Jag älskar att läsa böcker och det är något jag lägger en hel del pengar på också då böcker är ganska dyra. Försöker att nyttja biblioteket och nappar på prova på erbjudanden på Storytel och liknande när det är gratis.

Nu har jag hittat ett e-bibliotek. Det är gemensamt för biblioteken i Dalarna så har man ett lånekort hos något bibliotek så kan man logga in och låna e-böcker gratis. Köpte mig en iPad när jag fyllde år så den är perfekt att använda till att läsa böcker på. Jag har en hel lista med böcker jag vill läsa redan och har börjat läsa en som heter Shopstop. Intressant bok om köpstopp så den var ju lämplig att låna gratis 😄.

Perfekt att kunna hitta bra böcker gratis utan att ens åka till bibblan. Tar ingen plats heller!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vi är på semester över helgen och har inte brytt oss alls om vad det kostar. Jag bokade hotell med hotels.com och får återbäring via Refunder och betalar med mitt Norwegian i övrigt har vi slösat massor. Vi har ätit gott och varit på nöjespark vilket inte är gratis men vad skönt ändå att inte bry sig om vad saker kostar ibland. Att bara koppla av och göra det vi vill och äta vad vi vill. Snåla kan vi göra sen igen men att försöka snåla på allt en sån här resa blir bara jobbigt.

Vi njuter och har det gott och har inget dåligt samvete för det. Som jag skrev i föregående inlägg så blir nästa resa en resa på intjänad cashback och lite av den cashbacken kommer från helgens hotellvistelse. Finns det fler som släpper allt ibland eller är alla duktiga sparare jämt?

Likes

Comments

Jag är medlem både hos Refunder och Cashbackshopping och har samlat cashback ett tag hos båda nu. Det jag har tillgängligt är ca 1000 kr men jag väntar in över 1000 kr till varav 500 kr från expekt som jag tipsade om nyss.

I september ska jag och maken åka till Stockholm och gå på en show. Biljetterna är betalda men jag tänkte att min återbäring ska täcka hotellet, ca 1400 kr, och middag. Hoppas att allt hinner bli tillgängligt innan dess, vissa har väldigt långa handläggningstider. Hotellet har jag bokat på Hotels.com och gick då via Refunder som ger 5 % tillbaka. Eftersom jag inte betalat det än så får jag inte cashbacken förrän efter resan men då kan jag börja samla till nästa tur.

Betalar hotellet och biljetterna med mitt Norwegian kreditkort och får då 1 % cashback till flygresor där så nästa tur kanske blir utomlands. Vill inte uppmana till krediter men detta går att sätta in pengar på i förskott så jag brukar sällan nyttja krediten. Betalar man hela fakturan varje månad så tillkommer ingen ränta heller. Det är räntan man ska passa sig för då den brukar vara väldigt hög på kreditkort.

Om du blir medlem/skaffar kort via någon av mina länkar så tjänar vi en slant både du och jag.

Likes

Comments

Nu har Refunder ett erbjudande med 500 kr cashback om du registrerar dig på expekt casino och sätter in minst 100 kr. Du får inte vara kund där sedan tidigare. Du får dessutom 500 kr i bonus hos expekt men vad jag förstår så måste man ha en omsättning på 20 000 kr innan den kan nyttjas och bonusen finns bara tillgänglig en månad så den har jag ingen nytta av.

Jag registrerade mig, körde några spel och vann så jag kunde ta ut 454,50 kr så redan där ligger jag på plus och med cashbacken från Refunder blir det 854,50 kr plus på bara några minuter. Är absolut ingen spelare men lite roligt att vinna på tredje försöket. Vinsten plockade jag som sagt ut direkt, vill inte spela för den. Den 100 lapp jag satt in gick inte att ta ut så den spelade jag slut på, vann några kronor igen men de gjorde jag slut på, inte värt att plocka ut 5-10 kr.

För att få ut vinsten var jag tvungen att ladda upp en bild på körkortet på mitt konto på expekt men det var ganska enkelt.

Bra start på semestern med lite extra pengar in.

Likes

Comments

Nu finns det ännu en ny återbäringssida liknande Refunder som heter MyBonus. Du får 50 kr i startbonus när du blir medlem och sedan kan du få återbäring vid köp precis som andra liknande sidor. Skillnaden med den här sidan är att om du värvar andra medlemmar så får du även 10 % av deras bonus på sina köp. Om någon handlar för 1000 kr med 10 % återbäring får du 10 % av den personens bonus d.v.s. 10 kr.

Just nu finns ett erbjudande att du får 150 kr återbäring om du öppnar ett sparkonto hon Ikano Bank. De omfattas av insättningsgarantin och har en ränta på 0,20 % på vanliga sparkonton, finns även låsta konton med lite högre ränta.

Blir du medlem och öppnar ett sparkonto har du redan där 200 kr tillbaka utan att det har kostat dig en krona.

