Header

Annet rart

Min instagram profil er schizofren. Jeg følger mange rare profiler. Så jeg har funnet fram en del av de ig-kontoene som jeg følger og går inn på støtt og stadig for å få inspirasjon og motivasjon. Her er mine topp 5 som dere absolutt bør sjekke ut:


DIY og INTERIØR: @renatejosefine (sjekk også ut bloggen hennes @RENATEJOSEFINE )

Øverst på listen troner Renate med sine flotte interiør og diy tips. Hun gir meg en masse inspirasjon til hvordan jeg kan ha det rundt meg. Gjenbruk er også noe av det hun driver med, noe jeg er veldig glad i. Henne er det absolutt verdt å sjekke ut! Jeg elsker å scrolle gjennom kontoen hennes for å se hva slags nye festligheter hun har funnet opp!

MAT: @matbloggsentralen.no (Mye fin inspirasjon til mat du bør prøve!)

Av alle matinstagrammere der ute, er det denne jeg følger mest med. De har veldig mye spennende mat som man kan få inspirasjon av om du er som meg og aldri klarer å finne ut av hva du skal ha til middag..

MUM: @Amandamamma (sjekk også ut bloggen hennes @AMANDAMAMMA)

Dette er min flotte og gode kusine. Hun har utrolig mange fine bilder. En jeg henter en del inspirasjon fra. Så er du interessert i barn og familieliv er hun absolutt verdt å følge! Jeg elsker å scrolle gjennom kontoen hennes for å se hvordan livet går uke for uke.

TRENING: @stephfitmum (trenings mamma som inspirerer meg!)

Man trenger ikke stoppe å være aktiv etter at man har fått barn. Denne dama er en av mine store inspirasjonskilder når det kommer til å trene som en mamma. Jeg elsker å scrolle gjennom kontoen hennes for å se hvordan hun transformerer seg gjennom ukene som går. Bildene er motiverende, fargerike og kroppen hennes er til å begynne å sikle av. Jeg skulle ønske jeg hadde slike ben ;)

SFX SMINKE: @jillychaos (Inspirasjon til halloween sminke!)

Jeg har alltid elsket sminke, men da spesielt sxf - spesial effekt sminke; Jillychaos har mange kule inspirasjonsbilder nå som halloween ligger for lur! Jeg elsker å scrolle gjennom kontoen hennes for å se hva hun lager.

​Har du noen du gjerne vil at jeg skal følge? Eller bare et tips til noen fine IG profiler?

Følg meg gjerne på Instagram du også @spiremor!!

Likes

Comments

Annet rart, Livet

Jeg er en stor fan av gjenbruk. Jeg er vokst opp i en familie hvor det å gå på loppemarked er en helgeaktivitet. Vi fikk sjeldent nye klær og leker, men når vi gikk på loppemarked kom vi alltid hjem med mye fint. Denne tradisjonen har jeg tatt med meg videre til vår familie. Vi derimot bruker også en del penger hvert år på nye klær, sko og leker, men er også flink til å dra på loppemarked.

Vi har også begynt med noe morsomt. Vi har begynt å dra på byttetreff. Det er rett og slett treff hvor mange tar med seg noe de vil bytte ut og man tar med seg det man vil ha. Alt gratis. Disse treffene pleier å være hjemme hos noen, og alle som er med på dette liker å vite at ting går i arv. Jeg har kommet hjem med veldig mye fint når jeg har vært på slike treff.

I helgen var vi på loppemarked på Voksen skole, Grinbakken skole og i Fjellhamar hallen. - og en liten tur innom en jeg fikk tak i klær av til Spire; Vi fikk tak i så mye fint! Både en raserbil - noe jeg har ønsket meg til Spire til bursdagen hans, men ikke fikk, så denne fikk han av Mimmi i tidlig julegave!; mye fine klær, bøker, et skap og noen stoffer.

