Hej! vet att det var längesedan nu men nu är i alle fall jag tillbaka. Det har hänt mycket sedan sist! Jag har till exempel köpt en till ponny. En till D-ponny, den är efter Poetic Justice och efter Munsboro Kerry. En liten gulbrun ponny med ett fantastiskt hjärta! Hon är lite vass i ridningen men det var de jag var ute efter. En lite vassare ponny än Missy som är lite svårare att rida än Missy för med Missy är det bara att tuta och köra. Men den nya är lite mer krävande än henne. Denna fantastiska ponnyn heter Grace Borg. Hon är född 2009 så några år yngre än Missy. Vi var och hämtade Grace i Stockholm men hon har åkt ända från Finland. Vi var där och provred henne med. Det finns film från provridningen på min privata instagram om ni skulle vilja se.


Jag har som sagt oxå bytt stall med det vet ni ju redan. Men kan säga att jag trivs så bra!! Alla är så snälla och glada.


Bjuder på en bild på Grace och Missy med:)


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag åkte jag till stallet ganska sent på grund av att jag skulle på möte innan vid 17 med ungdomssektionen i Sickinge. Sedan när det var klart åkte jag direkt till stallet.

Det hade börjat skymma så jag var tvungen att rida i paddocken och den har också belysning så jag hade ingen tidspress på mig, vilket var skönt. Jag red igenom henne i dressyr i ungefär 30-40 min. Efter jag var klar med ridning så borstade jag, mockade, fyllde på vatten, hö och gjorde hennes foder.

När jag kom hem såg jag på Farmen och tittade på lite serier.

Imorgon blir det inget stall för mig, för att det är filmfestival på skolan där alla niorna har gjort egna filmer i grupper som nu ska visas upp för jury som kommer bedöma detta, även kommer priser att delas ut.

Godnatt

Stablefriends

FannyLikes

Comments

Nu efter en tid som jag inte har bloggat på grund av olika anledningar är jag nu tillbaka för att vara mer aktiv. Inte jätte mycket har hänt sen jag bloggade sist, men något jag kan komma och tänka på är att jag har tagit grönt kort och även att jag och Loka har äntligen kommit tillbaka på tävlingsbanan, vi har inte varit ute på någon riktig tävling men det blev en liten Pay and Jump som Sickinge anordnade för några veckor sedan. Men har nu även tänkt att komma ut på riktiga tävlingar då jag har tagit grönt kort. Anledningen till att jag har tagit Grönt Kort så pass sent är på grund av att jag har inte känt att jag har haft behov av ett grönt kort innan då jag hade en unghäst innan som inte var redo för tävlingsbanan. Ja nu har ni fått en liten sammanfattning på vad som har hänt under min bloggpaus!

Idag begav jag mig till stallet direkt efter skolan, som idag slutade tio minuter tidigare! Men det var inte så att vi fick tio minuters mindre lektion utan vi slutade tidigare på näst sista lektion och kom då för tidigt till gympa lektionen och då fick vi sluta tidigare.

Loka skulle stå idag på grund av att hon skoddes idag och vi ville att hon skulle vila sina hovar lite och på grund av en lugn skolvecka så tyckte jag denna dagen var mest passande, men däremot fick hon lite hjärngympa. Hon hade varit lite bråkig i stallet vid skoningen, vilket Loka inte brukar vara! Så därför körde jag lite frihetsdressyr/horsemanship, brukar göra detta på den dagen hon står. Jag tycker att detta är viktigt och så himla roligt för man får ett speciellt band med hästen.

Jag utförde alla sysslor som vanligt i stallet och sedan begav jag mig hem, det enda jag gjorde hemma var att titta på Farmen och duscha. Nu sitter jag här och bloggar och tittar på youtube. Det känns så himla roligt att vara tillbaka på bloggen!


Godnatt!!

Stablefriends

Fanny

Likes

Comments

Hej! Förlåt för att jag har varit lite frånvarande från bloggen men det har hänt så mycket på senaste tiden! Jag och Missy har bland annat bytt stall. Detta skedde i lördags. Jag har känt länge att jag inte har trivts i privatstallet i Sickinge av olika skäll. Har alltid känt mig ensam. Så nu har jag äntligen bytt stall! Och jag kan redan säga att jag trivs så bra! Alla är så himla snälla och trevliga.


Det enda negativa med stallbytet är att jag inte har tillgång till ridhuset lika mycket. Innan fanns det ju liksom på samma ställe men nu måste vi åka en bit med Missy innan vi kan rida. Vilket tar mycket längre tid. Men känner att inte det spelar någon roll då trivseln för mig går först!


Ska försöka hinna att ta lite bilder idag på hur det ser ut i stallet. Annars kommer det bilder på hur det ser ut imon. 

Isa

Stablefriends

Likes

Comments

​Hej! Nu är vi äntligen tillbaka med nya inlägg! Vi har haft en lång bloggpaus av olika anledningar. 


Fanny & Isa 

stablefriends

Likes

Comments

Hej idag har vi bakat knäck på hemkunskapen. Förra lektionen bestämde vi vad vi ville baka och vi ville baka något juligt, då det snart är jul. Här kommer lite bilder när vi gör knäcken och även "slutresultatet".

Likes

Comments

21. När vill du att första snön ska falla?

Fanny & Isa: En dag innan julafton så att det är snö på julafton.

22. Har du någonsin haft en grön gräsmatta på julafton?Fanny & Isa: Ja, det är ju grönt nästan varje år.

23. När tycker du att det är dags att pynta?

Fanny & Isa: 1 Advent och framåt.

24. Finns det något mindre du vill göra denna julen?

Fanny & Isa: Ta det lugnt och njuta.

25. Vilket färgtema tycker du passar till julen?

Fanny & Isa: Rött & Grönt

26. Kan du komma på något negativt med julen?

Fanny & Isa: Dem som inte har någon familj eller släkt firar ju julen själva och julen är ju meningen att den ska vara kul.

27. Blir du oftast mättad när julen är slut eller vill du ha mer jul?

Fanny & Isa: Mättade

28. Vad brukar framkalla mest stämning på julen/ december?

Fanny & Isa: Julpyntet

29. Leker du i snön, åker pulka eller bygger snö gubbe?

Fanny & Isa: Pulka

30. Vilken är din favorit julfim?

Fanny & Isa: Se detta inlägg

Likes

Comments

11. Rödbetssallad eller dopp i grytan?

Isa & Fanny: Dopp i grytan

12. Ris a la malta eller risgrynsgröt?

Fanny: Risgrynsgröt

Isa: Ris a la malta

13. Äppelmos eller senap:

Isa & Fanny: Äppelmos

14. Hemma eller borta?

Fanny & Isa: Borta

15. Utomlands eller Sverige?

Isa & Fanny: Sverige

16. Ge eller få?

Fanny & Isa: Få

17. Mysteriet på Greveholm eller diselråttor och sjämansmöss?

Isa & Fanny: Mysteriet på Greveholm

18. Chokladkalender eller paketkalender?

Fanny & Isa: Paketkalender

19. Plastgran eller äkta?

Isa & Fanny: Äkta

20. Arne Waise eller Ernst?

Fanny & Isa: Ernst

Likes

Comments