Header

Bæring, babyutstyr

Jeg bærer uansett vær. Og selv nå som det begynner å bli litt varmere ute og den verste kulden har gitt seg får jeg har en del spørsmål i det siste om hvordan man kan bære ute i kulda. Er det trygt å bære de ute når det er kaldt? Hva er det smart å kle seg selv og barnet i når man skal bære ute?

For det første - Ja det er trygt å bære barnet ute så lenge du føler deg trygg og tar visse forhåndsregler og det ikke er for kaldt ute. Det er anbefalt å ikke gå eller sove ute i kulda om det er mindre enn -10 grader ute, og det er smart å bruke brodder om det er veldig glatt ute og alltid kle seg etter vær. Det er gjerne dette folk spør meg om. Hva bør man ha på seg når man skal bære ute. Det jeg pleier å svare da er følgende: Ikke for mye og ikke for lite. Noe som er viktig er at man ikke har på seg for mange lag når man skal bære ute, for dere ender opp med å overføre mye varme frem og tilbake mellom dere når man er så tett på hverandre. Selv er jeg en forkjemper for å bruke ull. Ull er isolerende og transporterer fukt så det holder oss tørr og varm selv om det skulle bli våt. Jeg går som regel alltid med ull, selv på sommeren.

En fin regel er å bruke ullundertøy innerst og ett lag med litt tykkere ull (personlig liker jeg enten strikket eller ullfleece) over, hals og lue i ull og gjerne med vindbreakers. Votter på hendene (gjerne med ullfor - mine er fra G-Sport) tykke ullsokker (eventuelt myke Stonz sko med ullfor utenpå vanlige ullsokker - Dette liker jeg å bruke.) holder på føttene om man bruker en bærejakke.

Det samme passer å ha på seg for deg. Når alt er på er man klare til å sjale eller sele opp og få på bærejakken. Jeg har flere bærejakker som passer til ulike anledninger. Jeg har to i fleece, en vindjakke og en softshell lang jakke/kåpe. Når man sjaler opp får jo dere begge ett til flere lag ekstra stoff over dere som også holder på varmen. På de kaldeste dagene liker jeg å bruke et ullsjal når vi skal gå et stykke. Når man bruker en bæresele får jo barnet også et lag ekstra med tekstil rundt seg som også skaper noe varme.

Det er ikke et must å ha en bærejakke - Noen foretrekker å bruke vanlige jakker og det går også helt fint. Det eneste man må tenke på da er at det kan være smart at barnet har på seg et ekstra lag tykkere ull for å holde varmen. Eventuelt en vind/vanntett dress over ullklærne for å ikke bli kald. Det kommer jo selvsagt an på hvor kaldt det er ute. Selv om man ikke bruker en bærejakke betyr det ikke at man ikke blir varm av hverandre når man går ute, for det blir man somregel uansett.

Jeg har erfaring med at det kan være lettere å komme seg steder når man bruker bæretøy istedenfor vogn, da særlig i snøvær. Noe annet jeg har fått stpørsmål om er hvordan jeg gjør det når man går fra kulda og inn på feks kjøpesentere. Noen synes kanskje dette er skummelt, men det er ikke noe farlig. Man kler av barna og seg selv. Men hva om de sover? Jo da må du fortsatt kle av dem noe slik at de ikke blir for varme. Hvordan? Finne en benk å få barnet ned hvor man kler av dem det nødvendlige, åpner jakker og tar av luer. Akkurat som du måtte ha gjort om barnet lå i en vogn.

Jeg håper dette gir noe svar på bæring i kulda. Er det noe du lurer på i forbindelse med bæring av noe slag så bare spør meg :)

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Livet, Spiremor, Barnehage

Nå har det vært stille fra meg en stund, av den begrunnelse av at jeg har måttet hatt tid til å gå i meg selv og finne ut en del ting for meg selv. Jeg har valgt å si opp jobben min og funnet meg en ny jobb som jeg begynner i i august. Jeg bytter ikke beite, men det føles fortsatt ut som jeg gjør det på en måte.

