Spartips, Appar

Jag har hört folk prata om appen Dreams från alla håll och kanter de senaste veckorna och kände att jag också ville prova på. Det är en sparapp (surprise surprise) där man sparar i ett konto kopplat till Ålandsbanken till 0,1% ränta. Man skapar en "dröm" i appen, alltså ett sparmål, och sätter ett ett slutdatum och sen kalkuleras det hur mycket man måste spara per dag för att uppnå sin dröm. Jag har valt att spara ihop 20 000 kr till en roadtrip i USA tills den sista augusti.

Dreams-kontot är kopplat till sitt "vanliga" bankkonto och det är därifrån pengarna dras. Man kan antingen göra enstaka överföringar, ställa in vecko/månadsöverföringar eller föra över en fast summa varje gång man skippar något, till exempel 50 kr när man tar med matlåda eller 200 kr när man handlar secondhand. Jag gillar verkligen appens layout och de små utmaningarna inspirerar verkligen att vilja spara!

Jag har bara provat på de enstaka överföringarna hittills men dessa har funkat utan problem. Jag tänkte ersätta mitt "framtidskonto" med detta sparkonto och föra över alla bonuspengar jag får in som till exempel återbäring från Refunder, lön från extrajobb eller om jag säljer saker. Jag kommer också föra över summan för de saker jag väljer bort, till exempel om jag cyklar istället för att ta bussen sätter jag in 60 kr på Dreamskontot istället. Kommer bli roligt att se hur mycket man sparar på sånt! 😃

Det är helt gratis att använda appen, 0.1% ränta och fria uttag. Finns för både iOS och Android 😊

Har du också provat Dreams? Hur tycker du att det funkar?

Likes

Comments

Spartips, Guider, Undersökningar

Idag tänkte jag ta upp hur man kan få gratis presentkort genom att göra undersökningar. Jag tycker det är ett ganska kul sätt att spara lite pengar även om det tar lite tid, och det är en liten vardagslyx att få ett presentkort från sig själv till sig själv på posten! Oftast kan välja att plocka ut ett Superpresentkort och får en kod som man själv löser in för valfritt presentkort. Jag brukade alltid ta H&M men har nu bytt till Ticket för att kunna resa billigare, men det finns väldigt många olika butiker att välja mellan. Jag vet att många samlar på sig presentkort under året för att sedan komma undan med julklappsshoppingen riktigt billigt! Vill du hellre tjäna rena pengar genom att göra undersökningar? Här hittar du mina bästa tips!


Här är de paneler jag har provat och gillar mest:

  • M3 Panel är mångas favoritpanel, och även min. Man kommer snabbt upp i det antal poäng som krävs och jag brukar snitta på ett presentkort på 100 kr varannan månad, men då gör jag inte riktigt alla undersökningar jag får. Man får även 25 poäng även om man inte skulle passa in för målgruppen för en undersökning. Vill du bli värvad? Maila sparanna@outlook.com och skriv den mailadress du vill använda samt förnamn och efternamn så fixar jag det! (Jag får 250 poäng när du kommit upp i 150 poäng)


  • GFK-panelen är en till av mina favoriter men denna är lite annorlunda. Man scannar sina matinköp varje vecka, fyller i pris och antal på produkterna på sin "inköpsdagbok" på hemsidan, och samlar därmed poäng som man kan använda i deras premiebutik. Man kan byta in till presentkort eller fina premier, och butiken är öppen fyra gånger per år. Här har jag kommit upp i presentkort på 1000 kr på ett år och jag är supernöjd, men man får vara beredd på att lägga 15-20 minuter per vecka på att scanna och fylla i. Den här panelen kan man endast gå med i om man blir värvad. Är du intresserad av att bli värvad till GFK så maila sparanna@outlook.com med din mailadress, förnamn och efternamn så lägger jag gärna till dig (jag får 1000 poäng när du registrerat löpande i 8 veckor).


  • Yougov är en annan panel med undersökningar, och jag gillar denna då det ofta är mindre företagsundersökningar och mer samhällsinriktade undersökningar som är lite roligare att svara på. Bland annat tar många tidningar sin statistik från Yougov. Här kan du byta in mot premier i deras poängshop, bland annat har de fina designsaker. Ibland kan man få erbjudande om att vara med i deras fokusgrupper som pågår i ca 2 timmar och få ett större antal poäng.


