Att steka grönsaker på låg till medellång värme i lite go olja är underskattat!

Många av mina Food prepp söndagar börjar med att fylla en stekpanna med blomkål, morot och broccoli och låta den stekas i låg värme ca 20 min.
Grönsakerna blir saftiga och smakrika. Salta och peppra om du vill eller servera som dom är!

Jag serverar dom med valfritt kött som denna vecka, kycklingfärsbiffar och torsk. Lägger till en potatis eller två beroende på hur hungrig jag är oxå. Så att kolhydratsintaget blir lite högre.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Påsken innebär ledighet för många. I mitt fall innebär det bättre dagar, istället för att båda jobba förmiddag och eftermiddag mellan 9-21 kan jag istället få en dag mellan 8-13 och sen tid för träning innan hemgång. Min önskan och strävan är även att jag kan få detta i längden oxå. Men det får bli en framtidsutmatning!

Så i fredags fick jag min dröm dag, 5 kunder på morgonen, lunch och sen träning. Lördagen bestod istället av en fotoplåtning för en fotograf kallad Walka Photography och sen träning och mys på kvällen med några vänner. Många bra foton blev det! Ska lägga upp några här efter att han fått chans att lägga sin touch på dom.


Lördags träningen bestod av

Marklyft 4x8

Push press 4x6

Db one arm row 4x8

3 rounds for time

20 boxjump

15 chest to bar pullups

10 front squat 70/47,5kg

5 shoulder to oh


därefter 10 min AMRAP

9 Toes to bar

12 pushups

15 wallball


I dag blir det lite aktiv vila och fortfarande lite ledighet.


Hoppas ni oxå har en fin påskledighet, och glöm inte av att röra på er. Bara för att man är ledig ska man inte glömma vissa av sina rutiner. Likaväl som matrutiner, ät när du brukar och den mängd du brukar. Självklart unna dig något gott under ledigheten, men se till att du är mätt och nöjd innan du börjar fylla magen med socker. Det hjälper oftast att man inte stoppar i sin för mycket av dåligheterna.


GLAD PÅSK!

Likes

Comments

Lördagen slutade med en förvåning av att vi kom så långt som vi kom. Gick in med en nionde plats inför söndagen.
Här ställs vi för fyra nya event. Varav event ett innebar skidåkning. Längdskidor!! Något jag personligen aldrig har gjort. Bara stått på ett par skidor utför tre tillfällen i mitt liv.
Men som tur va räckte det att en tjej och en kille gjorde event 1. Så Elinor fick dra det lasset och ställa sig på ett par skidor!

Det gick undan för dom och dom lyckades fint ta oss upp en placering.

Event två bestod av
80 KB snatchar 32/24 kg
40 boxjump over
80 goblet squat jumps 32/24kg
Sen fick en person var i laget utföra
5RM Thrusters
5 RM Hang clean
3RM Thrusters
3 Hang clean

Innan eventet va vi alla nervösa för vikterna. Ingen av oss hade snatchat med 32 eller 24 kg kettlebell innan. Men som alltid så ställs man inför massa svåra saker i livet. Det är bara att testa ta sig igenom dessa! Med massa förvåning va det lättare än vad vi trodde. Allt går om man vill och med extra adrenalin!

Event tre
Killarna va tvungna att börja jobba, lika reps killar som tjejer
60 partner situps
40 deadlift 120/85kg
20 MU

Riktigt roligt event med en extra twist! Om man va tvungen att byta i ett set skulle motsatta könet få gå handstandwalk 7,5 meter. Inget vi är bekväma med så visst va man nervös här med!! Även deadlift på 85kg! Men när man är team kan man alltid lite mer!

Sista eventet va mer som en sprint och jobbigaste av alla event på söndagen då man gjorde ett helt varv innan man bytte över.
Ett varv va
12 pistol squats
9 burpee boxjump over
5 overhead squat 60/40kg
1 ropeclimb
Totalt skulle 8 varv göras med en time cap på 12 min.
Så här gällde de att trycka på och göra ett varv på max 90 sec. Som tur va lyckades vi! Haha. Skrek på mina lagkamrater mer än vad jag tog i på mina varv tror ja! 😅

Totalt slutar vi 5a! Riktigt nöjda med detta då vi inte trodde vi hade dessa förutsättningar.


