Här har jag gjort en blå sminkning som ska framhäva det bruna i ens ögon. Bruna ögon passar inte bara i blå ögonskugga utan de flesta kalla skuggor såsom lila och rosa.

Bas: Här har jag använt en tunn foundation i passande nyans, en ljus concealer som ska ljusa upp under ögonen och sen ett transaprant löspuder över för att matta ner. 

Rouge/highlighter/bronzer: Här använde jag bara ett lätt rosa rouge över kinderna och lite uppåt tinningen och en bronzer i tinningen för att få en solbränd look.

Ögon: Se how to do nedanför!

Ögonbryn: Här fyllde jag bara i ögonbrynen med en bryn skugga i den formen hon har. 

Läppar: Här tog jag bara en nude läppenna över läpparna och följde hennes läppkontur.

Ögon: ​Först så grundade jag hela locket med en ljus kajal för att ha en bra grund. Jag tog sedan en ljus blå skugga och började skugga in i globlinjen, sen en mörkblå och gjorde samma sak för att få ett mer djup, jag tog även denna blåa skugga i yttre vrån och skuggade in. Sen så tog jag en ljusblå skugga och blandade in lite vitt i och hade på hela locket. Sist så tog jag en ljus skugga och hade i inre ögonvrån och under brynet. Jag skuggade väldigt mycket och fyllde på med skugga där jag tyckte det fattades, allt är individuellt hur starkt blått du vill att det ska vara. 

Jag målade sen en svart eyeliner med vinge och hade på ett par ögonfransar jag tyckte passade den här ''starka'' ögonsminket. Sen lite mascara på överfransarna och underfransarna. 

  • 13 readers

Likes

Comments

Äntligen jul! Julen är en av få högtider jag verkligen älskar, gemenskapen, julmaten och faktum att alla att alla är glada! Den tid på året då alla samlas och bara myser och har roligt. Min jul har varit väldigt bra trots att det bara var mamma och jag stort sett hela kvällen. Ikväll kommer dock hela släkten så det ska bli jätte kul!

Idag har jag valt att sminka mig med rött läppstift (vilket jag tekniskt aldrig använder!) och en ganska basic ögonmake med ett touch av guld.
Foundation/puder: Här har jag sminkat hela min bas med mineral smink ifrån bare minerals (rekommenderar!!)
Rouge/bronzer: Rouget är en rosa nyans och bronzern är en lite mörkare nyans som jag använt mig utav i kindbenen och uppåt tinningen. Jag har även använt en countor färg i kindbenen för och förstärka.
Ögonbryn: Här har jag använt mig utav en dip brow ifrån Anastasia Beverly hills och fyllt i mina bryn.
Ögon: Först tog jag en brun nyans och skuggade in i globen noga, sen tog jag en lite mörkare brun och skuggade av in den i globlinjen och lite i yttre vrån. Jag tog sedan concealer på locket för att städa upp och ha en bra grund för den guldiga skuggan. Jag tog sedan en guldig skugga och hade på locket och sen ett guldigt eyedust och hade på den guldiga skuggan. Den bruna skuggan hade jag även under ögat för att länka samman allt. Sen målade jag en skarp eyeliner med vinge och lite mascara på över och under fransarna.
Läppar: Här tog jag först en röd läppenna och fyllde i konturen på läpparna sen tog jag en jätte fin röd färg och fyllde i resten av läpparna.

  • 35 readers

Likes

Comments

Här har jag gjort en brudmakeup på min kompis. När man gör en brudmakeup handlar det om att gå helt efter brudens önskemål, men man kan alltid komma med förslag. Dem här makeupen är väldigt neautral med rosa läppar.

Foundation/concealer/puder: Här har jag använt mig utav en fetsmink, concealer där de behövts och ytterst lite puder endast för att matta ner.
Rouge/bronzer/highlighter: En brunskimrig bronzer och en rosa aktig rouge.
Ögonbryn: Här har jag använt mig utav en krämig penna och fyllde i brynen i en naturlig form.
Ögon: Jag la först en persikofärgad skugga över hela locket och skuggade in en brun skugga i ögongloben. Sen tog jag en mörkare nyans i yttre vrån och skuggade även in den. Sen tog jag även lite av den bryna under ögat för att rama in ögat. Målade sedan med en kajal och suddade ut den lite granna, sist så tog jag mascara på över och under fransarna.
Läppar: Här tog jag ett matt rosa läppstift och gjorde sen "papperstestet" där bruden sätter läpparna mot pappret och de ska då inte visa något på pappret. Detta är bra för att inte lämna läppstift på brudgummen om de ska pussas i kyrkan.

