Kunde ha varit en bättre dag, lämnadeV hos extradagmamman, hann inte mer än gå därifrån innan deringer och säger att hon är otröstlig och har kissat på sig, dådet inte är hennes vanliga dagmamma så hade hon inga extrakläderdär och självklart hade jag glömt bort att ta med några, fickhämta henne och åka hem.

Skulle hämta G, då visar det sigatt han mer eller mindre har badat där de haft en översvämninghela dagen så han kom hem med 4 par neddränkta byxor. Vattnet hadenått så högt att han hade fått in en hel sjö i stövlarna. Kännsinte alls troligt att han kommer ha torra gummistövlar imorgon dåde är helt soppsura.

Gick sedan för att hämta J och O, Jvar faktiskt villig att följa med mig hem idag, lycklig efter atthon fått vara med på talang som de har i skolan där hon fåttsjunga Katy Perrys låt Roar, hon har verkligen blivit fast för denlåten. När hon sjungit klart, klätt sig och sådant gick vi övertill Os avdelning för att hämta honom. Han var dock inte alls likaglad över att jag kom för att hämta honom. Det tog ett litet taginnan han gick med på att ens avsluta det han höll på med, jag harinte en aning om vad det egentligen var då jag absolut inte fick se.Känner jag O rätt så var det antagligen något som var till hanspappa.

Eftermiddagen gick ut på att G, J och V var ute ochlekte, de hade väl varit ute i ca en timme varav jag hade kollattill dom ett par gånger då de ringer på dörren, då stod engranne där med V för att hon såg att G och J hade sprungit ivägifrån henne och den lilla stackaren är för kort för att kunnatrycka på hissknappen.

G och J fick straffet att städa helasovrummet och gå och lägga sig vid 19.00 ( normal tid på vardagar)istället för att få vara vaken till 20.30, jag tror att de harförstått att man verkligen inte får springa ifrån lillasyster, omman har släpat med henne ut får man ta ansvaret för henne med. Honhade inte valt att komma in utan det valet gjordes åt henne då honinte fick vara med sina äldre syskon. Innan någon klagar på att ensnart 7 och en 8 åring får ta ansvar över en 4 åring, från allafönster i lägenheten så ser man direkt ut till lekplatsen och gårman ut på balkongen kan man ha samtal i en normal ton. Nej, jaglämnar inte barnen vind för våg, jag har koll på dom även om jaginte är ute med dom hela tiden, med fyra barn och en sambo medmigrän så han legat nästan hela dagen så får man lösasituationen på bästa möjliga sätt.

O och V har somnatredan så nu sitter jag vaken ensam då sambon har somnat till påsoffan, jag tror han var vaken i 10 minuter innan han somnade omigen, då hade han redan sovit från 16.00 till 19.20...

Imorgonåker jag, G, J och V till mina föräldrar och träffar min bror jaginte sätt på flera år. Jag hoppas verkligen att det blir en bradag med solsken.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Precis tuggat i mig lunch bestående aven sallad med majs, tonfisk, keso, lök, tomat och gurka, man tagervad man haver. Sambon ligger fortfarande och sover, funderar på omhan haft en jobbig natt pga värmen i lägenheten. 


Sitterfortfarande och väntar på att posten ska komma i hopp om att jagska kunna fortsätta studerandet. Jag vill bara bli klar så att jagkan få gå vidare till nästa sak innan det är dags att avsluta försommaren och hoppas på att jag kommer in på en linje till nästaår.

Kollade precis på Antagning och av de 12 saker jag kantänka mig är det 10 som är aktuella, får bara ta och hoppas påatt jag har en chans, tydligen får man inte veta något innan juliså lite nervös lär jag erkänna att jag är. Hela min kommandehöst hänger på dessa studier. Nu är tanken dock att sätta sigoch skriva ihop ett CV, jag tänker minsann ha en backup plan och detär att försöka få ett jobb.

Likes

Comments

Äntligen en chans att sätta sig ochblogga lite, morgonen var smått kaotisk och det blev en del attgöra. Det började med att när jag klev upp var alla barnen vakna,O hade lämnat sin ipad på full volym och var inne på Netflixvilket då ledde till att batteriet tog slut och han blev rätt argöver att han inte kunde fortsätta titta när han väl ätit sinfrukost.
De andra barnen hade hunnit vända upp och ned pålekrummet så de vet vad som väntar när de kommer hem, städning såatt man törs gå på golvet där inne.
När de väl var dags förfrukosten så ville barnen inte alls ha vad som erbjöds först,efter en del förhandling som ledde till att jag lovade att köpaStar Wars och Frozen flingor till helgen så gick de väl med på attäta, dock blev det en del bråk vid frukosten då jag vid 7.30 vartvungen att skicka iväg G till skolan och inte kunde göra i ordningfler mackor till O. Jag vet att han vet att jag vet att han kan görasin egen frukost, allt handlar egentligen bara om att han inte villoch att han helst vill köra med mig, går inte det blir han arg.
Näralla barnen hade ätit klart sin frukost och det var dags att gåtill skolan satte sig O på tvären igen, försökte prata med honomi 10 minuter innan jag var tvungen att ge upp och gå och väckasambon så att han fick ta med honom till skolan, jag var tvungen attse till att de andra som redan var färdiga och väntade fick gåiväg.

