har haft dåligt internet, solbränt ansikte, drinkkvällar sex dagar i rad samt en väldigt äventyrlig känsla denna resan. helt klart något att minnas, trots att det känns som om hela veckan var en enda stor dröm. det låter klyschigt, men jag skryter inte när jag säger att jag är så fruktansvärt nöjd med resan och verkligen inte ville att den skulle ta slut.

bussresan dit spenderades med trevligt häng, en mini-discokula(?), väldigt många kisspauser och nedtryckta ben som endast fick väga 20 kilo. Aits isch (bara de som vet, vet)

var tvungen att posera som en riktigt stekare (lol) framför utsikten från balkongen.

Klara <3 bästa grejen med mina vänner är att vi lånar ut saker till varandra, tycker verkligen om sådana gester. dessutom får de mig att inse att jag är en bra person. viktigt med vänner som inte glömmer att värdesätta en.

en kväll var det fackeltåg nerför berget, sjukligt fint men ack, så svårt att få med på bild!

jag och Ragna förade med drinkar i badet en kväll. Klara napade inför kvällen har jag för mig (it's hard being partyprincesses you know:-PPpPp) .

efter att ha varit nojiga om åldersgränser kom vi in på allt vi ville, vilket var en enorm lättnad! därför festade vi varenda kväll förutom en, Weho!! kan säga att min lever mår riktigt dåligt nu men så får det va. förövrigt längtar jag ihjäl mig tills jag är arton nu.

efter allt poserandes blev det sådana här bilder... vi var snygga den kvällen iallafall. riktigt snygga, så snygga att massa killar trodde de hade rätten att ropa nedvärderande "raggningsrepliker" till oss:----) var tvungen att dissa en kille som sa "jag tror inte hon gillar mig" till sina kompisar när jag ignorerat hans vissling så vände mig dit och sa "nej, det gör jag inte". Jävla idiot. Vill spy!!!!!! På honom!!!

vi åt ute och drack te ur söta tehållare(?!) som Ragna poängterade.

såhär såg sikten ut en dålig skiddag men alla andra dagar var det strålande sol! vi var på bra humör och sjöng låtar tills ett argt par stirrade ner oss.

en kväll åt vi på resturang och någon (inte jag) råkade skämma ut sig så totalt att denne höll på att sjunka ner genom marken av skam. tack gode gud att de har turister ofta, så personen (inte jag, sa jag!) aldrig blir igenkänd i framtiden. tips: akta er för snygga servitörer.

solljus carpades extra mycket på grund av D-vitaminbrist från gråa Sverige.

och nu blir det inga fler tequilashots på ett tag (vilket är bra för plånkan)...

var snälla vmot varandra! POK!!!!! <3

Likes

Comments

Jag och Julia lyxade till en onsdagseftermiddag och struntade i allt som är läxor och måsten och tråkigheter. Vi gick till humana och förvandlades till
Macklemore.

Vi ska till Spanien tillsammans och jag ska till Frankrike om två veckor? SICK?!!!?!!!!! Det stod tom i mitt horoskop att jag skulle resa mycket detta året, så ska hålla den stilen! Byebye Lund, see you never :-)

fikade med fina isa på fredagseftermiddagen, mysigt <3

i lördags samlades mysigaste gänget för att fira en sötcoolfin tjej!

denna fina baben fyllde år! 17! roligaste året!! men hon va glad ändå<33

och Freja hade svårt att välja tröja så hon fick lite fashionhjälp ;-)

och avslutade hemma hos Jesper men tog inga bilder. kan ju säga att det slutade bra på kvällen :-) bara en vrickad fot :-)))))))))))) klackar och kullersten och springa när man är full är en bra kombo! jag lovar!

Likes

Comments

Solen skiner in genom fönstret, en liten ljusstråle envisas med att värma upp mitt smalben och jag stiger upp ur sängen med en suck. Jag brukar gilla dig, solen, men idag är du en riktig plåga. Klockan är dock 11.30, vilket betyder att jag snart borde cykla till jobbet. Tofflorna värmer mina fötter när jag traskar runt på det kalla, ljusa parkettgolvet och morgonrocken jag drar på mig är säkert 5 år gammal. Den har rosa cupcakes på sig, vilket jag säkert tyckte var urhäftig när jag gick i femman. Inte nu.

