Kanoterna är tätade och indianerna paddlar för allt vad fjädrarna håller.
På söndag den 1 oktober blir jag hövding igen med Novalie som Brave Gudrun på ryggen. Tillsammans blir vi som en orkan på skala 5.
Håll i hatten för nu är det löpsdag igen!

Svensk galopp satte huvudena tätt ihop och Gordon som är banansvarig i Göteborg gick ut med tekopp och öste banan och hans fru gick efter och blåste med hårtorken. 
Banan är alltså ridbar igen och på Söndag 1 oktober blir det en indianstrid på gräsbanan.  Självklart är min plan att jag och Novalie skall gå vinnande ur striden.

Filippas valde att inte vara med på denna tävling.  Hon menar att hon just nu satsar på att träna lite hoppning inför kommande vintervila i galoppen. Trist att åka utan henne! Hennes matte Evelina däremot tar ingen timeout utan startar med SGA Zaafir Turf istället.

Under tiden tar jag med Savanna på trevliga turer i skogen och hon ger mig massa kärlek och fina frisyrer. Jag känner mig....vuxen...ja faktiskt. 
Min tjocka päls är fortfarande kvar och skall jag kunna prestera måste matte se till att den klipps bort.

På lördagen innan löpsdagen är det terrängträning,  men det ser jag mer som uppvärmning. Jag behöver ju inte hoppa det högsta hindrena....jag kan ju krypa emellan.

//
Over and out från Spider som fortfarande får taskigt käk av matte.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag var, snygg, jag var stilig och jag var taggad idag när jag klev av transporten på Säve. Ja, jag var så taggad att jag smittade av mig till Filippas. Tillsammans kunde vi käkat taggtråd innan träningen idag.

Min nya skötare Savanna hade gjort mig iordning innan vi åkte och det nästan gnistrade om mig.....eller ja egentligen var det pälsen som yrde för jag fäller som en gammal grizzlymatta just nu. Fy tusan alltså! Det är inte estetiskt nånstans känner jag. Klippmaskinen måste fram snarast men jag håller mig långt ifrån den ömma modern.

Min nya pilot Novalie satt smidigt upp på mig och tillsammans tog vi några lugna varv runt banan. Det är ju söndag så jag tog det extra lugnt. Men så sprang Moa plötsligt om mig med Cornelia ( min gamla pilot) och det kunde jag inte tillåta så tillfälligt ökade jag farten. Novalie är en utmärkt pilot. Säker i sadeln och mjuk i handen och jag får mycket beröm. Precis så jag vill ha det! Jag skötte mig utmärkt idag och matte sa att jag var sååå duktig. Visserligen har jag horn på tränset...men vem tror hon jag är? En Barbar eller!?

Filippas däremot....Hon hade inte horn på tränset....de växte ut i pannan idag. Hmm...undrar om det var nåt jag sa i transporten?

Startträning stod på agendan idag för både mig och Moa. Tror mest det var hon som behövde...Hon är snabb men grejar så i starten.

Klara...färdiga...riiiid.....och så var vi iväg. I överljudsfart galopperade vi fram. Novalie först lite försiktig, men sen ta mig tusan red hon som att hon var jagad av något med horn..men..gnähähä...det var ju jag som hade hornen och jag jagade Moa för hon är snabb den lilla snyggingen. Det blev ingen överljudsbang denna gången, men vi skrattade hela vägen i mål.

Lycklig och nybadad klev jag på transporten och i dånande oväder rullade vi sakta hemåt. Då det var åska, hagel drivis och pingviner ute när vi kom hem så fick jag chilla i boxen och matte serverade varm gröt och hö. Perfekt avslutning på helgen.

Nu ska jag chilla i veckan och kanske ta med Savanna på en tur eller två och reta Mighten lite....han är så lättstött. Gnähähä!

//

Over and out från Spider som undrar om Bajonetten fick sin biokväll med snacks?