Innan söndagen va vi nervösa så det kändes som vi tagit oss vatten över huvet med svårighetsgrad. Men de gick och bara de va en seger i sig!


Alla fina bilder är tagna av Jonas Häll och Dick!
Massa kärlek till alla som har hejat och gett en extra like och kommentar till oss.

Likes

Comments

​I helgen va det SwedenThrowdown som gick av stapeln och Team Göta StrongKids va på plats för att kämpa sig igenom 8 event!

Dag ett bestod av 4ra event vilket skulle leda till vilken placering och svårighetsgrad man skulle tävla i för söndagen.

Första eventet bestod av en stafett byggd utav rodd och dubbel unders.


Andra eventet va en clean and shoulder to OH stege, där vikten gick upp och antalet reps gick ner. Totalt hade man 80sec och skulle dela på repsen lika mellan tjejerna och killarna. Totalt va det 5 steg

Vikterna för tjejerna va 30-40-50-60-70-80kg

Innan eventet visste jag att jag kunde hela vägen fram till 70kg, då mitt max på en clean and verk va 77kg.

Så väl framme vid 80 kg, fick Ellinor börja som med säkerhet har 80kg. Sen va det min tur, med tvek fast ändå bestämdhet då gav jag det ett försök och lyckades ta mig in under 80! Så nöjd och jag lyckades även ta mig upp ur squaten trots att det är det momentet jag har svårast för! Jerken visste jag att jag hade, och med så mycket adrenalin i kroppen så går det mesta! Så grymt nöjd med att lyckas göra personbästa på tävling samt göra det två lyft!

Event tre OCR lopp

Eventet bestod av 2,5 km lång hinderbana. Kul att blanda in lite andra event! Så här va vi ute och sprang!

Sista och fjärde eventet för dagen

Efter tredje eventet begav vi oss till Marcus lägenhet som låg gångavstånd från tävlingsarenan. Så skönt att få komma bort från bruset och alla människor. Där laddade vi för sista eventet och snackade taktik.

Eventet bestod av en

Kogoline av 24 cluster sen valfritt byte på 48 Pullups

kongoline på 24 squat snatch valfri delning på 48 TTB

Kongoline på 24 squat snatch fast tyngre, valfri delning på 48 CTB pullups

avslutades med 24 synkade burpees over bar. Delade 12/12killar/tjej.


Vi hade bra taktik innan som ivl gjorde ännu bättre när vi väl körde. Lapp med flöde tog vi med oss in, sen så lyckades vi göra mer av repsen som vi skrev och lyckades göra eventet innan Timecap.


Nöjda efter första dagen och gick in i dag två med en 9onde placering.


Likes

Comments

Just nu är det testvecka som gäller på träningsschemat. Förra veckan va vilovecka och nu gäller det att se hur formen är.

Måndagens tester var

Bygg upp till

1 RM snatch
1 RM Clean and jerk

Sen max unbroken bar muselups
Därefter avslutades det med en flåsig all in workout.

Time cap 7 min
21-15-9
KB sving 32/24
Burpee boxjump

Kul! Tyvärr lyckades jag inte lyfta tyngre än innan men ökade med muselupsen och lyckades ta ut mig på workouten. Har ju en tendens att vila lite mycket under en workout annars. Men denna gången körde ja all in och vilade inte mellan momenten. Så de va en vinst i sig!

Dagens testar består av en variant av DT
Time cap 14 min
12 deadlift
9 Hang Power clean
6 push jerk
3 Thruster
På 70/47,5 kg

Så de blir spännande att se om man lyckad under Time cap. En vanlig du gör ja strax under 10 min.

Därefter blir de
300 DU for time och
50 GHD situps for time

Så hoppas ni för en go tisdag så ska ja ladda för jobb och träning.

