Header

Livet

Jeg skulle så ønske at dette utsagnet var riktig, men akk nei. Det har ingen av oss hverken tid eller overskudd til. For ikke å snakke om kommentaren til Spirefar: "skaffer du en hund så flytter jeg ut!!" Må virkelig si jeg ikke er så gira på det.

Det vi derimot har gjort er å dra å besøke en av Spireoldemorene for et par uker siden, som har seks valper hjemme hos seg nå. Spire syntes det var så morsomt å få lov til å leke og herje litt med de. Så mange levende kosedyr! Og han skulle helst ha alle på fanget samtidig. Ikke så lett, men etter litt overtalelse holdt vi oss til en av gangen. Jeg derimot skulle vist ha hele kullet på fanget samtidig. Spire hentet og la på fanget og jeg satt de ned igjen. De var bare helt nydelige!

Likes

Comments

Livet

Gårsdagen ble noe helt annet enn jeg hadde tenkt meg. Den ble utrolig mye bedre. Jeg har aldri vært noe særlig glad i 17.mai pga folkemassene, og stresset dagen har medført. Bunaden har jeg aldri hatt lyst til å ta på meg, men i går var unntaket. Og jeg følte meg så fin!

Dagen begynte med at jeg fikk sove til 10:15. Spirefar tok med seg Spire ut, slik at hu mor fikk sove litt ekstra. Så var det rett i bunaden når jeg sto opp. Spire fikk påseg sin, men følte at hatten ble for liten - tror jeg; for han ville heller ha en bøtte på hodet.

Vi fikk tatt litt bilder av oss alle i finstasen også. Spire gikk rett ut og satte seg på trappa til Mimmi helt uten at jeg sa noe. Der satt han og var så glad. Veldig klar til å bli tatt bilder av.

Vi hadde egentlig ingen andre planer en middag hos Mimmi kl 16. Det endte med en rask tur over til svigers som skulle ut for å se på lokaltoget. Da slang vi oss med vi også. Spire fikk vi ned i vogna for han skulle egentlig sove. Det kan du tro han hadde lyst til - nop ikke i det hele tatt. Det var så spennende å se på alt som foregikk rundt han. Han fikk sett både politibil og korps, syngende elever og veivende flagg. Han var veldig glad der han satt å skuet ut over folkemassene.

Etter at toget hadde gått forbi oss fikk vi en telefon fra et vennepar av oss - de vi var hos på nyttårsaften; De sto utenfor hos oss å ventet på at toget skulle gå forbi der. Da fortet vi oss hjem igjen. Vi gikk faktisk forbi toget og ble stående å prate litt med fintfolket før vi ble med de opp til skolen. På vei opp sovnet Spire i vogna. På skolen var det sang og taler. Jeg møtte en gammel klassevenninne som jeg ikke har sett siden videregående, og lærere jeg ikke har sett på lenge. Vi sto å skravlet lenge med venneparet vårt mens Spire sov i vogna.

Vel hjemme var maten klar og Mimmi trengte bare litt hjelp til å dekorere. Da var det jo kjekt at vi har masse pynt hos oss som vi kunne bruke. Vi var ikke så mange, men det var hyggelig. Bobbo hadde invitert tennistreneren sin så det var et nytt fjes for noen av oss. Gutta ordnet med grilling og damene ordnet med desserten. Det var en ordentlig fin middag for både store og små. Spire ble litt lei etterhvert så da fikk kan se på "Hesten" og spise blåbær.

Etter middagen gikk vi over til svigerfar og Bestis igjen. Der var både Spiretante, farmor og grandonkel på besøk. For ikke å snakke om Charley - hunden til Spiretante og farmor; Det syntes Spire var veldig spennende. Han lekte mye med Spiretante og farfar og var så glad for å se alle. Skulle tro at alt som skjedde hadde gjort at han kom til å sovne raskt på kvelden, men nei da. Han sovnet ikke før kl 23. Men alt i alt var det en kjempefin dag. Og jeg følte meg veldig fin i en annerledes bunad!

Likes

Comments

Livet

Da er det 17. mai igjen og jeg feirer med en hverdagsbunad fra Finnskogen, som jeg bruker frivillig for første gang på nesten 14 år :) Har vært så heldig å ha arvet denne fra min bestemor, så den skal jeg være veldig forsiktig med. Nå må jeg tilbake til feiringen her.

Håper alle vil få en fantastisk feiring! Kommer mer fra meg senere!

