Då menar inte jag bara i livet, utan framförallt som lärare!

Jag blir orolig när jag hör kompisar prata om att deras barn inte vet hur de ligger till i bedömningar och att de inte vet hur de kan får bättre betyg!

Nej, det är nog snart dags för Fröken Jessika att ge sig ut och föreläsa igen!

Jag återkommer i detta ämne!

Det är kul att jobba som lärare om eleverna jobbar mot mål och framförallt varför och hur. Det är kul att vara elev om man kan påverka sina bedömningar och betyg! Som jag sa, jag återkommer i ämnet!

Mitt eget mål just nu är att min nacke ska må bra. Det senaste jag har provat är akupunktur som min sjukgymnast testade på mig. Nålarna gjorde inte ont men jag kunde slappna av och jag sov som en stock. Sen att jag snarkade och höll resten av huset vakna det hör ju inte så mycket till saken.! :)


Hoppas du får en bra vecka, det är viktigt att ha bra vardagar!

kram


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​När dagar känns så där bra - när smärtan håller sig undan - eller rättare sagt jag ger den inte inträde! Det är en härlig känsla!

Jag letar ju efter en vardag som fungerar och saker som gör att jag mår bra. Nu har jag hittat några:

Löpningen - sprang en mil i går på bra tid!

Gymnastiken - älskar träningen med mina gymnaster och att genomföra övningar som jag känner fungerar.

Omge mig med folk som ger mig energi. Träffade härliga vänner i helgen!

Hitta vägar genom att läsa boken "Att leva med smärta"

På torsdag ska jag till min sjukgymnast så smärtan har svårt att få plats och tillfälle att kännas. Jag sa ju att jag skulle ge den en match!!!

Ha en bra vecka, det ska jag satsa på att ha! kram från mig

Likes

Comments

​Tankarna går varma här hemma! 

Hur ska jag komma från smärtan? Hur ska jag lära mig att leva med den? JAG TÄNKER FORTFARANDE INTE ACCEPTERA DEN!

Det är jag väldigt nöjd med att tänka! 

Vill du bli sjukskriven? frågade doktorn, NEEEJ, det är det sista jag vill! Jag mår som bäst när jag jobbar!

Idag testade jag min kropp. Jag hade mycket i smärta i eftermiddags och provade att ta smärtstillande. Äta - vila och sen ut och springa. Åh vad jag njöt! Lätta steg och jag kände hur blodcirkulationen kom igång när jag rörde mina axlar. 

Åh vad skönt! Jag har tagit ett steg mot något som jag märker fungerar. Jag springer för livet!!!

Jag har dessutom tagit vara på min dag genom Luna, familjen och lilla Lovikka som ville bada mest jag skalade potatis! Ta vara på livet, du har bara ett!

Likes

Comments

För ett år sedan ramlade jag och man upptäckte på en röntgen att jag skadade en kota. Efter detta har jag haft smärta och gått hos kiroprakter. Nu svarar jag inte längre på behandling och de har nu sett jag har en kronisk skada. Från vaddå tänker jag? Jag är ju gammal gymnast som tränade utan dämpning i golv osv... och gammal ryttare. Tydligen två dåliga sporter som kan ge men längre fram i livet, typ nu!!!

Alltså, i måndags var jag hos läkaren och fick veta att jag inte kommer att bli bättre, att jag kommer att ha smärta alltid, i olika grader. Hur tar man det? Inte bra! Jag fick ta Luna och ge mig ut i skogen för att samla mina tankar och jag är helt bestämd över att jag ska ge smärtan en match. Jag tänker inte ha ont!! Så nu efter att jag har rasat ner under jord är jag på väg upp för att samla kraft och hitta sätt att komma förbi min smärta. Jag har bestämt mig att löpningen ska finnas med mig, men sedan får vi se vad som finns att göra. För jag tänker inte ge mig!!!

Likes

Comments

​Ja hur ska vi stå emot?

Idag skrev Mia Skäringer en otroligt bra text kring det här med dieter och ideal. Jag vaknade och läste detta och allt föll på plats. Jag har varit en av dem som har provat olika dieter, allt utom 5:2. Jag tror inte jag känner någon som inte har diskuterat hur man ska gå ner i vikt och hur man ska hålla formen. Tänk att det är så här! 

Och då frågar jag mig varför? 

Jo det är så klart media och allt flöde som finns. Jessica Almenäs svarade i dag på Twitter att hon inte alls tänker sig att hon har något att göra med denna hälsotrend och vill inte bli förknippad med något sådant. Hon är en av många kända som ständigt lägger upp bilder på hur hon ser ut, hur långt hon springer och hon har dessutom gett ut en bok som handlar om löpning och kost. Men hon vill inte bli inblandad. Sen går hon dessutom och blir utbränd, jag som trodde att hon hade verktygen......

Jag lägger också ut bilder när jag har sprungit och jag hoppas att det ska inspirera till att kan jag så kan du! Men jag ser också många i vårt flöde som inte mår särskilt bra och det är ju sorgligt. Jag har en enorm konflikt i mina tankar kring allt detta för så klart vill jag må bra men även i själen och det gör inte jag när jag pressar mig så hårt jag tänker på varenda bit jag stoppar i mig och när jag stressar till gymmet! Så min fråga till dig är: Hur mår du egentligen? Tänker du hoppa på bussen och göra alla de där detoxen och dieterna eller tänker du sätta dig med mig och Mia Skäringer på trottoaren och känna dig nöjd med dig själv och ta hand om dig?!

