Agility, jakt träning och apportering, Tom, Zol, Lydnad<3

Idag blev äntligen min balans klar! Jag har velat ha en länge och nu har jag det! Jag byggde den helt själv och kostnaden blev ca 1000 kr vilket är betydligt mindre än om man ska köpa en. Planen är att testa fram lite olika tekniker för RC med Zol och när Tom är runt året även börja med honom. Jag var tvungen att testa den idag med Zol och det gick jättebra. I dagsläget ha hon absolut inte några säkra kontaktfält och det ska vi nu ändra på. Vi gjorde så att balansen är höj-och sänkbar vilket blir bra till RCn. Jag är riktigt pepp nu på att börja träningen med Tom... Snart blir han 6 månader så att det är inte så långt ändå:)

Jag har också blivit riktigt sugen på att träna lydnad och då är Zol perfekt! Han kan grunderna så det är bara att börja träna. Hon är i stort sett klar för startklass så snart ska hon nog tävlas. Tom har också följt med på sin första jakt igår! Han fick apportera lite svartfågel och var riktig duktig. Han kommer bli något stort en dag kan jag säga. Han är ingen nybörjarhund direkt men med rätt kunskap är han väldans rolig att träna med.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tom, Träning, jakt träning och apportering

Idag har jag och pappa tränat lite med Tom. Han är jättelydig men eftersom att han har ett sådant stort jaktintresse blir han distraherad när det finns fåglar och han ska komma på te.x inkallning. Då kom vi idag på en jättebra övning- man sätter Tom, kastar iväg fågeln och sätter dig själv i mitten mellan fågeln och hunden. När du sedan kallar in och hunden "råkar" springa förbi dig kan du fånga den och sätta tillbaka hunden tills den kommer. Detta funkade jättebra med Tom och han har nu fattat att han ska göra andra grejor än att apportera fågeln när den fågel är i närheten. När vi hade gjort denna övning ett par gånger skickade jag honom på apport och sedan kom han med fågeln! Guldstjärna till Tom idag. Jag tror att denna övning kommer hjälpa mycket!

Likes

Comments

Tom, Träning, Agility

I detta inlägg tänker jag lägga upp en träningsplan för Toms agility. Inte direkt för att det ska vara särskilt intressant för andra att läsa utan mest att jag ska ha något att hålla mig till och veta hur jag ska göra.


Jag har tänkt att börja träna lite mer och oftare när Tom är mellan 7 och 8 månader. Jag kanske börjar senare beroende på hur mogen han är i skalle. Jag har också tänkt att basera denna träningsplan på ålder, alltså olika träningsfaser i månader. Jag sätter också upp mål för varje månad, men ibland kanske inte dessa uppylls och kanske de gör de. Jag vill också tillägga att Tom kommer ha flera vilodagar såklart och att han inte övertränas. Märker jag att jag går för fort fram eller att det skulle bli något ger jag honom såklart en paus och backar i träningen. Märker jag att han går upp i stress kommer jag lugna ner honom och backa träningen eftersom att han absolut inte får ljuda då det förstör hela jakten.


7 och 8 mån: Jag börjar träna på tunnlar på klubben och börja lite smått med hopphinder. Jag ska träna mycket passivitet innan och under tiden också. Mål: kunna springa genom böjd och rak tunnel. Vi ska träna mycket med störningar!

9 månader: Här ska det tränas hopp hinder! (Självklart med bomm på marken). Börja med mycket korta kombinationer typ tunnel hopp tunnel. I denna månad är målet att klara en liten kombination. Här vill jag även avancera tunnlarna lite, mer med skick osv.

10 månader: Här fortsätter vi med tunnlar och hinder med bommar på mark och enklare kombinationer. Mål: Denna månadens mål är mer på mig men det är fortfarande ett mål: inte att skynda på bara för att han lär sig mycket snabbt utan jag vill att grunderna ska sitta 100%.

11 mån: Här är han snart 1 år och börjar bli mer mogen både i kropp och knopp så har kan vi avancera kombinationerna lite och ställa liiite högra krav. I denna "fas" vill jag fokusera på skick och att han ska bli säker på hindren. Mål: Tom ska bli säker på både tunnlar och hinder.

