View tracker
View tracker

För ett år sedan ca satt jag hypernervös på Arlanda. JB hade vunnit en resa till NYC samma dag som vi skulle åka så bestämde sig nissarna som jobbar på ESTA att de skulle göra någon form av uppdatering såååaaatttee det deras system låg nere. Vilket gjorde att vi egentligen inte skulle få komma in i landet. Efter mycket om och men kom vi med flyget till Helsingfors och efter en supersvettig mellanlandning och en spurt till gate:n så var vi öntligen på planet som skulle ta oss till staden som aldrig.

Så var vi äntligen framme och allt kändes surrealistiskt. Ber om ursäkt för den stela poseringen på första bilden men var serr livrädd pga massa hockeymännsikor som kollade på en match och skrek jättehögt. Klockan var svensk tid 02.30 typ så man var skönt jetlaggad och så.

En dag så åkte vi helikopter längs Hudson. Det var verkligen top 3 häftigaste.

Efter helikopterturen så gick vi bara runt downtown. Kollade Brooklyn Bridge, Ground zero bl.a och bockade av en hel del mer på turistchecklistan.

Fördrinkar och crepes.

Det låter precis som man tror att det ska låta (hur är det ens möjligt att man alltid hör en siren?) alla tutar, människor som skriker. Det luktar nygjorda munkar, kaffe, avgaser och sopor i en enda göttig blandning.

Central Park och julpyntet vid Rockafeller Center.

Och så innan man visste ordet av satt man på JFK och väntade på planet hem igen. Detta var så himla deppigt. Nästa gång jag åker till New York ska jag inte springa runt som ett skållat troll för att försöka hinna se och göra så mycket som möjligt på kortast tid. Jag ska äta på härligare restuaranger. Jag ska åka mer taxi och sighseeing-buss. Jag ska dricka mer drinkar på rooftopbarer. Cant w8.

Likes

Comments

View tracker

Lucka nummer 8: Vilken egenskap hos dig själv skulle du vilja utveckla?


Egenskaper som jag skulle vilja utvecklaa.. hmm asså jag vet inte om det räknas som egenskaper men jag skulle vilja bli lite sämre på att prokrastinera. Sluta skjuta på saker utan komma igång med den på en gång.

Jag vill börja jobba som volontär eller liknande. Göra något åt någon annan som inte har det så jävla toppen. Detta är tex något som jag gått och funderat på lääänge. (som sagt, väldigt bra på att skjuta upp gtejer)

Jag vill utmana mig själv mer. Göra saker som jag inte gjort tidigare.

Jag vill komma på vad jag vill bli när jag blir stor → vill börja plugga (eller börja jobba) till det jag vill bli. När jag blir stor. Så ingen stress med det ju. He he *svett*

Jag vill resa mer. Jag ska resa mer.


Blev ju mer som en nyårslöfte-lista men det är jag inte mycket för så det får bli såhär istället. (Kanske lägga ner att vara motsägelsefull?)

Likes

Comments

ALLTSÅ kan vi ta en stund för att prata om denna underbara norska serie? Den är så sjukt genialisk! Den får mig att vilja bli 15 igen, dricka öl och hångla med killar. (ska inte så himla mycket till för att jag ska vilja tillbaka till den tiden men denna serie skapar typ hångel-cravings!!) Men jag känner att ingen kan sätta ord på detta lika bra som maste Hanapee så in och läs vad hon har skrivit för hennes recension (eller vad man nu ska kalla det) är spot on!


http://blogg.ng.se/hanapee/2016/12/varfor-ar-skam-sa-bra#comments


Mina favoritkaraktärer: Sana för att hon är så sjukr fierce, Chris för att hon är cool, Noora också för att hon är straight up telling it like it is och VIlde för att hon är så knäpp.


