Träning är min mentala sommar avkoppling!

För att klara av & jobba på som egen, kämpa & ha minimal med semester under sommaren så måste jag hålla mej sysselsatt och i form.

Den sista tiden har jag varit trött & orkeslös, men lyckats hittat tillbaka sakta men säkert.

Många tankar om livet och vart allt går ut på har väl sprungit ikapp som det säkert har gjort för många av oss men ingen vågar prata om det!

Därför så vet jag att man måste kämpa och hitta tillbaka till något som gör en glad och få en att tända den gnista man hade innan! det som fick en att leva och va glad åt det man hade  här och nu!
visst går livet upp och ner för alla och livet är inte lätt och inget är gratis, som vi alla känner till.

Men att få göra något vi älskar & brinner för gör att vi blir lyckligare och får hoppet tillbaka bara man vågar raska sej själv.

Jag skulle aldrig orka stå hela dagarna och jobba som jag gör som jag har gjort i snart över 20 år & inte har ont eller förslitningsskador någonstans😉

Därför vet jag oxå av erfarenhet att när vi använder och pressar våra muskler så utsöndras ett ämne som gör att vi får bättre motståndskraft, lyckligare och blir starkare i det mentala mm😊
Det är bara till att kämpa & ta vara på varandra och sej själv! 😙💖

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Man vill så mycket på dan, men när eftermiddagen kommer så är man helt slut!  & luften har helt gått ur en, gäspningen tar över & det känns som man inte sovit på en hel vecka! 😐
Det är då vi måste ut i friska luften eller aktivera oss på ett eller annat sätt!

idag efter jobbet var en sån dag! som jag var pigg som en läka mitt på dagen, men på efm så kändes  det som jag var lite trött, hängig och bara gäspade.
Tänkte! ska banne mej inte åka hem eller bara slöa! så in på gymmet, och det tog en sån tid att byta om och jag känner mej som tre år gammal typ! 😣
men redo på bandet och värmde upp i 30 min och allt gick som en dans och gäspen och tröttheten försvann, sen var jag som en bulldozer och ville typ inte gå hem..

så syre vehövs på lunchen för att klara eftermiddagen och för att bli piggare på kvällen!
man sover skönare och blir mindre irriterad & trött på kvällen.😉

Det bästa är att man sover mycket skönare och är piggare dagen efter.
Så hitta ett sätt att någon gång i veckan aktivera dej med någonting du tycker om att göra utomhus! 😙

Likes

Comments

klart att man har sina downs till och från som alla andra!
Träningen gör en glad och pigg & man rensar hjärnan på mycket skit! & hittar bättre lösningar 😉

Alla vet att man mår bättre av träning, och att träning bör vara en del av den vardagliga rutinen. Man blir starkare, smidigare och kan kontrollera sin vikt. Forskare har dessutom funnit att träning gör en lycklig, att det är bra för den mentala hälsan. Det är ett faktum som många har upplevt, att man ser fram emot den där speciella känslan efter ett avslutat träningspass. Känslan av att man åstadkommit något viktigt, att man mår bra – och att man är lycklig.

Träning i olika former har vid flera tillfällen använts för att bota depressioner. I en undersökning där man hade tre försöksgrupper fann man att den grupp som inte tog några mediciner utan bara fokuserade på träning hade färre återfall än de som tog medicin, även om de också tränade. Från detta kan man därför dra slutsatsen att träning kan ha stor inverkan på hur man mår, den kan göra en lyckligare. Det finns olika orsaker till varför
detta sker:


Frigör dina Lyckohormoner

Till att börja med frigörs endorfiner i hela kroppen, och speciellt hjärnan, när man tränar. Man har scannat personer före och efter träning för att se vad som händer i hjärnan, och konstaterade då en klar ökning av endorfiner i den del av hjärnan som handskas med känslor. Dessa kallas för lyckohormoner, må-bra hormoner eller kroppens eget morfin – just för att de ger en känsla av tillfredställelse och lycka. Bland annat minskar hormonerna stress, något som är en stor orsak till depressioner eller att man helt enkelt känner att man inte klarar av vardagen. Genom att träna kommer man att ha fler endorfiner som påverkar en positivt och gör att stressen minskar, vilket i sin tur gör att man blir lyckligare. Dessa hormoner är därtill i viss utsträckning smärtstillande.

