Det bästa är att komma hem där någon gång efter klockan 16 efter en jobbdag och veta att det finns en plåt med dundergoda mockarutor i kylskåpet. Sen, då man ätit en sådan och druckit en kopp kaffe, då kan man börja laga mat. Hehe.

Ikväll var det en lite bättre lill-lördag. Vi lyxade till det med datenight och Antzo bjöd på middag på Ludwig. Jag är så lyckligt lottad som har en så omtänksam sambo! Maten var otroligt god och vi var mer än nöjda med restaurangbesöket båda två. Efteråt for vi på matshopping och bunkrade upp med bland annat apelsiner, en ny sorts granola och en fräsch bukett tulpaner.

Nu ska jag krypa ner under täcket och sova så att jag är pigg imorgon. Då står en vikariedag på programmet!


Ludwigs batatfranska är eventuellt något av det bästa jag vet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Vilken underbar helg det blev i Umeå! Jag kommer leva länge på den. Vi åt otroligt god mat hela helgen lång. På fredagskvällen åt vi på Pinchos. En restaurang med olika smårätter där man beställer in maten via en app. Vår beställning bestod bland annat av laxsashimi, sötpotatisfries, friterad halloumi och magiskt goda räkor.


Den här godingen blev det till lunch inne på "Bra dag".
Den var så god att vi båda blev inspirerade till att fixa ihop egen räksallad någon dag. Ska definitivt ta inspis från denna sallad.


Denna fina vän blir det aldrig en tråkig stund med! Ni vet den härliga känslan då man gapskrattar åt något? Den får man uppleva ofta när vi umgås! Vänner sedan dag ett. 💛


Här ser ni lördagens lunch i form av kronärtskock- och tomatsoppa med västerbottenost samt två "tapas". Namnamnam. Umeå gjorde mig definitivt inte besviken med sitt café- och lunchställeutbud!


Lördagskvällen blev fulländad med middag på en indisk restaurang följt av ett glas vin framför en mysig brasa på "Runt hörnet". När vi vaknade på söndag packade vi ihop väskorna, hoppade på bussen in till centrum och gick och åt hotellfrukost som avslutning på en fin weekend. Hemvägen blev väldigt vågig och jag tror att jag pratar för både mig och Marina när jag säger att det var skönt att stiga av båten i Vasa några timmar senare.

Tack för en riktigt fin helg! 💛

Likes

Comments

Hej på er! Just nu är jag på väg över Kvarken för att hälsa på bästa Mia igen. Väskan är packad med flera nya böcker och igår utökades boksamlingen med en försenad julklapp av Bina och Richie. Det är något speciellt med nya böcker. Titlarna på böckerna som ligger i väskan är "Lyckofällan", "Våga vara operfekt" och "COURAGE - 50 mindfulness and relaxation exercises". Ni hör ju temat, precis det jag gillar att läsa om!

När jag kommer fram till Umeå har vi tänkt gå på en liten shoppingrunda. Det blir även ett och annat besök till mysiga caféer. Till kvällen har vi bokat bord på en restaurang som Mia gillar och imorgon joinar även Marina oss! Det låter som en toppenhelg i mina öron och det ska bli så kul! 💛

Det jag önskar mer av 2018 är äventyr och resor. Det jag önskar mindre av är stress. Det känns inte som någon omöjlighet eftersom jag redan nu är påväg över till grannlandet och nästa resa är under planering. Jag tror att jag automatiskt kommer att vara mindre stressad i och med att jag inte längre studerar. Jag kommer jobba två till tre dagar i veckan nu en tid vilket känns toppen! Efter att ha kört med full fart hela fjolåret är det väldigt välkommet med lite lugnare program nu i början av året.



Bilder från vår resa till Rhodos i maj 2016.

Likes

Comments

Jag upplever många gånger att det är svårt att komma på vad man ska laga för middag så här i vardagen. Jag brukar ofta kolla runt på olika recept på nätet och tycker om att bläddra i receptböcker av olika slag. Därför delar jag också nu som då med mig av enkla recept på middagar som jag själv svängt ihop. Idag blev det en väldigt enkel men god kycklingpasta.



Ingredienserna du behöver för att laga den här kycklingpastan är följande:
- ett paket kycklingfilé
- tre färska champinjoner
- körsbärstomater
- babyspenat
- matlagningsgrädde

GÖR SÅ HÄR:
1. Koka pastan.
2. Stek kycklingen tills den fått fin färg.
3. Tillsätt champinjonerna och stek dem tillsammans med kycklingen.
4. Häll över matlagningsgrädden och låt puttra en stund.
5. Häll bort vattnet och blanda pastan med kycklingen, champinjonerna och grädden.
6. Tillsätt körsbärstomaterna och babyspenaten en liten stund före servering.

