Agility, Tankar/åsikter, Träning, Zol

usch vilken dålig känsla det var för mig och Z på torsdagens kurs... Jag var där själv med Z och i vanliga fall är Winett med också men hon kunde inte. Det började ganska bra, pappa släpper av mig 45 min innan kursen och jag hade gott om tid att värma upp hunden. Hon var duktig, drog inte i kopplet, lyssnade bra osv. Men när vi skulle gå in klämde hon sin tass i dörren men inget farligt. Hon skötte sig bra och satt fint och väntade på mig medans vi byggde bana. I arenan är det väldigt stressigt för Z då det inte är jätte mkt utrymme och väldigt trångt. Hon gick upp i hög stress när de andra började köra och jag fick ingen kontakt med henne. Jag försökte avbryta men inget funkade så jag valde att gå till den andra hall delen där det brukar bli bättre. Hon var i princip i samma stress nivå där och jag fick säga till henne ordentligt innan hon tog det lung(are). Redan efter 20 min av kursen blev jag riktigt arg och besviken då inget fungerade och det blev precis inte bättre. Jag trodde att det skulle bli bättre efter att Zol fått köra men icke sa nicke. När Zol väl arbetar går hon som en pärla och inget kan störa. Ute på banan gick det relativt bra tills vi kom till ett staket där jag nog gjorde det lite för väl avancerat. Tänkte göra japan men det fungerade verkligen inte. Jag blev lite frustrerad och det som hänt innan gjorde det inte bättre. Jag beslutade mig för att byta byte och köra på en enklare version. Det var nästas tur och den lediga hall delen var inte längre ledig. Allt blev nästan värre och allt jag ville var att åka hem. Detta var nog det värsta träningspasset jag har varit med om.

Detta repeterades igen och tillslut var de 2 timmarna slut. Jag bröt ihop i bilen och hemma. Usch alltså. Men efter att ha resonerat med mina kloka föräldrar har jag kommit fram till att alla har dåliga träningspass och att man behöver det. Jag ska snarare se detta som ett lärande tillfällen än en motgång.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Träning, Zol, Kondition

Hej!

Idag och igår har jag tränat lite med Zol! Är även hundvakt så jag har mycket tid att tillbringa med henne. Hon var duktig men eftersom att hon löper var hon lite snurrig haha. Idag tränade jag även hennes kondition genom att jag cyklade med henne på cykelbanan. Hon var jätteduktig! Det var första gången jag cyklade med henne men det kommer definitivt att göras igen. Jag och Winett håller på att träna upp hennes kondition inför tävlings säsongen. Nu är hon även anmäld till 3 tävlingar och vi ska jaga pinnar!

Vi har studiedag imorgon också vilket är jätteskönt eftersom att min dag i skolan inte varit den bästa men jag kommer oftast på bättre humör efter ett hund tränings pass.


Likes

Comments

Zol, Agility

Hej igen!

Igår var jag, Winett och Zol på kurs i halmstad hund arena! Vi byggde upp en längre kombination och Zol var först ut. Hon var jätteduktig. Erika som är instruktör gav oss bra tips men det var ett skick som vi hade lite svårt för. Vi testade igen men hon sprang förbi hindret igen men erika fick hålla leksaken vid hindret och då gick det bättre. Efter att vi hade gjort det en eller två gånger visste hon vart hon skulle springa.

Förra gången hade hon lite svårt att koppla av vid sidan av planen och blev lite stressad osv. Men igår var det så mycket bättre. Jag blev verkligen imponerad av henne. Imorgon har jag hyrt arenan så då ska vi åka och träna igen! Filmer från kursen finns på vår instagram!

Trevlig helg:)

Likes

Comments

Träning, Agility, Zol, lydnad

Jag har blivit riktigt taggad på lydnad faktiskt. Zol är duktig men det finns endel små saker som behöver tränas lite extra på. Men nu har jag i alla fall gått igenom alla moment i startklassen och vad vi ska öva på osv.

Imorgon är det även agility kurs vilket ska bli väldigt kul. Det var ett bra tag sedan nu vi tränade agility och förra kurstillfället var jag i åre.

Likes

Comments

Allmänt, Träning, Tävling, Zol, nose work

Jag måste ju säga att bloggandet har gått jättebra! Ett inlägg varje dag i veckan förutom i Onsdag men då var jag sjuk och riktigt trött. Men det är okej.

