och med glittrande rödrandig rompa stegade jag in i ledvolten med trippande steg. Där väntade min eldiga ryttare i sin extremt snygga och välmatchade dress.
Smidig som en panter svingade hon sig upp på min rygg och så gled vi snyggt in i ledvolten med de andra ponnysarna.

Jag var laddad till tusen och Joanna var sammanbiten och koncentrerad. Idag gällde det! Familjedag på galoppbanan och så många att visa upp mig för.

Motståndet var hårt idag med racerponnysar från Stockholm och jag lovar....de käkar raketbränsle!

Vi voltade länge och väl innan startern sänkte flaggan och vi kom iväg. Yr i mössan stapplade jag mig framåt på sniskan och åt höger som en drucken sjöman innan Joanna fick styr på mig och jag avancerade fram i fältet som Secretariat under sina storhetsdagar.

Joanna tappade stigbyglarna men knäslutet satt som ett en grilltång under högsommaren. Jäklar vilken tjej!

Jag ser målgången närma sig och jäklar i mitt röda öra om jag inte hade chans på en riktigt bra placering! Nu gällde det att ligga i. 

Jag hör att fanklubben ropar på mig. Jag ser min matte i slutet av tunneln och jag hör henne. Tillsammans speedar jag och Joanna över mållinjen som nummer 2. Slagna av en av raketbränsleponnysarna.
I ren o pur glädje skickar jag av Joanna för att ta ett ärevarv på egen hand.  Förlåt att du slog dig Joanna! ❤

Matte får springa ut på banan för att fånga mig och mycket stolt spatserade jag ut från banan. Jag har bevisat att jag är snabb och kan matcha även de bästa ekipagen.

Som grädde på moset skickar jag med lite bilder från dagen.
Ett speciellt omnämnande vill jag ge Novalie på Julius som för dagen var det absolut snyggaste ekipage jag sett. I regnbågens alla färger och med ett enhörningshorn i pannan tog de hem pris som bäst gjorda ponny i vårt lopp. I mina ögon bäst gjorda på hela dagen. (Förlåt Michelle och Shakira..ni var oxå supersnygga)

//Over and out från Spider som lovar att alla ponnysar var färgade med ofarliga färger som vilka barn som helst kan ha i ansiktet. Det rinner bort med vatten. 🐴

Novalie och Julius! Wow säger jag bara!

Likes

Comments

Dagarna försvinner i rasande fart och vi närmar oss slutet av maj. Vi har haft sol och  värme , regn, hagel, snö och drivande isberg. ☃
Betessläppet närmar sig och med det lite ångest över hur det ska gå att hålla Herr Tapir i en liten hage när de andra går på flera hektar med härligt grönt gräs.
Tapiren mår bättre och bättre och i fredags fick han på skor igen vilket var väldigt efterlängtat och nu kan han röra sig igen. 30 minuters promenad om dagen är vi uppe i nu och det ser bättre och bättre ut.

Spider har oxå fått tassarna fixade och laddar mest inför löpet på söndag. Spänningen är stor! Kommer han att ha Joanna med sig i mål eller försöker han sig på en halv mollbergare med skruv på tvären?

Filippas är genomgången med djupvågsmaskin och har fått godkänd stämpel i rumpan. Hon var oerhört fin på förra träningen förutom en incident när Evelina åkte i backen och fastnade med foten i stigbygeln. Som tur var stod Filippas still medans tränaren slet med att få loss Evelina. Bara det att hon stod PÅ Evelinas arm!
Nu hoppas vi hon går med de andra hästarna i starten och inte står kvar och pratar väder med startern.
Håll tummarna för våra ekipage är ni snälla! ❤🐴❤

// Den ömma modern som knappt vågar se löpen längre.

Tre nyanser av blått

På spaning i sommarhagen

Promenad med hela ligan. Michelle i mitten är stand in för Evelina som försökte sova bort sin förkylning i bilen.

Likes

Comments

Så kom äntligen dagen G.
G som i Gräs!