Likes

Comments

Visst visst, det har regnat en del den här veckan, men jag är optimist och dessutom flexibel så jag hade förberett mig ordentligt för en blöt bana i morgon.
Flytväst - check
Simfötter - check
Snorkel - check
Cyklop - check

Men neeee de stängde banan pga för mycket vatten.
Suck, jag som stämt möte med fansen och skulle få sitta i tornet och referera fullbloden tillsammans med David Crona.
Jaha...Vad ska jag göra då?
Matte distraherade mig en stund genom att ta med mig till affären för att köpa sadel. Jag har nog glömt att berätta att jag skall iväg och träna terränghoppning med Novalie i slutet av månaden och då måste jag ju ha en riktig sadel.
Mångsidighet är viktigt har jag hört! 

Tränare Lotta hörde av sig under dagen och talade om att vi tränar i morgon när tävlingen blev inställd. Passar mig utmärkt, jag har ju laddat för att springa menar jag.
Tur sandbanan är ridbar!

Jag har även fått en ny skötare hemma i stallet. Det är kusin Savanna som ville börja med hästar igen efter ett litet uppehåll. Jag passade på att rymma från henne genast. Hehe! Det gäller att sätta sig i respekt direkt. Sen var jag snäll när hon borstade och friserade mig.  Matte talade om att Savanna skall rida mig några gånger i veckan...shit hon menar verkligen allvar med min bantning! 🤐

Jo så fick jag en ny lillebror idag. Lillebror? Den är liten, svartvit och inte lik en häst alls. Mycket knepigt?

//
Over and out från Spider som funderar som tusan över "lillebror".

Likes

Comments

Alltså jag måste ställa frågan till er alla nu.
Vad äter ni och hur mycket mat får ni?

Sommarmånaderna hos mig är jättebra med stora hagar och hur mycket gräs som helst.
Matte klagar förstås på att det inte är bra för mig och försöker sätta på betesreducerare.
Den tar jag av mig lätt som en plätt och gömmer på väl utvalt ställe. Sen börjar föreställningen när matte upptäcker att den är borta och börjar leta.
Då står jag med ett saftigt grässtrå i mungipan och ler i mjugg.  Hon är ju för söt där hon flätter runt i vår 4 hektar stora hage och tror hon skall hitta det Jag har gömt.
Gnähähä!

Men sen kommer övriga 9 månader på året då jag flyttar in i min specialbyggda box på natten och har begränsat med mat i en betydligt mindre hage på dagarna. Hagen är såpass liten att matte hittar allt utan större ansträngning.  Trist!
Hursomhelst....Hon begränsar mitt födointag alla de här månaderna. Vilken fräckhet!
Jag får knappa 2 kg på natten blandat med HALM?
En tuss hö på morgonen och några tussar under dagen.
Innehållet i morgon och kvälls hinkarna är magert. Lite mineraler, för er som inte vet är det att jämställa med broccoli och brysselkål,  och lite snålt med nåt annat odefinierbart.

När jag kikar över till Filippas har hon ett enormt hönät som är fullproppat med mat och inte ett endaste halmstrå i. Hennes hinkar är fullproppade med lucerne, müsli,  mineraler, olja och annat gott. Hon äter dessutom 4 gånger per dag och får ofta nån varm gröt.

Jag har koll och jag tycker det är orättvist.  Inte ens på helgen får jag festa till det. Jag är ganska säker på att hon själv stoppar i sig både chips och choklad och annat som tvåbeningarna äter och som anses onyttigt. Men jag, jag får leva med minimum. Inte rättvist!

Häromdagen snackade jag lite med min polare Mighten , som jag och Filippas delar mattar med, och han berättade att även han är satt på diet. Visst, lite gnäller han för han får ju mycket mer att äta än mig men jag köper poängen.
Å andra sidan kan ju jag tycka att heter man som han gör, Try Me If You Dare, så kanske man skulle tuffa till sig lite och leva upp till namnet och sätta lite press på tvåbeningarna.
Men nänä han kommer hoppandes i sin fyrfota skutt med ett töntigt leende på mulen så fort de kommer i närheten.
Han förstår inte alls det här med att ingjuta respekt och leverera lagom med intresse för mattarna. 
Men han kan inte hjälpa det....hans pappa kommer ju från USA och där har de inte alla indianer i kanoten. Herregud de valde ju han den där Trump till president och det fattar ju vem som helst att de inte hade gjort om indianerna paddlat ordentligt.
Men hans pappa är snygg det måste jag medge och Mighten har ärvt hans utseende även om han inte lever upp till sitt namn.