12 mån! Lilla Tom blir 1 år! Under denna månad ska vi röntga höfter och armbågar och om vi (förhoppningsvis) får UA på båda är det bara att köra. Jag håller tummarna... Nu kan vi framöver börja med allé slalom, rc som jag nu ska satsa på och lite andra hinder. Eftersom att detta är så långt fram i tiden kommer jag nu att sluta skriva nu och göra det framöver när jag vet på vilken nivå vi är på. Mål: Klara en enkel blåbärsklass bana!

Jag hoppas att han kommer i medium om vi har turen med oss! Hans pappa är väldigt liten och hans mamma är ganska stor så det ska bli spännande. Han kommer inte växa något på höjden mellan 18 månader och 24 månader så den klass han hamnar i stannar han väll i så länge jag inte mäter om. Dock kommer han då bli grövre. Han är just nu i medium och växer kanske 5 cm till så vi får se. Jakt spaniels brukar sluta växa runt 7 eller 8 månaders ålder så det är väl ganska tidigt. (De blir grövre men växer inte på höjden)

Tills kameran åker fram får ni en bild på Tom 8,5 veckor<3

Likes

Comments

Tom

Igår när pappa hade kommit hem från jobbet åkte vi ner till Simlången och badade Tom. Han har aldrig simmat förut utan bara varit i vattnet. Jag kan säga att vi nog inte behöver oroa oss för vatten intresset!! Han var som en liten fisk. Vi hade med en leksak som vi kastade ut ett par gånger men han tyckte om att bara simma runt själv. Han blev så förvånad att han simmade så han simmade med väldigt höga framben vilket gjorde att skvätte upp vatten i luften som han sedan försökte fånga. Det så väldigt roligt ut kan jag säga. Film finns på vår instagram, sporthundar! Idag eftermiddag ska jag till klubben med Zol och Winett så det kanske kommer ett inlägg om det:)

Här är en bild på Tom när han var liiiten<3

Likes

Comments

vill-ha-lista

I detta inlägg tänker jag skriva om ett antal produkter jag ska köpa, önskar mig eller vill ha!

1. Silvertäcke från Hansegården! Jag ska definitivt köpa ett till Tom, när han har vuxit klart. Det känns lite onödigt att köpa nu eftersom att han växer hur mycket som helst och han jobbar inte på samma sätt nu som han kommer att göra om något år. Det ska bli riktigt intressant att testa det senare och jag tror verkligen att det kan hjälpa när det är riktigt varmt. Dessutom blöter det inte ner pälsen om man är på tex utställning och det kyler inte heller ner muskulaturen. Mer information och priser :https://www.hansesgarden.se/silverduk/silvertacke-till-hund.html
2. Zero DC shorter sele! Jag vill köpa en sådan sele så fort Tom växt klart. Det kommer nog bli ganska många nya grejor till Tom eftersom att han storleksmässigt inte passar i terrierna's selar osv! Men jag vill gärna köpa en sådan här sele eftersom att den är snygg,bekväm och verkar vara smidig att ta av och på vilket är bra på te.x agility tävlingar! Jag har inte riktigt bestämt mig för vilken färg som ska vara Toms färg men jag tycker att Sverige färgerna är riktigt snygg på denna sele så här kommer en bild! För mer information och priser kan man gå in på bl.a https://dogmania.se/sv/artiklar/zero-dc-shorter-sweden.html

Zero DC SHORTER Sweden

3. Kong bounzer! Jag tror att den kommer vara perfekt för terrierna som biter sönder alla leksaker på 10 sekunder och den verkar vara hållbar. En sådan blir det snart! Mer info och priser på b.la https://dogmania.se/sv/artiklar/kong-bounzer.html

Bildresultat för kong bounzer

4. Dog maze! En matsål som gör att hundarna inte glupsar i sig maten allt för snabbt som tex Astrid gör. Det är inte särskilt bra för hundarna alls att äta mat för fort så detta skriver vi upp på önskelistan! Mer information och priser på bl.a https://vetzoo.se/dogmaze Bildresultat för dogmaze

5. Interball! Detta är Astrid och Luddes absoluta favorit leksak. Den är förvånansvärt hållbar, går att kampa i och att kasta! Jag ska absolut köpa en sådan här så snart som möjligt!! Du hittar den bl.a på : https://vetzoo.se/interball?gclid=CjwKCAjwsqjKBRBtEiwAkWyN3zgr9eL6sqvyOY9JQIQXK7HOufr9bAiHgsE_wO-UspxLV3JV7uFUzhoCarwQAvD_BwE

Bildresultat för interball

Hoppas att ni fick lite inspiration!

