Oktober månad kommer att sätta spår i huvudet, för resten av livet.


Månaden började väldigt kaotisk och efter många om och men, så hamnade jag/vi på rätt bana igen.
Känns bra att aldrig ge upp, men samtidigt så måste man alltid försöka.. helhjärtat!
När en sak väl hade lagt sig, kom nästa. Men efter alla omständigheter så mår jag helt okej. Idag ska jag träffa en läkare igen för att få dom sista svaren på allting, sedan så hoppas jag att resten av denna månaden blir fylld med positiva händelser och att jag inte behöver må såhär.. Barnen lämnas redan 06.30 på dagis och kommer hem 16.30, det känns så himla jobbigt men samtidigt så är det bäst för alla just nu. Jag klarar inte av att göra speciellt mycket, men jag börjar att komma tillbaka så smått och jag vet att vill jag, så klarar jag mig igenom det mesta. 
Nu ska jag försöka få i mig lite frukost, ta smärtstillande och sedan börja att göra i ordning mig så smått. För idag är det fredag och hela helgen får jag spendera med mina hjärtan, utan massa timmar ifrån varandra och utan saknad. 


Ha en fin fredag, ta hand om varandra. För man vet aldrig vad som händer.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har du också lovat dig själv att imorgon tar jag tag i mig själv.
Har du också provat deras norm - sen fattat att du inte är som dom.
Har du också satt i en bil, bara kört tills du inte har bensin.
Har du också tänkt om jag flyr kommer allt bli bra inuti.
Har du också fattat till slut att den enda som kan rädda dig själv är du.

Likes

Comments

Idag i skolan läste jag en text som jag fastnade för.
För mig beskriver den mina dagar ibland, inte alltid men ibland.
Konstigt att en text går in sådär i en kropp.
Vad känner du?

Ingenting är grymt. Allting är grymt.
Ingenting är komiskt, allting är tragiskt.
Ingenting är tragiskt, allting är komiskt.
Allting är overkligt, overkligt,, möjligt, omöjligt, fattbart, ofattbart.
Allting är tungt, allting är lätt.

Likes

Comments

Det är trots allt september och snart är det dags att plocka fram vinterjackan ur garderoben och ro om den liten inför vintern.
Jag har inte behövt köpa en ny vinterjacka på snart 4 år. Det är fjärde säsongen jag använder min Svea jacka. Mattis köpte den till mig samma år som Ella föddes och jag bara tok älskar den! Den har blivit bättre och bättre för varje säsong som jag har använt den.

Satt och kollade runt efter vinterjackor igår och det är ganska galet att dom ligger på samma pris som för några år sedan. Men det lönar sig att ha den i några säsonger. Den formar sig efter kroppen, den blir mer behaglig och ja. Ibland tar det emot att jag vet att en dag så kommer jag faktiskt att behöva köpa en ny vinterjacka. Men den får hänga med detta året också. Eftersom jag inte är någon "ute" människa så har den inte använt mer än när man handlar, är iväg eller liknade. 

Vill ni också ha en super snygg,bekväm och perfekt vinterjacka så kan jag ju bara be er att klicka på länken nedan.
Visst att den kostar 2999:- men delar man det på fyra år så blir det ju faktiskt bara 749:- ca per år och det får man ingen bra jacka för.

Klicka hem den redan idag, så kommer du att vara snyggast i vinter och definitivt inte frysa! 

HÄR hittar du jackan!

Likes

Comments

Handlar vänskap om hur länge man har känt någon? Eller handlar vänskap om att någon som kommer in i ditt liv och säger "jag finns här för dig" och sedan bevisar det. Bevisar att det inte bara är ord utan visar att dom menar det.

I mitten av graviditeten med Ella så valde jag att börja "rensa" ur människor i min vänskap, som jag ansåg inte var människor som mitt barn skulle behöva växa upp tillsammans med, människor som var på en helt annat nivå i livet än vad jag var. Dom spenderade helgerna med att dricka både torsdag, fredag och även lördag. Jag hörde så ofta hur roligt det skulle bli att jag skulle få barn, att dom skulle finnas kvar där även fast jag skulle bli mamma. Men jag valde att ta ett steg ifrån och det gav resultat. När Ella var född så hörde dom kanske av sig någon enstaka gång och sedan tog en annan människa över min plats. Jag älskade att vara ute med vänner, festa och röja runt. Men jag hade tagit ett beslut som jag aldrig kommer ångra, att behålla Ella. 

