Oskarshamn 7/7

Jag kände mig pigg nog att köra efter konserten i Helsingborg så vi drog vidare mot Oskarshamn direkt. Kan inte säga att det var någon behaglig resa. Svinlångt, torra linser och ja, på slutet var jag nog egentligen för trött. Ville dock väldigt gärna komma fram och det gjorde vi!
Väl framme sov vi några timmar i bilen innan vi började köa. Vi var först på plats med råge kan man väl säga men det gjorde inget för vi blev otroligt bra behandlade av personalen på Latitud 57. Så snälla människor överallt och vi fick en hel del extra service. Då är det betydligt roligare att köa!
Latitud 57 är en årlig festival i Oskarshamn och vi fick se två andra framträdanden innan Per gick på. Först en barnshow för dom allra minsta, sen växte publiken ett par decimeter och det var dags för Peg Parnevik. Vid 21 fick vi se bandet vi kom dit för och allt var såklart frid och fröjd, sommartider hej hej osv.
Första etappen av turnén var grym och får helt klart 10 tussilago av 10!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Helsingborg 6/7

Det är ju turnétider nu i sommar och premiären i förra veckan kunde inte ha börjat bättre! Helsingborg var the place to be och jag och Mimmi var på plats på Sofiero redan kvällen före. Vi slängde upp tältet framför ingången och med lite gott att äta så gick kvällen och dagen efter som smort.
Även insläppet gick faktiskt lugnt och fint, man blir alltid lika förvånad över det efter alla fruktansvärda insläpp man varit med om genom åren. Således fick vi perfekta platser och kunde inte vara mer nöjda, vädret leverade också!
Premiärer är ju alltid speciella och det märktes att det var en del nerver. Delvis nytt band också och jag var väl lite tveksam i och med att det var helt nya personer, och inte dom jag hade på min önskelista, hehe. Insåg dock ganska snabbt att jag absolut inte hade behövt känna så för oj, vilket band! Plus att Helena är tillbaka och den tjejen är verkligen guld.
Konserten startade ganska lugnt och akustiskt, flera nya låtar (som Första pris, my gosh så bra), dock steppades tempot upp rejält så småningom. Bland annat Ljudet av ett annat hjärta (orkar inte hur mycket jag älskar den låten), Gå och fiska, Spegelboll, och The look efter varandra, det var så att jag skippade efter luft där ett tag kan jag säga!
Som hardcore fan så önskar man självklart att få höra fler låtar som inte är hits, jag tror dock dom flesta av oss förstod innan att det inte skulle bli så. Jag HAR svårt att förstå varför man inte utnyttjar att man har ett så grymt, kompetent band och så många fantastiska låtar till att köra lite pärlor och varierar sig lite. Samtidigt förstår jag också att man vill spela låtar som tänder publiken (särskilt svenska publiker som typ bara går igång på Sommartider, skäms) och att man är stolt över sina hits. Och det ÄR ju så otroligt bra, jag hade absolut inte velat ta bort någon låt ur låtlistan, hade däremot velat lägga till några, haha.
Det är det enda klagomålet jag har, i övrigt var och är jag blown away. Som alltid.

Likes

Comments

Förra helgen blev det en liten Skåne-tour och en liten tjuvstart på sommaren. Mister Per Håkan Gessle var på plats för att signera sin nya (fantastiska) platta i Hässleholm av alla ställen. Gamla hederliga Skivlagret finns faktiskt kvar där och det kändes nästan som back in the days när vi hängde på Skivlagret i Halmstad (som är nedlagt nu) för signeringar.
Sammanstrålade med Mimmi och vi fick prata lite med PG, ta några bilder och få våra vinyler signerade så vi var helt klart nöjda när vi gick därifrån. Som dom små nördar vi är så tog vi naturligtvis tåget till Malmö för dit skulle Per för dagens andra signering och dessutom intervju på Folk & Rock.
Intervjun var trevlig osv och all tid man får spendera ett par meter ifrån sin stora favorit är ju guld. Signeringen var dock av den sämre typen, dvs hispig, stressande personal som inte förstår att det är själva mötet man är intresserad av, inte autografen. Inte första gången det händer, och säkert inte sista.
Efter signeringarna kunde vi släppa all nervositet och kvällen spenderade vi på en uteservering (!) där det intogs allt från fläskfilé och vin till nachotallrik och drinkar innan hotellsängarna väntade. Allt som allt en fin dag och kväll och nu är vi så förberedda för sommaren som vi kan bli!