Väl hemma igen blev det till att koka ägg och se tillatt jag och sambon fick frukost. Nu sitter jag egentligen mest ochväntar på att posten ska komma så att jag får chansen att hämtamina böcker till skolan som jag beställde för flera veckor sedanannars blir det inget pluggande idag och jag har fortfarande närmare6 A4-sidor att skriva på mitt examensarbete, är dock glad över attjag har möjligheten att göra klart arbetet tills den 5/6 annarsskulle jag inte ha en chans att fixa det. Jag behöver verkligentiden då det är mycket att göra och lite tid.

Nu ska jagnog lyssna lite på musik och spela lite alternativt "bråka"med sambon lite, vi får se vad som känns mest lockande. Jag harinte lyckats vinna över honom ännu men nu när han ligger och halvsover kanske jag har en chans.  

Likes

Comments

Dagen rullade på, i morse sov allabarnen när jag klev upp så fick väcka dom, se till att de blevklädda, göra i ordning frukosten och sedan skicka iväg äldstapojken till skolan, sedan gick jag iväg med de andra tre då J och Ogår på en annan skola än G. Nästa år kommer de dock gåtillsammans allihop, ja, inte V då som har 2 år till innan det ärdags för skola för hennes del.


Dagen gick åt till attplugga en del men efter lunch märkte jag av allergin lite välmycket och då jag inte får tag på Tavegyl eftersom det tydligeninte finns att få tag på i hela Sverige (vet inte om det är sant)fick jag ta en Loratadin och lägga mig och vila.

Gick föratt börja hämta hem barnen vid 15-tiden, G bråkade när vi skullehem, blev en del diskussioner med en av hans lärare då det framkomatt han blir retad en hel del i skolan och det är absolut intemeningen att de ska ske. Fick dock veta att mycket av att han retashandlar om att han är väldigt smart och att de som retar honomoftast kallar honom för plugghäst och liknande, det är väl intehans fel att hans intresse för bokstäver och siffror fanns tidigtoch att han läste redan vid 4½, ska bli intressant och se om dekommer fram till att han är "begåvad" eller som jagsäger, överintelligent.
Gick vidare för att hämta V, därblev det bråk då hon inte ville gå hem, fick bära hem henne ochsedan blev det massor av bråk hemma i och med att hon inte alls varnöjd med att hon inte fick följa med och hämta de andra tvåbarnen. Jag måste dock låta henne vara utan mig en stund förhennes separationsångest är fruktansvärd just nu och hon måsteförstå att även om jag går så kommer jag tillbaka, som det ärnu kan jag inte ens gå ut med sopor utan att hon står helthysterisk och gråter efter mig.
Gick vidare för att hämta O ochJ, här var det dags för J att bråka massor, hon var inte allssugen på att gå hem, efter mycket om och men fick jag med henne ochO, men glad var hon inte, det är som om mina tre barn är synkade,bråkar den ena så kan jag nästan räkna med att alla tre kommeratt bråka.

Hemma igen och med den underbara sambon jag harså var maten nästan redo så det var bara att duka bordet och sättasig och äta. Barnen åt väldigt bra och efter maten fick de lekalite innan det var dags att städa och göra sig klar.
Nu har delegat i sina sängar i snart en timme och det är väl bara O sominte sover ännu men han ska få titta en liten stund till påsurfplattan, han ser någon bilderbok som de läser upp för honomoch sedan är de dags för honom att sova med.

Jag ska sättamig och lyssna lite på musik en stund innan jag tar hand om diskenoch städar av inne i köket. Sambon är nere på sitt gamla jobb ochumgås med en tidigare arbetskamrat så jag har lite ensamtid attnjuta utav.

Likes

Comments

Dagen har rullat på precis som denbrukar, efter att jag hämtat hem alla fyra barnen var de ute ochlekte tillsammans allihop, rullade runt i gräset, blåste såpbubbloroch sådant. Det bästa med att de leker tillsammans allihop är attman vågar låta barnen vara ute tillsammans när man själv måstevara inne och ordna med tvätt och mat. 

