Ja jösses vad tiden går fort, nu är det över tre år sedan jag startade bloggen och då med ett mål på 100 000 kr sparade tills idag. Läs första inlägget här.

Som jag tidigare skrivit så har målet och förutsättningarna ändrats en del under resans gång men tack vare mitt ändrade tänk och beteende så har vi klarat oss ganska bra ändå. Maken blev av med jobbet och valde att satsa på ett eget företag. Det går ganska bra men inkomsterna är oregelbundna och vi har fått klara oss på mindre pengar än tidigare vilket lett till mindre sparande och ibland har vi fått nalla av bufferten för att klara vissa utgifter. Även om det i dagsläget inte finns 60 000 kr på sparkontot så känner jag ändå att jag gjort ett ganska bra jobb med de förutsättningar jag haft. Drömresan blev av och jag har förändrat mitt ekonomiska beteende vilket känns som det viktigaste.

Jag har fortfarande en vision om en bra buffert och sedan vidare sparande i fonder och aktier. Väljer att inte sätta någon målsumma eller måldatum just nu utan jag kämpar på så gott jag kan. Vissa månader finns inget utrymme för sparande alls och andra månader mer så jag tar det en månad i taget.

Jobbar även vidare med att minska utgifterna och nästa sak på tur är bredbandet. Vi har idag ADSL och fast telefon. Den fasta telefonen används knappt och känns som en onödig utgift. Bredbandet är segt och vi är inte speciellt nöjda så vi funderar på att testa mobilt bredband. Vet inte om det är bättre men känns inte som det kan bli så mycket sämre i alla fall. Vi skulle dessutom spara 223 kr/mån på att byta och säga upp fasta telefonen. Det är en besparing på 2676 kr/år. Behöver dock köpa router för 1495 kr men det blir en besparing på 1181 kr första året ändå. Måste bara kolla upp att abonnemanget räcker till och uppkopplingen är bra där vi bor innan vi törs byta.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår var jag iväg och genomförde mitt bankbyte, eller i varje fall påbörjade det. Det kommer att dröja tillslutet av nästa månad innan allt är klart men det tar nya banken hand om. Det jag måste göra själv är att avsluta e-fakturor i gamla banken och beställa dem på nytt i nya banken, det kunde tyvärr inte banken ordna med. I övrigt är det lite annat jag måste komma ihåg att fixa. Nya kortet ska kopplas till Wrapp för att jag ska fortsätta kunna ta del av rabatter där. Jag har ett bankkonto kopplat till Tradera och det måste ändras. Nya kortet ska kopplas till diverse kundklubbar som Hemköp och Willys plus och säkert nån mer också men jag får ta det efterhand, har ju inte fått nåt kort än och inga pengar på kontot då de får sitta kvar i gamla banken minst över månadsskiftet så att autogiron kan dras.

Kommer att spara flera tusen om året på våra försäkringar tack vare bankbytet så det känns som ett bra beslut och klart värt att lägga lite tid och jobb på så "lättförtjänta" extra pengar.

Likes

Comments

För ett tag sedan hittade jag ett erbjudande på Cashbackshopping där man skulle få 30 kr cashback om man beställde ett prov på en dagcreme från Vendela Silver Day, provet skulle kosta 38 kr i porto alltså totalt 8 kr när jag får cashbacken. Vid beställningen tecknades automatiskt ett abonnemang vilket tydligt framgick men det var inget köptvång utan gick att avsluta direkt så jag beställde. Då kom första felet, i bekräftelsen stod det att portot kostade 45 kr istället för 38 kr som det stod i erbjudandet. Bara 7 kr mer men rätt ska vara rätt tänkte jag och mailade deras kundtjänst och passade samtidigt på att meddela att jag bara ville ha provburken och sedan avsluta direkt. Kundtjänsten var snabb att svara att de gjort fel och att jag bara skulle betala 38 kr och att abonnemanget avslutades.

Igår kom det två paket i brevlådan med två exakt likadana provburkar från Vendela, i det ena paketet låg en faktura på 38 kr och i det andra en faktura på 45 kr. Plockade då fram den tidigare mail-konversationen och skickade ett nytt mail. Jag skrev att jag inte ville betala fakturan på 45 kr (skrev med båda fakturanumren) och att jag kunde skicka tillbaka det ena paketet men att de i så fall fick stå för portot eftersom de gjort fel. Idag kom ett trevligt svar från kundtjänsten igen att de bad om ursäkt för sitt misstag. Fakturan på 45 kr var makulerad och jag kunde behålla båda paketen.

Nu slutade det med att jag har två burkar dagcreme och det är en burk som ska räcka 30 dagar så inget pyttelitet prov och dessutom låg det ett prov på parfym i varje paket. Om min cashback går igenom, vilket den borde, så har jag alltså betalat 8 kr för två månaders förbrukning av dagcreme. Vid prenumeration kostar burkarna 399 kr/st vilket jag tycker är alldeles för dyrt men prova den gör jag gärna när det nästan blev gratis.

Brukar vara lite rädd att tipsa om såna här erbjudanden men efter snabbt och bra bemötande av deras kundtjänst så kan jag tipsa om att erbjudandet fortfarande finns kvar hos Cashbackshopping.

Likes

Comments

Jag funderar på att byta bank, då vi har alla försäkringar hos Länsförsäkringar så skulle vi spara bra nog på att få deras helkundsrabatt på 25% på alla försäkringar.