  • Panel.se är en för mig ganska ny panel då man måste bli inbjuden, och det verkar inte vara så ofta de släpper nya platser. Men undersökningarna är roliga, man kommer snabbt upp i poäng man kan byta in till presentkort och det finns dessutom en app som är jättesmidig! Jag värvar gärna nya medlemmar nästa gång det är möjligt, så håll utkik här på bloggen!


Vill du ha fler tips? Gratisprinsessan är GRYM på att få ihop presentkort och andra saker helt gratis, så kika runt lite på hennes blogg för massor av inspiration!

Likes

Comments

Spartips, Guider, Undersökningar

Hej kompisar!

Idag tänker jag ta upp hur man får in lite extrapengar genom att göra betalda undersökningar. Det är inga storsummor man får in, och timlönen är ofta rätt låg men det är en rätt så skön känsla att kunna ligga på soffan framför How I Met Your Mother en söndagseftermiddag och ändå få in lite småpengar som man kan sätta in på sparkontot eller köpa aktier eller varför inte godis för.

CINT-paneler

Det finns mängder med paneler som erbjuder både presentkort, pengar och premier - men nu tänker jag fokusera på de som ger rena pengar. Jag brukar främst använda mig av CINT-paneler, det är ett svenskt företag som erbjuder undersökningar i ett stort antal olika paneler. Ersättningen brukar vara en krona per uppskattad minut som undersökningen tar, men det går ofta fortare, speciellt när man blir mer van vid upplägget i undersökningarna. Man kan begära utbetalning när man nått upp i en summa på mellan 50 och 99 kronor och gränsen varierar från panel till panel. Man får undersökningarna skickade till sin registrerade mailadress (tips! skapa en separat adress för detta syfte) och följer bara länken som finns i mailet.

Normalt får man inte nog med undersökningar för en panel för att nå upp till uttagsgränsen varje månad, men efter ett par månader kan man börja begära uttag från olika paneler successivt. Gå gärna med i ett gäng paneler samtidigt så har du ofta någon undersökning att svara på. Jag tog ut strax över 500 kronor förra året, men då var jag inte speciellt aktiv, så gör man undersökningar regelbundet kan man nog få ut minst en hundring i månaden. Inga stora summor som sagt men det kan bli många bäckar små med andra små inkomstkällor. Tänk på att dessa pengar räknas som en inkomst och bör skattas för.

Var hittar man då alla dessa paneler? Många tidningar, webbshopar och andra hemsidor brukar ofta ha någon slags panel - håll utkik efter en flik som säger "läsarpanel" eller liknande.
Nedan kommer en lista på de paneler jag är medlem i, har provat och de flesta har jag begärt uttag från utan problem. Det finns som sagt väldigt många fler paneler än dessa, men jag vill bara tipsa om sånt jag faktiskt vet funkar. Är du intresserad så googla "Cint paneler" så finns det många andra bloggar med lååååånga listor.


Vill du hellre begära presentkort än rena pengar går det superbra i många av dessa paneler, men läs gärna under fliken "ersättning" på respektive sida för att dubbelkolla innan du registrerar dig.

Hoppas detta inlägg har inspirerat någon att registrera sig i någon av panelerna! Jag tycker att det är ett ganska kul sätt att tjäna småpengar vid tillfällen man kanske ändå bara sitter och scrollar planlöst på mobilen, typ framför tvn eller på bussen. Självklart går undersökningarna också att göra på dator eller tablet.

Har du något tips på fler bra paneler? Lämna gärna en kommentar så lägger jag till den i listan!

Likes

Comments

Spartips

Det här med försäkringar är något jag är så otroligt oinsatt i, främst för att jag aldrig ägt något som måste försäkras och aldrig haft behov av mer än en hemförsäkring.

Men nu äger jag en bil och det var dags att betala bilförsäkringen och kvinnan på försäkringsbolaget märkte att vi inte hade hemförsäkring hos dem utan hos ett annat bolag. Hon sa att vi kunde få rabatt om vi valde att teckna hemförsäkringen hos dem också men jag var tveksam då jag tänkte att det bara handlade om några hundralappar.

Det visade sig att deras hemförsäkring inte bara var 600 kr billigare än den vi har nu - vi skulle också få ca 1300 kr rabatt på bilförsäkringen om vi tecknade hemförsäkring hos dem. Med andra ord kommer hemförsäkringen inte bara blir billigare, den blir tekniskt sett gratis!

