Är du trött på att din makeup alltid efter några timmar tappar lyster eller är hälften borta? Här nedan kommer jag att lista 5 saker som får din makeup att hålla.

Rätt hudvård- Det finns oändligt många hudtyper och det är viktigt att du lär känna din hy så att den får rätt hudvård. Har du exempelvis väldigt fet hy behöver du produkter som inte innehåller några oljor då huden behöver rätt balans, lätta produkter.

Primer- Primer är en av de saker som är viktigaste för att få till en bra och hållbar bas. Det finns oändligt många olika primers till olika ändanmål som t.ex mattning, korrigering osv. En bra primer gör även så din make håller hela dagen utan att smetas runt!

Baking- Baking är en av de sakerna som är populärast just nu, och jag håller med hypen. Ta en beautyblender eller borste och lägg ett tjockt lager på de ställen som kanske är oljigare eller där du vet pudret brukar släppa. Jag brukar lägga på bl.a näsan, under ögonen och nedanför kindbenen. Detta kommer göra att maken håller längre och det tar längre tid för oljan att släppa igenom.

Hållbar och intensiv ögonskugga- Lägg först en primer för att få skuggorna att sitta. Det ska helst vara en lite ljust färgad för det kommer att framhäva skuggornas pigment mycket bättre. Har du ingen hemma så kan du ta en ljus concealer eller liknande, ögonskuggorna kommer att sitta bättre om dem har något kladdigt att fästa sig vid.

Framhäv ögonfransarna- Ta en ögonfransböjare och blås med en hårtork på den i några sekunder och böj sedan. Värmen kommer göra att fransarna håller sig böjda mycket längre.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej! Jag heter Sarah och går mitt sista år på linjen modestylist på hagströmska gymnasiet i Uppsala. Jag har skapat den här bloggen till mitt gymnasiearbete och den kommer innehålla allt som kan vara användbart för just dig! Det kommer vara allt från hur du skapar den perfekta eyelinern, hur du gör en festsminkning på bästa vis eller hur du gör en non makeup makeup, när man bara vill förstärka det man har. Det kommer att komma upp inlägg varje vecka med nånting som förhoppningsvis kommer vara användbart för dig!  Skulle vara jätte kul om ni ville följa mitt sista år här på stylistlinjen!

Ha det bra! xxLikes

Comments