Njut nu av den fina naturen vi har under hösten, tänd ett ljus och säg något fint till någon. Idag strök jag t ex Krilles skjortor, det är kärlek <3

Likes

Comments

Ja, kanske 😄 Jag försöker att gilla alla dagar, inte bara fredagar och lördagar. Försöker att inte ha söndagsångesr, men det är kanske det svåraste. Jag försöker nu gilla tisdagar, vilka jag har hatat tidigare. Varför? Vet inte…
Slutade tidigare idag och njöt av intervallträning och husvagnspyssel. Körde snabb löpning 🏃 nere vid sjön 20 x 100 m. Slutade kvällen med hundkurs och en aptrött hund, men gud vad kul!!! Vi lär oss massor!Likes

Comments

Det var någon som sa, att Internet är bara en fluga, och jag hoppas den personen känner sig så blåst nu!

Tänk vilken genomslagkraft du kan få med hjälp av nätet! Jag säger bara ROCKASOCKORNA! Jösses, vilken enorm kraft detta slog igenom med och jag vet det var någon som undrade vad det var, och man rynkade på pannan. Det vet väl alla! Jag utmanade mina elever och vilket engagemang! Klass 6 Antonskolan Blekedamm rockade fett!!!

Länge leve sociala media och användandet av Internet!!!

Min lördag började med lyx. Att få krypa ner igen i sängen när jag skickat iväg Vendela till ridningen. Krypa ner och läsa lite mer i Sabina Dufbergs bok och få Luna på armen! Underbar lyx!

Handlade idag och jag älskar tulpaner och att få fylla fruktskålen. Tyvärr hade bara Maxi tråkiga och torra bananer (ekologiska) så det får handlas i morgon på Lidl.

Förmiddagen spenderades på Landön i storm och kyla. Men varma hjärtan hos Lena, Jörgen och Johnny. Luna och Arvid lekte medans vi fikade. Kall satte jag mig i bilen och fick ha rumpvärmen på! Jag som trodde det var vår....

Likes

Comments


Vilken fredag!

Ibland behöver man stanna upp och bara njuta av stunden! Låter tillgjort, men sant!

Har haft en bra arbetsvecka och hämtade hem husvagnen. Känner mig hel när jag har den på tomten. Den rustas nu för campingsäsongen! Längtar! Är en hel del bokat, påsk i Ullared bla och det ska bli mysigt!

Avslutade fredagen med frisörbesök. Jag och Vendela fick ny färg och klipp hos Linda (Klippt&skuretbyLinda). Litar fullständigt på henne med färg och sax och som vanligt blev vi nöjda!

Avslutade fredagen med en träff med min älskade Cornelia! 💗

Lite go dricka och lite go mat och en massa tjajjsnack. Underbart! TACK!!!

Nu ser jag fram emot en skön, lugn och avkopplande helg som kanske innehåller ett långpass....

Ha en underbar helg alla! 💜💜

Likes

Comments

På vilka sidor på nätet är dina barn? Vilka har dina barn kontakt med på nätet? Har ditt barn SnapChat osv osv. Idag har jag lyssnat på föreläsare från organisationen "Inte okej". Jättebra! Våra barn lägger ca 5 timmar om dagen på att vara på olika appar och olika sidor på nätet, och vi vuxna vet inte vad de gör! Nu är det dags att vi befinner oss på deras arena, att vi intresserar oss för deras vardag! Gå gärna in på deras hemsida www.inteokej.nu! Fundera på om du vet vad ditt barn gör på nätet!

Idag var jag åter hos min sjukgymnast på Pluspraktik! Min röntgen visar vissa små skador som han knäcker till! Jösses vad det låter! Men det känns bättre! Skönt!!

Mitt mål under veckan är ju att njuta av min löpning. Ok, jag gav mig ut och tog det lugn, lugn och skön löpning och jag njöt av varje steg. Starka steg, bra andning och skönt tempo. Idag njöt jag i fulla drag!

I posten idag fick jag en present av Runacademy, en buff. Kul, men vet inte varför, men alltid trevligt med presenter!

Bra måndag!

#jagspringerinteförattbliyngreutanförattbliäldre

Likes

Comments

Nu behöver jag nya mål!

Varför springer jag? Springer jag för att vinna, vinna vadå? Jo för att vinna hälsa, att må bra. Tyvärr har jag tappat bort mig den senaste tiden, tappat mitt fokus.

Jag behöver nya mål och mitt mål är

*att må bra av min löpning
*att vara i nuet
*njuta av varje steg

Löpningen denna vecka kommer att genomföras utan tidsregistrering...

Något annat som jag mår bra av är våra djur. Vår undulat, Lovikka, är övertam och ibland t.o.m. störig, men en kul fågel som tror hon är människa. Att smaka av vår mat och dricka är en favorit!

Vilken kväll vi hade igår! Glada vänner som man bara njuter av att umgås med. Nyköpta kläder från Bonprix som jag trivdes i! Kul kväll som idag har inneburit mys och lata timmar.

En annan som har haft en lat dag idag, är Luna <3. Mys i sängen med TV på och matte som har läst Sabina Dufbergs bok!

Nu en ny vecka där jag ska köra mot mina nya löparmål och försöka att finnas i nuet!Likes

Comments