Likes

Comments

Valp, Träning, Tom

Hej! Eftersom att jag nu har sommarlov ska jag försöka uppdatera bloggen så mycket som möjligt, nu har jag ju mycket tid som inte går åt skolan osv!

Idag gick jag upp vid 7 och sa hejdå till våra amerikanska kompisar som har varit på semester här i 2 veckor som skulle åka hem. Efter det gick jag och latade mig i soffan, tittade på Netflix och myste med Astrid. Jag hade inte några direkta planer idag fick jag en idé om att jag skulle åka in till stan med Tom! Jag fick skjuts in med mamma så det passade perfekt! Vi åkte in till Halmstad och jag tänkte gå till torget för att sätta mig där med Tom och passivitets träna på fåglarna eftersom att han börjar få ett sådant intresse. Idag var det väl inte jätte många fåglar direkt men det gick bra ändå. Jag satte mig på en bänk, satte Tom bredvid mig och kommenderade sitt + stanna. Det gick bra tycker jag, han hade lite svårt att hålla ögon kontakt men han satt kvar trots hundar och fåglar. Vi får öva mer på detta! Efter kanske 10 minuter på torget gick jag till espresso house men jag fick tydligen inte gå in där men Tom? Det tycker jag är lite konstigt eftersom att detta står på deras hemsida "Vi välkomnar hundar på Espresso House, dock under förutsättning att andra gäster som besöker oss samtidigt inte är allergiska eller känner ett obehag. Baristor förbehåller sig därför rätten att be gäster med hund att lämna coffee shopen eller, om möjligt, lämna hunden utanför om andra gäster upplever och påpekar obehag och/eller allergi." Jag hann vara inne där i 30 sekunder innan jag blev bad att gå så jag vet inte om några andra gäster hann känna obehag? Aja det är bara att respektera så jag gick iväg till Norre Katts park istället där jag satte mig i skuggan och gav Toms hans mat. Han åt ganska långsamt och tittade upp flera gånger vad som skedde runt omkring honom men det är väl egentligen inte så konstigt. Efter att han ätit upp sin lunch gick vid till Picasso Parken och satt där en stund. Då la han sig bitvis ner och han hälsade fint på en farbror och tant. De tyckte han var jätte mysig och fin.

När det var dags att gå till bussen gick han fint i kopplet och han var duktig. När vi satt vid busshållplatsen lade han sig ner och vilade. Det gick hur bra som helst att ha med honom på bussen, efter kanske 10 minuter sov han som en stock och när vi skulle kliva av gick det knappt att väcka honom. Han var helt slut efter 1,5 tim i stan och resten av dagen har vi bara myst och varit i trädgården.

Tycker han passade bra i Luddes Hurtta Active sele!!

Likes

Comments

Nu måste jag bara skriva av mig lite eftersom att jag snart kokar över...
Idag trotsade Tom en regel vi satt upp sedan han var 8 veckor, att han inte får gå utanför tomten. Idag gick jag ut i trädgården för att han skulle kissa en skvätt och jag hade inte 100% fokus utan jag var lite i min egna bubbla. Han sprang rakt ut på vägen och jag började säga till honom men han tyckte att det var någon rolig lek så han fortsatte upp mot trädgården på en annan trappa och när jag kommit till trädgården igen kallade jag in honom sa till honom rejält. Jag är SÅ besviken på mig själv, jag vet egentligen exakt hur jag skulle ha gjort, utan att det skulle bli en stor konflikt och utan att jag skulle göra honom besviken på mig eftersom att jag inte berömde honom när han kom till mig. Jag vet ju faktiskt detta. Jag är så ledsen på mig själv bara. Jag har pratat med min kloka far och han påminde mig om att ALLA gör misstag. Det är inget som har förstörts eller något men jag är bara så besviken. Men det går väll över antar jag. Det är bara det att alla hundar jag har tränat innan tom har jag inte varit med och tränat i valp ålder och Zol är en jävla jobbig hund rent ut sagt som jag faktiskt inte direkt skrivit någon stans. Ludde är egentligen en lätt hund socialt men en utmaning att träna och därför vill jag bara ha en hund som inte har några större problem (jag vet att ingen hund är perfekt och att Tom också kommer ha "problem") och det vill jag att Tom ska bli och därför vill jag göra så mycket rätt som möjligt från början och ställer därför så höga krav på mig själv att jag ska göra allt rätt. Dessutom har jag lite ångest över ett par kompis-problem och jag vet ärligt inte vad jag ska göra åt riktig. Det har skett förändringar i mitt liv i skolan detta år som inte roligt har passat mig eller hur jag ska uttrycka mig. Ibland blir det bara lite för jobbigt. Ingen kommer väll orka läsa detta inlägg men jag publicerat det ändå, jag behöver skriva av mig❤️ jag vill så mycket med Tom och ställer därför så mycket krav på mig...

