Midsommardagen spenderades hemma hos mor och far i Grebbestad. Mormor va oxå på besök och vi stannade över natten. Vi kom strax till 11:a kaffet och fick njuta av detta i solen. Sen blev det en promenad för att leta efter en bänk som någon hade tagit från pappas vandrarhem. Dessvärre hittade vi den inte, men värt ett försök att gå och leta.

Midsommardagsmiddagen blev sallad, räkor och jansson. Jansson en klassiker på all högtider i våran familj!

Därefter blev det marängring tillsammans med jordgubbar och grädde. Avslutade dagen med en kvällspromenad och åkte sen hem efter frukost dagen efter igen för att slippa all trafik. Tur va att vi gjorde det, såg en massa roliga instastorys på bilköer sen!

Ny vecka och måndag!

Fick ombokning samt avbokning på mina morgon kunder, så jag tog sovmorgon och sov till nio i dag. Sen fick det bli en liten lugn löptur på ca 6 km samtidigt som jag lyssnade på pod. Älskar tyngres alla olika poddar, så rekommenderar dom starkt! Skulle börja jobba vid 14, så efter lunch tog jag mig till jobbet och tränade lite överkropp. Blev

5x5 HSPU

5x8 ring rodd med fötter på box

5x5 bänkpress

4x10 hantel rodd


Sen blev det jobb mellan 14-20. Avslutade kvällen med middag och en kvällspromenad, sen lite kvällssnacks.

Bananglass

kvällsmålet blev bananglass! Fick tipset av Susanne i boxen, (ni hittar henne på instagram @s.u.sann.e för mer tips)

Att ta hand om bananerna innan dom blev dåliga genom att frysa in dom. Så skala och dela upp i mindre bitar och lägg in i frysen. Så när du är sugen nästa gång tar du fram dom, mixar dom tillsammans med kokosmjölk eller som jag gjorde i dag med mandelmjölk.

ingredienser:

1 banan

1 dl mandelmjölk eller för krämigare 1 dl kokosmjölk

1 skopa choklad proteinpulver

1/2 eller 1 msk kakao

mixa och servera med bär och koksflingor!


Ha en fortsatt go vecka!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Glada midsommar!
Som så många andra högtider så ska det överdrivas och firas med mycket mat och alkoholhaltiga drycker. Jag har äran att få fira med personer som inte är så driva av att dricka alkohol. Kan kanske tyckas tråkigt av vissa men personligen älskar jag de. Måste inte ha alkohol för att njuta, men visst är det kul ibland.
Jag gillar att få fira högtider men jag måste inte dra det till en överdriven spets. En lagom mängd människor som jag gillar är vad som är lyx för mig. Ta på sig finklänning och piffa till sig litegrann är alldeles lagom.

Våran midsommarmiddag bestod av sill, potatis, chark, vitlöksbröd och sallad. Sen en entrecote, potatisgratäng och bea. Avslutades med bär, knäcktäcke och vaniljsås. Självklart sällskapsspel och massa snacks till oxå. Som alltid för mycket mat och brutalt mätt! Men ändå småäter man av allt som finns framme.

Midsommarafton började som vanligt med att jag vaknade tidigt och gick upp för att göra frukost till oss. Som alltid gröt med proteinpulver och bär, Kim får en äggröra oxå. Själv drar jag ner lite på maten då jag inte är lika aktiv och hungrig längre.

Dagens pass på Crossfit Göta blev lite lätt tyngdlyftning. Split jerk stod på dagens program och jag kunde inte hålla mig ifrån att inte få testa lite. Man skulle bygga upp till tyngsta för dagen och jag har inte gjort split jerks på över en månad!!
Så visst va de lyckorus i kroppen av att få lyfta lite!! Åh vad jag saknar det, men kände oxå att de lyftandet jag gjorde i 20 minuter va nog för att benen skulle få rejäl mjölksyra och va trötta.

