(​Alle bilder hentet fra Pinterest)

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Da var det endelig fredag! Jeg har hatt en veldig avslappet morgen med bulletproof kaffe med God morgen Norge på tv'en og har nå så vidt fått startet på studeringen. Så deilig å kunne ha sånne morgener av og til og i dag var det det som måtte til for at jeg i det hele tatt skulle komme meg ut av senga. Denne jenta er altså veldig klar for helga nå! haha


Nå skal jeg sette meg ned med studiene i noen timer før jeg kler på meg ytterklærne for å gå meg en tur i ruskeværet. Elsker vær og vind og er nesten litt skuffet over at vi ikke får noe skikkelig ruskevær her i Drammen. Hvor blir det av høststormen liksom? Kjenner jeg savner Sunnmøre på denne tiden av året og gleder meg bare mer og mer til jeg skal hjem til jul! Da er jeg ihvertfall garanter litt storm og rusk. Yaay!

Senere skal jeg få ordnet litt i leiligheten, få tatt helgehandelen og bare slappe av og kose meg. Blir nok litt godis fra priskrigen i dag også, ja! Når smågodtet endelig er til studentpris må man jo kunne unne seg litt. Er egentlig ingen fan av denne priskrigen og føler meg dum som "støtter" det med å kjøpe, men så er jeg jo såå svak for billig smågodt også da! Synes egentlig det har gått litt for langt, hadde det liksom vært en gang i året så er det en ting, men nå skal det være til enhver høytid og gjerne jevnt utover hele året... Men benytter jeg meg av det? Ja, det gjør jeg... Bare en smule svak og dobbelmoralsk altså... haha, uff. 

Jeg for fortsette med studeringen! Kjenner motivasjonen ikke er på topp for tiden, men må bare fortsette å jobbe så kommer den nok tilbake etterhvert.  

Sportyglede-smilet!

K.


Likes

Comments

Regner med at de alle fleste har fått med seg denne trenden med Bulletproof kaffe, eller fettkaffe som mange også kaller det. For dere som ikke har hørt om det før så er det kaffe, smør og kokosolje (gjerne MCT-olje).

Dette trenger du for å lage Bulletproof kaffe:

1 kopp av favorittkaffen din

1 ss usaltet smør

1 ss Cocosa MCT-olje (kan også bruke vanlig kokosolje)

En blender

Slik gjør du:

Lag deg en kopp med favorittkaffen, forvarm blenderen du skal bruke (dette for å sikre at blenderen ikke sprekker når du heller i den varme kaffen), tilsett smøret og oljen og slå på blenderen. Når det har fått blandet seg skikkelig ut og du har fått ett tykt lag med skum på toppen, heller du det i kaffekoppen og NYT!.

MCT-olje eller eventuelt kokosolje får man kjøpt på de fleste helsekostbutikker, jeg kjøper min hos Sunnkost.


Er nok mange som synes det høres skikkelig rart og ekkelt ut, men det er faktisk kjempegodt! Ikke bare for smaksløkene, men også for å få en energiboost. Det er også bra for økt fettforbrenning, man får en behagelig metthetsfølelse, stabilt blodsukker, økt konsentrasjon og man får rask energi. Mange drikker denne i stede for frokost eller rett før trening for å få ekstra energi til økta. Å bytte ut frokosten med denne er det mange meninger om, noen mener det er helt topp, mens noen mener det ikke er bra.. Jeg mener at det er helt opp til hver enkelt og hva som fungerer best for deg, så lenge man passer på å få i seg nok mat/næring i løpet av dagen. Jeg personlig bytter ut frokosten til fordel for denne, da jeg som regel ikke er sulten så tidlig på morgenen, men føler jeg fortsatt trenger energi for å klare å starte dagen. Jeg har nettopp begynt å drikke denne selv, og jeg må si jeg er frelst! Smaker fantastisk godt, gir meg den energien jeg trenger for å starte dagen, holder meg mett frem til lunsj og igjen, den smaker kjempegodt!