Likes

Comments

Livet

Det har bare tatt meg nesten 28 år, og mye sutring og klaging før jeg endelig har bestemt meg for å skaffe meg en bunad. Eller det vil si, jeg har arvet en. Og jeg som sverget på at det var noe jeg absolutt aldri skulle ha. Tidligere hatet jeg hver eneste gang jeg tok på meg en bunad fordi jeg følte meg som den budeia som kom rett ut fra stallen. Nei jeg skulle aldri i verden skaffe meg en bunad. Særlig ikke fra der mamma er fra. Jeg har vurdert å spare til en fra Lundeby, siden den også er fra Hedemark, men det blir ganske så dyrt. Sist gang jeg hadde på meg bunad var i bryllupet til mamma og stefaren min. Da måtte jeg tvinges til å ta den på.

Men nå har jeg altså fått en. Og ikke bare det, jeg spurte til og med etter den. Spireoldemor hadde sin bortgjemt i et skap og ga den veldig gjerne videre i arv. Nå føler jeg meg dum som ikke tok imot tidligere. Og det var et bilde av min avdøde tante som var årsaken. Hun hadde på seg bunaden og så aldeles flott ut. Jeg hadde aldri trodd jeg kom til å si det, men nå gleder jeg meg til å ta den på i morgen. Den henger på knaggen så fint nå, trenger bare å rulles over et par ganger med en klesrulle og skjorta trengs en runde med strykejernet, men i morgen skal den brukes. I tillegg har Jeg også arvet bunadssko av mamma, så nå mangler bare noen smykker, men det får komme med tiden.

Spire skal også ha på seg bunad i morgen. Jeg har kjøpt inn ny skjorte til han - men han må greie seg med vanlig skjorte, ikke en bunadsskjorte; og nye strømpebukser - også helt vanlige uten mønster; sko fikk jeg tak i på et loppemarked som såvidt er brukt, så han blir nok så fin. Lua er litt liten, men det gjør ikke noe.

Hvor tror du bunaden er fra når du bare kaster et kjapt blikk på den? I morgen gir jeg svaret, med bilde av meg i bunad - noe som er første gang på 14 år at jeg tar på meg, og første gangen av fri vilje!;

Skal du ha på deg bunad? Hvor er den fra?

Likes

Comments

Annet rart, Livet, Reise, Spire

Jeg har fått noen spørsmål i det siste over hvor det har blitt av meg og hva jeg har drevet med. Vel det kan jeg jo godt fortelle om nå da.

Dette året har vært vanskelig for meg. På mange måter. Jeg har rett og slett tatt vann over hodet og gjort mer en jeg burde ha gjort. Både med jobb, skole og trening - for ikke å snakke om alt annet jeg har vært aktiv medlem av. Så jeg har gått i veggen og måttet være hjemme en stund.

Jeg falt for noen år siden i barnehagen å fikk en veldig kraftig hjernerystelse som jeg har fått etterdønninger fra pga psykisk og fysisk stress. På grunn av dette venter jeg nå på time på nevrologisk avdeling på Ahus for å sjekke hvordan ting er skrudd sammen i hodet mitt nå. I forbindelse med fallet mitt fant de en cyste på hjernen - heldigvis ikke noe farlig og ganske liten, men det forklarer mye av årsaken til at jeg har hatt mye hodepine oppgjennom. Etter mange år uten riktige medisiner har jeg endelig fått dette og begynner endelig å føle at ting går noe bedre.

Det hjelper jo ikke at jeg har bacheloroppgaven hengende over meg, eller at jeg ikke trives på jobben min lengre. Bare det gjør så jeg ikke får sove om natta og ting ikke blir noe bedre i seg selv.

For å komme meg litt bort fra hverdagsstresset dro jeg med meg Spire på hytta denne uka bare for å kose oss og slappe av. Og det har vi absolutt gjort. Jeg hadde kjøpt en bobblemaskin til han så han var helt i lykkerus for å få leke med den. Vi har lagt oss samtidig, enten om det har vært kl 19 eller om det har vært kl 23. Sovet lenge og spist god mat. Nesten helt stressfritt har det vært. Vi har sett på film på iPaden til Spire - han fikk arve en av farfaren sin; og besøkt oldemor med alle pusekattene - Selv denne store pusen i stoff var veldig skumme først, men til slutt måtte den ris på!;

På grunn av dårlig vær bestemte vi oss for å reise hjem i går. Spirefar var veldig glad for å ha oss hjem igjen etter nesten en uke på tur. Spire var litt rar når vi kom hjem, for selv om han ikke hadde sett Spirefar på så lenge var det kun jeg som gjaldt. Håper ting blir litt bedre i dag.