Här kan ni kolla på första säsongen med svensk text

http://www.svtplay.se/skam

Och här kan ni kolla på resterande 2 säsonger med norsk text.

https://tv.nrk.no/serie/skam


SE OCH NJUT HÖRRNI


Likes

Comments

Lucka nummer 7 Vem skulle du vilja sända extra kärlek till idag?


Vill skicka kärlek till mig själv och till roomie för att vi är sjuka. Och så vill jag skicka kärlek till alla människor som lever ensamma. Som firar högtider utan familj eller vänner. Sitter ensamma på julafton med en frysen jultallrik från findus. Nej fyfaan va vidrigt. Breaks my heart. Ta hand om dom ofrivilligt ensamma <3

​Är en del av http://ungafrukajson.se/2016/november/smyglansering-av-kajsons-julkalender-2016.html

Likes

Comments

I lördags vankades det personalfest på högloftet på Skansen. Vi käkade julbord (som var lite utav en.... jättebesvikelse) dansade ett coverband och snodde drinkbiljetter. Sen bestämde jag mig för promenera hem. Vilket nu i efterhand kanske inte var supersmart med tanke på att jag nu är sjuk... Men det var en fin kväll! Mer personalfest hörrni!

Likes

Comments

Lucka nummer 6: Vad är det bästa med dig själv?


Det bästa med mig är att jag är helt fantastiskt bra på allt jag tar mig för! Det finns ingen bättre människa än jag på den här jorden? Asså ärligt? Bevis:
1, Jag är en bra vän. Har jag hört.
2, Jag kan vara rolig. När jag känner för det.
3, Jag är rätt hygglo.
4, Jag är ofta väldigt glad.

JAHA det var ju en gedigen lista av bra grejer som är bra med mig... SÅ om någon av mina vänner läser detta får ni gärna fylla på listan! Tack på förhand. *raggar komplimanger* ----


http://ungafrukajson.se/2016/november/smyglansering-av-kajsons-julkalender-2016.html

Likes

Comments

Lucka nummer 5: Vad önskar du att du skulle äta till middag idag?


Ja det är ju en helt vanlig måndag idag. Jag fullständigt avskyr måndagar. Så skulle helst av allt lyxa till det med typ skaldjur, en pasta carbonara, en flottig hamburgare eller åååh tacos. ICKE svennetaco dock, det var länge sen jag tröttnade på den där hemska tacokryddan mvh åt tacos tre gånger i veckan förritiden.

Mat hörreni. Det är fan livet

​http://ungafrukajson.se/2016/november/smyglansering-av-kajsons-julkalender-2016.html

Likes

Comments

Lucka nummer 4: Vilken dröm har du haft som du lyckats uppfylla?


Asså. Dessa jävla drömmar hela tiden.

Men en grej som jag ville göra som jag gjort är att jag flyttade ifrån Gnesta. Men det var ingen dröm. Jag satt inte hemma på kammaren och drömde om storstan. Men det är skönt att slippa pendla, det är kul att det alltid finns något att göra. Minus är att allt är mycket dyrare. *pengakåt*


Detta är ju det absolut bästa med Gnesta. Att vara hemma hos mamma och ha alla vänner (alla på bild utom mamma heter Mat(h)ilda.


http://ungafrukajson.se/2016/november/smyglansering-av-kajsons-julkalender-2016.html

Likes

Comments

Lucka nummer 3: Vilka tre drömmar har du som du vill uppfylla i närtid?

Vad menas inom en närtid? Liksom hallå, är det 1 månad eller 6 månader? HJÄLP

Är generellt dåliga på att *drömma* och *sätta upp mål som en annan blondinbella, men min största dröm just nu är att jag och Matilda ska hitta en lägenhet! Gärna en trea som inte är snordyr med balkong och badkar. ååh en kakelugn skulle vara himla trevligt också. Skulle inte göra ont om den låg centralt. Och att JB flyttar in med oss. Kanske löneförhöjning skulle vara på sin plats också.

Nu är det bara att hålla tummarna för att tomten hittar till min blogg. :pPpPppLikes

Comments