I dag fick jag delat upp passet i två delar för att jag skulle hinna med alla delar samt äta innan jag skulle börja jobba igen. Kan vara väldigt dålig med att prioritera mig själv och att få till att äta när jag borde annars!

Dagens pass bestod av en styrkecirkel på

Back squat
1x8
1x6
1x4
1@10

Strikta pressar 4x4

Viktade chinups 4x4

För första gången på länge ville mina ben det jag ville! Samt att jag äntligen kunde ta tyngre i pressarna. Har stått still där ett tag. Men skam den som ger sig. Har pressat en gång i veckan nu ett tag så det börjar hända nått.

Resten av passet bestod av intervaller. Allt inför open!

Först 9 minuters EMOM
1. 10 ring rodd + 10 puschups + 15 air squats
2. 10 cal bike
3. 10 meter overhead walking lunges

Sen
6x 2 min work 1 min rest

AMRAP
10 Power snatch
10 barfacing burpee
10 Toes to bar

Riktigt tuffa intervaller! Är alltid lika svag i TTB efter att jag har gjort burpees! Men det är ju därför vi tränar, för att ständigt bli starkare och för att utvecklas.

Kul va det iaf!

Likes

Comments

Jag har själv i två år varit flitig med att skiva ner vad jag tränar, hur jag tränar och framför allt hur tungt jag tränar. Allt för att se och hålla koll på utveckling samt att utmana sig vecka efter vecka. Roliga är självklart att titta tillbaka i böckerna för att se utvecklingen.

Så varesig du köpet dig en fin bok eller skriver ner det i en app eller mobilen. Så rekommenderar jag starkt att du gör de! Skriv ner veckans pass och kolla tillbaka på tidigare vecka för att kunna utmana vikterna med oxå hålla progressionen på de! För allt handlar om att upprepa det du gör för att få något att hända och längst med tiden göra små förändringar för att ständigt utvecklas.

Tog mig två år att kunna gå på händer för att jag inte tränade det tillräckligt! Men nu har jag skrivit in att det ska göras minst 1 gång i veckan. Så nu är det bara att hålla planen! Träna hellre på det en liten stund än ingen stund alls!

Glöm inte att belöna dig då och då! Va glad för det du lyckas med. Själv unnade jag mig några semlor i helgen och testade prinsesstårtesemlan! Så god!!! Om ni gillar semlor och prinsesstårtor är detta ett måste att testa. Jag fick tag i dessa på Brogyllen.

Likes

Comments

Lyx är att få några dagar extra ledigt. Trots att jag jobbade lite på fredag eftermiddag fick det mig ändå att känna att man va ledig, då man gick upp och tränade och sen jobbade några timmar.

Kroppen har känts extra trött då det har varit första veckan på ny programmering. Allt inför open nu, så det är mycket mer flåsigt! Man är både hungrigare och tröttare i kroppen, men allt på ett bra sett. Har ju även fått äta lite onyttigt nu under helgen.

Som vanligt har jag fått äran att träna med detta goa gäng från Crossfit Göta!

Fredagens träning bestod av tunga marklyft, roddar, och utfallssteg.

sen både en utmaning och lite intervaller.

Utmaningen va om man lyckades med 35 Trusters på 60 sec på 30 kg. Det gjorde jag inte, då jag har en hel del problem med mina ben fortfarande, men testa du!!

Intervallerna bestod av

5 minuter på dig att hinna ett varv x3

25/20 cal assaultbike

15 Power snatch 40/30kg

7 bar muselups

sen

gå varje 4:de minut

15 boxjump overs

12 push press 52/35kg

9 CTB pullups

Söndag betyder som vanligt att vi gör matlådor

Denna vecka blir det thai kyckling med ris och broccoli, samt pulled pork med sötpotatis, salsa, bönor och rödbetor.

Pulled pors är verkligen superenkel och gör sig själv i ugnen!

sätt ugnen på 125 grader och lägg en fläskkarre i en gryta. Välj att krydda den med, spiskummin, chili flakes ( jag tog pulver då jag inte hade flakes) salt, peppar och tryck/massera in det i köttet. Täck sedan över med 2,5 dl barbequsås.

Stoppa in den i ugnen och låt stå en timme.

Lägg sen i 1 gullök och 6 vitlöksklyftor och låt stå i 5 timmar till i ugnen.

Väl färdigt från ugnen är det bara att ta två gafflar och sära köttbiten till mindre bitar! Där av namnet, då du drar i sär köttet. Saften och löken gör att köttet får smak och saftighet.