Så nå som jeg hadde tenkt til å sove masse på morningen og la Spirefar få kose seg med Spire, gjett hvem som ikke får sove og heller gjør alt munlig annet?!

Jeg har noen andre spennende nyheter til dere også, men det tar jeg senere.. Bare å følge med her!

Og husk å stemme på meg på Foreldre Blogger Awards 2017!! Trykk på bildet under så kommer du til stemmestiden!

Likes

Comments

Annet rart

Ja det er helt sant. Jeg er nominert til foreldre blogger awards 2017. Ganske morsomt. Og det etter nesten måneder stillhet fra meg. Det er ikke noe big deal dette, men det er jo morsomt å bli inkludert. Jeg er altså på liste sammen med casakaos, pappahjerte og tonerosedesign - for de av dere som vet hjem de er.

Så bare for morroskyld så stem på meg! Du skal stemme her https://sparpedia.no/priser/foreldre-blogger-awards-2017/


Likes

Comments

Bæring, babyutstyr

Jeg bærer uansett vær. Og selv nå som det begynner å bli litt varmere ute og den verste kulden har gitt seg får jeg har en del spørsmål i det siste om hvordan man kan bære ute i kulda. Er det trygt å bære de ute når det er kaldt? Hva er det smart å kle seg selv og barnet i når man skal bære ute?

For det første - Ja det er trygt å bære barnet ute så lenge du føler deg trygg og tar visse forhåndsregler og det ikke er for kaldt ute. Det er anbefalt å ikke gå eller sove ute i kulda om det er mindre enn -10 grader ute, og det er smart å bruke brodder om det er veldig glatt ute og alltid kle seg etter vær. Det er gjerne dette folk spør meg om. Hva bør man ha på seg når man skal bære ute. Det jeg pleier å svare da er følgende: Ikke for mye og ikke for lite. Noe som er viktig er at man ikke har på seg for mange lag når man skal bære ute, for dere ender opp med å overføre mye varme frem og tilbake mellom dere når man er så tett på hverandre. Selv er jeg en forkjemper for å bruke ull. Ull er isolerende og transporterer fukt så det holder oss tørr og varm selv om det skulle bli våt. Jeg går som regel alltid med ull, selv på sommeren.

En fin regel er å bruke ullundertøy innerst og ett lag med litt tykkere ull (personlig liker jeg enten strikket eller ullfleece) over, hals og lue i ull og gjerne med vindbreakers. Votter på hendene (gjerne med ullfor - mine er fra G-Sport) tykke ullsokker (eventuelt myke Stonz sko med ullfor utenpå vanlige ullsokker - Dette liker jeg å bruke.) holder på føttene om man bruker en bærejakke.

Det samme passer å ha på seg for deg. Når alt er på er man klare til å sjale eller sele opp og få på bærejakken. Jeg har flere bærejakker som passer til ulike anledninger. Jeg har to i fleece, en vindjakke og en softshell lang jakke/kåpe. Når man sjaler opp får jo dere begge ett til flere lag ekstra stoff over dere som også holder på varmen. På de kaldeste dagene liker jeg å bruke et ullsjal når vi skal gå et stykke. Når man bruker en bæresele får jo barnet også et lag ekstra med tekstil rundt seg som også skaper noe varme.

Det er ikke et must å ha en bærejakke - Noen foretrekker å bruke vanlige jakker og det går også helt fint. Det eneste man må tenke på da er at det kan være smart at barnet har på seg et ekstra lag tykkere ull for å holde varmen. Eventuelt en vind/vanntett dress over ullklærne for å ikke bli kald. Det kommer jo selvsagt an på hvor kaldt det er ute. Selv om man ikke bruker en bærejakke betyr det ikke at man ikke blir varm av hverandre når man går ute, for det blir man somregel uansett.

Jeg har erfaring med at det kan være lettere å komme seg steder når man bruker bæretøy istedenfor vogn, da særlig i snøvær. Noe annet jeg har fått stpørsmål om er hvordan jeg gjør det når man går fra kulda og inn på feks kjøpesentere. Noen synes kanskje dette er skummelt, men det er ikke noe farlig. Man kler av barna og seg selv. Men hva om de sover? Jo da må du fortsatt kle av dem noe slik at de ikke blir for varme. Hvordan? Finne en benk å få barnet ned hvor man kler av dem det nødvendlige, åpner jakker og tar av luer. Akkurat som du måtte ha gjort om barnet lå i en vogn.

