Nytt år och nya utmaningar. Har inget nyårslöfte men jag tänker ha mitt fokus på hälsa och ekonomi och givetvis familjen.

Jag vill bli bättre på att planera mat vilket troligtvis både kan främja hälsan och ekonomin.

Jag vill bli bättre på att bara handla det som är nödvändigt och på så sätt spara både pengar och energi.

Jag fortsätter att rensa hemma och bara behålla saker vi tycker om och minska på allt onödigt som tar plats och energi. Kanske även rensandet kan ge lite plus i ekonomin om jag kan sälja lite saker.

Vill även bli bättre på vardagsmotion. Att ta chansen att ta en promenad på lunchen för att få lite ljus. Promenaderna till och från bussen är bra men då är det mörkt ett bra tag till. Känns verkligen som att dagsljuset behövs tas tillvara på den här årstiden och det ser inte ut att bli så kallt framöver heller. Jag vill även yoga mer då det är en träning som passar mig bra.

Jag hoppas att hitta mer utgifter att dra in på för att öka sparandet. I vår tömmer vi resekontot igen så det blir att fylla på lite nytt där igen samt fortsätta spara i fonder och bygga på bufferten lite till.

I övrigt ska jag jobba på att stressa mindre och hitta mer återhämtning i vardagen. Bättre planering bör leda till mer lugn och harmoni.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ja nu är julafton förbi. Klapparna är öppnade och många har fyllt på hem som redan har ett överflöd av saker. Tyvärr så tar det inte slut för det utan nu kommer mellandagsrean och den verkar börja redan idag på juldagen. Vi ska dessutom hinna fynda en nyårsklänning och nytt pynt inför en storslagen nyårskväll. Sen om jag inte missminner mig så brukar det även komma en januari rea.

Här har vi hållit nere med antalet klappar och valt att köpa saker vi behöver. Dottern kanske fick lite väl många paket totalt men ändå bra saker och sådant som hon önskat sig.

Eftersom många får för mycket så var Tradera snabba att skicka ut mail igår med en rabattkod på halva priset på 10 auktioner FELKLAPP17. Tror jag ska passa på att lägga ut lite där. Inte felklappar utan tidigare utrensade prylar som väntar på att säljas.

Hoppas alla haft en bra jul utan för många onödiga paket. Håll i plånboken/korten under rean och köp verkligen bara sånt ni behöver.

Likes

Comments

Fick hem ett överraskande paket i helgen fullt med spännande gröt att testa. Dottern blev överlycklig, hon gillade smaken och att gröten är så enkel att göra, hon tar gärna en portion till mellis efter skolan så snart tar de nog slut. Måste nog skynda mig om jag ska hinna smaka.

Med i paketet låg också kuponger på två olika sorters bröd som jag hoppas på att hitta i någon butik där jag bor. Brukar vara svårt att hitta nya produkter när man bor på landet men har lite butiker att välja på så någon kanske har de hemma.

Likes

Comments

Nu annonseras det vilt om black friday och många butiker verkar ha utökat fredagens rea till hela veckan. Känns som att det hela har urartat totalt. Jag är inte ett dugg sugen på att shoppa som tur är så här blir det inga fynd och ”sparade” pengar. Det enda jag önskar rabatt på är flygresor med Norwegian då vi är på gång att boka en resa, men det gäller att rabatten gäller när vi ska åka runt påsk.

Nej jag sparar mina pengar på riktigt istället. De lägger jag hellre på resan än en massa prylar som jag egentligen inte behöver.

Likes

Comments

Vi på YouGov vill förbättra belöningen till våra panelmedlemmar och vi har förstått efter utvärderingar med er att ni efterfrågar presentkort. Vi är därför riktigt glada över att kunna meddela att du från och med den 15 december kan lösa in dina poäng i presentkort.

Presenkortet

Vi har inlett ett samarbete med Huuray! som ger dig som panelmedlem möjlighet att välja mellan presentkort från fler än 100 olika butiker, webshops och upplevelser. Vad sägs om pizza från Onlinepizza.se, musik, film eller spel från Oneplay.com eller CDON.COM, skönhetsprodukter från The Body Shop, nya kläder from Nelly.com eller Zalando eller kanske ett biobesök eller ett SPA-besök? Det finns många möjligheter!

Vänligen observera att poängshoppen stänger den 15 december!

Alla poäng som du har sparat ihop till tar du självklart med dig och du kan lösa in dessa i presentkort. Om du sparar till en specifik vara/produkt i poängshoppen så ska du komma ihåg att lösa in dina poäng innan den 15 december. Efter detta datum stänger vi poängshoppen.

