Skola

Sitter just nu mitt i uppe i plugghetsen, det är helt galet just nu! 

Vi har en så kallad Triple Jump nästa vecka - tisdagen enskild skriftlig tentamen, onsdag grupptentamen och fredag redovisning av grupptentan i våra basgrupper. Efter detta ska också utvärdering och kamratbedömning in efter helgen. Det är dessutom ett extremt tufft och stort område som vi ska ha tenta på, omvårdnad vid ohälsa, vilket inkluderar ALLA områden. Andning, urologi, hjärt-kärl, endokrina, huden, reumatik, hematologi, neurologiska, gynekologiska, psykiska samt mag-tarm... Det är så himla mycket att plugga, så mycket att ta in och man vet inte riktigt vart man ska lägga fokus någonstans! 

Förutom detta så läser jag en extra kurs på Linnéuniversitet, distans, - Dialekter och Ortnamn, för att tjäna in lite extra högskolepoäng till framtida vidareutbildning, och en hemtenta som ska göras inom 2 veckor kom ut i måndags, gissa om stressen är total just nu för mig! Om jag känner att jag inte hinner med hemtentan på den kursen så finns ju omtentamenstillfällen, jag prioriterar definitivt Triple Jumpen över det. 

Tyvärr reagerar min kropp så otroligt dåligt på stress... Jag ligger i sängen otroligt längre och bara känner mig allmänt kass, trött, orkeslös, saknar motivation och koncentrationsförmågan är noll. Jag försöker dock skärpa mig och ta mig igenom det så gott jag kan, men lätt är det inte. Man får försöka ut och röra på sig en promenad samt gå till gymmet någon gång, det hjälper lite för koncentrationsförmågans skull och piggar upp en lite grann! Huvudvärken är tyvärr konstant och tabletter är i princip meningslöst för min skull, den sitter där och vägrar släppa. 

Jag ska faktiskt fortsätta plugga nu, skriver om ohälsotillstånd gällande andning och har slutfört än så länge urologin, mag-tarm samt endokrina.. Eller ja, slutfört och slutfört, finns alltid något att tillägga, men skrivandet om själva sjukdomarna är färdiga! Gäller att försöka rikta in sig på undersöknings- samt behandlingsmetoder, men det är något jag tar senare, prioritering ligger på kunskap om sjukdomarna, symtomen, behandlingarna och omvårdnaden. 


Ha de! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Skola

​Snart är det dags att välja VFU-placering...

Eller ja, välja och välja, vi är några stycken som ska komma överens om placeringarna rättare sagt. Nu i termin 3 och 4 så ska vi ha totalt 3 praktiker i 3+6+6 veckor. 3 inom psykiatrin samt 6 veckor vardera inom somatik och primärvård. Hela klassen, ungefär 90 personer, är uppdelade i tre stycken grupper, den ena startar med psykiatri, den andra med somatik och den tredje med primärvård, sen roterar vi. Jag kom i gruppen som ska börja med psykiatrin och jag har svårt att välja vilken placering jag vill ha! Vi kan välja på tre olika; PIVA (psykiatrisk intensivvårdsavdelning), PAKA (psykiatrisk akutavdelning) samt mottagning. Jag tror att många precis som jag skräms lite grann av framförallt PIVA, men samtidigt så kan nog erfarenheterna därifrån vara helt ovärderliga, så jag är lite kluven! 

Inom somatik får man välja mellan medicin- och kirurgavdelning och jag skulle nog helst vilja hamna på kirurgen där. Inom primärvård står valet mellan vårdcentral och kommunsjuksköterska, och där är jag helt bombsäker på att det är vårdcentralen jag vill vara på! Naturligtvis så är det just också vårdcentral som nästan alla vill vara på, man får hoppas på det bästa. 

Termin 1 och 2 hade vi 4 veckors praktik x 2 på äldreboende, vilket många i klassen var kluvna över... Förvisso lärde man sig mycket om omvårdnad när man följde undersköterskorna, men samtidigt så är det inte där vi kommer hamna. Att praktisera på sjukhus känns bättre och närmare vårt yrke! 

Jag hoppas verkligen att dessa praktikperioderna kommer bli bra nu! Det kommer bli tufft och mycket att ta in, det är jag helt säker på, men lärorikt är ju förhoppningen. Är också nyfiken på att se om psykiatrivården är så värdelös som många säger, ska bli väldigt intressant att bevittna, kan tänka mig att man kanske ser det på ett annat sätt när man är sjuksköterskestudent där och kanske inte patient eller anhörig. En mycket intressant upplevelse ska det iallafall bli, och jag kommer säkert skriva något om det här också. 


Ha de! 

<a title="Evelina Nilsson - Sjuksköterskestudent" href="http://www.blogkeen.com/visit_blog.aspx?id=841096&mid=208132&f=true" target="_blank"><img alt="Evelina Nilsson - Sjuksköterskestudent" border="0" src="http://www.blogkeen.com/stats.aspx?id=841096&p=1&l=en" width="120" height="51" /></a>

Likes

Comments

Vardag

Hej!

Nu har jag äntligen fått ihop designen på min nya blogg, det tog sin stund, men nu har jag äntligen fått ihop något okej iallafall! Headern kan behöva sig en uppdatering, haha...

Iallafall, mitt namn är Evelina och jag är 20 år gammal. Som ni kanske redan förstått så pluggar jag till sjuksköterska, jag går nu 3:e terminen vilket betyder att när denna termin är slut så har jag gått halva utbildningen redan! Det är som de säger, tiden går otroligt fort, även om man inte tror på det i början.

Anledningarna till att jag startade den här bloggen är två enstaka:
1. När jag själv skulle börja sjuksköterskeprogrammet så letade jag runt efter sådana här typer av bloggar, allt för att få lite extra information om utbildning och vardag
2. Att helt enkelt få skriva av mig, det är något jag alltid har funnit "avslappnande", vilket kan behövas i all den stress som blir i studentlivet ibland!

Det kommer garanterat skrivas mer än om skolan i denna bloggen - jag har ju flera intressen. Jag försöker få igång min träning på gymmet med både styrketräning samt olika gruppass, jag börjar äntligen hitta ett flow nu känner jag. Gaming är ett enormt intresse för mig - framförallt League of Legends! Både att spela själv och att kolla på när proffsen tävlar. Jag sätter mig gärna och spelar Assassin's Creed också eller något annat småkul spel på Steam eller liknande. Detta är alltså ett så pass stort intresse så att det händer varje dag jag har tid till det!

Fotboll är också ett stort intresse för mig - framförallt favoritlaget Mjällby AIF! Nu går det ju dock inte så bra för dem, de håller tyvärr på att åka ur en serie för tredje (!) gånger i rad, vilket måste vara något slags rekord känns det som... Tyvärr känns det inte som samma förening som jag en gång föll för, så intresset för dem börjar tyvärr svalna. Eftersom jag i samband med studierna flyttade till Karlskrona (jag är ifrån Sölvesborg från början) så började jag visa mitt intresse för FK Karlskrona i division 2, samt så har jag ett intresse för ett litet lag som tyvärr precis åkt ner i division 5, FK Sölvesborg United, men det är framförallt för att min lillebror är målvakt där.

Det får väl vara nog för introduktion kan jag tycka... Ni lär ju får veta mer ju mer tiden går, det blir lite väl kluddigt att dra allt i ett och samma inlägg, för tro mig, jag skulle kunna skriva en himla massa mer, men det får vänta!


Ha de!

Likes

Comments