Min resa fram tills idag

Jag är en tjej som var rätt vilsen i högstadiet. Jag hade vänner och bra betyg men visste liksom inte vad jag skulle göra sen. Jag hade min trygga plats i högstadiet, jag hade mina vänner, och jag tyckte skolan var rätt okej.

När jag började 9an och skulle börja fundera över gymnasiet, skola i 3 år till? Det kändes som en lång och omöjlig väg men samtidigt spännande och utvecklande.
Jag var rätt skoltrött i 9an, så vad skulle jag välja?
Ett program för att sedan säkra jobb? Eller ett program som jag fann intressant och roligt?
Jag valde att söka till IT-Media programmet på John Bauer Gymnasiet i Sundsvall, där jag då bodde och är uppväxt.

Jag trivdes väldigt bra i gymnasiet med vänner och så. Man började dejta och blev sådär löjligt kär. Samt helt förkrossad när man blev dumpad. Man letade och letade men fann aldrig "den rätta".

Funderingarna började, vad ska jag jobba med när jag blir "stor". Vad vill jag göra efter gymnasiet?

En sak stod klart, och de var att jag aldrig skulle jobba på förskola eftersom min Mamma gjorde de.

Men en dag ringde min mamma i panik, hon behövde en vikarie till hennes avdelning på förskolan. Så jag åkte dit eftersom dom inte fick tag på någon annan. Tro de eller ej, men jag gillade de! Jag fortsatte som vikarie på den förskolan med 5 avdelningar, så de blev en hel del jobb.

Den 23 December 2013, på min födelsedag så ringde telefonen. Det var en person från ComHem som ringde, hade ansökt om ett jobb där och varit på 2 intervjuer. Dom ringde på min födelsedag för att meddela att jag fått jobbet med start 13 Januari 2014. Jag var överlycklig att få en provanställning, ett jobb, ny erfarenhet.

I samma veva så började jag prata med en kille på en dejtingsajt. Det visade sig att han bodde i Stockholm. Jag trodde att de var kört, avståndet var stort. Men han såg möjligheter när jag såg hinder. Han ville träffa mig. Jag var väldigt tveksam om jag skulle åka till STOCKHOLM för att träffa honom. Jag var väldigt nervös eftersom han ville att jag skulle komma ner och fira nyår med honom och hans vänner.

Jag kände mig tveksam in i det sista. Men jag bokade en biljett 29 December 2013 och åkte ner 30 December 2013. Jag var såå nervös!

Men det slutade bra! Vi fortsatte ses och hade ett "distansförhållande" ett tag.

Jag hade nu börjat på min jobb på ComHem, men med tiden trivdes jag inte alls så bra med de yrket som jag hade hoppats på. Jag sa upp mig, min anställning avslutades sista April 2014.

1 Maj flyttade jag ner till Stockholm hem till min pojkvän.

Jag arbetade på en förskola från 11 Augusti 2014 till sista Juni 2015.

Jag fann mig själv i de yrket.

Nu inväntar jag skolstarten på Förskollärarutbildningen vid Uppsala Universitet.

Jag har hittat rätt väg i arbetslivet och med kärleken!

Hoppas ni fick en snabb bild av mig. På återseende snart, hoppas jag!

Likes

Comments