Jeg har jobbet i 6 år i en steinerbarnehage og kjenner pedagogikken godt, men nå går veien altså videre til det offentlige. Jeg skal begynne å arbeide med med det jeg studerer. Jeg har nå litt mer forståelse for at de vanlige førskolelærerne som har vært hos oss en stund har følt at pedagogikken ikke helt passer dem og at de derfor bytter arbeidssted. Det er ikke det at jeg ikke føler steinerpedagogikken passer meg mer. Det er ikke det som er årsaken til at jeg velger å gå. Det er mange årsaker som gjør at jeg velger å gå.

Jeg er veldig fornøyd med valget jeg har tatt og gleder meg til å starte med blanke ark. Jeg har fått meg jobb som pedagogisk leder i en offentlig barnehage på Majorstua, så det blir jo litt reisevei. Kanskje vi ender opp med å flytte etterhvert? Det vet vi ikke enda. Vi vet bare at vi skal prøve å bo der vi bor nå en stund før vi bestemmer oss for noe som helst.

Jeg er klar for nye utfordringer på et nytt sted, med nye fargestifter!

Likes

Comments

Annet rart, Bæring, Spiremor Design

I mars skal jeg stille ut en bæresele på en kunstutstilling på Finnskogen. Og da er det jo selvsagt min stolthet som stilles ut. Konge selen til Spire. Jeg gleder meg. Morsomt å kunne vise frem hva man kan og gjør til flere der ute. Det er jo kunst på en måte - særlig siden den er hjemmelagd!

Jeg har stilt ut flere ting på Finnskogsutstillingene tidligere, så dette er ikke noe nytt for meg. Jeg har vel stilt ut noe annet hver år eller noe slikt de siste 10 åra. Kreativiteten lar seg ikke stoppe! Vil du vite mer om Finnskogutstillingen kan du lese om det her .

Likes

Comments

Livet, Bæring, Reise, Spiremor Design, Studier

Det har vært en helt fantastik helg hvor jeg har lært mye nytt - og fått oppfrisking i ting jeg allerede kan; Det er morsomt å kunne gjøre noe som dette i ny og ned. Utfordre og videreutvikle seg selv er noe jeg virkelig trives med. Denne gangen var det London som sto for tur og jeg har da begynt på min bærekonsulent utdanning gjennom School og Babywearing. Det praktiske kurset sto jeg med stil, så nå er det bare å bruke tid på å svare på en bunke med spørsmål få er jeg utdannet Babywearing consultant (Bæreinstruktør). Jeg har bod på hotell i Brixton - ca 20 minutter unna selve London sentrum med undergrunden; og gikk frem og tilbake til kurslokalet på 10 minutter. Hotellrommet var veldig behagelig, men jeg syntes det manglet litt inne på rommet. Personalet var kjempehyggelige, men maten smakte ikke, så jeg endte opp med å gå andre steder å kjøpe meg mat. På fredagen måtte jeg sende ut både forretten og hovedretten - æsj! Heldigvis trengte jeg ikke betale for det.

Jeg har ikke hatt tid til å gå rundt i London by eller gjøre stort, men på lørdag og søndag var jeg ute med et veldig nært vennepar av meg som bor i rett utenfor London. Vi gikk å spiste på gaterestauranter inne på et typ Food Market i Brixton - rett bak hotellet mitt, og ut på en bar å tok litt å drikke og bare skravle i mange timer. Det var utrolig hyggelig.

Selvom flyet mitt ikke går før kl 19 i kveld så orker jeg ikke gjøre stort i dag heller. Jeg har sjekket ut av hotellet, men sitter nå bare i resepsjonen å slapper av frem til jeg må reise. Det er faktisk ganske deilig for jeg har ikke hatt så mye til å slappe av i helgen. Heldigvis er det ferie denne uka i barnehagen, så da skal jeg kose meg masse med Spire mens Spirefar er på jobben.

Jeg har ellers søkt på videreutdanning i personalansvar og ledelse fra høsten av, så det blir spennende å se om jeg kommer inn. Kjenner at det er en veldig spennende tid jeg går inn i nå - på veldig mange områder; Jeg elsker det!