Jeg håper dette gir noe svar på bæring i kulda. Er det noe du lurer på i forbindelse med bæring av noe slag så bare spør meg :)

Likes

Comments

Livet, Spiremor, Barnehage

Nå har det vært stille fra meg en stund, av den begrunnelse av at jeg har måttet hatt tid til å gå i meg selv og finne ut en del ting for meg selv. Jeg har valgt å si opp jobben min og funnet meg en ny jobb som jeg begynner i i august. Jeg bytter ikke beite, men det føles fortsatt ut som jeg gjør det på en måte.

Jeg har jobbet i 6 år i en steinerbarnehage og kjenner pedagogikken godt, men nå går veien altså videre til det offentlige. Jeg skal begynne å arbeide med med det jeg studerer. Jeg har nå litt mer forståelse for at de vanlige førskolelærerne som har vært hos oss en stund har følt at pedagogikken ikke helt passer dem og at de derfor bytter arbeidssted. Det er ikke det at jeg ikke føler steinerpedagogikken passer meg mer. Det er ikke det som er årsaken til at jeg velger å gå. Det er mange årsaker som gjør at jeg velger å gå.

Jeg er veldig fornøyd med valget jeg har tatt og gleder meg til å starte med blanke ark. Jeg har fått meg jobb som pedagogisk leder i en offentlig barnehage på Majorstua, så det blir jo litt reisevei. Kanskje vi ender opp med å flytte etterhvert? Det vet vi ikke enda. Vi vet bare at vi skal prøve å bo der vi bor nå en stund før vi bestemmer oss for noe som helst.

Jeg er klar for nye utfordringer på et nytt sted, med nye fargestifter!

Likes

Comments

Annet rart, Bæring, Spiremor Design

I mars skal jeg stille ut en bæresele på en kunstutstilling på Finnskogen. Og da er det jo selvsagt min stolthet som stilles ut. Konge selen til Spire. Jeg gleder meg. Morsomt å kunne vise frem hva man kan og gjør til flere der ute. Det er jo kunst på en måte - særlig siden den er hjemmelagd!

Jeg har stilt ut flere ting på Finnskogsutstillingene tidligere, så dette er ikke noe nytt for meg. Jeg har vel stilt ut noe annet hver år eller noe slikt de siste 10 åra. Kreativiteten lar seg ikke stoppe! Vil du vite mer om Finnskogutstillingen kan du lese om det her .

Likes

Comments

Livet, Bæring, Reise, Spiremor Design, Studier

Det har vært en helt fantastik helg hvor jeg har lært mye nytt - og fått oppfrisking i ting jeg allerede kan; Det er morsomt å kunne gjøre noe som dette i ny og ned. Utfordre og videreutvikle seg selv er noe jeg virkelig trives med. Denne gangen var det London som sto for tur og jeg har da begynt på min bærekonsulent utdanning gjennom School og Babywearing. Det praktiske kurset sto jeg med stil, så nå er det bare å bruke tid på å svare på en bunke med spørsmål få er jeg utdannet Babywearing consultant (Bæreinstruktør). Jeg har bod på hotell i Brixton - ca 20 minutter unna selve London sentrum med undergrunden; og gikk frem og tilbake til kurslokalet på 10 minutter. Hotellrommet var veldig behagelig, men jeg syntes det manglet litt inne på rommet. Personalet var kjempehyggelige, men maten smakte ikke, så jeg endte opp med å gå andre steder å kjøpe meg mat. På fredagen måtte jeg sende ut både forretten og hovedretten - æsj! Heldigvis trengte jeg ikke betale for det.

Jeg har ikke hatt tid til å gå rundt i London by eller gjøre stort, men på lørdag og søndag var jeg ute med et veldig nært vennepar av meg som bor i rett utenfor London. Vi gikk å spiste på gaterestauranter inne på et typ Food Market i Brixton - rett bak hotellet mitt, og ut på en bar å tok litt å drikke og bare skravle i mange timer. Det var utrolig hyggelig.

Selvom flyet mitt ikke går før kl 19 i kveld så orker jeg ikke gjøre stort i dag heller. Jeg har sjekket ut av hotellet, men sitter nå bare i resepsjonen å slapper av frem til jeg må reise. Det er faktisk ganske deilig for jeg har ikke hatt så mye til å slappe av i helgen. Heldigvis er det ferie denne uka i barnehagen, så da skal jeg kose meg masse med Spire mens Spirefar er på jobben.

Jeg har ellers søkt på videreutdanning i personalansvar og ledelse fra høsten av, så det blir spennende å se om jeg kommer inn. Kjenner at det er en veldig spennende tid jeg går inn i nå - på veldig mange områder; Jeg elsker det!

Likes

Comments