Jobbar sista helgen innan semestern. Motivation sviker. Har därför inte varit speciellt intresserad av att fira midsommar. Har skickat båda barnen bort, så att de kan ha en fin midsommar iallafall och jag kan ha det lite lugnt. Har precis ätit lite sill och potatis och obligatoriska jordgubbar. Hoppas att ni hade det bra :-)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

En vecka kvar att jobba, sen får jag några lediga veckor.
Förra året planerade jag för att vandra i Portugal och Spanien iår. Tyvärr så har jag lite problem med min hälsa nu och kommer inte göra det som planerat. Dessutom har jag lagt ner en del pengar ( och presentkort) på renoveringen av lägenheten som jag köpt tidigare igår.
Efter sommar kommer jag genomgå en större operation. Jag tänkte därför att i sommar så vill jag vila upp mig ordentligt och komma upp i form, så att återställningen efter operationen inte blir för jobbigt för kroppen.
Sedan har jag ju barn som älskar Liseberg, så då får vi åka till Göteborg några dagar och göra stan osäker. En liten tripp till Polen är också inplanerat. Vi åker till Krakow ett par dagar och jag vill visa saltgruvan i Wieliczka för mina barn också. Det får räcka för i år. Jag har ju också en sparplan att hålla.

Hoppas att ni får en underbar sommar och att ni får göra saker som ni önskar.

Likes

Comments

Behöver du resevaluta? Så här kan du spara 35kr :

Jag har provat 2 ggr idag men de säger att ngt gick fel. Ska försöka igen senare. Har provat tjänsten tidigare utan som helst problem. Och var väldigt nöjd.

Likes

Comments

Nu är jag egentligen klar med att summera min ekonomi efter lägenhetsköpet. Har hunnit smälta det lite och det känns lite bättre. Plötsligt har jag skulder på nästan en halv miljon (422' egentligen). Det känns lite så där faktiskt. Folk med mindre skulder behöver hjälp av Lyxfällan.
När man räknar på tillgångar så ser man att det är 378' om man räknar in boendet till inköpspriset. Tillgångar - skulder hamnar på ca -44 tusen. Ok jag kan ju förmodligen sälja bilen för 44', men den tänker jag behålla en stund till.
Mitt nytt mål för 2016 är:
Att bli av med skulder för 44000kr till den sista dec 2016. Det tänker jag göra genom att amortera på lönen.
Har också gjort ett nytt budget och det kan finnas ytterligare ett utrymme till sparandet på mellan 500 och 1000 kr per månad. De pengar kommer jag spara på ett lätt tillgänglig konto. Är jätte sugen på att satsa på aktier igen och då mina favoriter H&M. Nu när de har gått ner så mycket. Vi får se om det blir av.

Likes

Comments

Avslutar månaden men ennu en influensa. Hur kan man hamna i samma tillstånd 2 gånger på samma månad? Får nog kurera mig bättre den här gången.
Deklaration är inlämnat i sista stund. I år får jag lite pengar tillbaka vilket blir väldigt roligt för en gångs skull.

Hemma fortsätter utrensning. Finns fortfarande massa prylar som inte får plats någonstans och det blir nog bäst att göra sig av med dessa saker snabbast möjligt.

Gymkortet är uppsagt, liksom Netflix. Nästa månad ryker Supreme Card . Vill fortsätta bli av med onödiga saker som kostar pengar.

I maj får jag satsa på komma i form igen. Det blir promenader, lite cykling och några gånger på gymet innan den möjligheten försvinner.

Likes

Comments

Det var länge sedan nu, men spara i mig har sakta men säkert börjat att vakna till liv igen.

2 första veckor av april har jag legat på soffan med en ordentlig influensa. Har inte varit och handlat och har på så sätt sparat massor med pengar.

När det var dax för att handla i helgen, så kom jag på att jag hade 170000 poäng på Coop. Snabbt växlade jag några poäng till 500kr och passade på växla ytterligare poäng till varor som jag tog i affären. Nu finns det mat , så det räcker månaden ut och jag känner mig på G igen.

Likes

Comments

Renovering är nästan avklarat, flyttstädning av gamla lägenheten godkänd och nycklarna inlämnade. Energi tog slut på slutet och jag tar en väl behaglig vila några dagar.

Jag jobbar ju fortfarande på mitt vanliga jobb, men det sista i lägenheten lär få vänta åtminstone en vecka. Fick nämligen ett erbjudande om att jobba lite extra och mer pengar in betyder att bolån kan betalas av snabbare.

En så länge trivs jag i den nya lägenheten och planerar att få bo kvar länge, länge. Det är jobbigt med flytt och jag bor fint nu.

Det har kostat en del, men än så länge så ligger alla kvitton i en pärm, så jag har ingen aning hur mycket. Ett par saker behöver fortfarande köpas in, men det kan vänta till nästa månad.

Har slängt bort massa saker också. Har varit på återvinningscentralen nästan varje dag och lämnat saker. När man flyttar från en 4:a till en 2:a måste man prioritera. Trots att jag rensade onödiga saker nästan hela 2015 fanns det mer att rensa bort.

Motion fick stå tillbaka lite på senaste tiden, men nu tänker jag ta en promenad för solen lyser så fint.

Likes

Comments

Varje ledig stund renoverar jag min nya lägenhet. Skulle egentligen flytta idag, men renovering är inte avslutat än. Flyttlasset får gå först om 2 veckor. Har inte heller tid att göra månadsavslutningar som jag brukar. Är jätte nyfiken på hur min ekonomi mår, med det får nog vänta till mars avslutning.

Likes

Comments

Har faktiskt noll koll på min ekonomi just nu. Allting händer samtidigt och på en gång. Varit sjuk i 2 veckor och det blev några besök på sjukhuset som inte gör saken bättre.

Imorgon får jag tillträde till lägenheten och det bli spännande och roligt att planera och genomfara renoveringen i verkligheten inte bara på papper som jag gjort hittills. Har tagit 3 veckors semester och förhoppningsvis hinner allt bli klart tills vi flyttar om en månad.


Vi hörs :-)

Likes

Comments