Livet på behandlingshem

God kväll på er.

Idag har varit en dawn dag tyvärr. Var ändå på FHT men var inte medvetetnärvarande dock. Men ibland var jag med. Hamnat i en svacka och det är jätte jobbigt. Hade teammöte idag och det gick ganska bra. Gjorde en planering för kvällen och diskuterade mina mediciner mm. Imorgon är det FHT och session. Gör väl en ny planering imorgon antagligen. Jag har låst rum och ska sova på soffan men det är bara en tillfällig lösning. Vill kunna vara på rummet osv. Men just nu funkar inte det.

Jag är så tacksam över att ha de personerna jag har i mitt liv. Annars hade jag inte klarat detta. Speciellt stödet från de andra boendena. Dom är ett jätte stöd. Och även personal och min terapeut. Har inte självskaDat idag trots jag velat. Lämnade över lite saker till en personal så jag skulle minimera riskerna. Både bra och dåligt fast mest bra förstås.

Ska förhoppningsvis på permission till mor i helgen. Vet dock inte hundra än med tanke på jag inte mår så bra. Men det kan ändras till det bättre. VI skulle prata om det på sessionen imorgon.

Nu ska jag ta min 20 medicin sen spela lite Sims. Ha en fortsatt bra kväll. Kram till dom som vill ha!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Livet på behandlingshem

Jag är så glad över att jag har fått den här chansen att komma till Finjagården. Jag har inte varit här så länge men har fått så mycket hjälp och stöd. Både från personal och dom andra som bor här. Jag hade inte klarat mig utan er. Och ni där "hemma" ni är också ett fantastiskt stöd.

Jag får mer hjälp här än vad jag fått tidigare. Vi går liksom djupare in i mitt liv, det är både bra och dåligt. Det som är dåligt är att det är svårt att ta fram såna hemska händelser i livet osv. Jag har en fantastisk terapeut, hon hjälper mig jätte mycket och stöttar mig och finns där. Dock finns det 24h reglen och vi hade inte så mycket kontakt igår. Hon har hjälp mig så mycket. Det finns vissa som snackar skit om finjagården, att personalen är kassa osv, det tycker inte jag. Och precis som Becca skrev så beror det helt och hållet på om man vill ha hjälp och är beredd att jobba med sig själv, annars blir det inget bra. Man måste vilja ha hjälp för att kunna ta emot den. Sen har vi ju alla olika uppfattningar så klart. Men som sagt har varit på många ställen och det är först nu som jag verkligen får hjälp på djupet. Ska göra en PE behandling för min PTSD och det ser jag inte framemot. Har bara hört vissa saker om den behandlingen. Att man ska spela in själv den traumatiska händelsen och sen lyssna på den om och om igen och det ser jag verkligen inte framemot. Men om det är hjälpsamt så gör jag givetvis det.

Jag har diagnoserna borderline, ADD, PTSD, kronisk depression och kronsik ångest syndrom tror jag det heter. Svåra och jobbiga diagnoser och framförallt i kombination. Jag tar en hel del mediciner för detta. Och dom är ganska hjälpsamma. Jag kämpa varje dag med att överleva då jag har mycket tankar och impulser. Har även självskadebeteende i grunden. Självskadar på lite olika vis. Hoppas verkligen finjagården kan hjälpa mig att bli av med dessa beteenden och att jag kan komma här i från "frisk". Jag tror på detta och det ska ingen annan ta ifrån mig.

Kände bara för att skriva av mig lite...

Likes

Comments

Psykisk Ohälsa

God morgon alla läsare. Hoppas ni sovit gott, det har jag förutom mardrömmar. Somnade runt halv elva och sov till kvart över nio imorse. Skönt att jag äntligen fått sova en hel natt. Ska försöka äta idag också så jag minskar sårbarheterna. OM saker och ting inte blir bättre under dagen åker jag till psyk i Lund. Men känns hanterbart än så länge. Men "pratade" med min doktor igår och det kändes bättre. Vi hade sms kontakt.