Ungefär samma sak hände när jag blev gravid med Alice. Alla var så nyfikna och intresserade under graviditeten, eftersom det var en väldigt komplicerad graviditet så skulle alla "visa" hur synd dom tyckte om mig, och hur stark osv jag var. Men sedan när Alice väl var född så var det inte lika roligt. Jag blev istället för mamma till en dotter, tvåbarnsmamma. Jag var inte bara mamma utan jag var även fru, jag valde att spendera mina helger med min familj, mina dagar spenderade jag hellre med mina barn än att hänga med massa människor som egentligen bara vara falska. Men det tog ett tag att inse det. 

Just nu kanske jag inte umgås med mina närmsta vänner jag har, men jag vet att dom finns där om det är någonting. Om jag behöver en axel att luta mig emot, att jag kan ringa ifall jag kanske är lite i obalans, någon att prata med eller kanske bara ta en kopp kaffe och prata om allt mellan himmel och jord. Hellre få äkta vänner, än för många oäkta.

Likes

Comments

"Domen föll på en morgonflight till London

Som tysta tunga steg på väg mot dig
Domen föll trots att du alltid använt kondom
Och med lien på svaj så väntar din gamle vän

Och som ni lekte när ni var barn
Och du stod givakt med din rygg rak och tog fyrahundra slag

Sömnen kom och du som låg så rätt i tiden
Domen föll som tårar mot din skärm
Sömnen kom som en åsikt, högervriden
Men mot dollar och yen så blir döden lätt ett skämt

Och som ni som lekte när ni var barn
Du förlorade ditt krig, du står ensam kvar

Och ingen kommer till ditt försvar
Så du står givakt med din rygg så rak och tar fyrahundra slag"

- J.Berg -

Likes

Comments

Jag har aldrig riktigt tyckt om Veronica Maggio som artist, förrän nu.
Från att lyssna på väldigt blandad musik, till att istället gå ner på låtar som man greppas tag i. Som faktiskt känns verkliga och inte bara är en text som folk lyssnar på utan att faktiskt kunna se syftet med låten.

Har alla låtar syfte? Eller för artister låtar bara för att dom tjänar pengar?


Likes

Comments

På söndags är det valdagen, ännu en gång ska man göra ett val.
Det känns som att alla partier drar i en för att man ska lägga sin röst på just dom. 
I tidningar, post, tv reklamer, ja lite överallt får man höra eller se varför man just ska rösta på ett visst parti.

Idag hade vi valdebatt i skolan och jag blev faktiskt chockad för att höra hur vissa partier tänker, hur dom tycker att Sverige ska se ut. Men samtidigt så känns det som att alla lovar så mycket, att Sverige ska ändras osv. Jag kan med handen på hjärtat säga nu att jag tycker faktiskt att Sverige behöver en förändring. Det är mycket fördomar om människor, vart dom kommer ifrån, vilken läggning dom har och bakgrund etc. 

Det fanns en person som jag tyckte var rak på sak, inte försökte linda oss alla elever och lärare runt sina fingrar och lova guld och gröna skogar. Det var Ida Lengmark. Hon kommer från vänsterpartiet och är faktiskt här ifrån Fristad. Hon förde fram saker på ett sånt sätt som man sögs med i. Man lyssnade lite extra och ja, det är så man kan framföra någonting. 

Jag visste redan innan dagens valdebatt vad jag skulle rösta på, men idag så fick jag ännu mer + i huvudet.
Rösta rätt, rösta rött!

Samtidigt idag så blev jag besviken, det var tre partier som saknades som inte dök upp. 
Hur ska man då kunna få kunskap och svar på sina frågor? Inte för att det intresserade mig, men möjligtvis andra.
Sverigedomokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna valde att inte dyka upp. Tror ni gick minus på många röster idag.