Likes

Comments

Idag är det Alla hjärtans daaag! Och jag är ovanligt mycket singel så jag kunde inte bry mig mindre, hahaha. Om sanningen ska fram så hade jag nog inte brytt mig så mycket i vilket fall. Nog för att jag har en romantisk sida, men jag har svårt för när det blir för klyschigt och gulligt och gjort-tusen-gånger-förut, you know? Om jag någonsin får för mig att ha ett förhållande med någon får jag nog ge honom en manual över vilka klyschor han måste undvika, lol.
Något jag kan bli lite (okej mycket) trött på är att även om jag inte har några som helst problem med att jag inte har en pojkvän, så har tydligen alla andra det? Eftersom att är man singel så ska man ständigt paras ihop med någon bra-kille-som-söker-ett-seriöst-förhållande, alternativt försäkras om att "du kommer OCKSÅ träffa den rätte snart!".
Jag känner lite såhär; whatever happens, happens. Jag letar inte, jag väntar inte. Det går ingen som helst nöd på mig på det planet. Har aldrig förstått mig på folk som plöjer sig igenom olika dejter för att kanske hitta the one. Eller ger någon dom egentligen inte intresserade av "en chans". Jag har aldrig gett någon en chans. Antingen är jag intresserad eller så är jag det inte. Det minskar ner utbudet väsentligt men den smällen får man ta känner jag. Allt eller inget, som alltid. Cheers!

Likes

Comments

Lördagar är lite av en shoppingdag för mig. Älskar att åka in till stan utan att ha nån tid att passa och bara ha mig själv att tänka på. Jag föredrar att shoppa ensam då jag kan ta väldigt lång tid på mig, hehe. Dels pga beslutsångest men också för att jag är en sån som tänker över ALLA köp, även om det är typ 50 spänn.
Nu hade jag inte shoppat sen typ i julas så tyckte jag kunde unna mig lite av varje! Köpte ett par skor bland annat som jag provade tre gånger innan jag bestämde mig för. Dom är lite guldiga och guld är lite utanför min comfort zon så att säga, men efter det fick jag lite feeling och köpte guldörhängen också. 2017 kanske är mitt guldår?!

Likes

Comments

Söndag igen. Varför går helgerna så fort? Gårdagen spenderades till största del i bowlinghallen. Vi i damlaget hade vår match vid två, men fick ett meddelande på morgonen om jag kunde hoppa in som reserv i herrarnas tidiga match. Jag säger ju aldrig nej till lite extra bowling så det var bara upp och iväg. Blev en liiite oväntad vinst med herrarna och avgjort med damerna, vilket får räknas som bra. Jag gjorde ett rätt bra resultat, brände dock dom tre sista rutorna i min sista serie så jag var jättesur och missnöjd ändå, haha. Sen gick ju min nagel sönder, och det kan man ju bli lite ledsen över när man är lite fåfäng som jag är... Vet inte hur jag ska lösa detta, superlim?!

Idag har vi firat mammas födelsedag i efterskott med delar av släkten. Blev dock totalt manfall då flera var sjuka eller bortresta, därav kommer vi andra få äta smörgåstårta tills vi spyr. Det är konstigt med smörgåstårta, förut hatade jag det. Nu kan jag seriöst få cravings efter det, men när jag väl äter det så blir jag alltid så äckligt mätt att jag inte vill äta det igen på väldigt länge. Att äta måttligt finns ju liksom inte...

Ska eventuellt internetshoppa lite nu för jag är så sugen på ett par vita Nike-sneakers (lite basic bitch-varning på det, jag vet, men men...). Har egentligen bestämt mig för att vara sparsam nu vilket i nio fall av tio gör mig ännu mer shoppingbenägen, så troligtvis kommer jag gå loss rejält...


Likes

Comments

Jag får vissa infall ibland. Just idag fick jag för mig att jag ska börja blogga igen. Varför är lite oklart, men troligtvis för att jag egentligen har tusen andra mer angelägna saker jag borde fokusera på men inte orkar. Varför jag valt att starta en ny blogg (dock under samma namn som jag haft i nio år innan) är väl mest att det känns mer inspirerande att börja om. Dock kan jag inte bestämma mig för om jag ska importera över mina gamla inlägg eller inte. Egentligen vill jag importera alla bra inlägg som betyder något och skippa alla tråkiga, meningslösa. Får återkomma om det.

Några saker om mitt bloggande:
Mitt bloggnamn: det finns en låt som heter Smakar på ett regn av Per Gessle, i den låten sjungs orden "sprucken asfalt" helt enkelt. Att jag tog det som bloggnamn var en kombo av mitt missbruk av skivan låten kommer ifrån och att det var extremt svårt att hitta ett namn som inte var upptaget.
Mina rubriker: låttexter som passar mer eller mindre bra till inläggets innehåll. Vissa är självklara, ibland får man ha lite fantasi.
Mina inlägg: jag är väldigt ofta ironisk/sarkastisk. Kan vara bra att komma ihåg. Har också väldigt svårt för att inleda och avsluta inlägg av någon anledning så ofta blir det väldigt lamt. Just saying.

Så!
Likes

Comments