Header

Annet rart, Spiremor Design, Bæring

Jeg kommer fra en bærefamilie. Det er kanskje ikke så rart at jeg derfor har falt rett inn i bæremiljøet selv? Både mamma og pappa bar meg og broren min når vi var små. Broren min var faktisk så liten at mamma kunne han han i innelomma på en av jakkene sine. Det var litt spesielt.

Vi har vært på mange turer sammen - har jeg blitt fortalt; hvor bæremeis og bæresele har blitt brukt flittig. Når jeg ser på bilder fra bæreselene de hadde, er det første jeg tenker på at de må jo ha fått så vondt i ryggen av å bære med de?! Heldigvis har dagens bæreseler blitt mye forbedret.

Jeg har nå fått de fleste av bøkene til kurset jeg skal på, så jeg skal begynne å lese, slik at jeg kan gjennomføre bæreinstruktør kurset i London med glans nå om en måned. Gleder meg! For håpentligvis følger Spire i mine fotspor og blir bære pappa selv en dag!

Likes

Comments

Spire, Allergi, Astma

Spire var så flink på legekontoret i dag. Vi har vært hos spesialist som kan alt om det med astma og allergier. Dit har vi gått siden han var 3 måneder gammel. De er kjempe flinke der. Jeg føler alltid at vi blir godt ivaretatt når vi lurer på noe eller har en time.

Nå har vi endelig fått en diagnose å forholde oss til. Spire har astma. Såpass at han burde ha fått et forstøverapparat for en stund siden, men nå har vi altså fått låne ett på legekontoret vi kan ha hjemme så lenge vi trenger. Vi kunne velge mellom en helt vanlig kjedelig boks og en sel. Vi gikk for selen. Spire likte den veldig godt i hvert fall. Den fikk en stor nuss rett på snuta når vi pakket den opp her hjemme. Og han skulle vise Spirefar stolt hvordan han skulle sitte å ta medisinen sin. Hadde han bare vært like flink med de andre medisinene også hadde det vært supert.

Nå håper jeg det i hvertfall vil bli lettere for han fremover. Vi har fått en lang liste over hva han skal ha til hvilke tider og hva vi skal gjøre når han er i ulike faser med astmaen. Jeg har astma selv, men det er ikke så kraftig, så da må jeg nok sette meg ned å lese litt mer om det så jeg vet mer om det. Han skal i hvert fall bruke medisiner hver dag 2 ganger om dagen.

Men det er nå deilig å ha noe som kan hjelpe. Selen har nå fått en fast plass i sofaen allerede. Greit for Spire at den er i nærheten av TVn for da kan han både se på tv og ta medisiner samtidig. Da blir det kanskje lettere for han å ta den også.

Likes

Comments

Annet rart, Spiremor

Dagen starter tidlig her hos oss om dagen. Det er i grunn litt slitsomt, men sånn er det nå bare. Vi skal til spesialist med Spire i dag, så da får vi kanskje en diagnose å forholde oss til.

Jeg har helt glemt å fortsette på utfordringen jeg ble med på. Spire ble jo syk igjen så da glapp bloggingen litt. Tenkte uansett at jeg kan legge ut litt her og der istedenfor hver dag fremover.

Men her er altså er bilde av meg når jeg var liten. Her var jeg vel ca 2-3 år? Litt usikker faktisk. Kan heller ikke huske situasjonen det er fra, men jeg liker dette bilde av meg.

Håper alle kommer til å ha en kjempe fin dag i dag.

Som barn var jeg veldig rampete. Jeg beit, kløp og lugget masse. Det meste av barndommen min har jeg fortrengt av en eller annen grunn, så det husker jeg ikke. Kan nesten ikke huske noe som helst frem til mamma og pappa skilte seg. Derifra er det mye jeg husker. En av de tingene jeg husker var at jeg hadde en bamse jeg absolutt ikke kunne ha i senga for da fikk jeg alltid mareritt, og at jeg sydde dukkeklær selv. Jeg husker også at jeg stappet videospilleren full av brødskive når jeg ikke ville ha mere og gjemte meg når vi skulle ut i barnehagen. Det er omtrent det. Bare noen små glims fra her og der.

Husker du mye fra barndommen din?

Likes

Comments

Annet rart, Livet, Makeup, shopping

Timene forsvinner bare nå om dagen. Vel i dag kan det jo ha med å gjøre at jeg sov til klokka var nesten 11. Jeg var nemlig på vift i går kveld.

