View tracker

I dag hade vi bestämt oss för att besöka zipline adventure här i Koh Chang. Superrolig aktivitet som innebar att vi genom att vara säkrad i en lina fraktade oss bland olika föremål samt broar och linbanor för att ta oss fram i djungeln. Rekommenderar de starkt.

Annars är det mycket häng och öldrickande mellan allt ätande och chillande.

Till lunch blev det några utav de rätter som vi tillagade igår och jag tror jag har en favorit nu Jelena! "Tom Kha Ghoon" alltså en mildare soppa för oss som inte klarar av så stark mat. Gjord på kokosmjölk och till detta thailändskgrönsaker och scampi.

Kvällen spenderandes nere på stranden tillsammans med en öl och dessert till middag. Dom har även ljusshower på kvällarna för att lycka turisterna. Kul att se att dom försöker använda sin kreativitet träna och göra något aktivt av den. Annars ser man väldigt mycket bara sittande.

Stränderna är som upplysta guldkorn. Det ena finare än det andra. Där det ser mysigast ut sitter det mest folk. Man ser många ställen lite stelare och kanske finare men inte med så mycket folk. Man ser tyvärr oxå många tomma ställen, men antar att det inte är full säsong än. Tråkigt att se annars när man vet att dom slutit för att göra så fint som möjligt.

Nästa turistattraktion tänkte vi rida på elefanter! Någon som rekommenderar detta?

Just nu sitter jag och snacksar på torkad mango med lite chili. Supergoda!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Wow vilken dag, tyvärr vaknade vi upp till ett mulet Koh Chang. Men vi hade sen dagen innan bokat in "cooking school" som vi hade det att se fram emot mellan 17.00-20.00. Så innan dess la vi oss och sov på stranden, tog en thaimassage och åt dessert till lunch.

Vi hann oxå med ett litet gympass på hotellet

Eftersom variationen av hantel är liten och vad jag får träna edssto mindre blev passet liknande som sist

5 varv av

15 dubbel hantelrodd

10 deficit pushups

10 situps i lutande

10 benlyft med höftlyft

4 varv av

10 bicepscurl

8 tricepspress

30 russian twist

värmen gör än helt slut så man är helt illamående efter detta lilla!!

"Koh Chang Thai Cooking School"

Redan när jag såg att det fanns matlagningskola att göra som aktivitet visset jag att jag ville göra detta. Så sagt och gjort bokade vi och blev hämtade på hotellet för en kväll av ny matlagningsinspiration. En söt lipen thailändska (Nam tillsammans med sin man drev en skola för oss turister att förstå thaländskmatlagning lite bättre. Innan fick man välja vilka rätter man ville tillaga, så totalt lagades 6 olika rätter med fantastisk guidning av Nam. Först var det "springrolls" det ni ser ovan. Vi fick lära oss hur man gjorde det från grunden och hur man vek ihop dem. Sen fick vi äta innan vi började på nästa rätt.

Nästa rätt vi skulle tillaga va "Tom Yam Ghoong" eller "Tom Kha Gai"

Båda rätterna gjordes på liknande vis men det urskilde sig lite med ingredienserna så som räka eller kyckling, buljong eller kokosmjölk. Enkelt snabbt och fantastiskt gott blev de!

Nam va noga med att berätta vad många gör fel i thaländskmatlagning samt va dom olika ingredienserna gjorde för kroppen och smaken. Vi fick oxå lära oss hur vi skulle lättast få fram smakerna ur alla råvaror. Så som att slå, riva av delar av vissa blad, vilka delar som bara skulle koka med och hur vi skulle skära de olika råvarorna. Massa ny lärdom och känner mig grymt inspirerad till nya matlådor!

Curry tre olika sorter

Currypasta innehåller 14 olika kryddor och dessa fick vi ta fram bland och mortla till en pasta. Vi va tre personer med på dagens kurs så vi gjorde tre olika för att sen göra tre olika rätter utifrån pastan.

