Råkade underfrankera ett paket som jag sålde på Tradera förra veckan, det vägde hela 4 gram för mycket så nu får jag betala resten + hanteringsavgift på totalt 48 kr 😒😒

Nu visste jag att det var i gränsfall (tror saken vägde typ 98 g opackad) men blir ändå så irriterad på mig själv att jag inte dubbelkollade och angav den högre fraktkostnaden i annonsen. Lägre frakt ger ju ofta högre bud så det är lite segt när det ligger precis på gränsen.

Men det är ju bara att betala och tänka på det i framtiden 😏

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag bytte jag skolbiblioteket mot stadsbiblioteket och lånade hem ett gäng böcker. Jag läser för det mesta skönlitteratur, men idag fick det följa med lite facklitteratur också 😊 Är nyfiken på Shopstop-boken!

Jag skaffade mitt lånekort strax innan sommaren och är så glad att jag gjorde det, det känns rätt lyxigt på något sätt att bara gå och plocka det man vill läsa och inte behöva betala något alls 😃 Hurra för bibblan!

Likes

Comments

Spartips, Kläder

Jag ÄLSKAR Tradera! Jag säljer mycket mer än vad jag köper, men ibland så blir det även några fynd. I helgen vann jag dessa två auktioner och idag hämtade jag ut dem på Posten.

Är helt salig över jackan, jag har letat efter en mockajacka som inte varit för kort eller i bikermodell men det var varit rikigt svårt att hitta. Jag hittade en på H&M som satt bra, men materialet var hemskt (fakemocka såklart) och den kostade ändå 599kr, så jag bestämde mig för att investera i en äkta mockajacka. Så dök denna upp på Tradera och jag vann den för drygt 400 kronor! Helt galet egentligen då de kostar uppåt 2000 kr nypris. Den var i riktigt fint skick och satt som en smäck, så nu har jag en jacka som kan följa med i många säsonger framöver!

Jag vann även ett par äkta Levisshorts som normalt kostar typ 200 kr men dessa blev mina för en ynka tjugolapp! Även dessa satt superbra och de ska sparas till det blir sommar igen.

Känns riktigt bra att ha investerat i två kvalitetsplagg också, ett litet steg framåt i planen om en basgarderob med bra, hållbara plagg 😊

Likes

Comments

Spartips, Utmaningar

Här hittar du mitt originalinlägg om min 52 week challenge om du vill läsa mer!

Vad snabbt tiden går! Nu har jag kört 26 veckor av min 52 week challenge, alltså kommit halvvägs. 3510 kronor ligger på 52 week challenge-kontot och mer kommer det bli. Det har gått väldigt smärtfritt än så länge, det känns lite fjuttigt att bara föra över någon hundralapp men från och med nu så är det ju mer rejäla summor man för över vilket känns jättebra. Kanske lite feltimat då jag går över till enbart studiemedel nästa månad efter att ha fått sista eftersläpande lönen från sommarjobbet, men jag ser det som den utmaningen det faktiskt är.

Jag var lite osäker på vad jag skulle göra med pengarna efter att utmaningen var slut, men nu har jag bestämt att de ska spenderas under min utbytestermin i vår. Gärna på någon rolig resa eller annan upplevelse :)

@survivan började sin utmaning samtidigt som mig, men har valt sina veckor själv istället för att följa schemat, så det är ett annat alternativ om man blir lite frustrerad över hur långsamt det går i början. Följ gärna hennes blogg, den är fylld med aktuella gratiserbjudanden och andra grymma spartips!


Likes

Comments

Gratis, Samlarkampanjer

Gjorde precis en mycket efterlängtad beställning på en rosa Fujifilm Instax 8-kamera, helt gratis från Skogaholms samlarkampanj! 😃 Värdet är 999 kronor och jag betalade bara frakten på 49 kr.

