Header

Annet rart, Bæring, Spiremor Design

I mars skal jeg stille ut en bæresele på en kunstutstilling på Finnskogen. Og da er det jo selvsagt min stolthet som stilles ut. Konge selen til Spire. Jeg gleder meg. Morsomt å kunne vise frem hva man kan og gjør til flere der ute. Det er jo kunst på en måte - særlig siden den er hjemmelagd!

Jeg har stilt ut flere ting på Finnskogsutstillingene tidligere, så dette er ikke noe nytt for meg. Jeg har vel stilt ut noe annet hver år eller noe slikt de siste 10 åra. Kreativiteten lar seg ikke stoppe! Vil du vite mer om Finnskogutstillingen kan du lese om det her .

Likes

Comments

Livet, Bæring, Reise, Spiremor Design, Studier

Det har vært en helt fantastik helg hvor jeg har lært mye nytt - og fått oppfrisking i ting jeg allerede kan; Det er morsomt å kunne gjøre noe som dette i ny og ned. Utfordre og videreutvikle seg selv er noe jeg virkelig trives med. Denne gangen var det London som sto for tur og jeg har da begynt på min bærekonsulent utdanning gjennom School og Babywearing. Det praktiske kurset sto jeg med stil, så nå er det bare å bruke tid på å svare på en bunke med spørsmål få er jeg utdannet Babywearing consultant (Bæreinstruktør). Jeg har bod på hotell i Brixton - ca 20 minutter unna selve London sentrum med undergrunden; og gikk frem og tilbake til kurslokalet på 10 minutter. Hotellrommet var veldig behagelig, men jeg syntes det manglet litt inne på rommet. Personalet var kjempehyggelige, men maten smakte ikke, så jeg endte opp med å gå andre steder å kjøpe meg mat. På fredagen måtte jeg sende ut både forretten og hovedretten - æsj! Heldigvis trengte jeg ikke betale for det.

Jeg har ikke hatt tid til å gå rundt i London by eller gjøre stort, men på lørdag og søndag var jeg ute med et veldig nært vennepar av meg som bor i rett utenfor London. Vi gikk å spiste på gaterestauranter inne på et typ Food Market i Brixton - rett bak hotellet mitt, og ut på en bar å tok litt å drikke og bare skravle i mange timer. Det var utrolig hyggelig.

Selvom flyet mitt ikke går før kl 19 i kveld så orker jeg ikke gjøre stort i dag heller. Jeg har sjekket ut av hotellet, men sitter nå bare i resepsjonen å slapper av frem til jeg må reise. Det er faktisk ganske deilig for jeg har ikke hatt så mye til å slappe av i helgen. Heldigvis er det ferie denne uka i barnehagen, så da skal jeg kose meg masse med Spire mens Spirefar er på jobben.

Jeg har ellers søkt på videreutdanning i personalansvar og ledelse fra høsten av, så det blir spennende å se om jeg kommer inn. Kjenner at det er en veldig spennende tid jeg går inn i nå - på veldig mange områder; Jeg elsker det!

Likes

Comments

Av ulike grunner tar jeg meg en bloggpause en stund. Jeg vil fortsatt ta imot begrenset antall bestillinger på egensydde bæreseler per måned, så følg med på facebooksiden min for mer informasjon og bestillings datoer. :)

  • 3332 lesere

Likes

Comments

Livet, Spire, Allergi, Astma

Den siste uka har vært utrolig slitsom. Etter en uke i senga var jeg endelig på jobb igjen på mandag. Jeg skulle ha halv dag siden jeg skulle på skolen både mandag og tirsdag,. Skolen klarte ikke å holde klasserommet fritt for sitrus selv om vi hadde en avtale om det. Det gjør jo ting ganske vanskelig - og farlig; for meg. Jeg endte opp med å måtte reise ganske raskt igjen på mandagen.

