Allmänt, Toms första dagar, Valp

Igår var ganska likt alla andra dagar förutom att på kvällen åkte i till våra kompisar. Roger som är pappas kompis har en wachtel kennel och just nu en kull på 6 hanvalpar. De var 6,5 vecka och var väldigt söta. Tom följde med eftersom att han inte kan vara själv i flera timmar än. Valparna och Tom fick inte träffas eftersom att de inte är vaccinerade än eftersom att de är så gammla ännu. Tom var jätteduktig men han tyckte inte om att sitta i buren när vi åkte bil. Han gnällde i stort sett hela vägen dit men det får vi öva mer på. Nästa vecka ska han följa med pappa på jobbet så då kommer det bli en del bilåkande. När vi kom till Roger så fick tom springa runt lite på gräsmattan och och sedan följde han med inn och med tankte på att han inte har åkt i från vårt hus sedan vi hämtade han tyckte jag att han sköttte sig super bra hos roger! Han sprang runt lite och sedan la han sig och sov. Guldstjärna till honom verkligen. Glad påsk !

Likes

Comments

Toms första dagar, Valp, valp blir stor

Inatt har han sovit hela natten själv igen. Duktig kille. Han är så trygg, stabil och fartfylld som helst. Detta är en hund med mycket motor! Nu ska jag nog inte skriva några fler uppdateringar om hur han sover på natten då det är ungefär samma sak varje natt. Ha det bra!

Likes

Comments

Toms första dagar, Valp, valp blir stor

Inatt sov han själv för första gången. Han var helt själv till och med utan Ludde. Igår kväll hade han somnat innan alla gick och la sig men när jag skulle gå till mitt rum satt han vid kompost gallret och han bara satt där och gick snart och la sig igen. Stjärna till honom! Han hade inte heller vaknat särskilt många gånger inatt. Super duktig. Han vakande vid 6 imorse. Han kommer antagligen sova själv tills han blir helt rumsren och inte bara kan vara i köket och då kan han sova hos någon. Han har också börjat bitas haha. Jag har små bett överallt på händerna så att det ser nästan ut som allergi utslag. Men Ludde var mycket värre och pappa hade sår på händerna. Jag tror att Tom inte kommer bitas så mycket som Ludde eller det hoppas jag i alla fall. Han har också skällt ett eller två skall och gjort små morr läten. Han ser så himla rolig ut.

Likes

Comments

Valp, Fotografi, Toms första dagar

Hej! Tänkte fråga vad ni tycker om inlägg och hur det går med Tom osv? Jag tycker att det är ganska roligt att skriva om och att kunna titta tillbaka på. Inatt sov han väldigt bra och vaknade endast 1 eller möjligtvis 2 gånger. Han väckte mig vid 5 vilket var ganska sent i jämförelse med tidigare nätter då han hade vaknat vid 2 osv. Men då sprang han runt lite och kissade på en tidning helt själv! Duktig kille. Måste säga att han är väldigt duktig på det här med rumsrenheten han kissar kanske 1, 2 ggr på dygn inne, oftast på natten. Så inatt sov han mycket bra. Ludde sov också här och han var inte särskilt glad över. Överlag går allt väldigt bra med honom, han träffade Winett igår och sprang rakt fram till henne och gnagde på hennes byxor. Han bär runt på allt och tycker att det är fruktansvärt kul att riva sönder tidningspapper. För att göra inlägget en smula roligare kommer några bilder på Ludde.

Likes

Comments

Valp, Toms första dagar

Tom hade lite svårt att somna igår kväll och när jag gick in till mitt rum från köket började han pipa och när han hade slutat gick jag in igen och la mig bredvid honom i köks soffan. Han somnade efter en stund och jag somnade också. Han och jag vakande lite ibland men han var vaken mest vid 4 till 5. Då väckte han mig genom att dra i min kudde och när jag hade gått upp kissade ha lite. Efter att han härjade runt somnade vi båda om till 5.30 och då gick vi ut och han fick mat. Nu har han sovit lite och varit ute igen och han ska troligen somna om strax. Han somnade också i mitt knä innan! Världens mysigaste och stabilaste valp. Men han är ganska busig, innan drog han ner duken på golvet...