Likes

Comments

Av ulike grunner tar jeg meg en bloggpause en stund. Jeg vil fortsatt ta imot begrenset antall bestillinger på egensydde bæreseler per måned, så følg med på facebooksiden min for mer informasjon og bestillings datoer. :)

  • 7578 lesere

Likes

Comments

Astma, Spire, Allergi

Det er valentines i dag. Det blir ikke feiret hos oss i år. Ikke stort i hvertfall. Spirefar fikk en liten gave av meg i dag morres, men noe mer gjør vi ikke ut av saken. Legebesøket i går viste RS virus hos Spire, men han er nå på bedringens vei. Spirefar tok han med seg til Ahus å fikk tatt blodprøver av han der, så nå venter vi bare på svarene. Han har ikke hatt feber på noen dager, så da kanskje vi prøver oss med barnehagen igjen på torsdag. Vi fikk klarsignal av legen om at han kunne gå i barnehagen selv med RS viruset så lenge han ikke hadde feber. Jeg holder han hjemme noen dager til bare for å være sikker, så får jeg ta igjen de dagene jeg er borte i forbindelse med praksisen min senere. Helsa først!

I dag har vi også vært hos spesialisten igjen for å sjekke astmaen og allergiene hans. Det var ikke noe gøy å ta de testene i dag, men det gikk heldigvis fort over. Han slo ikke ut på noen allergier i denne omgangen, så da fikk vi lov til å begynne å teste med litt melk, yoghurt og ost så fort han har blitt helt frisk igjen. RS viruset har gjort slik at medisinene hans ikke har fungert som de skal, så det er også en av grunnene til at han har blitt syk igjen raskt. Han har vist hatt det i systemet lenge, og det ville ta opptil 5 uker før han har blitt helt bra igjen. Frem til da skal han ha medisiner 4-8 ganger om dagen, og vi har nær kontakt med legen hans på sms om det er noe mer. Astmaen hans har tydeligvis blitt veldig kraftig nå som han har vært dårlig også, så vi fikk også flere nye medisiner han skal ta i noen dager slik at det letner litt på trykket i lungene. Stekke bebe min.

Vi kjørte Spirefar til toget så han kom seg på jobb, og på vei hjemover igjen så sovnet Spire i bilen - og han sover enda. Så sånn går nå dagene. Nå skal jeg se om jeg klarer å sove litt selv - Det blir nesten som å gå tilbake til barseltiden dette, å sove når babyen sover.. Hehe.. Vel er man trøtt så er man trøtt. Greit å sove når man kan :)

Ha en super dag alle sammen!

Likes

Comments

Astma, Livet, Spire, Spiremor

I natt hadde jeg en av de nettene hvor jeg følte at alt kom til å gå åt skogen. Jeg fikk et angstanfall og fikk ikke sove for jeg var helt sikker på at Spire kom til å slutte å puste. Jeg er så glad for at jeg samsover med Spire, for da har jeg han i hvert fall nær meg hele natte og våkner for absolutt alt. Men i natt fant jeg ikke roen. Jeg bare lå å hørte på Spire puste. Han har nemlig en tendens til å holde pusten litt når han sover, så da høres det nesten ut som han kveles noen ganger. Det er skikkelig ekkelt å høre på. Spirefar gjør akkurat det samme.

Ettersom han har astma er jeg spesielt på når han er syk. Når vi la han i går hadde han en del feber, så da ga vi han litt febernedsettende slik at han fikk roen. Når jeg gikk inn for å sjekke han var han gjennomvåt av svette, men var kald. Da tok morsinstinktet over. Jeg la meg inntil han og fikk varmet og tørket han. Jeg bare lå å hørte på han puste. Og ble det litt for stille en liten stund var jeg borti med hånda bare for å sjekke. Jeg hater virkelig slike netter. De er så skremmende. Det er kun de verste tankene som slår meg i slike situasjoner. Men vi kom oss gjennom denne natten også. Uten noe mer enn litt hosting.

