Igår kom första medhjälparen för dagen kl 7.15! Vi började med att ta in hästar till hovslagaren. Det var det Radja, Zvans och Mack som stod på tur plus en tappsko på Amadeus.

Efter att ha kollat beteshästar och precis kommit tillbaka till Ånstorp får jag meddelande om att jag har hästar på rymmen.. Bara att rafsa ihop grimskaft, extra grimmor och en hink med pellets och sätta sig i bilen igen. Glada unghästar sprang på en vall och ville inte bli infångade men fick in dem efter en liten stund i en annan hage. Svårt med stora hagar att få strömmen att gå runt hela men brukar säga att bra bete är bästa stängslet! Med vissa undantag tydligen för snart stod Rala även i den nya hagen och tryckte sig mot tråden.. Bara att åka och hämta tråd, isolatorer och aggregat och sätta upp en tråd till längst upp på stolparna. Där försvann ett par timmar och min egna ridtid...

En som städat sin sadelkammare kom förbi med ett lass så det blev lite som julafton :-) Tackar så mycket!

Torsdagkvällar består mest av lektioner för vuxna och igår hade fyra mammor till barn på ridskolan tagit mod till sig och anmält sig till kvällens drop in! Det visade sig att även om det var 20 år sedan sist så fanns känslan kvar och de red bara bättre och bättre allt eftersom lektion gick. Nu får vi bara hoppas att det inte dröjer 20 år till nästa gång ;-)

Likes

Comments

Koll av beteshästar på morgonen och därefter andra dagen på barn-föräldrarlägret. Förmiddagen ägnades åt att hitta en bra balans i lätt sits och hoppning. Skräckblandad förtjusning men nöjda och glada ryttare efteråt! Lunch ute i solen igen och därefter voltige på Zorro och Zebbe. Här blev jag riktigt imponerad av de modiga föräldrarna som både gjorde jorden runt, fanan, saxen och dessutom stod upp :-O Riktigt roligt! Lägret avslutades med löshoppning. Mulle, Dilba, Sean Connery, Gretsky, Bella, Pricken, Fiona, Rainy och Sunny. Här fick vi vara med om alla varianter, allt från de som skötte sig exemplariskt till de som var sega, andra superladdade, Mulle tjockisen hittade vägen mellan staketet och hinderstödet och Dilba galopperade ett varv på banan och sedan seglade hon över grinden till ridbanan, fortsatte upp till gödselstaden där hon hoppade upp för kanten och gick in i stallet.. Fälttävlansämne?

Då lägerdeltagarna lämnade gården nöjda och härligt trötta var det bara för mig att stoppa i mig lite att äta och fortsätta med kvällens lektioner. Tur man har världens bästa jobb och världens bästa elever! :-D

Knattegruppen fick sådan fart på sina ponnyer idag så jag hann knappast peka vilket håll de skulle rida när de red mot mig. Så duktiga de blivit på så kort tid! Idag avslutade vi med att de galopperade över fyra bommar som låg på en båge på ena långsidan. Verkligen jätteduktiga!!

Ungdomsgruppen red fantastiskt bra i dagens bomövning som inte var helt lätt och avslutade med att galoppera barbacka :-) Inte länge sedan de var nybörjare ju, vad hände liksom? :-P

Vuxengruppen hade lite svårare att få en jämn galopp genom bomövningen men till slut så! Avslutade på topp utan stigbyglar med övergångar mellan trav och galopp. Superfina hästar!

Ingen rast och ro imorgon heller då hovslagaren kommer 7.45 och hästarna skall in innan dess :) Sov så gott, det kommer jag att göra ;)


Likes

Comments

Dagarna bara rusar förbi och sedan jag skrev sist har det hänt massor :P

Vi har bland annat haft trail-träning för Emelie Letskog, dressyrträning för Inger igen, hopptävling, ponnyridning, privatlektioner, hovslagare, tittat på häst, shoppat på Hööks, provat sadlar, röjt i stallet, Erika är tillbaka från semestern, barnkalas i Kumla med hästtårta och ponnyridning. Detta utöver den vanliga ridskoleverksamheten förstås. Försöker även mitt bästa att komma igång med min egen ridning igen! Sover mycket gott om nätterna... :)

Skulle gärna vilja dela med mig om vad som händer om dagarna men är oftast för trött att sätta mig vid datorn utan brukar stupa i säng direkt :)

Idag började dagen med att kolla beteshästar och fylla på vatten innan lägerstart för barn - föräldrarlägret. Ett härligt gäng som på förmiddagen red ett dressyrpass som avslutades barbacka och alla var supernöjda med sina hästar! Lite lunch ute i solen och sedan agility med shettisarna! Eftersom det fanns lite tid kvar så avslutade vi med en spännande höjdhoppning! Imorgon blir det hoppning på förmiddagen och löshoppning på eftermiddagen.