Likes

Comments

Livet, Spire

Spire har gått på svømmekurs - babysvømming; sammen med Spirefar mens jeg har vært i Danmark. Det har tydeligvis fått veldig bra, for nå elsker han vannet igjen. Jeg var så heldig å få bli med dem på den siste svømminga for dette kurset. Vi koste oss veldig som en familie der i vannet. Nå er det absolutt ikke lenge til han kan svømme av seg selv! DA blir det bare å fortsette å dra i svømmehallen slik at han får øvd seg!

Likes

Comments

Livet, Spiremor, Bryllupet, Spirefar

Det ble en spontan feiring på oss på tirsdag. Vi hadde egentlig bare ordnet barnevakt mens vi skulle reise å trene sammen, men siden ryggen min sa nei ble det heller en tur på kino. Mamma - Mimmi; tok seg av kveldsstell og legging så vi fikk kost oss med Kongens nei på kino. Hun fikk også tatt vårt årlige bilde med bildet fra fjoråret. Blir spennende å se hvordan vi forandrer oss fra år til år!

Jeg overrasket også Spirefar med et morsomt bryllupsbilde hengende i stua når han kom hjem. Jeg hadde nettopp fri fra skolen på tirsdag, så da fikk jeg ordnet og fikset litt med bilde - reiste til pappa og fikk gjort det på jobben hans; og fikk ryddet en del og sydd litt. Alt i alt ble det en produktiv dag. Og vi koste oss masse sammen!!

Likes

Comments

Annet rart, Reise

Nå får det faen meg være nok?! Denne togstreiken rammer alle - på både godt: med tanke på lokførernes rett til å si deres mening; og vondt: med tanke på alle som blir rammet;. så mye for å prøve å få mindre biler på veiene inn og ut av Oslo. Det er nå 3 uka jeg har kommet for seint på skolen - selv om jeg reiser tidligere og tidligere om morgningen. det blir bare mer og mer biler på veiene hver eneste dag. I dag brukte jeg over 1 time fra Lørenskog og inn på Høyskolen i Oslo.

Men kan ikke melkingen snart - helst i forrige uke!; bli ferdig? Staten og lokførerne bør da snart klare å komme til enighet i dette? For min del er denne streiken veldig irriterende ettersom jeg ikke har mulighet til å ta kollektivt pga helsa, og jeg blir da nødt til å ta bilen. Det hjelper heller ikke at jeg ikke kan reise før tidligst 0735 for jeg må levere i barnehagen og siden de ikke åpner før kl 0730 er jeg ganske låst. Jeg liker absolutt ikke at min lille gutt må bli i barnehagen så lenge pga trafikk kaos i Oslo.

Det hjelper heller ikke at det nye kjøre systemet inn og ut av Oslo sentrum nå bare går over den ene brua. Det skaper en del irritasjon og mange som sniker og presser seg frem. Det er ikke rart at det blir småulykker når det er så kaos på innkjørselen inn mot brua. Hvem er det som har tenkt på dette? Og hva er årsaken til at det har blitt så vanskelig å komme inn og ut av Oslo? Det skaper jo veldig lange køer, og Oslo blir veldig forbruker fiendtlig på denne måte.

Men kjære dere, skjerp dere! Hør på hverandre og kom til en løsning snarest! Regjeringen vil jo gjerne at vi skal reise kollektivt, men det er ikke alle som har mulighet til dette, og hva gjør man da når kollektivtrafikken streiker?

Likes

Comments

Livet, Spiremor, Spirefar, Bryllupet

I dag har Spirefar og jeg vært gift i 2 år. Jeg kan ikke tro hvor fort tiden går!

18. oktober 2014 ga vi hverandre vårt JA. Endelig var vi gift og jeg var - og er fortsatt; så glad for at jeg fikk drømmemannen min. Bryllupsdagen var full av kjærlighet, og jeg følte meg som verdens heldigste og lykkeligste jente - føler det samme enda. Jeg kan ikke si noe annet enn at kjærligheten fortsatt vokser.

Jeg var 14 år når jeg møtte Spirefar for første gang i 2003. Han var en sjarmerende, entusiastisk, kjekk og raus gutt med verdens største smil. Selv om det ikke ble noe mer enn en fling den gang da, har han alltid stilt opp om jeg har trengt det, selv når vi bare var venner. Vi var jo alltid mer enn bare venner. Vi var naboer også.