En timme senare står jag i kassan på Coop, med en varning från chefen i huvudet: ”Inga fler kafferaster på ett tag nu, okej? Du måste finnas där när kunderna vill ha hjälp och jag har kollegor som håller koll på dig. Slutar du inte nu kommer jag tyvärr vara tvungen att avskeda dig”. Jag hjälper en gammal dam som handlar; ett paket leverpastej, en chokladask Aladdin och en hel drös ciggpaket. Konstigt köp, men vad har jag med det att göra? Jag ler och kniper åt mig en plastkasse till henne, tar inte betalt för den, tänker att hennes pension ändå inte räcker långt. Varför ska jag sno ännu mer från den? Jag är som en kvinnlig version av Robin Hood. Ta från de rika och ge till de fattiga. That´s me right there.

En stund senare skymtar jag hans hårruffs på håll i butiken. Jag låtsas inte om det, tänker att, nu ska jag vara chill, cool, down to earth men hjärtat dunkar snabbare och ju närmre han kommer, desto högre låter hans röst, skratt och… Han står framför mig, med ett brett leende och smilgrop i bara ena kinden. Jag andas som i slowmotion, men det hela går rätt snabbt. Han sträcker fram några tjugor, köper folköl och jag stammar fram ett hej och ett tack, ha en bra dag. Efter det kan jag inte koncentrera mig hela dagen, knappar in fel siffror i kassaapparaten och kallsvettas så fort någon med liknande färg på jackan närmar sig i ögonvrån.

”Men VADÅ! Go for it girl, bara för att han har tjej kan det inte stoppa dig. Du vet ju att han crush:ade på dig i tvåan. Det var verkligen tydligt”, säger Sofia när vi sitter på café Arimans två dagar senare. Jag skruvar på mig. Är det sant? Varför gjorde han inget, då? I vilket fall som helst så försökte han inte ta kontakt med mig och för tillfället är han tillsammans med någon Aurora eller något. Vilket skitnamn. Det låter som ett namn en prinsessa skulle haft, vilket inte alls stämmer med hennes personlighet. Hon är ingen prinsessa och han är ingen prins och varför tänker jag på det här? Det kommer inte förändra något. Jag skakar på huvudet. Sofia himlar med öronen och slår ut med armarna. ”Om du inte vill, behöver du ju inte. Men det är du som kommer gå runt och fantisera om er två tillsammans medan de har det kul varje helg, liggandes ihopklistrade i någons säng. Just sayin’ ”.

På lördagskvällen står jag med mina två bästisar; Amanda och Sofia. De plockar ut cigg ur ciggpaket, ser graciösa ut när de står utanför Mejjan och blåser ut rök med putande munnar. ”Vill du ha? Jag bjuder”, säger Amanda och sträcker fram en cigg framför min näsa. ”Nä, har slutat. Vill inte ha cancer innan jag fyller femtio, sorry”. Amanda skrattar åt mig, slänger med sitt blonda, långa hår och blinkar flörtigt mot dörrvakten. Han har mörkt, snaggat hår och ser ut att vara i 30-års-åldern. Inte för att något sådant hade kunnat stoppa Amanda. Hon kan få vemsomhelst. ”Vet du, Maja, ibland frågar jag mig själv hur vi blev vänner. Du är liksom motsatsen till mig, duktig i skolan, jobbar för att tjäna ihop pengar, söt, snäll och rolig. Jag är liksom kaxig, självgod och jävligt lojal. Men förstås, vi är väldigt bra på att festa båda två, så det kanske inte är så konstigt”, pladdrar Amanda på. Hon har druckit två vinglas för mycket och jag flinar åt hennes uttalande. Amanda verkar vara kaxig och självgod för att det är hennes image men hon är det verkligen inte på riktigt. Det är bara så hon vill framstå som person.

