View tracker

Här har jag gjort ett exempel på en festlig nyårssminkning!

Foundation/Concealer/Puder: Här har jag tagit bara en passande flytande foundation, en aning ljusare concealer och ett transparant puder över.
Rouge/Bronzer/Highlighter: Ett ljust rosa rouge med lite skimmer i, en bronzer i tinningarna, käkbenet och under kindbenen, sen blandade jag en guldaktig och champangefärgad highlighter och hade på toppen av kindbenet.
Ögonbryn: Här tog jag först lite av en mörkbryn skugga och målade på slutet av ögonbrynen, sen tog jag en ljusare brun skugga och hade längst fram.
Ögon: Se steg för steg nedan!
Läppar: Här valde jag att ha naturliga läppar så jag tog först en nude läppenna och sen ett nudeläppstift över. Men du kan även ha t.ex. ett mörkare rött läppstift!

Ögon:
1. Jag tog först en brun skugga i globlinjen och yttre kanten av ögat, sen en mörkare och sist en svart. Skugga ihop allt de noggrant så det inte syns några skarpa kanter.
2. Sen tog jag en concealer och städade upp lite granna på locket, jag blandade sedan en mörk silver skugga med en kopparfärgad och la på locket.
3. Jag tog sedan lite skugga och la under ögat och la en ljus kajal i vattenlinjen.
4. Lägg sedan på ett par snygga lösögonfransar ( Jag har använt mig utav ardells whispies!) och lite mascara så är de klart!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 6 readers

Likes

Comments

View tracker

Contour är en stor hit just nu och används av otroligt många. Contour är ett sätt att förminska och framhäva vissa delar i ansiktet. Det du vill framhäva använder du dig utav en ljus färg och de du vill förminska en mörk färg. Du kan använda dig av antingen cream eller kak contour, eller båda!

Jag har i den här sminkningen valt att använda en mörk concealer från L.A girl (för bara 59kr!!) och en ljus concealer ifrån Urban Decay.
Som ni ser på bilden så har jag valt att lägga den mörka vid käkbenet för att få en skarpare käklinje, kindbenet för att få "djupare" kindben, och uppåt tinningen för och ge illusionen av en smalare panna. Jag har även lagt på näsan för att forma den.

Den ljusa har jag valt att lägga under ögonen för att ge ögat ett piggande lyft, på näsryggen, mitten på pannan och under kindbenet. Detta för att förstärka de jag inte förminskat.

Jag tog sedan ett transparant puder i hela ansiktet och använde mig sedan utav en kall färg ifrån Anastasias countor palett för att förstärka skuggorna yttligare.

Det som är kul med contour är att det är så brett! Du kan nästintill ändra vad som helst. Det som blivit ganska viralt nu på internet är att folk countorar brösten, magen, benen ja allt!

  • 9 readers

Likes

Comments

View tracker

Den här sminkningen passar för dig som vill glama upp dig lite en fredag/lördag kväll. Med en festsminkning behöver du inte vara lika rädd om makeupen inte blir 100% flawless då det syns inte like bra när det är mörkt.

Använd dig utav alla möjliga skuggor, färgglada, naturliga, skimriga eller matta. Det går att skapa en festsminknig på oändligt många sätt, allt är en smaksak!
Jag valde i min makeup att lägga mer fokus på ögonen. Jag började med att sminka ögonen då glittret jag använda lätt kan trilla ner i ansiktet och fastna på basen.

Ögon: Se steg för steg nedan
Foundation/puder: Jag använde mig utav en passande foundation och ett transparent puder. Jag valde att använda 2 lager foundation då jag ville ha det extra täckande. Även en concealer där det behövdes.
Rouge/highlighter/bronze: Jag tog en countor färg i kindbenen och uppåt tinningarna för att markera de extra. Sen blandade jag 2 olika nyanser rosa rouge och hade på kindbenen och litelite uppåt tinningen. Sist tog jag en ljus highlighter längst upp på kindbenen och på brynbenet.
Bryn: Här använde jag bara en vanlig brun skugga och fyllde i brynen.
Läppar: Först tog jag en nude/rosa läppenna och hade över hela läpparna och sen ett ljusrosa läppstift i mitten på läppen.

Ögon:
1. Ta en vit kajal på hela locket för att få skuggan och fästa bättre.
2. Sen en guldig skugga över hela locket.
3. Ta en brun skugga i globlinjen för att framträda den, sen en mörkare brun i yttre ögonvrån. Jag valde sen att använda en skugga som heter "nästan svart" för att mörka ner ännu mer i yttreögonvrån och ögongloben.
4. Nu är de dags för de roligaste i den maken enligt mig! Jag tog min concealer pensel och doppade i lypsyl. Det går bra med t.ex. Hudsalva också, bara det är nånting glittret kan fastan på. Sen doppade jag försiktigt i glittret och tröck dit på skuggan där jag tyckte de skulle vara.
5. Sen målade jag en eyeliner från vrå till vrå med en vinge på slutet och hade en vit kajal i blötlinjen.
6. Min modell hade fransförlängning, men annars kan man ha mascara över och under plus ett par snygga lösfransar!