Vi ble kjærester i 2011, og etter 3 år giftet vi oss i Strømmen kirke foran familie og venner.

Det har vært to magiske år, med mye nytt og spennende som har skjedd oss.

Vi ble gravide på bryllupsnatta - hadde eggløsning den dagen, så jeg regner det fra da..; Vi har blitt foreldre, kjøpt oss ny bil, Spirefar har vært gjennom et par ulike jobber, jeg har begynt å studere igjen, bod i Danmark alene i 6 uker, fått et barnehagebarn og fått nye venner.

Jeg sitter fortsatt med følelsen av at bryllupsdagen vår er et av mine topp høydepunkter her i livet. Jeg dykket ned i bildearkivet og fant frem bilder fra den store dagen. Det ble en magisk dag, etter mye planlegging, mange tårer og beinhard jobbing.

Gratulerer med bryllupsdagen Spirefar, og skål for mange, mange fler. Du er den perfekte blanding av min beste venn, helt, prince charming og superpappa!

Jeg gleder meg til resten av livet med deg ♥ Hurra for kjærligheten!

Vi ga hverandre en tatovering i kombinert bursdags-, bryllups- og julegave, som vi skal ta i desember. Vi ville heller ha noe som varer, enn noe som bare kan nytes i noen timer.

Likes

Comments

Annet rart, Spiremor, Bæring, Spiremor Design

Jeg har alltid vært opptatt av å skape ting, samme hva det var. Jeg har drevet med tegning, maling, skulptur, musikk av ulik slag, sminke, stying og søm av ulik slag. Jeg har sydd mye oppgjennom åra, men det er først etter at jeg ble gravid at jeg begynte å sy igjen for fult. Etter det har jeg vært fulstendig sygal. Jeg syr alt fra barneklær til halloween kostymer, bæreseler og bære-accessories. Jeg er selvlært - med hjelp av youtube og mamma; Jeg skal på kurs på nyåret, men det er bare for å ha det på papiret.

Jeg kjøpte meg en symaskin for 5 år siden, men den gikk under nå etter en heftig krangel. Så da har jeg brukt mammas symaskin, frem til jeg kjøpte meg en ny nå i begynnelsen av oktober. Pga den har Jeg fått kommet godt i gang med produksjonen av ulike produkter jeg skal ha i nettbutikken og på julemarkedet.

Jeg har fått tak i mye stoff i det siste, som jeg er helt forelsket i. Det kommer til å bli så mye fine ting. Av materialer er det alt fra råsilke, lin, bomull og ull. Det er både sjalstoffer og vanlige stoffer litt om hverandre her. Det er herlig å se at disse fine stoffene blir omgjort til noe spennende.

Sykroken min er foreløpig ganske liten, men jeg klarer meg fint der enn så lenge. Jeg har i grunn tenkt til å ordne meg en sykrok inne på soverommet, men da må det gjøres en del forandringer der inne først. Tar det med tia. Det som er viktig nå er jo at jeg er fornøyd med kroken min og at jeg får produsert det jeg trenger. Spirefar vil jo egentlig ha plass til å trene der inne, så da får vi finne noe som passer for oss begge!

Her er noen av stoffene mine..

Likes

Comments

Hvorfor er det slik at julen skal trenge seg på allerede i begynnelsen av oktober? Jeg har ikke lyst til å lese om julen i magasiner før nærmere desember - i slutten av november feks;. Magasinhyllene er flyt med blader som tar opp hva er meningen med julen? Hva betyr advent? Slik forbereder du barna til julen osv..

Er det virkelig nødvendig å starte så tidlig? Jeg forstår jo at det er mange som kjøper gaver og gjør seg klar til jul i løpet av hele året. Det er jo greit nok det - jeg har jo allerede spurt om det med julekalender for de minste, men det var bare pga at jeg da var i Danmark og fant noe jeg eventuelt ville bruke i en kalender;. Men er det nødvendig å begynne å selge julestjerner og julepynt allerede nå? Noen som er enige?

