Contains affiliate links

I fredags tog vi bilen spontant till Sthlm för att sova på hotell och framför allt för att Kim skulle på kvartal på lördagen. Så att ta bilen dit dagen innan för att bara lyxa till den med en hotellnatt gör att vardagen blir lite roligare emellanåt!

Sen som alltid är det alltid underbart att bara gå upp och slippa förbereda frukost. Utan bara ta på sig och ta sig till restaurangen där den serveras. Vi tog in på Nordic Light Hotel som har en fin frukost med massa olika tillbehör.

Efter frukosten blev de häng och sen skulle Kim på kvartal. Jag själv passade på att gå på stan och shoppa. Jag tillsammans med alla andra som fått lön!

Lunchen tog vi på ett franskt café där dom hade bordsservering. Extra lyxigt!

Köpte lite bär på en marknad då jag inte kunde hålla mig ifrån ståndet!

Men inte kan man bara softa hela helgen! Så veckans matprepp har gjorts. Tipsen jag slänger med är att gör olika kolhydratskällor och olika proteinkällor och lägg sen dom i stora skålar/matlådor. För att sen plocka det du är sugen på för dagen

Här har jag gjort "pulled Chicken" och fiskgryta som två proteinkällor tillsammans med röttris och couscous som kolhydratskälla. Stekte sparris, vitkål och morötter som man kan ta av när man vill samt att jag har färdiga salladspåsar man kan ta med till jobbet.

Då slipper matlådorna kännas likadana och man kan avgöra hur stora man vill ha dem efter hur dagen ser ut!
Lycka till med all matprepp!

Likes

Comments

Ja i fem veckor framöver kommer atleter världen över bli testade sina förmågor i fem olika workouts. Första kom ut i natt svensk tid. David Castro programdirektör för Crossfit började ge en ordentligt flåsig workout!
Innan open blev alla informerade att detta va första året som hantlar skulle vara med i open.

Så redan första workouten kom dom med!

Som alltid är man lätt nervös innan dessa event. Man vet att de kommer göra ont och att man inte vill ge vika utan ge allt! För oss dödliga motionärer så spelar scoren ingen större roll, placeringen blir lite olika. Men det är endast 30 i varje region som går vidare, jag låg förra året på 334:de plats. Så om jag ligger 100 platser före eller efter spelar ingen roll, tanken är att testa formen för detta året. Har jag utvecklats i samma takt som dom andra där ute?

Man tar ut sig på ett annat sätt på en open Wod än en vanlig träningsdag, så det är alltid bra träning!

Uppvärmningen skedde i form av 5 min rodd, lite rörlighet, 5 min bike och sen testa rörelserna. Sen va de bara pang på. Ingen att dra ut på.

Körde snatcharna i ett tempo som gjorde att jag kunde göra det mesta unbroken. Sen va det bara att hitta ett sätt att "peca"sig i burpeesen så att man kunde ta sig tillbaka till snachen utan att vila för mycket. Emelie min domare peppade mig så fint oxå. Sista burpeesen va de bara att öka tempot så mycket som bara fanns i än! Sluttiden blev 14.17

För er som ska köra. Hitta etta tempo och go for it!! Tänk inte agera!! Lycka till.

Likes

Comments

Mellanmål, ett sånt där mål som gör dig lite mätt så att du klarar hålla uppe humöret lite till!

Ett måste för vissa men inte för andra, allt handlar om hur mycket du gör av med på dagarna.


Tips på några utav mina mellanmål!

Jag tänker alltid att jag måste få i mig både protein, kolhydrater och fett i varje mellanmål. Hur mycket av de olika delarna är alltid beroende på vem som ska äta det. Men ett bra riktmärke är:

Protein ca 20-30g

Kolhydrater 0,5-1 g per kilokroppsvikt

Fett 1-10g

Som alltid ger fett och protein mycket mättnad och fett ger mest energi. Kolhydrater hjälper hjärnan att hålla sig skarp och dig själv att bli stark! Så åter igen bör alla delar finnas med i ditt mellanmål.


Mitt först mellanmål kommer 2-4 timmar efter frukost. Då frukosten består av gröt med proteinpulver, havre/soyayoghurt och någon slags frukt/bär och nötter till.

Första mellanmålet blir då:

Äggröra med keso eller avokado tillsammans med fröknäcke.