Likes

Comments

Igår när vi kom hem möttes vi av Ludde och Astrid som fick hälsa på Tom ute på gräsmattan. Ludde kom fram först och han blev väldigt glad och ville leka direkt. Astrid var däremot inte lika glad. Hon trodde nog att det var något annat djur eller liknande som hon inte ville ha där. Hon försökte faktiskt ta livet av lille Tom. Vi fick separera på de och tog in de istället. (Tom blev inte skadad, varken mentalt eller fysiskt). Efter en rejäl tillsägelse till Astrid slutade hon upp med hennes dumheter och kunde vara brevid Tom. Han har sköts sig fantastiskt, gått och lagt sig själv och varit hur söt som helst. Innan jag skulle gå och lägga mig satte jag mig brevid Tom i köket där han är på dag tid och natten. Han somnade ganska snabbt och jag gick in till mig. Jag vaknade vid 5.30 av Ludde och hörde Tom gå runt så jag gick dit och hittade pappa sovandes i köks soffan och där hade han varit sedan 1.30 inatt och när Tom hade vaknat och hittat en dator sladd som han gick runt med och hade en fest typ. När pappa hade tagit ifrån honom sladden och skulle gå ned till sig igen hade Tom börjat pippa och ville inte att han skulle gå. Pappa hade då stannat tills jag kom och tog över imorse. Jag tog ut Tom och när vi kom in igen fick ha lite mat och sedan gick vi ut igen. Han härjade runt i kanske en halv timma, timma och sedan slocknade han. Nu har vi varit ute, ätit lite mer mat, sovit och sprungit runt i trädgården. Han imponerar verkligen så himla cool, häftig och stabil hund!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Och han sköter sig extremt bra.

Efter frukosten åkte vi mot Anne och när vi kom fram möttes vi av henne och hundarna. Vi fick träffa valparnas mamma och mormor samt Annes andra hundar. De blev glada när vi kom men lugnande snabbt ned sig. De var trevliga och hade en bra på och av knapp. Vi gick in till valp rummet och möttes av en massa glada valpar. Vi släppte ut de på hennes gräsmatta/gårdsplan och de sprang runt. Vi träffade vår valp och hälsade i stort sett på alla valpar. Efter en stund satte vi in de andra valparna och vi gick in i hennes hus och fick lite fika och skrev under lite papper. Vi satte in oss i bilen och började åka. Jag måste säga att han är en fantastisk valp. Orädd, modig, social och hur söt som helst. Detta kommer bli så jävla bra❤ han har inte kräkts något i bilen alls utan han har mest sovit.
Jag antar att det kommer bli mycket uppdatering på denna blogg nu!

Likes

Comments

Hej!
Eftersom att jag ändå inte kan sova just nu tänkte jag passa på att skriva ett litet inlägg här! Just nu sover resten av familjen men jag är som ett litet barn på julafton och kan självklart inte sova hehe. Igår halv fyra typ åkte vi hemifrån och efter någon paus var vi framme på ett vandrarhem där vi skulle övernatta. Det är jättemysigt här! Vi lagade lite mat igår och sedan gick vi och la oss. Vid 8 tiden ska vi åka härifrån och köra ca 1 timme mot Anne och valparna! Tror det tar runt 1 timma där eftersom att vi ska prata lite och skriva på lite papper. Sedan åker vi hem och när vi kommer hem är Ludde och Astrid där. (De har självklart inte varit själva där hela tiden vi är borta, de har varit hos farmor och farfar!)
Just det! Nu har vi (pappa) bestämt ett namn. Han ska heta Tom och det är väll inte det sämsta namnet men inte heller mitt Favo namn direkt. Men efter som att han heter Thoras Barnaby och karaktären i morden i Midsomer heter tom passar det väll.
Vi hörs när vi har hämtat lilla Tom<3

​Vill också skriva att alla våra tankar går till de personer i Stockholm som har varit med om något så hemskt och fruktansvärt  jag inte ens kan föreställa mig. 