  • 37 readers

Likes

Comments

Här är jag gjort en makeup på mig själv som är passande för blåa ögon. När du gör en makeup för blåa ögon kan du tänka på att ha skuggor med så mycket röda pigment som möjligt, då det är kontrastfärgen mot blå och framträder den extra mycket. Jag har valt att använda i min makeup orange toner.
Se hur jag har gjort nedan!

Foundation, concealer, puder: Här har jag tagit en flytande foundation och en kräm concealer i passande nyans och ett löspuder över.
Rouge, broncer: Jag la lite broncer på "contour ställena" och ett ljust rosa rouge på "äpplena"
Ögonbryn: Här använde jag mig utav en mörk bryn skugga och formade mina ögonbryn
Ögon: Se steg för steg nedan!
Läppar: Jag la först ett lager lypsyl och sen ett läppstift över för att få en mer "gloss" känsla.

1: Jag grundade med en ljus concealer över hela locket.
2: Sen tog jag en orange skugga över hela locket, en lite mörkare i globlinjen och en brun/röd i yttre kanten. Sen blandade jag ihop allting så att de inte fanns några skarpa linjer. Blanda de färger du vill ha så att det blir ett resultat du vill ha.
3: Sen tog jag en ljus skugga under ögonbrynet och skuggade även in den i resten. Jag la även lite av den orange skuggan jag hade på locket under nedre fransar för att "slå ihop" de med den andra skuggan.
4. Jag målade sen en eyeliner med vinge och hade mascara på både över och under fransarna!

Jag kommer att visa sminkningar till alla ögonfärger så håll utskik!

  • 37 readers

Likes

Comments

Rätt foundationen: Att ha rätt foundation är viktigt för att få den att hålla. Det kan kännas som en djungel bland alla olika sorter med olika nyanser och hudtyper. Det du kan utgå ifrån, så länge du vet din hudtyp, är att köpa en foundation som är vattenbaserad och mattande om du har oljig hy och oljebaserad och återfuktande om du har torr hy. För att få till den rätta nyansen på din foundation kan du kolla den mot käken för att se övergången, Kolla aldrig på handen då den kan vara en annan nyans.

Hållbar skugga: Lägg en concealer eller kajal först och skuggan sen för att få den att sitta. Du kan även spraya på en fuktspray ( rekommenderar Mac fix+!!) för att få fram pigmenten i skuggan ännu mer.

Använd stoppers: Lägg ett lager löspuder under ögonen innan du gör din ögonmakeup för att undvika att skuggan som faller ner sätter sig i basen. Borsta sedan bort pudret när du är klar!

Hållbara och framhävande fransar: För att få fransar att hålla sig böjda, så kan du ta din hårtork och blåsa ca 10-20 sekunder på din ögonfransböjare och sedan böja. Värmen kommer att göra så dem håller sig böjda. Detta är särskilt bra för dig som upplever att dina fransar "hänger" eller är raka redan efter halva dagen.

Torr mascara: För att motverka att din mascara blir torr efter bara nån månad kan du pröva med att skruva upp och ner mascara borsten istället för att pumpa för att luften som kommer in i hylsan torkar ut.

Torr och hård kajalpenna: Ger din kajal knappt färg längre eller är omöjlig att applicera? Detta tips kan då vara en räddare! Elda väldigt lätt o snabbt på kajalpennan spets så är den som ny! Du kan även använda dig utav detta om du vill att resultatet ska vara mer likt en eyeliner!

Pigga ögon: Alla har vi dagar då vi ser tröttare ut, ögonen är rödsprängda. Detta kan då vara till hjälp! Applicera en ljus kajal på vattenlinjen och en ljus skugga i innervrån av ögat. Detta kommer att ge intrycket av ett mycket piggare öga!

  • 45 readers

Likes

Comments

Här har jag gjort ett exempel på en festlig nyårssminkning!