Ellers er det jo som med alt annet forskjellige meninger om det også. Jeg mener fett er sunt og bra for oss, mens noen er livredde for fett. Fett har fått et ufortjent dårlig rykte synes jeg, men det er min mening. Vi trenger jo fett i kostholdet på lik linje som karbohydrater og proteiner. Skal selvfølgelig ikke spise for mye av dette heller, men å kutte fett nesten helt ut av kostholdet mener jeg heller ikke er bra for oss. MCT- oljen består av de gode mellomlange fettsyrene som fordøyes lett, og gir rask energi som varer lenge. Og med det avslutter jeg med å anbefale deg som ønsker mer energi, bedret fettforbrenning eller økt konsentrasjon til å prøve den!

Har du prøvd den og hva er dine meninger om denne "trenden"?

Sportyglede-smilet!

K.

Likes

Comments

Heihei!

Jeg bytter plattform til Nouw.com! Siden jeg ikke får til designe på denne bloggen eller innleggene, så velger jeg å bruke Nouw. 

Den nye adressen er: http://nouw.com/sportyglede

 

 

 

 

 

 

 

"Kode for å importere bloggen min til Nouw: 9707864239"

Likes

Comments

 

Likes

Comments

Heihei!

Da var det endelig helg dere! Etter eksamen, nettstudie og trening denne uken så kjenne jeg at denne helgen virkelig var etterlengtet. Jeg har satt meg godt til rette i sofaen med tekoppen og strikketøyet, og sitter nå å venter på at The voice skal begynne. En gammel jobbkollega og ei fra hjemkommunen min syger i dag og jeg gleder meg masse til å se dem! 

Planen for denne helgen er avslapping og masse kjærestetid. I morgen skal vi blant annet til Drammensbadet faktisk og jeg glede meg masse! Har ikke vært på badeland på flere år, fordi selvtilliten min ikke har strukket til... MEN jeg har lært meg å gi litt mer faen og tenker at "kropp er kropp", jeg kan uansett ikke gå å vente til jeg er fornøyd med å gjøre noe av det jeg liker mest, altså å bade, bare fordi jeg er usikker på min egen kropp. Det nekter jeg, jeg nekter å la usikkerheten for egen kropp komme i veien lenger, nok er nok og det føles så utrolig deilig. Kroppen min sier uansett ikke noe om meg som person, den sier bare noe om hvordan jeg har hatt det og hvor jeg er på vei. Så det så! 

Ta dette til dere folkens! (hentet fra Pinterest)

Vi MÅ slutte å kritisere oss selv og hele tiden finne feil med kropp og utseende, det er ingenting godt som kommer ut av det.. Stå opp mot kroppspresset og lær deg å ikke snakke ned om deg selv, lær deg å like deg selv og jeg lover deg du vil få det så mye bedre! 

Og med det sier jeg GOD HELG! 

Sportyglede-smilet 

K.

 

 

Likes

Comments

... kort oppsummert!

Likes

Comments

Heihei!

Når jeg trener, går turer, løper sitter på toge,eller er i butikken, så er jeg helt avhengig av podcast! Når jeg løper med podcast på øret tenker jeg nesten ikke over hvor sliten jeg faktisk er eller hvor langt jeg egentlig hadde tenkt til å løpe. Ofte løper jeg mye lenger enn planlagt fordi jeg fokuserer på det de sier og blir helt oppslukt i det. 

Tenkte jeg skulle dele mine to absolutt favoritter. 

Synes begge tar opp veldig viktige og spennende temaer! Ingefær podcast har også med så utrolig spennende personer/gjester. Anbefaler virkelig å sjekke de ut og å prøve å gå turer/løpe med en av disse på ørene. Da kan man både få trent og lære masse nytt og spennende samtidig! Appen jeg bruker er Podbean, men du finner de også på ITunes. 

Om du er en liten nerd som meg, som helst vil lære litt om alt innen helse, så bør du sjekke de ut. Har du flere gode tips til ande podcaster jeg burde sjekke ut, legg det gjerne igjen i kommentarfeltet!

Sportyglede-smilet

K.

Likes

Comments

Heihei!

