View tracker


​Ho! Ho! Ho! Finns det några snälla barn här? Ha ha ha... nej då! Skämt åsido men de senaste dagarna har jag shoppat julklappar som en galning! Så underbar känsla! Jag älskar julen och jag älskar att ge :D Jag har köpt över hälften av dem redan. Bäst är när man kan ge det dem önskar sig. Jag köper till alla mina syskon och deras respektive, mina föräldrar, syskonbarn och barn. Det blir ett gäng särskilt nu när det är två nya svägerskor i familjen :) SÅ ROLIGT!!! Längtar efter att fortsätta julbaka (bara bakat lussekatter än så länge). Ställt upp julgranen men ska pynta den ikväll och lägga julklapparna under granen.... julen är verkligen magisk! Ha ha haa... ja jag vet. Jag är lite insnöad :D men det bjuder jag på! Det är av kärlek och inget annat jag gör det. Funderar på om jag ska baka julgodis också?! Det får tiden avgöra. Jag pratade med pappa och mamma också och det verkar smittat av sig för pappa var så nyfiken på vad jag hade köpt :) Tror han åkte iväg till affärerna för att handla han också.

Lyssna på julmusik och drömmer mig bort. Julen är ljuvlig <3


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker


Utan fokus på problem kan fokus bli att hitta nya vägar?

Likes

Comments

View tracker

Jul är inte roligt för alla. Alla älskar inte julen vilket det kan finnas många anledningar till. Oavsett vilken det är så funderar jag på hur man kan ändra det till något positivt.... Jag vet att jag inte kan göra allt men jag kanske kan motivera någon till att skapa sig en bättre jul. Eller i alla fall en bättre tillvaro kring jul. Jag ska fila på ett längre inlägg och om någon har förslag på något bra så tar jag gärna med det i inlägget. Själv jobbar jag igen det jag missat under veckan som jag varit sjuk men jag önskar er en fin 2:a advent 💖


Likes

Comments

Likes

Comments

Det är ju så att livet inte alltid är smärtfritt. Att dagarna kommer och går och man frågar sig själv hur man klarat av dagen, natten, timmen, minuten och sekunderna? De dagar så livet är fyllt av fysisk smärta, mental smärta och att leva och andas är så svårt så man undrar om det är bättre att man dör....? När livet blir så svårt att man inte förstår hur man ska klara av att fortsätta i sitt lidande. När omvärlden inte kan förstå. När omvärlden inte vill förstå. När omvärlden egentligen bara vill blunda och tro att allt löser sig självt.

Du har prövat vården, du har prövat, behandling, du har prövat medicin och varje gång så hoppas du att NU! NU! NU! så kommer det snart att fungera. Du kämpar på så tappert i din ensamhet och du vill egentligen inte ge upp. Men du tvivlar mer och mer på om du någonsin kommer att bli bättre? Du undrar hur du ska överleva? Du känner hur mörkret drar dig djupare och djupare ner tills du bara ser mörker. Varför kämpar jag? Varför inbillar jag mig att det kan bli bättre? Jag bara lurar mig själv? Hela tiden?

Hur många av oss har inte varit där? Hur många av oss är fortfarande där? Hur många av oss funderar på om livet verkligen kan levas som frisk? Hur många ifrågasätter sig sin egen existens? Hur tragiskt har det blivit? Hur sorgligt och bedrövat är det andas och inse att ytterligare en timme i helvetet! Ytterligare en dag där du inte står ut!

Jag vill säga till dig kära, underbara människa att det finns hopp. Du kämpar av en anledning, för att du vet att du är värd att vara frisk! Du är värd att må bra! Du är värd allt det där fina som du glömt bort existerar. Du kämpar så modigt. Du kämpar mot alla odds. Du kämpar för din familj. Du kämpar för din egen skull. Oavsett anledning så gör du rätt. Du håller kvar vid det goda eftersom du vet att det finns och att det väntar på dig. Jag vill uppmuntra dig att omge dig med sådant som är gott. Sådant som är bra för dig. Omge dig med människor som lyfter fram det bästa i dig. Omge dig med människor som inspirerar dig. Omge dig i miljöer som hjälper dig i ditt tillfrisknande.

Jag vill så gärna tända en fackla i mörkret bara för dig. För jag har varit på andra sidan. Jag vet hur det är där. Jag vet hur lömskt och vidrigt det är där. Jag vill ge dig hopp om att fortsätta hoppas. Jag vill ge dig inspiration att fortsätta kämpa för dig! För jag vill kämpa för dig! För att dina vänner och din familj vill kämpa för dig! För att livet på denna sidan är vackert! Så otroligt vackert. Jag vill ge dig en livboj. Något att hänga kvar vid. För att det väntar så mycket mer än bara elände på dig här. Att vakna upp utan ångest. Att vakna upp utan rädsla. Att vakna upp utan stress. Att vakna upp och veta att i dag är jag frisk. I dag är jag utan min psykiska ohälsa. Det finns hopp. Jag hoppas att du kan inse det. Jag vill ge dig hopp för jag har sett det värsta och nu får jag leva i det ljusa, i det friska.