Just nu har Skogaholm en helt grym samlarkampanj där man, förutom kameran, kan samla poäng till gratis framkallning och rabatt på fotoböcker. Frakt tillkommer med 49 kr. Jag bytte till mig kvitton på produkter via en grupp på facebook, så hör runt med vänner och bekanta om de har kvitton om du känner att du inte kan ta dig igenom 10 limpor själv 😅 

Detta är definitivt bland det bästa jag beställt i en samlarkampanj! Kameran kommer definitivt komma väl till pass nästa år när jag är i Asien på utbytestermin 👌

Likes

Comments

Gratis, Skönhet

Spenderade morgonen med att ligga i sängen och göra lite Glossybox-surveys och kom äntligen upp i 1000 poäng vilket betyder att min nästa box blir helt gratis! 😃

Älskar när företag har något slags loyalty-program som lönar sig. Med Glossybox får man totalt 120 poäng om man svarar på alla sex snabba undersökningar om månadens box, så det tar inte evigheter innan man kommer upp i de poäng man behöver för en gratis box. Lite vardagslyx sådär 😊

Är du sugen på att prova Glossybox får du gärna göra det via den här länken 😊

Med Refunder får du 5% cashback

Rabattkoden Rabble20 från appen Rabble ger 20% rabatt (ibland går det att kombinera rabattkoder med Refunder och ibland inte, men alltid värt att prova).

Det finns även studentrabatt på 10% via Studentkortet.

*innehåller affiliatelänkar

Likes

Comments

Utmaningar

lite Då var det dags för min favoritmånad september! Älskar när sommaren håller på att slå om till höst och det blir svalare i luften. Vi har en Englandsresa planerad i slutet av september/början av oktober vilket känns jättekul men självklart kommer det gå åt lite pengar där. Jag har valt att lägga hela den budgeten lite separat för enkelhetens skull, och även om resan sträcker sig några dagar in i oktober så ligger allt i budgeten för september.

Jag har även ett tandläkarbesök inplanerat och där har jag inte budgeterat något då jag ärligt talat inte har koll på vad det kostar, men det får dras på sparpengarna sen iallafall.

Den här månaden är lite speciell då jag får hela två "inkomster" - lön plus CSN. Tanken är de "vanliga" utgifterna ska gå på CSN-inkomsten, resan dras av lönen och resten ska sparas.

Här har ni min budget för september:

Inkomst:
Lön 18931 kr (mycket OB den här månaden!)
CSN 9700 kr
Summa: 28 631 kr

Utgifter:

Fasta utgifter:
Mat 1500 kr
Mobilabonnemang 199 kr
Gymkort 299 kr

Rörliga utgifter:
Utemat/fika: 300 kr
Kläder: 500 kr
Glossybox: 139 kr
Övrigt: 1000 kr

Summa utgifter: 3937kr

Resa 7000 kr

Summa totalt: 10 937 kr

Till sparkonton:
52 week challenge: 1060 kr
Framtidskonto: 2000 kr (de här pengarna får jag absolut inte röra)
Sparkonto: 14 634 kr (!)

Sååå peppad på att jag förhoppningsvis kommer spara nästan 15 000 kr! De pengarna kommer komma väl till pass nästa termin då jag ska plugga utomlands, men mer om det i ett senare inlägg.

Nästa månad kommer jag få in en liten lön för augusti utöver CSN, men då kommer jag också börja betala hyra igen. Så jag är riktigt glad att jag kan få in en rejäl summa på sparkontot innan allvaret börjar igen ;)


Likes

Comments

Utvärdering

​Då var sommaren officiellt slut! Känns riktigt konstigt att gå tillbaka till skolan, men det ska bli roligt också såklart. Många nya spännande kurser och ärligt talat så ska det bli skönt att inte jobba heltid längre. 