Likes

Comments

Igår var ganska likt alla andra dagar förutom att på kvällen åkte i till våra kompisar. Roger som är pappas kompis har en wachtel kennel och just nu en kull på 6 hanvalpar. De var 6,5 vecka och var väldigt söta. Tom följde med eftersom att han inte kan vara själv i flera timmar än. Valparna och Tom fick inte träffas eftersom att de inte är vaccinerade än eftersom att de är så gammla ännu. Tom var jätteduktig men han tyckte inte om att sitta i buren när vi åkte bil. Han gnällde i stort sett hela vägen dit men det får vi öva mer på. Nästa vecka ska han följa med pappa på jobbet så då kommer det bli en del bilåkande. När vi kom till Roger så fick tom springa runt lite på gräsmattan och och sedan följde han med inn och med tankte på att han inte har åkt i från vårt hus sedan vi hämtade han tyckte jag att han sköttte sig super bra hos roger! Han sprang runt lite och sedan la han sig och sov. Guldstjärna till honom verkligen. Glad påsk !

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Inatt har han sovit hela natten själv igen. Duktig kille. Han är så trygg, stabil och fartfylld som helst. Detta är en hund med mycket motor! Nu ska jag nog inte skriva några fler uppdateringar om hur han sover på natten då det är ungefär samma sak varje natt. Ha det bra!

Likes

Comments

Inatt sov han själv för första gången. Han var helt själv till och med utan Ludde. Igår kväll hade han somnat innan alla gick och la sig men när jag skulle gå till mitt rum satt han vid kompost gallret och han bara satt där och gick snart och la sig igen. Stjärna till honom! Han hade inte heller vaknat särskilt många gånger inatt. Super duktig. Han vakande vid 6 imorse. Han kommer antagligen sova själv tills han blir helt rumsren och inte bara kan vara i köket och då kan han sova hos någon. Han har också börjat bitas haha. Jag har små bett överallt på händerna så att det ser nästan ut som allergi utslag. Men Ludde var mycket värre och pappa hade sår på händerna. Jag tror att Tom inte kommer bitas så mycket som Ludde eller det hoppas jag i alla fall. Han har också skällt ett eller två skall och gjort små morr läten. Han ser så himla rolig ut.

Likes

Comments

Hej! Tänkte fråga vad ni tycker om inlägg och hur det går med Tom osv? Jag tycker att det är ganska roligt att skriva om och att kunna titta tillbaka på. Inatt sov han väldigt bra och vaknade endast 1 eller möjligtvis 2 gånger. Han väckte mig vid 5 vilket var ganska sent i jämförelse med tidigare nätter då han hade vaknat vid 2 osv. Men då sprang han runt lite och kissade på en tidning helt själv! Duktig kille. Måste säga att han är väldigt duktig på det här med rumsrenheten han kissar kanske 1, 2 ggr på dygn inne, oftast på natten. Så inatt sov han mycket bra. Ludde sov också här och han var inte särskilt glad över. Överlag går allt väldigt bra med honom, han träffade Winett igår och sprang rakt fram till henne och gnagde på hennes byxor. Han bär runt på allt och tycker att det är fruktansvärt kul att riva sönder tidningspapper. För att göra inlägget en smula roligare kommer några bilder på Ludde.

Likes

Comments

Tom hade lite svårt att somna igår kväll och när jag gick in till mitt rum från köket började han pipa och när han hade slutat gick jag in igen och la mig bredvid honom i köks soffan. Han somnade efter en stund och jag somnade också. Han och jag vakande lite ibland men han var vaken mest vid 4 till 5. Då väckte han mig genom att dra i min kudde och när jag hade gått upp kissade ha lite. Efter att han härjade runt somnade vi båda om till 5.30 och då gick vi ut och han fick mat. Nu har han sovit lite och varit ute igen och han ska troligen somna om strax. Han somnade också i mitt knä innan! Världens mysigaste och stabilaste valp. Men han är ganska busig, innan drog han ner duken på golvet...


