Mål: lösgöra hans båda sidor (speciellt höger), få honom att sänka huvudet, kanske få i form.

Jag är faktiskt så jäkla nöjd med det här passet igår. Det behövdes verkligen och jag känner att vi tog det på rätt dag! Jag var positiv hela passet förutom när hon kronglade lite, skriver om det snart.
Vi blev så sena igår, jag knoppade, Katinka lindade, vi bytte pannband, jag bytte tyglar, vi fotade hästarna osv. Men vi kom iväg från stallet kl 9 så det var helt Okej. Vi red väll iväg kl 6 kanske (har inte så bra koll). Katinka gick till ridbanan då hon hade kameran med sig, men när vi kom till banan hoppade hon upp. Vi bestämde oss för att vi skrittade fram på banan för vi ville inte lämna kameran på banan. Skrittade på långa tyglar i båda varven, när jag kortade tyglarna gjorde jag små volter, drev på lite framåt och sen tillbaka. I början kändes han riktigt slö och jag bara neeej nu kommer jag tappa tålamodet. Började trava utan att jobba honom så mycket, han måste ju bli mjuk först. Så det var mycket volter och jag var väldigt noga med att det skulle vara snygga hörn passeringar. När jag tyckte det funkade helt okej i båda varven gick jag ner till skritt igen och började jobba honom neråt. Han är så sjukt stel i höger sida så jag red väldigt mycket i höger varv och försökte att verkligen mjukna upp honom. Och sedan i vänster varv. Minns inte hela passet, hehe, men sedan gick jag in på en liten volt runt stolpen som finns på ridbanan. Försökte att båda börja honom och bara ställa honom. Och det var där han var lite knepig, antingen flyttade han sig inte alls för min innerskänkel eller så flyttade han hela rumpan. Vet inte riktigt vad han tänkte göra för efter en stund gick det bra. Jag mindes serpentinbågar vi gjorde när Emilia hängde med och minns att han gick väldigt fint. Så jag gick in på serpentinsbågarna och gjorde halt i mitten av varje, och det gav så snabbt resultat. Det känns som att han verkligen fattar meningen med det! Det tog inte lång tid innan han stod i form i halten, svängarna var dock svårare. Sen tyckte jag att det räckte för honom så jag tog en galopp både på fyrkantspår och på volt och han kändes pigg ändå, han saktade inte av så! Vi skrittade av dom, jag fick ha kameran på ryggen. Sen tog vi av all utrustning som vanligt, la ut hö i hagen och släppte ut hästarna. Sen var det bara det sista kvar som att sopa och byta om!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Lite sent inlägg om ridningen i onsdags.
Mitt mod har verkligen sjunkit efter jag ramlade av i söndags. Innan galopperade jag och Katinka tillsammans utan händer, vi höll alltså ut våra händer på en äng och hästarna galopperade bredvid varandra, det var verkligen en känsla jag vill uppleva igen! Men när vi bara skulle galoppera bredvid varandra i onsdags tvekade jag, asså rejält. Jag bara kände att varför ska jag göra det här när jag typ vet att jag kommer ramla av? Sen gjorde vi det en lite kortare sträcka så nu är det bara att bygga upp det.
Vi återgår till vad vi gjorde. Linnea från ridläger vi var på följde med till stallet så det var kul! Vi skulle först rida dressyr på banan sen fick jag och Linnea lust att rida bommar så vi ändrade oss, när vi kommer till ridbanan och har lämnar pengar osv är det 3 andra hästar där och som dessutom ska ha en lektion där. Så det kändes inte bra att rida runt där dessutom när Sasha kan stegra/bocka. Så vi red bort till en äng och red där istället, vi letade upp lite stockar och gjorde några små hinder. Det var faktiskt kul, men kände inte att jag fick ut så mycket av det direkt. Jag har dock börjat se stor utveckling på hur jag rider Jojje, även jojjes kondition har blivit väldigt mycket bättre. Det känns som att jag har hittat knapparna helt nu och vet exakt när och var jag måste påminna honom om att tex fortsätta galoppera. Det är flera gånger nu som vi har kunnat galoppera iallafall 2/3 varv på en volt och det betyder ju att han har blivit starkare också!
I onsdags red jag första gången med sporrar på han och jag tycker jag fick en mycket bättre reaktion när jag skänklade då. Så det kommer jag nog vilja fortsätta med, åtminstone när jag ska jobba om på banan osv där han kan vara rätt slö, och det skulle vara najs att få testa rida utan spö för jag tycker det kan vara i vägen ibland när man försöker jobba honom.
Finns inte så mycket mer jag kan säga men jag e taggad på nästa gång vi ska dit och då ska jag verkligen försöka jobba honom och inte ge upp! Jag får bli svettig, jag får bli sur, jag får bli ledsen, jag får bli besviken men jag får inte ge upp!