Tillbaka till dagens ämne: Igår tränade jag lite trix med Ludde. Det gick jättebra och vi var båda taggade. Efter det gjorde jag lite egengjorda behållare till Nose work! Jag har använt mig av te än så länge eftersom att jag inte har eukalyptus eller lagerblad än. Iaf, hundarna var riktigt duktiga. Jag har redan tränat endel med Ludde men för Astrid var det helt nytt. Astrid är extremt duktig på att lukta fram mat eller tuggummi ( inte särsklit uppskatat hehe) så jag tror att hon kan bli mycket duktig på det. Det vore även kul att gå någon riktig kurs i framtiden. Jag gömde först en behållare på ett däck och den sniffade Ludde upp ganska snabbt. Jag la den i olika lådor och övade mest på att han skulle förstå vad han skulle göra. Det förstod han ganska snabbt. Vi gjorde inte jättemånga sök utan jag ville sluta på topp. Vi ska öva vidare på markeringar och lära Astrid.

Idag var jag lite i stan och köpta lite kläder och då passade jag på att gå in på Rusta. Jag hittade en pilates boll för 55kr i perfekt storlek. Jag slog till och köpte den! Jag är jätte nöjd och den kommer användas väl.

Dessutom har jag nu anmält Zol till Gyllene Hoppet på hemmaplan i maj. Det ska bli jättekul och jag ska se om jag ska anmäla Ludde också eller om det bara blir Zol. Någon annan som ska dit?

En bild på den fina och mycket galna Zol<3

Likes

Comments

Tankar/åsikter, frågestund

Här kommer ett frågestunds inlägg! Hoppas at det är lite intresssant iaf. Tack för alla frågor:)


Varför blev det just en jakt springer?

Under en ganska lång tid nu har vi funderat och tänkt på vilken ras som vi skulle skaffa härnäst. Vi ville ha en ras som skulle passa hela familjen, pappas (och mitt) jakt intresse och min hundträning. Vi tycker att border terriern har passat oss bra men vi har redan en grythund, klövviltshund och vildsvins hundar finns det gott om. Jag har känt till jaktcockern sedn tidigare och jakt springer och jakt cockern är ganska lika. Jag har pratat med pappa om jaktcocker och att jag tyckte att den skulle passa oss. Dessutom var pappa och jagade med en riktigt duktig cocker tik och sedan tog han kontakt med Ulf som har en jakt springer spaniel kennel. Vi åkte och tittade på hans hundar och fikade lite. Hans hundar var extremt duktiga och vi spekulerade lite om vi skulle köpa en jakt cocker eller jakt springer och kom tillslut fram till att vi skulle köpa en jakt springer. Vi tyckte alltså att rasen skulle passa familjen, pappas jakt (dessutom ska de sättas ut fasaner där han jobbar) och mitt träningsintresse.

Drömras?

Just nu är det kanske faktiskt en jakt springer men även en kelpie eller tyskjakt terrier skulle vara jäkligt cool att ha.

Mål med den nya hunden?

När den nya hunden (vi får kalla den så eftersom att vi inte har kommit på något namn ännu) har åldern inne så ska vi försöka få den till jakt champion. Det skulle vara sjukt kul och häftigt. Det är ett mål, alltså inget krav eller "löfte". Något vi siktar mot. Men det viktigaste är självklart att vi får en frisk och mentalt stabil hund. Ett annat mål är att tävla agility på hög nivå och gärna lydnad lika så.

​Något du ser fram emot under 2017?

​Jag ser (såklart) jättemycket fram emot att hämta och få hem valpis och att börja jaktträningen och agilityn. Jag ser också mycket fram emot att träna/tävla Zol och att träna lite med Ludde. Jag vill också börja träna Astrid lite<3Likes

Comments

Tankar/åsikter, Valp

Tänkte skriva lite om hur jag tänker när det gäller att välja valp från kullen.

Vår uppfödare kommer att välja valp åt oss, och det är så jag tror att de flesta uppfödare gör. Självklart vet hon vet hon vad vi ska göra med hunden och jag antar att hon kommer välja utifrån det. Det känns som att det är mycket viktigare att välja rätt föräldrar än att välja valp eftersom att de flesta valparna kommer vara ganska lika. Såklart kan det vara skillnader på valparna, men inte hur mycket som helst.