Därefter blir det lunch. Mellanmål två brukar bestå av:

Keso eller kvarg blandat med nått bär eller frukt eller båda två tillsammans med nötter eller kokosflingor. (se bilden ovan)

Har man ingen tid är proteinstake och nån frukt/grönsak alltid en bra räddning. Alternativt nötblandning, med någon frukt.

Har man mycket planering kan man göra någon av mina rawfood grötar eller min grötpudding som en alternativ till mellanmål, sök vidare i bloggen för dessa recept.

Likes

Comments

Contains affiliate links
Finns ingen universalt som är bra att äta, allt handlar om mängder och vart det kommer ifrån

Som du säkert har hört så innehåller varje livsmedel olika sorters kalorier och därmed ger olika mycket energi till kroppen. Många gånger får jag frågan av folk som får veta att jag är kostvetare.

- Vad ska man äta, vad är bäst att äta, är avokad bra att äta? Osv..

Ja svaret kommer alltid vara, det beror på!

Det beror på vem du är vad du gör, hur din vardag ser ut, vad du tränar och vad du har för mål.

All mat ger olika energi, men oxå olika näring. Så självklart vill man ha den näringsrikaste maten till rätt energi nivå för vad man förbrukar. Det blir oxå svaret på frågan.

Så man kan ju starta med att fråga sig själv hur mycket man förbrukar på en dag förutom sitt basala metabolic rate. BMR vilket är det alla dina kroppsliga funktioner behöver i energi varje daga för att du ska leva. Exempelvis behöver din lever ca 500kcal för att fungera en dag, ditt hjärta ca 500kcal för att det ska slå varje dag. Då är detta i ett liggande tillstånd, och jag sa bara två organ.

Så visst kan du äta chips och godis så att du kommer upp till din energi nivå, så överlever du. Men näringen bli otroligt liten och alla essentiella fettsyror och aminosyror uteblir. Vilket i sin tur kan leda till nedsatta funktioner och näringsbrister.


Så därför är det viktigt att du får i dig protein och fettsyror för att inte få brister för funktioner som cellförnyelse! Men bara för att det inte finns något essentiellt i kolhydrater betyder det inte att du ska exkludera detta ur din kost. Din hjärna är fortfarande väldigt beroende av kolhydrater ca 120g per dag behöver den. Speciellt om du använder den!


Därmed behöver du inte använda snabba kolhydrater om du inte tränare mycket eller har problem med att äta för mycket fibrer på än gång. Så hitta gärna produkter som innehåller mycket fibrer och lite socker. Allt detta står alltid i innehållsförteckningen. I dag hittade jag Thairis från Kung Markatta! Rekommenderar detta som ett alternativ till dina kolhydrater.

Likes

Comments

Att tro på sig själv och göra sin grej är vad som kan ta dig långt tror jag!

Nu har jag i tre dagar fått vara på mitt nya ställe, och som jag gillar det! Härlig miljö då den är lugnare. Samt härliga människor förutom mina kunder som jag jobbar med. Det bästa av allt är att det är närmare mitt egna ställe där jag tränar på Crossfit Göta. Så nära till det som är viktigt i livet :D


Nu handlar dagarna mycket om att komma igång med att fakturera för det är helt nytt för mig. Fastän man är som sin egna när man är anställd på ett gym, så sköter gymmet allt som handlar om betalning och lön. Men nu ligger det ansvaret helt på mig. Man är ju van att bokföra sina kunders timmar och attestera att allt stämmer. Så administrativt jobb har alltid funnits. Men nu känns det bättre då man jobba mer för sig själv. Samt att man kan fylla ut dom där håltimmarna som kan bli som PT med något vettigare än att bara sitta av tiden.

Inspirationen till att träna och hitta nya sätt att träna på är hög på det nya stället! Lägger upp lite bilder från gårdagens pass. Lite strongt inspirerat, med släde och farmers walk.

Dagens pass bestod av att testa om en Open wow: 16.4

13 min AMRAP

55 Deadlift 102/70kg

55 Wallball 9/6kg

55 cal Row

55 HSPU


Lyckades som tur va bättre än förra året, kul att man har blivit lite bättre på ett år!!

Likes

Comments

Självklart är det fantastiskt, utmanande, roligt och berikande att jobba som pt. Men det är också ett hårt slit med många timmar, och som min kollega så fint sa ett schema som en sweitzer ost.