Måste säga att jag ärväldigt tacksam att gubben är så förtjust i matlagning så jagsom inte alls gillar det får ta hand om andra saker, så som detblev idag, tvätten. Allt som är kvar med den är att allting ska ini lådor, garderober och sådant sen är det bara dags att fylla uppen till tvättkorg, med sex familjemedlemmar blir det en hel deltvätt.

Kvällen gick bättre än förväntat, oftast uppstårdet lite småtjafs mellan barnen men inte ikväll, de åt allihopmaten som serverades och det var egentligen bara O som sa något omden, att han inte tyckte om köttet som serverades, lite tråkigt medhonom är att det inte är mycket mat som han faktiskt äter just numen jag hoppas att vi kan få igång honom att äta snart igen.

Vidläggdags blev det dock lite problem, V ville inte alls sova och närjag väl fick henne i säng fick jag lova henne att så snart detblev sommarlov så skulle hon minsann få testa sova utan blöja, detär en tjej som har en enorm kroppsvärme, jag vet inte hur mycketvatten hon dricker under nätterna så jag tror egentligen inte atthon är redo att vara utan blöja men vi får testa.

Hon ärinte den enda som fortfarande har blöja, G har det han med,stackaren är fortfarande sängvätare och tycker att det ärfruktansvärt jobbigt och pinsamt, kontakten med barnkliniken harinte hjälpt något än heller så jag hoppas verkligen att BUP kantänkas hitta något som gör att han tappar all koncentration direktjag hämtar honom från skolan och varför han inte orkar upp pånätterna när han måste kissa.

Just nu sitter jag ochgubben med en varsinn dator, han spelar lite tillsammans med sinabröder och jag borde egentligen studera lite men jag fastnade härmed bloggen istället. Jag kommer dock få begrava näsan i böckernasnart igen men ibland behövs det lite avbrott för att man inte skasomna när man läser all facklitteratur.

Snart är det dagsatt ta en promenad med hunden, tippar på att det blir gubben som gördet för det brukar mest vara han som tar hand om hunden, den har enförmåga att försöka jaga kaniner varje gång jag ska gå ut medhonom. Kvällarna är värst. I sommar blir det nog dock jag somkommer få ta ut honom mestadels under dagarna då gubben fårfruktansvärd migrän av solen och värmen, jag hoppas att han kommerkunna få hjälp av neurologen snart.

Nu blir det till attåtergå till studierna.

Likes

Comments

Det är alltid trevligt att lära kännade man läser om, därför ska ni få veta lite mer om oss


Jagsom skriver bloggen är mamman, 26 år, 3 egna barn födda 2008, 2009samt 2012. Jag är studerande på distans, vad jag utbildar migtill, bra fråga. Jag vet bara att jag hoppas på att komma in pånågon av de "linjer" som jag sökt. Stora intressen förmig är läsa, skriva, umgås med min familj och mina vänner.

Pappan i familjen är 36 år, han har en son född 2009. Justnu är han arbetssökande. Han har jobbat som bilmekaniker innan samtvaktmästare och en hel del andra ströjobb, han är helt enkeltnågon som gillar att jobba med kroppen. Stora intressen för honomär bilar, datorer, skogen, familjen, vänner och matlagning.

Äldstasonen, G är född i april han lever tillsammans med mig och den nyafamiljen, hans pappa lever tillsammans med en annan tjej och hennesdotter. De träffas regelbundet. G ska precis starta upp en utredningvia BUP för att se om han har möjlig ADD. Hans stora intressen äratt läsa, bygga med tekniklego och bilar.

Pojk nummer två, Oär född i juli, han lever också med oss, han träffar sin mammaregelbundet. Han är tidigare utredd och har diagnosen ADHD och detinnebär att det till och från uppkommer problem mellan barnen,honom och oss vuxna och honom och skolan. Hans stora intressen ärprecis som G lego, sedan gillar han att spela ipad och mindcraft.

Flicka nummer ett, J, född i augusti lever med oss och harsamma pappa som G, hon precis som han träffar pappan regelbundet,dock kan denna lilla flicka vara väldigt bestämd och då händerdet att hon sätter ner foten och säger nej till att åka tillpappan. Med henne får man ta saker lite som de kommer. Hennes storaintressen är att läsa, hon har nyligen börjat med det, hon tyckerom skolan, sina vänner, vara ute, hjälpa till medlillasyster.

Flicka nummer två, född i mars, hon har enannan pappa som hon endast träffat 4½ timme under sina fyra år ilivet. Än så länge har hon inte frågat efter honom och när hongör det så får vi försöka ta tag i det då. V lever med oss ochhennes stora intressen är plus plus, ankor, vara ute, leka med sinasyskon och rita. Hon lider dock av separationsångest.

Sedanfebruari har familjen utökats med en hund.

Likes

Comments