Mellan lägret och de ordinarie lektionerna red jag Dilba, Sean Connery och Daffy. Mår så bra av att komma upp i sadeln själv också! Bytte också lite hagar på hästar som blev nöjda. Ett stort tack till bästa stalltjejerna som hjälper till så bra :)

Lite bilder från trail-träning för Emelie. Såå roligt!!


Så härligt när hästar inte bara är ridning utan det pysslas för fullt och många olika frisyrer blir det :) Visst är den här flätan fin?

Milton, Nicke och Mack förgyllde barnkalas med ponnyridning i villakvarter :)


Vi har ju haft en fantastisk sommar men en dag hamnade jag i lite regn.. Men vad gör det så länge man får sitta i sadeln? :P

Likes

Comments

Dagen började som igår med clinic där jag red Fjädern. Tema idag var programridning och mycket diskuterades och många bra frågor ställdes! Regler vid tävling, hur man rider ett program och hur det bedöms, hästens gångarter, uppvärmning mm. Måste säga att jag efter idag förstår varför Fjädern är så populär! Det är en häst som jag själv inte sitter på så ofta men idag kändes hon finare än när jag ridit henne tidigare :) Det märks att hon tycker det är roligt med dressyrprogram och hon gör det bra! Lätt att sitta på och både stadig och lydig.

Privatlektioner á 45 min som igår där en programridning med bedömning ingick (för de som ville) och sedan få hjälp med det som behövdes. De första ryttarna för dagen, som också var de yngsta, strålade inte ikapp med solen utan en konstaterade redan på vägen ut från ridbanan att "det gick INTE bra!" När vi sedan gick igenom protokollet så visade det sig att hon fått hela fyra 8:or så SÅ dåligt gick det ju inte ;) Den andra blev så ilsken på sig själv för att hon red fel väg så det kom till och med lite tårar. Vad månde det bliva av dessa målmedvetna tjejer??

Red Zebbe som ju är fantastisk med sin takt och riktigt fin när han är uppvärmd även om det tar lite tid innan man kommer dit. Resultatet blev 73 % i LC:1. Nöjd!

Red även idag ett pass på min stora fina Sean Connery. Bättre känsla idag så nu gäller det att hänga i och träna och se till att komma ut på tävlingsbanan igen!! :)

Så roligt att få vara med och rida själv och att alla deltagare är så nöjda och glada över den hjälp vi fått av Inger som varit fantastiskt engagerad! Vi hoppas att kunna få till fler tillfällen :)

Likes

Comments

​Idag var det äntligen dags! Dressyrkurs för Inger Bald och en chans att träna på hemmaplan, lyx!! Vi började dagen med en clinic med inriktning sits och hjälper. Jag red Mars och vad jag behöver träna på avslöjades snabbt ;) Vi visade även vad deltagarna skulle få göra sedan, att bli longerade för att bara kunna tänka på sig själva och lite övningar man kan göra då. Det är ju så fantastiskt med ridning att man får hela tiden nya aha-upplevelser hur länge man än håller på :) Det kan ju också vara så att en annan person säger samma sak fast på ett annat sätt.

Efter clinicen red åtta deltagare privatlektion med stort fokus på sits och inverkan. Lång dag för Inger men hon var lika glad och positiv när sista rytttaren red :) Härligt! Ryttarna strålade ikapp med solen och var verkligen supernöjda! Succe igen :)

Själv red jag ytterligare ett pass på min stora Sean Connery. Vi har helt klart legat av oss.. Förra året var vi riktigt flitiga och åkte och tränade nästan varje vecka och var även ute och tävlade en hel del. I år har det varit glest mellan träningarna och inte en enda tävling.. Det MÅSTE det bli ändring på!! Dags att prioritera sig själv lite bättre ;)

Många stannade större delen av dagen för att umgås och titta på varandra och grillmästare Jonas skötte grillen galant :)

Hann äta lite och tvätta bort svett och damm från ansiktet innan det var dags att kliva ut på ridbanan igen och ha kvällens lektioner :)

Underbart trött i kroppen nu så jag kommer sova gott! :)

Likes

Comments

Jahopp då har en helg till swishat förbi... Har precis avslutat dagen med att grädda våfflor mitt i natten tillsammans med Jocke :)

Inspirerad av hoppkursen för Marion plockade jag fram en blå yoga-matta som jag köpt på Ullared och använder nu som vattenmatta! Dilba som bara hoppat två gånger innan med ryttare på ryggen fick också prova :) Det svåra med henne är att få fram nosen men vi jobbar på det.

