Livet på behandlingshem

Jag funderar mycket på en massa olika saker hela tiden, nästa som en disosiassion. Vet inte hur det stavas men ni förstår nog vad jag menar. Jag fastnar verkligen i mina tankar och funderingar. Just nu funderar jag mycket på kommande samverkansmöte den 7/11 kl 9. Då ska vi prata om hur det går här, förlängning osv. Jag hoppas verkligen dom vill förlänga men som jag förstod det på min läkare så vill dom se. Har iaf plats på Finja tills den siste januari. Det känns bra. En av tjejerna som bor här har bara tills den 30/11 och hon kom bara en månad innan mig. Hennes kommun betalar inte längre. Tycker så synd om henne. Hoppas hon kan överklaga.

Annars är läget ganska stabilt, har dock svårt att sova på nätterna pga hostan som jag har haft över en månad. Jättejobbigt. Jag får ju stark hostmedicin men den håller inte hela natten. Får hoppas den försvinner snart.

Idag ska jag inte göra så mycket, bara slappa och ta det lugnt. Ska spela lite Sims nu tänkte jag.

Ha en fin söndag alla och kram till dom som vill ha!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Livet på behandlingshem

Ja idag hade jag session igen, det känns som om det var evigheter sen. Detta var en av dom jobbigaste sessionerna jag haft sen jag kom hit. Kom fram till en del olika saker, väldigt jobbiga. Just nu har jag svårt med maten igen, nej jag vet det går ingen nöd på mig har mycket att ta av men mår verkligen sunkigt utan mat, dryck och medicin. Så dom vill jag ska ha matstöd och det känns jättejobbigt. Dels för jag skäms men också för jag har jättesvårt att äta just nu. Så det börjar imorgon bitti. Ska även sova på soffan tills fredag och jag får 2 timmar på rummet per dag med koll av personal. Förstår dom efter allt som hänt. Har ju inte skrivit allt här men det har hänt mycket. Mycket självdestuktivitet. Jag hatar att ha dom beteenden men samtidigt är det delvis hjälpsamt för stunden. Jag vill skada mig men ändå inte. Jag vill inte göra det för jag vill inte såra mina närstående. Men också för det är det som är emot min behandling. Jag har ju kommit till Finjagården för att sluta med det beteendet. Jag har dock svårt att tro jag kommer sluta med det men jag hoppas varje minut, vaje timme och varje dag. Varje dag är en kamp att stå emot det destruktiva och just nu gör jag ganska mycket för att skada/straffa mig själv vilket inte alls är till stor hjälp. Jag kanske inte just skär mig varje dag men jag gör annat minst en gång om dagen. Jag känner att jag måste. Jag måste göra så för att orka leva. Jag har nästan gett upp helt och det finns bara lite kämparglöd kvar. Det är väl därför jag stannar kvar på Finjagården. Det finns något litet och jag ska bara få det där lilla att bli större så jag orkar kämpa igen. Om inte för mig själv så för alla andra som finns där ute och stöttar och hjälper mig. Jag är så tacksam för alla mina vänner, min familj och personalens stöd här på Finja. Utan er hade jag inte klarat mig. Ni är så oerhört snälla och skriver så gulliga inlägg på fb osv. TACK och åter TACK!!!

Nu är min egentid på rummet slut så jag ska gå och röka sen se Halv åtta hos mig. Min terapeut ringer strax också. Ha en fin kväll. Kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Livet på behandlingshem

God morgon alla läsare, vänner och familj.

Igår var jag på vårdcentralen och det gick bra. Fick utskrivet mer hostmedicin (cocelane) och antibiotika. Jag har en infektion i kroppen och det känns verkligen. I förrgår hade jag feber och kände mig allmänt krasslig. Det var ett wisemind beslut att åka till vårdcentralen och det var bra att jag gjorde det. Även om jag inte är så glad för att ta hand om mig själv.

Idag är det FHT som står på schemat och kl 13 har jag session. Känns som om det var väldigt längesen jag var med på det så det är dags nu. Igår hade dom behandlingskonferens och där kom dom fram till att jag ska ha matstöd. Jag äter väldigt dåligt och har gjort det under en längre tid. Jag har inte ätit sen lunch i fredags och innan dess åt jag inte på flera dagar så jag är helt slutkörd. Samma när det gäller vätska. Dricker ju bara kaffe. Idag på sessionen ska vi diskutera hur matstödet ska se ut. Känns mindre bra att ha det men det behövs. Jag kan inte tänka klart utan mat, sömn och vätska. Då är man ex sårbar.

