Header

DIY

Har du noen gang tenkt at du ønsker deg en seng som går fra vegg til vegg?

Det skulle vi ha på hytta, så tidligere i sommer reiste mamma og jeg opp og var handywomen. Gutta våre satt hjemme med ungene, mens vi snekret og ordnet. - det vil si, mamma holdt, jeg snekret.. Det var jo mye lettere enn jeg først trodde.

Vi tok alle målene, reiste til en butikk der de solgte alt vi trengte, leverte målene og fikk alt ferdig kuttet. Så var det bare å begynne.

Vi startet med køya som skulle være nederst. Fikk rammeverket på plass og fikk lagt alt av plank på plass. Jeg passet på å bruke materialer som ville tåle en del vekt.

Vi satte også to bein under midtstoplen slik at de skulle være med å holde vekten. Når den nederste køya var på plass gikk vi igang på neste. Vi skulle ha en dobbeltseng og en enkeltseng. Det var like enkelt. Her brukte vi også vinkeljern for å forsikre oss om at alt kom til å bli sittende fast ordentlig.

På slutten fikk vi satt på plankene som skulle holde madrassene på plass. Da ble alt sammen mer stabilt og solid.

Vi bygde senga litt for stor med vilje, for vil ønsket å ha en list rundt senga slik at man kunne bruke det som nattbord. Det fungerte veldig bra. Da brukte vi noen plankebiter vi hadde igjen og skrudde alt på plass.

Og det beste var at det bare tok noen timer å lade de. Resten av tiden vi var der malte og fikset vi andre ting.

Siden den gang har vi også fått lagd en stige opp til den øverste senga - for det glemte vi å kjøpe materialer til i første omgang. Her var det vi sov når vi hadde med oss gjester på hytta. Senga var utrolig god å sove i!

Likes

Comments

Annet rart

Det er nok mange som ikke vet det enda, men jeg har kjøpt meg et lite tyttebær. Perfekt til å komme seg til og fra jobb og trening. En elbil jeg ikke betaler mer en 1000 kr i måneden for inkludert alt. Det er 250 kr billigere enn månedskort med bussen. Helt genialt spør du meg. Jeg kan til og med hente og levere Spire i barnehagen mye oftere med denne. Med Isofix i bilen er det ingen sak. Vi flyttet over barnesetet til denne bilden og har bestilt et nytt sete vi skal ha i den andre. Jeg var heldig med denne bilen. Den hadde ikke gått så langt, batteriet har igjen ca 500 ladinger og det er stor plass bak så jeg har plass til vogna til Spire. Jeg kan til og med komme meg helt frem til hytta med denne. Det er ganske deilig :) Jeg har alt utstyrt den med mobillader, auxkabel og mobilholder. Alt jeg trenger for å være happy med ny bil! Spire syntes den var litt rar, men han nektet å komme ut av bilen. Alt skulle undersøkes under lupen. Tror nok han syntes den var litt spennende også. Han kaller bilen for "Bussen" og vi har hatt det veldig gøy med det allerede.

Likes

Comments

Livet

Søvn er noe vi lengter etter - særlig etter at vi ble foreldre. De første månedene med Spire var langt fra gøy når det kom til søvnen. Vi gikk rundt som zombier og snappet til hverandre. Man tenker at det å få et barn skal være så romantisk og knytte både følelsene og samholdet sammen. Det er vel ikke helt realiteten - i hvertfall ikke bestandig.

Det å få barn var og er det beste jeg har gjort i livet. Men gud bedre så mye mer jobb det ble å holde sammen som er par. Ettersom søvnen var fraværende og lunta ble kort var vi mye snappete på hverandre og når man endelig hadde mullighet til å være litt sammen alene ville man helst bare sove. Det første året var faktisk ille når jeg tenker tilbake på det. Spire var en baby som bare ville ha meg uansett på døgnet. Pappa skulle han ikke se på en gang. Da hjalp det heller ikke at Spirefar hadde - og fortsatt har, en tendens til å sove gjennom hele natten uten å våkne av det ene eller det andre. Er det rart man blir ekstra sliten da? Og er man syk forventes det jo fortsatt at det ene og det andre gjøres som mamma, koste hva det koste vil. Men er mannfolket sykt så skal hele verden gå på tærne for dem..

