Mikael Göransson är ett buffligt svin. Han är otrevlig och divig och beter sig som om han äger allt och alla. Han tränger sig i köer, luktar illa, snäser av folk och låser inte dörren när han går på offentliga toaletter. En gång trängde han sig före en gammal dam med rollator i kön på ICA: "Jag har bara några varor" sa han och trängde sig fram till kassan.
Fy, vilket svin han är, Mikael Göransson.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu finns "Tjockisar som slår sig" på samlings-DVD, innehållande två timmars underhållande klipp där dumma tjockisar ramlar och slår sig hela tiden. Vad sägs till exempel om:
Tjockis ramlar i tunnelbanan och slår upp ett jack i huvudet.
Tjockis halkar i en backe och slår sig illa i ena sidan.
En ful tjockis slår knät i bordsben.
Dum tjockis som snubblar i duschen.
Plus mycket, mycket mer. "Tjockisar som slår sig" är en fullmatad skrattfest med tjocka människor som slår sig. En verkligt fet DVD.

Röster om "Tjockisar som slår sig"-DVD:

"Jag skrattade gott åt alla fetton som slog sig", Malin Morell

"Eftersom jag gillar när tjockisar gör sig illa tyckte jag det var en rolig film", Robert Åström

"Den var rolig, särskilt när någon tjockis slog sig. Då skrattade jag gott", Jerker Johansson

"Den hade inte varit så rolig om det var smala människor som slog sig", Trum-Peter Börjesson

Likes

Comments

Hej.
Är du nyfiken på Alzheimers och vill ta reda på mer? Undrar du om det här med Alzheimers kanske är din grej, men tycker det känns som ett stort steg att ta?
Är svaret ja ska du söka in till den kostnadsfria kursen Alzheimers Weekend för att prova på livet med Alzheimers och lära dig mer.
Kursen kommer att hållas i Linköping, Boden, Kalmar, Borås och Stockholm. Vid intresse kan antalet kursorter komma att utökas, så håll ögonen öppna om vi dyker upp i närheten av dig.
Tveka inte - anmäl dig redan idag och prova livet med Alzheimers under en fartfylld helg fylld med överraskningar.

Likes

Comments

Öland är inte Sveriges Jamaica. Öland är en smal landremsa strax utanför Sveriges kust i Östersjön och bör bete sig därefter. Att Kalmar Rasta ligger längs E22 från Oxelösund mot Öland hjälps inte; Öland har inget att göra med Jamaica och nu får det vara slutdiskuterat.

Likes

Comments

Hej på er. Jag heter Göran Riendestig och jobbar till vardags som begravningsentreprenör. Det betyder att jag tillbringar mina dagar med att svepa döda människor i tyg. Det är ett ensamt och enahanda arbete och jag känner mig ofta lite dyster där jag går och sveper döda människor i tyg dag ut och dag in. Men idag var något annorlunda. Det var en annan känsla som jag inte riktigt kunde sätta fingret på. Men när jag körde hem förstod jag vad det var. Det var ljuset och värmen, som hade kommit tillbaka.
Jag stannade bilen och satt där och såg fjäderlätta moln segla förbi på himlen och kände vårvindarna försiktigt smyga sig på. De lovar lek och äventyr och ljusa nätter. Hur och var nätterna slutar kan vi skvallra om i telefon nästa morgon.
Vi behöver både ljuset och värmen. Ta vara på de båda när de kommer till er. Den svenska våren är här nu och om ni går ut en tidig morgon kan ni höra hur fåglarna sjunger dess signaturmelodi.
Det kommer i alla fall jag att bära med mig länge när jag går på jobbet och sveper och sveper döda människor i tyg.
Myyyys på er!

Mys-Göran

Likes

Comments

Efter separationen från Marie har Fredrik flyttat in i en lägenhet någonstans vid Vänern och börjat ett nytt liv. Han har lyxat till det lite och köpt nya kläder för att markera sin nystart; två grå munktröjor och ett par svarta piratbyxor. Han hade sina nya kläder på sig när han i helgen åkte på kryssning till Finland. Det var jätteroligt tyckte han och kände sig väldigt nöjd med resan och sitt nya liv.
Nu luktar det svagt, svagt av ost om kläderna, men vad gör väl det?
Marie har å sin sida fått jobb på en golfkrog. Där står hon om luktar fisk.

Likes

Comments

​Blast of the past...
Jaha... då har jag just fått veta att farfar var den ökände seriemördaren "Gula lyktan"... Typiskt att jag nu bor i hans hus. Nu brakar det väl snart upp en massa osaliga andar genom golvet och jag som äntligen fått lite uppstädat här.
Nu ska jag kolla på Nyhetsmorgon. Tjipp, tjopp, sockertopp.

