Tre hästar åkte under lördagen med hallontorpeden hela vägen ner till Eslöv, jag tyckte det var jätttttte långt och ida som pendlar till Malmö varje dag tyckte att det var promenadavstånd, alt är relativt helt enkelt.

Hästarna hoppade fin med hälften av starten felfria och hälften med fyra fel, Zaphira får en extra stjärna eftersom hon var felfri både i 110 och 120.

Vill även passa på att tacka Eslöv för fina och väl arrangerade tävlingar, vi kommer igen! (Om det inte finns något i närhete)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Träningen ikväll är tyvärr inställd pga jobb och studier som krockar
Mvh Lisa

Likes

Comments

Så igår var vi på tävling i Tingsryd, hästaran hoppade fint, en del bommar föll. Jag ser det lite som att vi samlade ihop riven till en tävling helt enkelt, bättre med många på ett ställe en ett i varje klass.

På vägen hem hade en slang lossnat på lastbilen så hästarna fick promenera genom Svängsta för att ta sig hem, alla sätt är bra utom de dåliga. Som sagt vi samlar ihop missarna så det kan flyta i framtiden..

Jag vill passa på att berömma Tingsryds rid och körklubb för att de alltid håller hög kvalitet och är supertrevliga, även när man byter häst och får flytta starter till höger och vänster!

Ny vecka och nya tag. tävlingsfri helg (jag jobbar) och sedan ser vi fram emot karlshamns fina tävlingar som vi väntat på sedan oktober.

Likes

Comments

Lyx med 87 meter ridhus att hoppa i.

Underbart väder fick vi också

Så nöjd med min fina Totte :)

Dagen avslutas med trimmning av de hästar som ska tävla i Tingsryd imorgon

Likes

Comments

Årets andra tävling skulle varit i Ronneby men på grund av att ridskolan hade sjuka hästar blev det inställt och vi vet ju alla hur nödvändigt det är med en plan B, C, D, E.... osv så vi packade lastbilen full och åkte till Växjö istället. Det är lite mindre och lite mörkare, men vad gör det när hästarna känns super. Jag hoppade Harry för första gången på tävling, 0 fel i 1m. Zaphira gick 110 och 120 där hon var felfri i första och hade ett pet i andra.

Ida och putte hoppade felfritt i 1m och fick ett förargligt nedslag i debuten i 110. Sture laddade hela dagen för sin enda start i 120, på tredje hindret klippte han i med full kraft och det resulterade tyvärr i att han tappade Ida och fick därför inte fortsätta, en mycket besviken Sture fick därför lämna banan utan ryttare. Ida har lovat att öva mer på att hoppa utan stigbyglar för att detta inte ska upprepas.

/ Lisa

´(Filmer kommer när internet vill ladda upp dem)

Likes

Comments

jag lider ju ganska tydligt av det här med extroverta känslor, man ser på mig vilket humör jag är på och nu har jag blivit lite frustrerad igen. en sak som jag har gått och irriterat mig på de sista veckorna är alla artiklar av sportjournalister som nu försöker bli accepterade in i häst sekten som de så fint tidigare uttryckt det.

Personligen kunde jag inte bry mig mindre om de som säger att ridningen inte är en sport eller idrott, tycker de det så får de väl tycka det, jag brukar säga att ridningen hamnar någonstans mitt i mellan konst och sport, det kräver både kreativt tänkande, problemlösning samt god fysik för att lyckas.

Nu har jag läst åtminstone tre debatt artiklar av icke hästintresserad journalister som höjer ridsporten till skyarna och har kommit fram till att det absolut inte är en överklass sport man kan heta My Eriksson och ha en ensamstående mamma utan jobb med ha fem syskon och bli upptäckt när man tjuvred på grannes ponny.

Jag är ledsen men för att lyckas krävs det pengar och väldigt mycket av det, jag är så oerhört trött på alla solskenshistorier om ryttare som inte hade något som ändå tagit sig fram, Senaste läste jag att Malin Bayard "bara" hade en pappa som var egen företagare och en mamma som var lärare precis som om det var att komma från ett fattigt hem. Ridsport är helt galet dyrt och det har det alltid varit.. Vi anmälde fyra hästar till Halmstad igår, det kostade nästan 8000 kr för start- och boxavgifter.

Sen kanske vi lägger fokuset fel, självklart finns det människor som lyckats där pappan inte äger Clas Ohlssons, HM eller Ikea. Men jag lovar att de alla har haft möjlighet att köpa en egen ponny och att åka på tävlingar, säg en helt normal ponny. Ungefär 50 000kr, tänk l:B hoppning l:B dressyr, utan större olater och normal ålder. Utrustning till den i runda slängar 15 000kr, sen ska den bo någonstans minst 2000 kr i månaden med strö och foder. Skoning 1000 kr var 8e vecka, släng sedan på några tusen i veterinär- och försäkringskostnader för olyckor sker. Ska man åka på tävling behöver man även en bil med dragkrok och släp, bil kanske man har ändå men du får åtminstone lägga 25 000kr på släpet. Nu har vi inte börjat räkna på tränings och anmälningsavgifter ännu.

Första året har denna ponnyn som tävlar lokalt eller på gräsrotsnivå som det så fint kallas på journalistspråk kostat minst 100 000 kr och sen går man och säger att det inte behövs pengar för att syssla med ridsport, åtminstone inte på gräsrotsnivå....

Vi är många som inte kommer från ekonomistiskt superstarka familjer men vi har trots det haft möjlighet att få vara med och tävla, ha egna ponnys och haft någon som kört i ur och skur till träning och tävling, jag tycker det är bäst att börja kalla saker vid dess rätta namn och vara ärliga med vad det kostar, hur mycket tid det tar och vilka förutsättningar som krävs.

Jag vill dock bara nämna att i friskvårdsdebatten är det urlöjligt att ridningen inte räknas som friskvård när man kan åka på spa och det blir godkänt, att det är dyrt är ointressant för huruvida det är friskvård eller inte.

Med detta vill jag inte förminska någons insats och pengar eller inte så är det väldigt tufft att ta sig fram inom ridsporten, jag vill inte heller att någon som läser detta ska känna att det inte är någon mening, det jag vill att alla ska bli medvetna om både invigda och oinvigda är att det krävs att man jobbar hårt inte bara i stallet utan även på skolan & på jobbet för det är få förunnat att hästarna finansierar sig själva.


Likes

Comments

Litet filmklipp från när jag hoppar söta lilla Harry för första gången. man ska algdrig säga aldrig, eller var det aldrig har aldrig två L. Oavsett så kändes det förvånansvärt bra!

Likes

Comments

träningstiderna imorgon

18.00

Tove

Ida G

Elin

Emma

Susann


19.00

Ida G

Frida

Sofia

Ida p

Isabell/ Veronica

om jag glömt någon eller det är någon ändring, ring mig på 0734405167

/Lisa

Likes

Comments