Så jag fortsatte med lite gymnastik. Andra veckan jag kippar från att ha vilat från det i tre veckor. Kändes bättre än första gången. Men visst tappar man snabbt, men det går oxå snabbt att få upp igen.
Avslutade med
8 varv i lugnt tempo
20 cal assault bike
400 m run

Fick även hem min leverans från Maxim med dom nya barsen! Helt klar godkända med ett bra innehåll!

Likes

Comments

I torsdags bjöd jag hem två av mina fina vänner för en middag hemma hos mig. Jag är ju en sån som gärna bjuder hem folk på middag, äger massa porslin och uppläggningsfat av denna anledning. Dessvärre bor jag i en etta tillsammans med min sambo, såklart att det blir trångt. Äger fem stolar och då maxar man köksbordet. Så tre personer som vi va är perfekt!

Desserten hade jag gjort dagen innan, för den tar oftast längst tid. Samt om det blir misslyckat har man chans att göra om den. Hade även förkokat rödbetorna då dom tar sin lilla tid att koka.

Hela min plan för middagen va att det skulle vara nyttig oxå. Inte fläska på med massa smör och grädde för att få smak.


Förrätten blev en chevré ost på en sallad av ruccola, ljumna rödbetor, tomat och päron. Toppade dessa med rostade valnötter och en unns av honung. Gratinerade av chevrén på en päronskiva i ugnen innan.

Varmrätten blev en halstrad torskrygg med färskpotatis, sparris och pepparrotscremé. Detta serverades med en stor sallad. Salladen bestod av en färdig salladsbladmix på påse, sen la jag till vitkål, paprika, sockerärtor och tomat.

Pepparrotscremen hade jag gjort på Philladelpihaost, pepparrot, salt och peppar.

Att laga fisk är verkligen superenkelt och snabblagat, så efter förrätten satte jag på plattan för att steka torsken. Kryddade med peppar innan och avslutade med flingsalt vid serveringen. Jag började steka på skinnsidan först och lät den stekas i olja och smör ca 2 minuter på medelhög värme. sen vände jag på torskbiten och väntade ytterligare 2 minuter. Kollade av i flikarna på fisken så att jag fick rätt kärna. Annars kan man använda sig av en termometer upp till 52 grader.

Desserten blev en rawfood brownie tillsammans med bär och havrebaserad vaniljsås.

Denna hade jag gjort på dadlar, chasewnötter, valnötter, kakao, honung, kokosolja. Mixade mig fram till en konsistens jag ville ha och kryddade med kanel. La ut den på ett bakplåtspapper och toppade med kokosolja, vaniljpulver och kakao.


Till allt detta drack vi bubbelvatten, alkoholfri öl och te. En fantastisk kväll med mycket skvaller som det blir med tjejer, samt många skratt.

Dagens träning bestod av ett konditionspass på lågintensitet.

6 varv av

500 m rodd

500 m skierg

1/2 mile assault bike

Likes

Comments

Igår kväll va Kim sugen på lite paj så jag slängde ihop en rabarberpaj. Eftersom han inte får äta annat är fruktsocker så gjorde jag denna på kokossocker.

Sen gjorde jag som en vanlig smulpaj beroende på hur stor paj du ska göra så lite olika på ingredienserna.

75-100g smör
2 dl havregryn
1/2 dl kokossocker
1 krm vaniljpulver (äkta alltså, inte vaniljsocker)

Nyp ihop det till en jämn massa.

Hacka rabarber tunt.
Jag hade 3 stjälkar
Blanda med 1-2 msk potatismjöl, kanel
1-2 msk kokossocker (beroende på hur sura rabarberns är).

Lägg rabarber i en ugnssäkerform. Toppa med grynblandningen.
Stoppa in i ugnen på 225 grader i ca 20 min.


Vi gjorde en sockerfri vaniljsås till med honung istället.
Blanda ihop
2 dl turkisk eller grekisk yoghurt
1 äggula
1/2 krm vaniljpulver
1 tsk honung

Likes

Comments

Ännu en sommardag, och det är bara att njuta av att man kan vara ute utan att behöva ta på sig regnkläderna.