Heldigvis har ting blitt mye bedre nå. Spire sover hele natta igjennom. Det hender bare noen ganger at han våkner og vekker meg. Han drikker ikke lengre melk om natta - selv om jeg skulle ønske han gjorde det siden han fortsatt er så liten, og sovner relativt fort. Vi samsover jo fortsatt og kommer til å fortsette med det en god stund til. Det er så hyggelig å få den nærheten med hverandre på kvelden og natta ettersom vi er borte fra hverandre hele dagen. Det eneste som er problematisk til tider er at Spire snurrer rundt i senga når han sover. Først er føttene hans her, også er de der. I det neste øyeblikket har jeg de i ansiktet eller stikkende inn i siden min. Spirefar har begynt å legge seg i Spires seng ettersom Spire og jeg okkuperer dobbeltsenga.

Det har bare tatt litt over to år + graviditeten - så i realiteten nesten 3 år, før jeg har fått sove en hel natt gjennom. Jeg må si jeg faktisk er takknemmelig for at det bare har tatt så "kort" tid. Flere jeg kjenner har barn som vekket dem frem til de var rundt 5 år gamle. Banker i bordet og håper på det beste!

Bildet er lånt av Babble og beskriver alt..

Likes

Comments

Livet

Det er ikke lenge til jeg har bursdag, så da fant jeg ut at det nok en gang var på tide å lage en ønskeliste. Denne gangen blir jeg hele 28 år. Ganske sprøtt.. Snart 30 år... Skummelt..

Innlegget inneholder linker til eksterne butikker. Trykk på bildene for å komme til butikkene.

Bokashi set
En dag på The Well
Nike Løpesko
Better Bodies hansker
Convertible dress
Stronger trenings BH
Stronger treningstights
Tur til Amsterdam
Reebook trenings BH
Reebook treningstights
Shorts
Röhnisch drikkeflaske

Likes

Comments

Livet

Her ligger jeg da.. Like langflat som en pannekake. Det skulle ta litt over to uker på den nye jobben min før jeg nå ligger rett ut hjemme. Nye barn og voksne = ny bakterieflora. Jeg fikk feber og magevondt på jobben i går, og endte opp med å gå 30 minutter før vakten min var over. I dag har jeg ligget rett ut på sofaen i hele dag og kranglet med Netflix som ikke har hatt lyst til å fungere. Har fått sett et par episoder med den dårligste serien ever "Shadowhunters", men den er også morsom fordi den er så dårlig. Skuespillerne kan absolutt ikke spille og det er det som gjør den så utrolig fasinerende på en måte.. Jeg har feber i dag også, men legen min ville ikke ha meg dit så lenge han mente jeg var smittefarlig, så skulle komme på mandag. Krysser fingrene for at jeg er bedre til da! Håper alle andre har en fin dag.

Likes

Comments

Livet

Nok en uka har kommet og gått. Nå har jeg endelig litt tid til å oppdatere dere om alt som skjer. Reiste inn til jobb med en tidligere buss så jeg fikk tid til en kopp kaffe før jobb.

Det har vært en tøff uke. Med det mener jeg at det har vært tøft å være borte fra Spire så lenge av gangen og få tid til alt jeg skulle få tid til. Jeg har trent før eller etter jobb, jobbet med butikken, vært på jobb i Oslo, sydd en ordre på bæresele og prøvd å få tid til familien min. Det siste har vært litt vanskelig denne uka, og det må jeg gjøre noe med. De skal være min førsteprioritet, så denne uka blir det noe forandringer i programmet.

Vi var en tur hos svigers og lagde syltetøy en dag denne uken - husker faktisk ikke hvilken. Det syntes Spire var morsomt. Han koste seg med å plukke ut bærene og kaste de oppi mixen. Men han var ikke like gira på å smake på. Nå har vi msse syltetøy hjemme som han kan kose seg med i barnehagen.

Jeg begynner med ordentlige vakter denne uka, så jeg kan få til å enten hente eller levere i barnehagen uten problemer. Treningen har jeg slått ned fra 6 dager til 4 dager i uken + 2-3 økter hjemme. Disse treningsdagene på Sats kommer til å bli lengre per gang, men jeg vil heller det og trene på kvelden enn å kun se gutta mine i 30 min om dagen. Da er ikke treningen verdt det. Hvordan det blir lagt opp vet jeg ikke helt enda, men uansett vil jeg tro det blir bra.

