Header

Nu har jag anmält mig till de tre första tävlingarna!

Den första är hoppning den 2 april i Orsa. Där är den första omgången med laget så jag kommer att rida först LD med laget och sedan en LC avd B. Det är första tävlingen på säsongen så då vill jag bara känna in hur hon känns och hoppa de höjder jag kommer göra kommande tävlingar utan någon press.

Andra tävlingen är hoppning i Avesta den 11 april. Helgen efter så är det första kvalet till Agria Pony Thropy. Kvalklassen går i LC A:0+A:0 så innan de kommer jag att starta en LD Clear round. Det kommer att vara våran första LC i avd A och vår första omhoppning, vilket kommer bli väldigt spännande!

Tredje tävlingen är dressyr i Åsebo 18 april. Tredje helgen är det dressyr som gäller. Detta är också ett kval till Agria Pony Thropy. Kvalklassen går i LC:1 och efter det kommer jag att rida en LB:1!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Efter en tid men dålig inspiration är jag nu tillbaka och laddar för fullt inför tävlingssäsongen!
Det har varit sjuka hästar, jag har varit bortrest och det har helt enkelt inte funnits motivation. Men nu har jag kommit tillbaka efter att träningar har dragit igång igen och Maya har kommit hit och hjälpt mig med hoppningen!


Likes

Comments

I tisdags hade vi hopplektion. Som det ser ut nu så ska vi ha Nan på tisdagarna också. Men vi hade iaf henne i tisdags. Vi gjorde inga avancerade övningar utan det var mest för att Nan ska få se vilken nivå vi ligger på.

Men jag fick till en del bra språng och lite tips så lite givande var det väl. Men vi bestämde att vi ska ha hoppning varannan gång vilket känns väldigt kul! Det är ju hoppning jag gillar mest 😄👍

Likes

Comments

Måndag - Ella dressyr

Tisdag - vila

Onsdag - Dressyr m bommar

Igår var det dressyr på schemat. Kände igenom och trimmade lite inför dressyrlektionen idag. Det gick bra och Daze var fin! Jobbade på det som Nan säger att vi ska öva på, och det blir mycket bättre för varje gång! Nu ska vi bara fixa en dressyrsadel sen så kommer det bli riktigt bra!

Likes

Comments

Måndag - Ella, dressyr

Tisdag - Daze vilar, hopplektion m TikTok

Onsdag - Dressyr

Torsdag - Dressyrlektion

Fredag - Bommar

Lördag - Jag åker till Idre och är borta hela vecka 9! Ella och Edla tar hand om Daze

Likes

Comments

Har varit otroligt mycket i skolan och var på kurs i helgen så har inte tid för att skriva... Men nu har jag hål, efter att gjort tyska prov på ca 20 min som gick åt helvete....

Fredag - Pessaolongen Promenad

Daze hade fått en bula på benet 😰 så vi tog en promenad istället. Haha, det var ingen allvarligt, hon var bara lite varm och svullen mitt på benet liksom, hon reagerade inte ens. Men kändes fel att jobba henne så istället tog vi en promenad på ca 30min!

Lördag - Jag var på kurs, Daze vilade

Söndag - Bommar Dressyr

Det fanns inga lediga tider i ridhuset så därför blev det dressyr istället. Jobbade mycket i galopp och försökte tänka på det Nan sa. Det gick bra och Daze var fin, men väldigt pigg! Hon hade två lediga dagar i bagaget, så inte så konstigt! Dessutom har vi ökat på maten = mer energi, på gott och ont 😉

Likes

Comments

I tisdags red jag lektion med TikTok för vår nya ridlärare Marie Hedman. Vi red dressyr, men trodde att vi skulle ha MB så hade alla hoppgrejer på och jag kan verkligen inte rida dressyr i TTs hoppsadel. Men jaja, alla andra hade ju hoppgrejer så vi var ju typ på samma nivå 😜

Vi fick värma upp lite fritt och sedan jobbade vi på en volt. Jag har inte ridit TikTok på ett tag så har tappat lite knappar, men han har blivit så mycket starkare, på både gått och ont. Han har byggt upp styrka så att han ska orka galopperna när en lite unge sitter studsandes och dragandes i munnen, och så att han ska orka bära upp en kanske lite för stor vuxen. Han orkar därför mera och kan stå emot mig mer, men han har byggts upp på fel sätt. Han vill INTE fatta vänster galopp från en fin trav in till en samlad galopp. Det går inte. TikTok är en häst som blir väldigt stel när han inte blir rätt riden och att bygga muskler på den stelheten blir inte bra. Därför har vi väldigt mycket att jobb med innan allt sitter.

