Likes

Comments

Jag har haft en väldigt intensiv vecka med ganska mycket känslor involverade. Söndag är det ju idag i alla fall och det känns faktiskt väldigt skönt att få "börja om igen" så att säga. Jag har träffat en del vänner vilket har känts något otroligt skönt. Att bara få umgås och tänka på annat en stund. Det som känns jobbigt just nu är jobbet. Känner mig lite vilse och stressad. Precis motsatsen till vad jag vill känna. Idag känns det lite bättre faktiskt. Pratade med mamma en stund och det känns bra för tillfället. Ska försöka behålla den känslan.

Imorgon ska jag göra något jag inte gjort på två år. Jag ska till frisören faktiskt. Har i två år bara klippt själv när jag känt att det har behövts och det har funkat fint men eftersom mitt mål just nu är att växa ut håret ska det kännas skönt att få en professionell klippning som kan jämna till det som jag själv åstadkommit. Det är något fruktansvärt ojämnt klippt så det ska bli väldigt skönt att få det tillfixat.

Men hörrni, känner ni att våren är på väg? Jag vet att vi bara är i mitten av Januari men jag känner mig optimistisk. Speciellt med det här vädret. Krispig kyla, klarblå himmel och solsken. Då blir jag lite varm inombords. Känner mig ju som sagt lite vilse, men det har jag gjort i princip hela året sen jag tog studenten men jag känner mig hoppfull idag och tänker bjuda på en tidig vårlista.

Hur såg ditt liv ut förra våren?

För exakt ett år sedan kämpade jag med gymnasiearbetet samt att klara av att gå till pianolektionen tjugo minuter i veckan. Mycket hets över skolarbeten, studenten och vår studentskiva. En riktigt rolig vår hade jag i alla fall.

Hur hoppas du att din vår kommer se ut i år?

Stressfri. Tyvärr har jag inte så mycket hopp om att det kommer bli så eftersom jag är en väldigt stressig person, men jag hoppas att jag kan dämpa stressen någorlunda i alla fall. Glädje och struktur samt att träffa nya människor eftersom många av mina vänner befinner sig på andra ställen i Sverige just nu.

Vad kommer du lyssna på i vår?

Mycket Den svenska björnstammen, Thomas Stenström, the 1975, Bad suns och Kent förstås. Bara glad, härlig vårmusik. Blir nog en del Bon Iver också även om jag lyssnar på dem främst på hösten.

Hur kommer du klä dig?

Förmodligen blir det mycket svart och grått när det kommer till färgval. Men är en sucker för pasteller så om vårkollektionerna innehåller mycket fina pastellplagg så blir det kanske en del sånt också. Snygga boots, sneakers och kappor/bomberjackor och ett par snygga solisar. Då är jag hyfsat nöjd ändå.

5 saker du planerar att göra i vår?

- Pastellgula gel/akryl-naglar. Fyfan vad fint det skulle vara verkligen. Alternativt babyblå.

- Hälsa på Frida i Piteå

- Åka till Göteborg för att hälsa på Emy och Jakob.

- Hitta tillbaka till motivationen att gymma. Säger det här så ofta. Men det får ta den tid det tar. Jag ska ta tag i det i alla fall.

- Även ta en tripp till Uppsala every now and then för att hänga med Linnea.

Favoritsminket i vår

Vill investera i ett fint peach/rosa/orange läppstift som passar underbart till våren. Samt neutral, rosa ögonsminkning vore väldigt fint. Så vi får se om det händer något på den fronten. Köper dock alldeles för mycket smink redan.

Vad planerar du att läsa i vår?

Läser för tillfället Iliaden men den är väldigt komplicerad så ska försöka ta mig igenom den, har några andra böcker jag kan läsa vid sidan om.

