Igår ringde chefen och frågade mig om jag fortfarande var intresserad av ett nytt jobb som jag sökt i december. Det klart jag är, svarade jag glatt. Jobbet är ditt!!!
Jag kommer tjäna bättre och tiderna passar mig bättre. Vad mer kan man önska sig?

Mer pengar till sparande 😀

Likes

Comments

Dax att fundera ut mål för 2017.

1 Jag fokuserar på vidareutveckling 2017.

Jag har jobbat länge på mitt nuvarande arbete, och har funderat ett tag nu på att byta det till något annat. Har funderat ut några tänkbara yrken och behöver skaffa mig lite praktiska och teoretiska kunskaper. Det handlar inte om en ny utbildning utan bara om att förbättra några saker som tex engelskan som man behöver i hög utsträckning nu mm

2 Min hälsa förbättras och vikten minskas.

Detta måste hända iår eftersom om inte hälsan blir bättre och vikten lägre, så kommer det begränsa mig och det har jag inte råd med iår.
Jag börjar med skippa socker, mjölk och gluten. Min kropp mår mycket bättre utan, så jag kommer sluta med det från idag. Så småningom kommer jag börja träna igen, men än så länge kommer jag fokusera på maten.

3 Sist men inte minst så sparande fylls på.

Jag kommer att fortsätta köpa aktier iår eftersom jag fortfarande tror på det. Ränta är låg och då borde aktier vara bra. Det kommer överföras 1000 kr i veckan till ändamålet vilket gör att det blir minst 52000 kr som kommer gå till sparandet under året.

Utöver de 3 ovanstående mål som kommer prägla hela året planerar jag att ge mig olika månadsuppdrag för att göra det hela lite roligare.

Första uppdrag under Januari är att göra sig av onödiga saker som fortfarande ligger här och där, avsluta renoveringen och göra det snyggt överallt.

Likes

Comments

Idag är det sista dagen av 2016. Dags att göra ett avslut. 2016 var inte ett av de bästa för mig. Det känns som något nytt och bra är på väg. Sista månaden har visat sin styrka och jag hoppas att det fortsätter även nästa år.

Nr 1 iår skulle varit hälsa. Istället för hälsa har det varit mer fokusering på sjukdom ( frånvaro av hälsa). Har inte kunnat leva så hälsosamt som jag hoppats på och vikten är inte så som det borde varit. Finns potential på förbättring här.

Nr 2 iår skulle fokusera på sparande. Jag skulle spara 60000kr iår. Renoveringen av den nya bostaden tog mycket pengar och energi, så jag har inte kunnat spara så mycket i början på året. Målsättning reviderades på sommaren. Det nya målet var att min nettoförmögenhet skulle vara +- 0. Det gjorde att jag gav mig en chans där.
Idag har jag ca 38000 kr sparade. Miss på ca 22000. Nettoförmögenhet är idag ca - 5800 kr. Lite miss här också, men i september var underskottet 40000 kr mer. Ok inte hela vägen gick det, men jag är otrolig nöjd ändå. Jag har fått flytt och de säger att man behöver bara kontinuitet i 66 dagar för att skapa en vana.

Nr 3 iår var det försäljning av prylar. Jag har sålt prylar, men inte så mycket. Jag har istället kört det mesta till återvinningen, eftersom jag behövde bli av med saker snabbt. Renoveringen av nya stället tog det mesta av min tid och sedan blev det plötsligt bråttom att lämna den gamla lägenhet och inga möjligheter till förvaring.

Ja, jag är glad att vi lämnar 2016 och jag väntar med förhoppning på 2017 med lite bubbel ikväll.

Likes

Comments

Fick en bra och användbar julklapp i år.
Dottern tyckte att jag behöver en sparbössa så att jag kan spara ännu mer än jag redan gör 😊

Likes

Comments

Nu kan man anmäla sig till Nordnet Live 2017. https://www.nordnet.se/kampanjer/live/nordnet-live.html
Jag har redan anmält mig. Det är gratis, man får tilltugg och dricka samt lite prylar från sponsorer dessutom. Köpte tågbiljetter fram och tillbaka för mina SJ prio poäng, så resan bli gratis. Något att se fram emot 😊

Likes

Comments

En riktig god jul inskar jag alla. Själv ska jag arbeta hela helgen, men hinner träffa nära och kära en stund både idag och i morgon. Hoppas att alla får det underbart och att det blir mycket kärlek överallt. ❤️

Likes

Comments

Vann en snygg mössa från medi Sweden AB :-)
Trodde inte att ngt roligt skulle hända idag, men va fel jag hade.

Likes

Comments

Idag är jag ledig och passar på att göra en önsketavla. Lyssnar på jullåtar, klipper och klistrar. Lite handarbete.

Förr i tiden brukade jag alltid göra minst en tavla per år, men pga flytten tidigare i år så har jag ingen för 2016.

2016 är snart slut och jag är faktiskt glad. Mycket onödiga saker hänt i år och det bli skönt att vända bladet och se fram emot bättre 2017.

Likes

Comments

Redan 3:e advent. Tiden går verkligen fort. Lägenheten är färdigpyntat och vi väntar bara på den rätta känslan att infinna sig.

Det är tyvärr väldig mycket jobb för min del. Många på jobbet är sjuka och det blir många extra pass.

Eftersom jag bara är några kronor kvar från målet välkomnar jag varje extra pass med öppna armar. Så idag blir det inte nån glögg för min del, men jag ska unna mig en skinkmacka med julmust till frukost.

Hoppas att ni får en fin dag.

Likes

Comments

Vaknade tidigt på en ledig dag. Om några timmar åker jag och min dotter till Stockholm för att ha lite mamma- dotter tid. Känns så kul att jag vaknade innan klockan ringde.

Det är december nu och dax att börja planera för nästa år. 2016 var inte det bästa året man kan tänka sig, men det känns ändå som att dålig period i mitt liv avslutas och att nästa år bli början på något bra. Därför måste jag planera det ordentligt för att inte missa ngt viktigt. Så planering pågår för fullt.

Man måste också avsluta saker för att veta vad som var bra och vad som inte var så bra. Jag ska använda lite tid för det också.

Så ha en underbar helg och andra advent för det kommer jag ha 😀

Likes

Comments