Här mortlas det för fullt!
Här blev slutresultataet av tre olika currypastor

Ni ser att det är tre olika färger på dom. Den ljusaste innehåller lite rostade jordnötter, den i mitten är den alla tre har sitt ursprung av den rödacurrypastan och den mest röda är en starkare variant av den.

Nu skulle vi göra tre olika rätter utifårn den pastan vi hade

Detta va mina ingredienser

Detta va Kims ingredienser

Detta va min färdiga rätt
Detta va Kims färdiga rätt

Här har vi de tre olika rätterna, helt glömt bort vad dom hette!!!


Sista rätten vi skulle tillaga va "Fried sticken with hot basil"

Absolut den lättaste rätten att tillaga, bara hacka sönder kycklingen till en färs sen steka med vitlök och chili, tillsammans med någon böna och hot basil och krydda med socker, ostronsås och fisksås.


Till dessert fick vi "Sticky rice with Mango"

Så får du tillfälle att ta en matlagningskurs i Thailand, gör de!!

Likes

Comments

View tracker

I går spenderades dagen vid poolen för att sen hyra vespa igen för att kunna använda den både på kvällen och dagen efter.

Vi valde att spendera dagen vid hotellpoolen då vi hade lite jobb att utföra, då wifi är säkert och bra på hotellet. Poolområdet är öppet mellan 8-20 fast solen redan går ner till strax innan 18.

Strax efter att solen har gått ner ställs det upp massa stånd med mat. Folket som jag antar har fiskat och odlat det säljer detta till både hungriga thailändare och turister. Dom är helt fantastiska på att ha det så simpelt med att få allt att se och lukta så gott. Dom har kommit dit på sin vespa som dom flesta gånger har byggts ut med ett bord eller en grill. Annars har dom med sig en grill, fritös eller wok panna för att kunna tillaga maten som dom har förberett hemma på. så lyckas dom med så enkla medel så som goda såser, grönsaker och böld få det att se så smakfullt ut.

Vi fick även till lite träning i det lilla hotellgymmet

Eftersom jag ska vila benen då dom behöver detta, fick dom bara en trevlig behandling med foamrullen och lite prehab. Annars fick överkroppen sig lite stimulans med

5 varv av

12 en arms hantel rodd

10 armhävningar

Avslutades med

4 varv

15 axelflyes

10 armhävningar

20 bänkdips

Dagen börjar alltid med en hotellfrukost som består av thailändsk mat, frukt, toast, grönsaker och omelett.

Just i dag va det mulet, vi gjorde först ett försök och la oss på "White sand beach". Men efter att ha insett att det inte kommer bli någon sol i dag satte vi oss på vespan igen och åkte runt lite. Dessa söta små vespor är ju inte strypta så dom går ju lätt upp till 80km i timmen som Kim självklart gjorde. Men det var nog inte mer trafikfarligt än när jag skulle köra!! Hahaha... ingen direkt kontroll i svängarna och utmanade några thailändare på chickenrace.

Det blev istället en dag med mycket vind i håret och turistande på ett vattenfall och fina områden på ön. Vi tog oss till andra sidan och kom då till den östra sidan. Här va det inte alls turistigt, utan man såg mer utav övergivna hus samt skjul där dom själva bodde. Väldigt konstig känsla man får när man ser hur dom kan bygga fint men för sig själva lever dom simplare än vad man någonsin kan tänka sig. Vad deras verklighet är, är något vi aldrig skulle kunna föreställa oss. Självklart är det ju en ekonomiska fråga samt att vädret här tillåter att huset inte har fyra väggar. Utan i dom flesta fall ser man tak och några plåtbitar till väggar som inte ens täcker hela huset. I den västra delen där det är mera turister ser man att man bor i sin verksamhet. Dom som har en restaurang, massage studio eller annan verksamhet, ofta bor där, dom har rum bakom där man ser ett vardagsrum och det naturliga livet att natta sitt barn och titta på kvällsTV. Man äter i sin verksamhet och sover middag på golvet eller i en hängmatta eller stol där.

