Sista semesterdagen...
Helt galet vad denna sommaren har fått fort, avrundar semestern på Öland med min yngsta dotter, min väninna och hennes barn.

Har haft 4,5 veckas ledighet, först 1,5 då vi var till Grekland på bröllop.
Min mans kusin har gift sig med en tjej som har rötter från Grekland.
Blev en härlig tid med hela släkten på min mans sida, på bröllopet var det ca 300 gäster från flera olika länder.
Sol, värme, massor av mat, skratt och härliga dagar.

Haparanda och holmen
Efter bröllopet jobbade jag 1,5 vecka, packade bilen, mamma och mina barn in i bilen så åkte vi upp till stugan.
Kan säga att mina bar protesterade högljutt och hade många bra orsaker för att slippa bila 110 mil enkel väg.
Tjejerna börjar bli så pass stora att jag ville ha med dem så de skulle få uppleva saker som jag upplevde, somrarna i Haparanda skärgård med kusiner, mormor och morfar, mostrar och morbröder. Vi har varken rinnande vatten eller el och vi bor på en ö, så du behöver båt för att komma dit.
Tjejerna hade med sig tält och en liten uppblåsbar roddbåt.
För att göra resan lite mer spännande hade jag gjort paket med någon typ av sak som de skulle kunna underhålla sig med i bilen, de fick ett paket varje gång vi passerade en större stad så det gjorde att resan gick väldigt smidigt.
Temperaturen låg på 12-19 grader, för det mesta 13, det blåste konstant och så kom det några regnskurar, så vädret var inte på vår sida.

Tjejerna tältade och rodde in båt, de skrattade som bara den, hängde med sina småkusiner/tremänningar, mina kusiners barn.
Resan var lyckad och när det var dags för hemfärd ville de inte åka hem.

Är så glad och tacksam för att jag stod på mig och fick med mig tjejerna, be har verkligen fått minnen för livet!

Mormor
Det var första gången vi var upp efter mormors begravning, lägenheten har nya ägare så det var lite konstigt. Var osäker på vad som väntade och hur mamma skulle hantera det hela.

Det gick väldigt bra, var förbi lägenheten, den som bor där nu hade dina blommor på balkongen, mormor hade alltid massor av blommor så det kändes skönt, var orolig att det skulle vara kalt och tomt.
Vi var förbi graven och tittade till den, planterade dit en fin rosa ros, den skulle mormor ha älskat.

Resan blev väldigt lyckad på alla sätt och vis, det gav verkligen mersmak!

Nej, nu måste jag sova, försöker skriva mer i morgon.

Tack för att du läst mitt inlägg ❤️


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

2016-05-09
Måste säga att jag uppskattar Facebooks minnen.
I dag dök det upp en bild på min golfbil jag körde omkring i under Globen.
Skjutsade artisterna under Eurovision i katakomberna under Globen och Hovet. Fantastiskt kul, spännande och roligt var det! Lärde känna flera nya människor och fått fler erfarenheter, riktigt härligt!

Helt galet att det redan har gått ett år, sitter och väntar på att Robin ska sjunga, lite nervös är jag allt. Vore trist om det skulle ta slut redan i dag.

Så nu är det bara att hålla tummarna!

Måndag och fredag
Känner att jag inte hinner med, det är måndag och jag ser fram emot en ny vecka med spännande utmaningar så är det helt plötslig fredag, om 5 veckor slutar skolan och barnen får sommarlov.
Hjälp!!!
Har inte riktigt styrt upp allt jag tänkt, vet bara inte när jag ska hinna, det är fotbollsträning måndag och torsdag samt match lördag eller söndag, jag är tränare så det är inte så lätt att bara stanna hemma för att man är lite trött.
Tisdagar, onsdagar och söndagar rider tjejerna, fredagar är enda dagen jag inte har några planer.

-1,5 kilo på en vecka
I januari gick jag med i Viktväktarna, har gått ner sakta men säkert, har haft en svacka då jag inte riktigt orkat hålla koll på maten, så jag har gått upp lite igen, denna veckan har jag ökat på träningsdosen, i dag när jag vägde mig står vågen på -1,5 kilo. Behövde den kicken.