Ger en känsla av välbehag😄

Nära besläktat med effekten av endorfiner är substansen Seratonin, som kroppen använder för att kommunicera med hjärnan. Det behövs för att reglera aptiten, sömnen och humöret, och flera andra vitala funktioner. Faktum är att man ger serotonin som en behandling mot depression, eftersom högre halter gör att man mår bättre. Produktionen av denna substans ökar också när man tränar, vilket gör att man blir lyckligare eller får en känsla av välbehag.

Ett kort träningspass räcker😆

Det allra bästa är om man tränar dagligen, detta hjälper till att hålla känslan av tillfredsställelse och lycka på en jämn nivå. Det räcker med några minuters aktivitet för att man ska se skillnad, och må bättre. Men om man inte har tid med detta så bör man i alla fall försöka planera in ett par, tre dagar i veckan då man kör igenom kroppen. De första tjugo minuterna är viktigast menar forskarna, det är då man frigör flest endorfiner och andra substanser. Men effekten sitter i långt efter man avslutat sitt träningspass, så om man rör på sig varje dag så hinner man nästan inte bli stressad eller nedstämd.
😙❤

Likes

Comments

♦TRÄNA AXLAR

Vill man bygga axlar krävs ett par saker. Tunga övningar, progressiv belastning, massa protein och friska axelleder. Det blir mycket att tänka på men belöningen är värt mödan.

✔Där är få saker som ramar in en bra fysik så som ett par fylliga deltoideus. Men vägen dit är lång, tung och om man inte sköter sina kort rätt, riskfylld.

Deltamuskel på svenska. Deltoideus är skelettmuskeln som omringar vår axelled och brukar vanligtvis delas upp i främre, mellersta och bakre delen. Deltoideus används primärt när vi pressar saker upp ovanför våra huvuden.

När du tränar axlar agerar följande muskler synergister (samarbetar)

🔹Deltoideus, främre delen
🔹Deltoideus, mellersta delen
🔹Deltoideus, bakre delen
🔹Pectoralis major (Övre delen)
🔹Triceps Brachii
🔹Trapezius (oftast bara vid träning av bakre delen av deltoideus.

✔UPPVÄRMNING

Att värma upp axlarna är oerhört viktigt men framförallt är det rotatorcuffen vi vill ska bli ordentligt uppvärmd. I din axel sitter en kulled som hålls på plats i en sockel av 4 små muskler.

Dessa 4 muskler kallas tillsammans rotatorcuff och det är tack vare dessa vi har en rörlighet i våra axlar som vi inte hittar i någon annan led i kroppen. Men med så mycket rörlighet så tappar vi stabilitet och det är därför axlarna är känsligare för skador och besvär. Besvär som kan bli väldigt långvariga och påträngande. I värsta fall kan besvären bli permanenta.

Bästa sättet att förhindra detta är att vårda sina axlar. Att värma upp rotatorcuffen varje gång axeln används och att försäkra sig om att man utvecklar sin muskulatur likvärdigt på kroppens fram och baksida. Mer om obalans i musklerna längre ner men först fokuserar vi på uppvärmning av rotatorcuffen.

Värm upp rotatorcuffen innan du börjar din vanliga muskelspecifika uppvärmning. Helst varenda gång du använder din axelled men minimum bör vara vid pass som innefattar pressövningar.

✔3 set med 10-20 repetitioner på bägge hållen.
Håll vikten lätt och kom ihåg att det är uppvärmning.

  DE VANLIGASTE AXELÖVNINGAR

🔹Militärpress
🔹Pushpress
🔹Axelpress
🔹Hantellyft åt sidan
🔹Hantellyft framåt
🔹Omvända flyes

ÖVNINGAR &TEKNIK

Här under kommer vi gå igenom de vanligaste övningarna, vilka muskler som används och tekniken.