Idag har vi Nordea och jag är inte helt nöjd med dem. Tyvärr så har vi lånen där och då maken är egen företagare utan regelbunden inkomst så kommer han inte att kunna byta bank just nu. Dock så räcker det att en av oss har lönekonto och sparande där för att få högsta rabatten på alla våra försäkringar. Idag har vi 5 % rabatt då vi både har villa/hem försäkring och bilförsäkring där. Saknas alltså ett lönekonto samt ett sparande på minst 500kr/mån för att höja rabatten till 25% och det blir ganska mycket pengar att spara på det bytet. Måste bara kolla när jag kan flexa ut tidigt från jobbet och boka in en tid för att byta. Ju förr desto bättre.

Rabatten skulle öka från 1148kr/år till drygt 6000kr/år så vi sparar nästan in de 500kr vi måste lägga på ett sparande, ett sparande som jag kommer att lägga i fonder på ett ISK så pengarna kan pengarna dessutom växa. Känns som ett bra beslut.

Likes

Comments

Har känt mig lite krasslig ett par dagar med huvudvärk och ont i halsen så igår passade jag på att teckna en gratismånad med Netflix. Jag ville gärna se dokumentären Minimalism som jag visste fanns där. Sedan hittade jag en brittisk dokumentär som heter Den som spar han har, om människor som sparar på lite olika extrema sätt, exempelvis genom att äta roadkill 🤢 men också ett par som visar hur de får till ett bröllop till väldigt låg kostnad.

Jag avslutade kvällen med att se True cost, om textilindustrin och de arbetsförhållanden och låga löner som gör att vi kan köpa billiga slit och släng kläder. Det får en verkligen att tänka till, känner inte för att gå och handla på H&M och liknande butiker alls nu. Vet inte alls var jag kan hitta bra kläder som är tillverkade under bra förhållanden men jag ska kolla upp det. Kom gärna med tips tack!

Just nu vill jag inte köpa kläder alls men när jag väl behöver så kan det vara bra att vara förberedd 😄

Likes

Comments

Jag älskar att läsa böcker och det är något jag lägger en hel del pengar på också då böcker är ganska dyra. Försöker att nyttja biblioteket och nappar på prova på erbjudanden på Storytel och liknande när det är gratis.

Nu har jag hittat ett e-bibliotek. Det är gemensamt för biblioteken i Dalarna så har man ett lånekort hos något bibliotek så kan man logga in och låna e-böcker gratis. Köpte mig en iPad när jag fyllde år så den är perfekt att använda till att läsa böcker på. Jag har en hel lista med böcker jag vill läsa redan och har börjat läsa en som heter Shopstop. Intressant bok om köpstopp så den var ju lämplig att låna gratis 😄.

Perfekt att kunna hitta bra böcker gratis utan att ens åka till bibblan. Tar ingen plats heller!

Likes

Comments

Vi är på semester över helgen och har inte brytt oss alls om vad det kostar. Jag bokade hotell med hotels.com och får återbäring via Refunder och betalar med mitt Norwegian i övrigt har vi slösat massor. Vi har ätit gott och varit på nöjespark vilket inte är gratis men vad skönt ändå att inte bry sig om vad saker kostar ibland. Att bara koppla av och göra det vi vill och äta vad vi vill. Snåla kan vi göra sen igen men att försöka snåla på allt en sån här resa blir bara jobbigt.

Vi njuter och har det gott och har inget dåligt samvete för det. Som jag skrev i föregående inlägg så blir nästa resa en resa på intjänad cashback och lite av den cashbacken kommer från helgens hotellvistelse. Finns det fler som släpper allt ibland eller är alla duktiga sparare jämt?

Likes

Comments

Jag är medlem både hos Refunder och Cashbackshopping och har samlat cashback ett tag hos båda nu. Det jag har tillgängligt är ca 1000 kr men jag väntar in över 1000 kr till varav 500 kr från expekt som jag tipsade om nyss.

I september ska jag och maken åka till Stockholm och gå på en show. Biljetterna är betalda men jag tänkte att min återbäring ska täcka hotellet, ca 1400 kr, och middag. Hoppas att allt hinner bli tillgängligt innan dess, vissa har väldigt långa handläggningstider. Hotellet har jag bokat på Hotels.com och gick då via Refunder som ger 5 % tillbaka. Eftersom jag inte betalat det än så får jag inte cashbacken förrän efter resan men då kan jag börja samla till nästa tur.

Betalar hotellet och biljetterna med mitt Norwegian kreditkort och får då 1 % cashback till flygresor där så nästa tur kanske blir utomlands. Vill inte uppmana till krediter men detta går att sätta in pengar på i förskott så jag brukar sällan nyttja krediten. Betalar man hela fakturan varje månad så tillkommer ingen ränta heller. Det är räntan man ska passa sig för då den brukar vara väldigt hög på kreditkort.

Om du blir medlem/skaffar kort via någon av mina länkar så tjänar vi en slant både du och jag.

Likes

Comments

Nu har Refunder ett erbjudande med 500 kr cashback om du registrerar dig på expekt casino och sätter in minst 100 kr. Du får inte vara kund där sedan tidigare. Du får dessutom 500 kr i bonus hos expekt men vad jag förstår så måste man ha en omsättning på 20 000 kr innan den kan nyttjas och bonusen finns bara tillgänglig en månad så den har jag ingen nytta av.

Jag registrerade mig, körde några spel och vann så jag kunde ta ut 454,50 kr så redan där ligger jag på plus och med cashbacken från Refunder blir det 854,50 kr plus på bara några minuter. Är absolut ingen spelare men lite roligt att vinna på tredje försöket. Vinsten plockade jag som sagt ut direkt, vill inte spela för den. Den 100 lapp jag satt in gick inte att ta ut så den spelade jag slut på, vann några kronor igen men de gjorde jag slut på, inte värt att plocka ut 5-10 kr.

För att få ut vinsten var jag tvungen att ladda upp en bild på körkortet på mitt konto på expekt men det var ganska enkelt.

Bra start på semestern med lite extra pengar in.

Likes

Comments