När man tror att det inte kan bli värre än vad det är så händer såklart något ännu värre..

Ett cancer besked önskar man att man aldrig ska behöva gå igenom, så när man får höra att en i familjen har fått bröstcancer stannar världen för en sekund. Man börjar tänka på saker som man aldrig har tänkt på innan och helt plötsligt är livet helt annorlunda. I våras förlorade en vän sin dotter i cancer och det var en jobbig period för många i min närhet, jag hade tidigare vart med om att min mamma haft hudcancer men det kunde lätt tas bort och var inte farligt. Men denna lilla flicka hade inte ens börjat skolan än och en hjärntumör tog hennes liv. Nu fick vi precis reda på att min systers sambo har fått bröstcancer.. Dom har precis fått en underbar liten flicka som dom älskar och vill följa hela livet men nu kommer tanken om man kommer kunna det eller inte. Jag kan inte ens tänka mig hur jobbigt detta är för dem. Framför oss står en operation och språkbehandling, men detta kommer gå bra för henne och om några månader kommer det vara som att inget har hänt.

Idag är cancer den näst mest vanliga dödsorsaken i Sverige och många känner någon som har eller haft cancer. Som tur var är chansen att upptäcka cancer tidigare i på så sätt kunna bota den större men det är fortfarande för många som cancern tar livet av..

Vill bara uppmärksamma alla dessa fonder som finns för att hjälpa forskningen att hitta sätt att stoppa och förebygga cancer. Hjälp dem!

Om vi istället ska försöka prata om något som är lite roligare så har jag äntligen köpt alla julklappar för i år och är redo för en helg med mycket mat och presenter och hela familjen samlad (eller halva familjen beroende på hur man ser det). Sen har jag också börjat packa för att åka ner till min man och hans familj, jag åker den 28 december och kan inte vara mer exalterad, längtar verkligen, känner att jag behöver komma ifrån allt lite har varit väldigt mycket negativt och jobbigt både med min graviditet, min pappa och nu min svägerska.. (det om min pappa får komma någon annan dag.. behöver inte ta allt det tråkiga på en och samma dag..). så det ska verkligen bli skönt att kunna åka ner dit lite och försöka slappna av.

Angående min graviditet så kommer ny uppdatering på torsdag. Då ska jag på ultraljud och hoppas och ber till allt som finns där uppe i himmelen att allt ser bra ut!

// Ssh

San

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Oftast brukar man bli glad när man får reda på att man är gravid men inte i detta läget. För att berätta bakgrunden till varför jag fick en klump i halsen så fort jag såg det där strecket på graviditetstestet... I våras åkte jag in till akuten efter att ha haft ont i höger sida långt ner i magen, ungefär vid ljumsken. Jag var på jobbet när en av mina kollegor sa till mig att jag måste åka in då vi misstänkte att det var blindtarmen. När jag väl kom till sjukhuset hade jag så ont att jag inte längre visste vart jag skulle ta vägen ochsom jag trodde tänkte läkarna samma sak.. Blindtarmen! Men när ett positivt gravtest kom tillbaka ändrades allt och en gynekolog kom och pratade med min om vad utomkvedshavandeskap är. Ett befruktat ägg hade fastnat i min äggledare och jag är tvungen att opereras.. DIREKT! Två timmar efter jag kommit till akuten låg jag på operationsbordet och ska operera bort en av mina två äggledare efter den har brustit. Men läkarna sa att chanserna att bli gravid har inte minkat så mycket och eftersom att jag är så ung ska det inte vara några problem.

En månad senare åker jag in igen på grund av smärtor på samma ställe, det hade bildats cystor runt omkring min äggstock efter operationen och dom höll på att vrida den runt sig själv så ännu en operation var tvungen att göras.

Sedan i augusti blev jag gravid igen.. denna gången satt ägget rätt och mina hormoner verkade öka enligt den kurva som är normalt. Men då hamnade min pappa i koma och stressen och sorgen tog på mig hårt, vilken ledde till ett missfall...

Nu är jag här igen och är mer nervös än någonsin.. jag känner smärta men vet inte om det är för att jag känner efter mer än vad jag borde eller för att jag verkligen har ont. Är just nu i vecka 6 (5+4) och kan verkligen inte slappna av. Om det är ett utomkvedshavandeskap denna gången kan jag inte bli gravid på egen hand vilket gör allt ännu mer jobbigt. Jag har velat ha barn så länge jag kan minnas och och nu riskerar jag att inte kunna bli med barn alls...

Vi får se hur detta går, uppföljning kommer!

/Ssh

San

Likes

Comments