  • 22 readers

Likes

Comments

Detta är min tolkning på en dagmakeup! Denna makeupen är bra för dig som inte har mycket tid på morgonen eller om du är en stressad småbarnsförälder som 90% av gångerna inte orka piffa till dig, men de gångerna en sminkar sig vill ha något som går fort! En dagmakeup är för mest för att förstärka de dragen man har i ansiktet.
Denna makeupen tar ca 10-20 minuter att göra

Foundation & puder: Här kan man ha en CC eller BB cream om man vill ha något lätt på huden, jag har använt en lätt täckande foundation och puder endast för att matta ner.

Concealer: Här har jag använt concealer endast där jag tycker det behövs täckas.

Rouge: En rouge i passande nyans gör så man ser får fram ansiktets naturliga rodnad. Jag har använt mig av en ljus rosa tonad.

Ögonbryn: Fyll i brynen så som du vill ha dem. Jag har använt en brun skugga och fyllt i dem naturligt.

Ögon: I en dagmakeup använts oftast matta skuggor, men det är självklart en smaksak! Jag grundade med en vit kajal och hade en benvit skugga över locket för att ljusa upp ögat. Sen hade ja en grå skugga i globlinjen för att framträda den och slutligen en vit kajal i vattenlinjen!

Läppar: Här har jag använt mig bara utav ett genomskinligt gloss då jag inte ville lägga jätte mycket fokus.

  • 26 readers

Likes

Comments

Eyeliners finns i oändligt många olika sorter och varje produkt utgör vilket resultat du vill ha. En eyeliner kan göras på vilket sätt du vill, de är en smaksak! Vilken ögonform man har spelar in i hur ens eyeliner kommer att se ut i slutändan, men det finns inget som är rätt eller fel. Jag kommer att gå igenom de typerna som är vanligaste och vad dem har för effekt!

Lashliner: Lashliner är när man lägger på en svartskugga längst in precis under fransarna. Detta kommer att göra så att linjen inte syns när du blundar men det kommer ge ett intryck av fylligare och markerar ögat på ett diskret sätt. Det är bra att göra en fransmarkering om man ska ha mascara eller en tydligare eyeliner över detta då det kan glipa emellan.

Ögontyper som kan passa till denna är alla! Den är bra för personer med hooded eyes eller hängiga ögon om man inte vill måla en bred eyeliner, då om det bara finns en liten bit på ögonlocket när man kollar så kan det bli så de svarta bara syns.


Eyeliner: En eyeliner är när man målar ett streck närmast fransraden, lite tunnare längst in och tjockare ut mot ögonvrån. En eyeliner ramar in ögat på ett effektfullt sätt, men eftersom den inte är så bred så är den ändå ganska diskret. Den kan även ge ett lyft till ögat och piffar upp nästintill alla ögonsminkningar!

Som med lashliner så passar eyeliner till alla, men även här är den bra för hooded eyes då den inte är så tjock och därav inte tar upp så mycket plats på locket.

Bred Eyeliner: Den här sortens eyeliner är lika som den innan bara att den målas bredare. Antingen bredare över hela, mot ögonvrån eller bara i mitten, det är en smaksak! Den här sortens eyeliner ger en tydlig inramning och ger ögat ett lyft. Man kan även forma sin ögonform med den här sorten, gör man den bredare i mitten så skapar den illusionen av ett rundare öga, eller om du gör den bredare på ytterkanten skapas det ett mer mandelformat öga.

Den här sorten passar bättre på personer med stora ögonlock och där en stor del av den syns när en kollar framåt. Då har man mycket område att måla på utan att det tar upp hela ögonlocket.

Vingad eyeliner: En vingad eyeliner är ett sätt att förlänga och ge ett effektfullt seende på din eyeliner. Ögat blir mer mandelformat med den här sorten och den lyfter ögat otroligt mycket. Den går att göras på många sätt, t.ex. längre, tjockare, kortare osv. Den piffar även till och gör din sminkning ännu festligare.