Jag har länge tycket att YouGov med sin stora premieshop varit så bra. Nu byter de till att enbart kunna växla in poäng mot presentkort från Huuray. Framgår inte hur många poäng som motsvarar 100 kr så det återstår att se hur prisvärt det känns att fortsätta med undersökningarna. Kanske ska vara glad att jag löste in de festa av mina poäng nyligen då innan premieshopen stängs eller att det jag ville ha tar slut. Kanske blir att samla till upplevelsepresentkort att ge bort i present framöver, beror lite på hur mycket poäng man måste få ihop.

Likes

Comments

Kom på igår att jag hade 100 kr återbäring på bio genom Wrapp som gick ut idag. Eftersom jag inte hittade nån film att se med dottern så köpte jag presentkort på bio istället. Fick betala frakt men bio för 120 kr + frakt 19 kr sen 100 kr tillbaka så kostade biljetten bara 39 kr ändå. Blir en billig bio framöver, vill ju både se solsidan filmen och nya 50 nyanser när de kommer så det kändes onödigt att låta rabatten försvinna.

Vill du också gå med i Wrapp? Klicka här och koppla sen ditt bankkort från Nordea, Länsförsäkringar, Danske Bank, Collector bank eller Sodexo (tror fler banker är pågång att ansluta sig). Sen är det bara att handla med kortet och betala som vanligt så kommer pengarna tillbaka inom kort. Har fått tillbaka över 2000 kr utan att jaga erbjudanden utan bara handlat sånt jag ändå skulle ha köpt.

Likes

Comments

Nu har jag hämtat ut kökets box som jag köpte för en krona. Gick via Refunder och fick då 45 kr tillbaka så jag gick 44 kr plus på mitt köp. Innehållet var väldigt bra och ännu bättre när jag fick betalt för att köpa det.

Väldigt blandade saker som alkoholfritt bubbel, godis, kaffe, cider, mineralvatten, kex, hushållspapper och diskmedel.

Jag kommer inte att fortsätta prenumerera men den här boxen var bra.

Likes

Comments

Fick en inbjudan på mail om en undersökning från Vimla som tack för att jag svarade ska jag få 1 GB extra surf. När jag tecknade abonnemanget fick jag 20 GB extra och har deras minsta abonnemang med 2 GB data. Då jag har tillgång till wifi både hemma och på jobbet förbrukar jag sällan min data så innan denna 1 GB extra så har jag nästan 36 GB kvar att nyttja. Har dessutom 226 samtal och 6373 sms. Min månadspott är 60 samtal och 600 sms men jag ringer och smsar väldigt lite så potten bara ökar. Betalar 40 kr/månad tack vare att jag tipsat andra att byta till Vimla men några tipsningar till hade ju inte skadat. Klicka på min länk om du också är nyfiken på att testa Vimla.

Likes

Comments

Jag är lite skeptisk mot alla dessa boxar med prova på saker. Ofta får man varor till ett relativt lågt pris men skulle jag ha köpt dessa varor annars? Svaret är ofta nej och då är det en onödig utgift oavsett pris. Jag har provat på smakbox under en period. De två första boxarna var jag ganska nöjd med men den tredje innehöll inget intressant alls så jag ångrade att jag inte avslutade efter box nr 2. Fick den första till halva priset dessutom så där var det inte bortkastat men då innehållet är väldigt varierande så är det inte värt att chansa.

Nu dök jag dock på en rabattkod hos Stonetag, som gjorde att jag kunde köpa en kökets box för 1 kr så då slog jag till. Koden var dn1, testade att gå via Refunder som ska ge 30 kr cashback och fick senare mail om godkänd cashback på 45 kr. Går alltså plus 44 kr och får en köketsbox. Ska dock komma ihåg att avsluta prenumerationen direkt då jag bara vill testa med detta erbjudande.

Likes

Comments

​Idag gjorde jag en beställning hos ​YouGov det blev en muminmugg som dottern ska få i julklapp, räckte även till en t-shirt till mig. Jag brukar samla poäng varje år så det räcker till nån julklapp. I år har jag varit lite dålig på att svara på undersökningar men kom ändå upp i lite poäng. Poängen räckte även till frakten så muggen blir helt gratis (kostar bara den tid jag lagt ner på att svara på undersökningar). Hade egentligen siktet inställt på en mortel men den var slut i lager och skulle komma in igen i mars så jag får fortsätta samla poäng till den. Tror dottern blir glad i alla fall, hon älskar sina muminmuggar.

Likes

Comments