Men stundvis var han väldigt fin. Ganska stel men inte så jättefarligt som han kan vara. Men det som var allra bäst (och värst) var galoppen. Höger galopp var jättebra! Men vänster.... Jag kunde inte äns fatta vänster galopp. Han flyttade bakdelen hit och dit och tyckte att han var så duktig, allt för att inte ta galoppskänkeln. Och när jag väl kom åt honom men galopp skänkeln ökade han takten och tog upp huvudet och viftade med tungan - försökte få mig ur balans. Men om jag satt kvar där och konsekvent gav han galoppskänkeln så gick det, men det tog ca 10 varv på volten.

Men det var en bra lektion och till mestadels var han fin! Och jag kan inte kräva för mycket av honom heller, jag har ju inte ridit honom på ett bra tag!

​Min allra bästaste kille, vill tillbaka💓

Likes

Comments

Torsdag - Dressyrlektion

Igår hade jag dressyrlektion för Nan! Det är andra lektionen för henne och bli så himla imponerad när jag rider för henne, hon gör allt så otroligt enkelt!

Vi började med att jobba på en fyrkantsvolt i skritt. Daze är ganska lat i skritten och tar liksom ett steg här och ett där. Hon går inte riktigt framåt utan mest lallar runt. Där har vi mycket att jobba med. Hon måste svara fram för skänkeln och "spotta ut bettet" . Hon tar liksom bettet ifrån mig och sen lyssnar hon inte på mina skänklar. Nan säger att hon ska " spotta ut bettet och gå". Vilket beskriver väldigt bra vad vi vill att Daze ska göra.

Sedan gick vi ut på stora fyrkanten i trav. I början skulle vi bara fokusera på takten och hörnpasseringarna. Efter ett tag så skulle vi bara ställa inåt, men de skulle fortfarande spår. Detta tyckte Daze var väldigt jobbigt, men efter ett tag gav hon efter. Vi fortsatte på samma sätt men gick in på den mindre fyrkantsvolten. Jag tyckte att Daze ökade takten när hos släppte efter och slappnade av, så jag frågade Marianne varför hon gjorde så? Hon svarade enkelt att "hon måste det för att orka böja på bakbenen". Easy as that liksom. Hon kommer så småningom, när hon orkar böra sig mera och samla sig me, men tills dess får det vara ett liiite högre tempo.

Vi jobbade sedan lite galopp på stora mittvolten. Fick en del bra fattningar, Sedan jobbade vi på stora fyrkanten och även här med att ställa inåt, men fortfarande spåra. Höger varv går jättebra, vänster är svårare. När vi sen gick in på volten igen sa Nan att jag bara ska fokusera på att sitta på bakbenen och försöka få Daze att samla sin energi istället för att skjuta på så mycket som hon gör och ha kvar ställningen inåt.

När jag travade av var hon otroligt mjuk och fin och STADIG I FORMEN. Tänk att så himla "lite" kan göra så otroligt mycket! Nan gör det så himla enkelt. Hon tyckte också att vi hade utvecklats mycket under veckan. Sist så sa hon att Daze blev väldigt inåt lutad i galoppen, speciellt i vänster varv, men nu tyckte hon att det nästan var helt borta - kul!

​hehe, behöver verkligen ta nya bra bilder, börjar tröttna på dessa nu 😝

Likes

Comments

Onsdag - Dressyr, fokus övergångar

Igår red jag dressyr på fri ridtid. Red ungefär som vanligt och hade med mycket övergångar.

Värmde först upp i alla gångarter. Jobbade sedan på en åttvolt ungefär men övergångar innan jag ställde om och gick över i andra varvet. Sedan jobbade jag lite galopp. Jag jobbade på den övningen jag brukar, på en volt där jag fattar mot den slutna delen och saktar av mot den öppna, men nu bytte jag varv när jag bröt av, så jobbade på en 8 även i galoppen. När hon förstod vad hon skulle göra jobbade hon jättebra!

Sedan fortsatte jag med volterna i trav. Hon var väldigt stel i vänstersidan och sköt ut höger bak i avsaktningarna så gjorde lite öppna på långsidan och flyttade ut bakdelen för innerskänkeln på volten för att få henne lite mer loss i sidorna och få jämnare stöd i handen. På slutet blev hon superfin!

Likes

Comments

Tisdag - Vila Longera i pessaolongen

Ingen vila här inte! Daze fick bara en kort promenad i skogen igår så kände att jag inte kunde låta henne vila idag, så då fick hon gå i pessaolongen istället! Det är så himla bra för henne då hon blir så satt i ramen liksom. Sen så behöver hon stärka sig i formen och bygga muskler och framförallt stärka galoppen! Så pessaolongen är väldigt bra för oss!

Släppte Daze först i ridhuset när vi skrittade fram och sedan longerade jag henne i ca 30min. Sen tog vi en promenad ute i vårvädret! Mysigt! Nu så ska jag snart ut i stallet för ridlektion med Tikkis! 😄

Likes

Comments