Den här sorten kan vara svårare att göra på ögon med skrattrynkort eller hängiga då det kan göra att vingen ''kapas'' av och se sne ut. Men det finns även knep för att lyckas med det! Måla vingen så att den inte kommer över veckat, strunta i om den kommer för långt in eller ut. Måla den även lite snett och anpassa längden på vingen till ögat. Men allt detta är såklart en smaksak hur man vill ha den, dock om en har väldigt hängande ögonlock eller mycket rynkor kan det vara svårt att få till det så den inte blir hackig.

Likes

Comments

Jag kommer att ha en liten ''serie'' på min blogg där jag kommer att visa just ''how to do'' olika sminkningar.

Här har jag gjort en cut crease med röda läppar, såhär har jag gått tillväga för just den här sminkningen!

Foundation: Lägg en passande foundation eller fet smink som passar just dig eller din modell. Jag har valt att lägga en väldigt lätt bas med fet smink, då jag inte vill ha en så täckande bas.

Concealer: Jag har använt mig utav ett lite ljusare concealer på pannan, näsryggen och under ögonen för att ljusa upp de partierna.

Bryn: Här är det en smaksak vad man tycker mest om, jag har använt mig utav brynskugga i passande färg till hennes bryn och sedan format dem. Jag ''städade'' sedan upp runt brynet med en concealer.

Rouge: Här har jag blandat två stycken rouge, en lite brunaktig och en varmtonad rosa rouge.

Highlighter: Detta är någonting jag tycker är en av de saker som är viktigaste i en make och jag går inte ut utan det. Här blandade jag en glittrig guld och en ljus ögonskugga och la under ögonbrynet och på kindbenen!

Ögon: Se beskrivning nedan!

Läppar: Lägg först en röd läppenna för att få läppstiftet att hålla bättre och sen ett rött läppstift i valfri nyans. Jag la även lite grann av ett mörklila läppstift i mungiporna för att få ett djup.

Ögon

1: Jag började med att grunda hela locket med en ljus concealer.

2: Sen tog jag en mörkbrun skugga i globlinjen, sen en lite ljusare brun skugga och sist en plommonlila skugga och blandande ihop dem i globen. Jag skuggad de även utåt ögat.

3: Jag tog sen en ljus concealer för att "städa upp" under globen för att skapa cut creasen.

4: Sen tog jag en ljus lösskugga och la på locket under globen.

5. Sen målade jag en skap eyeliner med vinge som gick ganska långt ut för att följa skuggan i globen. (Se bild)

6. Jag la sen på mascara och några singel ögonfransar och sen vara maken klar! 

Likes

Comments

Är du trött på att din makeup alltid efter några timmar tappar lyster eller är hälften borta? Här nedan kommer jag att lista 5 saker som får din makeup att hålla.

Rätt hudvård- Det finns oändligt många hudtyper och det är viktigt att du lär känna din hy så att den får rätt hudvård. Har du exempelvis väldigt fet hy behöver du produkter som inte innehåller några oljor då huden behöver rätt balans, lätta produkter.

Primer- Primer är en av de saker som är viktigaste för att få till en bra och hållbar bas. Det finns oändligt många olika primers till olika ändanmål som t.ex mattning, korrigering osv. En bra primer gör även så din make håller hela dagen utan att smetas runt!

Baking- Baking är en av de sakerna som är populärast just nu, och jag håller med hypen. Ta en beautyblender eller borste och lägg ett tjockt lager på de ställen som kanske är oljigare eller där du vet pudret brukar släppa. Jag brukar lägga på bl.a näsan, under ögonen och nedanför contouren. Detta kommer göra att maken håller längre och det tar längre tid för oljan att släppa igenom.

Hållbar och intensiv ögonskugga- Lägg först en primer för att få skuggorna att sitta. Det ska helst vara en lite ljust färgad för det kommer att framhäva skuggornas pigment mycket bättre. Har du ingen hemma så kan du ta en ljus concealer eller liknande, ögonskuggorna kommer att sitta bättre om dem har något kladdigt att fästa sig vid.

Framhäv ögonfransarna- Ta en ögonfransböjare och blås med en hårtork på den i några sekunder och böj sedan. Värmen kommer göra att fransarna håller sig böjda mycket längre.


Likes

Comments

Hej! Jag heter Sarah och går mitt sista år på linjen modestylist på hagströmska gymnasiet i Uppsala. Jag har skapat den här bloggen till mitt gymnasiearbete och den kommer innehålla allt som kan vara användbart för just dig! Det kommer vara allt från hur du skapar den perfekta eyelinern, hur du gör en festsminkning på bästa vis eller hur du gör en non makeup makeup, när man bara vill förstärka det man har. Det kommer att komma upp inlägg varje vecka med nånting som förhoppningsvis kommer vara användbart för dig!  Skulle vara jätte kul om ni ville följa mitt sista år här på stylistlinjen!

Ha det bra! xxLikes

Comments