Likes

Comments

Idag nappade jag på ett erbjudande från Buzzador med 20 % rabatt på Bodystore. Rabattkoden gick att kombinera med deras övriga rabatter och just nu var det t.ex. 20 % rabatt på allt från Urtekram så jag passade på att köpa lite frön och nötter till bra pris. Jobbar min sista vecka före semestern nu så jag tänkte passa på att göra lite nötmüsli och fröknäcke nån ledig dag. Som sommaren sett ut hittills så finns det ju risk för regniga dagar och tid till att göra egen billig müsli och fröknäcke. Gott och nyttigt dessutom :-). Använd koden BSBUZZ17 så får du också 20 % på Bodystore.

Jag gick dessutom via Refunder och det verkar som att jag får 6 % återbäring där också fast jag använde rabattkod.

#buzzador #bodystore #urtekram #semester #refunder

Likes

Comments

Nu börjar det närma sig slutet till det mål jag hade satt upp när jag startade bloggen, bara två månader kvar tills mina tre år har gått. Efter vägen så har det hänt en del och nya, lite sämre, förutsättningar för sparande då maken numer är egen företagare och har än så länge väldigt oregelbundna inkomster. Det har inneburit att vi fått klara oss på mindre pengar och därför inte kunnat spara lika mycket som jag hoppats på. Jag ser däremot andra fördelar med att han jobbar hemma. Vi är inte längre i behov av fritids för dottern, dels för att hon börjar bli större och tack vare att maken oftast finns på hemmaplan så går hon hellre hem efter skolan. På morgonen vill maken gärna ha lite sovmorgon så det passar honom bra att börja jobba vid 8 när dottern går till skolan. Sen ser jag på maken att friheten att kunna styra lite tider och hur han ska jobba själv får honom att må bättre. Visst blir det många timmar och mycket slit att få igång en verksamhet men jag tror att det på sikt kommer att bli riktigt bra.

Själv har jag bytt lite arbetsuppgifter på jobbet och därigenom lyckats få upp lönen lite sedan årsskiftet så det känns bra. Har nyligen varit på en arbetsintervju på ett annat jobb som känns väldigt lockande och dessutom närmare hemma så jag hoppas på att landa där till hösten, annars nya arbetsuppgifter på mitt nuvarande jobb igen efter årsskiftet så förändringar i vilket fall som helst.

Mitt mål på 100 000 kr sparat till augusti har spruckit om det inte händer nåt väldigt oväntat. Är dock en bra bit på väg. Jag har förändrat min syn på pengar mer och mer och har vågat spara en del i aktier och fonder så jag kämpar vidare med både buffert och övrigt sparande. Vi har i alla fall genomfört vår resa som var en del av målet. Där gick det åt ca 40 000 kr. Har dessutom gjort en kortare inrikes semester för ca 5 000 kr. Renoverat/köpt nya möbler hemma för ca 7 000 kr och reparerat bilen för ca 5 000 kr. Totalt sparande bör i slutet av augusti ligga på ca 35 000 kr. Summerar jag ihop dessa poster så hamnar jag på 92 000 kr och det är inte alls långt från 100 000 kr. Nu var ju målet från början 40 000 kr till en resa och 60 000 kr i buffert så det saknas en del dit men jag är nöjd ändå med tanke på allt som hänt. Känns tryggt att ha en buffert (om än ganska liten) och att inte bara slösa bort alla pengar varje månad.

Det är aldrig försent att börja spara och hellre börja idag än att inte börja alls oavsett hur gammal du är och vilka förutsättningar du har. Varje sparad 100-lapp är bättre än inget alls.

Likes

Comments

När jag ändå är igång och rapporterar mina testuppdrag så kan jag ta nästa också då. Jag kom även med i Buzzadors kampanj för Storytel då jag fick prova gratis i 30 dagar. Då jag brukar pendla till jobbet med buss ca 30 min enkel resa så är det perfekt att lyssna på en ljudbok på vägen till och från jobbet. Jag har sparat en lång lista med böcker i min bokhylla men jag får se hur långt jag kommer på mina 30 dagar. Har snart semester så två av veckorna blir under semestern så jag hoppas på fina dagar så jag kan lägga mig i solen eller skuggan och njuta av lugnet med en bra bok i öronen.

Gillar att det även finns e-böcker i Storytels utbud och ett väldigt stort utbud av böcker både på svenska och engelska.

#storytelbuzz17 #buzzador

Likes

Comments

Ett annat test jag blivit utvald till är Planti Yogoat genom Smartson, en havre baserad "yoghurt". Eftersom jag nyligen fått reda på att jag inte tål mjölkprotein så var det verkligen ett test som passade mig. Jag har haft lite svårt att hitta bra frukostalternativ men den här var riktigt god. Jag testade den med vanilj och den funkade bra som den var och passade även bra i en smoothie. Eftersom jag är lite emot massa tillsatt socker så ska jag nog även testa den naturella, får hitta nåt gott att ha i så blir det säkert bra.

#smartson #planti #plantiyogoat #smartsontestpilot

Likes

Comments