Likes

Comments

Contains affiliate links
Från vila direkt på test

Innan open fick vi testa våran förmåga via ett 20 minuters test

testet bestod av

3 varv

30/24 cal row

60 DU

30 Wallball 9/6

sen direkt på 6 varv av:

8 power snatch 35/25

8 boxjump over

8 TTB

sen direkt på en AMRAP på resten av de 20 minuterna

8 Thrusters 35/25

8 Pullups

8 Bar facing burpees


Sist jag gjorde testet kom jag nästan till AMRAPEN men tyvärr lyckades jag inte göra klart alla 6 varven, några reps ifrån. Nu när jag väl gjorde om testet i fredags, lyckades jag komma ännu längre ifrån! Va trött i benen redan på första varvet av wallballsen. Så de va illa, open har satt sina spår i kroppen. Antingen behöver man mer villa eller annan typ av träning för att få kroppen att återhämta sig. Mestadels behöver jag träna min hjärna nu, för ja ger upp lite lätt, och det är ingen vidare inför lördagstävlingen, SwedenThrowdown. Så skärpning på mig!! Måste hitta motivationen att pressa mig ännu hårdare, man får aldrig bli bekväm ööm man vill bli bättre!


Så jag surade restan av fredagen, för det är sån jag bli! hahaha.. men jag kan absolut skratta åt det!

Lördgsjobb och sen träning

Var fjärde lördag jobbar jag i boxen på Crossfit Göta och coachar våra underbara atleter, alltid så givande och kul att se folk ta i allt vad dom har. Lika väl som mina kunder, vilken nivå av fitness man än är på, så inspirerar det alltid att se folk ta i utöver vad dom själva trodde att dom kunde!

Lördagens bestod av

15-20 x 1 snatch gå varje minut

4-8 set clean and jerk på 85-95% av max

back squat på bara 60% 3x4

Viktade dips 3x5 så tungt som möjligt

sledpull på 12 m

Vi avslutade sen med att testa en av workoutsen som kommer på lördag, rolig och tuff rodd och DU utmaning.

1200 m rodd + 30 DU

900 m rodd + 60 DU

600 m rodd + 90 DU

300 m rodd + 120 DU

Här är tanken att alla i laget gör varsin rodd och DU utmaning. Det måste bandas kille, tjej. Så vi får väl se vem som drar vilket strå!


Ha en fortsatt härlig söndag!

Likes

Comments

Så kul att köra Open då du tar ut dig till max och gör så gott du kan! Men som alltid är det skönt att det återgår till normalläge igen. För under open tränade man inte lika mycket mellan workoutsen. Man ville ju vara så stark som möjligt för försöken.

Jag gav alla workout två försök, men det va bara en som gav en bättre score. Kan vara allt ifrån att jag va tröttare andra försöket, eller inte alltid hade det mentalt där, eller inte va bättre.

17.4 va första workouten som jag bröt, då jag kände att jag inte hade någon lust att pressa mig ens. Ibland är det bara så och då är det lika bra att bara skita i det!


17.5 va en härligt workout som bestod av

10 varv:

9 Thrusters

35 DU


Tufft med tio varva av något, lixom ingen ide att känna efter på varv 3-5. Först vid varv 6-7 känner du att det börjar bli kämpigt och då är det bara att bita ihop de sista tre varven. Mitt sista varv gick inte att öka i thrustersen, allt va bara om att överleva!

Denna vecka består träningen av vilovecka! Så skönt och kroppen är tröttare än vanligt då man har tagit i allt va man kan!


Tillägg till min träning då jag har stela höfter och fotleder så tänker jag börja med 3D träning hos våran kille på United Training Calle! Vi körde första passet i dag och jag tänkte köra med honom en gång i veckan som ett komplement till min styrketräning och träningsform Crossfit.


Den klassiska mattan, bra att använda när man kör en screening.

Här kollas dom olika planen vi kan röra oss i. Framåt och bakåt, sidleds och rotationer.


Sen jobbade vi vidare för att få fötterna och jobba mera och därmed oxå höfterna.

Ska bli spännande och se hur det kan hjälpa mig, då jag vet att jag har lite instabiliteter. Ingen jag har någon skada av mer än stelhet och överbelastningar ifrån. Så visst borde alla köra en screening och testa, vart man överkompenserar i kroppen för stelheter. Som alltid balans mellan rörlighet och stabilitet är nyckeln till en fungerande kropp. Så är du nyfilten testa!!

