Ja nu var det ett tag sen jag skrev. Jag har mått väldigt dåligt och gör fortfarande plus min datorladdare har lagt av så måste köpa ny. Annars är allt som vanligt. Går fht och sessioner mm. Min terapeut kom tillbaka igår så vi ska ha session idag kl 13:00. Ser framemot det. Ville på permission i helgen men fick inte pga vissa saker som hänt men förhoppningsvis nästa helg. Ni får ha en underbar helg. Kram till dom som vill ha.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 25 readers

Likes

Comments

Livet på behandlingshem

Ja det händer verkligen jätte mycket i mitt liv just nu :( mest dåliga saker. Jag mår verkligen skit och har sååå många olika tankar och funderingar kring saker och ting. Men en sak som jag måste, verkligen MÅSTE ta tag i det är mitt ätande. Antingen äter jag inte alls eller så överäter jag känns det som. Kvällarna är jobbiga då jag tagit min Stilnoct för då får man sånt "sug" efter att äta. Jag har gått upp en del, egentligen inte så mycket sen jag kom till Finjagården, jag var och är redan överviktig men jag måste verkligen ta tag i detta. Gå promenader mm. Jag ska börja trappa ner på godsaker och sedan sluta köpa/dricka så mycket läsk. Men det är typ det jag gillar att dricka. Dricker läsk och kaffe. Tycker inte om vatten. Men ska börja så smått att ta tag i detta.

Idag hade vi fht, vi pratade om vår hemuppgift och redovisade. Gick bra tycker jag. Annars har det inte hänt så mycket. Ska kanske på perm på lördag (hoppas) men är inte säkert, får veta i morgon hur det blir. Nu är min vanliga terapeut på semester så har en annan och hon är också bra. Hon kör också med raka rör och det gillar jag.

Nästa vecka kommer dom i från mitt förråd med lite saker och min stationära dator mm. Så jag kan spela sims. Älskar verkligen det spelet.

Ni får ha en fin eftermiddag och kväll, kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Livet på behandlingshem

Har inte skrivit på ett tag nu, inte haft ork eller lust. Men mående går upp och ner. Mycket impulser på självskada men har inte gjort något. Vill klara detta. Jag tror faktiskt att jag kommit rätt, att Finjagården är rätt plats för mig. Dels så är här underbar personal som är skickliga på det dom gör men också för här bor så många underbara människor på Villan. Vet inte vad jag hade gjort utan dem. Så glad jag träffat dessa underbara människor. Dom är stöttande och hjälpande.

Om en liten stund ska vi åka på loppis i Hässleholm, det ser jag framemot. Hoppas på att hitta någon bra film. I em kommer jag nog skriva ett litet längre inlägg om min tid i Växjö. Det var en som frågade om jag ville skriva om det. Nu ska jag göra mig färdig sen ska vi köra. Ha en fin dag alla, kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Psykisk Ohälsa

Just nu känner jag mig väldigt frustrerad och har mycket ångest. Jag känner mig frustrerad för jag har dom tankarna och impulserna jag har. Ska jag? Ska jag inte? Det är den stora frågan. Vill men ändå inte. HATAR vara så ambivalent när det gäller sådana saker.

Det har väl inte hänt så mycket, inte skrivit på ett tag, inte haft ork och lust. Kämpar på med behandlingen och jobbet med mig själv. I onsdags hade jag den jobbigaste sessionen sen jag kom hit. Vi gick in lite på mitt förflutna, övergreppen osv. Fruktansvärt jobbigt. Och jag ska göra en PE behandling efter sommaren om jag är stabil. Alltså vi gick inte så djupt in på det men bara det var tufft då kan man fråga sig hur det kommer bli med trauma behandling. Men har en jätte bra terapeut och det känns tryggt att det är henne jag ska göra det med.

I går natt sov jag på soffan, vet inte om jag ska göra det inatt igen eftersom jag känner som jag gör. Vill och vill inte. Men har mycket impulser och därför är det kanske bäst att sova på soffan.

Färgade håret i torsdags, blev ganska nöjd. Det blev ljusbrunt. Helt okej. Tack Maja för hjälpen. Nu är Louiza, Becca och Maja på permission, det är verkligen så tomt utan dom. Saknar er tjejer. Men jag har ju Andree och Jonathan ;)

Nu ska jag spela lite sims (om det går) sen blir det film...just det var på permission igår för första ggn. Träffade min pappa :) det var jätte trevligt. Köpte 15 filmer på loppis. Fyndade verkligen för dom kostade 10 kr st. Hade en jätte trevlig dag tillsammans med far och hans fru.

Ha det så bra alla och kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Livet på behandlingshem

Idag vaknade jag 20 över 7, en aning drygt men låg en stund innan jag gick upp. Jag sov på rummet i natt och det gick bra :) Heja mig. Jag klarade det. Låter kanske inte som någon Big Deal för er men för mig är det det. Jag har sovit på soffan den sista tiden pga impulser osv. Men i natt klarade jag det.

Idag blir det mest en slappe dag. Ska nog städa lite också. Tvättade igår. Tycker det är så förbannat kul :) haha! Nej men gillar när det doftar gott av nytvättat. Jag kommer snart skriva ett inlägg hur min resa började och vad som har hänt under alla åren som gått. Vet dock inte när men kanske idag.

Nu ska jag städa, ha en fin lördag. Kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Psykisk Ohälsa

Idag har det varit utåtexponering på Finjagården. Det betyder att man gör saker utåt. Det kan vara allt från att ringa en myndighet eller åka buss för att handla. Buss blev det idag, apjobbigt men det gick. Var inte så lång resa som tur var. Hade nog fått panik annars. Köpte en massa onyttigheter vilket jag inte borde men blev så ändå.

