Header

Nina hur svårt ska de vara??
Imorgon ska jag ta mig till SATS och köpa kort igen! Jag saknat min kropp saknart.


Hepp hepp!
Nina

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu är de 2017 är detta året som ska bringa förändringar ? Jag hoppas på ett år med god hälsa och att få njuta av att leva.

Nya tag nya mål är melodin in i 2017!
/Nina

Likes

Comments

Fredagen var vi hemma vid och varvade ner i spa badet.
På lördagen kom Eva och Adam med deras barn Hugo och Liv. Dom skulle kampa hos oss med deras nya husbil :)
Vart många härliga långpromenader i de härliga höstvädret vi har.
I lördagsmorse gick jag och Tiny en promenad med grannen och hennes två hundar Cola och ville.

Bild bombar lite från helgen.

Likes

Comments


Ja de är faktiskt rätt härligt att hösten kommit nu. Man kan tända upp ljus på kvällarna och hundarna lider inte av värmen ( som är på sommaren) samt än är de inte för kallt för när vintern kommer och de är typ -20 grader då blir de för kallt för hundarna då jag har korthåriga hundar utan underhudspäls som lätt fryser då.

Jag drog av en löprunda i kväll på 3 kilometer ( bättre än ingen alls ) de var så fint ute med skogens alla färger och alla löv på backen. Och luften så frisk och lagom kall.


Saknar S.A.T.S. ska skaffa kort där igen så fort det andra kortet jag köpte går ut. Vilken miss att prova något nytt :(

Ciao

Nina


Likes

Comments

Ja man måste lära sig se de positiva i de negativa. Inte direkt min första tanke när jag fick punktering på väg till jobbet idag. Körde glad i hågen mot jobbet imorse och efter ett par kilometer tänkte jag vad bilen låter konstigt körde åt sidan och gick ut för att se om jag kunde se något konstigt. De var ganska lätt att uppräcka vad felet var platt däck vänster bak :(
Började med att bli förbannad och svor som en borst spindel. MEN sen tog jag förnuftet tillbaka och tänkte att okej bara traska hemåt och jobba hemifrån idag... positiva numero Uno de vart ett par kilometer härlig morgon pw :) de positiva nummer två i de hela de regnade inte ✔️sen de positiva nummer tre vart en god frukost med stektägg avokado gurka ock keso.

Always look on the bright side of life!!!

❤️
Ciao

Likes

Comments


Nu har vi haft våran nya hund i 2 1/2 vecka....Han är så himla charmig. Han är av rasen Terrier Brasileiro. Rasen är relativt ny i Sverige och den första "brassen" kom till Sverige 2007 och var en import från Finland.

Nedan följer lite kort om rasen ( tagen från Terrier Brasileiro klubbens hemsida) www.terrierbrasileiro.se

Egenskaper och exteriör.

Höjd

Hanar 35-40 cm

Tikar är 33-38 cm

Vikten får inte överstiga 10 kg.

Färger

Vita med svart, blå, eller brun teckning, tricolor.

Nosfärgen ska harmonera med övrig färg, på de bruna och blåa hundarna är inte nosen svart.

Terrier brasileiro kan födas med både kort svans, stubbsvans och lång svans.

Päls

Slät och kort utan underull

Helhetsintryck

Välbalanserad och smidig

Egenskaper

Rasen är lättlärd, nyfiken och fylld med energi, med en lekfullhet som sägs hålla i sig även på äldre dagar. Den ska passa in såväl i en stadslägenhet som på en stor gård på landet. Rasen trivs bäst när den får tid, uppmärksamhet och kärlek av sin familj, som den älskar högt. Mot främmande personer kan rasen ibland vara försiktig och observerande.

Om du söker efter en alert, livlig, lekfull och följsam vän i vardagen så kan rasen vara något för dig.

Historik

Terrier brasileiro, TB, brasiliansk terrier eller "Fox Paulistinha" (den lilla hunden från Sao Paulo), som den kallas i Brasilien, är en medelstor terrierras.

Terrier brasileirons ursprung är oklart men det som oftast nämns är att de brasilianska studenter som i slutet av 1800- och i början av 1900-talet studerade i Storbritannien och Frankrike, vid sin återkomst till hemlandet förde med sig hundar av ”foxterriertyp”. Dessa korsades sedan med lokala små hundar som fanns vid gårdarna på den tiden. Rasen godkändes internationellt 1964.

Ingen vet med säkerhet, men de starkaste banden går tillbaka till engelsk vit jaktterrier och pincher. Man tror även att det till viss del kan finnas chihuahua med.