Nä nu måste jag avrunda för åskan dånar och då skall man inte använda telefoner o paddor o sånt fick jag veta för det är farligt. Men hallååå jag då? Ska jag behöva stå ute nu? Matte....kom och ta in mig!

Over and out från Spider som inte alls gillar åskan och inte ens har en sten att gömma sig bakom.

Favoritbild i repris, och jag kan lova att den här indianen paddlar med alla fyra hovarna om ni fattar vad jag menar! 😉

Likes

Comments

På söndag är det löpsdag igen, och detta med westerntema.
Väldigt spännande!
Men vad innebär det egentligen? Jag var tvungen att googla.
Hmmm....Quarter race......men snälla nån!
Ett gäng fullstora hästar som springer en distans kortare än den Jag springer....väldigt mycket kortare än tex ponnyderbyt i augusti.
Jag googlade lite till....400 meter är alltså distansen för dessa hästarna.
Hmm....jag har visserligen ett eget lopp med Novalie, men alltså min kondition är god så jag kanske skulle anmäla även till Quarter racet?

Polebendning och Roping är andra grenar som skall visas...lät dock inte lika intressant så jag kanske travar bort och hoppar en stund i hoppborgen.  
Jag är ganska säker på att Novalie hänger med på detta. Man måste ju chilla ibland! Hur många fans borde inte finnas i hoppborg liksom?

Kanske skulle jag vara med och referera fullbloden?
Känns som att det är slöseri med att jag håller mig på stallplan hela dagen.

Undra om det är morotsbuffé  föressten?
Varje god tävlingsplats har ju buffé och hungrig är jag ju alltid.

Indian blev temat på söndag...jag hade tänkt sheriff, men indianhövding borde funka lika bra. Spidermann Warhorse, låter ju hur fräckt som helst!

Filippas ska inte med på Söndag och det blir riktigt tråkigt att åka utan henne. Det blev inga mer C ponnyer anmälda. Vem ska jag prata taktik med nu?

Vill ni hitta på något riktigt kul på Söndag så kom till Göteborg Galopp. 
Har du Cowboyhatt är det dessutom fritt inträde och där är garanterat fritt från Huliganer! Dessutom är ju Jag på plats.

//
Spider som funderar på vilken frisyr manen skall ha på Söndag.

Likes

Comments

Wow är det enda jag kan säga!
Bro Park är en arena för gudar....dvs....MIG!  Enorma banor, stora läktare och STORA skärmar där jag syns i jätteformat. 
Tänk att de hade just mig i åtanke när detta byggdes....otroligt!

Idag gick jag ut i dagens första lopp. Att Bajonetten är vass det visste jag, men så trevlig att jag måste bortse från det. Snygg oxå för den delen och matchar mig perfekt med sin svarta färg.
Men de andra ponnysarna....så söta och så väna på utsidan men så skarpslipade och snabba under ytan. Ajajaj!

Idag hade jag ny styrman vid ratten. Novalie 7 år och jag hade lovat att ta hand om henne så här på jungfrufärden. Vilken otroligt liten mjuk tjej men så tuff ändå. En riktig flugviktare som jag ska va rädd om. Cornelia är saknad men alltid med ändå och jag avgudar henne.

Det blev en hård strid på en ruskigt blöt och tung bana. Bajonetten var ju snabbast som vanligt men jag var med och krigade med de andra.  Lite försiktig var jag nog med tanke på att det var första turen med Novalie. Jag vill ju inte skrämma henne med överljudsfart så här första loppet. 🐴
Tillsammans tog vi oss in på en riktigt fin 5 plats i ett sällskap med fullblod i A ponny kostym.

I ren glädje fortsatte jag att galoppera tillbaka mot ledvolten så att Novalie snabbt skulle kunna väga in efter loppet. Jag visste att jag var snygg, jag visste att jag var bra....då är min dag gjord lixom.