Annars har det nog inte hänt något speciellt. Idag var det ingen fht. Både bra och dåligt. Men skönt att vara ledig. Ska hoppa av ADHD-gruppen tror jag. Känns som om det blir för mycket annars. Kanske inte låter så men så är det. Fht 3 ggr/veckan, session 2 ggr/veckan och inåtexponering och utåtexponering mm. Det blir mycket då det är så mycket jobb med sig själv. DBT innebär ju mycket jobb med sig själv. Men det är också väldigt intressant. Dels att lära sig från "lärarna" men också från det andra som går i DBT!

Sov på rummet inatt för första gången på länge, gick både bra och dåligt. Hände dock inget. Mådde bara kasst, men har ju soffan som alternativ OM jag inte kan somna. Jag tänker jag gör ett nytt försök ikväll. Impulserna är dock starka dagtid och det blir värre på kvällen.

Igår lagade vi mat. Wok med nudlar. Blev faktist gott. Har aldrig gjort det tidigare. Fick hjälp av personalen. Fan får panik på den jävla spisen. Är den avstängd eller inte? Nu vet jag ju att den är det men kollar den konstant. Speciellt nu efter branden har man blivit ännu mer nojig. Lyssnar på Sia, hon är så grymt bra. Just nu är det låten Dressed In Black. Lyssna på den om ni får chansen och gillar Sia. Riktigt bra låt. Köpte en present till mor idag, hon fyller år den 22:a Juli. Saknar henne jätte mycket. Hon är världens bästa mamma. Hoppas hon kan vara med på familjeband i höst. Hon är anmäld dit iaf.

Har även städat idag, fick en impuls. Men brukar inte ha stökigt/skitit i mitt rum så. Gör det typ 3 ggr/veckan. Tycker det är kul att städa. Aja nu ska jag avsluta detta inlägg. Ni får ha det bra. Kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Livet på behandlingshem

Ja musik är livet :) lyssnar just nu på Sia - Angel By The Wings, superbra. Det är min pepplåt. Sov på soffan inatt, ville egentligen sova på rummet men det gick inte. Ska ha session idag så får se vad vi kommer fram till då. Jag vill ju klara av att sova på rummet men har så mycket impulser. Idag jobbar bara bra personal. Både kväll och dag. Snart dags för FHT och det är medvetet närvaro idag. Har gjort läxan men minns inte var det var. :P

Annars händer inget speciellt idag. Bara softa och ta det lugnt. Ska fråga Becca om vi kan fixa min dator så jag kan spela sims. Den är så seg nu tyvärr. Kan inte så mycket om mac mer van vid vanliga datorer.

Jag undrar återigen om det är något speciellt ni vill jag ska skriva om? Psyket? Växjö? Ja vad som helst.

Ha en fin dag alla. Kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Psykisk Ohälsa

Ja då var det måndag igen, var egentligen fht men gick inte på det av olika anledningar. Mådde inte så bra så jag orkade inte med det. Har legat i sängen hela dagen, ja inte hela dagen men fram tills nu. Slödag. Ska gå på fht imorgon iaf. Annars har det inte hänt något speciellt. Jo en sak. Fick besök igår av fina älskade Zuzana från Växjö. Vi fikade på Espresso house och satt och snackade gamla minnen från växjötiden. Det var min kp när jag var inlagd där. Hon är så himla gullig och snäll. Hon kom vid 12 och stannade till 16. Hade en mysig och trevlig söndag.

Jag "får" inte vara på rummet mer idag. Eller har lämnat nycklarna så kommer inte in. Låg ändå bara i sängen med dumma tankar. Nu ska jag spela sims OM det går. Ha en fin kväll gott folk. Kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Psykisk Ohälsa

Idag vaknade jag strax efter sju av en jävla knall, det åskande. Men hörde bara en efter det. Kunde inte somna om så gick upp och gjorde kaffe och tog min morgon cigg i vanlig ordning. Har skrivit dagbok och nu sitter jag här. Händer inget speciellt idag vad jag vet. Såg Babadook igår, den var inte dålig men inte bra heller men den var otäck dock.

På söndag får jag besök av en KP som jag hade på RPK i Växjö. Hon är underbar och jag ser verkligen fram emot det. Jag var inte i Växjö pga att jag begått något brott utan jag var/är en särskilt vårdkrävande patient som det så fint heter så därför var jag där. Det var psykiatrin som skickade dit mig. Dr Ursula Albert för att vara exakt. Jag gillar inte henne alls. Hon är så kall på nått sätt. Hon jobbar inte kvar i Lund utan hon jobbar faktiskt i Växjö. Jag var i Växjö 3 och 1 halvt år. Värsta tiden i mitt liv. Det är något jag skulle kunna skriva om i nästa inlägg, hur det var där.

Nu ska jag gå ut och röka sen se om det går att spela lite sims. Ha en fin helg. Kram till dom som vill ha!

Likes

Comments

Psykisk Ohälsa

Idag vakna jag kl halv 8 av att telefonen ringde, blev en lång natt somnade runt 1. Sover ju på soffan så hade svårt att komma till ro. Men till slut gick det. Mitt mående går upp och ner. Mycket impulser men har inte tillgång till rummet dagtid eller nattetid. Hade inte så mycket att skriva om idag kom jag på så det får bli ett kort inlägg. Ha det bra alla. Kram till dom som vill ha!

Likes

Comments