Kungen av axelövningar. En död stång pressas tills armarna är utsträckta.

Muskler som tränas i övningen:

🔹Deltoideus, främre delen
🔹Deltoideus, mellersta delen
🔹Triceps Brachii
🔹Pectoralis major (Övre delen)

Teknik:

🔸Stå med fötterna stabilt med en bekväm bred.

🔸Greppa stången lite bredare än axelbrett.
Brösta upp dig, lyft av stången från racket och låt stången vila på övre delen av bröstet.

🔸Andas in och spänn bålen.
Utan att hjälpa till med resten av kroppen, pressa explosivt men kontrollerat upp stången till utsträckta armar.

🔸Låt stången passera så nära ansikte som möjligt under lyftet.

🔸För fram huvudet när stången har passerat för att få en neutral position på rygg och nacke.

🔸Sänk ner stången till övre delen av bröstet igen.

🔸Touch eller kort paus innan nästa lyft är upp till dig.

Pushpress är inget mer än militärpress med en liten knuff i rätt riktning. I och med att man hjälper till med kroppen under lyftets tyngsta skede så kan man oftast lasta på en gnutta mer vikt i

MUSKLER SOM TRÄNAS I ÖVNINGEN!

🔹Deltoideus, främre delen
🔹Deltoideus, mellersta delen
🔹Triceps Brachii
🔹Pectoralis major (Övre delen

TEKNIK:

🔸Stå med fötterna stabilt med en bekväm bred.

🔸Greppa stången lite bredare än axelbrett.

🔸Brösta upp dig, lyft av stången från racket och låt stången vila på övre delen av bröstet.

🔸Andas in och spänn bålen.

🔸Böj lite på knäna precis innan lyftets början och skjut ifrån mot golvet samtidigt som du börjar lyftet, detta kommer ge dig lite extra kraft i lyftets första skede. Explodera kontrollerat upp till utsträckta armar.

🔸Låt stången passera så nära ansikte som möjligt under lyftet.

🔸För fram huvudet när stången har passerat för att få en neutral position på rygg och nacke.

🔸Sänk ner stången till övre delen av bröstet igen.
Touch eller kort paus innan nästa lyft är upp till dig.

Axelpressar kan utföras stående men utförs vanligtvis sittande med eller utan ryggstöd. Som nybörjare kan det vara en bra idé att använda sig mycket av hantlar ifall man har obalans mellan höger och vänster muskulatur i överkroppen. Men det är ingen nödvändighet, det tenderar att jämna ut sig efter hand även med stång.

MUSKLER SOM TRÄNAS I DENNA ÖVNINGEN!

🔹Deltoideus, främre delen
🔹Deltoideus, mellersta delen
🔹Triceps Brachii
🔹Pectoralis major (Övre delen)

TEKNIK:

🔸Sitt eller stå med rak rygg.

🔸Positionera hantlarna så att dem är parallellt med huvudet och på en höjd någonstans mellan öronen och axlarna. Justera efter eget tycke.
Andas in och spänn bålen.

🔸Pressa explosivt men kontrollerat upp hantlarna till toppläge.

🔸Sänk tillbaka vikten till utgångsläget.

En övning du vill lägga på minnet. Prickar i huvudsak den mellersta delen av deltoideus och bygger på axelbredden. Stående, sittande, en arm, två armar eller varför inte med kablar. Gott om variationsmöjligheter finns här.

MUSKLER SOM TRÄNAS I DENNA ÖVNINGEN!

🔹Deltoideus, främre delen
🔹Deltoideus, mellersta delen (Målmuskel)
🔹Deltoideus, bakre delen
🔹Trapezius

TEKNIK:

🔸Sitt eller stå med rak rygg.

🔸Positionera hantlarna längs med sidorna av låren.Utan att svinga vikten och med lätt böjda armar

🔸 lyft upp hantlarna utåt från kroppen tills du kommer till horisontellt läge.

🔸Sänk tillbaka vikten till utgångsläget.

För att pricka den främre delen av deltamuskeln.