Rehabträning
Insåg att ni inte har en aning om att jag skadade mitt knä för ca 1 år sedan, gick och drog med det, hoppades att det skulle bli bättre men det blev inte bättre så tillslut blev det att gå till idrottskliniken med befarad trasig menisk som sedan visade sig vara skada på yttre knäskålen.
Så nu har jag kört rehab i 6 månader, har blivit bättre men är ännu inte återställd.
Hade möte med sjukgymnasten i går, så nu har jag ökat på träningen och gjort den lite tyngre, svårare och utmanar knät lite mer så nu hoppas vi att det håller!

Nu ska jag titta på Eurovision.

Önskar er en fin kväll!

Likes

Comments

Länge sedan
Sett att det är någon/några som läser mina gamla inlägg så jag tänkte att det är på tiden att skriva något och uppdatera er som funderar hur det har gått med allt.

Mormor
Nu har det gått en tid, har börjat acceptera att mormor är borta.
Har ringt hennes nummer några gånger men insett när signalerna gått fram att hon inte kommer att svara.
Hon ligger fortfarande kvar i telefonlistan, svårt att radera någon som varit så nära och betytt så mycket.
Mormor finns här omkring mig, ibland kan jag känna hennes närvaro. Jag vet att hon är med morfar och de är lyckliga.

Mamma
Det har snart gått två år sedan cancern upptäcktes, det har varit en riktigt tuff period.
Vissa stunder trodde vi att hon var nere för räkning, pappa började planera för hennes begravning, antar att det var ett sätt för honom att acceptera det slut vi fasade för men som såg ut att komma.

Mamma fick en tumör i ändtarmen, den strålades och hon fick cellgifter, när de räknade med att den skulle vara borta och de gjorde en 6 månaders kontroll så visade det sig att cancern spridit sig rejält. Flera tumörer i tarmen, metastaser fanns på flera ställen och det var bara inte tarmarna som var angripna längre.

Hon genomgick en 13 timmars operation, de skrapade bäckenet, fick ta bort delar av livmodern och underlivet, delar av tarmen kapades och hon fick en påse på magen.
Det var en bergochdalbana utan dess like,hon var en ynklig liten fågel som kom ut på andra änden av operationen.
Mamma återhämtade sig bra och var bestämd att klara detta, hon hamnade på rehabhem då hon var tvungen att lära sig gå igen.
På rehabhemmet gjorde de inte rent såret så det blev så inflammerat att såret sprack.
Här börjar en helvetesresa.
Berättar mer en annan dag, kände mest att jag bara ville ge en snabb uppdatering.

Jobbet
Är fortfarande kvar på "nya" jobbet, det funkar bra. Uppdaterar er om det längre fram.

Helt slut efter en fullspäckad dag.

Önskar er en fin kväll!

Likes

Comments

Ny vecka nya möjligheter
Den känslan hade jag i morse när jag steg upp.
Känslan raserades tyvärr ganska fort, min man som åkte på en matförgiftning, var fortfarande riktigt krasslig så jag ville att han skulle få sova så länge som möjligt.

Mina barn vaknar och börjar direkt att tjafsa,vilket resulterar i att maken vaknar. När tjejerna äntligen fått på sig kläder och frukost skall ätas är det fel på det mesta enligt stora tjejen, vi har bra äckliga smörgåsar osv. När till slut båda sitter på sina platser och äter så drar tjafset igång igen, denna gång om att den ena tittar och den andra smaskar osv.

När vi efter många omgångar äntligen är klara för att gå till skolan så saknas en mössa och fröken lyfter inte ett finger för att hitta den, efter många minuter hittar jag den i skolväskan...

Så startade min dag, kunde ha varit bättre måste jag erkänna.

Träning och resultat
Efter en veckas träning och kostschema konstaterar jag -1 kg och 3 cm i midjan. Känner mig nöjd då kosten inte riktigt hölls under vår resa. Men träningen flöt på.

Nu har jag fått ont i halsen så jag är lite osäker på hur jag ska klara träningen...
Får ta det lite lugnt men det blir nog bra.

