View tracker

Spinner vidare på mitt förra inlägg om avundsjuka.

Jag tycker att negativitet och avundsjuka är onödiga känslor att slösa energi på. Det tar så mycket att gnälla och älta saker och att må dåligt över att någon annan har det bättre eller får mer än mig. Ingenting blir bättre av det, tvärtom så mår jag bara sämre av det. Jag kan inte ändra vad någon annan har/får men jag kan däremot ändra mina egna förutsättningar. Är jag missnöjd så får jag göra något åt situationen istället för att gnälla om hur dåligt det är.

Jag tror på attraktionslagen, det du lägger ditt fokus på är också vad du får tillbaka. Om jag fokuserar på det som är dåligt och det jag inte vill ha så får jag bara mer av det. Jag väljer istället att lägga fokus på det som är bra och hur jag skulle vilja ha det för att må ännu bättre. Bara att skifta fokus från det negativa till det positiva kan göra mycket för hur du mår och livet känns lite lättare om man ser det från den positiva sidan.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Slogs idag av vilken avundsjuka det finns och att vissa kräver rättvisa till varje pris. Jag arbetar på en stor arbetsplats där vi är flera olika arbetsgrupper. Vi samarbetar med varandra men har olika chefer och olika budget (även om det är samma kassa i slutändan).

Idag hade en av grupperna gemensam frukost. Min tanke var vad trevligt för dem att de gör något tillsammans, skapar gruppkänsla och får lite extra uppskattning av sin chef. Ganska snart möts jag av andra kollegor som inte tillhör denna arbetsgrupp och det börjar viskas i korridorerna. Varför får dem och varför får inte vi? Om en grupp får borde alla få. Varför bjuds inte alla in? En ville till och med ta upp detta med högsta chefen, att det var så orättvist.

Funderar lite vad de skulle säga om det var vår chef som bjöd vår grupp på frukost, skulle de be chefen bjuda resten av huset också eller skulle de vara tacksamma att vi fick en trevlig morgon tillsammans? Nej jag har svårt att känna avundsjuka i den här läget, om ljudnivån från fikarummet stör mig när jag jobbar så stänger jag dörren men lite skratt och slammer från tallrikar kan också vara trevligt, folk är glada på jobbet, det är fredag, varför missunna kollegor detta?

Jag tänker inte lägga energi på att gnälla och vara sur. Idag är en bra dag och jag ska ut på äventyr i helgen så jag tänker bara vara glad :-).

Trevlig helg alla!

Likes

Comments

View tracker

Som vanligt i december så finns det massor av julkalendrar online. Vissa erbjuder rabatter och i andra kan du vinna saker. Här kommer några kalendrar jag har hittat. Någon som har tips om fler?

Pierre Robert

Hemmets Journal

Triumph

Tidningen Nära

Kronfågel

Yves Rocher

Gourmet katten

Likes

Comments

Hittade denna batteribox för förvaring av gamla batterier tills de ska köras till återvinningen. Finns tre olika varianter att välja mellan och det är bara att beställa hem en helt gratis. Jag hoppas att ni lämnar in gamla uttjänta batterier och inte kastar de i vanliga soporna. Tyckte boxarna var snygga så ta chansen du också att få en.

Likes

Comments

Den ena förkylningen avlöser den andra så orken finns inte riktigt där för nånting just nu. Ingen ork att blogga, ingen ork att rensa och knappt ork att göra allt det dagliga som måste göras. Försöker hitta knep för att underlätta och en sak jag börjat med är att ladda tvättmaskinen på kvällen så när jag kommer hem från jobbet så är det bara att starta den, då är det lättare att det blir gjort än om jag först ska sortera tvätt och sen få in den i maskinen. När maskinen väl är körd så har jag inte så mycket annat val än att hänga upp den och vips så har jag gjort lite nytta i alla fall. Mat får bli enklast möjligt, lite halvfabrikat får duga ibland. Jag har lagt ribban väldigt lågt just nu och känner inget dåligt samvete över det. Sömn och vila prioriteras och jag hoppas att snart bli frisk och få lite ork igen att fixa inför jul.