Spire har kost seg masse med Mimmi siden torsdag. Hun har hjulpet oss med både henting og levering i barnehage, pass noen timer i helgen og ordnet og fikset ting som trengtes hjemme. Deilig å ha henne hjemme igjen. Ettersom både Spirefar og jeg har seinvakter i dag skal hun hente Spire i barnehagen så det ikke blir altfor lange dager for han enda. I morgen skal Babab (bestefar) hente i barnehagen. Det tror jeg de begge gleder seg til, for de har ikke sett hverandre på nesten 2 måneder.

I går tok jeg med meg Spirefar på date på Sørum klatrepark - Høyt og lavt;. Det var utrolig gøy, men også ganske skummelt. Vi har begge litt høydeskrekk, men vi tok det lett. Det var bare et par steder jeg trodde jeg kom til å dø.. Haha..

Jeg har både kurs og møter på kveldstid denne uken, så det blir interessant å se hvordan hverdagen blir lagt opp. Til helgen skal vi på playdate med noen venninner av meg med jevnaldrene til Spire. Gleder meg til det. Har ikke sett de siden januar. Også skal vi en tur til Drammen for å hente et lite bringebær - mer om det senere!.

Jeg husker ikke om jeg har nevnt det tidligere, men jeg har fått beinhinnebetennelse i begge beina og en liten slitasje i høyre skulder, så uken som var har jeg tatt det litt med ro treningsmessig. Går til fysioterapeut en dag i uken for å få orden i det. Føler meg mye bedre allerede. Jobber heller med teknikk enn med tyngde disse ukene. Uansett ser jeg forandringer og det er så utrolig gøy.

Nå må jeg løpe på jobb. Snakkes!

Likes

Comments

Annet rart, Livet

For et år siden skrev jeg om personlighetsforstyrrelser og alle rollene man har i samfunnet. Det er i grunn ikke få. Tenkte jeg skulle trekke frem noen av rollene jeg har nå.

Kone/kjæreste

Jeg er kone og kjæreste til min fantastiske mann Spirefar- aka Tom Erik; Vi har det helt topp sammen og jeg er så glad i denne fyren og alt han holdet ut med - kremt.. Meg...; Jeg er en håndfull og krever nok mer enn jeg burde, men han får meg til å lande på jorda igjen etter mine lettninger av stressethet. Jeg er evig takknemelig for denne fyren - selv om vi ikke har så mye tid sammen om dagen pga jobb, studier, trening og butikken. Vi vet å bruke tiden vi har sammen.

Mamma

Så har jeg de siste årene blitt mamma. Det vil egentlig bare si at jeg konstant prøver å ikke uroe meg for alt som kan skje og heller la det som skjer skje - med noen innskudd her og der vel og merke: Jeg føler jeg er relativt avslappet som mamma, er ikke redd for alt lengre og prøver å la være å si banneordene - legg merke til ordet prøver...; Særlig nå som alt vi sier har begynt å komme i retur. Jeg stiller nok mye krav til lillemann også ved at han skal prøve først før han får hjelp, og har han kommet seg opp et sted må han prøve å komme seg ned selv også. Faller han så faller han. Selvsagt er jeg der å tar imot, men hvis de ikke faller og slår seg litt lærer de ikke. Alt er til for å prøves ut og utforske. Jeg må jo si at jeg var en av de typiske jentene som sa at mitt barn skal aldri få se på tv eller være seint oppe, for ikke å snakke om å sove i samme seng som oss mer enn nødvendig. Beklager, men jeg er ikke supermamma. Jeg elsker Spire over alt i hele verden, og liker å bruke tid med han, men noen ganger må jeg få lov til å sitte på do eller få dusje ifred. Hverdagen har blitt annerledes etter at han begynte i barnehagen igjen, så nå nyter jeg tiden mer og mer med Spire før han skal legge seg for å sove.

Syerske

I fjor startet jeg å sy bæreseler til barn og har fått litt gjennomgang på salg av det siden da. Jeg har alltid sydd og elsker det. Når jeg var yngre drømte jeg om å gå på Esmode Designskole i Oslo. Nå er heller syingen mer en hobby som jeg tjener litt på enn noe annet. Jeg er også veldig glad i å lage kostymer og gjør det særlig til halloween og til vikingfestivalene.