Augusti kändes ganska bra rent ekonomiskt även om jag rört på mig endel vilket såklart kostar lite. Jag och sambon hade en toppenhelg i Köpenhamn i början på månaden och sedan åkte jag hem till mina föräldrar några dagar. Jag har också jobbat lite för skolan med att ta emot utbytesstudenter vilket var riktigt roligt, men det resulterade i några extra uteluncher då jag inte hade möjlighet att ta med matlåda. 

Här ser ni hur det gick jämfört med hur jag budgeterat: 

Här har ni min budget för augusti: 
Inkomst: 16500 kr
+ 100 kr extrapengar för en klippning jag gjorde

​​Utgifter:

Fasta utgifter:
Mat 1500 kr 
Mobilabonnemang 199 kr
Busskort 415 kr

Rörliga utgifter:
Utemat/fika: 1000 kr 505 kr ​(gick under budget ändå då sambon betalade i Köpenhamn)
Kläder: 700 kr 0 kr
Glossybox: 139 kr
Gymkort 299 kr
Resor: 2700 kr​ 2225 kr

Övrigt: 600 kr  1805 kr
​I övrigt-posten blev det bland annat inträde till Tivoli för båda oss samt ett medlemskap i studentkåren som är en engångskostnad för hela året. 

Summa utgifter: 7552 kr 7087 kr

Till sparkonton:
52 week challenge: 860 kr
Framtidskonto: 2100 kr 
Sparkonto: 6088 kr  6644 kr 

Känns grymt att hålla budgeten även denna månad!
Hur har det gått för er att hålla er budget i augusti? :)

Likes

Comments

Lagom till att alla andra kommer tillbaka från semestern är det äntligen dags för mig att ta sommarlov. Har jobbat heltid sedan sista tentan avklarades i maj och det ska bli riktigt skönt att ta en vecka och bara tänka på ingenting 😊

Skolan börjar inte förrän om två veckor, men veckan innan ska jag jobba några timmar för skolan med att ta emot utbytesstudenter och hjälpa dem och visa dem tillrätta. Så där kommer jag få in en liten lön också, vilket känns jätteroligt då jag hade kunnat göra det bara för att det är roligt 😃

När jag fick mitt schema i början av sommaren och såg att jag skulle jobba heltid i stort sett hela sommaren kändes det lite sådär, men nu i efterhand känns det ändå rätt bra. Vädret här har varit riktigt dåligt och min sambo har också jobbat hela sommaren så det gjorde inte så mycket trots alls. Nu är det ju över och jag har större delen av lönen kvar att se fram emot 😃😃

Förhoppningsvis får jag fortsätta jobba lite extra i höst också, men vi får se lite hur det blir 😊

Likes

Comments

Att skaffa ett kreditkort kanske känns som ett dumt beslut ur ett sparperspektiv, och visst känns det lite "fel" att handla på kredit istället för att betala allt direkt.

Men - jag känner ändå att det kan vara spännande att prova. Norwegian Bank har ingen årsavgift och betalar man fakturan varje månad blir det ingen ränta på det heller. Den största anledningen till att jag skaffade kortet var att man får poäng som man sedan kan använda till flygresor med Norwegian, vilket är toppen om man nu ändå ska spendera 😊 Vi gillar ju att resa och varje sätt att få det att bli lite billigare är ju jättebra!

Nu får man visserligen bara 1% i bonus, alltså krävs det köp för 50 000 kr för att tjäna ihop nog med poäng till en flygbiljett som kostar 5 000 kr. Ganska mycket pengar med andra ord, men som sagt kan man ju annars spendera dessa summor utan att få något alls tillbaka.

En annan anledning till att jag skaffade det är att jag ska åka på utbytestermin utomlands i vår, och då känns det bra att ha ett backup-kort ifall något skulle skita sig och jag måste åka hem eller betala något annat lite dyrare 😊

Så vi får se hur det går, förhoppningsvis kommer jag ihåg att använda det så mycket som möjligt så det blir någon gratis långresa nästa sommar 😃 Annars har jag iallafall provat och insett att det här med kreditkort inte är något för mig.

Likes

Comments