Likes

Comments

Idag är valparna 8 veckor. Efter skolan på fredag åker vi mot örebro och sover på ett vandrarhem och vid halv nio tiden på lördag åker vi mot Anne och valparna. Vi kommer hem någon gång på eftermiddagen och då är hundarna hemma. Ludde och Astrid är hos farmor och farfar när vi hämtar valpis. Jag är inte helt säker på hur Astrid kommer reagera men Ludde och han kommer bli bra kompisar. Jag är så glad över detta och längtar så mycket. Dessvärre har vi inte kommit överens över ett namn ännu men det blir pappa som bestämmer då det är hans hund. Hans stamtavla namn är thoras barnaby och alla valpar hade namn från serien morden i midsomer! Han är hane 2 och Anne sa att han var väldigt jämn med de andra vilket känns skönt och det var en sån valp vi ville ha.


6 veckor

5 veckor

4 veckor

3 veckor

2 veckor

Bilder: Anne, uppfödare

Jag tycker att det är väldigt roligt att hon har tagit bilder varje vecka och detta kommer jag självklart fortsätta med!

åhhhh längtar! <33

Likes

Comments

Idag åkte jag och Ludde till Halmstad Hundarena som vi hade bokat 9.00 till 10.00. Eftersom att jag inte har tränat agility med riktiga hinder på flera månader tillsammans med Ludde var vi båda riktigt taggade. När vi kom fram stod det redan hinder framme och jag hade inte riktigt lust att bygga en bana eller liknande.

Jag har övat ganska mycket på att bygga upp kamplust under träning med Ludde. Han hade tagit godis alla leksaker och leksaken hade inte en chans. Men idag var han suverän! Tog leksaken, kampade och vi lekte runt i flera minuter.

Han var jätte duktig och hade bra fokus. Han är ingen tävlingshund och det är bara och acceptera men dessa träningspass lever vi båda på!


älskar den lilla fjant terriern<3

Likes

Comments

usch vilken dålig känsla det var för mig och Z på torsdagens kurs... Jag var där själv med Z och i vanliga fall är Winett med också men hon kunde inte. Det började ganska bra, pappa släpper av mig 45 min innan kursen och jag hade gott om tid att värma upp hunden. Hon var duktig, drog inte i kopplet, lyssnade bra osv. Men när vi skulle gå in klämde hon sin tass i dörren men inget farligt. Hon skötte sig bra och satt fint och väntade på mig medans vi byggde bana. I arenan är det väldigt stressigt för Z då det inte är jätte mkt utrymme och väldigt trångt. Hon gick upp i hög stress när de andra började köra och jag fick ingen kontakt med henne. Jag försökte avbryta men inget funkade så jag valde att gå till den andra hall delen där det brukar bli bättre. Hon var i princip i samma stress nivå där och jag fick säga till henne ordentligt innan hon tog det lung(are). Redan efter 20 min av kursen blev jag riktigt arg och besviken då inget fungerade och det blev precis inte bättre. Jag trodde att det skulle bli bättre efter att Zol fått köra men icke sa nicke. När Zol väl arbetar går hon som en pärla och inget kan störa. Ute på banan gick det relativt bra tills vi kom till ett staket där jag nog gjorde det lite för väl avancerat. Tänkte göra japan men det fungerade verkligen inte. Jag blev lite frustrerad och det som hänt innan gjorde det inte bättre. Jag beslutade mig för att byta byte och köra på en enklare version. Det var nästas tur och den lediga hall delen var inte längre ledig. Allt blev nästan värre och allt jag ville var att åka hem. Detta var nog det värsta träningspasset jag har varit med om.

