Det är lite svårt att förstå hur liten Bebban var för snart 3 månader sen! Nu har hon ju blivit en riktigt lång tjej och kommer säkert att väga över 5kg vid nästa rådgivningsbesök!

Idag har vi varit och haft möte med prästen inför söndagens dop! Ska bli så roligt 😍 Ett paket som hoppeligen innehåller klänningen jag ska ha på mig har även anlänt men slapp inte och hämta ut det. Väntar så på att få hem det imorgon 👏

Nu är det godnatt i denna stuga! Snöar som bara vad ute, helt vitt! Hoppas det har lugnat sig tills imorgon när Simon ska köra till Åbo så han inte blåser bort 😳

Nu har vi fått börja städa undan sånt som är lite väl tight 😃

Likes

Comments

Så nu har vardagen kickat igång efter alla helger!

Kändes otroligt mycket enklare att vara ensam med lilla "Polly" idag. Under de veckor Simon varit ledig från skolan har vi lyckats komma in i åtminstone nån slags rutin. När jag tänker tillbaka på den första månaden var det minst sagt kaos! Men det är väl så det ska vara!

Det var skönt väder idag så jag och Polly var ut på en lång promenad, skönt för oss båda då hon verkligen kommer in i en ordentlig dagssömn utomhus.

Gick via "postpunkten" och hämtade ut ett efterlängtat paket! Beställde den här boken för julkappspengarna jag fick av mamma. den verkar faktiskt jätteintressant, har också läst massor med positivt om den. 😃

Likes

Comments

Hej och hå! Tänkte passa på att slänga in en snabb uppdatering!

Vi sitter i bilen och väntar medan pappa är och handlar lite nöd-saker i abc 😁 Lillan sover bra i bilen, de senaste dagarna har det varit si o så med dagssömnen.. vilket resulterar i kaoskvällar. I bilen och i vagnen sover hon gott, men hemma blir det inte mycket mer än 20 minuter i taget. Vissa nätter har hon sen istället sovit mellan 6 och 8h i ett sträck! Lyx!

Okej, nu blir jag en sån där som bara jomsar om bebins sömn, mat och bajs 😂 Jag lovar att jag ska försöka hålla mig till intressantare info i fortsättningen 😁

Vi har haft en riktigt skön sista helg tillsammans. Det har varit middag och planering av dopkaffe hos farmor och farfar,  en sväng till mormor och kalas idag. Lite för mycket program för en trött bebbe märker vi.

Imorgon återgår vi till vardagen med skola för Simon och nästa vecka den här tiden har hon fått sitt namn ⛪

 Hoppas ni också har haft en skön helg ❤

Likes

Comments

Plötsligt har vi vinter där ute. Redan 😜

Minus 10 grader har det varit idag, svårt att veta vad lan ska klä på lilla Pyret men vi körde med vinterhalaren idag! Den var helt enorm, hon såg ut som en liten michelingubbe i den 😍 Vinden var verkligen isande, men så uppfriskande att komma ut!


Vi har haft pappa borta över natten till en kompis stuga, snart kommer han hem! Ska bli skönt så blir allt "som vanligt" igen.

Imorgon ska vi ha möte med prästen inför dopet!

Likes

Comments

Jag tänkte att det kanske skulle passa sig med en liten uppdatering. Några av mina tidigare läsare finns knappast kvar mera, sånt kan man ju inte räkna med efter 2 månaders paus! Men så som jag skrev att bloggen kommer att stå stilla ett tag - det stämde nog bra det.

Tre dagar efter mitt senaste inlägget kom hon till världen, vår lilla tös! På BB beräknade de henne till 3,500-3,600g men hon lurades lite för när hon kom ut vägde hon 2,978g :) Så föräldraskapet sattes på prov från första eftersom alla bebisar under 3000g måste väckas och matas med 3h mellanrum. Alltså 3h från att amningen börjar.

Förlossningen gick jättefort för att vara en första förlossning. Fosterhinnan spräcktes kl 13:15 och kl 21:01 var hon här. Det var riktigt skönt att det gick fort framåt!

Kan så här i efterhand säga att den där första månaden var en riktig berg- och dalbana! Vi stötte på en del problem med viktnedgång och annat. Jag gillar inte att vara allt för personlig så desto mer tänker jag inte gå in på detaljer. Nu är allt bra i alla fall!

Idag blir lilla Pyret (som ännu är namnlös) 10 veckor! Huhu! Så de veckorna har rusat fram. Nu börjar vi ändå ha ordning på tillarvon.