Sov som en kratta i natt. Hostar hela tiden. Nej nu måste jag kila. Ha en fin dag alla. Kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Psykisk Ohälsa

Jag blev utskriven i fredags trots vi hade en planering till måndag. Jag mådde väldigt dåligt och självskade vilket jag gjort i många år. Och i vårdplanen stod det att om jag självskadade så skulle jag bli utskriven. Jag känner mig enormt besviken på min läkare då hon VET att jag har dom problemen och det upphör inte bara för det står på ett papper, då hade jag inte behövt vara på Finjagården heller. Jag mådde jättedåligt av att blivit utkastad ifrån psyk så jag tog en intox. Hamnade på MAVA lite mer än ett dygn med motgift osv. Nu är jag tillbaka på Finjagården och allt känns hopplöst. Jag hoppas vi kan komma fram till en bra lösning hur det ska fungera och se ut med min vistelse på Finjagården. Jag skulle egentligen bli utskriven imorgon och då skulle vi göra en planering. Jag är väldigt besviken på min läkare och förtroendet för henne är inte stort.

Sovit större dela av dagen, tror jag börjar bli sjuk igen...

Nu orkar jag inte skriva mer..kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Psykisk Ohälsa

Ja just nu befinner jag mig på avdelning 3 i Lund. Hade precis läkarsamtal och det gick bra. Har vak men det ska slussas ut. Känns bra. Ska ha behandlingsvak på dagarna. Jag kommer troligtvis skrivas ut på måndag och det känns också bra. Ska tillbaka till Finjagården och fortsätta min behandling där. Träffade även Pernilla idag och det var verkligen så trevligt. Har fått 2 bra kontaktpersoner på avdelningen.

Ska gå en tur till affären vid 14 tiden, ska bli skönt att komma ut, har inte varit ute på några dagar. Fått insatt en ny nattmedicin eftersom det är en av mina sårbarheter just nu och det är att jag inte sovit och inte ätit som jag ska. Har börjat äta lite smått. Det känns jättejobbigt. Men gör vad jag kan.

Annars ska jag inte göra något speciellt under helgen, ska dock se Idol ikväll. Det ser jag framemot. Chris är ju den bästa. Vilken är eran favorit?

Nu är det dags för lunch. Skriver kanske mera senare....kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Livet på behandlingshem

Ja då var det söndag igen. Tråkigt. Helgerna går så fort här. Det är skönt att vara ledig från allt jobb med sig själv. Jobbar ju med sig själv på helger också men inte på samma vis.

Sovit okej inatt, somnade runt halv elva och sov till nio. Jag har förlorat så mycket sömn den sista tiden nu så behövde verkligen det. Jag sov även 2 timmar igår på dagen.

Jag har mycket impulser och mår fortfarande ganska dåligt men det känns lite bättre nu än för någon dag sedan. Jag satt i tre dagar och stirra ner i golvet eller marken i princip hela tiden. Riktigt jobbigt var det. Jag kunde inte fokusera på något och personalen försökte hjälpa mig med att fokusera utåt men det gick verkligen inte. Igår lyckades jag skriva 2 brev, vilket jag inte gjort på ett tag eftersom jag mått som jag mått. Satt mycket vid datorn också. Jag har ju egentid på rummet vissa tider. Det kom dom fram till på teammötet. Förstår deras resonemang men jobbigt att inte ha tillgång till rummet. Sover på soffan också. Ska jag göra tills tisdag sen görs en ny bedömning. Snart ringer min terapeut och gör en avstämning med mig. Gör vi två ggr om dagen.

Ska passa på att röka innan....ha en fin söndag.

Kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Livet på behandlingshem

Idag vaknade jag av en hemsk mardröm, verkligen inte kul att vakna upp så. Jag drömde om tidigare övergrepp. Och det kändes som om jag var i händelsen och det tog tid innan jag insåg att jag var på Finjagården.

Idag har jag haft egentid på rummet och har fortfarande. Det känns bra. Vi ska öva på att jag ska kunna vara här inne och sen tillslut sova här också. Just nu sover jag på soffan. Det är ganska drygt men det funkar. Jag förstår personalen också.

För en stund sedan satt jag och tjejerna och pratade nostalgi lekar och leksaker man hade när man var liten. Det var väldigt roligt. Vissa saker man helt hade glömt att man gjorde eller hade. Och vi pratade även om internetsidor man hade som man var medlem på som tex Lunarstorm. Haha den sidan minns man mycket väl.