Detta repeterades igen och tillslut var de 2 timmarna slut. Jag bröt ihop i bilen och hemma. Usch alltså. Men efter att ha resonerat med mina kloka föräldrar har jag kommit fram till att alla har dåliga träningspass och att man behöver det. Jag ska snarare se detta som ett lärande tillfällen än en motgång.

Likes

Comments

Hej!

Idag och igår har jag tränat lite med Zol! Är även hundvakt så jag har mycket tid att tillbringa med henne. Hon var duktig men eftersom att hon löper var hon lite snurrig haha. Idag tränade jag även hennes kondition genom att jag cyklade med henne på cykelbanan. Hon var jätteduktig! Det var första gången jag cyklade med henne men det kommer definitivt att göras igen. Jag och Winett håller på att träna upp hennes kondition inför tävlings säsongen. Nu är hon även anmäld till 3 tävlingar och vi ska jaga pinnar!

Vi har studiedag imorgon också vilket är jätteskönt eftersom att min dag i skolan inte varit den bästa men jag kommer oftast på bättre humör efter ett hund tränings pass.


Likes

Comments

Hej igen!

Igår var jag, Winett och Zol på kurs i halmstad hund arena! Vi byggde upp en längre kombination och Zol var först ut. Hon var jätteduktig. Erika som är instruktör gav oss bra tips men det var ett skick som vi hade lite svårt för. Vi testade igen men hon sprang förbi hindret igen men erika fick hålla leksaken vid hindret och då gick det bättre. Efter att vi hade gjort det en eller två gånger visste hon vart hon skulle springa.

Förra gången hade hon lite svårt att koppla av vid sidan av planen och blev lite stressad osv. Men igår var det så mycket bättre. Jag blev verkligen imponerad av henne. Imorgon har jag hyrt arenan så då ska vi åka och träna igen! Filmer från kursen finns på vår instagram!

Trevlig helg:)

Likes

Comments

Jag har blivit riktigt taggad på lydnad faktiskt. Zol är duktig men det finns endel små saker som behöver tränas lite extra på. Men nu har jag i alla fall gått igenom alla moment i startklassen och vad vi ska öva på osv.

Imorgon är det även agility kurs vilket ska bli väldigt kul. Det var ett bra tag sedan nu vi tränade agility och förra kurstillfället var jag i åre.

Likes

Comments

Jag måste ju säga att bloggandet har gått jättebra! Ett inlägg varje dag i veckan förutom i Onsdag men då var jag sjuk och riktigt trött. Men det är okej.

Tillbaka till dagens ämne: Igår tränade jag lite trix med Ludde. Det gick jättebra och vi var båda taggade. Efter det gjorde jag lite egengjorda behållare till Nose work! Jag har använt mig av te än så länge eftersom att jag inte har eukalyptus eller lagerblad än. Iaf, hundarna var riktigt duktiga. Jag har redan tränat endel med Ludde men för Astrid var det helt nytt. Astrid är extremt duktig på att lukta fram mat eller tuggummi ( inte särsklit uppskatat hehe) så jag tror att hon kan bli mycket duktig på det. Det vore även kul att gå någon riktig kurs i framtiden. Jag gömde först en behållare på ett däck och den sniffade Ludde upp ganska snabbt. Jag la den i olika lådor och övade mest på att han skulle förstå vad han skulle göra. Det förstod han ganska snabbt. Vi gjorde inte jättemånga sök utan jag ville sluta på topp. Vi ska öva vidare på markeringar och lära Astrid.

Idag var jag lite i stan och köpta lite kläder och då passade jag på att gå in på Rusta. Jag hittade en pilates boll för 55kr i perfekt storlek. Jag slog till och köpte den! Jag är jätte nöjd och den kommer användas väl.

Dessutom har jag nu anmält Zol till Gyllene Hoppet på hemmaplan i maj. Det ska bli jättekul och jag ska se om jag ska anmäla Ludde också eller om det bara blir Zol. Någon annan som ska dit?

En bild på den fina och mycket galna Zol<3

Likes

Comments