Godkväll. Längesedan jag skrev något. Vi väntar mest på att tiden ska gå , vi vill se den lille nu. Jag börjar bli tung snart +ca 10 kilo. Jag sliter på jobbet och när vi går långt.

Har varit i Oslo idag och kikat lite. Kom hem och sov i 2 timmar, så det tar på att vara stor. Morten önskade sushi idag så det fick det bli till middag.

Nu blir det äpplepaj till efterätt. 🐳💙🍼


Och jo en sak till, Morten har känt 2 sparkar! Så kul 😊.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår var vi på Ski och åt middag. Vi firade att vi nu vet vad det blir för kön på den lille. Efter maten gick vi och shoppade till pojken och det blev mycket kläder nu när vi vet att det blir en pojk. Här är lite av det vi hittade. Köpte det mesta i storlek 56. 🐋🛥⚽️🚙

Likes

Comments

Och det blir en liten pojk 🐳🚙🎾💙🍼🚜 Barnmorskan "jordmoren" kollade noga efter och så sa " det är en gutt og han gör som gutter mest, han håller handen mellan benen" ⚽️🎣

Likes

Comments

Igår var jag och Celli ute med några av mina arbetskamrater og åt. Mycket trevligt. Har i det senaste fått väldigt ont i ligamenten. Det gör otroligt ont när jag nyser eller hostar. Niezel som sitter till vänster på första kortet är i vecka 21 och jag 20. 😊

Likes

Comments

Här är några saker jag kommer leva efter när jag blir mamma. Man ska aldrig säga aldrig men detta tycker jag är viktigt.


1. Jag kommer delta MYCKET i mitt barns lek. Jag läser allt för många mammor som inte "orkar" leka med sina barn eller tycker att det helt enkelt är tråkigt.
Leken stimulerar, skapar band, och är ett sätt för barn att uttrycka sig och sina känslor, därför kommer jag tillbringa mycket tid tillsammans under lek.

2. Jag kommer umgås mycket med mitt barn. Självklart för vissa andra inte, jag kommer MYCKET sällan lämna bort mitt barn till någon annan än "självklart pappan & barnets syster" min egna mor som jag vet har stor kompetens med barn i alla åldrar och är otroligt duktig med barn. När det gäller min mor har jag 100% tillit när det gäller barnfrågor, uppfostran o.s.v

3. Jag kommer lita till 99,9% på min yrkeskunskap gällande vård, sjukdomar, mediciner när mitt barn blir sjukt.

4. Jag kommer aldrig visa för min baby att jag tycker "barnsaker" är jobbiga. Med jobbiga menar jag skrik,vakna nätter och allt där till. Du kommer aldrig höra mig sucka och stöna för att lillen vägrar somna, du kommer aldrig behöva se på mitt kroppsspråk att jag tyckte det var äckligt att byta den nerkissade blöjan.

5. Jag tänker inte introducera godis för mitt barn under småbarnstiden.

6. Inte heller popcorn under småbarnstiden. Ni tycker väl jag låter hur sträng som helst? Ja kanske det men gå tillbaka till nummer 3 och min "kunskap" barn sätter lätt i halsen och någon som är LIVSFARLIGT är popcorn. 


NÄR BARNET BLIR LITE ÄLDRE...

7. Du kommer få lära dig tidigt att städning är en del av leken. Innan vi avslutar dagen plockar du ihop dina leksaker, pennor och böcker innan du tar kvällen.

8. Du kommer få lära dig artighet, man säger tack när man får något och nej tack när man inte vill ha något.

9. Du kommer att få klara mycket själv med viss stöttning av mig enbart för att du ska bli en självständig individ.Likes

Comments

Nu är vi hemma. Vi var vid Vinterbro och skulle se om vi fann sopp "svamp" , 3 stackars svampar hittade vi och lite blåbär och lingon. Var härligt att få rört lite på sig även om det inte går så fort för mig. Min kära sambo sprätter upp för backarna och är som Tarzan i skogen. Jag är mera som ett vandrande kylskåp som flåsar han i nacken 😂 Men sambon är snäll då som pausar när han hör att jag är andfådd och behöver hämta andan.

Härligt är det att få komma ut och njuta speciellt eftersom jag enbart legat på soffan de senaste 3 månaderna "1 'a trimester illamående"
Halleluja att få komma in i 2'a trimester och smekmånaden i graviditeten.
🍼

Likes

Comments

Började dagen 06.00 med att dricka vatten för att senare spy upp det tillsammans med magsyra. Sedan fick jag somnat igen och vaknade vid 11.00. Idag är det jättefint väder ute så jag tar med mig sambon ut på en skogstur. Får se hur långt benen orkar traska med magen.

🍼🍼🍼

Jag vill tipsa om en fin bok jag köpte i början av graviditeten. Köpte den på Ski storsenter, tycker det är kul att skriva i den.

Likes

Comments

Idag blev det omelett till frukost och vid 14.00. Efter det gick vi till mina svärföräldrar som bor ca 3,2 kilometer från oss. Min sambo är i ganska god form och gick den sträckan lätt. Jag sliter lite mer i uppför och nedförs backarna.Känner allt att ca 6 kilo gör extra på kroppen.
Fint och härligt väder i Norge idag. 🇳🇴 Jag längtar till hösten med stickade kläder och tända ljus.

På bilden har jag på mig min nya skjorta från MAMA på HM.

Likes

Comments

Idag blev det en tur in till byn och Barnvagnshuset Rudo på Ullevållsveien. Hade ganska okey utbud på saker till baby och jag kommer säkert åka dit på shopping igen. Vi kollade på Emmaljunga barnvagnar men vi tycker de är för pilliga att lägga ihop så de är inte aktuella men alltid bra att ha kikat runt på olika alternativ.
Annars gick vi på Karl-Johan in på HM och hör och häpna DE HADE MYCKET "Nåja" MAMMAKLÄDER" höll nästan på att gråta att äntligen ha mer i garderoben än en topp och ett par leggings.

Köpte leggings, en blå skjorta och en vit topp. Bild på det kommer senare på inköpen. Nu ska vi äta Chicken Satay.

🍼

Likes

Comments

Detta blev köpt igår på Norwegian Outlet som ligger i Vestby. En body och ett par byxor från Polarn och Pyret 🍼❤️

Likes

Comments