Likes

Comments

Det är september, dagarna springer iväg samtidigt som det ibland känns som att tiden står stilla. Att minutvisaren knappt rör på sig under dagarna. Sedan måndagar har kanske aldrig riktigt varit en stor favorit för mig, det känns som att veckan är trögstartad och man kommer liksom inte igång på det sättet man vill. Vi borde införskaffa oss 2 lördagar, så helgen blir längre och som att man skulle börja sin vecka med en tisdag istället, för att sedan låta dagarna springa förbi och helgerna står närmare inpå varandra. Fast vem skulle kunna få igenom en sån sak? Ingen knappast.  En måndag är en måndag, för mig är dom alltid jobbiga. Är nog därför dom heter så, men vad förväntar man sig efter en mysig helg när man lämnat barnen på dagis. Får nog leva med att det alltid kommer finnas en tråkig måndag.

Märks kanske att det har varit lite tyst på ifrån min sida ett tag, men ibland så kan alla faktiskt behöva en paus. Vissa har anledningar till att ta ett steg ifrån, andra kanske inte. Men det kanske kan vara nyttigt också, att inte vara fast, att inte behöva göra massa saker hela tiden.  Barnen tar mycket tid, skolan tar tid på dagarna, min träningen och sedan så ska jag få in lite tid med Mattis där emellan samt för bloggen. Men jag känner mig inte redo att bara avsluta, att stänga ihop allting som en bok. Jag ska göra så gott jag kan. Ibland kan det bli mer och ibland mindre. Men kanske, kanske på ett annorlunda sätt. Det är upp till er, ju roligare det är att få lite cred oså, desto roligare blir det för mig att skriva. 

Det är ju som en censurerad dagbok, fast kanske inte riktigt samma sak. Eller hur är det nu egentligen? 
Är en blogg en öppen dagbok, eller är det bara ett sätt att skriva av sig för att man vill att andra ska läsa det?

Likes

Comments

Att gå upp tidigt på morgonen tillsammans med tjejerna, göra varsin flaska välling till dom och en kopp kaffe till mig för att sedan krypa ner i soffan med filtar och kuddar, det är någonting som jag vill göra varje dag och det kan jag!
Idag är det lördag och hela veckan har fullkomligt rusat förbi, nästan lite obehagligt att en vecka snart har sprungit iväg igen. Men veckan som varit har varit bra, första skolveckan är avklarad.
Eller introduktion som dom kallar det. Så på måndag drar studierna igång ordentligt och jag är riktigt laddad för att ta tag i allting nu. Att kunna läsa upp gymnasiet där jag stannade för något år sedan och ja, jag är positiv och känner mig redo för att faktiskt ta tag i det nu. 

Träning har också kommit igång nu igen. Köpte ett gymkort och har tränat tisdag, onsdag och torsdag. Igår var min vilodag men idag suger det riktigt i benen för att ta ett hårt pass. När Mattis har vaknat sticker jag iväg en timme, har jag ett mål så SKA jag nå det. Så enkelt är det bara. Kosten lika så har blivit mycket bättre bara på några dagar igen. Bröd är helt uteslutet, inget socker, inget godis, ingen fika (förutom igår då jag hade min unnar dag). Annars tycker jag det flyter på bra med kost och träning. Har även börjat använda stegräknare för att se hur mycket jag verkligen rör på mig och inte. Och denna veckan har jag faktiskt gått mer, än på länge. Och då är inte träningen inräknad i detta, så det är bara en bonus.
Måndag: 10.390 Tisdag: 10.021 Onsdag:10.015 Torsdag: 18.159 Fredag: 9876
Så nu ska jag följa upp vecka för vecka, men jag har ett mål att varje dag gå 10.000 steg, för det sägs vara det "normala" man ska gå varje dag. Och visst kan 10.000 steg låta mycket, men det är det verkligen inte.

Nu ska jag mysa lite med tjejerna innan jag ska väcka Mattis så jag kommer iväg. Idag finns det massor som ska göras, och börja dagen med ett svettigt gympass det får nog igång denna kropp!

Likes

Comments