Detta blev definitivt en sporre till att lära mig mer och faktiskt inse att det faktiskt går att få ner de där tråkiga fasta kostnaderna.

När jag kommer hem från England ska jag byta från Halebop student för 199 kr till Vimla Student för 99 kr (halva priset första 3 månaderna och över 200 kr återbäring från Refunder) vilket betyder att jag kommer mer än halvera min mobilkostnad! Halebop har 6 gb surf och Vimla 3 gb, men med wifi hemma och på skolan kommer man ganska långt 😃

Likes

Comments

Resor, Spartips

Minns ni att jag för några månader sedan skaffade mitt första kreditkort? Valet blev ett Norwegian-kort för att kunna samla poäng till flygresor. Just resor är ett av mina största intressen, så allt som bidrar till att jag kan resa mer är väldigt välkommet 😃

Men hur har det gått nu då? Jag var lite tveksam till att skaffa ett kreditkort då pengarna inte dras direkt från kontot vilket ökar risken för att man spenderar pengar man inte har. Men det har faktiskt gått riktigt bra! Jag anser ju att jag har hyfsad koll på mina utgifter och det blir liksom inga dyra spontanköp ändå. Det tog någon månad innan jag vågade använda kortet men efter det har det använts flitigt, speciellt för alla dyrare inköp. Det känns också lite roligare att betala för tråkiga grejer som läkarbesök, linser och busskort när man vet att man får några kronor i bonus!

Jag har hittills tjänat in 989 poäng, vilket känns helt galet! Nästan en tusenlapp att flyga för utan att det har kostat mig något då kortet är avgiftsfritt och jag alltid betalat in hela beloppet i slutet av månaden. 275 poäng fick jag i början då jag valde att skaffa kortet via en värvningslänk och bara det är ju en flygresa någonstans! Jag har valt att få e-faktura till min vanliga bank så jag inte glömmer bort att betala fakturan, men man kan också sätta in pengar direkt på kortet och på så sätt inte använda krediten men ändå samla bonuspoäng.

För några dagar sedan bokade jag en spontanresa med just Norwegian i vår och om man betalar med kortet får man extra bonus! 5% på alla Low Fare-biljetter och 20% (!!) på alla Flex. Så jag kommer få några extra hundra poäng bara genom att jag betalade med deras kort 😊 

Mitt mål är att spara dessa poäng till en USA-resa, men jag blev lite nyfiken på var jag kunde komma för mina poäng och gjorde en snabb sökning på deras hemsida.

Vad sägs om en vecka i underbara Barcelona mitt i sommaren? 😍

Eller halvvägs till New York i augusti? 😃

Jag bör även tillägga att jag har lägsta kreditgränsen och skulle jag maxa min limit (som jag gjorde den här månaden när jag bokade resan) så har jag alltid råd att betala in hela summan direkt. Ränta tillkommer självklart som vanligt om man väljer att utnyttja krediten och delbetala.

Kortet har ingen årsavgift och är alltså helt gratis om man betalar hela summan varje månad och använder e-faktura. Man har också fria uttag i hela världen, dock ett valutapåslag på 1,75%. Jag kommer använda kortet som mitt huvudkort nu när jag pluggar i England i en termin trots valutapåslaget då man fortfarande får 1% bonus vilket gör det lite bättre än mitt Ica-kort som har 1,25% påslag.

Är du också sugen på att skaffa ett Norwegian-kort? Om registrerar dig via den här länken får du 275 poäng vid ditt första köp! Det är en gratis resa inom Europa eller ett välkommet bidrag till långresan! 😃 Jag får 200 poäng för varje ny registrering, och så fort du börjat använda ditt kort kommer du också kunna värva och få extra poäng, hur bra som helst!

Likes

Comments

Spartips, Kläder

Precis innan nyår gick jag igenom min garderob på riktigt och sorterade ut det som var gammalt, slitet eller inte längre passade och gjorde en lista på de plagg jag saknade. Högst upp på listan stod ett par välsittande svarta jeans med hög midja i bra kvalitet.