I dag hade jag en bokad massage tid hos Ariel som är idrottsmassör. Han hjälper mig att hålla ordning på min kropp och alla spänningar som skapas av träningen. Just nu går jag en gång i veckan för att få den bästa återhämtningen i benen. Vårt sensate session finns på hans instagram @arielzamit.idrottsmassage

Att gå och massera sig kan ge din den effekten du behöver i kroppen, dels för åderhämningens skull. Men oxå för att kunna ta ut rörelser rätt i träningen. Massage kan även hjälpa dig med rörligheten, så tveka inte att testa en massage! Gärna hor en idrottsmassör!


Lunch på takterassen

Sån lyx jag har som jobbar på ett ställe som har en takterass, bara att ta 7 våningar upp för att avnjuta lunchen med finaste utsikten över hamnen och i dag i ett underbart väder. Finns ett ställe i lä jag alltid sätter mig på. I dag blev det kycklinggrytan och ärtpasta. Dessert filmjölk med granola och hallon.

Sen blev det ett överkropps pass på Crossfit Göta

10x 3 ring musleups

10 set teknikträning på barmuselups (har ju en tendens att använda en arm i taget på min bar musleups) Fick ingen ordning på det än, men skam den som ger sig!

Avslutade passet med lite strikta grejer.

5 varv av:

5 pullups i hollow

8 långsamma pushups

10/ sida GHD situps

Passade på att kolla in lite mera rea på stan och kom över denna söta Filippa K topp från deras nya sport kollektion. Man kunde ju inte inte ta den. Den hade ju en rand med glitter, klart att jag kommer flyga i mina barmuselups med denna topp! Sen gick den hem med jeans oxå!

Kvällens middag en sommarsallad

I dag slängde jag ihop en sallad till middag.

Hackade ihop färsk vitkål, paprika, sockerärtor, morötter.

Kokade upp rött ris och ägg

sen va det bara att lägga up allt och toppa med räkor och majonäs.

Avslutade med att göra desserten för i morgon. En rawfood brownie gjort på cashewnötter, valnötter, kakao, kokosolja och honung. Sen blev det lite mer storhandling inför imorgon. Väntar just nu på rödbetorna som ska koka klart, dessa ska vara till förrätten tillsammans med getost.


Men nu lite bigarråer till dessert!


Likes

Comments

Man kan ju självklart inte annat än att älska vädret! Jag har även fått lyxen att ha mindre att göra på jobbet vilket gör att ja kan få njuta lite extra av det! Eftersom jag inte tränar lika mycket får jag en massa tid över att få återhämta mig på.

I måndags blev det ett litet styrkepass

5x5 Hand stand pushups

5x8 ring rodd

4x5 bänkpress

4x8-10 hantel rodd

De va allt sen gick jag in till stan och shoppade lite på rean, och njöt av att vara i solen. Lyckades lägga mig inne i trädgårdsföreningen i 40 min innan jag mötte upp en kompis för en lunch. Har alltid med mig en sarong nu förtiden om man lyckas få tid över att lägga sig i gräset för att lapa lite sol. Ingen jag orkar göra länge, men en liten stund eller fika på en filt är aldrig fel lixom.

Bild på två klassiska mellanmål jag brukar på till. Det ena är två ägg och fyra finncrisp tillsammans med majonäs. Detta är något jag brukar äta när jag är hungrigare eller behöver energi för att jag ska träna. Det andra är en proteinbar utan socker och ca 20g protein, något jag tar om jag är sugen på nått.

Dagens frukost bestod som vanligt av gröt, i dag tillsammans med en smoothie som räckte till två glas. Ett till frukosten och ett som mellanmål efter min lilla morgon tur gå springa!

Smoothien är gjort på

2 äpplen

1/2 avokado

2 nävar blad spenat

1 - 1,5 dl koncentrerad rödbetsjuice


Blev supergod! Äpplet gör att den blir lite söt, men annars är den frisk och krämig. Jag gör detta i min vanliga blender då alla råvaror får behålla sina fibrer i smoothies, istället för att göra en juice och mista mycket av fibrerna. Sen äger jag inte ens en råsaft centrifug. Men vill inte göra heller.