Når jeg hentet Spire i barnehagen på mandagen syntes jeg han var varm igjen, så de målte han raskt før vi gikk hjem. Ikke noe feber viste den der i barnehagen. Jaja tenkte jeg, sikkert bare varm av å leke. Så kom vi hjem. Han ble slappere og slappere, og varmere og varmere. Jeg målte 39.6 i feber. DA begynte kaoset i hodet mitt. Jeg hadde obligatorisk time på skolen på tirsdagen og Spirefar hadde et viktig møte på jobben. Vi ringte og ringte for å høre om det var noe hjelp hos besteforeldre han har vært alene hos tidligere og tanten hans. De skulle enten bort, på viktig jobb eller tok ikke telefonen. Da svingte jeg meg rundt og reiste ned til senteret hvor tanten hans jobber. På vei ned ringte hun heldigvis tilbake. Og på toppen av det løste problemet seg, for hun hadde fri fra jobb og kunne passe han mens jeg var på skolen. Men fytirakkern hvor stressa jeg var da. Det var helt jævlig.

Så på tirsdagen var jeg hjemme frem til Spiretante kom for å avlaste meg. Hun var veldig spent på om hun kom til å måtte skifte bleie, for det har hun aldri gjort før. Etter noen timer tikket det inn at hun hadde overlevd sin første bæsjebleie. Må si jeg var ganske så stolt av henne da.

På onsdagen hadde jeg fri, så da var det min tur til å være hjemme med Spire. Feberen fortsatte og det virket ikke som febernedsettende ville fungere ordentlig. Jeg pøste på med masse vann og alt han ville ha å spise. Det var jo ikke mye. Ved middagstider lagde jeg middag til oss alle tre. Spire spiste ikke noe av dette. Takk og lov - for vi ble nemlig matforgiftet. Hele natt til torsdag lå både Spirefar og jeg å holdt på å spy og fløy på do i et sett. Du kjenner kanskje følelsen? På morningen på torsdag følte jeg meg ikke spesielt mye bedre, men jeg tok meg sammen og dro på jobb. Spire skulle være hjemme med Spirefar. Etter knappe 2 timer på jobben ble jeg nødt til å gå hjem igjen. Jeg rakk så vidt inn døra før jeg kastet opp. Fikk krøpet under dyna og sov der frem til middagstider. Det var skikkelig vemmelig. Men jeg følte meg bedre.

Siden spire fortsatt hadde feber på torsdagen ble jeg hjemme med han på fredagen igjen. Vi lå på sofaen under pledd og spiste potetgull - som LYKKE havnet i hele sofaen!;, kjeks og druer hele dagen mens yndlingsshowene hans gikk på tvn. Ingen av oss orket å gjøre stort. Jeg lagde noen plakater jeg ble ganske så fornøyd med, som Bestefar - min pappa; skal skrive ut for meg oå jobben. Så mye orket jeg å gjøre. Han var så sliten etter alt i går at han selv ba om å få bli lagt i vogna. Han sovnet på et blunk og sov frem til kl 0800 i dag. 12 timer søvn, med litt våkenhet fordi han kastet opp og ikke fant smokken sin. Men alt i alt 12 timer søvn. Stekke bebbe min.

Spireonkel skal være hos oss hele helgen siden Mimmi og Bobbo har reist til Amsterdam. Han og Spirefar har spilt litt sammen og det ender nok også resten av helgen opp med å bli brukt til. Spire kastet opp både i går kveld og i natt pga mye slim, så han er ikke helt på topp i dag heller. Vi får se hva vi gjør i dag, vi må nesten få til noe, men hva? Lage hinderbane hjemme? Jeg finner på noe. Jeg er i hvertfall helt fin igjen. - Bank i bordet!!;