Eko

Dilba

Bella

Det här språnget var jag absolut inte beredd på då hon hoppat som en snäll ridskolehäst innan. Ska erkänna att jag satt lite löst ;)

Har ett längre tag tänkt tanken men i helgen kom jag till skott.. Jag har ridit Gentle Queen!! Mitt fina avelssto som gett mig flera fina avkommor och som inte är riden på dryga 10 år. Väl inriden en gång i tiden (det är ju jag som gjort det ;)) så det gick bra! Longerade ett par varv bara med sadel innan utan reaktion så jag satt upp. Hon var jättesöt och vände på huvudet och tyckte nog att det var lite konstigt att se mig ur den vinkeln igen men när jag bad henne skritta så gjorde hon det. Stannade lite tveksam några gånger men slappnade sedan av helt och då travade vi lite också. Då hon faktiskt är 19 år och inte riden på mycket länge så tycker jag det är jätteviktigt att tänka på att det inte blir för mycket. Skritt några varv tills hon slappnade av och sedan trav ett varv åt varje håll plus snett igenom var absolut tillräckligt. Idag gjorde vi likadant plus att jag la till en stor volt i traven i båda varven. Hon var jättenöjd efteråt över sin ny-gamla arbetsuppgift!!

Så tacksam också för alla fina och hjälpsamma människor jag har runt omkring mig! En som till exempel igår städade toaletten riktigt grundligt och idag fortsatte med att rensa avlopp. Allt på eget initiativ! Bara så väldigt glad och tacksam!! :)

Sambon slår och rullar gräs för fullt och så ska vi se om vi kan få in lite hö också.

Ser fram emot nästa vecka då det också kommer att vara full rulle :) Närmast med fullbokad dressyrkurs för Inger Bald tisdag-onsdag. Sedan också ytterligare ett barnkalas :)

Funderar på om det eventuellt kan vara fel på min telefon så har du skickat sms men inte fått svar, snälla skicka igen! Misstänker nämligen att alla inte kommit fram.

God natt! :)

Likes

Comments

Kl 9 kom åtta medhjälpare samt de som var med på hoppkursen för Marion så sedan var det full rulle! Med så bra hjälp hann vi både städa och rida en del hästar på förmiddagen. Själv red jag Dilba som är den mest genomsnälla, okomplicerade och samarbetsvilliga häst som jag någonsin suttit på och jag har ju ridit några genom åren :-P Sedan blev det ett pass på Bella som jag gillar skarpt!

Kl 12 lastade vi Milton, Micado och Mack och åkte in till Askersund för att ha ponnyridning i hamnen. Precis när vi ställt upp för att börja så avgick båten Wettervik från kajen precis bakom hästarna och tutade ljudligt tre gånger. Inte en reaktion hos hästarna, helt fantastiskt!! Vilka hästar!! Sedan fick de jobba! Kö hela tiden och ett tag hade Mack, våran fjording, en egen kö som tålmodigt väntade på att få rida på just honom :)

​När vi kom hem igen slog tröttheten till hos mig men jag hann vila en halvtimma innan kvällens fyra lektioner. SÅ imponerad av knattarna som hoppade bana i galopp idag! Skitduktiga!!

Nya ponnyn Radja har ätit upp sig och blir bara finare och finare! Hon har börjat gå lite lektioner och är verkligen snäll. Kommer säkert att hoppa riktigt bra med lite mer kondition och träning

Likes

Comments

Tisdag, onsdag och torsdag är det intensivträning hoppning för Marion. Kursen inleddes igår med en clinic hemma hos Marion där hon red sin egen häst Åke. På ett mycket tydligt sätt visades vilken skillnad i inverkan man kan göra med sitsen! Lite olika övningar visades och diskuterades vad de var bra för samt så tittade vi på lite olika utrustning. Roligt inslag att komma bort från ridskolan och se lite annat. Ryttarna var mycket motiverade när de kom tillbaka till ridskolan och kämpade tappert på i regnet med att hitta en bra sits, reglera galoppsprång och få till några byten.

Till idag hade ryttarna fått i uppgift att ta med sig material att göra "titt-hinder" och fantasin var det inga fel på! Det blev fladdrande handdukar med julgransglitter, en söt nalle och vattenmatta med regnbyxor på hinderstöden.

Imorgon är det banhoppning som står på schemat :)

Likes

Comments

​Igår var det verkligen heldag med hästjobb utan att jag ens hann att rida själv! Dagen började med att lasta och vara på plats hemma hos hovslagaren kl 7.15 för att slå på en tappsko på Streiff som verkligen inte kan gå utan sko. Det kallar jag fantastisk service att få komma och få det fixat så han kunde vara med på läger som började kl 8 :)  Nio deltagare hade en heldag med ett dressyrpass på fm och ett hoppning på em. Avslutades med voltige på Zorro och Zebbe vilket var mycket populärt! Deltagarna strålade ikapp med solen och när man får betyget "Bästa dagen i hela mitt liv" så värmer det långt in i hjärtat <3

Hann hämta andan och äta lite igen så rullade dagen vidare med de vanliga lektionerna på kvällen :) Sambon rullade ensilage så efter lektionerna var det bara att ge sig iväg och kolla beteshästar och fylla på vatten. Långa dagar gör ju att man sover extra gott sedan ;)

Likes

Comments

​Är det dags att väcka liv i bloggen i bloggen igen? Är någon intresserad av att läsa? Jag älskar ju att skriva men dygnet har bara 24 h så det återstår att se om det blir 1 eller 100 inlägg ;)

Likes

Comments