Ha inte bråttom. Ta din tid, men ge inte upp! Ge aldrig upp! Ge dig själv det bästa genom att söka dig till det som tillför något gott i ditt liv. Där är där livet finns. Jag lovar! <3


Likes

Comments

Känner mig attackerad av mina känslor. Det gör ont att känna tankar som jag inte vill ha. Jag känner mig ensam. Jag tänker på exet och hjärtat säger skicka sms och hjärnan säger kör på! Men jag hindrar mig själv gång på gång. Jag föreställer mig livet på gamla dar'. Ingen att dela livet med. Ingen att prata med när man kommer hem. Fira högtider ensam. Ingen som frågar efter mig eller undrar hur jag har det. Jag attackeras av ensamhets känslor. Så där att jag är oviktig. Att jag inte existerar egentligen.

Jag vet att en man inte är lösningen men jag vill ändå inte vara ensam. Hur ska jag anpassa mig till detta livet vet jag inte. Det är smärtsamt på något vis. Så pass mycket ibland att jag blir alldeles förtvivlad. Då saknar jag allt med honom. Jag är medveten om att jag måste gå vidare. Jag får inte messa och ringa. Jag har förbjudit mig själv ifrån det.

Värst är nog ändå att jag tänker på en människa som inte bryr sig om om jag lever eller inte vilket egentligen är den största tragedin. Jag är fullt medveten. Ändå gör det ont. Ändå saknar jag. Längtar jag. Ett hej! En kram! Ett Hur mår du? Jag sårar mig själv mest genom mina tankar.

Ibland lkänns det som att han längtar efter mig också men att han av princip skäl inte hör av sig. Eller så inbillar jag mig bara att han egentligen älskar mig. Men det spelar ingen roll. Inget spelar roll längre.

Det är hur verkligheten är som spelar roll. I natt är jag sårbar, svag och jag erkänner det. Det är bara jobbigt att sakna någon. Att älska någon. Det är som det är men efter lite sömn brukar det mesta gå över. Viktigast är att jag älskar mig själv och dem i min omedelbara närhet. Jag kommer till insikt imorgon. Jag kommer att vara okej imorgon och då kommer inget av detta spela någon roll. Jag är som fågel Fenix. Jag reser mig upp ur askan.....Likes

Comments

Likes

Comments

Jag får alltid munsår av 2 anledningar. Nummer 1. stress (väldigt ovanligt numera), nummer 2 väder omslag. Mitt munsår talar om för mig att vintern är här på riktigt för att stanna. Det slår aldrig fel. Samma sak vvarje år!

Jag tog ledigt i dag och tur var det för jag är rätt risig. Sovit mycket och hämtat krafter. Väldigt skönt faktiskt!

Jag har inte gjort något vettigt förutom bokat in mamma på fotvård. Vi ska ha en mysig dag tillsammans med shopping på stan. Vi har pratat om det länge men nu blir det snart av 😊

Annars händer det inte så mycket här. Lite skönt faktiskt.. Nu ska jag fortsätta med att göra ingenting 💖 Trevligt kväll!

Likes

Comments

Jag har ofta skrivit om bråk i min familj. Att vi är olika och att vi varit osams väldigt mycket. Jag vill bara ge er en liten update om hur det gått och hur det går nu.

För nästan ett år sedan bestämde jag mig för att det var slut med att folk trampade på mig. Att jag inte skulle tolerera att människor skulle behandla mig illa. Och det har varit ett år fullt med bråk! Varför bråk kan man undra? Jo för att jag inte har gett mig en enda gång när folk varit elaka mot mig utan anledning. Jag har käftar emot, satt folk på plats och visat att mig sätter man sig inte på. Liksom kvävt saker i sin linda för att människor inte ska kunna knuffa runt mig hur dom vill! Det har varit väldigt påfrestande och jobbigt att ständigt hålla sig på en försvars läge men det har också gett resultat. De håller inte på längre. De respekterar det jag säger och när jag säger att det räcker/sluta så får jag gensvar nästan omedelbart!

Det är väldigt stor skillnad. Jag känner inte att jag måste kriga så mycket längre. Och anledningen till att jag blivit framgångsrik när det handlar om hur människor behandlar mig är för att jag varit konsekvent och hela tiden hålla samma linje att mig är man inte elak mot. Vilket gett ett resultat! Aldrig vek jag av från vägen jag bestämde mig för att gå. Jag är glad för att jag orkade kämpa.

Märkligt egentligen att man måste bråka sig fram för att bli respekterad som människa! Att det ska kräva så mycket tid och energi. Jag hade nog aldrig orkat det om jag mått dåligt i själen.

Jag menar inte att jag är bättre än andra utan att jag vill bli behandlad med vänlighet. Jag är ingen trubbel maker eller uppmärksamhets sjuk människa. Jag vill bara få vara mig själv på samma villkor som du får vara dig själv. Trägen vinner 💖

Likes

Comments