Vi har fullt förtroende att vår uppfödare kommer välja den "rätta valpen" åt oss. En valp som passar oss. Dessutom är det hon som har sett valparna mest, från att de har föds till att de ska hämtas. Köparen har (antagligen) bara träffat valparna ett x-antal gånger och därför känner uppfödaren valparna bättre. Litar du inte på att uppfödaren väljer rätt valp har du valt fel uppfödare.

Det var lite om hur jag tänker, alltså mina åsikter och alla behöver absolut inte hålla med och det är inte det som är meningen.

Kram

Ludde som valp<3

Likes

Comments

vill-ha-lista

Ett par dummies för jaktapporteringen.

Ett regn täcke som även värmer lite vid träningar.

Några sådana, eftersom att både Astrid och Ludde älskar tennis bollar och för att valpis ska ha några leksaker!

En liten kampleksak som är bra och lätt för valpis att leka med. Dock kommer Ludde och Astrid bita söner den direkt haha.

En (tre) dogmaze för hundarna att äta i, eftersom att de äter så snabbt.

Aktiveringsspel! Har en kong och de älskar den

Luddes absloluta favo leksak! Den går inte sönder särsklit lätt och den är båda bra till kamp och att kasta.

Likes

Comments

Allmänt, Fotografi, frågestund

Men gud! Jag har verkligen fått feeling för bloggen nu ju! Dock vet jag ju inte hur länge den varar men vi kan ju glädjas över att den är här nu iaf.

Idag slutade skolan 15:45 vilket är min senaste dag så jag kom hem rätt så sent. Idag har vi inte tränat eller liknande men jag gick på en promenad och har pluggat lite inför mitt kemiprov. Haha kanske inte jätte intressant men men...

Är det någon som har några hundrelaterade (andra frågor går också bra)? Ska göra en frågestund och jag tänkte höra om det är någon här som har några frågor? Om ni har det så får ni kommentera de! :)

Likes

Comments

Astrid och Ludde , Allmänt, promenix

Bloggandet går ju ganska så bra nu haha😏 nä men skämtoch sido, nu har jag bestämt mig för att blogga så ofta jag bara kan. Det behöver inte vara intressanta eller långa inlägg, utan mer lite uppdateringar och tankar. Dessutom vill jag gärna kunna titta tillbaka på kort och inlägg.

Tillbaka till ämnet! Idag tog vi en längre promenad i skogen. Mycket mysigt men dessvärre var vädret inte det bästa. Men det var bara att sätta på sig rengbyxorna.

Det är kul att bo nära en bra skog😍

Under promenaden gjorde vi ett "godissök" i två tallar. Barken var perfekt att gömma godis i också. Nu ska de nog vara lite tröttare iaf.

Likes

Comments

Japp! Vi har köpt valp och det är en engelsk springer spaniel, den jakt avlade varianten. Det ska bli sjukt kul och han kommer flytta hem i början av april. Planen är att starta jaktprov och att förhoppningsvis tävla agility och lydnad. Dock har vi inte bestämt något namn än haha. Jag ska försöka ta så mycket bilder jag bara kan och också stå bilder en gång i veckan för att se utvecklingen i växten. Jag hoppas att det kommer bli jätte bra och ni kommer bli uppdaterade;).


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Igår var jag och Winett iväg hos Carina. Carina har kennel Red Hope som just nu har en kull på 11 valpar. Nu är de 7 veckor och extremt söta. Är sugen på kelpie, men det får vänta ett tag. Vi myste lite och efter en stund somnade alla och vi passade på att fika lite. Efter att vi hade fikat gick vi ut i skogen som ligger precis brevid, tränade vi lite rapport med Zol och Carinas Hedda. Eftersom att Zol inte har tränat jätte mycket rapport körde vi ganska lätta budföringar, alltså inte jätte långa. Vi körde några retningar och sedan skickade Winett Zol på en budföring till mig. Hon sprang fort till mig men när hon kom fram ville hon inte riktigt stanna, utan hon sprang tillbaka till Winett. Vi skickade om och då gick det lite bättre men jag måste ära mig att bli lite intressantare. Vi skickade några gånger och sedan åkte vi hem. Det var jätte kul att mysa med valparna och att träna rapport. Här kommer lite bilder från igår!


Fina Hedda:

Valpmage!!