Foundation/Concealer/Puder: Här har jag tagit bara en passande flytande foundation, en aning ljusare concealer och ett transparant puder över.
Rouge/Bronzer/Highlighter: Ett ljust rosa rouge med lite skimmer i, en bronzer i tinningarna, käkbenet och under kindbenen, sen blandade jag en guldaktig och champangefärgad highlighter och hade på toppen av kindbenet.
Ögonbryn: Här tog jag först lite av en mörkbryn skugga och målade på slutet av ögonbrynen, sen tog jag en ljusare brun skugga och hade längst fram.
Ögon: Se steg för steg nedan!
Läppar: Här valde jag att ha naturliga läppar så jag tog först en nude läppenna och sen ett nudeläppstift över. Men du kan även ha t.ex. ett mörkare rött läppstift!

Ögon:
1. Jag tog först en brun skugga i globlinjen och yttre kanten av ögat, sen en mörkare och sist en svart. Skugga ihop allt de noggrant så det inte syns några skarpa kanter.
2. Sen tog jag en concealer och städade upp lite granna på locket, jag blandade sedan en mörk silver skugga med en kopparfärgad och la på locket.
3. Jag tog sedan lite skugga och la under ögat och la en ljus kajal i vattenlinjen.
4. Lägg sedan på ett par snygga lösögonfransar ( Jag har använt mig utav ardells whispies!) och lite mascara så är de klart!

  • 55 readers

Likes

Comments

Contour är en stor hit just nu och används av otroligt många. Contour är ett sätt att förminska och framhäva vissa delar i ansiktet. Det du vill framhäva använder du dig utav en ljus färg och de du vill förminska en mörk färg. Du kan använda dig av antingen cream eller kak contour, eller båda!

Jag har i den här sminkningen valt att använda en mörk concealer från L.A girl (för bara 59kr!!) och en ljus concealer ifrån Urban Decay.
Som ni ser på bilden så har jag valt att lägga den mörka vid käkbenet för att få en skarpare käklinje, kindbenet för att få "djupare" kindben, och uppåt tinningen för och ge illusionen av en smalare panna. Jag har även lagt på näsan för att forma den.

Den ljusa har jag valt att lägga under ögonen för att ge ögat ett piggande lyft, på näsryggen, mitten på pannan och under kindbenet. Detta för att förstärka de jag inte förminskat.

Jag tog sedan ett transparant puder i hela ansiktet och använde mig sedan utav en kall färg ifrån Anastasias countor palett för att förstärka skuggorna yttligare.

Det som är kul med contour är att det är så brett! Du kan nästintill ändra vad som helst. Det som blivit ganska viralt nu på internet är att folk countorar brösten, magen, benen ja allt!

  • 57 readers

Likes

Comments

Den här sminkningen passar för dig som vill glama upp dig lite en fredag/lördag kväll. Med en festsminkning behöver du inte vara lika rädd om makeupen inte blir 100% flawless då det syns inte like bra när det är mörkt.

Använd dig utav alla möjliga skuggor, färgglada, naturliga, skimriga eller matta. Det går att skapa en festsminknig på oändligt många sätt, allt är en smaksak!
Jag valde i min makeup att lägga mer fokus på ögonen. Jag började med att sminka ögonen då glittret jag använda lätt kan trilla ner i ansiktet och fastna på basen.

Ögon: Se steg för steg nedan
Foundation/puder: Jag använde mig utav en passande foundation och ett transparent puder. Jag valde att använda 2 lager foundation då jag ville ha det extra täckande. Även en concealer där det behövdes.
Rouge/highlighter/bronze: Jag tog en countor färg i kindbenen och uppåt tinningarna för att markera de extra. Sen blandade jag 2 olika nyanser rosa rouge och hade på kindbenen och litelite uppåt tinningen. Sist tog jag en ljus highlighter längst upp på kindbenen och på brynbenet.
Bryn: Här använde jag bara en vanlig brun skugga och fyllde i brynen.
Läppar: Först tog jag en nude/rosa läppenna och hade över hela läpparna och sen ett ljusrosa läppstift i mitten på läppen.

Ögon:
1. Ta en vit kajal på hela locket för att få skuggan och fästa bättre.
2. Sen en guldig skugga över hela locket.
3. Ta en brun skugga i globlinjen för att framträda den, sen en mörkare brun i yttre ögonvrån. Jag valde sen att använda en skugga som heter "nästan svart" för att mörka ner ännu mer i yttreögonvrån och ögongloben.
4. Nu är de dags för de roligaste i den maken enligt mig! Jag tog min concealer pensel och doppade i lypsyl. Det går bra med t.ex. Hudsalva också, bara det är nånting glittret kan fastan på. Sen doppade jag försiktigt i glittret och tröck dit på skuggan där jag tyckte de skulle vara.
5. Sen målade jag en eyeliner från vrå till vrå med en vinge på slutet och hade en vit kajal i blötlinjen.
6. Min modell hade fransförlängning, men annars kan man ha mascara över och under plus ett par snygga lösfransar!