Bilderna bredvid är från Vallarum förra året. Det var så mysigt att vara där. Den sommaren var bra. Var dock inlagd och det var ju inte så kul men var på mycket permissioner hos min mamma. Har bara varit i Vallarum 1 gång denna sommaren. Saknar det.

Igår var det väldigt nära att jag lämnade Finjagården, vad jag skulle gjort vill jag inte gå in på men det var nära. Känner mig desperat på något sett. att fly från det jobbiga. Men om jag drar ringer Finjagården polisen och det är inte så kul.

Pratade precis med min terapeut, hon är verkligen såååå bra att prata med. Hon är väldigt klok. Ska göra en planering med min CM som jobbar idag. Nu ska jag spela lite Sims sen är det lunch. Ha en fin lördag och helg. Kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Livet på behandlingshem

Nu var det ett tag sen jag skrev,, har inte varit så aktiv varken här eller på FB! Blev inlagd på måndagen till tisdagen. Personal från behandlingshemmet ville jag skulle åka till psyk i Lund. Så jag blev inlagd med LPT och vak. Träffade Ingrid (min läkare) och fick åka hem dagen efter. Hon och jag tyckte det eftersom Finja kan ge mig behandling det kan inte slutenvården. Jag önskade på ett sätt att jag stannat kvar där några dagar. Mest för att få huvudet ovanför vattenytan. Men jag börjar med små små steg ta mig upp igen.

Vi hade teammöte och session igår och vi kom fram till bra saker och mindre bra saker. Men en sak som är bra det är att jag fått en insatts om torsdagar att åka iväg med en personal på aktiviteter. Så nästa torsdag blir det troligen loppisrunda. Det ser jag framemot. Sen har jag 2 timmar om dagen på rummet med tillsyn och det är väl mindre bra. Men det är mest mitt egensinne som talar där. Det har liksom hänt så mycket då jag varit på rummet själv. Men mitt wisemind säger att det är en bra planering. Och detta är bestämt till nästa torsdag. Ska även sova på soffan tills minst tisdag. Jag fixar inte sova på rummet som läget är nu. Det är dock jobbigt men det är för att vara på den säkra sidan. Dels för vi inte har någon vaken natt på villan men också för att förhindra att saker och ting händer.

På psyk i Lund träffa jag en del patienter som jag känner sen innan likaså personal. Det kändes konstigt att träffa personal. Men det var såklart trevligt också.

Denna svackan jag är i är djupare än på länge. Jag har i 3-4 dagar bara suttit och stirrat ner i golvet och varit ganska dissosiativ och helt låst. Men personalen har hjälpt mig väldigt mycket att bryta det. I onsdags avvek jag från Finjagården och polis hittade mig och körde mig tillbaka. Vill inte gå in på varför men dom kom i rättan tid. Känns jobbigt att vara så desperat som jag är. Men har inte självskadat på över en vecka trots jag mått som jag gjort och gör.

Nu ska jag ringa vårdcentralen, ha en bra dag alla. Kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Livet på behandlingshem

Sovit jätte dåligt inatt pga hostan. Vaknat flera ggr i en hostattack. Jättejobbigt. Men som tur var får jag hostmedicin. Har fått utskrivet Cocelane men den får jag bara ta kväll och natt. Sen har jag fått två nya astmamediciner. Den ena är kopplat till ett plaströr och när man drar in i den låter det som ett munspel. Haha! Tycker det är pinsamt när den låter så.

Idag händer inget speciellt. Bara softa och ta det lugnt. Funderar på att fråga de andra om det vill se någon skräckis ikväll. Var längesen nu vi såg film. Jag gillar övernaturliga filmer. Där det spökar osv. Det gillar jag verkligen.

Känns som om jag är påväg upp från min svacka och det känns bra. Ja det kanske lönade sig att vara sjuk. Fick liksom fokus på det ist.

Nu ska jag spela lite sims sen är det så småningom dags för lunch. Ha en fin dag. Kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Livet på behandlingshem

Idag har jag varit på vårdcentralen och där gick det bra. Fick två nya astmamediciner och även hostmedcin. Hostan är fruktansvärd och speciellt nattetid. Har fått sitta upp och sova vissa nätter. Jättejobbigt. Men det går över! Just nu har jag hamnat i en svår svacka, hänt en del saker men inget allvarligt. Var på PIVA i Kristianstad förra helgen. Hade LPT och vak. Drygt. Men nu är jag iaf på Finja och det är här jag vill vara.

Annars har det inte hänt något speciellt. Har mest legat dessa dagarna eftersom jag är sjuk. Nu ska jag spela lite Sims. Ha en fin dag och kväll. Kram till dom som vill ha!

Likes

Comments