Likes

Comments

Hej på er! Som alltid är det ett bra tag sedan jag bloggade... men här kommer ett inlägg iaf!

Igår var jag och tränade lydnad och slalom med Zol! Det gick riktigt bra faktiskt! Film finns på Instagram. Slalomet gick riktigt bra och det kommer bli snyggt😍 på lydnaden tränade vi lite fortgående, läggande under gång, inkallning och postions-övningar. Hon går mycket bättre med Winett men det är snyggt tycker jag.

På den senaste tiden har jag inte haft någon större motivation till något egentligen. Jag har blivit jättestressad av alla nationella prov vi har nu och i några månader ( går i sexan) och de andra inlämningarna. Endel andra saker har hänt som jag inte vill skriva här just nu. Det är alltså flera orsaker att jag inte har varit särskilt motiverad till något. Dessutom saknar jag min bästa kompis så himla himla mycket men tyvärr bor hon på andra sidan jorden. För att göra saken värre är min andra bästa kompis där och då saknar jag henne ännu mer. (Ta inte detta fel, jag är inte arg eller sur på någon överhuvudtaget), jag är väldigt glad för deras skull!!

För att komma till något lite roligare! Min motivation börjar komma tillbaka sakta men säkert! Sportlovet ska jag spendera i Åre vilket ska bli jätte kul! Dessutom har jag lite nyheter ni nog kommer få veta snart😏

Likes

Comments

Kameran kom ju igår men jag hann aldrig skriva något inlägg. Innan jag visar er mina favoritbilder jag har tagit än så länge så vill jag önska alla ett riktigt gott nytt år.

Jag är riktigt nöjd med kameran och jag ser fram emot att fota mycket under 2017. Gott Nytt År!

Likes

Comments

Idag startade jag dagen med den kort joggingtur med Zol. Det var riktigt härligt och en bra start på dagen. Vi gick ner till sjön som uppvärmning och sprang. Jag hann inte riktigt med Zol då hon är otroligt snabb men jag tror att Zol tyckte att det var riktigt roligt. Detta ska vi göra om. Under vintern nu har Zol lite vintervila från agilityn så det passar ju perfekt att träna upp hennes kondition och muskler. Den 26 januari drar fortsättningskursen igång så det ser vi fram emot. I hundarenan kan det bli väldigt högljutt och det gör att Zol blir uppjagad och stökig. Jag tror att eftersom att kursen är i hundarenan kommer detta bli mycket bättre. I julklapp fick jag ju också ett presentkort på hundarenan och det kommer definitivt bli välanvänt. Senare i eftermiddag kommer min kompis och ska sova över så det blir kul.

Med störst sannolikhet kommer kameran idag också så det ser jag framemot. Då blir det säkert ett till blogginlägg;)

Likes

Comments

Hej igen!

Eftersom att jag är i Värmland just nu och kommer fortsätta att vara i några dagar kommer det inte bli jätte mycket uppdatering eftersom att ingen av hundarna är här. De är hemma hos farmor och farfar. Men när tränings säsongen kommer igång ska jag försöka uppdatera så mycket jag kan.

Nu i december har jag jobbat endel och fått pengar i julklapp så har jag sparat ihop till en ny kamera! Det blev en canon eos 100 d. Den som jag har nu (canon eos 350 d) köpte jag begagnad och den är ganska gammal och inte jätte bra eller snabb. Det känns verkligen bra och dessutom var den på mellandagsrea så det tycker jag var ett bra köp. Nu hoppas vi på lite bra väder så det kan bli några bra foton ute. Till sommaren tror jag också att den kommer bli välanvänd eftersom att jag hoppas på att fota på agilitytävlingar. Förhoppningsvis kommer det några snöiga bilder snart;)

Bild från: https://www.netonnet.se/art/foto/systemkamera/canon-eos-100d-18-553a5-5a6-nor/234907.9026/

Likes

Comments

Hej! Så igår var det ju julafton som jag spenderade hos farmor och farfar med släkten. Det var verkligen mysigt. Hoppas att ni också hade en bra jul. En speciell julklapp i hundväg jag blev extra glad för var ett presentkort på Halmstad hundarena! Det kommer verkligen bli välanvänt då jag verkligen föredrar att träna inomhus nu på vintern eftersom att det både är lite varmare och säkrare för hunden eftersom att det finns en risk att skada sig om det är halt osv.