Barnehagelærer

Jeg er blant annet utdannet som barnehagelærer ,og har jobbet i barnehage de siste 6 årene. Nå har jeg begynt å jobbe som pedagogisk leder i en barnehagen i Oslo, så jeg har nå det pedagogiske ansvaret for 18 barn, og lederansvaret for 4 voksne på min avdeling. Det er nokså annerledes enn jeg er vant til fra steinerbarnehagen, men gud så mye mer jeg lærer her. Som leder mener jeg at jeg er rettferdig, ansvarsbevist, passe streng og motivasjonsrettet.

Daglig leder i eget firma

Som daglig leder i eget firma er jeg drømmende, men streng og organisert. Alt skal ha sin faste plass, alt skal være registrert og lett å finne, mappene skal være fylt ut riktig og bestillingene skal være relevante. Jeg setter av noen kvelder i uken til å jobbe effektivt med nettbutikken, og har heldigvis god hjelp av Spirefar som tar seg bestillinger og mailer. Jeg finner varer som er aktuelle og markedsfører oss.

Treningsfreak

Det siste året har jeg vært veldig fokusert på trening og helse. Det er de siste månedene jeg har blitt såpass inn i det at jeg til og med har blitt medlem av klubb. Det er utrolig deilig å ha noe jeg jobber etter så sterkt. Jeg setter av 1,5-2,5 time om dagen til trening. Så viktig er det for meg nå. Jeg ønsker meg til og med en elsykkel som jeg kan sykle til jobb med for både å spare tid og for å komme meg fortere til og fra jobb.

Blogger

Så har vi bloggersiden av meg. Jeg er opptatt av å dele ting fra hverdagen min og om livet generelt. Jeg liker å ta bilder, og er ikke akuratt sjenert eller tar meg selv altfor høytidelig som dere kanskje har sett på noen bilder. Bloggen blir noe nedprioritert i perioder jeg har mye som skjer, men jeg prøver å holde den vedlike.

Student

Selv om jeg er ferdig på høyskolen har jeg ikke sluttet å studere av den grunn. Jeg jobber fortsatt med Babywearing consultant studiet og har noen enkeltemner her og der jeg plukker opp. Gøy!

Freelance makeup artist

Jeg har lenge jobbet som freelance makeup artist og trives veldig godt med det. Sminker til både bryllup, fest, halloween, film osv. Synes det er utrolig gøy! Det jeg liker best å holde på med er sfx sminke - spesialeffekter! Ettersom tiden min har blitt prioritert litt i andre retninger i det siste har jeg dette også bare på si som en hobby.

Ønske roller:

Trommis

For de av dere som kanskje ikke viste det spiller - eller spilte som det heter nå; jeg trommer. Jeg begynte så smått på videregående. Etter en del øving ble jeg bedre, og spilte i band en periode. Trommesettet ble solgt i forbindelse med at jeg flyttet til Australia, og et elektrisk sett ble kjøpt inn når jeg kom tilbake. Det ble dessverre ikke helt det samme, så jeg endte opp med å selge det igjen etter noen år. Nå spiller jeg bare litt her og litt der. Morsomt til 1000 er det, og drømmen er å kunne få tid og plass nok til et nytt trommesett hjemme.

Ellers er det sikkert mange andre sider ved meg jeg kunne dratt opp, men det er disse jeg kommer på nå. :)

Likes

Comments

Annet rart, Livet, Spire, Trening

Det er helg igjen - jippi! Eller er det kanskje litt feil å si? Nei.. Det er aldri feil å juble over at det er helg.

Ettersom uka mi har startet kl 0530 hver dag, var det deilig at Spire lot meg sove til kl 0745, og ettersom det er lørdag betyr det at jeg kunne bli i senga enda litt lengre. Spirefar har nemlig "lørdagsvakta" og står opp tidlig med han. Men selvsagt skulle jo ikke jeg få sovet noe mer, så da har jeg istedenfor sittet å jobbet litt med bloggen og nettbutikken, funnet meg noe jeg ønsker meg til bursdag og rett og slett bare kost meg i senga med en kopp kaffe.