Muskler som tränas i övningen:

Deltoideus, främre delen (Målmuskel)
Deltoideus, mellersta delen
Pectoralis Major (Övre delen)

TEKNIK:

🔸Stå med rak rygg.

🔸Positionera hantlarna framför låren med handflatorna riktade mot dig.
🔸Utan att svinga vikten, lyft hanteln/hantlarna framåt, upp och ifrån kroppen.

🔸Vänd vid horisontellt läge eller efter eget tycke.
🔸Sänk tillbaka vikten till utgångsläget.

För att prickskjuta den bakre delen av deltamuskeln. Kan passa bättre och köra på ryggpasset baserat lite på hur din träningsvecka är upplagd.

MUSKLER SOM TRÄNAS I ÖVNINGEN!

🔹Deltoideus, mellersta delen
🔹Deltoideus, bakre delen (Målmuskel)
🔹Trapezius

TEKNIK:

🔽Stå med fötterna isär och knäna något böjda.

🔽Luta överkroppen framåt och håll ryggen rak.

🔽Utan att svinga vikten, lyft hantlarna utåt och uppåt.

🔽Sänk tillbaka till utgångläget.

Att försöka hålla sina axlar så friska som möjligt är ett måste om man vill gå problemfri genom livet, speciellt som styrketränande individ. Därför bör man inte avfärda vikten av att ta förebyggande steg för att hålla dina axlar skadefria. Det första har vi redan nämnt. Uppvärmning av rotatorcuffen. Förutom det så kan man se till att undvika vissa övningar. En individ anatomi kan spela in på hur bra hans axlar hanterar en övning:

ÖVNINGAR ATT VARA VAKSAM MED:

🔸Pressar bakom nacken
🔸Drag till hakan (undvik helst helt)
🔸Latsdrag bakom nacken
🔸Dips
🔸Pec-deck med armen i high-five position (undvik helst helt)

✔Var noga med att lyssna på din kropp under dessa övningar. Om du känner att axlarna inte riktigt gillar övningen så undvik övningen i fråga. Ingen av övningarna är nödvändig för att uppnå en stark bra fysik.

🔺Sist men inte minst, obalans i muskulaturen. Detta är något som många råkar ut för. Speciellt om man är nybörjare. Det bli överdrivet mycket tid i bänkpressen och alldeles för lite roddar. Vad som händer oftast är att muskulaturen på kroppens framsida utvecklas fortare än muskulaturen på kroppens baksida. Detta i sin tur gör att kulan i vår ack så ömtåliga axel dras framåt och man får framåtroterande axlar. Lite gorilla-looken. För eller senare kommer det leda till besvär med rotatorcuffen.

✔Bästa sättet att undvika detta är att sköta sin ryggträning och se till att man tränar ryggen minst lika mycket som bröst och axlar. Man ska även vara noga med att specifikt träna Deltoideus bakre del då den allt som oftast blir för lite tränad.

✔Det kan också vara en idé att skippa hantellyft framåt. Där finns egentligen ingen mening att specifikt träna deltoideus främre del utifall man inte släpar efter med just den. Främre delen av deltamuskeln får nämligen så pass mycket träning under pressar att en alldeles egen övning är överflödig. Så låt hantellyft framåt vara en övning att ha som reserv, inte som stapel i schemat.

SAMMANFATTNING:

Det är svårt att snacka bort vikten av ett par välutvecklade axlar. Det är praktiskt taget ett måste ifall man vill stoltsera men en bra fysik. Tunga pressar och välriktat isolationsarbete är nyckeln.

✔Lyft tung, träna hårt och må väl. Och var breda när ni gör det.

Många av oss är rätt svaga i axlar och kan känna av smärta av olika slag!
Men börja med lätta vikter eller rehab gummiband som tex apoteket säljer!
ALLA MÄNNISKOR i sina yrken belastar vi axlar och vi måste träna upp dom för att inte få mer ont i framtiden!

Jag själv kör Bodypump där man kör mycket axlar och med fria vikter.
lycka till! 😙❤

Likes

Comments

☉Spray tan - så fungerar brun utan sol-duschen!

