View tracker

Kall höstblåst idag, huhuuu..
Lilla pyret skulle få komma snart, börjar liksom bli lite väl kallt att gå med öppen rock! Har klarat mig bra utan mamma-rock hittills och tycker det känns lite onödigt att köpa en i det här skedet. Så jag får hålla ut och packa på med tröjor istället!

Har varit till rådgivningen idag och efter det gick jag på stan och tittade i lite butiker. Nu ska jag börja kocka ugnsomelett (@jjjenny du gjorde mig sugen). Sen ska jag bara slöa resten av den här fredagen!

Ha en skön kväll!

Nog har ju magen sjunkit neråt nu, om jag inte inbillar mig allt för mycket 🙆

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Har länge tänkt att jag ska köpa en fyll-i bok åt lillisen. Mamma hade såna åt oss när vi var små och det är alltid lika roligt att titta i dem!

Det finns en hel del olika böcker, en del går mera ut på att man ska limma in foton, medan andra fokuserar på att man ska fylla i eller skriva lite mera. En blandning av allt är roligast tycker jag. Den ska ha fina bilder, man ska kunna klistra in foton och så ska man kunna följa upp barnets framsteg i utvecklingen.

​Här kommer några favoriter som jag spanade in idag när jag var till bokhandeln.


Mina första år - med illustrationer av Elsa Beskows samling

Föll genast för den här, med Elsa Beskows fina illustrationer. Jag gillar ju sånt som är lite tidlöst och klassiskt. Innehöll lite av varje, om jag inte minns fel fanns det ramsor och sånger i den här också.
Klicka här för att bläddra några sidor.


Äntligen jag! Mina första år

Raka motsatsen till Elsa Beskows bilder! En färgglad bok med moderna och roliga illustrationer.
Klicka här för att bläddra några sidor.

Mina första år - en tjock fyll-i bok

Det här var en tjock bok som var lätt att navigera i tack vare skiljeblad mellan olika avsnitt. Inte lika fina bilder som de övriga två böckerna, med väldigt utförlig istället!


Någon som har tips på andra bra fylla-i böcker?

Likes

Comments

View tracker

Det har blivit mycket barnvagnssnack här nu på sistone. Nu tänkte jag ännu bara visa lite bilder på den som jag lovat, sen ska jag sluta gnälla om den 😁

Vi är båda så nöjda och glada att det blev den här färgen trots allt. Älskar de bruna detaljerna!

Modellen är alltså Nord Active, färgen Shadow Grey. Med följde skötväskan, filten, ett myggnät och ett regnskydd.

Tog inga bilder av sittdelen men med den ingick också en påse för benen och en stor sufflett. Känns så bra med den här vagnen, nu väntar vi på att slippa ut och cruisa med den 😍

Jag tror det enda vi kommer vara lite missnöjda med är korgen, som inte är en nätkorg som vi från början ville ha. Men vi ville inte att det skulle avgöra när resten av vagnen känns så bra!

Likes

Comments

En vecka kvar till det magiska datumet!

Barnet är enligt alla appar och hemsidor runt 50cm långt nu. En halv meter.. det är ju förstås individuellt. Men hur i all sin dar kan en halv meter människa få plats där inne?

Likes

Comments

Det börjar dra ihop sig. 8 dagar kvar till beräknad födelsetid! Känns lite overkligt, kommer säkert kännas så ända tills det verkligen är dags att åka iväg till BB.

Vi har tagit det extremt lugnt de senaste dagarna. Sovit länge, tittat på film, städat lite men mest latat oss. Vi går nog bara och väntar båda två, ingen av oss får något vettigt gjort.

Idag kom vagnen 😍 och den var snygg! Tur i oturen att vi inte kunde få den vita vi hade bestållt, för den här är helt perfekt. Får försöka komma ihåg att visa den imorgon, blir finare bilder i dagsljus.

Nu ska jag krypa under täcket med min bok! Godnatt!

​En höstbild från förra året 🍂

Likes

Comments

JA! Idag fick vi veta att den andra färgen fanns i lager, så de skickar den idag! Skönt att det löste sig. Nu vill jag bara ha hem den.. nu nu nuuu! Men förstås är det fredag idag så vi får vänta att helgen är förbi före vi får den.

Berättade aldrig vilken färg vi från första början hade beställt. Det var den vita. Opraktiskt med vitt, men det var som sagt den enda man kunde se live i butiken så vi bestämde oss för den när den var så fin.

Nu blev det istället färgen "shadow grey" som enligt oss ser grön ut på bilden. Blir spännande att se hur den ser ut!

Är glad att det blev den och inte den rosa 😄

Likes

Comments

Nu är babyhörnan redo för sin lilla invånare. Mobilerna ska bara upp på något fiffigt sätt, men det är ju ingen panik med dem!

Värre är det att vi fått veta att barnvagnen kommer dröja ännu längre.. har blivit något fel i leveransen från fabriken. Så blir kanske så att vi måste ta den i en annan färg. Den enda färgen som vi fått bekräftelse på att finns inne är ROSA. Den man minst ville ha förstås...

Man borde ju inte vara så kinkig, den är säkert jättefin den också men jaa.. ändå. Rosa.

Det känns lite som att köpa grisen i säcken när man inte sett den i verkligheten 🐷

Likes

Comments

Nu är vi hela 38 veckor på vägen och bebbe räknas som fullgången!

Nu börjar vi verkligen närma oss mållinjen, faktum är att vi kan var där när som helst egentligen.. Men det vet man ju aldrig. Går det över tid kan det vara en månad kvar ju 😝Har ändå en känsla av att det inte kommer göra det.

Spännande tider är det i alla fall! Kan ju åtminstone säga färdigt att bloggen nog kommer stå stilla ett tag sen när vår lilla väljer att anlända. Så står det stilla väldigt länge här så vet ni 😏

Likes

Comments

Måndagen har löpt fram i maklig takt. Som vanligt for helgen förbi i ett svisch, vi hade program både på lördag och söndag.

Var till landet tillsammans med en del av Simons släkt. Det blåste ganska kallt men det gjorde inget för solen sken! Skönt att vara utomhus. Igår var vi på barnloppis, fyndade massor med fina saker! Kanske kommer det upp ett inlägg med våra fynd senare om jag har inspiration 😀

Nu ska vi snart hoppa i bilen och åka iväg på veckohandling! Skönt att ha kommit in i ordentliga rutiner igen så man bara behöver till matbutiken en gång i veckan 😄👌🏻 Blir håde billigare och bekvämare så.

Ikväll blir det nog bara soffhäng för min del! Ska ta vara på tiden man kan lata sig och bara tänka på sig själv nu 😀 man vet aldrig när vår lilla familjemedlem bestämmer sig för att anlända 🙉😍

Likes

Comments

Så var fredagen här igen! Jag har haft en ganska trög dag, har inte riktigt fått något gjort men ändå har dagen gått rätt så fort.

Vi har varit på tacos till Simons föräldrar och nu sitter jag och avnjuter lite godis, fredagen till ära 😏

Bara Simon har fått sina skoluppgifter under kontroll blir det How I met your mother - de två sista avsnitten.

Ha en skön fredagskväll!

Likes

Comments