Header

Livet

Juleforberedelsene er satt på vent. Nå har Spirefar også kastet inn håndkle - selvsagt etter å ha reist på jobb i dag, og nesten måtte snu i døra; og reist til legen. Det som skulle vært en koselig julestund har istedenfor blitt til kaos og rot. Alt annet enn eksamensoppgaven min er satt på vent. Det eneste som er morsomt nå er jo at jeg fikk A på oppgaven min som handlet om kunsten å skremme barn!

Sorry nå blir det mye syting..

Ingen orker å gjøre noe nå. Spirefar skjelver av feber, jeg har vondt i hele kroppen og Spires feber går opp og ned døgnet rundt. Det er så typisk nå i disse tider.

Vi hadde store planer om å vaske leiligheten, bake pepperkaker, sette sammen og pynte pepperkakehus, lage og pakke inn julegaver nå i desember. Vi har heller byttet det ut med rennende snørr, hodepine, feber og dårlig matlyst. Dette kommer til å bli en flott jul.

Mimmi er også hjemme syk, så da har vi vært der nede å spist frokost/lunsj alle sammen. Spire synes det er så morsomt å leke med katteluken. Spesielt når yndlingspusen hans satt på andre siden. Nå sover han godt i vogna si, mens Spirefar og jeg jobber med hvert vårt liggende rett ut på sofaen. Vi som liksom skulle på konsert for å se Dunderbeist i dag, det må vi jaggu meg droppe nok en gang. Jeg har ikke sett de nå på nesten 2,5 år. Jaja.. Neste gang da...

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Livet, Spirefar

Det er helt utrolig! Spirefar har fått seg fast jobb i KLP!! Det skulle bare ta litt lengre tid enn vi hadde regnet med, men nå er det altså offisielt! Kontrakten er signert og han starter i februar! Han har det siste året hatt en vikar stilling hos dem, så han er allerede kjent med både folket og jobben.

Han har måttet vært gjennom en del jobber som ikke var helt for han frem til nå, men det siste året har han virkelig kost seg, så da er det så utrolig flott at han får fortsette videre. Jeg fikk vite det her om dagen - men kunne ikke si noe før alt var offesielt;, og ble så ufattelig glad. Vi hadde forventet å få dårlige nyheter, så da han fikk beskjed om at han fikk jobben var vi helt i ekstase. Jeg er så stolt av deg Spirefar! Du klarte det!!!!

Da blir det nok ikke så altfor lenge til vi klarer å kjøpe vårt eget sted å bo! Vi har satt opp et strengt spare regime, så nå jeg vil tro at vi kan klare å kjøpe i løpet av et år eller to - selvom jeg gjerne skulle kjøpt allerede i dag!:

Likes

Comments

Livet

Jeg har rett og slett ikke hatt armer nok til å skrive noe særlig i dag. Spire har hengt i beina på meg, eller sittet på armen min i hele dag - heldigvis fikk jeg litt tid til å gjøre det jeg skulle dedikere noe av dagen min til, eksamensoppgaven min; Jeg er også syk, og Spirefar har vært hjemme for å hjelpe til med både meg og Spire. Da passer det ikke at han også har fått feber og er dårlig. I går la vi oss alle sammen kl 20 og vi sov til kl 9 i dag alle sammen. Resten av huset er heller ikke i form. Legen sa at vi måtte ta det med ro og gjøre minst mulig frem til Spire har blitt bedre. Da hjelper det ikke at vi måtte på legevakten med Spire natt til i går. Han fikk pusteproblemer og hostet så mye at han kastet opp så utrolig mange ganger. Stakkars lille Spiregutten min!

Atpåtil har han vært sterkt plaget av falsk krupp de siste nettene, så vi har sovet med lue og klær på alle mann. Spire og jeg har sovet i lenestolen mesteparten av natta. Ikke gøy for noen av oss, men vi har fått sove relativt godt i den stolen i hvertfall - når vi først har fått sovet så; Vi fikk litt avlastning i går og nå i kveld, bare så vi fikk puste litt vi også. Men nå ligger altså hele familien rett ut. Krysser fingrene for at det går fort over! Ingen her som orker dette stort lengre! Her tar vi kvelden tidlig i dag også! - Får håpe jeg får sovet litt bedre i natt, og ikke oppi senga til Spire med alle bamsene hans, noe jeg har gjort delvis de siste nettene før vi har havnet i lenestolen;

Likes

Comments

Annet rart, produktbeskrivelser, Sponset

Innlegget er sponset av LEGO.