  • 70 readers

Likes

Comments

Detta är min tolkning på en dagmakeup! Denna makeupen är bra för dig som inte har mycket tid på morgonen eller om du är en stressad småbarnsförälder som 90% av gångerna inte orka piffa till dig, men de gångerna en sminkar sig vill ha något som går fort! En dagmakeup är för mest för att förstärka de dragen man har i ansiktet.
Denna makeupen tar ca 10-20 minuter att göra

Foundation & puder: Här kan man ha en CC eller BB cream om man vill ha något lätt på huden, jag har använt en lätt täckande foundation och puder endast för att matta ner.

Concealer: Här har jag använt concealer endast där jag tycker det behövs täckas.

Rouge: En rouge i passande nyans gör så man ser får fram ansiktets naturliga rodnad. Jag har använt mig av en ljus rosa tonad.

Ögonbryn: Fyll i brynen så som du vill ha dem. Jag har använt en brun skugga och fyllt i dem naturligt.

Ögon: I en dagmakeup använts oftast matta skuggor, men det är självklart en smaksak! Jag grundade med en vit kajal och hade en benvit skugga över locket för att ljusa upp ögat. Sen hade ja en grå skugga i globlinjen för att framträda den och slutligen en vit kajal i vattenlinjen!

Läppar: Här har jag använt mig bara utav ett genomskinligt gloss då jag inte ville lägga jätte mycket fokus.

  • 74 readers

Likes

Comments

Eyeliners finns i oändligt många olika sorter och varje produkt utgör vilket resultat du vill ha. En eyeliner kan göras på vilket sätt du vill, de är en smaksak! Vilken ögonform man har spelar in i hur ens eyeliner kommer att se ut i slutändan, men det finns inget som är rätt eller fel. Jag kommer att gå igenom de typerna som är vanligaste och vad dem har för effekt!


Eyeliner: En eyeliner är när man målar ett streck närmast fransraden, lite tunnare längst in och tjockare ut mot ögonvrån. En eyeliner ramar in ögat på ett effektfullt sätt, men eftersom den inte är så bred så är den ändå ganska diskret. Den kan även ge ett lyft till ögat och piffar upp nästintill alla ögonsminkningar!

Som med lashliner så passar eyeliner till alla, men även här är den bra för hooded eyes då den inte är så tjock och därav inte tar upp så mycket plats på locket.

Bred Eyeliner: Den här sortens eyeliner är lika som den innan bara att den målas bredare. Antingen bredare över hela, mot ögonvrån eller bara i mitten, det är en smaksak! Den här sortens eyeliner ger en tydlig inramning och ger ögat ett lyft. Man kan även forma sin ögonform med den här sorten, gör man den bredare i mitten så skapar den illusionen av ett rundare öga, eller om du gör den bredare på ytterkanten skapas det ett mer mandelformat öga.

Den här sorten passar bättre på personer med stora ögonlock och där en stor del av den syns när en kollar framåt. Då har man mycket område att måla på utan att det tar upp hela ögonlocket.

Vingad eyeliner: En vingad eyeliner är ett sätt att förlänga och ge ett effektfullt seende på din eyeliner. Ögat blir mer mandelformat med den här sorten och den lyfter ögat otroligt mycket. Den går att göras på många sätt, t.ex. längre, tjockare, kortare osv. Den piffar även till och gör din sminkning ännu festligare.

Den här sorten kan vara svårare att göra på ögon med skrattrynkort eller hängiga då det kan göra att vingen ''kapas'' av och se sne ut. Men det finns även knep för att lyckas med det! Måla vingen så att den inte kommer över veckat, strunta i om den kommer för långt in eller ut. Måla den även lite snett och anpassa längden på vingen till ögat. Men allt detta är såklart en smaksak hur man vill ha den, dock om en har väldigt hängande ögonlock eller mycket rynkor kan det vara svårt att få till det så den inte blir hackig.

Likes

Comments