Likes

Comments

Så var då årets julklapp presenterad och i år blev det VR glasögon. Vid en snabb googling hittade jag priser från 99 kr och upp till över 2000 kr. Oavsett pris och modell så är det då ingenting jag skulle vilja ha i julklapp. Känner inget som helst behov eller intresse av sådana.

Nej i år hoppas jag på helt annan typ av klappar. Upplevelser eller ätbara saker skulle uppskattas. Nåt gott te eller liknande. Jag blir gärna bjuden på mat/fika av någon eller varför inte "presentkort" på barnvakt. Av dottern tar jag gärna emot något hon gjort själv. I övrigt är jag inte i behov av att få massa julklappar, jag tycker att det är viktigare att umgås och ha en mysig dag tillsammans med familjen.

Vad önskar du dig i julklapp? Kommentera gärna!

Likes

Comments

Ingen har väl undgått att det är dags för Black Friday igen nu på fredag. Butiker har i flera veckor gjort reklam för detta jippo. Visst går det kanske att göra fynd om det är nåt speciellt du ska köpa men jag tror nog många dras med i hetsen att handla bara för att det är billigt. Glöm inte bort att fråga dig själv om du verkligen behöver varan innan du handlar, annars är det bara ännu en onödig utgift oavsett hur stor rabatt butiken erbjuder.

Själv så håller jag hårt i pengarna nu. Två karensdagar i november och några sjukdagar på det så blir lönen i december något lägre än vanligt. Har dock köpt i stort sett alla julklappar redan så ingen större katastrof. Trist att vara sjuk däremot, ska se om jag orkar lägga upp lite auktioner på Tradera, går ju att göra det mesta från soffan/sängen.

Likes

Comments

La för ett par veckor sedan upp 27 auktioner på Tradera. Har bara lyckats sälja 9 saker till den stora summan 126 kr ;-). Nöjd ändå att det minskar men la ihop resten i ett paket och la ut på Facebook idag istället. Kanske lättare att sälja lokalt och slippa fraktkostnader för köparen. La däremot ut 4 nya Tradera auktioner på helt oanvända kläder med lappar och allt kvar på och hoppas få igen lite pengar på dem.

Min dotter är väldigt noga med kläder så det är tyvärr svårt att handla till henne utan att hon är med. Dessa kläder var dessutom inte köpta i Sverige så lämna tillbaka är inget alternativ.

Likes

Comments

Hittade ett erbjudande från Dr Oetker om att få två gratis Mugcake vid köp av två. Du måste först köpa två och skicka in streckkoder sen får du en kupong hemskickad på två till.

Om du är lat men sugen på nåt gott så bara att blanda med mjölk och in i mikron. Absolut inte nyttigt men säkert gott. Har inte testat själv men kanske ska göra det nu? Inte sponsrat inlägg bara ett tips till den sötsugna :-).

Likes

Comments

Jag har ju inte varit helt nöjd med mitt jobb och lön etc. så jag har haft ögonen öppna för andra jobb. Har inte hittat något nytt än men har däremot fått lite bekräftelse på mitt nuvarande vilket känns positivt. Vår nya chef sedan ca ett år tillbaka är klart bättre än sin företrädare och nu när hon kommit in i jobbet och ser vad vi gör så har hon börjat ändra en del. Jag fick igår skriva på nytt anställningsavtal inför årsskiftet med ny titel och med en skaplig löneförhöjning. Känns genast lite mer motiverande att gå till jobbet och positivt att ha en chef som ser sina medarbetare och lyssnar till oss.

I övrigt så hade jag gärna haft höstlov med familjen just nu men fick nöja mig med måndagen ledig och halvdag på fredag. Så en och en halv arbetsdag kvar av veckan.

Likes

Comments