Likes

Comments

press press press. Pressen över att vara bra på livet. Kan inte för mitt liv förstå att jag kan känna mig såhär värdelös när jag har det så bra. Nej, där ljög jag. Jag känner mig inte värdelös men jag får någon otrolig stress och oro av att vara ny på jobb. Tycker verkligen att det är fruktansvärt jobbigt samt sätter för hög ribba för mig själv. Klart som fan att jag inte kan vara bäst från dag ett? Imorgon ska jag tänka på annat, strukturera upp mitt liv och jobbet.

Likes

Comments

En svag oro ligger och gror inom mig. Inför veckan. Nytt jobb men har inte ett schema. Det är lite svårt att förklara men det jag vet är att jag förmodligen kommer jobba imorgon men jag vet inte när eller var och det är ett helt nytt område för mig så jag är något fruktansvärt nervös. Det är ju verkligen helt normalt att vara nervös för ett nytt jobb försöker jag intala mig. Jag ska vara lugn. Inte överanalysera. Inte vara orolig. Det här kommer bli så bra.

Likes

Comments

Let me just say this. 2016 var ett ganska oklart år med många ups and downs men vill ändå försöka highlighta en del bra saker som hände under året.

Jag tog studenten

I mean, hello. Sjukaste man är med om i sitt liv typ? Det går inte för fem öre att beskriva hur det känns att vara den som springer ut från sin skola och hoppar som en jävla galning. Hade inte sjuka förväntningar för studenten egentligen så jag blev glatt överraskad. Amazing.

Skapade en fucking kokbok

Sjukt? Jag gjorde en egen kokbok som gymnasiearbete och även den blev något otroligt mycket bättre än jag någonsin väntat mig.

Jag sa upp mig för första, och andra gången

För en som är i allmänhet ganska svag och gets attached easily så krävdes det väldigt mycket mod och beslutsamhet i att säga upp mig för första gången. Särskilt eftersom jag sa upp mig från ett jobb som jag ville ha mer än någonting och faktiskt fick.

Evolution of make-up

Let me just say att mina make-up skills förbättrades något fruktansvärt år 2016 och det är jag väldigt glad över eftersom smink alltid varit någonting som jag tycker är kul att hålla på med. Mycket tack vare concealer, Anastasia ögonbrynskit samt highlighter.

Friends

Slutligen så har jag dels via nya jobbet och gamla skapat nya kontakter som är helt underbara. Of course är 2016 även mitt och Linneas år om en kan kalla det så. Året då vi blev riktigt nära, vilket är amazing.

Likes

Comments

Jag tycker att det är så viktigt med hopp. Hopp och drömmar. En längtan av att få vara någonstans en absolut vill på sina egna villkor. Hopp är det som får mig att vara, för det mesta, orädd för framtiden. Att ha någon sorts plan, även om den nästan är helt overklig, är viktigt för att en ska orka leva i nuet.

Enda sen jag var liten har jag alltid haft någon slags plan över vad jag vill göra med mitt liv. Jag skulle bli sångare, sen skulle jag och min bästa vän äga en chokladfabrik, gifta oss och ha en massa hundar. Ett hunddagis skulle vi visst driva också. Men nu är jag mer ett kattperson och min bästa vän har en pojkvän, så det bli nog inte av. Det gör ingenting. Vi hade en dröm en liten stund, men senare insåg vi vilka vi var och vi lärde oss mer om livet och omgivningen. Vi formades till dem vi är idag och nu har vi nya mål, nya drömmar som ger oss hopp för nästa steg i livet. Ibland ses vi över en fika och pratar om de här drömmarna.

Många jag känner tycker att det är något fruktansvärt viktigt att en lever i nuet, för annars missar en livet medan det händer. Jag håller inte med. Inte till hundra procent i alla fall. Jag är fullkomligt kapabel till att leva nu fastän jag älskar att drömma och planera inför framtiden.

Jag har en annan vän. En vän som har drömmar, men inte har något hopp. Den vännen har jag känt i 10 år och hen har så lite hopp för sin framtid att hen inte vill leva mer. Det ska inte vara så. En ska inte må så dåligt för sin framtid för att inte kunna eller vilja leva här och nu.