Spray tan gör att du blir brun utan att ha vistats i solen.
Spray tan, eller soldusch som det också kallas, har blivit ett allt populärare alternativ för den som vill få fin färg fort.
Många kändisar solduschar redan - så här funkar det!

Spray tan har funnits sedan 1997 och kommer ursprungligen från USA. Därför används både engelska och svenska ord och benämningar. Några vanligt förekommande är soldusch, solspray, self tanning-spray och brun-utan-sol-spray. Syftet med spray tan är att skapa en solbränna utan solbadande. Detta blir möjligt genom att huden sprayas med en vätska vars huvudingredienser är sockerämnena DHA och erythrulose samt initialfärgen bronzer.

☉Sprutpistol eller soldusch

På behandlingssalonger utförs spray tan-behandlingen med sprutpistoler eller i solduschar.  En spray tan-behandling tar mellan tio minuter och en kvart. Den kostar mellan 250 kronor och 390 kronor på salong.

☉SAKER ATT TÄNKA På

Inför spray tan-behandlingen

✔Var nyduschad och ha nyskrubbad hud för att så många döda hudceller som möjligt ska ha avlägsnats.
✔Var osminkad och ha inga krämer eller parfym på din hud.
✔Kom i löst sittande kläder – i åtsittande kläder nöts färgen bort fortare.
✔Ta med mörka underkläder om du vill ha "solränder".
✔Ljusa tyger kan missfärgas. I de flesta fall kan dock färgen sköljas bort med ljummet vatten.
✔ Efter spray tan-behandlingen

Var beredd på att det tar mellan fyra och åtta timmar innan du får full solbränna. Du bör inte duscha eller bada på 2-3 timmar efter behandlingen. På så sätt får färgen "sätta sig". Efter fyra till fem dagar kommer solbrännan att minska. Du kan skjuta upp minskningen om du smörjer in kroppen med lotion. För att få bästa resultat bör spray tan-behandlingen upprepas två till tre dagar efter första behandlingen, sedan var 14:e dag

☉ingredienser?

Vad är DHA (dihydroxiaceton)?
Ett 100% naturligt aktivt sockerbaserat ämne. Tillsammans med hudens aminosyror bildas en naturlig kemisk reaktion som skapar en läcker brun färg i hudens översta lager, hornlagret. DHA är godkänt av Svenska Läkemedelsverket samt amerikanska 'Food & Drugs
Administration' (FDA)

☉Hur länge håller färgen och hur ofta kan jag spraya mig?

Färgen sitter ca 7-10 dagar beroende på hudkvalité samt skötsel av huden före och efter behandlingen. Den avtar först på händer och ansikte, där inte kläder skyddar. Se mer under Tips att tänka på. Du kan spraya dig hur ofta du vill! Det är helt ofarligt och du väljer själv när du vill förbättra med mera färg.

☉Kan jag sola efter behandlingen?

✔JA!  Du kan bygga upp en "riktig" solbränna ändå. Spraytan sitter i hudens yttersta hudlager, hornlagret, medan solens uv-strålar går djupt ner i huden. Var noga med att använda en bra solskyddskräm om du ska vistas i solen för att förhindra uv-strålarna att skada och påskynda åldrandet av huden. (Tänk på att undvika alla krämer närmsta timmarna efter behandlingen)

Många utav mina kunder  börjar få hudcancer och jag solar inte så mycket längre! 
så fort ☉ en tittar fram så har jag alltid solfaktor 30- 50 även året om i ansiktet!

Alla får vi åldersfläckar med åren av solen!  brännskador  (röd) det  vi utsattes för när vi var yngre! kommer fram när vi blir äldre,
för vi smöjdes nästan aldrig in med solfaktorn av våra föräldrar!

När ska man smörja in sej med ☉ fsktor!?

✔Det gör man hemma! eller i skuggan!  helst 1 timme innan vi utsätts för sol!
allt som är fuktigt på kroppen steks och man blir oftast röd för solfaktorn måste ner i huden och skydda!

✔ smörj ALDRIG in barn i solen!!

viktigt att veta att solfaktorn inte håller hela dagen utan måste förnyas på några ggr och alltid i skuggan!
Har man solfaktorn sen tidigare samma dag så räcker ca 15-30 min i skuggan så fukten och skyddet tränger in!