(krydda med valfria kryddor! Jag använde mig av salt, peppar, chili flakes och curry.)

Likes

Comments

Ja, det har jag minsann nu! Skrev just den allra sista uppgiften klar. Nu behöver jag inte längre känna den där "åh, jag borde skriva"-känslan som jag inte alls gillar. Jag tror också att det kommer att gå att undvika att bli stressad på ett helt annat sätt nu. Att studera kan vara riktigt roligt och intressant men jag känner ingen sorg över att lämna studiekapitlet i mitt liv nu. Jag ska någon gång läsa tre kurser till i specialpedagogik men det blir inte denna vår. Nu behövs verkligen en studiepaus. Nu får jag klappa mig själv på axeln och säga "BRA JOBBAT, SARA!" för nu är det äntligen klart! Nu är det bara att vänta på att få examensbetyget i handen.


Den lilla vasen på bilden har jag köpt på H&M HOME, och den är perfekt när rosorna börjar vara lite för hängiga för en stor vas. Nu kan de ännu pryda vårt soffbord fint i några dagar.

Likes

Comments


Det absolut bästa med att stiga upp denna söndag var att mötas av solens strålar som lyste in genom fönstret. Ja, och såklart en varm kopp vaniljkaffe. Tråkigt att favoritkaffet endast finns i USA, men det gör väl att man njuter extra mycket då man väl får ett paket. Jag och Antzo planerar att åka till USA (😍) om en tid så då ska jag minsann bunkra upp med kaffe!

Nu ska jag fortsätta sitta i mysdräkten någon timme och skriva klart en hemtent till en öpu-kurs i special pedagogik. Sedan ska vi ta en promenad i finvädret till Antzos föräldrar för att äta söndagslunch. Önskar er en fin sista dag på helgen!

Likes

Comments


Min Bra-bok som jag fått av min kära syster. I den här boken skriver jag en stund varje kväll. Varje dag finns tre nya "frågor" som man ska svara på. Till exempel var det följande i går: 1. Idag är en bra dag därför att. 2. Något jag tänker på mycket just nu. 3. En morgonrutin jag ska ha i veckan. Det finns också ett peppande citat varje dag, favoriten hittills är "Ta alltid ut lyckan i förskott, det värsta som kan hända är att du varit lycklig i onödan".


Tyckte att vårt hem förtjänade lite fina fredagsblommor så jag köpte en bukett med rosor idag. Det är aldrig fel att unna sig blommor, speciellt inte då fredagsfeelisen är på topp! I samma veva köpte jag lunchingredienser och det blev en väldigt simpel måltid i form av smörstekta champinjoner (så gott!), grillad kyckling och mozzarella. Nu ska jag kämpa med den allra sista inlämningsuppgiften en stund till och sedan ta helg.

Likes

Comments

Idag har jag spenderat några timmar i frissastolen och fått en mycket fräschare frisyr, chillat på Robert's coffee och läst i julklappsboken, lagat pasta Carbonara till middag med pecorino ost, inte alls gillat middagen på grund av osten och städat lägenheten. Resten av kvällen ska jag chilla i soffan, dricka en kopp favoritte och kolla ett avsnitt av O.C.

Likes

Comments

- Att hälsa på i Umeå igen nästa helg.
- Att få lärarbetyget i handen.
- Att få fira min examen.
- Att jobba och inte behöva studera.
- Att ha tid att läsa böcker som jag själv valt att läsa. Hallelujah.
- Att åka på en resa med familjen och Antzo.
- Att ha en ledig sommar för första gången på många år.
- Att testa på många nya recept i slowcookern jag fick till julklapp.


Antzos goda h
embakta pizza första dagen på 2018 till ära.

Likes

Comments

Jag är inne i jullovsrutiner ännu och är uppe lite för länge på kvällarna, äter lite för mycket choklad och kollar lite för mycket på serier och filmer. Men sånt får man unna sig då man haft ett 2017 med mycket skolstress, tycker jag.


Idag for vi tillsammans med Jesse, Jocki och barnen till Kokkola för att gå runt i lite butiker och äta god lunch. Vi lunchade på King's kitchen och som vanligt älskar jag det faktum att man kan välja till sushi till den asiatiska buffén. När vi kom hem blev det en skön powernap i soffan. Intressant det där att man är tröttare när man är ledig, men rutiner är väl alltid bäst i längden.


Jag fick Pernilla Wahlgrens kokbok till julklapp och igår testade jag laga ett av recepten ur den: kycklingsallad. Den blir det definitivt flera gånger för den var jättegod. Ingredienserna bestod av quinoa, rucola, kycklingfilé, kikärter, äpple, rödlök och keso. Enkel att fixa ihop och väldigt god att äta!

Likes

Comments