När jag började som pt 2011 va det inte lika etablerat som det börjar bli nu. Jag fick en anställning på ett gym snabbt efter min utbildning. Väl på plats va det bara att börja.


Ja leta efter folk som skulle vilja träna för dig. För inte finns det något gratis inte, utan du fick vara villig att jobba gratis för att eventuellt fixa hem en affär. Man skulle gå ut på gymmet och prata med folk, ta tag i dom som såg frågande ut, eller hjälp någon om dom gjorde en övning fel. För att dom då skulle köpa av dig. Absolut inget lätt uppdrag, speciellt inte efter serviserfarenhet, där folk går till dig för att säga vad som vill ha.


Så mina första månader som PT fick jag en inkomst på några hundralappar. Känslan av att gå hem efter en hel dag spenderad på "jobbet" men inte fått en krona betalt va för mig som resturangare så svårt att ta in. I restaurang va man van att jobba långa dagar så som 10-14 timmar, men då va man oxå van vid en bra lön när man va klar.


Men som alltid ville jag inte ge upp så lätt, såg många kollegor som kom och gick, ingen hade råd att vara kvar som pt när man inte fick någon lön som man kunde leva på. Jag lyckades tillslut skrapa ihop några kunder och gjorde som bäst år två som pt 40 timmar i månaden. Men som tur va släppte jag inte restaurang, utan jobbade kvar där så att jag kunde gå runt. Valde då oxå att fortsätta plugga samtidigt för att få mer kunskap och en kandidat i Hälsopromotion. Tog även på mig lite klasser för att ha någon trygghet och inkomst. Så tre år tog det för mig att känna mer trygghet och att man etablerat sig. Att folk faktiskt trodde på ens vara och att jag kunde hjälpa dom att nå sina mål.


Under vägen har man behövt hävda sig att man kan och är stark, att man själv har gått en väg från att inte kunna en pullup eller en knäböj, men nu faktiskt kan. Att allt du vill går, bara du försöker tillräckligt mycket och tillräckligt länge!


Att jobba som pt ger många skratt och glädje då man ser många utvecklingskurvor och glada kunder. Det är långa dagar med morgon, lunch och sena kvällskunder. Men det är ett fantastiskt jobb om du är beredd på att lägga den tiden!


Tack till alla mina kunder och till alla som jag har tränat för att ni har gett mig den glädjen!

Likes

Comments

En fin vecka och oxå min sista vecka på SATS, nya äventyr väntar och jag kommer så fort jag kan skriva om det!


När man jobbar på ett gym så ser man många människor omkring sig som tränar. Folk som man har sett där alla dom år jag har jobbat där (nästan sex år). Många av dom jag har sett har inte förändrat sig ett dugg!! Personligen har det hänt mycket för mig, så vad gjorde jag för skillnad förutom att bara kanske ha mer kunskap?

Jo som så många andra drar sig från att göra. Det du är dålig på!


Jag har kunder som har mål, och när jag träffar dom och frågar om dom har gjort vissa rörelser för att nå sitt mål. Svarar många nej på frågan, då kommer alltid en följdfråga Varför har du inte gjort de. Ja juste ja du kände dig dålig på det! För vi drar oss ofta ifrån de som vi känner oss dåliga på. Vi älskar att göra det vi är bra på!

Så att ha mig som PT innebär oftast att vi jobbar med det man är svag i för att bli starkare i längden. Självklart gör man roliga saker och det man är bra på oxå, annars skulle jag nog inte ha några kunder kvar! hahaha... men som jag alltid säger och oxå säger om mig själv. Man är inte starkare än sin svagaste länk. SÅ jobba på den länken och bli starkare än vad du trodde att du kunde bli!


Så många av dom jag ser på gymmet som går där och kör samma sak, och då gärna det dom känner sig bra på. Visst blir dom lite bättre på just de. Men ofta känns det bara som en rädsla att möta sina svagheter, eller förnekelse att man skulle ha några. Självklart är det alltid lättare att inte veta allt för då slipper man ta ställning. Men om man ändå lägger tiden på gymmet. Varför inte lägga det till nått som kan göra än bättre. För inte är det väl många som säger nej till att bli bättre?


