Ibland leder en sak till en annan och idag var det en bra sak. Jag hade fått mail från Coop där jag har ett kort jag sällan använder. Jag hade poäng att nyttja och 32 kr på kontot. Ingen förmögenhet direkt men ändå... Hittade en drickyoghurt som poängen räckte till och sen ska jag passa på att handla upp pengarna när jag hämtar ut den. Då dök nästa problem upp, koden till kortet? Hade ingen aning så det var bara att börja leta i en pärm där jag sparat massa papper. Hittade faktist koden och blev på samma gång inspirerad att gå igenom mina pärmar och rensa bort gamla papper. Blev en hel soppåse full och gav en skön känsla att få ännu ett ställe rensat.

Likes

Comments

Idag hittade jag en för mig ny återbäringssida Wifog, här får man inte återbäring i rena pengar utan man samlar poäng som kan bytas mot bl.a. presentkort och biobiljetter. Ex. för 5000 poäng får du en biobiljett. Du får 100 poäng direkt vid registrering och sen kan man svara på frågor och då fick jag 168 poäng till. Sen kan man även svara på undersökningar och titta på reklam och samla poäng samt handla på nätet som hos andra återbäringssidor. Det finns erbjudanden som att testa Nextory gratis en månad och få 1000 poäng, SF Kids gratis en månad och få 1000 poäng eller DN digitalt en månad för 1 kr och få 2000 poäng så man måste inte köpa saker för att tjäna poäng. Sen får man även 1000 poäng/värvad medlem så det bör vara ganska enkelt att få ihop poäng utan att behöva shoppa så mycket ;-). Det gäller bara att komma ihåg att säga upp alla prenumerationer i tid men jag brukar göra det direkt eller lägga in en påminnelse i kalendern så att det blir gjort.

Likes

Comments

Jag har till och från tränat på gym men känner alltid att det kostar allt för mycket mot för hur mycket jag nyttjar det. Går i princip bara på pass också så jag har försökt träna hemma istället. Problemet är då istället att det inte finns några fasta tider och ingen som peppar så då blir det ännu mindre träning. Jag promenerar en del men känner att det inte riktigt räcker.

Då hittade jag reklam från den lokala gymnastikklubben som erbjuder massa pass. De har bra utbud med både yoga, gympa, styrka, core, zumba m.m. och de har även familjeträning, ett pass för barn och föräldrar tillsammans och det ville dottern vara med på.

Priset då? Jo för endast 650 kr/termin (=1300k kr/år) så får jag gå på så många pass jag vill och för dottern så får jag betala 100 kr/termin så får hon vara med på familjeträningen. Både familjeträningen och ett gympapass i veckan är dessutom i gympasalen vid dotterns skola dit vi har kanske 500 m. Övriga pass är i lite olika lokaler inom 7-8 km radie så då får jag lov att ta bilen men har hittat minst 1-2 pass som kan vara värt att åka till.

Nu har jag inga ursäkter till att inte träna längre och det känns bra. På måndag kör det igång och då ska jag köra mitt första pass tänkte jag.

Likes

Comments

Att konsumera mindre är ju en plan för året men att lägga mer fokus på upplevelser. Bio är en sak som både jag och dottern gärna går på så jag blev glad när jag hittade denna sida med erbjudanden. Tre olika tidningserbjudanden för 129 kr/st med två biobiljetter på köpet. Eftersom de höjer priset på bio till 125 kr/biljett så är det nästan halva priset bara där. Tyckte dock inte att tidningarna var intressanta men kan nog hitta någon att skänka dem till. Jag beställde alla tre så nu väntar jag in 6 biobiljetter för 387 kr (värde 750 kr) och sen 9 tidningar dessutom.

Tillägg: Fick biobiljetterna efter bara nån dag men de kom digitalt så de går inte att använda på alla biografer.

Likes

Comments

Ja inte sånt här vardagsstädande som att dammsuga och skura golv (även om det känns bra när det är gjort), men jag gillar att plocka, rensa, skapa ordning. Om jag visste att det gick att leva på så skulle jag gärna jobba med att hjälpa andra människor att skapa ordning, att rensa ut onödiga saker och att få mer harmoniska hem. Tyvärr så tror jag inte att kundunderlaget finns här där jag bor. Många har hus och gårdar och allt för stora möjligheter att samla på sig saker men då platsen finns så har de flesta inget behov av att rensa. Är också osäker på hur många som har viljan/möjligheten att betala för att få hjälp. Har inte gjort några seriösa efterforskningar men varit i kontakt med andra som jobbar som "ordningskonsult".

Jag jobbar ju fortfarande på med mitt eget hem och inser att klar det blir man nog aldrig men det blir bättre och bättre och jag får lättare och lättare att släppa saker som inte används. Det känns bra att få ett mer luftigt hem och en ordning där var sak har sin plats, det gäller bara att försöka hålla ordningen när den väl är skapad. Steg för steg så hittar jag lösningar för hur jag vill ha saker och trots ett hus med minimalt med förvaringsmöjligheter så börjar det kännas bra.

