När jag får bröd som börjar bli trist skär jag det i småbitar,ringlar på olja och örtsalt och skjuts in i ugnen tills det har blivit krutonger. Gott!
Hade en chokladmuffin också men det den skippade jag örtsaltet på och kommer ha att smula ovanpå glass. Kanske hemgjord på frysta bananer?😋

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 6 Readers

Likes

Comments

Nu när hösten är här är det fullt upp med att plocka blåbär, lingon och svamp!
Blåbär och lingon fryser jag i påsar och tar upp en när det är dags att baka/koka sylt. Fick tips om att koka med en kanelstång i lingonsylten så det ska jag testa 👍🏻

Svamp äter jag inte men maken gillar det så jag har hittat lite och torkat. Blev inte mkt kvar efter torkningen 🤣 Får nog fylla på lite...

Förra året läste jag om en som sa att hon frös in äppelklyftor och tog upp när det blev dags för paj osv. Testade att göra en paj på frysta äpplen igår och jag blev väldigt besviken,inte gott!
Så nu blir det äppeldricka istället. Hackar äpplena med kärnor och allt,2 liter vatten till 1kg äpplen. Dra en plast över bunken och låt stå kylt i 2-3dagar. Rör om då och då. Sila sedan bort äpplena och fyll upp plastflaskor och stoppa i frysen,gott och minimal arbetsinsats!🍏🍎🍏

Likes

Comments

Vi var sjuka om vartannat hela december och nu är lillen sjuk igen.. Mina kvällar förra v bestod mest av SKAM, trodde inte jag skulle fastna för en ungdomsserie på det viset men oj plöjde avsnitt efter avsnitt. Favoriten var säsong 2 💙

Jag hörde ett tips om att använda gamla glasburkar som matlåda,går även att frysa in i. Funkar fint! Väldigt bra nu då jag har bytt jobb till kontorstider och behöver låda varje dag!
Jag gör dessutom mellis ibland och tar med i glasburk, turkisk yoghurt med nötter o hemmagjord granola. Ser så gott ut i glasburk 😍

Bild lånad från filmtopp.se

Likes

Comments

Jag och barnen har "fuskat" och bakat Lussebullar idag. Skönt att ha det klart i frysen! Det är alltid så mycket att göra ändå i december och jag har tänkt göra lite presenter o klappar själv så mer tid till det😊

Likes

Comments

Nu har jag gjort egen granola med fiberhavregryn, solrosfrön, vetekli, chiafrön, liite linfrön så nu är dom slut, vaniljpulver,olja och vatten.
Ca 35 min på 200grader och rörde om var 5:e minut. Den är klar när den är torr.
Sen kan man slänga i lite vad man vill vid servering tex blåbär,banan eller russin för extra smak!😋
Det är verkligen lätt att göra själv och blir garanterat billigare än att köpa färdiga blandningar.

Likes

Comments

Igår såg jag att det bara var 4 dagar kvar på vårat elavtal, så jag kollade på Elskling vilka erbjudanden som fanns.
Våran leverantör hamnade på 2a plats och jag slog en signal till kundtjänst. Vi har varit nöjda med dom så vill gärna fortsätta.
Vi fick ett bra pris(tycker jag) vilket innebar el till inköpspris och vi slipper betala den fasta avgiften på 35:- varje månad och då är vi dessutom fria att byta när vi vill.
Det är absolut värt att kolla upp detta och även om det inte innebär några stora sparade summor för oss är jag nöjd över varje krona.
Om du är nöjd med din leverantör så ring kundtjänst och förklara att du väldigt gärna vill fortsätta vara kund men vill ha ett bättre erbjudande som du kan få hos en konkurrent!


Bild lånad från Google play.

Likes

Comments

Idag hälsade vi på en bekants kaniner för hon sa att vi kunde få en i vår när de fått ungar.. men jösses vad stor den var! Vi ska nog satsa på en mindre tror jag även om dessa var väldigt lugna och keliga. Kaniner är så mysiga, hade flera när jag var liten💞

Likes

Comments

Jag var som många andra med i detta och jag blev ju långt ifrån sist men ingen vidare topplacering heller 😂😂
Kul var det och jag har faktiskt köpt lite aktier i veckan, men jag har inget vidare kapital så det är mest på kul och se hur det går.

Likes

Comments

Idag skar jag upp osten och frös in för att ta upp i lagom mängd vid matlagning tex ost & skinksås! Försöker verkligen att undvika att kasta mat, det underlättar även med en make som älskar allt..😄

Likes

Comments

Idag har jag hackat alla tomater jag hade kvar ifrån årets skörd. Det blir perfekt till nästa köttfärssås, hackade och lagom mosiga!

Likes

Comments