Jeg gleder meg til jul, men jeg har noe annet å glede meg til først - Halloween; Jeg vet at halloween ikke blir feiret så stort her i landet, men det er jo noen som gjør det, så kanskje lage litt mer rom for det i butikkene også? Hva med å vente med å plukke frem julepynten frem til halloween er ferdig?

Jeg har jo omtrent nettopp pyntet til høsten hjemme, så hvorfor skal jeg da bli påminnet om at "Winter is coming!" når det enda er en liten stund til? Jeg vil nyte høsten så lenge jeg kan før jeg bytter ut høstpynten med julepynt.

  • 1669 lesere

Likes

Comments

Jeg fikk litt respons her og der på innlegget mitt om Spires rutiner, så da tenkte jeg å vise dere hvordan dagen min så ut i går.

Natta ble ganske turbulent med en liten Spire som fikk feber og diaré iløpet av natta. Han fikk ikke sove og bare lå og vridde seg oppå meg hele tiden så jeg fikk ikke sovet stort.

Det ble dermed en tidlig morgen- 0617. Nattens hendelser hadde nemlig også kommer seg ut av bleia og over på sengetøyet. Jeg måtte da sette i gang med å ta av alt sengetøy og sette på en vaskemaskin og hevet meg i dusjen. Mens jeg fikk kledd på meg fikk Spirefar dusjet Spire og seg selv.

Spirefar ble hjemme med Spire siden han ikke kan gå i barnehagen med diaré og feber. Hadde det ikke vært for at jeg hadde en viktig time i tilknytning til den ene oppgaven min hadde jeg blitt hjemme.

0700: Spirefar tok seg av mating av Spire mens jeg ordnet og fikset med alt jeg skulle ha med meg på skolen. Så heiv jeg i meg frokosten, vasket bord og benker, lagde matpakke - som jeg klarte å glemme hjemme!; og stupte ut av døra kl 0734.

Det var en del trafikk på vei til skolen, men jeg fikk parkert og var på skolen akkurat i tide - 0830; Forelesningen ble litt annerledes enn jeg hadde tenkt. Vi så på film - Troll Hunter; før vi hadde 30 minutter med forelesning. Det var det. Hadde jeg vist det hadde jeg nok blitt hjemme for jeg har sett filmen mange ganger før og jeg fikk lite ut av undervisningen. Men vi var altså ferdig på skolen kl 1115.

Da var det bare å tursle opp til en konsultasjonstime kl 1130 på Attitude tatoverings studio for min nye tatovering - fikk tatovering av Spirefar som kombinert bursdag, bryllupsdag og julegave; Der fikk jeg pratet med hun som skal ta tattoveringen min og vi fikk planlagt hvordan den skal se ut. Jeg har fått time først 3. desember, så jeg har fortsatt god tid på meg, slik at den blir helt perfekt!

Jeg satte nesa hjemover kl 12. På veien kommer jeg på at jeg må innom å kjøpe bursdagsgaven min fra mamma og pappa. Så da ble det en tur på metro senteret istedenfor. Der ble det nye treningssko på meg - gaven fra folket; nye sko og sokker til Spire. Så en snartur i matbutikken. Mens jeg var der fikk jeg melding om at bøkene jeg har bestilt på biblioteket kan hentes. Det passet jo bare helt supert for biblioteket var i nabobygget.

Jeg var hjemme igjen kl 1305. Jeg får så vidt tid til å lage meg mat før Spire våkner. Og selvsagt vil han ikke ha egen mat. Han vil ha min. Vi delte da en brødskive og slappet av litt med tvn i bakgrunn. Det skulle jeg aldri ha gjort for der ble vi sittende til kl var 1456. Planen var jo egentlig at jeg skulle få tatt meg en treningsøkt når jeg kom hjem, men jeg er fortsatt ikke helt i slaget så da droppet vi den.

kl 15 fikk jeg da endelig satt meg ned å begynt på en skoleoppgave som skal leveres snart. Hadde det vært en vanlig dag hadde jeg reist å hentet Spire i barnehagen rundt da. Jeg satt med dyne rundt meg og skrev oppgave i litt over 2 timer. Det var jo ikke bare enkelt å konsentrere seg, for Spire og Spirefar lekte bak meg en stund. Så fikk jeg dem heldigvis til å gå å begynne med maten og bake en kake. Da ble det fred å få en liten stund.