Ridlektion x 2
Trött som en tok efter att ha sprungit med äldsta när hon red ute första gången ute för vintern, riktigt skönt måste jag säga.

Efter avslutad uteritt är det mysigt att få komma in i ridhuset, det blev rida barbacka. Tjejerna var superduktiga!

Nu är det dags att sova!

God natt gott folk ❤️

Likes

Comments

Eurovision & Långhelg i Stöten
Är nu i Stöten för att åka skidor, ha skoj och vila.
Oj vad det har hänt grejer den sista tiden.
Förra helgen gick i träningens tecken, såg många vårtecken som tussilago, blå- och vitsippor. Barnen cyklade, åkte inlines och sparkcykel.
Vi pysslade i trädgården, fixade och grillade.
Hade även tagit beslutet att dra igång min träning på måndagen. Söndag kväll blev att packa väska för att åka till gymmet direkt på måndag morgon. Förberedde matlåda och mellis. Fullt ös på jobbet och sedan hem hämta barnen, äta middag och sedan snabbt byta om för att åka till stallet och rida med äldsta dottern.

Eurovision
Tisdagen var det fullt ös på kontoret sedan möten på Cocosbollsfabriken, Sibylla, ett kontor och ett konditori i city innan det var dags för Eurovision möte, det var väldigt bra och informativt. Träffade några gamla kollegor från tiden jag arbetade på Ving samt en tjej jag kommer att jobba med på Annexet.
Är sjukt taggad!

Mamma och magnetröntgen
I tisdags blev mamma inlagd efter några veckors extrem smärta. Hon fick en tid för operation på onsdagen, visade sig att hon fått en infektion samt att det var fullt med var som troligen orsakat smärtan. Efter borttagandet av varet blev hon genast lite bättre.
Nu äter penicillin, hon har fått två kurer för att få bort infektionen.

Själv var jag på magnetröntgen under en timme, jag höll på att få panik mer än en gång. Det är så fruktansvärt trångt i dessa "rör".

Grande Finale
Fullt ös i backen i dag, var upp och åkte i en timme innan frukost, Manchestermorgon. Det var fantastiskt härlig att se solen vakna till liv och få åka skidor så tidigt. Kan säga att det var en grymt bra morgon!

Är helt slut och håller på att somna så jag tar och sammanfattar veckan i bilder istället.

God natt på er 💜

Likes

Comments

Nu har jag gjort det
Har anmält mig till PT-online!
Tänker inte stå i vassen i sommar, känner att jag varken har haft tid eller ork att tänka på mej själv då det har varit mycket annat som har haft högre prioritet.

Nu är det ingen återvändo, 14 veckors abonnemang har jag och lika många veckor är det kvar till semestern.
Så i morgon måste jag köpa en våg så jag kan väga mat och äta rätt!
Kommer att bli riktigt tufft, maken hakar på vilket gör det enklare!
Så nu blir det att planera maten på ett helt annat sätt och det kommer bli en hel del mer grönsaker och kvarg.

Sista månaden har jag varit sjuk och inte kunnat träna lika mycket som jag brukar plus att det har varit kalas, två turer till fjällen och påsk.
Har gått upp en hel del och tappat en hel del muskler.
Så nu blir det till att bygga nya och bort med fett.

Josefine 9 år
I dag fyller vår äldsta dotter 9, helt galet!
Kan inte förstå vart tiden har tagit vägen, hon är snart lika lång som mig och börjar prova mina skor.

Som hon har längtat efter denna dagen, räknat ner, väntat, skrivit önskelistor.
Hon vaknade tidigt och låg och vände och vred sig i sängen.

Hon fick det mesta hon önskat sig, ja ingen hund eller häst men en fisk istället.
Hon blev lika glad för det och så fick hon en ny cykel och lite annat.
Nu ligger hon nöjd i sin säng, fast besluten att vara vaken till 12-slaget så hon är vaken hela sin födelsedag.

Känns bra att hon är nöjd med sin dag!
Hon har inte haft kalas för sina kompisar än, förra helgen var vi och åkte skidor, nu är det påsklov och många är bortresta, nästa helg åker jag och min man till Stöten för att åka skidor.
Så vi får försöka få henne att gå ut och äta, bowla med några vänner eller något liknande.
Känns som om hon börjar bli för stor för kalas.
Får se vad vi kommer på för skoj.