Det var planlagt for ganske lenge siden at jeg skulle ut i går kveld. Planen var jo egentlig at jeg skulle ut ut, men pga treningen og at vi hadde middagsbesøk med pizza og øl på fredagen - for ikke å snakke om en burger, low carb vel og merke! på Max i Sverige i går; droppet jeg de kaloriene. Men jeg unnet meg en alkoholfri øl da, så jeg kom sikkert like langt med den..

Jeg var nemlig ute med to av jentene fra barseltiden. Vi trente sammen i basseng før vi fikk ungene, og har holdt kontakten siden. Det var utrolig koselig å se de igjen. Det var veldig lenge siden jeg hadde sett de nå, så vi hadde masse å snakke om. Vi møttes først hos en an jentene før vi gikk ut å spiste på Casa Mia i Lillestrøm. Videre tenkte vi oss ut på en av Lillestrøms barer, men siden vi ikke gadd å betale for å bare gå inn og ut bestemte vi oss for å heller reise tilbake og fortsette med praten hjemme. Det er så godt å ha noen venninner som disse! Kjenner meg heldig som har blitt kjent med de!

Jeg var faktisk litt usikker på om jeg kom til å rekke å være der tidsnok, for vi dro til Sverige å handlet mat og saker og ting vi trengte. Vi var heldigvis hjemme litt over 16:00 så da fikk jeg god tid til å fikse meg også. Tanken var at jeg skulle prøve å lage en stepp by stepp hvordan jeg sminker meg bildecollage for å bruke på bloggen, men bildene ble så fæle at jeg heller prøver det senere.

Etter Sverige turen vår i går var Spire så sliten. Han var så flink på turen og det var nesten ikke noe fus i det hele tatt. Ble han litt kranglete ga vi han headsetet til Spirefar og satte på litt musikk så han fikk slappet av og kose seg litt. Når vi kom hjem var han sliten og bare satt og satt i sofaen og koste seg med Timmy Time på Netflix.

Vi fikk kjøpt inn mat for 2 måneder - utenom ferskvare da, det bestiller vi på kolonial eller så kjøper jeg det i forbindelse med trening siden jeg har en butikk under senteret;

I dag har jeg egentlig ikke gjort stort. Jeg ble vekket med frokost på senga - med hårspray og sminke fortsatt på; og en lykkelig liten gutt som ville leke og hoppe i senga. Lykken snudde raskt da vi - les jeg; sto opp og Spire var kjempe trøtt, men nektet å sovne. Ikke i senga og ikke i bæreselen. Da tok Spirefar grep og gikk en tur med han i vogna. Da var tanken at jeg fikk jeg tid til å rydde og ordne litt hjemme, men så sjekket meg mailen min og timeplanen fra skolen og ser at undervisningen fremover ikke er slik jeg har blitt fortalt. Kjente nesten at hele verdenen min raste sammen der og da, men etter noen minutter fikk jeg samlet meg sammen igjen og fikk sendt noen mail og lagd en plan for hvordan alt skal gå opp i opp. Det er ikke noe som er umulig, det umulige tar bare litt lengre tid heter det vel.

Så når Spirefar og Spire kom tilbake fra turen sin lagde vi kake til bursdagen til Mimmi. Hun flyte nemlig 29 år for 24 gang i dag. Vi er dermed nesten like gamle - det er faktisk litt skummelt å tenke på; I år blir jeg 28 år!!!! Om bare 2 år skal vi - Spirefar og jeg; ha en felles feiring litt utenom det vanlige er tanken i hvertfall. Det betyr faktisk at vi snart er nødt til å begynne å planlegge det litt, for det er faktisk litt som må på plass innen da.

Tilbake til Mimmi. Det ble en aldeles så liten feiring med oss, svigerinnen hennes - med mann og barn og svigerforeldrene hennes. Pølser, kake og is. Typisk barnebursdag egentlig. Men det var veldig koselig det også. Spire koste seg så med besøket. Endelig var det noen andre enn mamma og pappa som ville leke med han.

Nå er planen at Spirefar og jeg skal trene litt hjemme med Sats Online før vi tar kvelden. Jeg var ute å fikk tak i litt billig treningsutstyr her om dagen, så nå blir det gøy å få lagd et treningsrom her hjemme. Nå blir det i hvertfall ikke mer cheatdays fremover. Ikke med mitt mål!

Likes

Comments

Annet rart, Livet

I dag har lillebroren min bestemt seg for å forlate oss og Norge. Han har fått seg jobb på Malta og skal bo der nede så lenge han gidder. Det er jo litt rart at han ikke skal være her sammen med oss, men jeg unner han det veldig. Jeg gjorde jo noe av det samme, men jeg dro til Australia på et tidsbestemt tid.