Når man er syk er det fint å kunne ta det med ro. Spire og jeg var en tur hos legen i går, og da fikk vi vite at han har veldig smittsom øyekatarr. Han får ikke lov til å gå i barnehagen før han er mye bedre. Det hjelper heller ikke med nesten 40 i feber. Han har vært delvis feberfri i dag, men han verken spiser eller drikker. Føler meg ganske lost.

Men når man er syk er det jo morsomt å kunne få være hjemme med mamma - som også er syk; Vi har ligget på sofaen og sett på film og bare kost oss. Jeg var innom innom posten i går etter legen å hentet en spennende gave til Spire fra Lego. Vi har vært så heldige å få teste ut Legos julekoleksjon duplosett for barn i alder 2 til 5 år.0åAa

Det var stor stas når pakken ble funnet frem hjemme. Pakken var nesten større enn Spire så han var i ekstase når han fikk åpne gaven.

Denne passet midt i blinken nå som han er syk. Han har kost seg masse med å bygge og kjørt bilene rundt. Han har akkurat kommet i den fasen hvor han klarer å bygge duplo - vi har noe fra Bobbo var liten som Spire leker litt med; Bygge og rive ned.

Settet ser som sagt ment for barn fra 2-5 år. Spire er snart 1,5 år, men det går fortsatt. Det virket som han syntes det var veldig stas med nye leker. Han var i hvertfall veldig interessert i de små figurene. Bilene var midt i blinken for han som er så opptatt av biler om dagen. Alt er brommmbrommm..

Duplo er en kjempefin leke for barn. Det utvikler finmotorikken og konsentrasjonen. Det øker også kreativiteten. Jeg kommer til å skaffe mye duplo til Spire - og lego videre.

Det morsomste var nok å få rive alt ut av boksen. Når alt var ute og vi begynte å bygge var det morsomt å rive alt ned igjen. Spire skulle også sjekke om han fikk plass inni boksen - noe han nesten gjorde, men det fikk jeg ikke tatt bilde av :(

Dette duplosettet er virkelig fint. Absolutt til å anbefale! Perfekt for de minste som julegave 😉

Likes

Comments

Annet rart

Det fikk jeg høre her om dagen.. Vil det si at jenter med kort hår ikke er verdt like mye som jenter med langt hår? Hvorfor er det slik at stereotypen for jente er store pupper og langt hår? På dager jeg er sliten og ikke orker å sminke meg og har på meg litt baggy tøy har jeg fått høre at jeg kan bli tatt for å være en gutt. Selv ungene i barnehagen var usikre når jeg tok bort alt - men da kjente de meg nesten ikke igjen heller.

Jeg har spurt barn om hva det vil si å være jente, og svaret jeg fikk i 99% av tilfellene var at da har man langt hår og jentetiss. Vil det da si at jeg bare er 50% jente? Ifølge denne logikken er jeg vel det. Dette synes jeg faktisk er ganske synd å se. Barn og unge må lære seg at mennesker kommer i alle størrelser og fasonger og at man har ulike hårsveiser - og at jenter også kan ha kort hår og at det kan være like pent som langt hår; ulike interesser og ulike personligheter. Dette jobber vi for i barnehagen. Vi aksepterer hverandre slik vi er. Man får ikke lov å si at andre er stygge eller mindre pene selv om man kanskje seg litt annerledes ut. Alle er vakre på sin måte!

Det er media som har skapt trenden med at jenter må ha langt hår, store pupper, slank midje og lange bein - for ikke å snakke om en bøtte med sminke tredd over ansiktet for å "se bra ut"; Denne stereotypen kan faktisk de færreste sammenligne seg med. Jenter trenger ikke se ut som modeller til en hver tid. Dette er et usunt bilde som skaper usikkerhet blant jenter i alle aldre. Vi er mennesker og vi har alle ulike forutsetninger og bakgrunner. Også gutter kan ha langt hår.

Selv liker jeg meg selv veldig godt med både kort og langt hår. Jeg ser derimot mye eldre ut når jeg har det korte håret - noe jeg faktisk liker; Bare se på alle skuespillere som klipper av seg håret for en rolle eller bare trenger litt forandring. Disse er jo med på å skape en aksept for at jenter også kan ha kort hår og fortsatt se bra ut.

Det å ha kort hår kan til og med gjøre deg mer jentete til tider synes jeg. Og det finens så mange kule frisyrer man kan velge mellom, så hvorfor skal alle jenter da ha langt hår?