Jag lever i mina svarta jeans, och på grund av att jag cyklar mycket slits de ganska fort i grenen. Jag har innan "löst" detta genom att köpa typ 4 par jeans om året från Gina Tricot, laga dem när de går sönder och laga igen när de går sönder ännu en gång, för att sedan ge upp, lämna in dem till återvinning och köpa ett par nya. Inte speciellt hållbart varken ekonomiskt eller miljömässigt då jeans kräver en helt galen mängd vatten och kemikalier vid produktion.

Därför tänkte jag att mina nya jeans skulle vara hållbara både i kvalitet och framställning, vilket fick mig att tänka på Nudie. Bra miljötänk, ekobomull, produktion i Europa och med den helt fantastiska bonusen att när mina jeans går sönder (för det kommer de göra) så kan man lämna in dem i deras repair shop så lagar de dem helt gratis! Man kan också beställa ett repair kit gratis om man inte bor nära någon av shopsen.

Jag hittade ganska snabbt en modell som verkade lovande och efter lite googlande såg jag att Nelly sålde dem för halva priset på rea. Den lyckan! Är normalt sett inte så glad i Nelly men kunde inte motstå den här grymma dealen. Klickade hem ett par och hoppas innerligt att de sitter bra!

Köpet gjordes såklart med mitt Norwegiankort vilket gav mig 1% bonus och genom Refunder som gav 4% cashback.

Totalsumman blev alltså följande: 549 kr - cashback 22 kr = en totalsumma på 527 kr, och dessutom får jag ca 5 kr i bonus hos Norwegian att resa för. Inte så dåligt för ett par kvalitetsjeans! Fri frakt men retur kostade ca 39 kr.

*inlägget innehåller affiliatelänkar, dock ej till Nudie då jag helt enkelt bara ville tipsa om hur grymma de är <3

Likes

Comments

Gratis

Det blev en gratis biodejt med sambon för att avrunda långhelgen. Han är ett stort Star  Wars fan så det var ganska givet vad vi skulle se och jag har bara sett några av dem men tyckte den var bra ändå 😃

Biobiljetterna hade jag fått av företag som jag gjort undersökningar för och som höll på att gå ut, har inte varit på bio på jättelänge 🙈 Jag körde självklart på sodastreamat vatten hemifrån och godis från Ica medan sambon gick all in med både stor läsk och popcorn från bion 😂

Hoppas alla haft en mysig helg!

Likes

Comments

Spartips

Det enda bra med att julen är slut är att man kan köpa julgrejer för halva priset till nästa år! 😂 Nä, skojade bara, men jag brukar passa på att köpa lite julpynt under mellandagsrean så jag har till nästa år.

Vi sprang in på Rusta igår bara för att kolla lite och kom ut med lite billigt. Det blev en ljusstake då vi inte har någon för antikljus, ett par ljusslingor och två rullar presentpapper. Slutsumman? 47 kronor 👌 Det var ganska utplockat men fanns en del saker kvar, t ex jättefina julstjärnor för 50 kr och lucialjus för 2,50 kr (!).

Ljusslingorna tar jag med mig till England, tycker att det gör så mycket att ha lite stämningsbelysning i rum som annars blir lite kala och opersonliga när man inte har så mycket av sina grejer där och ljusstaken åker ner i jullådan 😊

I övrigt har jag faktiskt inte handlat något på mellandagsrean, varken i butik eller online. Har inte haft lust att gå och kolla i butiker och vill hellre spara pengarna till England. Men snart har Indiska halva reapriset och då brukar jag inte kunna hålla mig, älskar deras inredningssaker 😍

Likes

Comments

Gratis, Mat

Fick tips om att jag hade letat efter vegomaten från Garant (som jag gnällde lite om i ett föregånde inlägg) på helt fel ställe, så vi gjorde ett nytt försök hos Willys idag och hittade dem 😃 Jag hade antagit att de var frysta men de fanns bland de kylda vegorätterna. Norpade de två sista Pulled Vego och hoppas att den är god! Ska göra "köttfärsssås" av färsen i veckan och prova Pulled Vego i tacos och med rostade rotfrukter, potatis och någon sås hade jag tänkt 😊 De hade även jättemycket bröd till halva priset så det fick åka ner en sån för en femma i påsen också 👌

Måste äta ur skafferiet lite nu innan jag åker då det är en del grejer min sambo inte äter. Vi har mycket i frysen också så förhoppningsvis behöver vi bara småhandla lite mjölk och liknande. Superbra då vi slipper slänga mat och både han och jag sparar rejält på månadens matkostnad ❤

Likes

Comments