Header
  • Facebook
  • Twitter
  • Snapchat
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

10 dagar kvar till beräknad födsel, för 6 månader sedan vi fick reda på att vår lilla bebis var i magen. 6 månader har gått och snart ska vi få se lilla monkey. Detta är helt galet!
I morse åt jag frukost hos mamma , sedan åkte jag hem till mormor och klippte mig sedan bakade vi. Jag fick lära mig hennes recept, så nu kan jag bjuda på hembakat när vi ska få gäster när monkey kommit. Det ska bli så trevlig att få lite gäster hem till vår lilla lägenhet.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ännu en ny vecka och det är 12 dagar kvar till beräknad födsel.
Idag har jag varit på massage och kan ju verkligen säga att det behövdes. Två timmars massage, kan knappt beskriva hur skönt det var. Min kropp känns mycket bättre men fortfarande inte helt bra men det är inte så konstigt men monkey i magen. Efter massagen åkte jag hem till mamma och fikade. Nu är jag hemma i lägenheten och ska snart värma lite mat, så jag får middag idag. Bilderna nedan är en liten smygtitt på gravidfotograferingen igår. Inga bilder är klara än så det ska bli roligt att se vad som händer efter lite redigering.

Likes

Comments

Klicka på bilden för att se vinnaren i förra veckans tävling

För att delta i denna veckans blogg tävling ska du :

➤ Följa mig på nouw, här

➤ Gilla inlägget

➤ Kommentera att du är med

Större chans för att vinna :

Följ @CamillaBerg på nouw
(berätta om ni gör det!)

OBS! Alla punkter kommer kollas upp innan jag drar en vinnare

Likes

Comments

Barnet i vecka 39 i graviditeten
Fullt av hormoner. Bebisen kommer att utsöndra mer stresshormon under förlossningen än någon annan gång i livet. När bebisen väl har kommit ut hjälper hormonerna till att ta hand om kroppssystemen utan moderkakans hjälp. Dessa förändringar kräver stor ansträngning och energi, men barnet är redo.


Barnets första andetag. Barnets lungor fortsätter att utvecklas fram tills det är fött. Lungorna fortsätter att producera surfaktant för att förhindra att luftblåsorna klibbar ihop sig när barnet tar sitt första andetag.

Graviditeten i vecka 39
Sant eller falskt. Om sammandragningarna är oregelbundna och upphör när du byter ställning eller går omkring är de förmodligen bara förvärkar. Förvärkar kan emellertid bli till riktiga värkar på bara några minuter. Ta noggrant tid på värkarna. När de är regelbundna och sker med fem minuters mellanrum under minst en timme, eller om vattnet går, bör du kontakta förlossningen.

Hantera smärtan. Du har många alternativ att välja bland för att minska smärtan. Några tar udden av den, medan andra är avsedda för att minska obehaget i så stor utsträckning som möjligt. Jobba med smärtan istället för emot den. Försök att andas och slappna av i bäckenet. Stå gärna upp, brett isär med benen och lägg tyngden på knäna. Då tränger barnen lättare ner i bäckenet.

Likes

Comments

Haii !
Igår hade jag lördagsmys med Camilla, det blev tacos, kladdkaka och glass på menyn. Vi båda äter för två så det är härligt att man inte behöver "skämmas" över hur mycket man egentligen kan äta, haha. Camilla är så härlig och jag är så glad att vi klickade så bra. Kika gärna in hennes nystartade blogg @CamillaBerg . Nu har jag diskat all disk och ätit lite rester från gårdagen. Snart ska jag in och duscha samt göra mig lite i ordning innan jag och Joel ska åka till Staffanstorp och ta lite gravidfotografering! Ska bli så spännande.

Likes

Comments

Hej på er alla fina läsare,
idag mår jag inte så bra, jag har ont i hela min kropp. Jag känner att jag har låst min rygg på flera ställen och att jag behöver någon som knäcker rätt det. Jag har jätteont i mina ben och fötter . Jag är trött och jag och bara allmänt gnällig känner jag. Fick ändra mina planer ikväll, så istället för vad jag hade bestämt att göra bli istället tacomys med @CamillaBerg . Det kan jag egentligen inte klaga på, för det ska bli super trevligt och mysigt med lite tjejmys när killarna jobbar. Ska snart ner och panta och handla mat för idag ska jag bjuda henne på mat. "monkey" rör sig som en galning i magen, jag börjar misstänka att han inte vet hur han ska ta sig ut, tror jag får hjälpa till snart.. tips ? massera ut honom kanske haha ;) Vill bara få ut min lilla prins så jag kan pussa på honom.

Likes

Comments

Vill du lära känna en ny ung mamma och hennes familj?
Häng med Moa och hennes underbara familj i Linköping. @moawestoo och hennnes sambo fick en liten flicka i Januari månad och de fick en ny start på livet. Ni bör verkligen klicka in till fina Moa och kolla in hennes blogg och varför inte hennes youtubekanal ? Hur bra som helst. Blir så varm i kroppen när jag läser hennes blogg. Det får min bara att längta ännu mer efter min lilla pojke.

Likes

Comments

Ännu fler gravid och mammabloggar!

Sylvia och Linnea är två superfina mammor som fick sina döttrar 2016. Hur fantastiskt är inte det? Två vänner får bebisar samma år, så härligt! De delar inte bara glädjen med sina två döttrarna, de delar även sin blogg med varandra. Där du kan hitta inspiration som förälder och blivande förälder. Du kan t.ex. gå in och läsa om träning under och efter graviditeten. De kommer med tips och råd till sina läsare och ger en massa inspirationsbilder som de själv tagit. Sylvia har ett tillskott på väg, så det betyder att du kan följa hennes graviditet i bilder och texter.
Kommentera och följ @Mammaprat för glädje,lek och en massa inspiration
Kolla gärna in deras fina instagram också

Likes

Comments

Igår blev jag hembjuden till Elin och Adam som flyttat till sin nya lägenhet i Svedala. Vi åt frukost tillsammans och pratade i ett par timmar innan Elin skulle åka till jobb. Jag körde Adam till Eva (Elins mamma) så var jag där i en timme ungefär och pratade med henne om bebis och annat som händer i livet. Efter det åkte jag hem till mamma och pappa, pratade lite med dem och åt där. Tror jag vart hemma i vår lägenhet runt kl.9. Joel och jag satt i soffan ett och pratade om framtiden med "monkey". Skönt att prata ibland så båda är på samma bana.

Idag ska jag bara vara hemma och mysa. Rensa lite bilder på datorn , tvätta lite. Fixa lite grejer till "monkey". Ska också plocka undan lite. Rensa min garderob på kläder. Mamma och Dino kommer snart så ska vi gå ut och gå samt köpa fika.

Likes

Comments