stickat o virkat

Här är resultatet av kvällens tv-tittande och Baby M's dagslur.

En slouchy beanie perfekt!

Mönstret hittade jag på själv men är busenkelt. Jag har använt lovvika garn och stickor nr 8.

1. Lägg upp 54 maskor och sticka resår i 26 cm.

2. Minska sedan genom att; sticka ihop två maskor sticka två maskor vanligt. Upprepa varvet ut.

3. Sticka ett vanligt varv.

4. Minska genom att sticka ihop två maskor och sedan sticka en maska vanligt. Upprepa varvet ut.

5. Sticka ett vanligt varv.

6. Sticka ihop två maskor varvet ut.

7. Klipp av tråden och dra igenom de maskorna du har kvar på Stickan. Dra åt försiktigt.

8. Sy ihop sidan av mössan. Klar.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vardags stuff

Idag har vi haft många första grejer!

Idag till lunch var första gången Baby M åt mammas köttfärssås. (Som för övrigt slukades.)

Sedan när vi tog en promenad passade vi på att hämta
första paketet adresserat till Baby M. (Det var en försenad 1-års pressy från brorsan o familj.)

Innan nattedags var det dags för bad och då gjorde jag Baby M's ​första​ ​skumbad. Som togs emot med en viss skepticism som sedan gick över i en förundrad förtjusning. 

Och sist men inte minst så var vi iväg för att lämna in alla de barnkläder jag ska sälja på den första barnklädsmarknaden vi deltar i.
Hela veckans kvällar har gått åt till att märka grejer och övertyga mig om att jag kan skiljas från de där ytte pytte små pyjamasarna och bodysarna.

Så liten Baby M var nyss och nu redan en stor ettåring..
ja snart flyttar hon väl hemifrån?!snyftade jag till sambon.

Ursäkta? Dramatisk? Jag?! Think not.

Pytte pyjamasar till salu.. ytte pytte..så små att de knappt syns..

Likes

Comments

Vardags stuff

Men där ligger ju Hästen Lukas. Har undrat massor över varför tillverkarna valde att göra den hudfärgad? Finns det en mängd hudfärgade hästar därute som jag inte känner till? Bondgårdsgrisen borde istället ha fått den färgen tycker jag. Notera dock att det ligger en gris bredvid... haha ser ut som i det där spelet kasta gris, som man spelade som barn. Fast ingen jag nämner kasta gris till verkar någonsin ha spelat det. Hallå där ute? Någon mer som lirat kasta gris?

Likes

Comments

stickat o virkat

Nu har stickorna hittat ut igen! Märkligt det där hur stickorna går i ide hela sommaren för att sen kräla sig fram på höstkanten. Det är som om garnet och stickorna har planerat sitt anfall i månader, bidat sin tid och sen när träden börjar tappa 2/3 av sina löv då attackerar de.

Så nu måste jag ju då föra krig varje gång baby M tar sin dagslur och kan absolut inte störas med petitesser som hushållssysslor.

Chaaaaarrrrgggeeee!

Likes

Comments

Mum stuff

Baby M vaknade imorse snuvig och hostig. Märkligt tycker jag att förkylningen bryter igenom nu flera dagar efter febern. Å andra sidan så har jag gått över till att ha ont i magen sedan några dagar.

Så egentligen är jag tacksam att regnet piskar ner. För då kan vi med gott samvete lyssna på vår barnskiva och vältra oss på golvet på en hög med leksaker. Idag tar jag inställningen att frisk luft är over rated!

Likes

Comments

Vardags stuff

Vi strosar lugnt i staden när sambon ser denna skylt och utbrister: Det är såååå duuu!!

Jag: ääähh jaha ok tycker du det?

(Shit vad bra han känner mig! Spooky liksom!)

Likes

Comments

Vardags stuff

Idag tyckte baby M att vi kunde sova och dra oss till kl 9.00. Va?! 9.00 säger ni? Ja jag fick en chock när jag såg vad klockan var! Jag hade inte sett det ljusna under mörkläggningsgardinen och tur var väl det annars hade jag känt mig tvingad att gå upp. Så denna sovmorgon firar vi med att dricka kaffe ur franskafamiljen koppen!

Franskafamiljen koppen: koppen med massa bilder på folk och fransk text som jag fick hem när jag beställde en fotomugg på Baby M. Missnöjd över det? Ack nej brukar sitta och låtsas att det är mina kusiner som bor i Frankrike och som vi brukar träffa varje år och äta ost och baguette med! För det är väl det alla franska peops gör?

Likes

Comments

Mum stuff

Lite frisk luft var allt som behövdes för att få igång den lilla aptiten, som har varit lite sisådär nu med feber och förkylning. Helt förståeligt men jobbigt att ta, som den orolige mamma jag är. 

Andra saker jag tror har påverkat matlusten med är att vi ganska nyligen började inkorporera hemlagad mat i baby M's kost. Fram tills nyligen har vi gett 2 st burkmat per dag, förutom 2 välling, 1 gröt och frukmellisar. Nu då ersätter vi en burkmat till lunch eller middag med hemlagat. 

Hittills har det gått ganska bra, vilket jag tror mest beror på att baby M kan äta mycket av maten på egen hand. Det är skojigt att hålla i broccoli och korvbitar :) 

Sen slutar det givetvis med att all mat är i håret, öronen och näsan, men det finns ju bad och jag är bara glad sålänge bebis äter. Även om det kräver full sanering sen. 

Likes

Comments

Vardags stuff

Vad är det för fel på oss?! Efter baby M's dop (som var för ca en månad sedan) var jag och sambon superförkylda i två veckor. Baby M klarade sig med att bara bli hes.

Så knappt har vi varit friska i två veckor så startar det om?! Denna gången med den lille och nu då med oss. Jag har vart så glad att febern gick över i lördags men jag och sambon har ju varit bedrövliga.

Jag har varit minst sjuk av oss två så jag har tagit stafettpinnen här hemma och försökt få allt att rulla. Vi leker och leker men jag förstår att baby M tycker det är trist att inte vara ute som vi brukar. Jag har bara inte pallat! Jag har verkligen inte mått bra för att gå ut.

Så idag tänkte jag att yes nu går vi. Ut! Då får jag världens värsta jädrans magknip! Jag får ju panik på mig själv. Sekunden den släpper rusar vi! Rusar likt de galna tanterna på NK rean. Hua!Likes

Comments