Spirefar og jeg har spilt en runde squash mens Spire var på besøk hos den ene onkelen sin. Det er alltid gøy å spille squash med Spirefar, selv om han er super tålmodig med meg. Jeg kan nemlig ikke spille det ordentlig, så han er snill nok til å slå litt løsere baller og gjør heller slik at jeg må løpe og jobbe litt for det. Men det er gøy! Fetteren min spiller squash og er kjempe flink, så en dag skal jeg få han til å komme å lære meg litt, og for å spille litt med Spirefar.

Etter sovingen til Spire reiste vi til Ekeberg besøksgård for å hilse på alle dyrene og for å møte venninnen min og hennes lille nurk. Det synes Spire var veldig stas. Vi startet besøket med litt mat og en is. Det passet bra, for Spire var ikke akkurat fornøyd når vi reiste hjemmefra. Så når magene var fulle av mat og isen var inntatt løp vi fra det ene til det andre og koste på alle dyra. Han er jo så utrolig glad i hester - det var faktisk også et av de første ordene han lærte seg å si; så vi var borte og både så og koste mye på de også. Han fikk til og med lov til å ri en runde på hesten. Det var både veldig skummelt og veldig gøy samtidig. Når vi var ferdige på besøksgården gikk vi over og lekte litt på lekeplassen rett ved. I uka som har vært har jeg følt jeg har sett Spire så lite, så det var deilig å bruke litt tid med han bare oss to. Spirefar satt hjemme og holdt på med regnskapet for butikken - kjenner jeg er glad for at det er han som er økonomisjefen for å si det sånn..

Sarah kom tilbake fra en uke på fjellet med en venninne og skal bli over til i morgen, eller kanskje litt lengre. Alltid så kos når hun kommer.

I morgen skal jeg på formsjekk i Oslo og jeg skviser nok inn en treningstime da også. Vi får se hva jeg orker. Det er jo tross alt lov til å ta seg en dag fri her og der. Problemet er jo bare at fridagen min skulle vært på søndag, men endte opp med å bli på tirsdag. Det hadde ikke godt å trene på tirsdagen uansett, for jeg har fått beinhinnebetennelse som gjorde så vondt på tirsdag at jeg endte opp med å reise til fysioterapauten på onsdagen etter jobb. Nå er det allerede blitt en del bedre, og jeg fikk beskjed om å fortsette å trene som før, så det blir vel en liten økt :)

Likes

Comments

Livet

Da har hverdagen begynt og jeg er veldig fornøyd med uka. Spire har begynt i den nye barnehagen og det virker som det går veldig bra - i dag i hverfall. Jeg har startet i den nye jobben min i Oslo, og trives allerede godt. Det er mye å sette seg inn i og utrolig mye nytt, men det kommer seg. Jeg bruker mellom 40-50 minutter til å komme meg til jobben, så det er ikke så ille, men jeg merker det er langt når jeg skal hjem, for da bruker jeg nesten 1,5 time hjem. Denne uka har jeg i tillegg trent fra kl 0615-0730 hver dag, så jeg får lange dager. I går gikk jeg å la meg kl 20 sammen med Spire og sov til i dag.

Jeg har rett og slett ikke hatt tid til å blogge for hodet mitt har hatt nok å styre med denne uka. Neste uke kommer det nok en forandring, for da begynner den ordentlige ordentlige hverdagen med henting og levering i barnehagen, kombinert med trening og alt annet. Det blir spennende å se hvordan den kabalen kommer til å se ut..


Likes

Comments

Annet rart, Livet

Ja da har jeg blitt brilleslange på heltid, som sikkert noen av dere har lagt merke til allerede. Jeg er jo også en sånn type jente som blir lei av en look og liker å forandre meg litt. Derfor ble det flere briller på meg når jeg først skulle velge. Og det ble faktisk ikke så dyrt heller. Ettersom Spirefar også har måttet starte med briller på fulltid fant vi ut at det var like greit å gå for Synsam sitt brille abonnement. Da fikk jeg velge 3 briller vi leier og kan bytte 1 brille i året. Veldig greit. Jeg valgte meg ut de med gull detaljer hos dem. En hadde jeg allerede kjøpt på Brilleland og en hadde jeg fra før av. Solbriller er også greit å ha når jeg også har begynt å bruke linser litt her og der. Fint å være moteriktig og tørre å være seg selv på samme tiden!

Likes

Comments