När jag insåg hur svag jag va på vissa saker gav jag mig f*n på att bli bättre på de! Man hittar alltid nya, men man skapar oxå så mycket nya styrkor påvägen!

Likes

Comments

Kan inte minnas sist jag va ute och sprang. Att springa för mig kommer i omgångar. Allt ifrån att jag gör det fem gånger i veckan. Sen bara tre och ibland ingenting på flera månader.

Jag älskar att springa. Tycker att det är så fantastiskt att vi kan frakta oss så lätt med ett par ben. Men ibland kommer jag till för höga prestationskrav och tar mig inte tiden till att investera tillräckligt med tid för att mätta mina krav. Så då blir det ofta att jag slutar helt ett tag. För att sen hitta tillbaka till kärleken prestationsfritt.

Brukar alltid rekommendera mina kunder som springer mycket. Att ibland gå ut och springa utan klocka och kanske även utan musik om man ofta har de. Bara lyssna in på sina steg och sina andetag. Lyssna och titta på allt runtomkring och bara njut av att kunna springa.

Efter löpturer i skogen utan klocka och specifikt tempo va det hem för att göra fika för tjejerna.

Gjorde två olika sorters pannkakor och två olika sorters scones. Massa frukt och bär till, samt grädde, nutella och annat gott.

Nu blir det middag. I kväll gör jag fläskfilé på en bädd av purjolök täckt av champinjoner och smaksatt Philadelphia.

Smaksatte Philadelphian med tamarisås, oystersås, peppar. Kryddade även köttet med salt och peppar. In i ugnen på 180 grader i ca 20-30 min. Tänkte servera det med couscous och en sallad.

Likes

Comments

Lyxen jag har är att jag kan gå och träna mitt på dagen!
Dagens pass bestod av clean till front squat och tung trea i snatch.
Mycket nötande gäller alltid för att blir bättre på dessa lyft.

Passet avslutades med två olika intervaller.

Gå varje 3-4:de minut 2-3 gånger av:
12 overhead squat
24 Toes to bar

Näst med

12 push jerk
24 boxjump over

Självklart gör ju mina träningspass mitt på dagen att mina dagar blir långa. För det mesta 12-14 timmar långa. Så jag kommer ofta hem sent, och finns det ingen färdig middag hemma då är det bara att ställa sig och göra!

Så jag valde i dag att göra middagen för i morgon!

Bacon inrullat kycklingbröst kryddat med peppar och timjan serveras med sötpotatis.

Till kvällens middag blev de torsk med sötpotatis och mandelpannkakor till dessert.

Likes

Comments

Skapa en fungerande plan, och håll dig till din plan. Det är absolut det lättaste sättet för dig att lyckas med ditt mål.


Jag träffar många människor som vill uppnå massa och har önskan om en förändring. Men vad många ofta glömmer att fråga sig själva är om man är beredd att skapa den förändringen som krävs för att nå sitt önskade resultat. För enligt mig är ingenting omöjligt, det krävs bara olika engagemang för att lyckas, och så länge du är beredd att sätta den tiden som behövs kommer du lyckas!

Många önskar sig drömkroppen, starkare, snyggare, smidigare, coolare men mer attribut. Ja allt det där som den inte verkar vara nu. Man gillar att jämföra sig med andra, men man är inte beredd att göra det dom andra gör för att nå det resultatet. Exempelvis, många är rädda för att ta tungt på gymmet av rädsla att bli stora!? Man vill inte ta tunga knäböj eller marklyft men man drömmer om snygga muskulösa ben. Ja vissa saker går lixom inte ihop. Man vill gå till vänster men varje gång man har chansen tar man höger!!


Så om du vill att en förändring ska ske, gör något du inte gjort innan. För det du gör nu fungerar uppenbarligen inte om du inte når ditt resultat. Ge saker och ting en chans, och nej inte bara en gång i veckan, kanske två eller tre gånger i veckan för att verkligen lyckas. Tänk exemplevis tillbaka när du skulle lära dig att cykla, testade du lite och sen efter en vecka igen? Nej förmodligen inte, du testade tills du nådde det resultatet du önskade. Vissa saker tar mer tid än andra, men se framgången och lägg tid för att lyckas ta dig dit du vill. Tålamod! Ge inte upp, utan ändra något eller ta hjälp av rätt personer.


Lycka till påvägen!

Likes

Comments