Bloggar. Ja jag har alltid föreställt mig att bloggar skrivs av tjejer med putande läppar, fransar som kunnat orsaka en orkan vid blinkningar, och naglar så långa att man undrar hur i hela friden de torkar sig efter ett toalettbesök. Det har varit den bilden jag haft av en bloggare. Det är en väldigt skev bild, då vi vet att bloggare har gått från taktiken "provocera" till att faktiskt förmedla och dela något intressant.

Hur kom det sig att jag trodde det? Det hade varit lätt att säga: för att jag är ett dömande svin. Men sanningen är, att det är inte så långt ifrån. Helt ärligt dömer vi alla varandra, vare sig det är utseende, röst, aggerande eller rörelsemönster. Så är människan skapt, eller "programmerad", om man nu kan använda det ordet i detta sammanhang.

Just nu sitter, eller njae, jag ligger väl mer som en säck potatis i min säng, med min mammas leopard morgonrock. I mitt ansikte, en grön "sea-salt" gegga på smackad som egentligen skulle "strykas vårdande och mjukt på alla kroppsdelar utom ansikte", vad kan hända liksom. Väl nerklippta naglar, för att när de slår av eller bryts för man halkar i en trappa i skolan är nog det värsta. För ingen jävel har ju en nagelfil eller liten sax allt klippa ner den med, så man måste stryka handen mot skolans sten/tegel väggar. Jag vet, jag borde kanske själv börja ta med mig saker jag behöver till skolan, men det är uteslutet. För jag orkar aldrig packa om min väska. Allvarligt så hade jag mina lökiga springtights efter en idrottslektion i väskan över en vecka, skulle jag i alla fall tro.. det kanske var en månad för de var "borta" ett bra tag. Just jag tänkte starta en blogg, för jag är ju verkligen expert på att ta upp er tid ni aldrig kommer få tillbaka samt förmedla onödiga saker. >:)

Juste, vad är grejen med att tjejsvett är äckligt och onormalt, då killsvett är helt accepterat och räknas som om man gjort en bra prestation? Verkligen undrat det ett tag, kanske är det för att majoriteten av tjejer går in i "jag är så söt och klen" under idrottslektionerna i 14 års åldern, om inte tidigare, och blir därmed betraktade som några som inte borde svettas, för real talk... de gör inte ett shit när de håller på så. Men de drabbar ju oss andra tjejer, som faktiskt kastar sig på golvet för att ta den sista ärtpåsen, vi som alltid tävlar och knuffar som mest när läraren inte ser för att kompisen bredvid tog din boll på killerball. Det drabbar ju oss också, och jag är riktigt trött på det. Men... men , vi får väl fortsätta kasta oss på golvet, tävla och knuffas tills samhället inser att de finns fler av oss, än vad de har målat upp stereotyper.

Hur som helst, bör jag avrunda nu. Ifall någon faktiskt lyckas hitta min lilla sunkiga blogg och försökt stå ut med allt mitt klagande och gnällande till slutet. I det fallet TACK, men i annat fall att jag skrivit detta utan att någon någonsin kommer hitta det, vill jag ge mig själv en klapp på axeln. För jag behöver verkligen få ur lite någonstans :))

Tjingelinkan ;)


Likes

Comments