Gå till Calle hos oss på United då han är superduktiga och har alla 7steg i träningsformen.

Får ju avsluta med en bild från lördagens festligheter, då jag faktiskt inte alltid bär träningskläder.

Likes

Comments

Har gjort denna rätten tidigare men använde mig utav lite andra råvaror då jag inte hade det jag brukade hemma.


Torsk i gryta är enkelt och lätt att göra. Genom att ha med en sås så som i detta fall crème fraishe blir fisken saftigare.


Lägg torsk tillsammans med kryddor, salt, peppar och purjolök i en gryta

Varva detta tillsammans med strimlad vitkål

Toppa sen med en smaksatt creme fraishe eller gör din egna smaksättning. Här gjorde jag det med, salt, peppar, fisksås och tamarisås.

Jag serverade det tillsammans med ris, och kokta rödbetor, grönsallad och avokado!

Likes

Comments

Middagen tvär blev en laxsås med pasta. Med risk att den sådan rätt blir väldigt fet på grund av laxen och såsen stoppade jag i mera grönsaker.

Stek laxen på medelvärme, salta och peppra. Hacka purjolök smått och stoppa i pannan när laxen fått lite färg.
Häll sen över mini créme fraise, rör runt och låt koka så att laxen blir färdig. Salt och peppra efter önskat resultat.

Avsluta med att tillföra färsk blad spenat och cocktail tomater. Rör ner och strö citronsaft över.

Jag serverade det med pasta, men ta det som finns därhemma.

Likes

Comments

Innan open frågade jag folk vilken av tidigare års workout dom hade velat köra igen. Självklart svarade alla olika, själv svarade jag 16.4!
Så nog va ja nöjd när 17.4 blev just 16.4!

Bilden är tagen från förra året när jag gjorde workouten på Crossfit Partille med ett härligt gäng. Gav de allt jag hade och hann då 29 HSPU, många No reps och trötta axlar.

Den känslan som den workouten gav ledde till att jag började träna HSPU med regelbundet. För som alltid. Det du är dålig på bör du lägga mer tid på.


Så när de väl va dags för att testa sin nya fitness med 17.4 så va de bara att hoppas på det bästa. Att man kommer längre än förra året! För det är ju därför jag tränar, för att ständigt förbättra mig själv.

Jag började att dela upp marklyften som förra året med 6:or sen 5:or för att hålla vilan mellan så kort som möjligt.
Wallballen 30-10-15 vill bara få dom gjorda så snabbt som möjligt!!
Rodden... det är där döden hänger på min axel och undrar när jag ska ge upp livet. Under hela rodd turen på många minuter som aldrig tog slut, kände ja att jag absolut inte ville göra om denna workouten. Så jag skulle göra mitt bästa och ge allt för att verkligen slippa.


Ur rodden på en bättre time break än förra året. Men med så trötta armar. Huvudet bara undrade hur kroppen skulle ta sig igenom 55 HSPU!

Men som min domare sa, upp och kör så många du kan. Så va de bara att hoppa upp. Beta av en i taget, delade upp det på 6:or till oklart hur många jag gjorde! Bara försökte hålla mig levande och så långt från för mycket syra som möjligt. Tiden tickade på och sista repsen va sega!!! Men ja jag löste alla 55 st och gick till stången för att lyfta! Klockan piper mitt i lyftet och repen räknas inte. Fan!


Så, självklart sa min hjärna efter någon minuts återhämtning. Det här va ju kul! Vi testar på måndag igen. Ha stången ännu närmare så kanske du hunner den repen! Haha. Ja så, på måndag testar vi igen!! Min tanke att ändra är att räkna min vila så att sekunderna inte tickar iväg för mycket.

Till alla er som ska köra den!?!?!

Lycka till och dela upp mer än vad du tror i marklyften och HSPU så att du kan hålla vilan minimal. ! Men kör hårt älska pulsen älska syran! Benen kan köra trots syra, låt det göra ont!

Likes

Comments