”Opposites attract, baby”, säger jag och tänker fortsätta hennes analys av vår vänskap, när Sofia avbryter mig. ”OMG! O.M.G. Du kommer inte tro mig, Maja! Lisa har smsat mig och du kommer inte tro på mig men… De har gjort slut. De har gjort fucking slut!”. Jag lutar mig mot väggen och försöker förstå vad Amanda och Sofia diskuterar vidare men min världsuppfattning blir lite mindre tydlig och tankar om alla möjliga situationer som skulle kunna ske dyker upp i huvudet. Helt plötsligt knuffar Sofia till mig med foten och jag ska just snäsa åt henne att sluta och lägga av, när jag ser vem hennes blick stannar menande på. Där är han. Herregud. Jag dör nu. Jag dör på riktigt. Alkoholen i min kropp gör mig len, pirrig och inkonsekvent, vilket leder till att jag modigt, självsäkert, inte ens tveksamt vinkar hit honom. Han ler lite undrande men kommer ändå fram och lägger en hand bakom min nacke, där jag lutar mig mot den gula tegelväggen. Hjärtat bankar dubbla slag. Vi står och snackar i säkert en timme när alla runtomkring oss till slut går in, inklusive Amanda och Sofia som odiskret pekar på deras virvlande tungor i luften och gör juck-rörelser. Tack och lov bakom hans rygg.


Senare, efter dans, diskussioner om vem som är bäst på att vissla(?) och hångel på en toalett sitter vi på hans balkong, båda rökandes. Jag vet att jag sagt att jag ska sluta, men jag vill ju bara att vi ska få en anledning till att snacka mer. Dessutom visar han sig vara världsbäst på att hångla. Det är tidig augustimorgon och jag hör fåglarna kvittra. Snart stiger solen upp. Hans hand ligger placerad på mitt lår och jag vet inte hur många gånger jag tänker att nu, nu kanske det äntligen blir vi. Vi smuttar på ett glas vin till, han säger att han tycker om mig, pratar om vår barndom och det ena leder till det andra vilket leder till flåsande andetag och aningen för lite kläder. Inte för att det är dåligt-det är ju honom vi snackar om. Honom har jag trånat efter i säkert ett år nu.

Vi kysser varandra när jag ska gå, och hjärtat befinner sig inte halsgropen som alla brukar säga, det befinner sig i fingertopparna, i huvudet och benen samtidigt. Kan det ens göra det? Förmodligen inte, konstaterar jag efter en naturvetenskaplig insikt. Jag flinar som ett fån och skrollar mobilen. 05.36. 20 nya meddelanden. Allihop från Amanda och Sofia. Jag ler. På väg hem känns allt lätt; mina ben, armar och till och med mina lös-ögonfransar, som vid detta laget efter en utekväll brukar kännas som tegelstenar, är som fjädrar. Kullerstenen är så vacker, varför har jag inte märkt det förut? Det finns spår av glitter i vissa, sådär stenigt fint. Använde jag precis ordet ”stenigt”? Shit. Kan man mista tänk-förmågan? Jag håller nog på att mista tänk-förmågan.

Jag vaknar med ett leende på läpparna. Kroppen känns öm efter gårdagens händelser. När jag motvilligt blundat av skärmens ljusstyrka, tryckt in fyra siffror och låst upp mobilen, får jag upp ett sms från honom. Det innehåller varken hjärta, smiley eller utropstecken. En gnagande känsla kryper fram medan jag sakta läser meddelandet:

”Maja, det blev så fel igårkväll. Du och jag är ju bara vänner. Vi säger det inte till någon, eller hur? Jag tror inte jag orkar med en ny relation såhär tätt inpå. Säg inte till någon, okej? Snälla”.

Jag ringer Sofia och Amanda och berättar varenda liten detalj av allt jag kan minnas från gårdagen. De lovar att de ska kasta ägg på hans sovrumsfönster, unlikea alla hans bilder, säger att han är en douche, att jag förtjänar så mycket bättre, att jag är så jävla ball, cool, smart och att han inte har någon som helst karisma. Ingenting hjälper.