Nästa vecka är det gräslopp på Göteborg och då blir vi farliga...gräs är ju....Gott! Dessutom är det westerndag så jag ska nog vara sheriff tror jag. Nån måste ju hålla ordning på banan en sån dag! Dessutom borde det imponera på läckerbiten Moa som ska springa i samma lopp som mig. 😍

Efter många timmars åkande är jag nu äntligen hemma i min box bredvid Filippas och det känns skönt. Min polare Mighten var lite butter först för att vi lämnat honom hemma, men så bjöd jag på kvällsmat och allt blev bra igen.

//
Over and out från Spider som nyss blivit nattad av matte.

Likes

Comments

Resan upp gick bra. Vi käkade och snackade taktik medan regnet öste ner utanför.

Strax innan 18 var vi framme och då överraskade matte med ett varmt bad. Ahh,  härligt på min vita välformade lekamen!

I gott sällskap med både Göteborgs och Malmö ponnysar står nu jag och Filippas och delar på en hink mat.
I morgon....då är vi färdigladdade!

Tvåbeniningarna de trängdes allihopa på den lokala pizzerian....men de ser glada ut så det funkade säkert för dem.

//
Over and out från Spider som känner sig nöjd trots att regnet öser ner utanför boxen.

Likes

Comments

Vi är på gång, vi är lastade vi är klara...♫♬♭
I vårt lyxsläp står vi nu och käkar hö på väg mot äventyr i Stockholm.
I bilen sitter människorna och trängs....5 stycken närmare bestämt. Jäkla tur att inte vi behöver åka så trångt!
Det ligger nytt spån på golvet och höet smakar fantastiskt. Filippas är med såklart så allt är perfekt.

Allt är packat.....ja även en osthyvel! Eftersom tvåfotingarna är så dåliga på att komma ihåg den så tog jag med en egen. Inte för att jag äter ost, men jag är ju en schysst kille! Får matte ost blir hon på bra humör, är hon på bra humör är jag på bra humör och är jag på bra humör underlättar det tydligen säger alla??

Resan är beräknad till ca 6 timmar och jag planerar att äta lagom mycket på vägen upp. På söndag är ju Sjöbrisens Bajonett återigen min antagonist på banan. Den är bra snabb den där ponnyn så jag lär få jobba på en del. De andra ponnysarna känner jag inte riktigt så jag får vara på min vakt för jag har sett att många av dem käkar raketbränsle och tränar bootcamp frekvent! 🐴
Men jag har ingen brådska jag bidar min tid och tar en hov i taget....och  jäklar i mig jag har fina hovar, det säger min matte hela tiden.

Det blir min första tripp till Stockholm och jag ser fram emot att träffa fansen. Vi behöver fler galoppbanor i Sverige för det hade varit roligt att dra på turné. 

Undrar om David Crona refererar på Söndag? I såna fall.....här är jag...kaxigare än någonsin! 😘

//
Over and out från Spider som älskar att resa!  

Likes

Comments

Jag skrev igår att nu är det enbart hårdträning som gäller.
Be afraid, be very afraid. På lördag anländer jag till Bro Park.

//
Over and out från Spider som känner sig i form.

Likes

Comments

På Söndag ska det tävlas på Bro Park uppe i Stockholm.
Jag är superladdad, men det är nog Stockholms ponnysarna med.
Vissa av dem är svårslagna och hmmm....jag svär på att en av dem har en inbyggd batmobil. 🤔

Nåja jag är ju Spidermann och ganska nöjd med det...nej jag är väldigt nöjd med mig själv. 🐴

I lördags blev jag behandlad av bästaste Martina med hennes djupvågsmaskin. En perfekt början på min uppladdningsvecka. Hon vet vad hon gör den tjejen!

I morgon kommer Novalie och rider mig på travis. Perfekt! I natt är även första natten inne på tre månader och skall sanningen fram så älskar jag min box där Filippas står bredvid mig så vi kan prata taktik på kvällarna.

Hösten är ju här och det är snart dags att ta fram klippmaskinen säger matte.
Jag ber till galoppdomstolen att de håller den ömma modern borta från mig om hon greppar den mojjängen! 🙈🙉🙊
Kaisela....om du läser detta kom hit och rädda mig!
Jag skulle ju bli utskrattad på banan om hon gick lös på mig med klippmaskinen.

//
Over and out från Spider som just nu håller sig långt ifrån den ömma modern.

För er som inte har provat djupvågsbehandling.....gör det!

Likes

Comments