Vi hittade ett helt fantastisk ställe i änden av en väg, vägen gick bildat talat inte längre! Här åt vi lunch och tittade på den fantastiska utsikten i en hängmatta. Älskar hur dom bygger husen kring naturen, för det första låg det på vattnet via pålar, men oxå hur dom låter träden vara kvar. Man bygger lixom in träden i huset. Magiskt litet ställe, helt själva va vi.

Innan vi åkte tillbaka till hotellet åkte vi tillbaka till "White sand beach" för att titta på solnedgången.

​Man kan bara säga wow om naturen!

Likes

Comments

Fantastiskt land, fantastiska människor och underbar mat

Femte dagen i Koh Chang en utav öarna strax utanför Trat. Denna ön är inte lika vild och exploaterad av turister som många av dom andra, va vad vi fick höra innan vi åkte hit och va därför ett av valen tillsammans med att det va mera värdersäkert på denna sida. När vi väl anlände till Trat flygplats som va en större bungalow utan väggar, fick vi hjälp med att beställa buss som fraktade oss fram och sen även tillbaka till hotell och flygplats.

Väl på hoteller bli man bemött som en kändis, man fick lite kallt te/saft och blev körd till rummet. Hotellet i sig är en liten oas av idyll a la Thaliand. Ramayana Resort. Sängarna superhårda men vi har iaf ac på rummet!

Första kvällen valde vi att hyra en vespa för att se oss runt om samt köpa lite vatten och snacks. Här finns inga riktlinjer på vilken hastighet du ska göra i och receptionisten som hyrde ut vespan till oss sa. Kör försiktigt för det finns inga försäkringar heller.

Ön består av paradiskänsla med en väg som går runt ön varav affärer och restauranger byggts kring vägen

Vi har varit här i fem dagars nu och har hyrt vespa två gånger. Alla kör vespa och man kör hela familjen på den. Rekommenderar starkt att man hyr än när man är här då det verkligen är lättaste sättet att se ön, men oxå att man kan stanna vart man vill och utforska det man har lust med. I går gick vi ut på en fantastisk pir som vi hittade längst med vägen att vi åkte på dom små slingriga vägarna i djungeln.

Maten är en smakexplostion varje gång
Vi beställer oftast in två till fyra olika rätter som vi delar på, allt från kötträtter till bara grönsaker sallad som frukt. Tror jag altin har smakat så god vitlök som jag har gjort här!
Färsk kokosnöt för 18kr de e Thalinad de

I dag blir det en dag vid hotellpoolen, så att man hinner komma i kapp med lite jobb och administrativt. Bara för att man är borta försvinner man inte från sin egna vardag. Men visst slappnar man av, dock tog det ändå tre dagar.

Likes

Comments

Fredag betyder för mig att jag slutar tidigare. Den enda dagen i veckan jag inte är ifrån hemmet 12-14 timmar. Så njutbart att få göra sin fredags lunch och äta den direkt istället för att värma en matlåda.

Kycklinggryta. Du behöver

Kyckling (jag tog kycklingbröst 4 st)
1 burk tomat kross
Kryddor så som salt, peppar, timjan, honung, worcestershire sås, paprikapulver
2 burkar kidneybönor

Gör så här:
Dela kycklingbrösten i mindre bitar, jag delade till tre-fyra mindre bitar. Krydda med salt, peppar, timjan, honung, worcestershire sås och paprikapulver. Lägg allt i en ugnssäker gryta. Häll sen över tomatkrossen och lägg på locket.

Ställ in i mitten av ugnen på 225 grader och låt stå tills kycklingen är klar. Ca 20-30 minuter. Lägg sen i kidneybönorna i slutet och låt stå en 3-5 minuter till i ugnen.

Jag serverade det med avokado och sötpotatis mos. Superenkelt att göra! Bara koka potatisen och den använder jag stavmixer för att göra det till mos.

Hoppas det smakar!!

Likes

Comments

Min första individuella tävling och lag lyckas komma trea!