Likes

Comments

Artikel ur Vi i villa:Jag har träffat Jan Herbst, 42, Sveriges kanske främsta expert på energihushållning och pratat med honom om hans syn på effektiv uppvärmning. Jan kommer in och slår sig ner mittemot mig på Kafé Kontinental där vi har stämt träff och kastar en blick på klockan. Han är lite stressad, har inte så mycket tid. Elementet i hallen började svalna av i morse och han måste snart hem och hålla koll så det inte kallnar helt.
Jan Herbst är uppvärmning. Han lever och andas effektiv värmeteknik och vet bättre än någon annan vad alla husägare måste hantera under den kalla delen av året.Inledningsvis talar vi om vintern och Jans eget val av uppvärmingssystem. Jag berättar att jag själv har installerat bergvärme och Jan får en irriterad rynka mellan ögonen:
- Jag har försökt mig på det där, men upptäckte ganska snart att det är ett undermåligt uppvärmingssystem. Det funkar väl bra under vår och sommar, men när det börjar bli riktigt kyligt behövs ofta ett komplement, t.ex kamin eller värmefläkt. Och ett värmesystem som inte kan stå på egna ben är inget att ha om du frågar mig.Vad använder du själv?- En klassisk vedpanna med elpatron som extra backup om jag inte råkar vara hemma och kan mata i bränsle. Men det brukar inte vara några problem, jag har ju sagt upp mig från jobbet så nu har jag all tid att hålla värmen uppe. Jag går upp en gång i timmen, dygnet runt, och håller liv i brasan.Vad eldar du med? Ved eller pellets?- Ved. Jag köper batchar om 1,2 kubik för 600 av några vedsnubbar hemmavid. De levererar direkt hem, kapat och klart. Det enda jag behöver göra är att stuva in det i källaren. Det brukar räcka 3-4 dagar, lite mindre när det är riktigt kallt.Har du några planer inför sommaren?-Planer vet jag inte , men i maj kommer sotaren och kollar skorstenen efter vintern. Sen blir det att gå över elementen och värmerören så de är up-to-date inför nästa säsong. Jag brukar provköra systemet ett par gånger under sommaren, så jag vet att det fungerar som det ska när det blir dags.Hur många gånger då?- Det blir oftast två gånger. Först mellan siste maj och första juli och sen mellan andra juli och siste augusti.Hela tiden?- Ja.


Men sedan är det ju höst igen?


- Ja, just det.Vad är ditt bästa tips för att undvika problem med uppvärmning?- Lufta elementen regelbundet. Jag brukar dessutom lukta på elementen med jämna mellanrum, för att upptäcka om de luktar konstigt. Det är ofta ett tecken på något allvarligt fel.Du har rivit alla innerväggar i ditt hus för att underlätta underhåll av värmesystemet?- Just det. Nu kommer jag lättare åt att känna och lukta på rören och kan på så sätt tidigt upptäcka om värmen försvinner någonstans. Än har det inte hänt, men peppar, peppar, man vet aldrig.Spännande. Många förespråkar att man ska installera värmeslingor i golvet för bättre golvvärme. Hur ser du på det?- Jag är skeptisk. Det är väl bra så länge allt funkar som det ska, men när något börjar krångla måste man ju upp med hela golvet för att komma till. Frågar du mig så tror jag att det hela är en trend. Ungefär som bakmaskinen.Intressant. Låt oss byta ämne. Vad gör du när du inte sysslar med uppvärmning?- Jag förstår inte frågan. När skulle jag ha tid att göra något annat. Att vara husägare med ansvar för sin egen uppvärmning är en heltidssyssla.Här tog vårt samtal slut.  Jan måste skynda vidare för att kontrollera pannan och elementen och medan jag såg honom försvinna längs gatan tänkte jag på hans enorma engagemang och helhjärtade ansvarstagande för sitt boende och dess uppvärmning. Där har vi andra husägare mycket att lära.

Likes

Comments

Mikael Göransson, som tidigare rapporterats som försvunnen, har återfunnits. Han var inte alls försvunnen, utan hade bara råkat somna i soffan.
Mikael är yrvaken och märkbart irriterad över uppståndelsen kring hans försvinnande.
- Jag har varit hemma hela tiden, säger han. Vem är det som påstår att jag varit försvunnen?
Mikaels vänner som anmälde hans försvinnande har fram tills nu varit anonyma, men träder nu fram med sina namn; Grisa-Lars, Bebran Ene och Ian i stian.
- Har jag aldrig hört talas om, säger Mikael Göransson och hävdar bestämt att han inte känner någon av de nämnda personerna.
Vid närmare undersökning visar det sig att det så kallade Spärrmangänget ligger bakom alltsammans och både namnen och anmälan är en bluff.
- Självklart är det ju det, säger en talesman för Spärrmangänget. Mikael Göransson har ju inga vänner, det visste ni väl?
- Varför anmälde ni honom som försvunnen?
- Varför inte?
- Har ni anmält någon annan som försvunnen före denna händelse?
- Inte vad jag känner till.
- Vad har ni att säga till Mikael Göransson efter att detta klarats upp?
- Ingenting.
- Ingenting?
- Just det.
- Gjorde ni allt detta bara för att driva med Mikael Göransson?
- Så kan man se på det hela, ja.
- Tack så mycket.
- Tack.

Likes

Comments