Från i onsdags❤️

Likes

Comments

Okej, nu har jag tänkt över det här och jag vill göra det till något mer än bara en hundblogg! Hästar och vardag också helt enkelt.

Sasha och Jojje heter alltså hästarna vi rider! Det började med en provridning den 29/5-16 då jag skulle provrida sasha och Katinka rida Jojje, och det gick bra för oss båda! Vi red i ca en halv timme och vi red fritt. Så vi bestämde oss alltså för att det skulle vara stört kul att rida tillsammans och tog beslutet att bli medryttare där och rida varje onsdag fram över!

Dock stötte vi på lite problem första gånge vi åkte dit, vi skulle rida ut och det första som hände var att jag blev avslängt, inte så stabilt. Så Katinka fick hoppa upp på henne och vi fortsätte turen med att jag red jojje och katinka red sasha. Det gick alltså bra och vi bestämde oss för att byta häst. Det var alltså berättelsen om hur vi bytte häst till slut, hahaha!

Jojje är en gammal ridskole häst på 21 år men det märks verkligen inte, bockar och har sig på uteritter ;) En viktbärande maxad c-ponny men känns mer som en liten D-ponny om jag ska vara ärlig, han är rätt grov i kroppen. Fux. I tidigare dagar har han tävlat både hoppning och dressyr på lb/la nivå, men som sagt i tidigare dagar! Kan ju tillägga att han är skön att rida barbacka på iallafall!

Sasha är importerad från irland, hopphäst, 6 år. Hon är extremt känslig för skänkel och händer men arbetsvillig är hon ju ändå! Dock efter hon brunstade har hon fått för sig att stegra är en utväg från att slippa jobba men Katinka jobbar stenhård med att stoppa henne! Mycket fart i henne kan man säga, tanken är väll att hon ska ut och tävla mycket i hoppning och var faktiskt på sin första p&jump i helgen och hennes ena lopp var felfritt så det kanske finns en framtid för henne också trots problem hon har! Ska bli kul att se hennes utveckling :D

Har tänkt skriva utvärderingar i ridningen också, mycket för min del faktiskt. Ska försöka välja ut 3 bra saker från ett pass och 3 dåliga saker och verkligen lära mig att berömma mig själv över det gick som gick bra! Det är oftast så man bara tänker på det negativa för att hela tiden göra saker bättre hela hela hela tiden men man tänker inte på hur viktigt det är att berömma sig själv för att hålla kvar motivationen!

Det var lite smått och gott om hästarna och för det mesta kommer ni väll få höra mycket om Jojje och om hur det går när jag rider!​(Igga våra ansikten och kolla på dom otroligt fina hästarna <3)