Tävlingen va indelad i två dagar, där första dagen bestod av fyra event. (läs föregående inlägg) Om man kom vidare bland dom 10 bästa körde man final. Finalen skulle ske kl 16.00, så man hade hela dagen på sig att gå och vara nervös och ladda.

Min sambo Kim tävlade på söndagen så jag fokuserade på honom och hjälpte honom inför hans fyra event. Men efter dom va det fullt fokus på mig igen. Jag såg till att jag hade fått i mig en bra frukost och en någorlunda bra lunch. (jag och Kim delade på en pizza) Haha... finns inte mycket bra att äta när man är iväg ibland!! Tackar vet jag matlådan!


När klockan väl började närma sig 16.00 började jag värma upp. Fick lite tips från några coacher om hur.

Finalen bestod av två moment


Del 1

21-15-9

Power snatch 35kg

Goblet squat 24kg


Del 2

2 varva av:

27 DU

9 front squat/oh squat

6 HSPU

3 Bar muselups

Jag va supernervös inför det första eventet då det bestod av mycket stång och jag visste att tjejerna jag tävlade mot va väldigt duktiga på just barbellwoddar. Jag låg trea och va två poäng ifrån tjejen som låg två.

Jag försökte att fokusera på att dela upp repsen och att vara noga med att använda höften i snatchen, för att inte slösa energi. Planen av att göra alla goblet squat unbroken och mellan varje set skulle man springa ett varv med en wallball. Men det fösta momentet va jag absolut mest nervös inför. Del två var mera mina styrkor, skill och gymnastik.


När väl klockan sätts i gång försvinner man i sin värld och försöker göra så gott man kan. Jag började dela upp första setet power snatch på 21 till 8-7-6 sen va planen att gå snabbt över till squatsen. Så fort jag tog upp kettlebellen kändes den tyngre än på uppvärmningen! Men jag började mata på, det gick långsamt och tjejen som ledde va bakom mig och hon va färdig med sina då jag fortfarande hade 7-10 kvar! Shit va snabb hon är tänkte ja, men försätt kör bara. Min tur att gå ut och springa och sen in igen för att i min tanke dela upp repsen 5-5-5. Men efter 3 reps så släpper jag stången. Fan tänkte ja, inte nu mer kan du. Men det fick bli singlar tills jag nådde 15 reps. Upp med kettlebellen igen och mata på! Tunga ben men speciellt armarna, så tungt att bara hålla upp vikten. Fick stanna för att andas med matade på så gott jag kunde. Vi hade totalt 6 minuter på oss och jag han springa en gång till och få till 1 reps på 9reps rundan. När klockan tog slut fick vi 1 minut på oss att ändra vikt och vila. Kom totalt 5:a på detta eventet och tjejen som låg 2:a kom 4:ra. Vilket gjorde att hon låg 7 poäng före mig.


Del 2

Double unders gick supersmidigt och jag va först upp med stången för front squat, dessvärre gick dom segt men försökte vara så explosive jag bara kunde. Ville slänga ner stången flera gånger under dom få 9 repsen jag skulle göra! Men som tur va va psyket med mig och jag höll kvar. Först färdig och redo för att springa och göra handstånd pushups. 6 st gick smidigt och enkelt och jag sprang vidare för att kalka händerna och göra 3 muselups. Andningen va tung och på hopprepet igen, 27 DU gick långsammare än första gången, men fokuserade på att hoppa högre och få till alla på raken så att jag inte fumlade till det. Näste del av overhead squat, djupt andetag och en squat snatch för att vinna på första repen. Yes den satt, trots platta skor! första 7 repsen kändes okej, men sista två va fullt fokus och mycket vilja! Två delar kvar, jag sprang så snabbt jag kunde förmå till att göra HSPU igen, gjorde tre och missade på tredje. Fan tänkte ja, axlarna döda, overhead squaten tog så mycket på dom. Ja vek mig dubbelt och andades tre extra andetag och försökte igen. Boom satte resten, och sprang tillbaka till kalkburken för mina sista tre reps. Jag tänkte bara tre reps nu kör bara, hopppade upp och fokuserade på att sätta höften för att lyckas varje gång. Tredje repen gjord och man hoppar ner och bara känner sån glädje och hur ont man hade. Pulsen i max och kroppen bara skrek. Men jag va först in, någon minut snabbare än tjej nummer två.