✔ Aplisera  inte ☉faktorn i ansiktet  när du solar om du vill minska dina mörka pigmentfläckar!
du aktiverar dom och du kommer 💯procent bli mörkare och du blir ännu fläckigare!

✔ vi läser nästan  aldrig på innehållsförteckning och gör oftast fel!!
Ta det lugnt i solen & kolla era fläckar på kroppen! så bli inte RÖDA i solen då har ni en brännskada som är bäddad till att få hudcancer!
inget att leka med!
lagom är alltid bäst!! ☉😚

Likes

Comments

efter jag har sprungit långholmen runt två varv & kört styrka inne på gymmet är det dags för frulle på ESPRESSO HOUSE i Hornstull!
ha en underbar dag! 😘❤

Likes

Comments

    STRAWBERRY SPAINACH GREEN  SMOOTHIE

Well, the holidays were fun and worth every calorie but now back to real life. The life where we aren't living on cheesy dips, cookies after every meal, de
För: 2 servings

Ingredienser som ingår:

🔹1 1/2 very ripe bananas, peeled, diced and frozen
🔹1 cup cold water
🔹1 cup ice
🔹2 mandarin oranges, peeled and halved
🔹3 cups packed baby spinach (don't use regular, baby

HÄLSOSAM spenat & kiwi smoothie! 👍

Smoothie är både gott och nyttigt. En god smoothie är ett perfekt sätt att starta dagen på. Här är en nyttig variant med både spenat och kiwi!

Ingredienser som ingår:
🔸1 dl vaniljyoghurt eller naturell
🔸1 lime
🔸1 näve spenat
🔸1/2 dl färskpressad apelsin
🔸3 kiwi

Mango Madness Smoothie Ingredients:

🔶2 cups nonfat vanilla yogurt
🔶1 cup mango nectar
🔶2 mangoes, peeled and chopped
🔶1/4 tsp. cardamom

Add all ingredients to blender and process until smooth. Add 1 cup of ice cubes and blend till crushed and smooth. Cardamom can be hard to find so leave it out if you need to but you may want to try finding it for its detoxing properties. Serves 2

You can do half with kiwi and some is and mix!

Likes

Comments

Mitt tips till MIXEN!

Ugnsbakad lax! Du tar en nypa havssalt på om biten är stor! Smörj in hela laxen även runt om med fransk senap så du får lite sting och smak på laxen eftersom den i sej är ganska fet! 

Supergott! 😍👍

Här är hemligheten bakom all go Ungerska mat! Denna underbara buljong har jag nästan till allt!

som tex: soppa. ris, grytor, potatis, grönsaker mm
skulle inte rekomendera att ha den till pasta!

Bättre än salt och smakar MYCKET mer än våra buljobger i Sverige & har mycket mer smak.

Skulle rekomendera en stor mts till hela MIXEN!
Allkrydda finns i dom flesta välsorterade matbutiker & den kommer ifrån (KROATIEN)

Min mor har lagat så mycket go mat på den allkrydda sen jag var liten & nu för jag och min syster den vidare!

Jag lovar att ni blir inte besvikna! 😍😚❤

Likes

Comments

DRICK ALDRIG LÄSK DIREKT UR BURKEN! - DEN ÄR ÄCKLIGARE ÄN VAD DU TROR!

Läs inte det här om du just nu dricker en läsk direkt ur burken.😉

För har du otur kan du bli magsjuk.
Det finns nämligen fler bakterier på burken än på en normal toalettstol! skriver australiska news.com.au som genomförde testet.

Att vår vardag är fylld av nyttiga och skadliga bakterier är ingen nyhet.
Expressen skrev tidigare om tolv platser som är äckligare än toaletten.
Men läskburken tänkte vi inte på då.
Så många bakterier finns det på sakerna vi tafsar på varje dag

Testet gick ut på att kolla om det fanns risk att vi drabbades av salmonella- eller e.coli-bakterier. E.coli kommer främst från avföring och kan leda till matförgiftning.

