Vilka vill vara med nu när träningarna drar igång igen. Första tillfället blir v 32. Torsdagen den 10 augusti

Ring eller skriv på messenger
Mvh Lisa
0734405167

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har blivit lite av en dressyrtant på slutet, eller jag har nog alltid varit det men den sidan får liksom mer och mer plats. Detta leder ofta till att jag hamnar lite i moment 22, jag avskyr att åka på träning när jag inte känner mig helt förberedd, å andra sidan behöver man ju ibland lite hjälp och även en och annan spark i baken för att bli förberedd.

Vi vet ju alla att det kommer inte av sig självt i den här sporten, öva öva öva och ändå är det långt ifrån perfektion...

Ridning handlar mest om att kunna ta sig upp i sadeln efter att man ramlat av, både bokstavligt och litterärt. det är bara så förbannat svårt att fortsätta tro på sig själv när det inte går som man tänkt. jag får lite till inget stöd i att man ska ramla av 100 gånger innan man kan rida, mest för att jag passerat den siffran för flera år sedan och hur mycket nytta det faktiskt gör att ramla av, om det tvistar de lärda.

Likes

Comments

Tittar på hoppningen från Falsterbo och gemensamt kommer vi fram till att Algoritym är en väldigt fin häst.

Ida säger att hon villl kombinera sin ingenjörsutbildning med hästuppfödning och konstaterar att näst föl får heta linjär algebra B+G

Likes

Comments

Om det är någon som känner för att träna lite i veckan har jag och Ida tänkt hoppa lite hästar så vi kanske kan dra ihop något gemensamt, skriv på messenger eller hör av er på 0734405167 / Lisa

Likes

Comments

Idag har vi hoppat igenom ett par hästar, efter en mjukgörande framhoppning låg främsta fokus på att kunna variera galoppen och kontrollera den även i hopptempo. vilket minst sagt kan vara en konst.

den första delen av banan utfördes i hopptempo med en avslutning på sockerbitshinder med 6,5m mellanrum. Detta för att avsluta rundan noggrant och ha en plan även efter sista hindret.

Likes

Comments

Ett par veckor gammal, e. Mr vain u. Corint (placerad 140) eu. Manfield

Likes

Comments

Ibland ser man lite konstiga kommentarer på social medier, mina hästar har alltid gått på bete och kommer alltid att göra det oavsett om de tävlar 90 eller 140. Hästar är gjorda för att äta gräs så det gäller att passa på de månaderna vi kan erbjuda det i vårt kalla land.

Det spelar ingen roll vilken nivå man är på för mig, först har man en häst och när den mår bra kan man tävla. Att prestera på tävling får aldrig bli prioriterat framför hästen välbefinnande ❤️

Likes

Comments

Den här gången är det Dynamit Harry, några månader gammal :) Det fina i att rida sina egenuppfödda hästar är att se dem utvecklas.

SItt första vinstäcke blott 6 år gammal för sin felfria 130!

Lite extra kul är det när ryttaren till Harrys Pappa Arnold Assarson hittar filmen på Harrys debut och kommenterar, då blir man lite stolt i uppfödarhjärtat.

Att våran lilla Ponnykorsning utvecklats så fint!

Likes

Comments