Dagen lunch blev en kycklinggryta med ärtor och morot till, tillsammans med ärtpasta som jag hittade affären. Toppat med sesamfrön och en halv avokado.

Pastan va okej, men inget jag köper igen, kan ju lika gärna bara äta mer ärtor. Älskar ju ärtor!

Dagens träning blev lite gymnastik, bara massa magövningar! Sen en kvällspromenad.


Cirkel A 20-25 sekunder på varje övning 5-10 s vila mellan 1-2 varv

A1. Reverse plak

A2. Side plank pulses L&R

A3. Side plank rainbow L&R

A4. V-up snaps


Cirkel B 1-2 varv 5-10 s vila

B1. Front level plank 50-60 s

B2. One arm plank L&R 10-30s

B3. Plank 20-30 s


Cirkel C 2-3 varv 5-8 reps

C1. Hollow rock hold 25s + hollow rock 25 s

C2. Body levers

C3. hollow pullover with a plate

C4. Negative tuck front levers ( finns på min insto story @SprAllice )


Hann inte göra mer en dessa i dag, men det blev dagen träning.


Nu ska jag fortsätta planera min tre rätter jag ska bjuda några vänner på på torsdag.


Ha en fin fortsatt kväll.

Likes

Comments

Söndagar! Underbara är dom. Brukar inte ha mer planerat än att fixa matlådor. Så då tar jag det som de kommer. I dag fick jag lyxen att tillbringa det med en vän jag sällan träffar. Senast va för mer än ett är sedan. Så de va dags nu!

Anna och hennes dotter Annabelle tillsammans med deras systers hund och bebis i magen. Blev en promenad och mys i Slottskogen.

Fortsatta dagen i solen på innegården. Är ingen fan av att ligga länge i solen så jag orkade totalt med ett poddavsnitt från Tyngre radio. Sen gick ja upp för att titta på ett avsnitt av den serien jag börjat titta på på Netflix. Sen blev det en powernap innan jag började göra mat.

Gjorde en köttfärspaj med vitkål som pajskal. Så både glutenfri och lchf inspirerad.

Kokade vitkålsblad i en stor kastrull. Samtidigt stekte jag vitlök tillsammans med köttfärs. Kryddade med paprikapulver, spiskummin, cayennepeppar, honung, woshestersås, salt, peppar. Avslutade med att blanda i majs och stoppade sen detta ovanpå en unsäkerform som va täckt med vitkålen som jag hade kokat.

Äggstanning på 3 ägg och 3 dl mjölk kryddade med salt, peppar och paprikapulver.

Toppade det hela med västerbottenost.

Serverade det hela med en sallad gjort på färsk vitkål, machetersallad, paprika och sockerärtor. Dessa råvaror innnehåller till ca 4-10g kolhydrater per 100g. Så man kan äta rikliga mängder innan man får upp så mycket kolhydrater i kosten. Därför blev det en lchf inspirerad rätt.

Likes

Comments

Alla vet vi att vi behöver vila! Men ibland behöver vi vila mer än vad vi tror.


Vanligtvis vilar den som tränar regelbundet allt mellan en till tre dagar i veckan. Jag personligen brukar vila en dag och ha en aktiv vilodag. Men som livet ibland är så har man perioder i livet där man gör mer eller har mer påfrestning, kanske personligt eller på jobbet. Jag har själv varit en sån som alltid har jobbat, och då inte bara ett jobb utan gärna två. Cyklar alltid mellan jobben och står hela dagarna.


Att jobba som PT är fantastiskt men oxå krävande. Jag är aldrig helt ledig, finns alltid någon kund att svara eller något schema att skriva ner till dom, eller dom senaste övningarna vi gjorde ska skickas. Allt detta gör jag just nu på min fritid och det gör att man i stort sätt alltid jobbar litegrann. Detta leder till en ständig stress och svårt att koppla bort jobbet.

Bilden ovan visar lite på hur mycket viss typ av träning kan påfresta kroppen. Denna bild är framtagen för att se hur man borde träna som exempelvis fotbollspelare under säsong. Alltså, då bör man inte träna allt för intensivt eller för mycket ur den röda zonen. Eftersom man ska prestera på match.