Jag gjorde en tomatsalsa och bönblandning till
Samt snabbt och lätt sötpotatis i ugn med paprika och chili
Men nu ska jag äte! Ha en fin söndagkväll!

Likes

Comments

Tänkte att mitt nyårslöfte skulle bli att äta lite bättre som så många andras. Har nämligen tendensen att äta lite mycket socker om dagarna. Så det enda tillåtna sockerintaget blir på fredag kväll och lördag. Så hittills onsdag idag och det har gått bra.

Varför jag gör det är för att få i mig mer riktig mat då jag har tendensen att inte hinna äta det jag borde och då hamnar i ett läge då man vill ha snabb energi. Ni känner säker igen det allihopa.

Samtidigt går din träning bättre om du får i dig riktig mat.

Frukosten består som vanligt av gröt men med olika tillbehör för att få variation.

Dagen pass

5000m skierg
Sen
5 varv av
20 cal Assaultbike
20 Burpees

Avslutades med
4 varv av
10 strikta Toes to bar
20 Hollow rock

Likes

Comments

Dag att ta tag i nyårslöfterna och börja denna vecka med rutinerna

Måndag och det känns alltid som början på nått tycker ja! Som vanligt bestod min dag med förmiddags kunder och sen eftermiddags kunder. För att ha möjligheten att träna mitt på dagen på Crossfit Göta.

Eftersom Open är på g så gäller det att få upp flåset inför alla workout vi ska bli utsatta för i 5 veckor. Alltid lika kul att jämföra sig med andra och utmana sig själv exar bara för att det är lite mer tävling. Så ser fram emot dessa veckor! Men som sagt va eftersom Open är på G är det med flås i programmeringen. Som i dag exempelvis.

5 min max kcal rodd! Kände mig helt färdig efter det, men de va bara början! Efter det va det 2x9 intervaller med 30 sekunders jobb och 30 sekunders vila.

Första 3 varva av

1. OH squat 52,5/35kg

2. DU

3. DB snatch 30/20kg


Andra

1. Boxjump

2. Clean and jerk 52,5/35kg

3. max cal assaultbike

Innan allt detta va det lite lite lyft.

Avslutade dagen med lite gymnastik

5x3 Bar muselups

Här försöker jag bara bli effektivare och finare i tekniken, alltså inte böja för mycket på benen eller sparka som jag gör nu. Gick sådär, men lite i taget!

Sen övade jag handgång. Absolut mycket bättre på det efter att jag har lagt in att öva på det flera gånger i veckan. Så det är absolut bästa tipsen. Öva på det lite men oxå ofta!

Så glöm nu inte av dina nyårslöften, eller dina löften och mål till dig själv om du hellre vill kalla det de.

Likes

Comments

En dag då man kan få unna sig att ligga i sängen hela dagen utan att få dåligt samvete. Nyårsdagen är dagen med med stort mysinnehåll och så har det varit hemma hos oss oxå.
Sovmorgon, härlig frukost med gröt och äggröra som avslutades med rester av julgodis och gott kaffe.
Men innan vi la oss i sängen för att dega igen åkte vi och handla lite inför veckan.

Det är fortfarande en dag i morgon oxå och en arbetsvecka ligger framför oss. Så matlådor ska göras.
Så därför passar det bäst att göra en gryta!

Vi köpte grytbitar i affären och stekte dessa med paprikapulver, salt och peppar.

La allt i en ugnssäker form som har lock i mitt fall gryta. Kryddade med, buljongtärning, lakrispulver, worcestershiresås, honung, lök, timjan och mera peppar.
Sen täckte jag det med en burk tomatkross och vatten.

Sen är de bara att stoppa grytan i ugnen med locket på på ca 150grader. Allt sköter sig själv och man kan njuta av att slappa vidare några timmar. Jag brukar ha i mina grytor ca 6 timmar och lägger då i rotfrukter efter ca halva tiden och bönor den sista timmen. I denna gryta la jag även i kokt rödbeta. Både bra för träningen och smaken.

Annars har de varit en härlig dag hemma där man får njuta av att vara lat och göra minimalt.

Självklart köpte jag en semla oxå.

Likes

Comments

Att rosta nötter är superenkelt men så gott. Det ger nötterna ytterligare lite nötig smak men även den rostiga smaken. Jag brukar strö över lite nötter på min gröt, men att ha de till sallad, mellanmål eller i flingorna är oxå bra exempel.

