Header

då har man återgått till riktig bil igen. feeling awesome!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

om en vecka drygt så ska jag vara med och köra häst och vagn på bröllop. Det ska bli riktigt roligt. ekipaget består av två gotlandsruss, mor och dotter, samt en sån där äldre hög vagn :)
Det ska bli väldigt roligt, och jätte kul med folk som vill åka häst och vagn på sin stora dag. hoppas på uppehåll bara men fortsätter vädret såhär så är det ju nästan en garanti.

Det ena russet (ej på bild) var jag med och red in och gick även lite distansritt på. det ska börjas i tid :D

Russen på bild är Rösli med dottern Primros. Primros ska inte vara med på bröllopet, hon är nyss inkörd så det skulle bli lite väl spännande ;) i stallet där dom bor är det iallafall totalt tre russ, mor dotter och dotterdotter:)

Likes

Comments

igår vart det lite fotografering :) mina fina underbara hästar.Likes

Comments

japp, bitterf***a deluxe kanske men usch asså.. jag mår verkligen inte bra i värmen.. började morgonen med promenad ihop med sambon och hundarna. Trassel fick följa med och var exemplarisk. kanske har poletten trillat ner äntligen.

de andra hästarna får vänta tills ikväll efter jobbet, termometern visar nästan koktemperatur ute..


Likes

Comments

igår efter träningen hade jag hästskötarhjälp bestående av en liten söt tjej på 5år (tror jag) som både ledde och lastade och band upp Altea helt själv:) tänk vilken snäll unghäst jag har, och vilken duktig liten tjej det var:)

träningen gick bra, men höll nästan på att svartna ett tag för det är så satans varmt.. usch för den här värmen. 22 grader är väl lagom kan jag tycka..

Likes

Comments

låter som något taget ut en Harry Potter bok. men det är en slags hudtumör som hästar kan få. det är vanligt på araber och andra fullblod under unghäst tiden. min nu fyra år gamla tjej. Altea fick en när hon var två. trots behandling med xtrerra så kom den tillbaka om och om igen. jag valde då att kontakta atg i skara för en operation.
Alteas ink satt mitt under magen och var stor som en femkrona ungefär. tyvärr pga placeringen så fick dom söva och lägga ner henne. tur var väl det för när dom började skära så visade det sig att det var massor med sjuk vävnad runt som dom fick skära bort. flera veckors boxvila senare var hon bra igen. men det tog lång tid att läka. dock har jag världens snällaste häst som lät mig ta stygnen själv hemma. varning för äckliga bilder. de första är på Alteas mage. den sista är på trassels ink.

trassels ink är rund och inte alls "köttig" som Alteas var. men går inte behandla med exterra eller aldara då det är så nära juvren. så jag kommer nog avvakta för att sen skära bort den i höst när infektionsrisken är mindre.Likes

Comments

28 grader varmt, men vi körde ett bra pass ändå:) idag gick hon JÄTTE FINT i formen. att kunna träna på uteritter är perfekt för vi båda tycker det är roligare då.

nu är jag värd några riktigt kalla öl ikväll tror jag :)


Likes

Comments

igår var wille inne i släpet igen. Väldigt kravlöst. "gå in är du snäll " istället för "gå in förhelvete annars ringer jag scan". nästa helg kommer förhoppningsvis min tränare ut och ska hjälpa mig så ska köra varannan dag tills dess så får vi se. glömmer ibland att jag bara haft honom sen mitten på maj..
trassel bet förövrigt hovslagaren igår. det gör hon nog aldrig om. han visade direkt att det inte var ok, jag trodde hon skulle bli förbannad som hon brukar men hon accepterade honom helt klart. sen tränade vi på tränsning igen, går bara bättre och bättre :)

svettigt och mycket jobb men ändå, det finns inget bättre!

Likes

Comments

på träningen igår kände jag verkligen att nu börjar vi stepa up så att säga. min tränare sa att Altea är ju ingen bebis längre och har utvecklats mycket de senaste månaderna så nu måste jag våga ställa mer krav. jag är nog lite för mesig, sen är jag otroooligt lat med. jag måste fokusera mer och inte ta genvägar.
men träningen gick fint, dock har jag svårt att få till galoppen bra för jag sitter på knäna istället för i stigbyglarna så det blir min läxa ihop med att ställa krav och vara tydligare. så jag ska pröva rida utan stigbyglar för att inte kunna lägga vikt på knäna lika lätt. spännande!


Likes

Comments

idag är det fullsmetat hela dagen:) snart kommer hovslagaren, sen hoppas jag hinna åka med till skövde och köpa delar till min bil, sen är det dressyrträning i Töreboda :) extra roligt idag för sambon ska med och se vad vi gör. ska bli jätte roligt! direkt efter mig rider syrran så lär stanna och kolla på det med:) jag ska även träna araberna från marken idag. och kanske åka ner till sjön ikväll och ta ett glas vin med sambon.
han ska putsa det sista betongen i stallet idag. sen ska vi sätta fart med fönstren :) härlig dag!


Likes

Comments