View tracker

Lately.

Likes

Comments

Söndag och andra advent. Även kallad sista dagen på en långdragen sjukskrivning.
Japp,  imorgon är det back tog reality och jag är lite nervös om jag ska vara ärlig.  Nervös över att kroppen inte riktigt kommer palla.

I fredags förmiddag bestämde jag mig för att baka lussekatter och koka saffranskola.  Enbart för att börja vänjas vid att stå upp en längre tid. Det hela slutar med att jag 3h senare deckar av utmattning i soffan och ett par timmar senare vaknar med träningsvärk.  LOL!!!  😂

Men det ska nog gå bra. Det är en Lunch vecka jag har framför mig så att komma hem vid 17 och ha möjlighet att somna i tid känns awsun.

Likes

Comments

<a href="https://www.bloglovin.com/blog/18365071/?claim=ty4hjr3fnyk">Follow my blog with Bloglovin</a>

Likes

Comments

Kläder, Resor

Alla dessa vackra ting man återvände till minst fyra gånger för att klämma och känna om det var "rätt" men ändå inte köpte.. Alla saker man idag ångrar att man inte offrade den där extra ytan ur backpacker väskan för att slippa åma sig i ånger 9 månader senare..

Likes

Comments

Sofia, Vardag

Tredje kvällen i rad börjar sakta övergå till natt och tid för sömn. Klockan 11:51 kom taxin och hämtade mig i torsdags och körde mig till Karolinska akutavdelningen.

Jag är fortfarande kvar.

Igår överraskade pappa mig. Han hade tagit bilen runt 08 tiden för att köra hit till mig. Ett sällskap i världsklass jag några timmar efter hans ankomst var mer än glad över att ha. När klockan närmade sig lunchtid kom dom och hämtade mig. Avdelningen 6 våningar ner hade gjort i ordning en sal till mig.

En slang på ca 2 meter med en liten kamera i ena ändan förväntades tryckas ner i halsen på mig för att undersöka magen. Något större magsår hittades ej men ett flertal irriterade områden med fåtal "sprickor" hittades på plats.

Att behöva slå två flugor i en smäll brukar i de flesta situationer vara bra. Tid är pengar, ni vet... Men av alla stunder här i livet så hade jag hoppats på ett undantag just nu.

En inflammerad nyopererad halls i kombination med eventuellt magsår (anledningen till att jag vridit mig av smärtor i magen då detta ledde till att jag borde ha undvikit tabletterna jag fick ifrån läkaren som gjorde ingreppet från början. LOL) har gjort så att jag idag, lördag kväll, är inne på mitt tredje dygn här på KL och om jag får åka hem imorgon eller måste stanna får tiden utvisa.

Men att den mjölkliknande vätskan som rinner (okej droppar, det är ju trotts allt ett dropp) genom en slang och in i blodet har gjort underverk, det trodde jag aldrig. Jag har efter 9 dygn äntligen fått ha ögonen helt öppna. Benen bär upp mig till den grad att jag orkar ta mig upp ur sängen och in till badrummet utan någon hjälp. Thank Gud!

Jag börjar skymta ljuset längre fram i tunneln och banne mig vad det är skönt att se...

Likes

Comments

Sofia, Vardag

Fredag 18 november strax före lunchtid. Narkosläkaren kom in, klappade mig på axeln, sade godnatt vi ses snart. Sekunder senare var jag borta.

Måndag 21 november strax före 22. Utan mat i snart 84h men äntligen har jag börjat behålla den lilla dryck jag får i mig. Milkshake har visats vara ett säkert kort. Det är kallt, det är gott och framförallt, det känns som att jag på nått vänster löper större risk att lura mättnaden med någonting gräddbaserat än med äppeljuicen som står i glaset bredvid. Medicinerna jag trycker i mig 4 gånger om dagen får John blund att hälsa på var och varannan timme. Tror jag snittar 18h sömn per dygn sen jag kom hem vid 14 under fredagen.

Filmer är min bästa underhållning, tror jag snart kollat på ett 20tal olika filmer, dem flesta även sett sedan tidigare. Typiskt mig. Men jag finner en viss fördel i filmer jag sett tidigare om jag skulle råka somna och sedan vakna när 20min återstår. Då är jag liksom med på banan i vilket fall.

Illamåendet ska jag försöka lindra genom att vrida mig i 10 olika ställningar här i min del av soffan för att se vilken som fungerar bäst just nu. Raklång på rygg gjorde inte kräkreflexerna mindre komplexa så jag tänkte börja vrida mig sala åt höger för att se om jag hittar någon framgång.

Likes

Comments

Vardag

I söndags firade vi min definition av kärlek, trots att han egentligen fyllde 24år dagen därpå. Han gick sång och tårta på sängen följt av uppdukad frukost och en hög med presenter.

PS: Gustav har en smeknamn här hemma för att dra en lång historia kort, färjan-oskar. därav F.O! :DS

Likes

Comments