Jeg skulle egentlig på et seminar i går, men med tanke på at jeg hadde eksamen i dag så droppet jeg å dra. MEN så fant jeg ut at det heldigvis ble livestreamet på facebook så jeg fikk "vært med" likevell! Temaet for dette seminaret var "Aktiv kropp - Sterk hjerne" og arrangørene var Aktivitet som medisin og Heia deg. Foredragsholderene var Ole Petter Hjelle (en av mine forelesere på Høyskolen Kristiania faktisk. Han er kåret til Norges beste foreleser, er hjerneforsker og han er fastlege), Johan Kaggestad (han er bedriftsrådgiver, tidligere toppidrettstrener og mangeårig sykkelkommentator på TV2. Han var også med på å endre norsk psykiatri ved å få innført fysisk aktivitet i behandlingen) og Mona Kjeldsberg (hun er fastlege, idrettsutøver og aktiv i Olympiatoppen).

Bilde hentet fra arrangementet. 

Dette temaet er jo så spennende og så viktig! Visste du for eksempel at fysisk aktivitet er minst like effektivt som antidepressiva? Det er det faktisk! Så, hvorfor blir ikke fysisk aktivitet brukt i behandling av depresjon og angst? Depresjon er veldig økende og er faktisk en av de største grunnene til uføretrygd i Norge. Når vi da vet at trening har så stor innvirkning på det psykiske, hvorfor bruker vi det ikke? Hvorfor lar vi tallene for depresjon gå oppover, samtidig som stillesittingen øker? Det er jo en klar sammenheng her! Hvorfor er ikke ALLE fysisk aktive?

Selv mener jeg at folk kompliserer trening og fysisk aktivitet veldig! Fysisk aktivitet kan være så enkelt å gå en 30 minutters tur hver kveld, det MÅ ikke være verre enn det. Det er så mange måter å trene på, folk må bare finne ut hva de selv liker og hva de synes er morsomt å drive med. Folk tror ofte at trening må være hardt, men det må det ikke. Så lenge man får opp pulsen litt og blir litt blank i panna etterpå så er det good! Er jo selvfølgelig ikke dumt å trene hardt heller, men for de som synes det er "litt dritt" å skulle komme i gang med treningen så er det best å starte i det små og heller øke etterhvert som man finner noe man kan trives med. Prøv deg frem og test ut litt forskjellig. Liker du å gå tur? ja, da gjør du det. Liker du å trene hard styrke? Do it! Trives du best med treningsformer som yoga og pilates? Da fortsetter du med det! Det er bedre å gå fra inaktiv til litt aktiv, enn å fortsette å være inaktiv. 

Fordelene av fysisk aktivitet på helsen er mange! Det bedrer hukommelsen, bedrer oppmerksomheten, bedrer livskvaliteten, gir bedre psykisk (og fysisk) helse og gir mindre stress. Fysisk aktivitet er viktig både som forebygging og behandling ved mange forskjellige sykdommer. Det senker for eksempel blodtrykket, forebygger hjerte- karsykdommer, gir mindre overvekt og det kan faktisk "utsette" demens med flere år.

Dette er fra en tur i sommer sammen med familien på fine sunnmøre!♥ Får en uslåelig ro i sjela av slike turer.

Ole Petter er som sagt fastlege og trener med pasientene sine tre dager i uka (Dette er fantastisk i seg selv!). Over tre år har dette vist signifikante forbedringer på helsen til disse pasientene. De har fått økt aktivitetsnivå (og dette var personer med sykdom eller som lå i risikosonen for å få sykdom) og 70% oppfyller nå kravene som Helsedirektoratet har satt for fysisk aktivitet, 40% sluttet med blodtrykkssenkendemedisiner, de som slet med angst og depresjon sluttet på antidepressiva og beroligende medisiner, en av pasientene med type 2-diabetes sluttet med insulin, de fikk mye høyere skår på testene for oppmerksomhet og hukommelse og melder selv at livskvaliteten har økt. 

I dag trener jeg både for helsen sin skyld, for å roe ned stress og fordi jeg elsker det. Den godfølelelsen man får etter en løpetur er det ingenting som slår. Spenn på deg turskoene, ta på deg turklærne og kom deg ut å beveg deg! 

Sportyglede-smilet!

K. 