Han er feberfri igjen nå, men det var sånn han begynte gårsdagen også. Får bare krysse fingrene for at det verste er over. Siden jeg ikke har sovet stort i natt skal jeg nå legge meg noen timer nå. Ikke helt slik jeg ville feire morsdagen, men man gjør alt for å forsikre seg om at barna sine har det bra 24 timer i døgnet! Og siden det nå er morsdag, så skal jeg få bruke denne dagen som jeg vil. I senga. :)

God morsdag <3

Bildene er fra han var bare noen dager gammel. <3

Likes

Comments

Livet, Spire, Allergi, Astma

Den siste uka har vært utrolig slitsom. Etter en uke i senga var jeg endelig på jobb igjen på mandag. Jeg skulle ha halv dag siden jeg skulle på skolen både mandag og tirsdag,. Skolen klarte ikke å holde klasserommet fritt for sitrus selv om vi hadde en avtale om det. Det gjør jo ting ganske vanskelig - og farlig; for meg. Jeg endte opp med å måtte reise ganske raskt igjen på mandagen.

Når jeg hentet Spire i barnehagen på mandagen syntes jeg han var varm igjen, så de målte han raskt før vi gikk hjem. Ikke noe feber viste den der i barnehagen. Jaja tenkte jeg, sikkert bare varm av å leke. Så kom vi hjem. Han ble slappere og slappere, og varmere og varmere. Jeg målte 39.6 i feber. DA begynte kaoset i hodet mitt. Jeg hadde obligatorisk time på skolen på tirsdagen og Spirefar hadde et viktig møte på jobben. Vi ringte og ringte for å høre om det var noe hjelp hos besteforeldre han har vært alene hos tidligere og tanten hans. De skulle enten bort, på viktig jobb eller tok ikke telefonen. Da svingte jeg meg rundt og reiste ned til senteret hvor tanten hans jobber. På vei ned ringte hun heldigvis tilbake. Og på toppen av det løste problemet seg, for hun hadde fri fra jobb og kunne passe han mens jeg var på skolen. Men fytirakkern hvor stressa jeg var da. Det var helt jævlig.

Så på tirsdagen var jeg hjemme frem til Spiretante kom for å avlaste meg. Hun var veldig spent på om hun kom til å måtte skifte bleie, for det har hun aldri gjort før. Etter noen timer tikket det inn at hun hadde overlevd sin første bæsjebleie. Må si jeg var ganske så stolt av henne da.

På onsdagen hadde jeg fri, så da var det min tur til å være hjemme med Spire. Feberen fortsatte og det virket ikke som febernedsettende ville fungere ordentlig. Jeg pøste på med masse vann og alt han ville ha å spise. Det var jo ikke mye. Ved middagstider lagde jeg middag til oss alle tre. Spire spiste ikke noe av dette. Takk og lov - for vi ble nemlig matforgiftet. Hele natt til torsdag lå både Spirefar og jeg å holdt på å spy og fløy på do i et sett. Du kjenner kanskje følelsen? På morningen på torsdag følte jeg meg ikke spesielt mye bedre, men jeg tok meg sammen og dro på jobb. Spire skulle være hjemme med Spirefar. Etter knappe 2 timer på jobben ble jeg nødt til å gå hjem igjen. Jeg rakk så vidt inn døra før jeg kastet opp. Fikk krøpet under dyna og sov der frem til middagstider. Det var skikkelig vemmelig. Men jeg følte meg bedre.

Siden spire fortsatt hadde feber på torsdagen ble jeg hjemme med han på fredagen igjen. Vi lå på sofaen under pledd og spiste potetgull - som LYKKE havnet i hele sofaen!;, kjeks og druer hele dagen mens yndlingsshowene hans gikk på tvn. Ingen av oss orket å gjøre stort. Jeg lagde noen plakater jeg ble ganske så fornøyd med, som Bestefar - min pappa; skal skrive ut for meg oå jobben. Så mye orket jeg å gjøre. Han var så sliten etter alt i går at han selv ba om å få bli lagt i vogna. Han sovnet på et blunk og sov frem til kl 0800 i dag. 12 timer søvn, med litt våkenhet fordi han kastet opp og ikke fant smokken sin. Men alt i alt 12 timer søvn. Stekke bebbe min.