Vilken känsla! Va helt ovetande om min prestation hade hjälpt mig att komma högre på pallen eller inte, men visste att jag som sämst iaf kommit trea, och bara de va en vinst!!

Tjejen som kom tvåa i del 2 på finalen va tjejen som låg två, Så jag fick mina fem poäng men hon va tyvärr forfarande två poäng före mig.

Att tävla för mig innebär att jag testar mina styrkor och framhäver mina svagheter. Jag hade många stunder under tävlingsdagarna som både gick bra och som oxå gick dåligt. Att jag inte satte 75kg cleanen gör mig arg då jag vet att jag kan den, men det driver mig oxå till att gå och träna för att bli bättre på det till nästa gång. Att få stå på pallen va en fantastisk känsla och varesig jag får göra det någon gång till eller inte så får jag njuta av att jag fick nu.

Vill tacka alla för fina ord och glädjen ni har spridit till mig, och för er som vill se finalen ligger den på min FB profil som ett live event!

Likes

Comments

Tävlingsdag ett med fyra event

Precis kommit hem från en trevlig middag på söder i Stockholm. Välbehövligt att få i sig mat efter en dag med mycket nervositet och lite mat pågrund av att magen redan är ur balans då man är så nervös.

Fyra event gjordes denna lördag och inför varje event är du nervös, laddar upp och sen är du rätt urlakad efter varje moment och behöver ladda om och ladda upp igen. Så man trycker i sig mest snabb energi och energidrycker.


Event 1 va en taktik wod

Här skulle man under 5 minuter få i hop så många bollar man kunde, bollarna fick du efter 10 kcal rodd som sen förflyttades till en målhink, som du va tvungen att göra 10 thrusters innan du fick föra dit bollen. Jag körde på taktiken 10+10 och fick ihop 3 bollar i mål och 1 hink efter rodden. Tyvärr hade jag fel taktik och hamnade på 6:de plats efter första eventet. Tjejerna som lyckades bäst rodde först 20 kcal för att få två bollar i hinken innan trusters vilket gav dom 3+2 istället för mina 3+1. Så jag är ingen vidare taktiker!


Event 2 Squat clean ladder (10 min TC)

Här skulle vi göra 10-8-6-4-2 reps på 50-60-65-70-75kg

Denna workouten var jag mest nervös för innan, eftersom jag i dom bästa dagar har 75 kg men va nervös för om jag skulle lyckas i dag. Tunga stångwoddar är inte min starka sida. Så efter två missar på 75kg fick jag se mig besegrad och göra marklyft resten av tiden för att få en bättre store. Hamnade trea i detta eventet.

Men eventet lämnar mer tanke till att jag måste jobba vidare med mitt omtagande och landning i min squat clean för att fortsätta utvecklas där. Totalt ligger jag kvar som en 6a.


Event 3 Chipper (10min TC)

Detta event va de jag va säkrast i, då det bara handlade om kroppsvikt.

först ut va

30 boxjump overs

50 TTB

20 Burpee over box

40 Pullups

10 viktade burpee boxsteg (24kg)

30 CTB pullups


lyckades ta vinst i detta då jag lyckats med 9 viktade burpees. Dock va jag besviken över hur svårt jag hade för gymnastiken under eventet, då flödet inte satt i dag. Men mer träning på detta så att det känns bättre tills nästa gång.

Va totalt 4 efter detta eventet, och gick in med massa nyvunnen energi till sista eventet som va semifinal.


Event 4 (10 min TC)

21-18-15-12-9-6-3

Shoulder to overhead på 40 kg

och Marklyft på 70kg

Lyckades komma in tvåa och är nu totalt trea av tjejerna och kommer köra final i morgon eftermiddag!