Men i dag reiser han da. Vi fikk reist å sagt ha det bra tidligere denne uka og jeg kjente da at jeg faktisk ble litt lei meg for at han skulle reise. Men nå har vi jo et nytt sted vi må reise på ferie, så det er jo positivt.

Men da kan jeg vel ikke si noe annet enn god reise lillebror! Vi er masse glad i deg! Vi ser deg snart igjen!

Likes

Comments

Livet, Spiremor

De siste dagene har gått litt i surr for meg. Spire har slitt en del med pusten igjen, og måtte hente han tidlig i barnehagen på onsdag. Det er ikke så lett med en så liten fyr som ikke kan snakke og puster tungt heller. Medisinene vi har fått synes jeg gir lite effekt, og han har jo ikke fått noe konkret astma diagnose tidligere, men nå har vi fått time hos spesialist igjen på mandag. Til da har vi valgt å holde han hjemme, for at han skal roe seg litt ned og klare å puste ordentlig. Spirefar og jeg har tatt to halve dager hver, siden vi begge har hatt noe vi må gjøre på jobben.

Men ja, dagene denne uka har gått helt i surr for meg. Det har vært noe nesten hver kveld og det ene etter det andre har gått over hodet på meg. Til uka skal jeg gjøre minst mulig. På onsdagen som var klarte jeg å glemme at jeg skulle på et styremøte i Oikos, så da jeg omtrent hadde kommet inn av døra etter en tur i butikken ble jeg etterlyst av de. Da var det bare å hive seg rundt og reise på møte.

Når vi var hjemme i går, hjalp Spire meg med å rette en eksamensoppgave for en på jobben som jeg skulle ha veiledning på, og han skulle absolutt ha den pennen jeg satt å skrev med, så hele blokka mi ble nedtegnet. Lykken med å ha barn.

Ellers hadde jeg et veldig morsomt øyeblikk på treningen i går kveld. Jeg klarte å maxe 80 kg på deadlift for å vise noen gutter på 16 år hvordan man skulle løfte markløft ordentlig - det var de som lurte på om jeg vil prøve altså; De ble ordentlig målløse når jeg klarte å løfte det, for de hadde satt på for mye for seg og fikk det ikke til selv. Det var veldig gøy. De lurte på om jeg var på PT Start timene mine siden jeg sto der med min PT, men da svarte jeg pent at "nei, jeg trener for å konkurrere i fitness jeg!". Det meste jeg har klart tidligere er 70 kg så 10 opp er ikke så ille. Nå tar jeg snart 100 kg! Jeg elsker det nye treningsopplegget mitt. Skal skrive om det i et eget innlegg.

I dag skal vi ha middagsgjester av ene faderen til Spire og kjæresten hans. Vi har ikke vært stort sammen med de etter at han ble født, så det blir koselig. Gleder meg masse til det i dag. I morgen skal vi til Sverige å handle mer mat, og på søndag skal vi feire bursdagen til Mimmi.

Håper alle har hatt en fin uke!

Likes

Comments

Livet, Spiremor

Håper alle har hatt en kjempefin dag. Dagens utfordring var å legge ut et bilde av meg selv tatt i dag. Dette bildet tok jeg mens jeg satt på jobben i dag. Det har vært en lang og relativt stressende dag, så nå ligger jeg rett ut på sofaen. Det hjelper ikke at jeg er super støl etter gårsdagens trening heller. Blir fint å skulle trene litt i morgen igjen for da løsner det nok.

Har fått kommet godt i gang med treningen igjen etter sykdomsperiode. I forrige uke lå jeg på 60.5 kg og hadde fettprosent på 30.4% - altfor mye på meg selv synes nå jeg;. Jeg hadde altså gått opp i fettprosent siden jeg startet å trene i oktober. Men nå har jo treningen min forandret seg masse siden da og jeg har blitt mer målbevisst. Jeg har til og med begynt å se etter klubber jeg kan stilles for når jeg først kommer så langt :) jeg har blitt mye flinkere i matveien også. Det tar jeg som et eget innlegg en annen dag :) i morgen tenke jeg at jeg skulle måle eg selv også så jeg kan se forskjellene mer og mer sånn også.

Hvordan har dagen din vært i dag??

Likes

Comments

I går ble Spire 1 1/2 år og vi feiret med å ta en tur til Perlesnoren fotograf i Oslo, for å ta nye familiebilder og bilder til bloggen. - Vi endte også opp med å bruke det som en liten feiring for at jeg fikk A i sluttresultatet på fordypningen min, som jeg også fikk vite i går!; Det var veldig morsomt, selv om Spire syntes det nok var mest mas. Han var veldig blyg på begynnelsen, men tok snart over og skulle som alltids ha sin vilje.