Detta var ett kort inlägg (igen) men lite längre kommer längre fram. Hoppas att ni haft en bra jul!

Likes

Comments

Hej! I brist på andra inlägg kommer det en veckoplanering. Det kommer komma fler inlägg snart men eftersom att hundarna har lite av en vintervila så blir det inte så mycket träningsinlägg.

Måndag: Är i skolan tills kl14. Har tänkt att kanske träna lite lydnad med Zol eller i alla fall gå en promenad.

Tisdag: Är i skolan men Ludde ska följa med då vi har elevens val och det ska vara en ute dag. Tror att det inte blir så mycket träning på tisdag.

Onsdag: Är i skolan och ska försöka träna eller promenera med Zol eller/och Ludde. (Längre promenad alltså)

Torsdag: Julavslutning och slutar runt 11. Ska nog även här försöka få till en träning med Zol.

Fredag: Första riktiga jullovs dagen. Har ingenting planerat på dagen men då ska jag troligtvis ta det lungt eller träna lite. På kvällen ska vi till farmor och farfar.

Lördag: Ska fira jul!

Söndag: Inget planerat här heller men det blir nog en ganska lungn dag.

Detta var nog inte så roligt inlägg men det är vad jag har planerat för veckan.

Likes

Comments

Hej!
Igår kom klubbkläderna jag hade beställt. Blev riktigt nöjd med jackan faktiskt! Den passade bra och verkar riktigt smidig och funktionell. Har även beställt ett par byxor som skulle komma lite senare!

Nu är även Zol anmäld till en agility fortsättnings kurs som börjar i slutet av Januari. Det blir ungefär samma gäng som i nybörjarkursen. Tycker att det känns ganska bra. Kursen är inomhus som tur är så vi slipper iaf frysa. Det ska bli riktigt kul. Zol har nu lite vinter vila före kursen för att sedan köra igång igen! Tror att det är bra för henne att ha en liten paus från agilityn. Självklart kommer jag fortfarande träna lite lydnad och trix i trädgården men inte agility.

Jag vet att detta inlägg blev ganska kort men det är bättre än inget.
Ha det så bra!

Likes

Comments

Hej! Detta är alltså mitt första inlägg på denna blogg. Som någon kanske vet hade jag @theborderterriers innan men nu startar jag upp den här istället. Jag har läst en del inlägg som har några frågor om sig själv och hundrna. Så jag tänkte att det skulle passsa perfekt att göra den nu! snor några frågor från Vendelas blogg @lakritsnos , hoppas det är ok!

Om Zol:

Ras: Australian Shepherd

Född: den 9 februari 2014

Tränar: Just nu tränar jag agility med Zol men hennes ägare tränar bruks och lydnad.

Allmän fakta: Zol är en riktig arbets maskin. Hon kan hålla på hur länge som helst. Hon har startat hopp klass 1 två gånger och har 1 pinne. När man har lärt känna henne är hon en lojal vän men hon är inte överförtjust i främmande människor .

Om Ludde:

Ras: Border terrier

Född: den 5 december 2010

Tränar: Han tränar/tävlar agility just nu. Vi brukar också träna lite trix när vi känner för det. Ibland tränar vi även viltspår.

Allmän fakta: Ludde är min första agility hund. Han är min bästa vän. Ludde är också en jakt hund! Han hart lärt mig otroligt mycket och han har mer att lära mig.

Om Astrid:

Ras: Border terrier

Född: Den 25 september 2007

Tränar: Med Astrid tränar jag inte jätte mycket. Men lite allmänlydnad/ rally lydnad brukar vi träna ibland.

Allmän fakta: Astrid kom till oss som en omplacerings hund. Hon har jagat endel men har nu gått i pansion lite eftersom att hon har fått ett antal allvarliga skador. Hon är världens goaste och mysigaste hund.

Istället för att svara på några frågor om mig så tänkte jag skriva lite snabbt.

Jag heter Matilda och bor i en by utanför Halmstad. Mitt absolut största intresse är hundar. Min favorit hundsport är agility. Min dröm är att en dag bli lika duktig som Jenny Damm eller till och med bättre. Jag skulle också vilja ha en egen agility hall.

Det här var lite snabb fakta om mig och hundarna. Välkommna till min blogg!

Likes

Comments