Likes

Comments

Igår när vi kom hem möttes vi av Ludde och Astrid som fick hälsa på Tom ute på gräsmattan. Ludde kom fram först och han blev väldigt glad och ville leka direkt. Astrid var däremot inte lika glad. Hon trodde nog att det var något annat djur eller liknande som hon inte ville ha där. Hon försökte faktiskt ta livet av lille Tom. Vi fick separera på de och tog in de istället. (Tom blev inte skadad, varken mentalt eller fysiskt). Efter en rejäl tillsägelse till Astrid slutade hon upp med hennes dumheter och kunde vara brevid Tom. Han har sköts sig fantastiskt, gått och lagt sig själv och varit hur söt som helst. Innan jag skulle gå och lägga mig satte jag mig brevid Tom i köket där han är på dag tid och natten. Han somnade ganska snabbt och jag gick in till mig. Jag vaknade vid 5.30 av Ludde och hörde Tom gå runt så jag gick dit och hittade pappa sovandes i köks soffan och där hade han varit sedan 1.30 inatt och när Tom hade vaknat och hittat en dator sladd som han gick runt med och hade en fest typ. När pappa hade tagit ifrån honom sladden och skulle gå ned till sig igen hade Tom börjat pippa och ville inte att han skulle gå. Pappa hade då stannat tills jag kom och tog över imorse. Jag tog ut Tom och när vi kom in igen fick ha lite mat och sedan gick vi ut igen. Han härjade runt i kanske en halv timma, timma och sedan slocknade han. Nu har vi varit ute, ätit lite mer mat, sovit och sprungit runt i trädgården. Han imponerar verkligen så himla cool, häftig och stabil hund!

Likes

Comments

Och han sköter sig extremt bra.

Efter frukosten åkte vi mot Anne och när vi kom fram möttes vi av henne och hundarna. Vi fick träffa valparnas mamma och mormor samt Annes andra hundar. De blev glada när vi kom men lugnande snabbt ned sig. De var trevliga och hade en bra på och av knapp. Vi gick in till valp rummet och möttes av en massa glada valpar. Vi släppte ut de på hennes gräsmatta/gårdsplan och de sprang runt. Vi träffade vår valp och hälsade i stort sett på alla valpar. Efter en stund satte vi in de andra valparna och vi gick in i hennes hus och fick lite fika och skrev under lite papper. Vi satte in oss i bilen och började åka. Jag måste säga att han är en fantastisk valp. Orädd, modig, social och hur söt som helst. Detta kommer bli så jävla bra❤ han har inte kräkts något i bilen alls utan han har mest sovit.
Jag antar att det kommer bli mycket uppdatering på denna blogg nu!

Likes

Comments

Hej!
Eftersom att jag ändå inte kan sova just nu tänkte jag passa på att skriva ett litet inlägg här! Just nu sover resten av familjen men jag är som ett litet barn på julafton och kan självklart inte sova hehe. Igår halv fyra typ åkte vi hemifrån och efter någon paus var vi framme på ett vandrarhem där vi skulle övernatta. Det är jättemysigt här! Vi lagade lite mat igår och sedan gick vi och la oss. Vid 8 tiden ska vi åka härifrån och köra ca 1 timme mot Anne och valparna! Tror det tar runt 1 timma där eftersom att vi ska prata lite och skriva på lite papper. Sedan åker vi hem och när vi kommer hem är Ludde och Astrid där. (De har självklart inte varit själva där hela tiden vi är borta, de har varit hos farmor och farfar!)
Just det! Nu har vi (pappa) bestämt ett namn. Han ska heta Tom och det är väll inte det sämsta namnet men inte heller mitt Favo namn direkt. Men efter som att han heter Thoras Barnaby och karaktären i morden i Midsomer heter tom passar det väll.
Vi hörs när vi har hämtat lilla Tom<3

​Vill också skriva att alla våra tankar går till de personer i Stockholm som har varit med om något så hemskt och fruktansvärt  jag inte ens kan föreställa mig. 

Likes

Comments