​Måste även passa på att tipsa om appen Wrapp igen. Finns att ladda ner både till iPhone och android. Du kopplar ett Nordea kort (som du kan ansöka om via appen om du inte har ett redan) och sen får du automatiskt pengar tillbaka på kortet från vissa butiker när du använder kortet att handla med. Ex. handla från matsmart för minst 400 kr, få 50 kr tillbaka, handla från adlibris för mist 300 kr få 50 kr tillbaka etc. Det enda man behöver göra är att öppna appen ibland för att aktivera nya erbjudanden, annars sker återbetalningen automatiskt, du behöver inte ange någon kod eller säga något i kassan, bara betala med Nordeakortet så känner det av och pengarna kommer tillbaka inom några dagar. Kortet är ett vanligt betalkort så pengar måste sättas in i förväg så det är inget kreditkort. Om du använder koden "cho2i0" så får både du och jag 100 kr tillbaka vid köp på valfri restaurang. Nu i oktober får även alla nya användare 100 kr att handla för i valfri matbutik när du kopplar ditt Nordeakort till Wrapp.

Ibland kan man genom att handla i vissa butiker låsa upp nya erbjudanden så det kan skilja lite vilka erbjudanden just du har i din app. Du får även stämpelkort när du handlar på vissa ställen, t. ex. restauranger så går du ofta och äter lunch på samma ställe så kan du få pengar tillbaka även där. Jag har ett erbjudande på 75 kr tillbaka på det 6e inköpet på en restaurang. Nu är jag dock ingen som äter ute ofta så jag har bara gjort ett inköp och det är 3 dagar kvar tills det går ut men jag sparar pengar på att ta med matlåda istället :-).

Jag vill inte uppmana till konsumtion men mat är ju något som vi alla köper i alla fall. Jag utnyttjar inte så många erbjudanden eftersom jag inte handlar så mycket i onödan men jag har ändå fått 1270 kr tillbaka genom Wrapp och på saker jag ändå skulle ha köpt. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Min favorit undersökningssida är helt klart YouGov. Jag svarar på undersökningar som tar mellan 3-20 min och får poäng som kan bytas mot premier. Förra året samlade jag ihop poäng till en brödrost som jag gav maken i julklapp då vår gamla höll på att ge upp.

I år funderar hoppas jag samla ihop till en mortel och en smörgåsgrill eller kanske en ny blender då den jag har är lite klen att blanda smoothies i. Får se hur många poäng jag lyckas komma upp i. Vill även samla ihop poäng till frakten så får jag hem sakerna helt gratis.

Om du inte är medlem i YouGov så använd gärna min länk för att registrera dig och börja samla poäng redan idag.

Likes

Comments

Jag följer många sparbloggar och läser tips på gratis aktiviteter och hur man kan roa sig utan att det kostar något eller i alla fall kostar väldigt lite. Jag tycker att det är jättebra att det går att roa sig utan att det innebär en massa kostnader men jag tycker ändå ibland att det kan vara värt att spendera en slant på något man vill göra och mår bra av.

Jag har nyligen varit iväg med en kompis ett par dagar och det kostade en del men samtidigt gav det så mycket tillbaka att jag tycker det var värt det.

Jag har ingen plan på att spara jättemycket pengar och kunna sluta jobba som en del har så jag tycker att det istället kan vara värt att lägga lite pengar på upplevelser lite då och då. En resa ibland eller en hotellweekend, en konsert eller något annat trevligt. Jag kan spara pengar ändå bara att det blir lite mindre än vad det kunnat vara. Det viktigaste är att må bra och känna att pengarna läggs på något som ger något tillbaka.

Likes

Comments

Blev inspirerad av Sparo m.fl. att göra egen äppelmos så jag gick ut och plockade av lite äpplen på vårt träd samt några som fallit ner på marken men ännu såg fina ut.

Vet inte vad det är för äppelträd vi har men äpplena är små och mognar ganska sent och ruttnar sen ganska snabbt redan på trädet så jag hinner oftast inte ta tillvara på så mycket av dem men nu testade jag att plocka runt 20 äpplen som jag skalade och delade med hjälp av en äppelklyftare så det skulle gå snabbt och lätt. Kokade sedan äppelklyftorna med 1/2 dl vatten i ca 20 min för då hade de blivit mos. Tog en potatisstomp och mosade lite extra för att få bort klumpar, tillsatte sedan 2 krm askorbinsyra för att inte moset ska bli brunt. Jag valde som ni ser att inte tillsätta något socker i mitt mos. Jag väljer att istället frysa in i mindre burkar och plocka fram efter behov.

Nu blev det inte så mycket mos med våra små äpplen kanske 4-5 dl som jag delade upp i två burkar och stoppade i frysen då vi har en burk köpt äppelmos i kylen redan.