Jag gör mina i pannan då det är lätt att se och man kan bevaka helatiden. Men det går även bra i ugnen.
Rosta de nötterna du vill ha i en torr panna. Rör om hela tiden för att få en jämn yta och ta av nötterna från pannan när dom börjar bli jämt gyllenebruna.

Ta av nötterna och lägg dom på en skärbräda för att att svalan och sen hacka. Risk om du lämnar dom i pannan är att dom fortsätter värmas och risk att dom då bränns.

Hacka till din önskade storlek och lägg sen i nått torrt förvarings utrymme. Men se till att nötterna har svalnat först. Risk är annars att dom blir sega.

Avnjut! Själv blir det på min gröt i morgon.

Likes

Comments

Nog har man njutit av Thailand och allt vackert och gott däromkring. Men som alltid är borta bra men hemma bäst ett ordspråk som alltid passar in på mig.

Under en resa har man alltid andra rutiner än hemma och just denna valde vi att inte träna som vi brukar utan totalt blev de 5 lugna pass och då bara lite överkropp. Då vi inte är vana att träna så lite eller röra oss så lite, så va man alltid lite sugen på nått. Tror det är alla endorfiner och dopaminer man är van vid att annars få på träningspassen som uteblir men man är van att få dom. Dessa går ju även att skapa via socker och snabbenergi. För inte snacksar jag så mycket hemma som jag gjorde där!

I dag har varit första dagen i Sverige och jag har inte ätit en unns socker eller varit sugen på det. Men visst har jag tränat allt! Första träningspasset med stång på 15 dagar! Har inte tränat ben på så länge nu att de va svårt att gå efter passet idag! Haha!

Tanken nu är att vara helt sockerfri på vardagarna och endast få unna mig något på lördagar. Är bjuden på adventsfika i morgon så då får de bli söndag denna vecka.

Dagens träningspass va

Split jerk 12x3

Snatch

Front squat 5x4

Bänkpress 12/10/8/6

Raka marklyft 4x10

Man kände att kroppen inte hade mycket energi då den inte varit van att lagra energi på samma sätt då den inte har används. Men oxå att man har druckit alkohol!!! Ingen bra combo om man vill bli stark.

Så nu till mer rutiner och en sockerfri vardag.

  • 430 readers

Likes

Comments

I dag vaknade jag tidigt och saknade min frukost därhemma. Gröt! Det är tre dagar kvar och man njuter av paradiset här, men vet oxå att snart kommer vi hem till verkligheten där hemma. Viktigt är att det oxå känns kul att få komma hem, hur bra man än hade det borta. Man saknar som alltid vanan man har hemma samt att vi renoverar hemma så det ska BMI så spännande att se hur det har blivit.

Vad Kim tyckte om att jag inte ville köra vespan idag. Haha.. jag körde hem igår och kan säga att jag inte har någon som helst kontroll i svängarna. Hade aldrig någon moped när jag va 16, kanske därför jag inte har fallenhet för det nu!

Vi tog oss idag till den strand vi tidigare har varit på som låg längre söderut på Koh Chang. Här testade vi oxå att paddla SUP, så kul!! En utmaning att stå på brädan och paddla men det va oxå de som va tjusningen i de.

Dagens lunch, panang curry med kyckling och sweet and sour grönsaker tillsammans med ris.

Detta är den klassiska frukosten

Just nu sitter vi nere på White sand beach och tittar på solnedgången. Dock mulet men ändå så vackert.

Likes

Comments

I går när vi gick på våran upptäcktsfärd hittade vi nya restauranger kring en flod. Så vi tog googlemaps tillhjälp och kollade vad som fanns runtomkring. Enligt bilden hittade vi då en strand som vi ville ta oss till. Aana beach. Sagt och gjort letade vi oss fram.

För att ta oss till stranden fick vi ta hjälp. Det låg en flotte som ägdes av restaurangen precis vid floden. Så för en liten summa pengar drog han oss över med hjälp av ett snöre över floden som han drog flotten med. Uppfinnelserikt och kreativt som han tjänade lite på.

Fantastisk strand med mer svall i vågorna och mindre folk. Vi va fräcka nog och la oss på en resortssolstolar.

Lyxig resort med mycket mark och fin restaurang.

Nu sitter vi på "White sand beach" då vi har hyrt en vespa dom sista tre dagarna.

Likes

Comments