Mighten har ju mer eller mindre stått på box eller i liten sjukhage sen den 23 februari. Väldigt lite yta att röra sig på under väldigt lång tid.
I måndags sprutades knäna vilket innebar att åka på boxvila inne igen.  
Idag byggde vi hage på ca 10*10 meter och Herr Tapir fick mer yta att röra sig på samt gräs att tugga.

Spända väntade vi medans Evelina hämtade vår ståtliga svartskäck. Skulle han springa runt och hoppa? Borde vi tagit på hagskydden och bubbelplasten och silkespappret och skummadrasserna? Snälla Tapiren stöka inte runt och skada dig nu!

Åh, gräs var den första reaktionen utanför grinden. 
Åh mer gräs var reaktionen innanför grinden. Och ja så odramatiskt var det. 😊
Varför hetsa upp sig över större utrymme när det finns Gräs?

Nu får Herr Tapir gå i den här hagen tills det är betessläpp i juni. Då gör vi en ny hage i sommarhagen.Sen hoppas vi att han får gå ut med de andra när det är dags att byta till annan sommarhage.

// Den ömma modern som såg att gräset visst var grönare på andra sidan idag.

Likes

Comments

I måndags var vi in till Hästklinik Florian L för uppföljning efter Mightens knäoperation.
Det blev ingen sömn efter jobbet för den ömma modern den morgonen. Yr i bollen och kräkfärdig av trötthet vacklade jag in i bilen för att köra till stallet.
Tur vi har nära dit säger jag bara!

Väl framme kopplade vi snabbt på transporten och hämtade en stissig och mycket skiten häst i sjukhagen.   Hästkompisarna i hagen bredvid passade på att dra en repa just då nämligen.

Lite försenade stoppade vi bomull i öronen på Herr Tapir och skippade rengöringen av honom.
Även idag var den ståtliga svartskäcken lättlastad och gick på inom 5 minuter. Klart godkänt!

Väl framme får vi vänta en stund och väntan är nervös! Det blir en allmän genomgång av hälsan och hältkontroll.
Överlinjen är fin och muskeltappet väldigt litet. Hullet är äntligen på godkänd nivå och tro det eller ej  . ...han följer planen. Halt javisst men precis så mycket som är förväntat.

I med sedering och så blir det kortison i båda knäna. Helt enligt plan. Cecilia talar åter om att det är minst 4-5 månaders rehab, men det är vi helt inställda på.

Boxvila i 4 dagar för att sedan gå ut i mindre gräshage. Blir inget bete den första av de 3 månader våra hästar släpps ut. Lite bekymmersamt att lösa! Sen ut på bete och bara bete i början av juli och kommande månad. I augusti skall han börja sättas i gång.

Massor av sedering krävs för att säkert kunna spruta knäna.

Den lilla röda har ju bara gått på promenad i skogen eller gått snabbjobb på sandbanan de senaste veckorna. Nog så viktig träning för att bygga upp henne.
Men i onsdags var det dags att trimma igen. Evelina rider sällan i paddock utan utnyttjar vår ena sommarhage så länge det går. Lite ojämnt men helt OK att rida på.

Filippas var ett under av samarbetsvillighet och såg mycket avslappnad och fin ut under hela passet. Hon såg helt enkelt nöjd ut över att få jobba igen och det märks att hon saknat Evelina på ryggen.
Passet avslutades med galopp genom den 4 hektar stora hagen. Öronen fram och det blev en del glada luftsprång. Känslan av att se den glada ponnyn och att höra Evelinas porlande skratt när Flippelina skuttade genom hagen är ren lycka! De hör ihop de här två så enkelt är det bara. ❤ 
Nästa vecka väntar hoppträning hos Kaisela. 😁

//Den ömma modern som undrar vart värmen tog vägen?