Äppelmoset blev lite syrligt av dessa äpplen men helt okej i smak om du inte vill ha det sött. Går ju att tillsätta socker eller annan sötning för den som vill. Jag hade gärna smaksatt med lite kanel eller vanilj men dottern protesterade mot det och ville ha utan. Om jag lyckas plocka lite äpplen som sitter högt uppe i trädet (dottern kanske vill klättra) så kanske det blir en omgång till och då testar jag nog att smaksätta i alla fall en del av det.

Tidsåtgång inkl plockning av äpplen och disken efteråt ca 1 timme. Kostnad så gott som gratis eftersom det bara var egna äpplen, vatten och askorbinsyra i. Askorbinsyran fanns hemma och 2krm av det kan inte kosta mycket. Blir lite dyrare om man väljer att söta moset. Nu valde inte jag bort sockret pga kostnaden utan för att jag tycker det är onödigt.

Likes

Comments

Jag har hoppat på en utmaning på smpl https://keepit.smpl.nu/ordning-hemma-pa-30-dagar/ för att få lite extra fart på mitt rensande och ordningen här hemma. Jag får varje dag under september ett mail med en kort film på några minuter med dagens uppdrag som är en uppgift som ska ta 5-15 minuter vilket känns helt överkomligt. Har hittills varit att rensa ut ett fåtal saker i olika kategorier. Jag har slängt ett par saker som bara ligger och skräpar och satt ut annonser på annat som det är dags att göra mig av med. På köpet så kan det bli lite pengar in också vilket inte känns helt fel.

Även om jag rensat ett tag och minskat ner på saker så finns det mer att ta av och lite extra push att göra ett nytt ryck känns bra. Vissa saker är svåra att göra sig av med men egentligen finns det ingen vits med att spara saker bara för att det är arvegods eller en gåva om det ändå bara ligger i ett skåp eller som i mitt fall på vinden och inte används. Bättre att någon annan kan få glädje och nytta av sakerna.

Likes

Comments

Eftersom det är snålmånad nu så har jag bestämt mig för att anteckna alla inköp och notera vad jag köper om hur mycket som kan anses som onödigt. Igår till exempel så ville maken som är sjuk ha ostkrokar. Det tog emot att köpa men lite uppmuntran behövde han ändå. Summan hamnade i alla fall på onödigt listan. Hoppas att summan på den inte blir allt för stor men jag tror det är nödvändigt för mig för att se hur mycket pengar som slinker iväg utan att jag ens tänker på det. Att bli medveten kanske kan få mig att snåla lite extra i vardagen.

Likes

Comments

Ja då var det dags för snålmånad igen. Börjar med att upptäcka löss hos både mig och dottern så inköp av lusmedel var nödvändigt. Samtidigt ligger hela familjen förkylda så en förpackning alvedon fick också följa med hem från Apoteket.

Hoppas att månaden inte fortsätter med fler överraskningar nu, i alla fall inte sådana som innebär utgifter, vill hellre ha oväntade inkomster.

Likes

Comments

​Jag har länge haft Wrapp och har det kopplat till mitt Nordea kort. Nu har jag även bjudit in maken som kopplade sitt Nordea kort och vi fick då 100 kr var till valfri restaurang. På fredag har vi planer på att gå på Bishops arms där vi har en värdecheck på 150 kr, om vi delar upp köpet så bör vi komma undan ganska billigt.

Om du inte redan använder Wrapp men är sugen på att testa så ange gärna min inbjudningskod cho2i0. Om du inte har ett Nordea kort idag så kan du söka ett när du registrerar dig i appen. Finns att ladda ner till både iPhone och Android. Om de inte har ändrat så kostar kortet ingenting första året och det är ett vanligt VISA kort som du måste sätta in pengar på, inget kreditkort. Du behöver inte använda någon kod eller visa telefonen när du ska nyttja ett erbjudande, så länge du betalar med Nordea kortet så kommer pengarna tillbaka automatiskt (kan ta ett tag att få återbäringen på kontot). Jag har till och med fått pengar tillbaka utan att jag vetat att det fanns ett erbjudande i appen. Det ändå du måste göra är att öppna appen ibland och scrolla igenom nya erbjudanden för att de ska aktiveras på kortet. Både enkelt och gratis, kan det bli bättre?

Likes

Comments

Blir tvungen att reparera bilen, ingen aning om vad notan kommer att landa på men jag räknar med minst 10 000 kr. Känns som att det inte kommer att finnas så mycket pengar på mitt buffertkonto till årsskiftet men samtidigt så är jag glad att det finns att ta av i sådana här situationer. Bufferten är ju främst till för att kunna plocka av när kostnader utöver det vanliga uppkommer och vissa saker bara måste göras. Känns som att det bara är massa utgifter just nu, kläder, fritidsaktiviteter, tandläkare och bilreparation utöver alla vanliga räkningar som ska betalas. Tror att jag ska köra ett race i helgen och få ut lite auktioner på Tradera för att se om det går att få lite plusposter på kontot också.

Likes

Comments

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/13471227/?claim=azven2u4rr5">Följ min blogg med Bloglovin</a>

Får inte till det med länken men nu finns jag på Bloglovin som Händelsevis önskade.

Likes

Comments