Likes

Comments

Heihei!

Tenkte å dele hva min form for terapi er, og det er nemlig... STRIKKING! Har blitt helt hektet og slapper virkelig av når jeg får sette meg ned på kvelden med strikketøyet (heihei bestemor). Har hatt lyst til å lære meg å stikke flere år, men har ikke hatt tålmodighet til det før, men har samtidig hat behov for å finne noe å gjøre når jeg skal slappe av. Klarer ikke å bare sitte helt stille å se på tv for eksempel, jeg må ha noe å "dille med". Tanten min eier en strikkebutikk og mamma har alltid strikket mye, så det er der jeg har fått inspirasjonen min fra til å begynne. 

Jeg har strikket små ting som skjerf og sånt før, men de større, mer avanserte prosjektene jeg har startet på, har blitt med nettopp det... En start. Men ikke nå mer, nå klarer jeg nesten ikke å legge fra meg prosjektene og vil helst holde på med det til det er helt ferdig. Koser meg skikkelig med det! Da vet jeg også at alle andre gjøremål for den dagen er gjort og jeg endelig kan sette meg godt til rette i sofaen og slappe av. 

Dette er det jeg har stikket til nå siden i sommer og lappeteppe brukte jeg faktisk hele sommeren på. 

Skappelgenseren har jeg brukt nesten hver dag siden den ble ferdig, den er så myk, varm og god! Den er også veldig enkel og gøy å strikke, anbefaler å starte med den om du tenker å begynne. Lappeteppe er jeg også ganske så fornøyd med og det blir flittig brukt her hjemme. Nå holder jeg på med en lue til mannen og det har jeg ikke prøvd å stikke før, så får se om jeg får det til. Hehe. 

Så dersom du også lengter etter noe å slappe helt av med og er en rastløs type som meg, anbefaler jeg virkelig strikking! Nå skal jeg sette meg ned med lua og feire at jeg er ferdig med eksamen og psyke meg opp til å begynne på et nytt fag imorgen. 

Nyt kvelden og send gjerne tips til nye, enkle strikkeprosjekter!

Sportyglede-smilet :D

K. 

Likes

Comments

God morgen!

Da har jeg endelig fått startet mandagen! Spist god frokost og slappet av, lå syk hele dagen i går så trengte en litt rolig start på dagen i dag. Føler meg mye bedre i dag, fortsatt litt små syk, men nå er jeg klar for å sette meg ned med siste innspurt før eksamen i morgen! Føler meg absolutt ikke klar, har eksamen i vitenskapsteori, metode og statistikk og det er akkurat like tørt og kjedelig som det høres ut som. Men det er jo et veldig relevant og viktig fag, siden jeg skal skrive bachelor i år, men kjenner det har vært litt hardt å sette meg ned for å lese da jeg ikke synes det er noe spennende. Er veldig stresset for den her og føler ikke jeg får noe til å feste seg.. Har også hørt at det er stor strykprosent i dette faget og det hjalp heller ikke å bli syk rett før, MEN nå skal jeg ikke sitte å trekke meg selv mer ned, eller andre som har/skal ha dette faget.. Nå får det gå som det går! Går det dårlig så får jeg heller bare ta den opp igjen. 

ASP World Tour Oakley Pro Bali
Freesurfing
Keramas,
Bali,
Indonesia
Day 9
26th June, 2013
Photo(c)Jason Childs

Lever litt etter denne quoten i dag... (Hentet fra Pinterest.)

Dagen i dag går kommer altså til å gå til lesing, pugging, masse kaffe og litt avslapping. Håper på å bli helt frisk til i morgen, så jeg slipper å sitte syk på eksamen og da er avslapping veldig viktig. Skal en tur på butikken å kjøpe litt digg til lesingen etterpå, så får vi se hvor klar jeg klarer å bli til i morgen i løpet av dagen.. Ønske meg lykke til! 

Påklistret eksamens smil :D

K. 

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Heihei!

