View tracker

Fisk i hummersås med räkor och potatis 225°C
2 personer



Gjorde detta av grejer jag hade hemma och följde inte receptet helt eftersom ja saknade vissa grejer. Men skriver de så som ja gjorde idag men ist för grädde kan de va mjölk å lite annat. Men jag själv gillar när såser är mer gräddiga i smaken och konsistensen. :) gjorde även mer sås än vad jag behövde för att ha de som sås till något annat. ^^ man kan även göra mos av potatisen och spritsa de över fisken och sätta in de i ugnen ! Gör helst eget mos ! Godast då :)
(gör du mat till 4 personer behöver du inte dubbla såsen)

Du behöver:

Ca 7 potatisar

2 fisk filéer
Ca 2 dl räkor
3 dl grädde
4 dl vatten
1 påse hummersås (som man även har till soppor)

KRYDDOR:
Flingsalt
Svartpeppar
Vitpeppar

Såhär Gör du:

Sätt på ugnen på 225°C.
Skala potatisen och lägg de i kallt vatten mesans du gör i ordning fisken.
Blanda ihop grädde (eller mjölk) med vatten och hummersås pulvret i en gryta och koka upp massan.
Du kan välja om du vill dela fisken i mindre bitar, ca 3 cm, eller om du vill lägga i hela filéer.
Smöra en ungsform och lägg i fisken.
Krydda med flingsalt, peppar och vitpeppar efter eget smak och tycke.
Strö över räkorna och häll sedan över såsen satt den täcker både fisken och räkorna.
(Vill du ha mos istället för potatis till så lägger du på moset innan såsen bara)
Sätt in formen i ugnen 20-30 minuter.
Under tiden kokar du potatisen så är det klart ungefär samtidigt.

Ett super god måltid att gotta sig med en fredag eller sina vänner med ! :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Fisk med chilisås och pressad potatis
Portion för 4 personer

Du behöver:

Ca 14 potatisar

500-600g fisk (denna gång valde jag Hajmal)
2dl cream fresch
2dl vispgrädde
1dl chilisås

Någon slags grönsak (denna gång var det bönor)

KRYDDOR:
Svartpeppar
Vitpeppar
Salt/havssalt
Dill

 

Sähär gör du :

Börja med att sätta ugnen på 225 °C tina även fisken i god tid satt du kan arbeta med.
Smörj en ungsform.
Har du frysta grönsaker så värm dem lite på plattan innan du lägger dem negerst i formen.
Dela fisken i bitar, ca. 2-3 cm och lägg dem övergrönsakerna i ett jämt lager.
Krydda med salt och peppar.
Blanda ihop Cream Fresch , Vispgrädde och Chilisåsen i en bunke och häll sedan massan
jämt över formen.
Lägg ett jämt lager med dill och ställ sedan informen i mitten av ugnen i 25 minuter.

Medans du väntar på att fisken ska bli klar kokar du potatisen och pressar den.

 

 

Simsallabim och du har en SUPERGOD måltid att buda vem som helst på ! :)

Likes

Comments

View tracker

Smulpaj med kassler och broccoli (:
Gör en enkel smulpaj med smak av skinka, ost och broccoli!


Ingredienser

4-6 port

150 g rökt kassler
400 g broccoli
4 ägg
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%

1 dl mjölk
2 dl Arla Köket riven ost gratäng
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Smuldeg:
2 dl vetemjöl
50 g smör
1 msk vatten

 

Såhär gör du (:

*Börja med att sätta ugnen på 200 grader
*Skär sen kasslern i lagom stora tärningar
*Koka broccolin knappt mjuk i lättsaltat vatten och dela även den sen i bitar
*Smörj en pajform med en klick margarin
*Lägg sedan i kasslern och broccolin i den smorda formen (ca 24 cm i diameter)
 
*Vispa sedan ihop ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar i en bunke
*Häll äggstanningen jämt över innehållet i pajformen
*Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min
 
*Under tiden hackar du ihop mjöl och smör till en grynig massa
*Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en smulig deg
*Strö tillsist degen över pajen och grädda ytterligare 20 min
 
Servera med sallad och/eller bröd

 

Likes

Comments