I vintras trodde vi inte hon skulle bli så här fin igen. Vi förväntade oss att det skulle ta längre tid. Fortfarande är det skört men vi hoppas betet ska ge det där lilla extra.
Filippas! ❤

Likes

Comments

I söndags var det dags för vårpremiär på Göteborgs egen fina galoppbana. Som vi alla har väntat!
3 ponnylopp skulle ridas över dagen i kat A, B och D. Eftersom det bara var Filippas anmäld i kat C så fick hon delta utom tävlan i D ponnysarnas startfält. Ett bra tillfälle  att rida för rutin.
Evelinas mål för dagen var att cantra lugnt till start samt att sitta kvar innan start. Av någon anledning låser det sig för Filippas vid starterna och hon fryser fast eller börjar konstra å det värsta.
Evelina uppfyllde sina mål trots att Filippas inte kom iväg i starten utan hamnade långt efter de andra innan hon kom iväg. De genomförde sitt lopp ändå och Filippas svarade bra och gick fort. Evelina hon red snyggt och korrekt. Båda två var mycket nöjda efteråt!
Evelinas ridning resulterade i att hon fick "Fredriks pris" för väl genomförd ritt. Fredrik det var dagens galoppdomstol.


Nu har tjejerna 2 veckor på sig att klura ut hur de skall komma iväg i starten. Jag hoppas de löser det!

Vi hade även duktiga fotografen Johanna Johansson med oss i Söndags så idag bjuder vi på riktigt fina foton här i Stallhörnan. 

// Den ömma modern som pushar lite till för familjedagen på Göteborg Galopp den 21 maj. Komsi komsi ! 😁

Likes

Comments

Som en vit bomullstuss svassade jag in på Göteborg Galopp i morse. Jag var laddad, jag var snygg, jag var helt enkelt The Amazing Spidermann.
Matte hade tvättat och putsat på mig dagen innan och hade jag nu inte varit vit så hade jag gnistrat i solen. Ja vi hade sol under första delen av dagen!
Joanna var så snygg i nya dräkten och själv fick jag knoppar i manen med röda rosetter. Hmm..jag fick även  en halt spindel med 7 ben. 😉
Stilig som tusan trippade jag sedan med resten av snygga gänget mot ledvolt och bana.
Här skulle det springas!
Joanna styrde perfekt i ledvolten jag var laddad till tusen....så gick starten...och ett glädjeskutt måste ju in. Hmmm det gick över styr och jag fastnade i vinkelvolten med skruv åt höger i kraftig rotation. Tjoff så låg Joanna på gräset! 😨 Förlåt! Men här hade jag ett lopp att vinna. Jag återhämtade mig från slagsida och tog ensam upp kampen om hållplatsen. I rasande fart kämpade jag mig igenom startfältet och in emellan de två ledande hästarna. Med ett huvud efter Julius slutade jag tvåa.
I ren glädjefnatt fortsätter jag banan runt och får med mig 3 av de andra ponnysarna som lätt och ledigt befriade sig från sina ryttare.
Tvåbeningarna skuttade som gäller för att fånga oss och efter lite proviantering lät vi oss infångas.
Döm om min förvåning när jag fick höra att min andraplats gick till Anton och Knuff! Det var tydligen viktigt att ha ryttaren med sig in i mål? 🤔
Jaha...nästa gång får jag undvika vinkelvolten och se till att ha Joanna med mig i mål.
Ses vi på Göteborg Galopp den 21 maj? Familjedag med massa roligheter.

//Spider som önskar alla varmt välkomna för att kika på Galopp i Göteborg den 21 maj.

Duktiga fotografen Johanna förevigade ponnygaloppen i bilder idag.

Även den ömma modern fotade.

Likes

Comments

För ganska precis 5 veckor sedan skadade Evelina knät och fick totalt ridförbud. Hon hade tur i oturen och skadorna var mycket mindre än befarat.

Idag var hon tillbaka i sadeln igen och i morgon rider hon sitt första lopp för säsongen. Filippas var mycket nöjd över att matte sitter på ryggen och älskade att cantra på travbanan i morgonsolen. Nu går resten av hennes dag åt till att äta gräs i hagen och ladda för i morgon.

I morgon startar även Spider sitt första lopp någonsin.  De två sista träningarna har han gått som en klocka.

Håll gärna tummar och tår för våra speedponnysar i morgon. 🤗

Det måste gosas ordentligt innan ridpassen.

Spider och Joanna i god form på sista träningen.

Mighten han står fortfarande i sin hage och läker sina opererade knän. 5 veckor in i processen är vi nu och har väl minst 9 veckor kvar.

Likes

Comments