Livet på behandlingshem

God eftermiddag gott folk.

Igår hade jag varit skadefri 1 månad. Heja mig! Jag hoppas på att det blir fler såna månader. Jag mår lite bättre idag än dom senaste dagarna. Jag har haft en hel del impulser men har inte gett efter för dom.

Imorgon åker jag på permission till min mamma till söndag. Ser framemot det. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på men det blir väl att softa en del och det är skönt.

Emelie har flyttat till Uppsala, eller utanför Uppsala. Hon har inte skött det andra boendet så dom sa upp platsen ganska nyligen.

Håller på att installera Sims, lite olika expansions och prylpaket som jag fick i måndags.. Tycker det är så himla roligt det spelet.

Ska strax åka och handla till enheten.. Har haft storstäd här på enheten idag så alla har hjälpts åt att städa. Ikväll är det idol. Håller på Hanna. Hon är grym. Ni får ha en fortsatt bra dag, sköt om er. Kram till dom som vill ha!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Livet på behandlingshem

Idag är det färdighetsträning. Känns både bra och dåligt. Vi har varit lediga 2 dagar denna veckan. Skönt men nu känns det som man kommit ur banan lite. Men man kommer in i det snabbt igen.

Hade samtal med min förvaltare igår och det gick väl okej. Jag får bara höra av mig till henne om onsdagar nu mera. Jag har tjatat en del om pengar från henne så det är kanske inte så konstigt. Men jag, Charlotte och Ingmari hade ett bra samtal över lag. Ska iväg på insats idag, vi ska till loppis i stan. Ska även köpa vinterskor. Första snön kom ju i förrgår men den har regnat bort nu. Mysigt med snö men det blev nästan slask direkt och det är inte så kul.

Har kommit in i en liten svacka igen, mådde dåligt iförrgår och igår. Men det känns lite bättre idag faktiskt. Vaknade imorse och hade iaf gott om energi. Tvättat, städat mitt rum och tv rummet. Så har gjort en del. Imorgon är det storstädning på enheten sen blir det god mat någonstans ute och även bio. Ser framemot det. Tror inte det blir någon permission denna helgen. Nä nu ska jag gå till FHT! Ha en bra dag alla. Kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Ja nu var det ett tag sedan jag skrev. Inte haft någon ork eller lust att skriva. Har dock inte hänt så mycket mer än att allt rullar på.​. Hade samverkansmöte i tisdags och det gick bra. Planen är att jag ska vara här till hösten 2018. Ska nämligen snart börja PE-behandling. Det kommer bli väldigt tufft men tror det även kommer vara effektivt att göra den. Jag har en väldigt bra terapeut som jag ska göra den med så det känns tryggt. Tanken efter Finjagården är egen bostad eller gruppboende. Jag står ju i kö på lgh i Arlöv men kötiden är 5-8 år och man ska samla en viss poäng för att få lgh. Jag själv vet inte om jag skulle klara bo i egen lgh men samtidigt så är det ett år tills dess.

Idag ska jag åka på min första nattpermission. Åker 14 idag och åter på söndag kl 12. Känns jättekul. Ska vara hemma hos min älskade mamma. 

Nu är det dags för fht. Ha en fin dag och helg alla. Kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Ja idag vaknade jag halv 5. Riktigt drygt eftersom jag inte skulle åka fören åtta. Men jag gick upp och lagade kaffe och sen tog jag mig en god morgoncigg. Idag ska jag på permission till mor. Ska även träffa min moster och Karin N! Det ser jag framemot. Ja ska träffa Christer också kom jag på :)

Spelade lite Sims igår men inte alls länge. Haha det stod att min sim hade bränt ner grannhuset. Det vet jag inget om :P

Nu ska jag spela en liten stund sen kommer min taxi. Ha en fin söndag allihop. Kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Idag har varit en okej dag. Haft en hel del att göra. Både viktiga och mindre viktiga saker. Jag var på vårdcentralen imorse och då fick jag veta att jag har bronkit. Har hostat över en månad nu så där har vi svaret. Fick medicin. Hoppas det hjälper. Min sänka var också hög, vi skulle avvakta med det eftersom jag nyligen blivit behandlad med antibiotika. Var inne en sväng på TGR också och handlade en kalender att ha på väggen från 2018. Köpte lite pyssel också men inte mycket. Kommer bli en tuff månad så snålade lite. Var även på loppis i eftermiddags. Köpte 3 filmer och 2 böcker.