Lenge siden jeg har skrevet og merker at bloggingen ikke ble helt som jeg hadde sett for meg.. Jeg elsker å skrive, men finner liksom ingen motivasjon til å starte skikkelig, vet ikke hva jeg skal skrive om og jeg har ikke akkurat et så veldig spennende liv hvor jeg har 1000 ting å fortelle om hver dag. Siden jeg har valgt å skriver om helse og kosthold, så tenker kanskje noen at det burde være enkelt, da det hele tiden kommer noe nytt og ny forskning osv. men vet ikke hvor jeg skal begynne eller hva folk vil lese om. Jeg synes jo alt (eller det meste ihvertfall) er kjempe spennende, men jeg vil ikke ha en blogg hvor jeg bare lister opp informasjon og nye forskninger. Jeg vil ha en personlig blogg med mange gode tips innen helse, kosthold og trening som folk faktisk vil lese om. Men hvor begynner man? 

Jeg ønsker å komme i gang nå og gjøre dette bra, takler nemlig veldig dårlig å ikke få til de målene jeg har satt meg og dette er jo noe jeg har gått å tenkt på lenge. Jeg driver jo med en livsstilsendring og kommer sikkert til å blogge litt om dette, men vil ikke at hele bloggen skal baseres på det. Jeg vil skille meg litt ut og komme med noe litt annet enn alle de tusenvis av andre blogger der ute med nettopp tema "helse og kosthold". 

Kan jo fortelle litt om hva som har skjedd i det siste da! Jeg har endelig flyttet og blitt samboer (jeeey!). Har flyttet til en kjempe fin leilighet, på et kjempe fint sted og med verdens beste mann♥ Er så fornøyd og går med en konstant lykkefølelse! Vi bor rett ved toget (som jeg må ta for å komme meg til skolen), bussen, drammens største kjøpesenter og IKKE MINST så har vi skogen rett utenfor døren! Rett i smørøyet altså. Og for meg som elsker turer i skog og mark og samtidig ha muligheten til å gå til byen er jo dette helt perfekt! Har ikke fått så mange turer i skogen enda, men det blir! Vi storkoser oss virkelig her og nyter samboerlivet til det fulle.

SÅ glad ble jeg for å få komme meg i skogen igjen... Hehe. Dette var egentlig bare ment for å sende til samboeren, men nå har jeg altså lagt det ut både her og på instagram (Sportyglede).

I dag hadde vi blant annet date night med biff, soppstuing og vin etterfølgt av kos fremfor tv'en. Virkelig noe jeg trengte i denne hektiske tiden! Jeg har eksamen nå på tirsdag, så tiden min går jo for det meste til det, men det er jo viktig å kose seg og slappe av også! Veldig takknemlig for å ha en kjæreste som minner meg på dette, det gjør eksamenstiden litt enklere. Jeg er ikke noe flink til å ta pauser hvor jeg slapper helt av i eksamenstiden, er alltid helt utslitt etter eksamen og dessverre også ofte før og på selve eksamensdagen.. Derfor veldig fint for meg at jeg nå har en som tvinger meg til å ta pauser! Kanskje det vil gå litt bedre på eksamenene fremover også? Neida...Joda....Neida. 

Med dette sier jeg; Let's go! Nå skal jeg komme i gang og få denne bloggen opp å gå. Ble ett litt rotete "første innlegg", men skal bli bedre det også altså! 

Snakkes veldig snart!

K.

 

 

Likes

Comments

Heihei!

Da var det endelig mandag igjen! Mandager er en av mine absolutt favoritt dager. Første dag i uka, man starter med mye ny energi etter helgen og man får starte på nytt og lage ett nytt "grunnlag" for den kommende uken. Om man har hatt en litt trøblete uke uken før, hvor ting kanskje ikke helt har gått som planlagt, er det godt å kunne legge den uken bak seg og få begynne helt på nytt! 

Jeg bruker mandagene til å planlegge ukas trening, lage ukesmeny og handle for hele uka, lage en plan over studeringen (dette har jeg ikke helt fått til enda, men prøver hvertfall) og ta en skikkelig tung treningsøkt enten på senteret eller løping ute. Mandager gir meg en skikkelig boost for uka, jeg får mer energi og motivasjon for de tingene jeg vet jeg må få gjort. Jeg elsker dager hvor jeg har mye å gjøre, derfor legger jeg opp til at mandager blir en slik dag, slik jeg får startet uka på en måte jeg trives best med.  