Bilder fra google..

Likes

Comments

Livet

Så ligger Spire og jeg her med feber og stygg hoste i dag. Spire begynte i går kveld med begge deler og falsk krupp på toppen av det. Jeg begynte i natt etter en søvnls natt. Dagen har altså ikke vært helt grei. Stakkars Spire sliter mer enn meg, så da er det godt å få ligge å sove på mamman sin på sofaen. Her blir vi liggende et par dager... Da er det fint å ha Netflix på tvn 😷🤒😪🤓

Likes

Comments

Livet

Etter tatoveringstimen vår i går, var det deilig å komme hjem. Vi var veldig slitne begge to. Spire hadde kost seg masse hos Bestefar og BesteMona, og hadde til og med fått seg et eget ord for bestefar - som jeg ikke husker nå i slengen, men tror det var babbab?!;

Men for å få litt familietid sammen før Spire skulle legge seg - og jeg sovne inne med han; bestemte vi oss for å pynte juletreet.

Spire synes det var morsommere å dra ned pynten fra juletreet enn å henge den opp. Og han ville heller kjøre rundt i stua med julepynten i tralla si enn å henge de opp...

Men etter litt frem og tilbake klarte han å henge opp noen julekuler. Og treet ble seendes slik ut:

Jeg har aldri tidligere pyntet et juletre så tidlig i desember, men nå får vi jo nyt det litt lengre også, og det bringer mer julestemning i huset. Senere i dag skal vi sette sammen pepperkakehus og pynte det!

Flere som har pyntet ferdig til jul?

Likes

Comments

Annet rart, Livet

Litt seint innlegg... Alt forsvant for meg når jeg skrev tidligere, også sovnet jeg inne hoa Spire ved legging... MEN....Nå var det gjort!! Vel for en av oss i hvertfall. Jeg klarte ikke fullføre i dag. Det ble for stort og for ømt. Så nå blir det nok en tur for meg om noen uker.. Litt nederlag, men det blir utrolig bra! Vi har lagd basen i dag, så detaljene kommer senere :) Hva synes dere??

Likes

Comments

Annet rart, Livet, Spirefar, Spiremor

I dag skjer det. Nå har dagen kommet! Vi skal gjøre det! Dette har vi gledet oss til lenge. Det er altfor lenge siden jeg har gjort det! Vi har skaffet oss barnevakt slik at vi får gjort det. Vi gleder oss veldig. Jeg mer enn Spirefar. Jeg har nemlig gjort det flere ganger før. Det har ikke Spirefar. Det er hans første gang. Dette blir bra kvalitetstid sammen det!

Vi skal ta tatoveringer i dag!

Spire er levert hos Bestefar og skal være der i hele dag. Min tar nemlig hele dagen å lage, mens Spirefar sin ikke tar alt for lang tid. Jeg kommer til å ta bilder underveis slik at dere får se!

Likes

Comments

Livet, Spiremor

Ja sånn har de siste ukene blitt. Jeg har rett og slett ikke fatt tid til å skrive oppgave, trene eller sy stort. Kveldene bare forsvinner, og jeg har vært ganske fjern i hodet etter at jeg begynte å jobbe igjen. Det er en helt ny hverdag, så det er mye nytt å ta til seg.
Jeg er rett og slett helt utkjørt når jeg kommer hjem på ettermiddagen. Man kan tenke at det å jobbe i barnehage ikke er en stor jobb, kanskje ikke fysisk slitsomt, men det er utrolig slitsomt for hodet.

Jeg har klart å dra på trening 4 ganger på de siste 4 ukene, og det er så demotiverende. Jeg får så dårlig samvittighet ovenfor meg selv. Det hjelper ikke at når jeg først har tid til å dra å trene at det er stappfult. Her om dagen måtte jeg bare snu i døra på treningssenteret. Det var for mange folk der.. Jeg må virkelig se å finne en god måte å løse kabalen fremover. Familie, trening, jobb, skole, blogg, sying og nettbutikk.. Løs den enkelt og greit for meg da.. :p

Det hjelper ikke når jeg sovner inne hos Spire når jeg legger han heller. Da er hele kvelden ødelagt!

Nei uff.. Nå har det blitt mye syting på meg i de siste dagene. Håper ting blir litt bedre nå fremover. Regner med det, ting tar bare litt tid i begynnelsen.

Likes

Comments

Blogglistenhits