Ska ev på permission i helgen, hoppas det. Vill träffa min mamma och förhoppningsvis min moster kanske kommer och hälsar på. Den 4:e får jag ett underbart besök av en personal som jag haft som KP i Växjö men har haft kontakt med henne sedan jag var i Växjö. Saknar henne jätte mycket. Jag är glad jag har henne i mitt liv.

Sias nya låt Dusk Till Dawn är så sjukt bra. Love it! Lyssnat på den flera ggr nu ikväll. Om ni gillar Sia och inte hört den så lyssna på den. Men min favorit är Angel By The Wings. Såååå underbar. Min pepplåt.

Nu ska jag renbädda och förbereda mig för att nanna. Sov gott alla där ute. Kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Livet på behandlingshem

God morgon gott folk.

Nu var det ett tag sedan jag skrev. Har inte hänt så värst mycket. Känner iaf att jag är på väg upp från den djupa svacka jag hade. Har inte kommit upp helt än men på god väg. Jag var på permission igår hemma hos min mamma. Träffade underbara människor. Var även en sväng hemma hos min fina pappa. Fick inneskor av honom eftersom det är så kallt på dessa golv. Dom var riktigt mysiga. Sen träffa jag Christer, Ann-Irene och Gun. Det var verkligen såååå trevligt. Jag och min mor käkade min favorit mat. Falukorv med pepparrotssås och potatis. MUMS!

Annars har det inte hänt så mycket. Inte mer än det vanliga, går behandling och följer dagsstrukturen här på Villan. Jag trivs fortfarande väldigt bra på Villan. Just nu är det lite konflikter men hanterbara. Jag är egentligen ganska irriterad på det men va f*n man kan inte älta.

Har lagt lite pussel idag vilket var mycket längesen. Det var väldigt trevligt. Nu tror jag att jag ska spela lite Sims, det är också väldigt trevligt. Idag kommer Becca tillbaka. Har verkligen saknat henne. Önskar och hoppas detta löser sig för dig gumman. Det får inte gå till som det har gått till. Jag finns vid din sida. Ville även tacka Maja och Louiza för ert fina stöd nu när det varit så svårt. Ni är guld värda.

Ha en fin dag alla....kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Livet på behandlingshem

Jag funderar mycket på en massa olika saker hela tiden, nästa som en disosiassion. Vet inte hur det stavas men ni förstår nog vad jag menar. Jag fastnar verkligen i mina tankar och funderingar. Just nu funderar jag mycket på kommande samverkansmöte den 7/11 kl 9. Då ska vi prata om hur det går här, förlängning osv. Jag hoppas verkligen dom vill förlänga men som jag förstod det på min läkare så vill dom se. Har iaf plats på Finja tills den siste januari. Det känns bra. En av tjejerna som bor här har bara tills den 30/11 och hon kom bara en månad innan mig. Hennes kommun betalar inte längre. Tycker så synd om henne. Hoppas hon kan överklaga.

Annars är läget ganska stabilt, har dock svårt att sova på nätterna pga hostan som jag har haft över en månad. Jättejobbigt. Jag får ju stark hostmedicin men den håller inte hela natten. Får hoppas den försvinner snart.

Idag ska jag inte göra så mycket, bara slappa och ta det lugnt. Ska spela lite Sims nu tänkte jag.