Om fyra veckor fyller liten 6 år, får se vad vi kan hitta på åt henne.

Nej, det är nog dags att krypa i säng.
I morgon blir det 60 min PW innan frukost!

Kram

Likes

Comments

11 januari
Då startade jag mitt nya jobb och karriär som Kundansvarig. Efter 16 år på samma jobb var det dags men även läskigt att byta. Det var helt klart nödvändigt då jag behövde nya utmaningar.

Helt ny bransch, nya rutiner, program och kollegor. Måste säga att det känns så otroligt rätt och är galet nöjd att jag bestämde mig för att "hoppa".
Har fått en nystart och tycker att det är riktigt kul att gå till jobbet!
Har helt fantastiska roliga, galna, egna, speciella och kärleksfulla kollegor.
Redan efter första veckan kände jag mig som en i gänget.

Ny bransch
Har verkligen skiftat bransch och det är helt nya tankesätt. Jag ska ta hand om kunderna, de som är missnöjda ska jag hitta bra lösningar åt och de nöjda ska jag stötta och bli en kontaktyta så de känner sig närmare företaget.

Tidigare var det mycket kontorsjobb, nu är det det men jag är ute hos kunderna och stämmer av så jag tillbringar en hel del tid i firmabilen.

Jag styr över mina dagar själv, har en budget som skall nås och min främsta uppgift är att rädda kunder som sagt upp sig.
Så det finns lite utmaningar men det känns bara kul!

Nöjd
Är galet nöjd med mitt val, får se om detta bara är en första fas eller om det fortsätter att vara så här bra. Visst jag har sett några sprickor i den fasad som såg så otroligt bra ut men jag hoppas och tror att jag kan leva med det.
Har ju fortfarande provanställning fram till den 10 juni men jag har lagt in om semester och blivit inbjuden till kick-off i augusti så det ser bra ut än så länge!

Orsa
I dag är sista dagen, har gått så otroligt fort!
Jag skulle gärna ha åkt skidor i dag med men beslutet att inte göra det tog resten av gänget när jag inte var med.
Stora tjejen hade nog gärna åkt mer.
Vi får se hur det blir, inte omöjligt att vår familj blir kvar.

Vi ska väl förbi farmor och farfar på vägen hem med så det får bli vad det blir.

Jag och maken åker upp till Stöten om 1,5 vecka så det blir bra. Jag kommer få åka några dagar till!

Trevlig påskdag!

Likes

Comments

Mycket skidåkning
Det är inte de mest extrema backarna men vi får åka skidor, väldigt mycket skidor!
Det är full fart på barnen och det går undan, det är bara att åka på för att hinna med.
De har knappt tid för lunch och absolut inte någon tid över för fika.

Tiger och leopard
Skidanläggningen ligger bredvid Orsa rovdjurspark, från liften kan man se varg och tiger. I längdspåret ser man isbjörn och från slalombacken leopard och några andra kattdjur.

Det blir spännande skidåkning på många sätt!
Kan varmt rekommenderas till barnfamiljer. Mina tjejer på 6 och 8 är på gränsen då de trivs i de röda backarna i Sälen. Svårt att hitta utmaningar åt dem här men de har fått åka skidor hela dagarna så de är ganska nöjda. Stora tjejen hade gärna hängt i de röda backarna hela dagen men familjen vi åker med har inte åkt så mycket så de tyckte att de backarna blev för tuffa.

Hundspann
På eftermiddagen fick barnen åka hundspann, ingen av dem hade provat det tidigare så de var väldigt nöjda.
Vi fick träffa en supersöt liten valp, den skulle bli draghund och ville så otroligt gärna springa med.

I dag kom äntligen solen och vi fick en fantastisk skiddag!

I morgon packar vi ihop och åker hem, otroligt nöjda och tacksamma för dessa dagar ❤️

Likes

Comments

Allt blir mörkt och disigt
Vad sa mamma?!
Hur är det möjligt?!