Idag händer det inte så mycket på Villan. Blir väl film skulle jag tro. Idag kommer Becca tillbaka <3 det ser jag framemot. Har saknat dig gumman.

Nu ska jag göra annat, ha en fin dag alla. Kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Psykisk Ohälsa

Jag velar fram och tillbaka på om jag ska åka till psyk eller inte. Jag har bestämt mig för att är det inte bättre imorgon åker jag. Jag ska sova på soffan i natt och min dörr är låst. Var jag och en personal som kom fram till detta.

Jag har sån ångest och det är skit jobbigt. Jag vill skada mig men samtidigt inte. Ambivalent till max alltså. Jag vet att det inte löser något men det känns bättre för stunden. Jag vill tacka alla för er support på FB bla. Det är tack vare er jag kommit fram till detta beslutet med psyk.

Ni får ha en underbar kväll, sov gott. Kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Psykisk Ohälsa

Ja just nu har jag hamnat i en djup svacka och mår inte alls bra. Hände lite saker i torsdags exakt vad vill jag inte gå in på här men mådde och mår inte speciellt bra. Jag har inte orkat skriva på ett tag.

Personalen här och min terapeut vill jag ska åka till Lund psyk men det vill inte jag av olika anledningar. Dels för jag inte vill vara där men också för jag känner mig inte lika fri. Funderar fram och tillbaka, kanske hade det varit bra men samtidigt vill jag inte bli inlagd.

På villan är det ganska rörigt just nu, mycket som händer med mig och andra. Ambulansen har varit här osv. Ganska triggande miljö och situation. Men det blir väl bättre hoppas jag.

Annars har det inte hänt så mycket. Går FHT i veckorna och sessioner. Mycket givande men svårt. Ska förhoppningsvis på permission nästa helg om allt gått bra under veckan. Hoppas!

Ni får ha det så bra, kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Psykisk Ohälsa

Idag gick jag upp redan sju, somnade för en gång skull i tid igår. La pussel större delen av kvällen med en personal. Mycket svårt pussel jag fått tag i dock. Igår hade vi en ganska rolig mindfulnessövning. Det gick ut på att man skulle plocka 10 föremål från naturen som skulle göra en presentation av sig själv. Jag fick ihop en del. Var dock bara jag som slutförde uppgiften. Dom andra mådde inte så bra så. Idag har vi ingen FHT men har session om 20 min. Ser framemot det. Annars händer det inget speciellt idag. Ska gå på en promenad sen tror jag. Har även städat rummet.

Har varit självskadefri över en vecka nu :) heja mig. Jag hoppas och jobbar på att det ska bli fler. Saknar folk hemma i Arlöv, speciellt mor och Emelie. Damerna saknar jag också. Jag får förhoppningsvis åka hem nästa helg om allt gått bra osv. Så ska fira midsommar här på Finja. Känns helt okej. Här kommer ju vara folk och så så att jag sitter inte ensam. Vet inte om där är någon som ska på permission. Ni får ha en fin dag alla som läser, kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Psykisk Ohälsa

Ja nu är det ett tag sedan jag skrev, har dock inte hänt något speciellt. Varit på FHT, haft CM möte och session. Det har varit mycket givande. Sessionen varade en och en halv timme sist. Var lagom seg i kolan efter det :P

Lite självskadetankar men hanterbara. Har dock varit självskadefri 6 dagar. Kanske inte så mycket i era ögon men i mina. Bättre än noll. Händer inget speciellt i helgen, blir väl skräckfilm och mys i soffan annars inget.

Känns dock som om det är söndag idag, är så jäkla seg. Sov till 10 idag. Då väckte personalen mig. Jag har fått problem med insomningen, kan inte komma till ro när jag ska sova. Ligger och vrider och vänder mig hela tiden. Somnar dessutom sent. En aning drygt.