Jeg har fri en uke til før skolen begynner igjen, så dagene går nå til å ladde opp til skolestart... Skal bruke dagen i dag på å se etter leiligheter, søke jobb, trene, strikke og få vasket noen klær! Rolig start på uka altså.. Leilighet letingen går forresten fremover, har to visninger denne uka, så få vi se! Er så spennende!

Hva er det å ikke elske med mandager? ♥ 

Ha en fin dag!

k. 

Likes

Comments

Heihei!

Kanskje litt sent med en morgen boost, men tenker det er flere enn meg som fortsatt har ferie. De morgenene jeg trenger litt ekstra motivasjon koker jeg meg en ekstra stor kopp kaffe, setter på musikk og går i gjennom Pinterest. Får alltid litt ekstra motivasjon og litt ekstra energi av det. Mye deilig musikk og masse inspirerende bilder og en stor kopp svart kaffe er virkelig en god måte å starte dagen på.  Mens mange går i gjennom nettavisene, går jeg altså igjennom Pinterest. Anbefaler de som ikke har vært innom siden å sjekke det ut! Så mye inspirerende bilder om alt fra mat og oppskrifter, klær, trening og treningsprogrammer, quotes, DIY-prosjekter og ja, ALT. 

Jeg har nettopp startet dagen og skal snart ut å løpe meg en tur i sola. Senere skal jeg pakke for å ta toge til Drammen, så reiser vi til Hønefoss en tur. Gleder meg! 

  

 

 

 

 

 

 

(Bildene er selvfølgelig hentet fra Pinterest)

Lag deg en fin dag!

K.

Likes

Comments

Heihei!

Jeg går en spennende høst i møte med blant annet flytting og bachelor skriving. Er veldig spent for begge deler og gleder meg spesielt til flyttingen, men mer om det skriver jeg ikke om akkurat nå. 

Skoleåret 2017/2018 er mitt tredje og siste år hos Høyskolen Kristiania, og jeg må ærlig innrømme at jeg allerede har begynt å grue meg til å skrive bacheloren. Jeg aner fortsatt ikke hva jeg vil skrive om! Har forskjellige ideer, men blir ikke helt 100% fornøyd med noen av de... Jeg vil jo helst finne noe å skrive om som jeg vil jobbe videre med etter bacheloren, men det vet jeg heller ikke hva skal bli.. Håpløst! Heldigvis har jeg fortsatt en stund igjen før jeg må ha bestemt meg, bachelor skrivingen begynner vi jo ikke med før etter jul og jeg har jo god tid til å finne ut hva jeg vil jobbe med. Spennende blir det hvertfall!

MEN tilbake til overskriften; Tenkte å lage en liste over målene mine for høsten, så kanskje det kan inspirere andre til å sette sine egne mål? Kanskje lager jeg ett innlegg med hvilke mål jeg har klart å nå etterhvert også. 

 

Mine mål for høsten 2017

♥ Finne en ny leilighet innen august/starten av september! Oppsigelsestiden min går ut 01.10, så for å unngå mye stress med flytting midt i studiene, vil jeg helst finne noe snarest mulig.

♥ Få meg en deltidsjobb ved siden av studiene! (Til nå har jeg hatt feriejobber om sommeren, i jula og påske osv., men ser at det ikke går lenger)

♥ Bli enda flinkere til å ta sunnere valg og bli en enda sunnere versjon av meg selv. Her har jeg kommet langt, men er fortsatt ting som kan forbedres!

♥ Bruke mer tid på strikking og bli enda bedre på det! Jeg har blitt helt hektet på strikking om dagen og koser meg veldig med det. Er også en veldig fin måte å slappe av på, samtidig som jeg får være kreativ! Virkelig en ny hobby som jeg ønsker å få mer tid til å drive med. 

