View tracker

Bertil har många användnings områden, när man bjudit hela släkten på middag och föräldrarna är oroliga för hur vikten har påverkats fungerar den utmärkt som motionsmaskin även för människor. För barnen har fått i sig för mycket socker kan den användas som barnpassning, viss observation kan behövas.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

När tiden inte går ihop är jag glad att Bertil (skrittmaskinen) numera kan motionera fyra hästar på samma tid som jag mockar stallet det är lite som om jag fått tillgång till en tidvändare (ja, det är okej att vara 25 och att använda Harry potter referenser) förövrigt hade det varit hur coolt som helst om vi red på hippogriffer istället även om jag älskar mina hästar.

När vi ändå är inne på ämnet vill jag bara uppmana alla djurälskare därute att se magiska vidunder och hur man hittar dem, som gjord för alla oss som sparat på allt från lätt kattbitna möss till kopparormar utan svans när vi var barn till att sedan i vuxen ålder inte lärt sig hur många "lagom" många hästar är.


Tänk er OS-hoppning med vingar, det är vad man kan kalla för publiksport, och vilka valmöjligheter det hade skapat för banbyggaren, Det hade helt plötsligt blivit nödvändigt med tredimensionella banor och olympiska kommittén som säger att ridsport inte lockar tillräckligt med publik...

Likes

Comments

View tracker

Skiss av hinderupställningen under gårdagen, Jag vill börja med att dela ut en guldstjärna till alla mina duktiga elever som red så fin igår.

Från stall BG hoppade, Elliot, Zaphira, Purgatory och Diamond cay. Det var mycket titthinder inne igår vilket ställde till lite problem, Bättre här en på tävling. När det kommer till titt hinder brukar jag tycka det är bäst att ta tjuren vid hornen och börja öva tidigt. En häst är alltid livrädd för alla sorters hinder så ju tidigare man introducerar murdelar, vattenmatta och liknande. Ju mindre urskiljer det sig från resten av hindermaterialet eftersom hästen ännu inte har en fast bild av hur en hinderpark ser ut. Likadant är det med kombination, de flesta hästar har ju löshoppat. Det är bara att använda samma system när det introduceras i uppsutten löshoppning; lätt väg och ett pyttelitet A-hinder (B-hindret ska inte vara mer någon direkt höjdhoppning det heller)

Zaphira och Elliot var fin under gårdagens hoppning även om Elliot var lite trött och Zaphhira hade hastighetsrekord, rent statistiskt var det ganska bra.

Puragtory och Diamond cay var var jätte fina och får en varsin guldstjärna helt utan hjälp av statistik.

Likes

Comments

Hej! Idag är vi ganska många på träningarna så jag vill bara uppmuntra er att vara på väl förberedda så vi kommer igång i tid idag.

Annars ser i alla fall jag fram emot en rolig träning ikväll!

Likes

Comments

Onassis köper häst för 100 miljoner, tanken på att världen är lite upp och nervänd går inte riktigt att skaka av sig.

Någonting är ju fel med vågskålen när en familj kan handla hobby prylar för hur många miljoner som helst medans en annan inte har mat för dagen eller tak över huvudet... det är svårt att veta var man ska stå i allt detta och ärligt talat gör det mig väldigt frustrerad att sporten som jag älskar så mycket är så absurd på så många vis.

Jag var på en tävling i somras där det pratades högt och tydligt om hur problematiskt det är att det kommit så många nyanlända som kostar staten en förmögenhet och hur det absolut inte kan fungera eller fortsätta, rätt bekvämt samtalsämne i en lastbil som kostar mer en de flesta människors hus.

När den rikaste procenten äger nästan halva världen och man ändå väljer att skylla de uttömda resurserna på de som är allra fattigast anser jag att skulden blivit lite felplacerad.

Likes

Comments

Är det bra med er? Idag tycker jag att vi gemensamt bestämmer att vi ger lite extra kärlek till människor och djur runtomkring oss, positiv attityd sprider sig lika snabbt som negativ så idag förändrar vi upplevelsen av sista november tillsammans.

Med det får vi en fin språngbräda in i underbara december och julfirandet, så gemensamt ändrar vi världen en människa i taget och som Michael Jackson sa börjar vi med hen i spegeln.. Med lite tur ger det åtminstone någon tillräckligt med tålamod att stå ut när faster Agda frågar varför hästen kostar så mycket och frågar varför du inte satsar på karriären istället).

Likes

Comments

Jag har börjat kika lite på tävlingar inför nästa år, tävlingstermin tog ju slut lite fortare en vad vi hade planerat i höstas på grund av att kvarkan spreds som en löpeld här runt omkring.

Just nu känner jag mig väldigt sugen på att åka till Helsingborg igen vecka 1, det känns som ett trevlig avbrott i vintermörkret och det känns som om man har ett mål inom överskådlig framtid. när tänker ni börja tävla nästa år?

jag är i alla fall superladdad och vill ur det här uppehållet så fort som möjligt! Det känns även som om klubbarna är laddade för en ny säsong. Väldigt mycket tävlingar tidigt i år :)

Just nu går tankarna åt detta hållet (om vädret tillåter vill säga)

v 1. Helsingborg

v 3. Åstorp

v.5 Älmhult

v.7 Osby

v.9 Ronneby

v.12 Karlshamn


Likes

Comments

På torsdag är det dags för träning i Mörrum igen!

18.00

Elin
Susann
Tove
Emma
Lisa
Clara


19.00
Noa
Frida
Isabell / Veronica
Emma
Sofia
Clara


Har jag glömt något eller det är någon som inte kan får ni gärna höra av er till mig på 0734405167

Lycka till!

Likes

Comments

1. Trots att han aldrig har tappat en sko i sitt liv kan du räkna ut att dagen innan träningen första träningen för Peder Fredriksson har Dobby tappat två.

2. När du precis har spenderat alldeles för mycket pengar på ny tävlingsutrustning så tycker Dobby att det är dags för en skada med ca 6 månaders boxvila.

3. Du köper en "projekt häst" som du kan rida medans Dobby är skada för att sedan sälja och kanske till och med tjäna en slant. Nämnda projekt häst anländer och startar karriären med att skada sig på en söm som stack ut hela 2 mm. Du är alltså nu ståendes med två galna hästar på box som ska promeneras försiktigt med tre gånger om dagen.

4. Dagen när du äntligen tagit dig i kragen och helrakat alla hästarna i stallet blir det snöstorm.

5. Du har 17 olika borstar för olika behov i stallet men ingen i huset.

6. När andra pratar om sina sparpengar har du till slut förstått att de menar finansiering av framtida veterinärräkningar.

7. Den där tävling som du så fint finansierat med dina sista sparpengar och planerat att åka på när solen lyser i juli regnar bort.


Likes

Comments

Kära Bertil, vi har väntat länge! Ett välkommet tillskott i träning på Stall BG.

Sture godkände den nya märkliga maskinen på gården men det ska sägas att det var med viss misstänksamhet.

Likes

Comments