Fotografen vår Lisbet var veldig behagelig og enkel å samarbeide med. Hun knipset i vei og Selv om vi ikke ble hele timen ut - Spire var ganske ferdig etter 20 minutter, men holdt ut i 40 min så vi fikk tatt litt flere bilder også; ble det veldig mange fine bilder tilslutt. Og plusset er at hun allerede har sendt oss bildene vi bestemte oss for. Det var et vanskelig valg for det var så mange fine bilder. Selvsagt la vi også merke til at Spire hadde jo et blåmerke i panna etter at han datt her om dagen. Heldigvis går det å gjøre noe med senere.

I pakken vi kjøpte var det 6 bilder inkludert, men vi endte med å bestille noen ekstra. Disse får vi litt senere. Bildene under har vi fått lov til å bruke som vi vill uten vannmerke på. Men det er altså Perlesnoren Bryllups- og Familiefotograf som har tatt disse.

  • 5614 lesere

Likes

Comments

Annet rart, challenge

Dag to av challengen skal jeg skrive om ti ting ingen vet om meg - det er ikke lett fordi jeg allerede har gjort det på denne bloggen en gang tidligere;

1. Jeg blir overengasjert i ting jeg driver med

2. Jeg har en liste over alt jeg vil lære iløpet av de neste 10 årene - en type bucket list

3. Jeg jobber bedre på natta

4. Jeg liker ikke å ha blomster hjemme som må vannes

5. Jeg sliter mye med magen og promper mye - stakkars alle rundt meg;

6. Jeg husker ikke noe av barndommen min fra før jeg var 7 år.

7. Jeg ville bli bilmekaniker

8. Jeg har dårlig hukommelse. Spirefar er 10 ganger flinkere til å huske detaljer enn meg.

9. Jeg er en fast learner - bare ikke når det kommer til språk.

10. Jeg drømmer om å illustrere en barnebok

Dette brukte jeg over 2 timer på å komme på. Men nå er det altså ute i det åpne.

Sleng deg gjerne med på challengen du også!

Likes

Comments

Annet rart, challenge

Bedre sent enn aldri. Nå begynner jeg på utfordringen jeg heiv meg på for noen dager siden.

Mobilen min ja.. Hva er det å si om den?

Jeg har nå en lånetelefon - Spirefars; fordi min Honor 7 begynte å gå så treigt og ikke ville lade ordentlig lengre. Spirefar fikk ny mobil på jobben, så da trengte vi ikke kjøpe en ny til meg siden hans bare var noen uker gammel. Men jeg har altså en Samsung s6.

Nå som jeg har lett etter bilder av mine gamle mobiler må jeg ærlig si at jeg blir ganske kvalm av å tenke på hvor mange mobiler jeg faktisk har hatt oppgjennom årene. I tillegg til de bildene jeg fant vet jeg det er flere, men jeg husker ikke hva de heter.

Jeg har alltid likt å prøve nye ting, så da har det også hatt en effekt på hvilke mobiler jeg har hatt. Min første fikk jeg når mamma og pappa skilte seg i 1999 - tror det var da i hvertfall; for da måtte de ha mulighet til å kontakte meg og lillebroren min ettersom vi måtte begynne å ta buss til og fra skolen etterhvert. Mobilen jeg da fikk var pappas gamle for da fikk han en ny. Den kunne man sende meldinger med og ringe med. Jeg husker at man bare kunne lese meldingene i en setning av gangen så liten var skjermen.

Helt til jeg var stor nok til å tjene egne penger fikk jeg overta mamma og pappas gamle mobiler. Da begynte madnessen..Alle de nyeste telefonene var jo bare SÅ kule så de måtte jeg jo bare ha. Jeg spinket og sparte, jobbet masse for å få det som jeg ville. Og det holdt ikke alltid lenge, for det kom alltid noe nytt, kulere og bedre på markedet like etter.

Når jeg flyttet til Australia kom Iphone 4 ut og den måtte jeg jo bare ha. Jeg sparte masse for å få den og var veldig fornøyd med den i flere år. Så byttet jeg til Samsung 3 eller 4 - husker ikke helt; pga kameraet på mobilen. Etter 1,5 år byttet jeg til Honor 7, og nå sitter jeg som sagt med Samsung s6.

Bildene lånt fra ulike sider på Google med søkeord old phones og de ulike merkene.

Likes

Comments

Blogglistenhits