Fortsetter dette nå i dag, så blir det en tur på legevakten. Liker ikke at han har feber så lenge og at han er så mye syk. Det er virkelig sant det de sier om at første året i barnehagen er det tøffeste. Det hjelper jo selvsagt ikke da at jeg også jobber i barnehage og ikke har vært der på lenge selv, så da blir jeg jo raskt syk også. Men nå krysser jeg fingrene for at dette er slutten av sykdomsperioden for å vinter. Jeg skjønner virkelig at foreldre synes det er vanskelig når barna blir syke, for man har jo faktisk bare 20 dager tilsammen i året med sykedager, og i slike situasjoner forsvinner mange raskt. Jeg forstår også problematikken av å derfor av å måtte holde barna hjemme når de virker friske, men ofte blir barn sendt i barnehagen igjen for tidlig og kan smitte både voksne og barn, samt at de er mer mottaklige for nye ting som gjør at sykdomsperioden blir mye lengre enn den hadde trengt å bli. For Spire er det i hvertfall viktig å være godt på beina igjen før han drar i barnehagen igjen da immunforsvaret hans ikke er det beste. Nå krysser jeg bare fingrene for at han blir raskt bra igjen, for på tirsdag skal vi til spesialisten igjen. Det er vikrelig ikke en spøk å ha syke barn. Vi har jo ikke noe alvorlig her hos oss, og takk og pris for det. Jeg tar av meg hatten til alle der ute som har barn som er syke. Dere er flinke!

Likes

Comments

Livet

Her om dagen dro jeg på besøk til en venninne som skal ha barn når som helst nå. Jeg har lenge prøvd å få til en babyshower for henne, men siden vi aldri kunne samtidig, ble det heller til at jeg reiste å overrasket henne med en mini babyshower. det som skulle være en liten tur innom for en kaffekopp endte opp med å bli 5 timer med skravling og en tur på kafé. Vi pratet mye baby, fødsel og en del annet. Det var kjempe koselig. Man trenger slike dager hvor man bare kan være to venninner og skravle masse. Det ble litt av en cheatday for spisingen min.. Det var godt..

Nå venter jeg bare på en telefon hvor hun forteller at hun har blitt mamma. Jeg har drømt at de har fått sin lille i omtrent 2 uker, så nå venter jeg i spenning.

Likes

Comments

Annet rart, babyutstyr, Barnehage

Når man skal velge seg en god sovevogn er det faktisl litt å tenke på. Vognen pleier jo å brukes en stund og da bør den jo også være god å sove i eller?

Jeg har diskutert opp og ned i mente over hva slags barnevogner som er gode barnehagevogner med tanke på soving. Så følgende er bare mine meninger. Når man jobber i barnehage blir man kjent med mange ulike vogner. Det er mange barnevogner jeg absolutt ikke anbefaler å ha som sovevogn i barnehagen, og det er mange jeg liker.

Det viktigste for meg når det gjelder sovevogner til å ha i barnehagen er at ryggen har mulighet til å legges helt ned og at det ikke har en knekk i knærne slik som feks Stokke eller BabyJogger vognene har. Barnevogner som typ reise triller er heller ikke å anbefale.Tenk deg at du sovner i sofaen og har beina hengende utenfor slik at de dovner. Det er ekkelt. Blodgjennomstrømmingen til beina er ikke det beste i slike vogner. Vogner som Emmaljunga, EIO og Simo synes jeg er veldig gode vogner.

Man trenger ikke tenke på at vognen ser ny og hipp ut når den skal brukes i barnehagen, men vogna må også være i god nok stand og ha det som trengs for å kunne brukes både inne og ute til alle årstider. Jeg har tidligere vært borti vogner med tre hjul som har veltet med barn oppi, så jeg anbefaler ikke slike vogner som sovevogner i barnehagen.

Vel dette er i hvertfall mine tanker om saken. Hva er dine?


ps.Bildene er fra pintrest med søkeord strollers.

Likes

Comments

Da har snøen endelig kommet for fullt her hos oss, og vi somlet ikke med å komme oss ut. Dresser, luer og votter ble satt på og vi gikk ut og akte og lekte i snøen utenfor huset.

Det var Spires første ordenlige gang å ake - han har akt en gang før også, men da gikk det nesten ikke så jeg teller ikke det nå; Han var ganske skeptisk til å begynne med, men etter en stund ble det ganske så morsomt. Spesielt når vi fant frem rattkjelka til Spireonkel. Da ble det plass til oss også, og det gikk mye raskere, så da kom smilet fort frem.

Det er deilig å kunne bruke litt tid ute som dette. Det har ikke vært mulig å være uten å gå på trynet siden det har vært så glatt, så vi har for det meste holdt oss inne. Nå kan det virke som om den delen av vinteren er over. Eller nå er jeg litt redd for at jeg jinxer det. Norsk vær kan man jo i grunn aldri stole helt på..

