"Unge laver ikke en skid og får i hoved og røv."

- CItat af et flertal af danskerne (..ifølge Berlingske..)

Hov vent! Er vi nu også det? Eller er det endnu en misforståelse af den del af det danske samfund, som hele tiden siger "at dengang jeg var ung... bla bla bla"

For hvis man spørger forskerne, så siger de, at de danske unge er langt mere pressede, stressede og ængstelige end nogensinde før. Måske var det bare anderledes før i tiden, fordi man ikke skulle forholde sig til hele verdenen samtidig med at man skulle gøre sit bedste i alting.

Jeg vil byde jer velkommen ind i min virkelighed, min hverdag. Fyldt med karakterræs, større fokus på social status (både in real life og på sociale medier), forventninger og lektier og afleveringer til halsen, så man næsten er ved at drukne. Ikke fordi jeg mener man skal have medlidenhed med os, men fordi man ikke skal kalde os uduelige eller dovne.

Så sent som i går, viste den danske ungdom sig fra sin bedste, demokratiske side. Regeringen er kommet med et forslag om, at der skal spares milliarder på uddannelserne. Men vi er ikke enige. Over hele landet demonstrerede unge ved at nedlægge undervisningen på deres gymnasier, eller også deltog vi i diverse demonstrationer i de større byer, for at vise deres støtte imod forslaget.

Vi demonstrerede ikke fordi vi er imod alt og alle, især ikke regeringen, men fordi vi bekymrer os. Fordi vi bekymrer os om vores uddannelse, hinanden og vores fremtid. Fordi vi gerne vil være klogere, bedre og ikke mindst, forstået. Vi vil gerne forståes, så vi en dag ikke skal læse endnu et læserbrev af en sur voksen, som mener at den danske ungdom er uduelig og "Unge laver ikke en skid og får i hoved og røv."

Likes

Comments