Det är så otroligt hur snabbt bebisarna växer och utvecklas i den här åldern. För 10 veckor sedan var hon ett litet knyte, nu ser hon sig omkring, ler och "pratar" lite till och med. Alla bodyn som vi fick kavla upp ärmarna på är nu bortsatta i "för små" högen. Idag ska jag försöka gå igenom de där lite större plaggen som kom i mammalådan. Tror att de äntligen börjar vara passliga!

Nu ska vi då se hur bra jag hinner blogga i fortsättningen, det blir lätt så att jag prioriterar annat!

Hoppas i alla fall att ni har haft det bra och att ni får en bra början på det nya året, 2017!

Likes

Comments

Kall höstblåst idag, huhuuu..
Lilla pyret skulle få komma snart, börjar liksom bli lite väl kallt att gå med öppen rock! Har klarat mig bra utan mamma-rock hittills och tycker det känns lite onödigt att köpa en i det här skedet. Så jag får hålla ut och packa på med tröjor istället!

Har varit till rådgivningen idag och efter det gick jag på stan och tittade i lite butiker. Nu ska jag börja kocka ugnsomelett (@jjjenny du gjorde mig sugen). Sen ska jag bara slöa resten av den här fredagen!

Ha en skön kväll!

Nog har ju magen sjunkit neråt nu, om jag inte inbillar mig allt för mycket 🙆

Likes

Comments

Har länge tänkt att jag ska köpa en fyll-i bok åt lillisen. Mamma hade såna åt oss när vi var små och det är alltid lika roligt att titta i dem!

Det finns en hel del olika böcker, en del går mera ut på att man ska limma in foton, medan andra fokuserar på att man ska fylla i eller skriva lite mera. En blandning av allt är roligast tycker jag. Den ska ha fina bilder, man ska kunna klistra in foton och så ska man kunna följa upp barnets framsteg i utvecklingen.

​Här kommer några favoriter som jag spanade in idag när jag var till bokhandeln.


Mina första år - med illustrationer av Elsa Beskows samling

Föll genast för den här, med Elsa Beskows fina illustrationer. Jag gillar ju sånt som är lite tidlöst och klassiskt. Innehöll lite av varje, om jag inte minns fel fanns det ramsor och sånger i den här också.
Klicka här för att bläddra några sidor.


Äntligen jag! Mina första år

Raka motsatsen till Elsa Beskows bilder! En färgglad bok med moderna och roliga illustrationer.
Klicka här för att bläddra några sidor.

Mina första år - en tjock fyll-i bok

Det här var en tjock bok som var lätt att navigera i tack vare skiljeblad mellan olika avsnitt. Inte lika fina bilder som de övriga två böckerna, med väldigt utförlig istället!


Någon som har tips på andra bra fylla-i böcker?

Likes

Comments

Det har blivit mycket barnvagnssnack här nu på sistone. Nu tänkte jag ännu bara visa lite bilder på den som jag lovat, sen ska jag sluta gnälla om den 😁

Vi är båda så nöjda och glada att det blev den här färgen trots allt. Älskar de bruna detaljerna!

Modellen är alltså Nord Active, färgen Shadow Grey. Med följde skötväskan, filten, ett myggnät och ett regnskydd.

Tog inga bilder av sittdelen men med den ingick också en påse för benen och en stor sufflett. Känns så bra med den här vagnen, nu väntar vi på att slippa ut och cruisa med den 😍

Jag tror det enda vi kommer vara lite missnöjda med är korgen, som inte är en nätkorg som vi från början ville ha. Men vi ville inte att det skulle avgöra när resten av vagnen känns så bra!

Likes

Comments

En vecka kvar till det magiska datumet!

Barnet är enligt alla appar och hemsidor runt 50cm långt nu. En halv meter.. det är ju förstås individuellt. Men hur i all sin dar kan en halv meter människa få plats där inne?

Likes

Comments

Det börjar dra ihop sig. 8 dagar kvar till beräknad födelsetid! Känns lite overkligt, kommer säkert kännas så ända tills det verkligen är dags att åka iväg till BB.

Vi har tagit det extremt lugnt de senaste dagarna. Sovit länge, tittat på film, städat lite men mest latat oss. Vi går nog bara och väntar båda två, ingen av oss får något vettigt gjort.

Idag kom vagnen 😍 och den var snygg! Tur i oturen att vi inte kunde få den vita vi hade bestållt, för den här är helt perfekt. Får försöka komma ihåg att visa den imorgon, blir finare bilder i dagsljus.

Nu ska jag krypa under täcket med min bok! Godnatt!

​En höstbild från förra året 🍂

Likes

Comments