Var supernervös inför de fjärde eventet då man visste hur ont det skulle göra och om jag vill hamna på pallplats i morgon så måste jag pressa mig och inte vika ner mig för att jag bli trött. Som tur va hade jag min sambo med mig som mest skrek på mig att ta upp stången. Utan honom skulle jag inte kunnat pressa mig så. Men va jag pressade mig det sista, va en supertuff men oxå rolig utmaning.


Nu ladda mentalt och i med mer mat för att prestera i morgon. Finalwodden som är i två moment kommer bli en utmaning då första momentet inte talar för mig med förhoppningsvis gör jag bra ifrån mig på sista delen! Upp till bevis i morgon.


Tack till alla som stöttat och hejat! Samt tack till alla mina sponsorer!

Likes

Comments

Gryta är något som absolut tillhör hösten hemma hos oss! Att använda sig av mera vegetariska råvaror hjälper naturen då det inte påverkar klimatet lika mycket som boskap. Brukar köpa färdiga grytbitar av högrev och använda ugnen när jag gör mina grytor. Denna gryta baserade jag på tomatkross och la till linser och kikärtor istället för rotfrukter.


Så förstek grytbitarna i grytan tillsammans med salt, peppar, chilipulver så att dom får färg. Tillsätt sen tomatkross, gullök, fond/buljong, honung, timjan. Se till att vätskan täcker köttet, du kan tillsätta mer vatten eller rödvin annars. Ställ in i mitten av ugnen med locket på i ca 150-180 grader. Låt stå och bland om då och då. När köttbitarna faller isär lätt är gryta klar. Lägg i linser (jag använde mig av röda) och låt koka med grytan dom sista 30 minturerna. Vänd sedan ner kikärtorna när du tar ut grytan, smaksätt med mer salt, peppar och timjan om det behövs.


Jag serverade det tillsammans med kokt rödbeta och potatis.

Blev riktigt mättande och väldigt god!

Likes

Comments

Totalt har jag bara tränat i ca fem år

Innan jag började med styrketräning var jag bara ute och sprang för det gjorde mig glad och jag hade överskottsenergi. Men för tre år sedan började jag med träningsformen Crossfit. Innan hade jag bara styrketränat olika splitpass på gymmet och visste knappt hur man gjorde en ordentlig knäböj.

Valde att ta den vänstra bilden samma dag som jag hade mitt första onramp tillfälle, och den högra är två år senare.

Crossfit är en träniningsform som går ut på att göra varierande funktionella rörelser i hög intensitet. Alltså man struntar i splitpass, man tränar istället rörelser och tränar mer som en idrottare. Att bli bättre på något! Dom rörelserna kroppen kan göra är, drag, press, böj och höftfällning. Så dessa rörelser kombineras av olika slag!

Jag vägde ca 52 kg innan och i dags läget väger jag 60kg. Tydligt mer volym på benen men har aldrig varit så stark som jag är nu och kommer självklart att blir starkare oxå!


Så varesig man vill testa crossfit eller inte, se alltid till att träna varierande funktionella rörelser! Träna för att du vill bli bättre och starkare längre!

Likes

Comments

Gör som du vill och testa olika

Jag rekommenderar gröt och ägg till frukost för mina kunder och äter själv detta. Du får i dig bra med kolhydrater som är långsamma samt protein och fett via ägget.

Men tyvärr finns det många som rynkar på näsan när jag säger ät gärna havregrynsgröt. Jag tror inte att det är själva havregrynen folk inte gilla utan klisterkänslan som kan bli beroende på hur du tillagar den på grund av alla stärkelses som finns i grynet.


Självlärt finns det dom som gillar lite kletigare gröt.


Jag personligen gillar inte när det blir som klister utan väljer istället att koka upp vattnet innan jag häller i grynen. Detta gör att grynen inte sväller så mycket eller att stärkelsen klistrar i hop så mycket.


Sen handar det mycket om vad du serverar till gröten, jag är en periodare. Så i perioder äter jag en grej.

Just nu blandar jag i jordnötssmör i gröten och toppar med sodayoghurt och blåbär.

Likes

Comments