Er det flere som har fått kost seg litt i det fine snøværet?

  • 11973 lesere

Likes

Comments

Give away

Da har jeg trukket en vinner av februar giveawayen min. Jeg brukte appen Random Name Picker for å finne vinneren. Vinneren får et gavekort fra CaseApp til en verdi av 300 kr. Som trøste pris får dere andre en rabattkode som dere får 20% avslag på et kjøp hos CaseApp - SPIREMOR20.

Vinneren er bloggeren bak @mammatilmelwin Marie Otilie Andersen!

Vinneren blir kontaktet av meg med mer informasjon.

Likes

Comments

Annet rart, Give away, Sponset

Da kjører jeg på med en giveaway dere! Husker dere CaseApp som jeg samarbeidet med i desember hvor jeg fikk velge meg to produkter fra deres nettside? - les den her og her; Nå har jeg altså fått lov til å trekke en heldig vinner som kan velge seg noe fint i nettbutikken til en verdi av 300 kr.

Jeg er sikkelig fornøyd med dekselet til mobilen og skinnet til Macen min. De reflekterer meg veldig godt synes nå jeg.

CaseApp er en nettbutikk hvor du selv kan designe egne mobildeksler til både iphone og en rekke andre mobiler, og har skins til mac. Jeg har altså gleden av å kunne gi en av dere en kode slik at dere kan bestille dere et valgfritt produkt fra CaseApp.

For å delta er det bare å like facebooksiden min her og kommentere under dette innlegget med navn slik at jeg kan kontakte vinneren. For dobbel sjanse kan du også kommentere under posten om dette innlegget på facebooksiden min.

Ønsker dere alle masse lykke til! Vinneren trekkes nå på søndag. ♥ Da slippes også koden man kan bruke om man ikke vinner.

Likes

Comments

Annet rart

Det er mange ting man kan bli avhengig av der ute i verden. Jeg har vært avhengig av både smertestillende, nesespray, sukker og shopping for å nevne noe. Nå har avhengigheten byttet form for det bedre. Jeg er totalt avhengig av Pintrest. Jeg kan ligge i timesvis å se på alt man kan finne på Pintrest. Alt som er det snev interessant pines og lagres til senere. Men når er egentlig senere? Jeg har pinet i over 3 år nå, og jeg har så utrolig mange piner at jeg ikke får tid til å gå igjennom alt en gang. Når jeg setter i gang tenker jeg at det så jo smart ut, sånn vil jeg gjøre også. Men gjør man det? Det hender jo, men det er veldig sjeldent det blir brukt til noe mer enn bare tidsfordriv.

Jeg har ikke så mange åpne album på Pintrest, men et helt hav av de "hemmelige" albumene. Mye som er inspirasjon til hva man kan gjøre på jobben, noe i forbindelse med bryllupet vårt, bloggen har jo også et eget album der, og alt fra organisering til morsomme ting har egne album. Med hjelp av Pintrest har jeg også fått Spirefar til å se litt på sammensetting av klær til seg selv, så jeg slipper å "godkjenne" det han har på seg fra dag til dag. Han har blitt veldig flink til det nå og bryr seg mer enn han har gjort tidligere.

Det har blitt en rutine å titte innom og pine litt før jeg legger meg ordentlig for kvelden. Det holder meg også våken når jeg legger Spire - ikke mens jeg prøver å få han til å sove, men når han sovner og jeg ikke tør å bevege meg stort i tilfelle han våkner igjen; Det er en god kilde for å skaffe seg inspirasjon og informasjon på om alt mulig greier. Det passer meg fint å ha når jeg skal lage årstidsbord eller skrive en opgave på skolen.

Hvis du ikke har vært innom pintrest så gjør du smart i det. Når du først begynner blir du avhengig. "Skal bare.." blir en setning du sier ofte. Dopauser blir ofte pintrestpauser og en koselig kjærestekveld blir til å sitte å pine for du har jo ikke sett det nyeste og det er det viktig å få med seg..

Bildene er lånt fra pintrest med søkeord Addicted to pintrest.

Likes

Comments

Blogglistenhits