Jeg ble rop ut til ferdig middag kl 1723. Da hadde jeg kommet godt i gang med oppgaven min. Spire hadde spist litt, men var så bajas - han hadde kastet maten på gulvet og knust en bolle; at vi sendte han ned til Mimmi mens vi fikk spist. Vi koste oss med maten og en episode av nrk1 nye serie Vikingane - absolutt verdt å se!; før vi fikk ryddet og ordnet litt før vi hentet Spire igjen kl 1820.

Spirefar ordnet med kveldstellet til Spire, mens jeg ordnet med noen oppgaver med Mimmi. Så leste jeg en bok for Spire før han la seg kl 19:09. Heldigvis tok ikke leggingen altfor lang tid, så Spirefar og jeg kunne kose oss med kake, is og film. Vi endte opp med å se på Suicide Squad, men jeg sovnet halvveis inn i filmen. Jeg våknet igjen kl 21:03 og fant ut at det nok var best at jeg bare gikk å la meg siden jeg droppet klassefesten som skulle ha startet kl 22.

Jeg endte da opp med å gå å legge meg kl 2134. - Fy flate, nå føler jeg meg gammal. Klarte ikke være oppe til kl 22 engang. Blææ...

  • 1755 lesere

Likes

Comments

DIY

For noen år siden lagde jeg en Date jar. Det gjorde jeg rett og slett fordi vi ofte ikke hadde en idé om hva vi skulle gjøre. Det blir jo ganske kjedelig å alltid gjøre det samme. Så da kom jeg på denne ideen. Jeg lagde lapper med ulike kategorier slik at det ikke alltid blir det samme - du finner de nederst på siden;

Du trenger:

En krukke

papir - kan også bruke ispinner

pen eller tusj -jeg skrev mine på pcn og skrev de ut;

Merkelapp for beskrivelsen - jeg brukte Blackboard klistremerke og kritt tusj;

Om man vil pynte med noe mer kan man knyte på et bånd rundt krukken.


Forslag til dater - her går det litt i norsk og litt i engelsk;

Her har du en del flere som du godt kan bruke om du ikke finner på noe selv :)

Det er dater som kan foregå hjemme, ute, gratis, dyre osv. Bare fantasien setter grenser.

 


Middag med stearinlys og film!

Alle lys og mobiler skrus av. Nå er det tid for kos. Snakk sammen under middagen og sitt i armkroken til hverandre under filmen.


“Camping” innendørs.

Lag et fort av tepper, finn frem soveposene og get cozy. Vær våken til langt på natt og prat.


Game Night.

Needs no explanation, right? Each of you pick your fave and get those competitive juices flowing!


Vin og ost


$$

Indoor Picnic.

Break out the blankets, sandwiches and drinks and desserts in mason jars (ahhh!). Plan a perfectly sweet little picnic on the floor of your family room for a unique menu and perspective.

Campfire and S’mores.

Stir up a campfire in the garden and spend the evening star gazing and making s’mores!

Fondue night with a movie of your choice!


$

Spa night with massages, candels and facials.

Planlegg en ferie/reise sammen.

(drømmeferie, weekendtur, osv.)

Ha kinokveld i hagen!

Sett opp prosjektor og heng opp et laken og ha en kinokveld i hagen med alt som hører til: popkorn, brus, tepper, osv.
Film maraton helg!

Couple Cooking: Themed Dinner!


(Meksikansk, Indisk, Asiatisk, italiensk osv.)

$

Bake cakes, make cookies, etc. togehter.

Bad sammen!

Sett på romantisk musikk, tenn stearinlys, ha skum i vannet, drikk noe godt (vin, champagne osv) og kos dere!