♥ Bli mer strukturert både når det kommer til trening og studier. Jeg vil opparbeide meg gode rutiner sånn jeg kan ha mer fritid! Her må jeg innrømme at rutinene på studeringen ikke har vært så bra.. Til nå har jeg vært på skolen og i forelesninger, dratt hjem for å spise, dratt rett på trening, så har jeg dratt hjem å laget middag og dusjet og senere sittet med studiene resten av dagen/kvelden. Ingen kan si jeg ikke jobber med studiene hvertfall, men om det er så bra å sitte så lenge å lese vet jeg ikke helt... Har med dette heller ikke hat noe fritid, så her må det forbedres!

Processed with VSCO with hb1 preset

♥ Øke kondisjonen min! Jeg elsker å jogge/løpe, men kondisjonen er ikke heelt på topp nå kan man si. Dette er noe jeg kommer til å jobbe med utover høsten og i vinter, for den skal opp! Lei av å alltid være den som puster og peser mest når jeg er på tur med andre, så dette skal jeg jobbe med!

♥ Bli flinkere til å planlegge ukesmenyer og ukeshandel. Er lettere å ta sunne valg dersom man har sunn mat og snacks liggende, så tenker å prøve meg på food prep. Er alt for dårlig til å ha med meg nok mat på f.eks. biblioteket, og da skjer det ofte at jeg tar noen usunne valg i slutten av dagen. Så dette må jeg bli bedre på!

♥ Hadde tenkt å skrive opp som mål å gå ned i vekt, men det vil jeg faktisk ikke ha som et mål. Jeg vil fokusere på livsstilsendring og trivsel i stede for vekt. Etter mange år med jojo-slanking, så har jeg lært at det er dette som funker for meg. Fokuserer jeg på vekta forsvinner trivselen og livsgleden i stede for kiloene og da blir egentlig all jobbing forgjeves. 

Det er mine mål for denne høsten, så får vi se! Har en liten plan om å prøve meg på lavkarbo etterhvert, dette for å se om jeg kan få opp energinivået og få bedre fordøyelse, men dette kan jeg skrive ett innlegg om senere. Må først finne ut om dette er en livsstil jeg kan/vil ha eller om det kan være en livsstil som passer for meg. Tror det kan være det, men ser for meg at noen av tingene man må kutte ut kan bli ett savn i starten. Skal lese meg litt mer opp på det, så får vi se!

Bildene er hentet fra Pinteret!

Hva er dine mål for høsten?

K. 

 

 

 

Likes

Comments

Heihei!

Jeg vil ta opp et tema som egentlig blir snakket ALT for mye om; nemlig kroppspress... Vi snakker om kroppspress i sosiale medier, media og i vennegjengen.. Vi snakker hele tiden om at det ikke burde være noe kroppspress og at man burde få ha den kroppen man har uten at andre skal peke på deg og si at din kropp er "feil". Likevel er det akkurat det vi gjør! Vi peker på andre og sier de er for tykke, for tynne, for lite trent, for mye trent, hun har for små pupper, han har for stor mage osv. Hvordan kan vi si vi vil stoppe kroppspress, samtidig som vi øker presset? Blir det mindre da? Nei! 

Jeg er en overvektig ernæringsstudent. Om jeg merker presset? Ja! Hver gang jeg forteller at jeg studerer ernæring, begynner folk å måle meg opp og ned som om kroppen min forteller dem at "det kan ikke stemme", "du kan ikke være ernæringsstudent med den kroppen" eller at "det er du faktisk for tjukk til". Bryr det meg? Både ja, og nei. Jeg bryr meg fordi det sårer at samfunnet er så trangsynt at de tror du må være tynn og topptrent for å være interessert i ernæring og helse, for det må du faktisk ikke. Jeg har alltid vært interessert i kosthold og fysisk aktivitet, jeg har alltid vært aktiv i sport og trent på fritiden, jeg er opptatt av hva jeg putter i meg, men har alltid hatt ett vektproblem.. Ser folk det når de ser kroppen min? Nei. Betyr det at det ikke stemmer fordi? Nei. Tingen er at en overvektig person kan være MINST like sunn som en som er "tynn". Noen legger faktisk på seg lettere enn andre, det er en grunn til at noen kan spise AKKURAT hva de vil uten å legge på seg noen ting som helst, men noen nesten legger på seg 5 kg. bare av å se på en sjokolade.. Vi er alle forskjellige og dette gjelder også når det kommer til kropp og fettfordeling/vekt. 