Likes

Comments

Hej igen! Det var stört länge sen jag skrev nu och jag har tvekat på att börja igen men vi ger det ett försök.
Träningen med Alice under sommaren har varit rätt off, vi har knappt tränat alls. Även hon fick ta semester! Nu är vi igång med träningen igen och försöker ändå Att träna agility 1-4 gånger i veckan. Jag tänkte att det skulle vara kul om jag skrev utvärderingar och dela med mig om hur det går!
Än så länge har jag inte så höga krav på henne och försöker mest repetera grunder samtidigt som jag tränar mig själv väldigt mycket med hur jag visar henne vägen och hur tydlig jag är.
För tillfället tränar jag själv om inte Katinka kommer och hälsar på. Tycker det är rätt tråkigt att träna själv, men både Cornelia och Astrid har erbjudit sig att hänga med så det är kul!
Eftersom jag inte har så mycket att säga om våra träningar än så länge kan jag berätta lite vad som har hänt i mitt liv!
Jag har börjat rida, det var dock närmare ett år sedan. Jag rider på en privathäst i tungelsta i samma stall som hästen Katinka rider så vi rider tillsammans varje onsdag! Älskar att vara där och längtar alltid till nästa gång! Vi får se om jag möjligtvis skriver lite utvärderingar om ridningen också, men vet inte om intresset hos er finns.
USM 2016 har varit (!!!) och jag var där i 3 dagar alltså alla dagar och blev så sjukt inspirerad samtidigt som jag faktiskt blev lite ledsen. Jag fick känslan att jag och Alice klarar det här, att vi också en dag kan gå in på planen under USM och köra. Men det slog mig efter ett tag att det inte kommer gå. Jag kan inte utsätta dom runt omkring för fara för att jag vill uppnå mitt mål. Om det finns stora risker, alltså nästan att jag vet vad som kommer hända kanske man får glömma de målet och hitta ett mål som är säkert och kan genomföras med säkerhet. Jag letar hela tiden efter tävlingar med inhägnad men det är sjukt svår och jag tycker det är lite tråkigt. Det måste ju finnas någonstans att börja i säkerhet, jag vill också ha chansen att få tävla fast än jag har en hund som inte är glad i andra hundar. Vissa anser väll ändå att om jag måste ha inhägnad när vi kör borde jag sluta, men men.
På USM var Ammy och var är sååå kul att få träffa henne igen!! Hon tävlade EC i small klass 3 och om jag var hon skulle jag vara väldigt nöjd. Jag menar, jag o Alice är ju än så länge för dåliga för att ens ta oss ut på tävlingsbanorna!
Nu kommer det dröja länge tills vi träffas igen.. Vilket är super tråkigt. Men det vi bestämde var att vi skulle tävla lag med ammys bostons på nästa usm. Alltså fatta vad kul!! Det längtar jag till, det måste bara bli av.
Framåt nu vet jag inte hur långa mina inlägg kommer vara men förvänta er inte så långa. Dock ska jag försöka göra ett inlägg efter varje träning, vi får se hur det går med det.

(Från senaste träningen!

Likes

Comments

​Inte diska oss på nästa KM

​* ​Åka runt till platser och träna hundmöten

​* ​Göra ett freestyle program och utföra det

​* ​Träna mycket agility

​* ​Bygga massa muskler

​*​ Ut och springa och få upp konditionen 

KOMMER FLER

Likes

Comments

A black piece of art

Yes det är Alice det! Hon är 3 år och satte tassarna på jorden den 22/4-13 och efter 8 veckor fick hon flytta hem till oss och ja hon verkar väll trivas, det får jag väll hoppas iallafall!

Den här lilla fröken gillar väll det mesta och är för det mesta dels arbetsvillig och hänger på allt man vill göra! Agility och freestyle är det vi har öppnat intresset för mest. Hon tycker att andra hundar är lite skumma och vet inte hur hon ska reagera men just nu tycker hon det funkar mest så att springa mot hunden, skälla samtidigt som hon hoppar som en studsboll och en viftande svans. Nu vet ni hur er hund skulle bli bemött av min hund, men kommer ni utan hund blir hon väldigt glad och då kanske till och med kan få en liten puss!§

Likes

Comments

Jag heter alltså Tyra! Både hundägare och ryttare.

Jag är 14 år, bor i stockholm.

Jag har ägt Alice i 3 år. Vi har tränat i skarpnäck hundungdom och gör det fortfarande! Själv sitter jag i styrelsen och älskar skhu!

Allmänt om mig, skolan gillar jag inte, jag rider minst en gång i veckan på min medryttarhäst jojje som ni kanske har läst om/kommer få läsa om i framtiden och resten av min fritid hänger jag hemma, med kompisar eller på klubben med Alice helt enkelt!

Likes

Comments