I hemlandet hålls rasen oftast som sällskapshund, men den respekteras också högt som jakthund, herdehund och varnande vakthund. Då den är följsam, aktiv och gillar att jobba så lämpar den sig för de ägare som vill pröva på många delar av hundsportandet. Rasen har funnits representerad i Brasiliens VM-lag i agility.

I Brasilien hålls terrier brasileiro nuförtiden oftast som sällskapshund, men den respekteras också högt som jakt- och vakthund, inte bitande men varnande. Att arbeta som råttfångare, herdehund och spårhund är några uppgifter den brasilianska rasen klarar av galant.

Den första terrier brasileiron i Sverige importerades 2007 från Braslights kennel i Finland, 2008 importerades ytterligare nio terrier brasileiro.

Terrier brasileiro kan ha många olika stavningar och smeknamn bla, brazilian terrier, TB, terrier brazileiro, fox paulistinha, brasiliansk gårdshund, brasse, brasiliansk terrier.

HÄLSA

Terrier brasileiro är en frisk och sund ras utan några rasbundna sjukdomar.

Rasen lever ofta upp till 15 år och sägs behålla sin lekfullhet livet ut.

Vi i rasklubben rekommenderar att uppfödare ögonlyser och kontrollerar patella på sina avelsdjur.

Detta är inte för att det finns problem i rasen utan för att förebygga. Vi rekommenderar också uppfödare att bedriva avel för att undvika att få MPS-sjuka valpar (läs mer om sjukdomen under Sjukdomar).

Vill ni veta mer om rasen gå in på www.terrierbrasileiro.se

Det fungerar bra med Tiny och hon har taggit till sig Ragge ( som vi döpt honom till ) bra. Tror hon tycker de är kul med en liten kompis igen!


Här är en bild från helgen på Ragge när han mumsar hemma odlad gurka, som han tyckte var mycket gott.

Ragge är anmäld till valpkurs som går av stapeln den 19:e oktober. Hans debut i utställningsringen blir den 13:e november i Sollentuna.

Likes

Comments

Hej alla,

Hösten är verkligen här nu och jag har ett erbjudande till alla nu på fyra produkter som ingår i ansiktsmask kuren från Scandinavian Herbs. Det är Rengöringsmjölken, Ansiktsmask kur, Ansiktspeeling samt Ansiktsvatten.

Denna Ansiktsmask innehåller alla ämnen vår hud behöver. Den är prisvärd, dryg, växtbaserad, näringsrik, balanserande och energigivande. Den tillför fuktighet och näring, är sammandragende, mjukgörande och föryngrande. Den stimulerar trött, fet, slapp hy och drar samman öppna porer.

För bästa resultat:Använd Ansiktsmasken en gång i veckan, och Peelingen varannan vecka.

Så här gör du: Efter att ha rengjort ansiktet med Rengöringsmjölk (+ ev Peelingen) - skölj ansiktet och lägg på en varm blöt handduk för att öppna porerna. Applicera sen Ansiktsmasken. Den är så mild att man t.o.m. kan smörja den runt ögonen! Låt verka 8-15 minuter innan masken sköljs bort med ljummet vatten. För att återställa hudens ph-värde och sluta porerna avslutar man med Ansiktvatten. Super lätt att göra denna kur för ansiktet och så väl behövt och uppskattat av huden, speciellt denna årstid som höst och vinter då bethöver vi verkligen ta hand om vår hy på bästa sätt.

Det bästa av allt är att alla produkter är fria från parabener och mineraloljor, 100% rena naturliga råvaror och självklart inte testade på djur.

Nu får alla som beställer innan 15/9 2016 köpa detta paket till VIP pris - 10% ( det innebär att ni som inte är VIP:are sedan innan även blir VIP kunder.

Annars är Ordinare pris 1.652:- och VIP pris 1.320:- MEN Nu fram till 15 september 2016 endast 1.188:-

Vill ni göra en beställning eller lästa mer om produkterna gå in på www.ninadesign.nu

Vid beställning ange "höst erbjudande" i beställningen.


Ha en fin kväll

Likes

Comments


Fort gick de så var hösten här de svängde bara på någon natt. Men vi har haft en fin sommar och hösten är vacker på sitt sätt med alla sprakande höstfärger.

Vad har vi gjort på våran semester då? vi har fixat och donat hemma på semestern med att panela om Mysans hus och byggt en fin altan till henna och varit i väg ner till västkusen och skåneland hos vänner.

Jag får skriva mer sedan om det.

Nu till helgen ska jag på bröllop och agera bröllopsfotograf hoppas på fint väder för brudparet.

Vill ni behålla brännan från sommaren ett tag till rekommenderar jag Scandinavian Herbs "Brun utan sol"!