Jag har ingen säsong, men som jag sa tidigare, så fins det perioder i livet du har mer att göra. Kanske då man ska träna lite mindre istället för mer. Allt för att låta kroppen och nervsystemet/ hjärnan få vila sig lite mer. Eller bara träna lugnare så att kroppen kan få återhämta sig. För att röra sig är fortfarande bra!


Jag har i många år pressat min kropp ochs stressat min hjärna med heltidsstudier och massa jobb. Sen en stress att inte ha någon inkomst som dom första åren som PT. Detta har nu lett till att min kropp har sagt ifrån. Märkte det först via träningen, resultaten började sina. Sen kom en oförklarlig värk i benen och även en olust att lyfta tungt. Kroppen sa att den inte ville, men jag ville. Jag ville ju träna och tyckte ju att det va kul. Men nu några månader in med ständig värk av att gå eller ställa mig upp.


Har ju självklart försökt att kolla upp detta och gått på olika sorters behandlingar. Alla säger samma sak, du måste vila. Gav chansen att vila när jag och Kim va i Thailand, ca 2 veckor. Dessvärre gav det ingen effekt, så jag trodde inte vila skulle kunna hjälpa. Men råden terapeturerna sa va minst 6 veckors vila!!

Så det sista någon sa va, att du kommer gå in i väggen om du inte vilar. Så jag har nu valt att lyssna på vad alla har sagt, men ibland tar det tid innan man vill lyssna eller är mottagligt för det. Men ja jag känner mig trött och jag känner att det enda rätta just nu är att få vila! En lång period från högintensivträning, så att jag inte stressar kroppen, men oxå från benträning. Man kan tänka att jag bara tränar från dom blåa och gula kolumnerna i bilden.


Så just nu tränar inte jag crossfit alla delarab, alltså inga tunga lyft, varken styrkelyft eller tyngdlyftning, ingen högintensiv träning och inte samma volym. Just nu tränar jag överkropp, mycket strikt träning och lite gymnastik. Så fort jag inte har lust eller känner mig trött slutar jag. Exempel igår, jag kippade muselups för första gången på tre veckor, efter ca 7-8 set in blev ja så trött att jag va tvungen att gå hem och vila. Somnade och sov i två timmar, så jag valde att bryta och lyssna på kroppen. Känner att detta ger mig lite mer i vardagen, då jag har lite mer lus till annat och har lite mer ork att tänka och vara mig själv.


Jag har ju som sagt var precis blivit egen företagare, och ja har många tankar och idéer om hur jag vill driva det. Men innan min vila har jag inte haft ork att utveckla något alls. Känner nu att tre veckor in så sprudlar idéerna mer och jag vill börja planera och komma till handling.

Jag ska ni vila i 8 veckor och sen åker ja på semester i tre veckor. Så jag ändrar min mat lite och tar bort lite kolhydrater samt fett i kosten eftersom jag intes tränar lika mycket. Självklart ska jag fortfarande äta en massa så att kroppen orkar att återhämta sig! Jag har struma och en underaktiv sådan, så det är viktigt att jag äter så att jag orkar.

Dagens träning bestor av

Push press 4x2

Hantel rodd en arm i taget 4x8-10

Hantel press en arm i taget 3x10


Teknikträning

kippade pullups

kippade TTB

Kondition

5 varv i lugnt tempo

20 cal assaultbike

400 m jogg


Detta är ett lugnt pass men lite längre än vanligt under denna viloperiod. Men i morgon är det helvila, men max en promenad.


Hela dagen har gått åt att njuta av vädret och vara ute så mycket som möjligt. Lite shopping då jag ville ha en ny bikini, blev tre nya på HM! Sen avslutades kvällen vid klippan med lite picknick.


Kommer fortsätta att skriva om min vila, både hur min träning tidigare har sett ut och lite hur den ser ut just nu.


För er som har frågor eller undrar något, bara kommentera eller skicka!


Ha en fin helg.