Inget som man vill råka ut för, alltså.
Och de testade dels läskburkar, men även saker vi rör varje dag, handtag på bussar och tunnelbanor, knapparna på uttagsautomater och handtag på rulltrappor, samt dörröppnare som vi uppmanas trycka på.

Resultatet som den australiska nyhetsförmedlaren kom fram till var så deprimerande att skulle man hittat lika mycket bakterier på golven i livsmedelsaffärer eller på sjukhus hade det tvingats stänga omedelbart.

Ibland var mängden bakterier tio gånger så hög som vad som rekommenderas.

Experten: "Det är säkrare att dricka ur toaletten än ur en burk"

Lite tekniskt nu och detta blir jättekort:

Renligheten mättes i skalan RLU – relative light units.
Är det över 30 är det inte rent. Och är värdet mellan 135 och 300 så finns det massor av bakterier. Så. Klart med det tekniska.

Nu till undersökningen:

Knappen på övergångsstället: 623.

Knapparna på uttagsautomater: 430–680.

Handtag på tåg: 704.

Handtag på buss: 1704.

Rulltrappan: 2337.

Hissknappar: 584.

Badrumsdörr: 860.

Och viktigast: En burk läsk: 1146.

– Jag är chockad, säger Jake Tyson, vd för företaget EarthEcco som genomfört testet åt den australiska tidningen.
Testet visar att det är säkrare att dricka direkt ur en toalett än från en burk.

– Jag är inte överraskad, säger författaren och städexperten Shannon Lush. Jag dricker aldrig läsk ur en burk utan att använda sugrör. Det finns en hel del rätt äckliga saker på burken som jag inte vill få i mig.

ja vad ska man säga!! 😣 ha med sugrör i fickan! 😙

Likes

Comments

ISKAFFE MED KANEL & VANILJ.

Så gör du:

🔹Gör en espressoshot och låt den svalna.

🔹Blanda espresson med fem istärningar, 1½ dl lättmjölk, ¼ tesked stevia och ¼ tesked vanilj.

🔹Strö ½ tesked kanel ovanpå.

Därför är den nyttig:

Kanel och lättmjölk håller blodsockret stabilt samtidigt som mjölken mättar.
Du sparar många kalorier genom att byta ut sockret mot stevia, vilket gör den här kaffedrycken bättre om du vill hålla den slanka linjen.

Brygg starkt kaffe och frys in i små iskuber!

Häll på med lättmjölk el mellanmjölk & avnjut det när du är sugen på en iskaffe!
prova gämna med lite baileys , det är supergott!

viste ni att kaffeskyddar huden!

De som drack fyra koppar om dagen visade sig ha hela 20 procent mindre risk att drabbas av den farliga sjukdomen än de som inte drack något kaffe alls.

Hjälper dig att gå ner i vikt

Koffeinet ökar kroppens förbränning, och kan därför hjälpa dig att hålla vikten, visar forskning.


Kaffe förbättrar ditt minne

Kaffe är bra för minnet, och underlättar inlärning. Ska du plugga eller lära dig något nytt på jobbet? Ta en kaffe till sällskap!


Minskar risken för diabetes

Ja, forskning har faktiskt visat att kaffe kan minska risken att drabbas av diabetes. Ännu en anledning att klunka i sig den ljuvliga drycken, med andra ord!


Motverkar celluliter

Ja, det är sant! Koffeinet hjälper till att både motverka celluliter och att göra huden lenare och slätare.


Du presterar bättre vid träning

Koffeinet är uppiggande och hjälper till att förbättra dina resultat när du tränar. Energidryck innan träning? Nej – en kopp kaffe är superdrycken nummer ett!


Minskar risken för bröstcancer

Kaffedrickande kan kopplas ihop med mindre risk att drabbas av bröstcancer, visar forskning.


Håller dig pigg länge om du dricker det på förmiddagen

Drick din första kopp mellan halv tio och halv tolv på förmiddagen – då är kroppen som mest mottaglig för koffein.

Bra att veta! 😙❤👍

Likes

Comments