Sedan är jag olyckligt kär i honom i prick 9 månader (samt 3 dagar för att vara exakt) och under hela perioden låtsas jag som om inget har hänt, inte ens när han blir tillsammans med Aurora igen och det blir de som istället går hem och röker cigaretter på hans balkong enda till fåglarnas gryningskvitter ekar längs gatorna. Jag gråter, springer, skrattar, trånar, fnissar, låtsas, fnyser och till slut kommer jag fram till slutsatsen att jag aldrig mer någonsin i hela mitt liv ska röka cigg för att hitta något gemensamt med en kille jag är kär i. Inte ens om han är världsbäst på att hångla.

Likes

Comments

i mina ögon, och säkert fler personers ögon (som inte vågar säga till), sjunker ni när ni skämtar om detta. tänk på det.

(Bad Feminist heter boken förresten, väldigt rörande och smart skriven, tips!)

Likes

Comments

trevli' måndag på er (om det nu är möjligt)!

Likes

Comments

en eftermiddag fikade vi på Brunius men blev tillsagda att "snälla, vara lite tystare" vilket ledde irriterande, menande blickar varje gång någon skrattade högljutt. andra människor måste hata oss men det är just detta som gör att jag älskar oss. de som säger att vi ska vara tystare är tråkiga.

här är lite bilder på mig också ;-)

samma dag hade vi Young Science Parliament! jag var glad efteråt för att vi aldrig kommer ha det igen.

...efter det fikade jag(men dokumenterade inte det på bild) samt hängde med Ragna och Freja innan vi skulle vidare till Ella som fyllt 18!! <3

fick både dansa och mingla, vilket gjorde att kvällen blev väldigt lyckad!

har skrattat åt denna bild för att: Elsa och Daniel i bakgrunden. kolla! så obekväma!!!! kul ju <3

på lördagen skulle Dag firas myndig han med, vilket var trevligttrevligt med middag, god mat och trevliga människor. var dock väldigt trött sedan i fredags, vilket gjorde mig halvseg. men det struntade jag i!

<33

och hittade ett R. ville visa min kärlek för Ragna så R:et symboliserar henne!

kvällen avslutades med en missad buss som resulterade i att vi "bröt oss in" på stationen genom att trycka lite hårdare på en stängd dörr och vips så satt vi på denna trappa, väntandes på tåget. nu är denna helg slut och är så redo för detta året!!! kom på att väldigt många fyller 18 och det kommer betyda mer dans och WEHO vi kan snart klubba och dricka på barer. det är verkligen på tiden.
PUSS PÅ ER heidååå

Likes

Comments

på fredagskvällen hängde jag med dessa...

som jag var med på lördagkväll också, efter att jag träffat två gamla klasskompisar som jag heller inte tog bild på(har gått och blivit sämsta bloggerskan i världshistorien?). vi lagade tacos, drack lite gott och avslutade kvällen på en oväntad plats. sånt är kul, men mindre kul när man är halvseg dagen efteråt:-(

med min favvolåt atm: "ful och tråkig tjej" spelandes i bakgrunden högg vi in på vår mycket vackert skurna mat;-)

jag bad meja posera bredvid bordet. hon lyckades rätt rejält där, va!

det var en trevlig helg iallafall, är dock redo för nästa redan! plus, så önskar jag mig denna klänning ifall någon undrar:

puss och kram natti natti mmm<3 ha en trevlig vecka så ses vi kanske :)

Likes

Comments

hade införskaffat mig ett par nya skor som jag ville få med på bild, så var tvungen att posera i en halvt awkward ställning på toalettens handfat. sånt man gör för materiella ting, ju.

solen sken och vips så blev alla superglada!

jag fikade med ragna och senare tillkom karin och ella men då hade vi så trevligt så glömde att ta en bild(?) vilket är bra egentligen, man ska ju njuta av stunden.

poserade vid en vägg och skämdes lite när några jag kände gick förbi :-)))

:)

himlen var fin på morgonen.

och att äta middag med ens föräldrar innan man utför andra planer är underskattat. de är kloka och ger en bra råd.. vilket ibland är irriterande :(

Likes

Comments