Likes

Comments

Vi ställer oss alla olika till alkohol. Men hur vi än ställer oss till det är alkohol ett nervgift, smakbärare och ett vanligt ämne i våran vardag.


Jag har i mina dagar som servitris och bartender druckit fantastiska mängder alkohol. Min första fylla va redan i tidiga tonåren. Med alkohol som en klassisk del av vardagen tänkte man inte mer på det.


Kommer tydligt ihåg en dag då jag varit ute och full 14 dagar i rad. Jag skulle tvätta mitt ansikte på morgonen och tittade mig i spegeln, såg hur grått det va så jag fortsatte tvätta. Men hur mycket jag än tvättade va ansiktet fortfarande grått. Då kom jag på, juste ja jag kanske skulle ta och vara nykter några dagar.


Längst med vägen att jag började studera och började träna valde jag bort alkoholen då jag märkte hur den förstörde för mig. När jag behövde återhämta mig eftersom jag både pluggade heltid och jobbade 4 dagar i veckan va det inte alkohol som skulle hjälpa mig. Utan sömn och mat! Alkoholen gjorde mig trött, seg och absolut mycket sämre i träningen.


Jag försökte i omgångar sluta röka men föll alltid dit när jag va ute och drack. Så jag tog tillslut beslutet att sluta dricka, för kunde jag inte hålla mig ifrån cigaretter när jag drack fick jag ta bort alkoholen.

Så ett år va jag helt nykter, inget svårt beslut alls, visst tappade jag lite vänner som inte ville vara med mig. Men jag va ute och roade mig trots vatten som dricka under kvällen. Alkohol kan göra saker roligare, men det är inte ett måste.


I dagens läge dricker jag mycket mindre, kanske ett glas eller två en gång i månaden om ens det. Samt att jag ibland dricker mig riktigt full ca 1-5 gånger per år.. Men då med intuitionen att vi firar och gör något speciellt. Inte bara vilken helg som helst.


Som denna helgen, firade vi att vi hade vunnit en tävling. Så då sa jag att jag skulle dricka. Vilket nu va min andra helg i rad jag drack mer än två glas.

Dagen efter va en klassisk bakfylla, lite ont i huvudet och svårt att äta, samt att man kände sig svag. Dag två, spytt och kroppen bara hällt ur sig allt gift under natten, för att sen avboka halva måndagen och ligga i sängen för att kunna återhämta sig. Visst har det med åldern att göra oxå, men inte är alkohol bra för än.


Så kontentan, ja alkohol är verkligen ett gift för kroppen. Ta hand om din och drick inte för mycket eller för ofta!

Likes

Comments

Att laga fisk är så enkelt och blir så gott om du använder rätt tillbehör!

I kväll blev det överbakad torsk med potatismos, vaxbönor och vitsparris.

Att överbaka en vit fisk kan hjälpa fisken att hålla sig saftig!
Jag överbakade med lätt créme fraise, parmesanost, peppar.

Så lägg ut torskfiléerna i en ugnsform och salta peppra fisken. Toppa med créme fraisen och stoppa in i ugnen på 180 grader ca 10-15 min.
Vit fisk är klar när det är vit och lätt att sära.

Till detta kokade jag vitsparris, potatis och stekte vaxbönor med vitlök och persilja.

Jag köper en hel del frysta grönsaker för att det är billigare och att näringsämnena är kvar i produkterna längre än att dom ligger i affärshyllan. På alla förpackningar står oxå tips om tillagning och recept. Så det är toppen om du inte vet hur du ska tillaga dom!

Fisk är gott om du gör det rätt! Alltså låter fiskens smak plockas fram från olika råvaror. Fisk blir snabbmat då det går snabbt att tillaga då koktiden är kort. Allt från 2-15 minuter! Våga testa att göra mer fisk. Mitt nästa mål är att göra någon form av fiskgryta. Bilden ovan är på dagens lunch som jag åt ute.

Lycka till i köket!

I dag kom även min artikel med i GP. Hoppas du känner någon som får användning utav innehållet!

Likes

Comments