Ha en fin söndag alla och kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Livet på behandlingshem

Ja idag hade jag session igen, det känns som om det var evigheter sen. Detta var en av dom jobbigaste sessionerna jag haft sen jag kom hit. Kom fram till en del olika saker, väldigt jobbiga. Just nu har jag svårt med maten igen, nej jag vet det går ingen nöd på mig har mycket att ta av men mår verkligen sunkigt utan mat, dryck och medicin. Så dom vill jag ska ha matstöd och det känns jättejobbigt. Dels för jag skäms men också för jag har jättesvårt att äta just nu. Så det börjar imorgon bitti. Ska även sova på soffan tills fredag och jag får 2 timmar på rummet per dag med koll av personal. Förstår dom efter allt som hänt. Har ju inte skrivit allt här men det har hänt mycket. Mycket självdestuktivitet. Jag hatar att ha dom beteenden men samtidigt är det delvis hjälpsamt för stunden. Jag vill skada mig men ändå inte. Jag vill inte göra det för jag vill inte såra mina närstående. Men också för det är det som är emot min behandling. Jag har ju kommit till Finjagården för att sluta med det beteendet. Jag har dock svårt att tro jag kommer sluta med det men jag hoppas varje minut, vaje timme och varje dag. Varje dag är en kamp att stå emot det destruktiva och just nu gör jag ganska mycket för att skada/straffa mig själv vilket inte alls är till stor hjälp. Jag kanske inte just skär mig varje dag men jag gör annat minst en gång om dagen. Jag känner att jag måste. Jag måste göra så för att orka leva. Jag har nästan gett upp helt och det finns bara lite kämparglöd kvar. Det är väl därför jag stannar kvar på Finjagården. Det finns något litet och jag ska bara få det där lilla att bli större så jag orkar kämpa igen. Om inte för mig själv så för alla andra som finns där ute och stöttar och hjälper mig. Jag är så tacksam för alla mina vänner, min familj och personalens stöd här på Finja. Utan er hade jag inte klarat mig. Ni är så oerhört snälla och skriver så gulliga inlägg på fb osv. TACK och åter TACK!!!

Nu är min egentid på rummet slut så jag ska gå och röka sen se Halv åtta hos mig. Min terapeut ringer strax också. Ha en fin kväll. Kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Livet på behandlingshem

God morgon alla läsare, vänner och familj.

Igår var jag på vårdcentralen och det gick bra. Fick utskrivet mer hostmedicin (cocelane) och antibiotika. Jag har en infektion i kroppen och det känns verkligen. I förrgår hade jag feber och kände mig allmänt krasslig. Det var ett wisemind beslut att åka till vårdcentralen och det var bra att jag gjorde det. Även om jag inte är så glad för att ta hand om mig själv.

Idag är det FHT som står på schemat och kl 13 har jag session. Känns som om det var väldigt längesen jag var med på det så det är dags nu. Igår hade dom behandlingskonferens och där kom dom fram till att jag ska ha matstöd. Jag äter väldigt dåligt och har gjort det under en längre tid. Jag har inte ätit sen lunch i fredags och innan dess åt jag inte på flera dagar så jag är helt slutkörd. Samma när det gäller vätska. Dricker ju bara kaffe. Idag på sessionen ska vi diskutera hur matstödet ska se ut. Känns mindre bra att ha det men det behövs. Jag kan inte tänka klart utan mat, sömn och vätska. Då är man ex sårbar.

Sov som en kratta i natt. Hostar hela tiden. Nej nu måste jag kila. Ha en fin dag alla. Kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Psykisk Ohälsa

Jag blev utskriven i fredags trots vi hade en planering till måndag. Jag mådde väldigt dåligt och självskade vilket jag gjort i många år. Och i vårdplanen stod det att om jag självskadade så skulle jag bli utskriven. Jag känner mig enormt besviken på min läkare då hon VET att jag har dom problemen och det upphör inte bara för det står på ett papper, då hade jag inte behövt vara på Finjagården heller. Jag mådde jättedåligt av att blivit utkastad ifrån psyk så jag tog en intox. Hamnade på MAVA lite mer än ett dygn med motgift osv. Nu är jag tillbaka på Finjagården och allt känns hopplöst. Jag hoppas vi kan komma fram till en bra lösning hur det ska fungera och se ut med min vistelse på Finjagården. Jag skulle egentligen bli utskriven imorgon och då skulle vi göra en planering. Jag är väldigt besviken på min läkare och förtroendet för henne är inte stort.

Sovit större dela av dagen, tror jag börjar bli sjuk igen...

Nu orkar jag inte skriva mer..kram till dom som vill ha!

Likes

Comments