Att vara nöjd med färre saker kan också vara positivt för ekonomin. Jag måste inte köpa ny inredning utan har hittat saker jag trivs med. Jag har inget behov av att köpa nya gardiner varje år utan har några jag är nöjd med och som passar bra, byter oftast vår och höst och skiftar mellan samma två gardiner (i köket byter jag även till julgardiner). Vad gäller kläder och skor så är tanken att inte handla bara för att utan endast köpa nytt när ett behov uppstår. Jag behöver inte fyra vårjackor eller åtta par jeans utan klarar mig med färre plagg och köper bara nytt om det gamla slits ut eller om det är något specifikt jag saknar. En bra basgarderob klarar man sig långt med. Hellre satsa på lite bättre kvalitet och köpa få plagg än massa billiga slit och släng som inte håller särskilt länge.

Likes

Comments

Imorgon är det vardag och jobb igen efter en veckas ledighet. Dottern börjar skolan först på tisdag men är hemma med pappa imorgon. Känns inte kul att behöva upp 5.30 imorgon men sånt är livet.

Idag har jag roat mig med städning och tvätt. Hann med en promenad på 40 min idag också, bäst att passa på när temperaturen är okej och solen skiner. Blir lite dåligt med dagsljus under veckorna så det var skönt att få två promenader i solen i helgen.

Har två matlådor klara för veckan och gjorde en snabb koll och kunde planera tre av kommande veckans middagar utan att behöva handla mer än nån enstaka grej. Hoppas bara att resten av familjen är med på mina maträtter.

Nytt år innebär ny titel och lite högre lön på jobbet så det är ju positivt. Hoppas även kunna sänka utgifterna och därigenom öka sparandet lite. Har ingen siffra på hur mycket jag vill spara, beror lite på hur makens firma går och inkomsterna totalt ser ut. Sparar efter bästa förmåga helt enkelt.

Likes

Comments

Efter några dagar med massa rensande och plockande hemma så har den här dagen varit relativt lugn. Började förmiddagen med en tur till sopstationen för att göra oss av med lite skräp. På vägen hem kom jag på att vi behövde köpa kattsand så vi gjorde ett snabbt stopp för det. Sen har jag hunnit med en promenad på 40 min som avslutades med lite handling. Efter några kalla dagar inomhus så hade vi slut på mjölk, smör och grönsaker plus lite annat.

Hemma blir det inte mycket gjort idag. Kör några maskiner tvätt bara.

Känner mig för tillfället helt anti mot att handla och göra av med pengar men mat och kattsand var helt nödvändiga saker så det kunde jag inte låta bli. Hoppas att oviljan att spendera pengar håller i sig länge. Roar mig gärna med att rensa och läsa böcker istället.

Har beställt en bok på bibblan Yes!: Därför köper vi det vi inte behöver av Katarina Bjärvall. Tyvärr så fanns den inte på vårt lokala bibliotek utan fick beställa fjärrlån som de tar 20 kr för men det kändes okej ändå för att få läsa boken. Har läst en bok av henne förut som heter "Vill ha mer : om barn, tid och konsumtion" som jag tyckte var bra. Hoppas att det inte dröjer så länge innan de får hem den.

Likes

Comments

Bra med lite kalla lediga dagar så jag får vara inne och rensa. Idag har jag hunnit med en städskrubb, en garderob vi har till diverse förvaring och en hylla och ett skåp i badrummet. Fick även ut lite annonser och auktioner så jag hoppas bli av med lite saker och få in lite pengar istället.

Nu verkar temperaturen bli bättre så imorgon måste vi nog passa på att vara ute lite. Behöver till affären och handla lite mjölk och grönsaker så en liten promenad dit blir det i alla fall om vädret är bra kan det gärna få bli en lång promenad.

Bara två lediga dagar kvar nu innan vardagen är tillbaka så det gäller att njuta lite också.

Likes

Comments

Idag hade vi -20 grader ute och jag fick den bra idén att frosta av frysen. Bara att stoppa all mat i plastpåsar och ställa på verandan. Stoppade sen in bunkar med varmt vatten i frysen och eldade i kaminen så det var varmt inne så då tinade isen bort ganska snabbt. Dammsög under och torkade torrt och sen sorterade maten så all fisk hamnade i samma låda och kött i en annan osv. Satt lappar på de olika lådorna för att lättare hitta och för att alla förhoppningsvis ska veta var de ska stoppa olika saker.

Nu vet jag dessutom lite mer vad som finns och kan planera maten utifrån det. Vi har ganska mycket mat så nu bör vi använda av det innan vi fyller på med mer. Hittade som tur var inte mycket gammalt som fick lov att slängas utan bara några små påsar som inte gick att se vad det var i dem.

Är nöjd med dagens projekt och hoppas att vi kan hålla ordningen ett tag nu.

Likes

Comments

Sålde min råsaftcentrifug idag så 400 kr plus i kassan. Tog lite emot att sälja den då jag önskar att jag använde den mer. Den är bra och enkel att göra juice i men desto mer jobb att diska och vad göra med allt som blev över, känns fel att kasta så mycket. Har haft den minst 1,5 år kanske 2,5 år till och med och den är använd max 10 ggr. Dessutom så tog den mycket plats så det var dags att släppa taget. Känns skönt nu när den är borta, får satsa på goda smoothies istället som tar tillvara på hela frukten/grönsaken.

Likes

Comments