Kommer hem glad och nöjd med att det är midsommar i morgon och min semester just har startat.
Mina föräldrar hämtade barnen på skolan så jag skulle hinna fix klart det sist på jobbet.

En tumör?!?!
Vad vet vi? Ingenting...
Är den god eller elak? Det visste hon inte än.

Här börjar en resa som jag inte önskar någon att behöva gå igenom.
Väntan, väntan, väntan.
Det är något som jag förknippar tumörer med.

Först skulle man ta en ta reda på om den var god eller elak, sen skulle det testas för det ena och det andra.
Efter ca två veckor kommer resultatet, min älskade mamma har cancer.
Hur är det möjligt, varför? Hur? Vad sker?
Fler frågor och mer väntan.

Har cancern spridit sig eller är den koncentrerad till tumören?
Vänta, vänta och så kommer svaret -Den är endast koncentrerad till tumören i dagsläget.

Dags för behandlingsplan, vi får besked att de blir strålning och cellgifter och det ska vara klart efter 9 veckor.
Känns tungt men 9 veckor ska vi klara! Vi ställer alla in oss på nio tuffa veckor som i slutänden blir 6 månader.

Behandlingen startar
Mamma börjar med cellgifter, tre omgångar blir det. Varje omgång på går i fem dygn.
Från det att hon kommer har hon på sig en apparat som sprutar in cellgifter i henne dygnet runt i fem dygn.

Efter det får hon komma hem och vila i tre veckor, när hon äntligen börjar bli sig själv är det dags för nästa omgång. Tre omgångar med tre veckor emellan. Efter varje omgång blir hon mer och mer "sliten".
Hon mår hyfsat, hon har tappat en del hår men som tur är hade hon mycket hår i starten så hon klarade sig bra.
Men det var tufft för henne när hon borstade håret och borsten blir full av hår och tussar lossnar.

När cellgifterna är över är det dags för strålning.
Nu får hon vara hemma men ska in till sjukhuset varje vardag för att strålas i 30 dagar som sedan blev 36.

Strålningen märks inte så mycket på utsidan men hennes inre blir inte bra. Magen och underlivet har strålats sönder. Läkarna säger att det är en massa kött som nu skall helas, det är smärtsamt att se hur ont hon har.

Tumören sitter i ändtarmen, detta påverkar hennes liv väldigt så strålningen gjort att tarmen inte längre fungerar som den ska.
Hon vågar knappt lämna huset med risk för att hon akut ska behöva gå på toa.

Återbesök
Här hittar de något nytt, blir en ny omgång av väntan och oro. I torsdags fick vi efter flera veckor av oro reda på att den nya var ofarlig.
Nu kan vi andas ut en stund.

I maj väntar 6 månaders kontrollen, så då får vi reda på om allt ser bra ut och så tittar de så cancern inte har spridit sig. Under fem år går man på kontroll innan man blir friskförklarad. Så nu väntar vi på majbeskedet.

Det har varit en tuff kamp som för tillfället har fått ett litet andningshål.

Sakta men säker börjar mamma komma tillbaka till det vanliga livet.
Nu håller vi tummarna att cancer fått sig en rejäl omgång och aldrig mer visar sig hos oss igen.

Var rädd om dina nära och kära ❤️

Nu ska vi strax sätta fart och ta oss ut i backen!

Glad påsk 🐣🐥

Likes

Comments

Påsk och skidåkning
Då vi inte har tillgång till stugan denna vecka hyr vi en ihop med några vänner.

Vi var lite sent ute och hade inte så mycket att välja på så vi hamnade i Orsa Grönklitt!

Killarna och barnen åkte skidor efter lunch och vi fixade till stugan, påskägg och handlade.

Taco-kväll
Först kvällen avklarad ✅
Än så länge är allt bara bra, vi håller tummarna att det fortsätter så.
Till middag blev det taco så alla var nöjda och belåtna.

Vi har spelat kort och barnen har lekt.
Huset är tyst och alla sover.
Ser fram emot morgondagen fylld av skidåkning!

Är galet trött efter några få timmars sömn i natt.
God natt och sov gott ❤️

Likes

Comments