Läs mer på www.ninadesign.nu


Kram Nina


Likes

Comments

Läste idag om en hund som dog troligtvis på grund av Braveco ( ursäkta eventuell felstavning )
Det är i alla fall ett skydd för djur mot fästingar men fler talet hundar har reagerat på de på ett eller annat sätt!
Själv använder jag våroljan från Scandinsvian Herbs helt gift fri inga konstigheter den är baserad på diverse örter! Vi har inte haft några fästingar på varken djuren eller oss sedan vi började använda den.

VÅROLJANS MÅNGA ANVÄNDNINGSOMRÅDEN Copyright Ing-Marie Olsson
SOLSKYDD: Våroljan ger ett naturligt skydd främst genom Jojobaolja, Mandelolja och Valnötsolja. Huden får en jämn och fin färg, som sitter i länge vid regelbunden användning. Våroljan har solfaktor 7, men upplevs av användare som mycket högre. Smörj in före och efter vistelse i solen. Som vanligt är det klokt att följa de vanliga råden - att bygga upp pigmentet i god tid, skydda sig och sola med måtta.
HUDPROBLEM: Detta är en fantastisk allround-hudvårdsolja, som både läker och ger näring. Den förebygger också hudsprickor vid graviditet. För svåra hudproblem rekommenderas Vårolja i kombination med Hajkräm.
INSEKTSMEDEL: Myrra och Lavendel är välkända dofter som håller insekter på avstånd. Mygg, knott, broms och fästingar bryr sig för det mesta inte om att sätta sig på våroljeinsmorda områden. Tips till Djurägare: På kort päls sprutar man på 1 del vårolja med 5- 10 delar vatten. Om pälsen är tjock, smörjer man in ren olja på pälsfria ställen under magen c:a 1g/veckan.
De halvfeta BASOLJORNA:
Mandeloljan gör huden len. Innehåller Linolsyra - en välgörande fleromättad essensiell fettsyra, samt har naturlig solskyddsfaktor 2-5.
Jojobaoljan har en naturlig solskyddsfaktor 4.
Ringblomsoljan har en läkande, inflammationshämmande och lugnande effekt.
Ämnet Squalane är ett oljelösligt ämne utvunnet ur olivolja. Huden får en silkig yta och extra mjukhet utan att verka fet. Squalane liknar hudens ”sebum” - en av de viktigaste komponenterna i vårt eget talg. E-vitamin är enda konserveringsmedlet. Det har också en solskyddsfaktor 2.
ÖRTEXTRAKTEN:
Det väldoftande Ylang ylangextraktet har också en anticeptisk och lugnande effekt.
Mandarin ökar crikulationen i huden,
Citron stimulerar kroppens försvarssystem
Rölleka innehåller azulen som bygger upp hudvävnad och har en antiinflammatorisk verkan.
Daggkåpa innehåller bl.a. nyttiga garvämnen som har sårläkande, sammandragande och
inflammationshämmande verkan
Islandslaven innehåller ett ämne som skyddar huden mot mekanisk och kemisk irritation
Älgörten har en decinficerande, antiinflammatorisk och sammandragande effekt
Styvmorsviol har en renande och lugnande effekt på problemhy genom en cortisonliknande verkan Lomme läker alla typer av hudskador
Jasminextraktet är väldoftande och bra för torr, irriterad, känslig hud och läker inflammation, sår och hudsprickor.
Valnötsoljan stimulerar pigmentbildning genom ämnet JUGLON. Den mjukgör och återställer också solbränd hud.
Den klassiska balsamiska Myrraoljan har liksom den milda Lavendeloljan även bortstötande dofteffekt på insekter. Men för oss människor luktar den LJUVLIGT!

Är du intresserad kika in på www.ninadesign.nu

Nina

Likes

Comments

Bästa högtiden står inför dörren. Idag jobbar jag hemifrån på morgonen ska strax dyka in i duschen för jag har tid hos kiropraktorn igen klockan 10.50.
Sen ska jag åka till Scandinavian Herbs och hämta hem lite produkter till mitt lager.
Jag rekommenderar verklige brun utan sol och vår morotsolja in och kika på ------> WWW.ninadesign.nu
Funderar på att sätta ihop ett sommar kit med dessa två samt våroljan som är outstanding för många olika områden.
Bl.a. Skydd mot sol samt håller fästingar flugor och myggor borta! Tiny har inte haft en fästing nu när hon har våroljan på sig och de bästa av allt DET ÄR NATURLIGA PRODUKTER inga gifter för kroppen som parabener kemikalier.

Likes

Comments