Header
  • Facebook
  • Twitter
  • Snapchat
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Idag börjar vi dagen med att säga att vi går in i vecka 40. Det är nu sex dagar kvar till beräknat datum. Söndagens planer är att tvätta lite,om det finns tid i tvättstugan. Sen kanske jag och Joel skulle åka till hans kusin och hälsa på dem. Vi får helt enkelt se vart dagen tar oss😍

Gravid i vecka 40: Vad du kan förvänta dig

i vecka 40 i graviditeten 

En egen vilja. Så även om du förväntar dig att få en ny familjemedlem den här veckan kan barnet föredra att stanna kvar i några dagar eller (vågar vi säga det?) några veckor i den varma tryggheten i din mage. Om så är fallet håller din barnmorska ett nära öga på viktuppgången och motståndskraften mot sammandragningar. 

Knubbig kerub. Barnet har förmodligen nått sin slutliga födelsevikt och -längd. Den genomsnittliga bebisen väger 3 400 gram och mäter 52 centimeter (pojkar är större än flickor). 15 procent av dess kroppsvikt består av fett, vilket kommer att hjälpa till att hålla barnet varmt i världen utanför livmodern. Organen och kroppssystemen är också redo för livet utanför livmodern. Barnet har lagrat stärkelse i levern som omvandlas till glukos efter födseln, och det har också extra vätska i kroppen. Precis som en kamel är barnet väl utrustat för att ta sig igenom förlossningen och fram till dess att bröstmjölken kommer.

Din graviditet i vecka 40 

Skäm bort dig de sista dagarna. 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38 och 42, men du betraktas inte som sent gången förrän du når vecka 42+0. Även om du är ivrig att se barnet bör du försöka att se de sista dagarna som en möjlighet att skämma bort dig själv lite. Unna dig en pedikyr eller titta på en film. Läs en bok från pärm till pärm. När barnet väl är fött kommer du att ha jour dygnet runt och det kommer ta ett tag innan du kan pressa in lite egentid.

text från pampers

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Åtta dagar kvar. Nu räknar jag verkligen ner dag för dag.
Det är åtta dagar kvar till beräknad födsel , åtta dagar till första april och det är åtta dagar kvar till jag ska lura skiter ur alla om inte monkey kommit ut. Ni vet vad som väntar er,haha.

Det jag längtar mest till är helt klart att få se vårt lilla vilddjur. Kommer han att vara lika vild när han kommer ut som man är i magen eller kommer han vara en sjusovare? Kommer han vara mer lik någon av mig och Joel? När kommer han att le första gången? Att få se och följa hans utveckling. Det kommer vara helt fantastiskt. Jag och Joel kommer att starta ett helt nytt liv när monkey kommer till världen och jag kan knappt sitta still av den tanken. Nervositeten börjar sprida sig i kroppen, spänningen har varit här hela tiden men den stiger för varje dag som går den också. Jag längtar till och med till våra sömnlösa nätter, jag kommer antagligen ångra att jag skrev det när ni får höra och läsa mitt klagande om att jag knappt fått sova på 7 dagar, haha men just nu längtar jag för dessa utmaningarna. Att inte bara ta hand om mig eller mig och Joel, utan nu ska vi ta hand om en liten oskyldig bebis.
Vår älskade bebis, vi längtar efter dig.

Likes

Comments

Förra veckan fick jag hem en månadsbox från The Pure Box.
The Pure Box är en hemsida med skönhetsprodukter för både vuxna och barn. Om du är osäker på vad du vill ha och passa just dig kan du prenumerera på deras månadsbox och få hem produkter varje månad som du får testa på.
Jag älskar tvål och handkrämer, så jag blev så glad när jag öppna månadens box när jag fick upp både tvål och handkräm. Det var helt klart mina favoriter från boxen, de luktar så gott! Jag fick även en naturlig ansiktsmask gjord av torv, kosttillskott som bygger upp bindväv,muskler,skelett,hår och hud. Sen fick jag också en bonusgåva som var organicup som är tillverkad av 100% mediciniskt silikon.

Är ni intresserad av ett månadsbox inom skönhet och hälsa bör ni kika in här .
Gör det redan idag och använd min rabattkod och få 20% rabatt på hela ditt köp hos ThePureBox.se

Likes

Comments

Nu har vår efterlängtade ​Sippy cup - fruitshake från twistshake kommit.
I samarbete med ​twistshake valde jag den lila i storlek 300ml (8+m) , tycker färgen är super snygg och fungerar helt klart till både pojke och flicka. Vet exakt hur vi ska kunna matcha hans snygga sippy cup med hans outfits när han är 8 månader.
En liten Justin Bieber kid ;)

Lilla Dino var också väldigt intresserad av Sippycupen , men han blev lite sur när han fattade att det inte vart något till honom, haha ..

In och köp en tidig påskpresent till ditt eller någon annans barn/bebis - använd koden sspersson20 som ger dig 20% rabatt på hela deras sortiment som är påfyllt.Likes

Comments

"Lite babysim, lite mys, lite smakportioner och en massa kärlek."

Idag gör jag och Annie ett litet länkbyte. Annie driver bloggen @Momlife , där man ni får läsa om Annie och hennes vardag med hennes fina lilla dotter, Naomi. En massa inspiration om mamma livet och även en del inredning får man läsa hos Annie. Följ denna vackra familjen, följ med i deras vardag och få se utvecklingen i Naomis kärleksfulla livღ

Följ henne på instagram
Följ henne på nouw

Likes

Comments

10 dagar kvar till beräknad födsel, för 6 månader sedan vi fick reda på att vår lilla bebis var i magen. 6 månader har gått och snart ska vi få se lilla monkey. Detta är helt galet!
I morse åt jag frukost hos mamma , sedan åkte jag hem till mormor och klippte mig sedan bakade vi. Jag fick lära mig hennes recept, så nu kan jag bjuda på hembakat när vi ska få gäster när monkey kommit. Det ska bli så trevlig att få lite gäster hem till vår lilla lägenhet.

Likes

Comments

Ännu en ny vecka och det är 12 dagar kvar till beräknad födsel.
Idag har jag varit på massage och kan ju verkligen säga att det behövdes. Två timmars massage, kan knappt beskriva hur skönt det var. Min kropp känns mycket bättre men fortfarande inte helt bra men det är inte så konstigt men monkey i magen. Efter massagen åkte jag hem till mamma och fikade. Nu är jag hemma i lägenheten och ska snart värma lite mat, så jag får middag idag. Bilderna nedan är en liten smygtitt på gravidfotograferingen igår. Inga bilder är klara än så det ska bli roligt att se vad som händer efter lite redigering.

Likes

Comments

Klicka på bilden för att se vinnaren i förra veckans tävling

För att delta i denna veckans blogg tävling ska du :

➤ Följa mig på nouw, här

➤ Gilla inlägget

➤ Kommentera att du är med

Större chans för att vinna :

Följ @CamillaBerg på nouw
(berätta om ni gör det!)

OBS! Alla punkter kommer kollas upp innan jag drar en vinnare

Likes

Comments


Better Blogging Nouw