Grunnen til at jeg ikke bryr meg om at folk måler meg opp og ned, er fordi jeg selv vet jeg er sunn og har en sunn livsstil. Jeg vet også hvilken livsstil jeg har hatt og hvor langt jeg har kommet meg med den livsstilen jeg har i dag. Hva folk tror og mener er ikke min sak eller noe jeg kan bry meg om. Jeg har en fortid med trøstespising. Jeg brukte mat som en slags psykolog og i perioder hvor jeg var veldig deprimert, mistet jeg helt kontrollen på hva jeg puttet i meg, som om jeg prøvde å spise de negative følelsene. Det som er med trøstespising og det å miste kontrollen, er den utrolige dårlige samvittigheten etter på. Jeg ble mer deprimert ETTER enn det jeg var FØR. Det blir en ond sirkel og det gjør det vanskeligere å klare å komme seg oppå igjen. Det tok mange år før jeg skjønte hva jeg egentlig drev med. Jeg skjønte ikke hvorfor jeg aldri gikk ned i vekt og heller  gikk opp i vekt. Uansett hvor sunt jeg spiste og hvor mye jeg trente fortsatte jeg å gå opp i vekt. Helt til jeg etter hvert innså/innrømt for meg selv at jeg drev med trøstespisingen og at jeg da ikke spiste så sunt som jeg egentlig trodde jeg gjorde.. Ser folk min fortid på kroppen min? ja. Ser folk jeg møter hvor langt jeg har kommet? Nei. Derfor kan jeg heller ikke bry meg hva folk tenker, for JEG vet hvor langt JEG har kommet.

I dag har jeg en aktiv og sunn livsstil som jeg trives med. Jeg har lært å like meg selv, mens jeg er i en prosess for å bli enda sunnere og få en enda sunnere kroppsvekt. Det er dog ikke enkelt å klare å holde selvtilliten oppe når det konstant snakkes om kroppspresset og om hvordan man skal se ut. Kroppspresset er selvskapt av samfunnet og det er bare vi som kan stoppe det. Lær å elsk deg selv og gi litt mer faen i hva folk tenker å mener. Lær deg å ikke skape større kroppspress i samfunnet, lær deg å minske det med å ikke kommentere og komme med pekefingeren hverken på deg selv eller andre, og lær deg å se mennesket ikke kroppen. Alle har vi hver vår historie. Bak hvert smil, hver tåre, hvert hei og bak hver kropp har vi hver vår historie. 

Lær å elske deg selv og gi faen. 
K. 

Likes

Comments

Heihei!

Nå som sommeren er her og det er varmere i været, frister det ekstra med kalde fristelser. Tenkte derfor å vise hvor enkelt man kan lage sunne iser som man kan kose seg med i hverdagen uten dårlig samvittighet! Det er super enkelt og super godt! Alt du trenger er en god smoothieoppskrift, en blender og noe å fryse det ned i. 

Jeg lagde smoothien bare av frossen mango og vanilje yoghurt, men det er helt opp til deg og hva du liker.
Her ser du hva jeg har brukt å fryse det ned i. Kan kjøpes billig på butikker som Europris eller Nille, men du kan også lage opp en del og fryse det ned i isbokkser. 

Enjoy,

K. 
 

Likes

Comments

HeiHei!

Tenkte å starte første innlegg med å fortelle litt om meg selv og hva denne bloggen vil handle om:

Jeg er en 21 år gammel jente, er ernæringsstudent, som finner mye glede i fysisk aktivitet (derfor navnet "Sportyglede") og har stor interesse for ernæring. Holder på med en bachelor i ernæring og skal nå begynne på tredje og siste året. Jeg er fra et lite sted på Sunnmøre, men bor og studerer i Oslo. 

Bloggen kommer til å handle mye om ernæring og fysisk aktivitet, litt oppskrifter og tips og triks, og litt om min hverdag som ernæringsstudent. 

Er også på instagram under samme navn!

Følg gjerne med! 

K.

Likes

Comments