Spireonkel skal være hos oss hele helgen siden Mimmi og Bobbo har reist til Amsterdam. Han og Spirefar har spilt litt sammen og det ender nok også resten av helgen opp med å bli brukt til. Spire kastet opp både i går kveld og i natt pga mye slim, så han er ikke helt på topp i dag heller. Vi får se hva vi gjør i dag, vi må nesten få til noe, men hva? Lage hinderbane hjemme? Jeg finner på noe. Jeg er i hvertfall helt fin igjen. - Bank i bordet!!;

Fortsetter dette nå i dag, så blir det en tur på legevakten. Liker ikke at han har feber så lenge og at han er så mye syk. Det er virkelig sant det de sier om at første året i barnehagen er det tøffeste. Det hjelper jo selvsagt ikke da at jeg også jobber i barnehage og ikke har vært der på lenge selv, så da blir jeg jo raskt syk også. Men nå krysser jeg fingrene for at dette er slutten av sykdomsperioden for å vinter. Jeg skjønner virkelig at foreldre synes det er vanskelig når barna blir syke, for man har jo faktisk bare 20 dager tilsammen i året med sykedager, og i slike situasjoner forsvinner mange raskt. Jeg forstår også problematikken av å derfor av å måtte holde barna hjemme når de virker friske, men ofte blir barn sendt i barnehagen igjen for tidlig og kan smitte både voksne og barn, samt at de er mer mottaklige for nye ting som gjør at sykdomsperioden blir mye lengre enn den hadde trengt å bli. For Spire er det i hvertfall viktig å være godt på beina igjen før han drar i barnehagen igjen da immunforsvaret hans ikke er det beste. Nå krysser jeg bare fingrene for at han blir raskt bra igjen, for på tirsdag skal vi til spesialisten igjen. Det er vikrelig ikke en spøk å ha syke barn. Vi har jo ikke noe alvorlig her hos oss, og takk og pris for det. Jeg tar av meg hatten til alle der ute som har barn som er syke. Dere er flinke!

Likes

Comments

Livet

Her om dagen dro jeg på besøk til en venninne som skal ha barn når som helst nå. Jeg har lenge prøvd å få til en babyshower for henne, men siden vi aldri kunne samtidig, ble det heller til at jeg reiste å overrasket henne med en mini babyshower. det som skulle være en liten tur innom for en kaffekopp endte opp med å bli 5 timer med skravling og en tur på kafé. Vi pratet mye baby, fødsel og en del annet. Det var kjempe koselig. Man trenger slike dager hvor man bare kan være to venninner og skravle masse. Det ble litt av en cheatday for spisingen min.. Det var godt..

Nå venter jeg bare på en telefon hvor hun forteller at hun har blitt mamma. Jeg har drømt at de har fått sin lille i omtrent 2 uker, så nå venter jeg i spenning.

Likes

Comments

Annet rart, babyutstyr, Barnehage

Når man skal velge seg en god sovevogn er det faktisl litt å tenke på. Vognen pleier jo å brukes en stund og da bør den jo også være god å sove i eller?

Jeg har diskutert opp og ned i mente over hva slags barnevogner som er gode barnehagevogner med tanke på soving. Så følgende er bare mine meninger. Når man jobber i barnehage blir man kjent med mange ulike vogner. Det er mange barnevogner jeg absolutt ikke anbefaler å ha som sovevogn i barnehagen, og det er mange jeg liker.

Det viktigste for meg når det gjelder sovevogner til å ha i barnehagen er at ryggen har mulighet til å legges helt ned og at det ikke har en knekk i knærne slik som feks Stokke eller BabyJogger vognene har. Barnevogner som typ reise triller er heller ikke å anbefale.Tenk deg at du sovner i sofaen og har beina hengende utenfor slik at de dovner. Det er ekkelt. Blodgjennomstrømmingen til beina er ikke det beste i slike vogner. Vogner som Emmaljunga, EIO og Simo synes jeg er veldig gode vogner.

Man trenger ikke tenke på at vognen ser ny og hipp ut når den skal brukes i barnehagen, men vogna må også være i god nok stand og ha det som trengs for å kunne brukes både inne og ute til alle årstider. Jeg har tidligere vært borti vogner med tre hjul som har veltet med barn oppi, så jeg anbefaler ikke slike vogner som sovevogner i barnehagen.

Vel dette er i hvertfall mine tanker om saken. Hva er dine?


ps.Bildene er fra pintrest med søkeord strollers.

Likes

Comments

Blogglistenhits