Saknar alla damerna på mors gård. Det var längesen jag träffade dem nu men förhoppningsvis får jag permission nästa helg. Fick inte denna pga självskador och annat. Förståligt. Men på måndag ska vi ha samverkansmöte och då ska vi prata om det med Anna och Ingrid. Är nervös för det mötet men får hoppas att det går bra. Jag är mest rädd att dom inte förlänger min vistelse här. Men på alla verkar det som om dom gör det. Jag är så glad jag har dem på min sida. Och alla nära och kära. Utan er hade jag inte stått här idag. Ni är guld värda. Och tjejerna här på behandlingshemmet är underbara. Så stöttande. Nu ska jag ändra om på rummet sen vet jag inte vad som händer. Ha en fin lördag. Kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Psykisk Ohälsa

Idag hade vi en tipsrunda på vår FHT - Medvetet närvaro. Mycket kul. Skulle egentligen varit ute men kunde inte det av olika omständigheter. Men satt i aktiveringen ist. Var ingen vanlig tipsrunda men skoj var det. Vi hade inga priser för alla hade alla rätt typ.

Angel By The Wings med Sia är så bra. Mycket bra text. Hjälper mig i dom svåra stunderna. Abstinensen är mycket bättre idag. Igår var över jävligt kan jag säga. Då var det nog som värst. Men GEKA som det heter här på Finjagården och det funkade ganska bra. GEKA betyder gå emot känslan. Svårt men bra om man lyckas.

Idag vakna jag först sju, har sovit hela natten utan att vakna och det känns bra. Slöade till kl hon var 20 i 8 ca. Sen gjorde jag mitt kaffe och tog min cigg. Sen var det dags för morgonsynk. Sen har dagen rullat på. Hoppas abstinensen håller sig borta. Imorgon åker många till Liseberg från Villan, både boende och personal. Så får se vad man hittar på här imorgon. Ska nog städa och tvätta. Vill inte följa med eftersom karuseller inte är något för mig. Orkar liksom inte bara gå runt där och inte göra något.

Ska gå och ta mig en cigg nu sen vet jag inte vad jag hittar på. Ska iaf göra min ADHD - läxa sen också. Ha en fin tisdag gott folk. Kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Psykisk Ohälsa

Det är en låt med Lisa Ajax som faktiskt är bra. Idag blev det ingen färdighetsträning av olika anledningar. Men imorgon så. Mår för övrigt ganska kasst. Dels psykiskt men också psykiskt. Detta har tagit kål på mig på riktigt. Kommer ALDRIG gå på sånt igen. Never!

Idag kommer det en ny patient, en kille. Undra hur han är? Nu ska jag gå och röka. Skriver mera senare...orkar inte nu...Ha en fin dag. Kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Psykisk Ohälsa

Idag är det lite bättre med abstinensen, har dock fortfarande abstinens men inte lika mycket som i går och förr går. Jag får förhoppningsvis fler imorgon av min läkare så vi kan trappa ut det ist. Fast på ett sätt känns det kanske onödigt att ta igen då man varit utan den 3 dagar imorgon. Får se vad som händer.

Har just nu väldigt mörka tankar och impulser och det är apjobbigt. Jag vill verkligen inte göra något men har sånt "sug" efter det. Imorgon är det FHT igen, vet inte hur jag ska lyckas hålla fokus i 2 timmar. Gick inte så bra i fredags. Men kanske det är bättre imorgon. Ska göra läxan sen tänkte jag, inte kunna hålla fokus på den nu. Samma med ADHD läxan. Men men blir väl bättre snart.

Kollade på Narnia innan, såg tvåan igår så kollar ettan idag. Jag vet det är i fel ordning. :P men tvåan gick på tv. Funderar även på att se The Conjuring 2 också.

Lyssnar på en sjukt bra låt just nu. Amy Macdonald - youth to day heter låten. Lyssna på den vettja. Tvättar just nu och ska städa om en stund tänkte jag. Dammtorka, dammsuga och torka golvet. Ha en fin dag gott folk. Kram till dom som vill ha!

Likes

Comments