Overrask med frokost på sengen!

Gå på tur!

Ta med en sekk med matpakke og drikke, varme klær, sitteunderlag osv. og gå på tur evt i skogen. Gjør noe morsomt ut av det - f.eks. geocaching

Bygg en snømann og lek i snøen!

Om det er vinter og mye snø fungerer dette! Evt på hytta!

Go camping in your backyard.

Pitch a tent in the backyard for the night. Make a bonfire, roast a marshmallow (or two, or three) and end off the evening with some stargazing—there’s nothing more romantic than that!

Play a messy game of Twister.

Take it to the backyard and play game of messy Twister. The same rules apply, but put coordinated paint colors on the Twister circles and let the games begin!

$ første gangen man skal spille - kjør spillet ca 250 kr.


Spill kort!

Hva som helst av kortspill teller her!

Play truth or dare.

Revisit the infamous childhood game of Truth or Dare by walking around town taking turns asking each other the age-old question. You’ll learn tons about each other and have a total blast!

Make a special candle-lit dinner and play a two-person board game.

Play darts or billiards at a local dive.

$

Go ice skating.

$

Have a culturally-themed date where you serve traditional food and learn about another culture and the way they celebrate or date! Add in a movie that takes place in that specific country, or a documentary about the culture.

Mystery date:

Put three or four ideas for dinner, activities, and dessert in unmarked envelopes and pick one at random each time you finish with the last task.

Go to the shooting range


$$

Go see a play or show at a theater in your area, or even a high school.

$-$$$

Test drive super nice cars.

Make t-shirts.

Get cheap, plain white tees from the store and decorate them with sharpies or paint. Stencils are helpful or you can just wing it!

$

Feed the ducks at the park.

Go to open houses and talk about your dream home

Make bucket lists together and try to cross one off that night. This could potentially give you tons more date ideas.

Build something with Legos.

Finger paint together, try to create a masterpiece.

Visit antique shops and thrift stores and compete to find the funniest, rarest or oldest items

Take a dog for a walk.

Go to an art gallery, museum or exhibit in town.

Many of these have local or student discounts.

Go fishing and cook your catch for dinner

Do touristy things – in the city you live in

Dress up in your fanciest clothes and order dessert at a nice restaurant.

$$-$$$

Go bowling!

$

Go miniature golfing

$

Go see a local band or musician, or open-mic night.

$-$$

Go to a free community event.

Teach each other skills.

How to play an instrument or decorate a cake etc.

Go to a local basketball court and shoot some hoops.

Get dressed up and go to expensive open houses.

Make it a beach day.

Take a dip, make a sandcastle, play a game of beach volleyball, or just totally chill out together while soaking up some sun this summer.

Find a free concert.

Dinner at a restaurant of your choice!

$$-$$$$

Weekend morning walk and brunch!

$-$$

Picnic in the park!

$

Food crawl

(drinks, appertizer, entree & dessert all at different places)

$$-$$$

Sign up for a free class

Have a karaoke nigth.
Use YouTube videos for karaoke.

Go on a bike ride

Watch the sunset

Go dancing!

$-$$

Watch the sunrise

Try a new hobby togeher.

Pick a room or piece of furniture to paint and go find some paint samples.

Take each other on in some kind of challenge - an eating contest, beat each other's score at a video game, run a race.

Ta en tur til Reptilparken

$

Do something out of your comfort zone

Gå på Nille, Søstrene Grene eller TGR og overrask hverandre med en gave med maks verdi på 50kr.

Ta en tur til Megazone og prøv de forskjellige spillene!

$$-$$$$

Sjekk inn på et hotell for en helg.

Bestill roomservice og gå ut på byen!

$$$-$$$$$

Reis å bad på Bislettbad

$$

Gå på sopp-/bærtur

Meld dere opp på en konkurranse eller løp og tren til dette sammen!

Ta en hel dag i byen inkludert frokost, lunsj, middag, kvelds og gå på sightseeing

Finn på en egen date:

Finn på en egen date:

Likes

Comments