Varje dag tänker jag på mina drömmar och planer för livet, och jag har många. Så många drömmar och planer. Alternativ. Och det är definitivt saker som jag tänker uppfylla. Aldrig har jag kunnat relatera till alla jordens realister. Jag ser ingenting annat än negativitet hos dem tyvärr, men kanske finns det en annan sida jag inte vet om. Naivitet och hoppfullhet är i alla fall de finaste egenskaperna jag har.

Likes

Comments

Det har gått nästan två veckor sedan jag sist skrev och vi har till och med gått över till nästa år. 2017. Snön som många av oss längtade efter hela december kom till slut går men jag känner personligen att det är för sent, för nu villl jag ha vår. 2017 har börjat bra men neutralt. Jag har än inte haft en ledig dag, men det är okej. Jag rivstartar nämligen 2017 med att sluta inom kafé branschen och har mitt absolut sista pass idag. Det känns något otroligt bra men samtidigt är jag en person som vanligtvis brukar hålla ett fast grepp om saker lite för länge så det känns också sorgligt förstås.

2017 har börjat med struktur, oförändrade matvanor samt en del presskaffe. Jag är vanligtvis inte personen som sätter upp seriösa mål för det kommande året, men. Jag älskar listor, struktur och organisering så jag känner att i år ska ja försöka skriva en liten lista här på bloggen, med mål.

- Januari: ska skaffa mig ett kort på friskis och svettis alternativt kort för både gymmet och simhallen vid Eriksdalsbadet. Har länge sagt att jag vill börja simma men det händer aldrig.

- Jag ska använda min kalender. Jag har köpt en ny, fin kalender och nu när mitt nya jobb innebär ett oändligt flängande mellan olika skolor så känns det nyttigt att använda en på riktigt.

- Ska avfölja, blocka osv människor som jag mår dåligt av att följa. Onödiga ångest människor bara.

- Ta mig tiden att göra juice på morgonen. Inte varje morgon, men någon gång i veckan kanske. För det är så jäkla gott och nyttigt men jag har tyvärr varit för lat för det.

- Jag ska inte stressa i onödan. Det här är något jag säger i princip varje år och jag har faktiskt blivit bättre på att inte stressa sönder eller vara orolig men jag vet att jag kan bättre. Jag har faktiskt en helt ok bra plan för de kommande två åren och det känns så bra. Jag har ett så bra liv som jag måste embrace och ta hand om. Ingen stress.

tänkte bjuda på fler bilder rån 2016 men orkade inte hitta dom bästa. Här är i alla fall två favoritpersoner.

Likes

Comments

Fina, fina vänner. Hetsar sönder över att jag inte längre skriver här, eller någonstans för övrigt. Vill ju skriva ner och komma ihåg allt. Här står jag i alla fall dagen före julafton på jobbet och försöker skriva med 1 cm långa akrylnaglar (efter fingrarnas slut) på ett värdelöst tagnentbord. Står med en kopp kallt kaffe och väntar på att klockan ska bli sju så att jag kan få stänga butiken och vara med familjen.

Är taggad på julafton, släkt, att ge och få presenter, äta den veganska julmaten som jag gjort med hjälp av familjen, se på kalle anka, äta risgrynsgröt på morgonen fastän det inte är särskilt gott, mysa med bara familjen osv.

För övrigt känner jag mig lite nere idag. Kan också vara lite mild pms då jag fick mensen idag. Skulle fått den imorgon dock så det är väldigt skönt att den kom idag. Känner mig inte motiverad till att träna, eller äta nyttigt. Har dålig hy av vad jag tror är kosten. Är så missnöjd med mitt hår och min hy just nu att jag inte längre vill ta bilder på mig själv. Känns jobbigt men jag vet att det bara är en dipp och att det kommer bli bättre. Jag hoppas i allla fall att ni mår bra och att ni får en fin jul!

Likes

Comments